Keresés

Részletes keresés

wellnesshotel Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1802

Kedves Gyorgyi!

 

Elfogadom amit mondasz hogy rengeteget hazudnak , sajnos ez nem csak erre az iparagra vonatkozik hanem mar majdnem minden szolgaltatasbol elo ceg ezt csinalja! En azt ajanlom ne foglalkozzatok vele ha a meghivas egy jo idore szol egy jo helyre hat usgyi:) menjetek el erezzetek jol magatokat par ezer ft-ert mert ilyen olcson ugysem tud az ember nyaralni vagy pihenni igaz? :) az meg hogy mit mondanak nem mindegy ha ugysem veszel semmit!??? Egyebkent meg termeszetesen nem mindenki hazudik vannak kivetelek , legalabbis remelem:)

 

Az meg hogy 1dollarert van udulesi het usgyi vedd meg ennel jobban senki nem jarhat, mas milliokat kolt erre neked lesz egy 1dollaros apartmanod:) csak RCI kell hozza es irany a vilag! Ajanlom a Miamit New Yorkot Spanyolorszagot, skociat(az gyonyoru) vagy eppen a hajoutakat ezek apartmanert ingyen vannak csak az ellatast kell fizetni ez 2fore 1000dollar all inclusive ami egyebkent 1, 1.5millio maris megerte aztan ha nem akarod az eves 200dollar fentartasi dijat fizetni akkor eladod 1dollarert:)

 szep napot  

Előzmény: Gyorgyi (1801)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1801
Kedves Wellnesshotel!

" de a lenyeg hogy nyugaton!!!!!!:) a legkeresettebb udulesi forma a TS."

Nezd meg az ebay.com-on, hogy mennyi elado amerikai TS van. Sok 1 dollarert, vagy 1 centert. Esetleg par 100, par 1000 dollarert a szuper jo helyen levo, szuper jo idoben. Es nezd meg mennyi licit van ra, es mennyit vesznek meg.

Annyira nepszeru a TS, hogy lasszoval fogjak az embereket a TS eloadasra. En is, es a ferjem is minimum 10 levelet kaptunk, hogy ezt meg azt nyertunk (kocsik, utazasok, keszpenz), es itt es ott vehetjuk at a nyeremenyt (miutan meghallgatunk egy TS eloadast). Epp tegnap kaptunk egy ilyent. Mar az egesz hazugsaggal kezdodik. Ugy allitjak be a levelben, hogy nyertesek vagyunk, es a szabalyzatuk szerint ertesiteni kell a nyerteseket. Es 72 oran belul hivjam fel oket, hogy nehogy elveszitsem a nyeremenyt. Tavaly nyaron mar ezt egyszer eljatszottam. Kb. 2 het utan felhivtam, persze ez sem volt problema (hogy nem 72 oran belul) Eloszor hazudoztak, hogy hetvegen nem lehet elmenni, amikor pedig mondtam, hgoy jo, akkor nem megyunk, akkor megis akartak adni egy szombati napot. Vegulis el sem mentunk.
Előzmény: wellnesshotel (1790)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1800

Szia

Néha dolgozom is...

Igazad van, csúnya módon általánosítottam.

Ugyanakkor szerintem nem lehet olyan TS értékesítő aki nem hazudik, mert az 2 héten belül éhenhal.

Na, úgy adtam neked igazat, hogy közben ugyanazt a hibát elkövettem...

 

A kérdésedre én is várnék egy jó választ (bár félek, hogy ezzel örökre elüldözted vadi új barátunkat)

 

Üdv

 

ui nem foglalkozol vállalatok mission statementejeinek írásával? van tehetséged hozzá...

Előzmény: Pisces72 (1799)
Pisces72 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1799

Hello, ATS! Rég láttalak... :)

 

Ugye, nem haragszol meg...? Mert ha a precizitásnál tartunk, Te sem állíthatod, hogy MINDEN TS-értékesítő hazudik, csak azt, hogy az ÁLTALUNK -közvetve vagy közvetlenül- MEGISMERT értékesítők tették ezt. Bocsi megint!

 

Hello, Wellneshotel!

 

 Én a magam ügyében ott akadtam el, hogy nem találtam egy igazi, mélyen vallásos TS-hívőt ellenpólusként, ezért örülök Neked, méghozzá nem kicsit. Válaszolnál egy, csupán egyetlenegy kérdésemre, ami így hangzik: 

 

MIRE JÓ A TS?

 

Olyan természetű választ várnék, ami egyetlen mondatban megfogalmazza, mi az, amit csakis és kizárólag TS tulajként kaphatok meg a világtól. Vmi olyasmire gondolok, mint pl. "a másodfokú egyenlet megopldóképlete arra jó, hogy bármely másodfokú egyenletről meg tudjam vele állapítani, hogy az megoldható-e a valós számok halmazán, ha megoldható, mik a megoldások, és tehetem ezt véges számú lépésben, algoritmizálhatóan". Őszintén várom a válaszod!

Ja! Engem is a számok szoktak meggyőzni.... :)

 

 

 

Anti-timeshare Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1798

H jól látom közben hárman is válaszoltunk neked.

Ha megkérhetlek, hogy mellőzzük a felesleges köröket: tényekkel gyere legközelebb. Visszaolvasva találsz sok konkrét példát, számolást ami szerinted nem pontos, téves. Idézd be őket és cáfold meg.

 

Amiktől az itteni közönség már nem esik hanyatt:

- csak az vesz TS-t aki megengedheti magának

- TS összehasonlítása kemping (szakszervezeti üdülő, KGST vendégház stb)  színvonallal

- sok elégedett ögyfél

- külföldön ez a menő stb

 

Ezeket hagyd meg azoknak akik még életükben nem hallottak a TS rendszeréről.

Előzmény: wellnesshotel (1790)
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1797

Új vagy a fórumon ezért egy szabály ismertetésével kezdenék - ha állítasz valamit és arra rákérdeznek, akkor illik valamilyen igazolást hozni állításodra. Így leszel hosszú távon hiteles (ha netán van ilyen ambiciód)

 

...ahol mondanom sem kell ,hogy az emberek hozzaallasa meroben mas mint itthon...

 

Én pont külföldi internetes oldalakat néztem meg először és nem találtam olyat ami nem eladók által üzemeltetett és pozitív véleményeket mondana (csak összehasonlításként más turisztikai fajták esetén sok pozitív review oldalt lehet találni, de még a Microsoftról is vannak pozitív vélemények)

Emellett sok olyan oldalt találtam, ami a csalásra, átverésre hívja fel a figyelmet és jelzi, hogy a TS sokkal drágább formája a nyaralásnak.

Ha betennél ezért pár olyan oldalt, ami ezt az állítást alátámasztaná, akkor sokkal hihetőbbé válna a mondandód.

 

...velemenyeket irnak ilyen forumokon mendemondakra hivatkozva...

 

Nosza rajta. Cáfolj meg néhány ilyen "mendemondát". Találsz ebben a topikban elég sok tényszerű véleményt (pl. miért drágább a TS) kezd el megcáfolni. Objektív dolgokat egy megfellő cáfolattal könnyű szétzúzni (eddig még nem sikerült egy TS értékesítőnek sem, de hajrá)

 

de ha belecsuszunk mert az ember ilyen, akkor is ott a 15nap amit a vilagon mindenhol  torveny szabalyoz

 

Tudtommal csak az EU. És nem olyan régóta van érvényben.

 

Vegeredmenyben azert katasztrofa a piac mert par ezren  a jelzel tobb mint 200.e tulajdonosbol hangosztatjak hogy rossz.

 

És azt hányan hangoztatják, hogy jó? Ha 10 ezren kimennek tüntetni x ellen akkor az azt jelenti, hogy összessen 10 ezren nem szeretik?

Hol van konkrét felmérési eredmény?

 

PERSZE HOGY ELADHATATLAN MASODLAGOS ERTEKESITESBEN (ERTEKESITO SEGITSEGE NELKUL) MERT A SZAR NEM KELL SENKINEK!!!!

 

Ne kiabálj! Egyetértünk. A TS szar, csak azért tudják eladni, mert az értékesítésnél megtévesztik az embereket.

 

Ez a piac csak akkor fog mukodni ha az emberek (ertekesitok es vasarlok) vegre nem a tipikus magyar mivoltukat hozzak

 

A TS értékesítés nem magyar találmány. Mindenütt a világban ugyanazt a módszert használják - átverik az embereket hazugsággal. A TS hazug értékesítés nélkül nem létezne. Nem csak Magyarországon, hanem az egész világban.

 

...megpedig a KEK hettel is oda megyunk ahova akarunk...

 

Mennyi előnyöd származik az RCI-nél neked abból, hogy bennfentes vagy (mint mondtad 5 évig ebben utaztál)?

 

A 200 ezer magyar TS tulajdonos közül hányan tudják a szabadságukat bármikor kivenni, hogy ki tudják használni a 20 nappal korábbi cserét?

 

Milyen repülőjegy árakat fizetsz ha indulás előtt két héttel veszed meg őket?

 

Tehat akinek nincs evente 50-60.e forintja a csalad nyaralasara az nem is megy el ,tehat akinek nincs 50.-60.e forintja evente fentartasi koltsegre az ne vegyen ilyet!!!!

 

Ha egy kicsit is beleolvastál ebbe a topikba, akkor láthattad, hogy minden összehasonlítás azonos színvonalú szállásokkal történt (min 3 csillagos appartmanok)

Amúgy neked egy floridai nyaralás kijön 50-60 ezer forintból?

 

tapasztaltam mennyit hazudnak emberek hogy eladjak termekeiket , ezert tanacsolnam hogy olvassak el amit alairnak es ha a szoban emlitettek nincsenek a szerzodesben nem kell megvenni

 

Egyetértünk. De mivel minden TS értékesítő hazudik, így az egész ipart el kellene temetni.

 

ha banka rakom kamatozik , igaz de mibol nyaralok a kamatbol!!! mi marad ? az inflacioval csokkent toke!!! tehat ez sem olyan nagy huha igaz???

 

Mivel a fenntartási, tagsági és csere díjból ki tudod fizetni az azonos szinvonalú szállást a bankban lévő pénzedet bármi mása tudod költeni. Míg ha TS-t vettél belőle, akkor csak elbúcsúzhatsz tőle.

 

Üdv

Előzmény: wellnesshotel (1790)
vidi313 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1796
Vagyis "timeshare scam"
Előzmény: wellnesshotel (1791)
vidi313 Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1795
Kedves Wellnesshotel !

Kössz a segítséget, ezt eddig is tudtam.
Nem kell magyarázni a rossz bizonyítványt.

Figyelmedbe ajánlom Wormie 1589; 1590; 1591-es bejegyzéseit!

Nincs szükségünk a kábításra, legyen már elég végre!

Inkább a korrektségről kellene eszmefuttatásokat folytatni, mert ez mint olyan, elválaszthatatlan része mindennemű üzletnek, és ez a TS esetében ismeretlen fogalom, legalábbis tapasztalataim alapján, illetve tisztességről alkotott normáimmal összeegyeztethetetlen.

Nem kapzsiságból vettem TS-t.

Kapzsisággal azok vádolhatók, akik hazugságokkal, félrevezetésekkel, soha be nem váltott ígéretekkel csaltak ki emberek ezreitől milliós tételeket, nem törődve tisztességgel, presztízzsel, emberséggel és utána benyelték ezeket az összegeket.

„DE a szerzodesben benne volt ez a hu de nagy hozam ???? valahol is megjelent irasban???”

NA EZ AZ!!!!!
Az idézetre csak meg tudom ismételni előző véleményemet, ami úgy szólt: ha már a jog kerül az első helyre, illetve ha hivatkozási alapként használják, akkor ott már a dolgok nagyon nem mennek rendben!

Most én segítek.
A 2000-es év végéig már 22 éve kötögettem a különböző szerződéseket mintegy 80 külföldi, és ugyanennyi magyar céggel, ami ez időszak alatt mintegy 27.000 ügyletet jelentett. Érdekes módon ilyen mennyiség mellett egyetlen egy sem akadt, ahol ilyen hivatkozások (jogi) kerültek volna előtérbe.

ÍGY IS LEHET ÁM EZT CSINÁLNI, ÍGY IS LEHET ÁM HOZZÁÁLLNI A VEVŐKHÖZ!!!

Megmondom, ha valamely cég egyetlen 1 szerződés eredményeképpen hasonló jogi hivatkozással állt volna elő a 27.000 üzletkötés közül, azzal a céggel az életben többé szóba nem álltam volna!

Úgy látszik nagyon elkényesedtem és nagyon magamból indultam ki, amikor ezt a TS-t megkötöttem.

Ami pedig a szemléletváltást illeti, ezen buktam kb.1,5 milliót. Most feladjam meggyőződésemet, eddigi élettapasztalataimat, legyek csúszó mászó csak azért, hogy esetleg 150.000 –et visszakapjak a másfél millióból? Közben becsapjak másokat?
UGYAN MÁR! HÁT NEM!!!!

Ami a külföldi TS népszerűségét illeti, pl. USA, (személyes példa). A fiam apósa felült a hasonló átejtős szövegeknek amivel itt is befűztek gyanútlan emberek ezreit, és mivel volt pénze, vásárolt 14 hetet, különböző helyeken. Halála után felesége próbálta árulni őket, egyetlen egyet sem tudott ott sem eladni belőle! Igaz ráköltöttek csak a vásárlásra, egy új ottani családi ház árát, és azon filóznak, hogy 1$-ért fogják „értékesíteni”. Ennyit a külföldi népszerűségről.
Előzmény: wellnesshotel (1791)
Wormie Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1794

És hogy ne lehessen negatív elfogultság vádjával illetni...

 

http://www.google.de/search?hl=hu&q=satisfied+timeshare+buyers&btnG=Keres%C3%A9s

A(z) "satisfied timeshare buyers" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 111.000

 

Az arányokat elég jól mutatja. :-D És ráadásul ennek nagy része valószínűleg TS cégek marketinganyagából van.... :-)))

 

 

Wormie Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1793

És ez is elég demonstratív:  

 

http://www.google.de/search?hl=hu&q=timeshare+scam&btnG=Keres%C3%A9s

 

A(z) "timeshare scam" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 838.000 találatból

 

http://www.google.de/search?hl=hu&q=timeshare+fraud&btnG=Keres%C3%A9s

A(z) "timeshare fraud" kifejezés 1-10. találata az összes, kb. 840.000 találatból

 

:-)

Wormie Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1792

de a lenyeg hogy nyugaton!!!!!!:) a legkeresettebb udulesi forma a TS.

 

Kac-kac.... :-))))))))))  Erre vmi linket dobhatnál, mert én pont ellenkező előjelű, főleg csalásokkal foglalkozó linket találtam, tucatszám...

Pl.

 

BKA warnt vor neuer Betrugsmasche  (BKA=Bundeskriminalamt - ha valakinek kétségei lennének :-)  )

http://www.wirtschaftsauskunft-robin.de/handelsauskunft/betrug/time_sharing_betrug.html

 

Verdacht auf Betrug und Geldwäscherei bei Time-Sharing-Verträgen Die Bundesanwaltschaft ermittelt  (=nyomoz az ügyészség)

http://www.ba.admin.ch/ba/de/home/dokumentation/medienmitteilungen/2003/2003-07-08.html

 

http://www.gomopa.net/Finanzforum/Immobilie-Mallorca-Spanien/Spanien-Betrug-mit-Ferienwohnungen.html

 

http://www.pfiffige-senioren.de/timesharing.htm

 

A fogyasztóvédők is élénken foglalkoznak a témával:

http://bagus.ch/abc/timesharing/ZDF.pdf

 

A konzulátus is felhívja a f igyelmet:

http://www.malaga.diplo.de/Vertretung/malaga/de/04/Konsularischer__Service/seite__Betrug.html

 

 

És ez _csak_ Spanyolország, és csak német hivatkozások!!!

 

Ugyan, menj már.... :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: wellnesshotel (1790)
wellnesshotel Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1791

Kedves VIDI313!

 

Segitek,  egy picit !! mindaddig mig van egy szallodabol eladatlan (tulajdonos , befekteto) tulajdonaban levo apartman -het . addig a te heteddel senki nem fog foglalkozni mert senkit sem erdekel hiszen teged sem erdekelne ha benne lenne ezekbe a szallodakba tobb milliard forintod mig az vissza nem jon addig varsz, Jelzem soha nem jon el az ido mert addigra mindig epit uj apartmant es majd azert nem adja el!! Szerintem a ti hozzaallasotokon kene valtoztatni nem fikazni ezt az egeszet , hanem a megoldast keresni hogyan lehet ez jobb , mert akkor lenne eselyed eladni, de mivel akinek tetszik es azon gondolkodik hogy vegyen az is elbizonytalanodik mert vadidegen emberek ontik a fejebe a Sza...t meg hogy csalas mit vartok akkor ki fogja ezt megvenni nem akarok egyik oldalra sem allni , de nem logikus?????????????? Tehat szerintem a kovetkezmenye a ti forumotoknak az hogy vegeredmenyben akinek van mar nem fog venni akinek nincs meg azert nem vesz mert latja ezt a forumot es tanulni probal a ti hibatokbol, ami szerintem a 21.es csapdaja , igy orokre rajtatok marad! Nekem van ot tudom mirol beszeltek!!!! de en legalabb hasznalom!!  

Hali

Előzmény: vidi313 (1777)
wellnesshotel Creative Commons License 2007.11.14 0 0 1790

Kedves Forumozok!!!!!!

 

 

Veletlenul akadtam erre az oldalra , es meglepodve tapasztalom milyen erdekes dolgokat irtok , tanacsoltok , es valaszt adtok egymas leveleire. Nem birtam ki hogy ne szoljak hozza, ha egyesek erzeseit felborzolom akkor inkabb elosszor gondolja vegig aztan szivesen varom velemenyet.

 

Azzal kezdenem hogy van 5hetem ( Tenerife, florida, nemesnep, Budapest, Bukfurdo:Radisson Sas) , ja es 5evig dolgoztam kulfoldon ebben a szakmaban, ahol mondanom sem kell ,hogy az emberek hozzaallasa meroben mas mint itthon( ez lehet a fantasztikus magyar ontudatukbol ered vagy csak mi magyarok mar csak ilyenek vagyunk... ) ,de a lenyeg hogy nyugaton!!!!!!:) a legkeresettebb udulesi forma a TS. Hat igen lehet hogy nekik meg van ra a penzuk !! Mondjatok most sokan, na de  akkor nektek is volt, hiszen van TS hetetek.

 

Nos a  magyar piac azert katasztrofalis mert az olyan- (sertes nelkul gondolom, nem akarok bantani senkit)-  emberek akiknek nincs ilyen vagy van, de sohasem hasznaltak, velemenyeket irnak ilyen forumokon mendemondakra hivatkozva. Hiszen ha van 8eve ilyen egyesek tulajdonaban es sohasem hasznalta akkor mit szid? mi az atveres? hiszen azt sem tudja hogyan mukodik, Ja hogy azt mondtak neki hogy ez a vilag legjobb befektetese!!! Hat igen ez szomoru hogy igy adjak el itthon , ezzel egyet ertek , DE a szerzodesben benne volt ez a hu de nagy hozam ???? valahol is megjelent irasban??? mert mint tudjuk felnott emberek, hogy a szo elszal az iras megmarad. ha pedig nem , akkor a legkonnyebb az ertekesitot szidni es nem magunkat hogy meggondolatlanok, kapzsik vagyunk akik azert vasarlunk ilyet mert azt 1millioval olcsobban odaadjak most Ma , na de ha belecsuszunk mert az ember ilyen, akkor is ott a 15nap amit a vilagon mindenhol  torveny szabalyoz.

 

 

Vegeredmenyben azert katasztrofa a piac mert par ezren  a jelzel tobb mint 200.e tulajdonosbol hangosztatjak hogy rossz. Es panaszkodnak hogy eladhatatlan, HAT MIT VARNAK EZEK AZ EMBEREK?? PERSZE HOGY ELADHATATLAN MASODLAGOS ERTEKESITESBEN (ERTEKESITO SEGITSEGE NELKUL) MERT A SZAR NEM KELL SENKINEK!!!! UGYE?? HA A MOSOPOR REKLAM AZT MUTATNA HOGY NEM TISZTIT FOLTOT ES A RUHA KOSZOS MARAD SZERINTETEK MEGVENNE VALAKI???? SEGITEK NEM !!!! UGYAN TUDJUK HOGY A REKLAMOK MIND CSUSZTATASOK , de megis hatassal vannak rank. Ez a piac csak akkor fog mukodni ha az emberek (ertekesitok es vasarlok) vegre nem a tipikus magyar mivoltukat hozzak , hanem az ertekesito nem hazudik a vasarlo meg alapos es elolvassa az alairando szerzodest!!!!!! Ugye ?

 

 

Masreszt az 5hetem osszesen 2millio volt ( tok mindegy hogy RCI, vagy Interval) egy a lenyeg nem a legdragabb hetet kell megvanni ha nyaralni akarunk hanem a legolcsobbat!!!IGEN , ugyanis mindket csererendszer kozos alapon fekszik , megpedig a KEK hettel is oda megyunk ahova akarunk ha ezt indulas elott nem honapokkal foglaljuk hanem mondjuk 35nappal vagy 20nappal indulas elott,. Hogy miert mert igy a maradek hetekbol (szezontol fuggetlenul) azt valasztom amit akarok , igy akar (akik hasznaljak tudjak) 2fos ap-vel 4-6-fos apartmanba is utazhatnak!!!!! Nos igaz ezt csak az tudja aki hasznalja , mert aki nem az honnan tudna, annak marad a panaszkodas.

 

A tobbi problema ( fentartasi dij - meg a novekedes) szivesen talakoznek azzal a vallakozoval aki eveken keresztuli kozuzemi dijak emelese ellenere nem emeli sajat termeke, szolgaltatasa arat , mert aki ezt nem teszi mondjuk szalloda szinten az a szovetkezeti udulesi forma igen!! ezek gyonyoruek - mindegyik szoba GUSZTUSTALAN ,ahol meg nem, ott mar kernek fentartasi dijat amibol takaritjak es fizetik a szamlakat. Tehat akinek nincs evente 50-60.e forintja a csalad nyaralasara az nem is megy el ,tehat akinek nincs 50.-60.e forintja evente fentartasi koltsegre az ne vegyen ilyet!!!!

 

Nos a regenyem vegere azert elmondanam hogy tudom , tapasztaltam mennyit hazudnak emberek hogy eladjak termekeiket , ezert tanacsolnam hogy olvassak el amit alairnak es ha a szoban emlitettek nincsenek a szerzodesben nem kell megvenni. jelzem van jo par elado masodlagos apartman csak be kell irni a google-be es maris kidob vagy 20-at , de elore soha ne fizessenek.

 

Nos akinek kerdese van hogyan kell jol hasznalni a hetuket vagy szeretne valaszolni , hogy elmondja velemenyet irjatok , ha tudok segitek..............NEM PENZERT.!!! 

 

ui:

ha banka rakom kamatozik , igaz de mibol nyaralok a kamatbol!!! mi marad ? az inflacioval csokkent toke!!! tehat ez sem olyan nagy huha igaz???

 

tudom a valaszotok!- na de azt barmikor kivehetem ! igaz !!! ezert nem kell nagy osszegert vasarolni TS-apartmant 500.e ft-ert mar olyat lehet venni amival valoban korbejarom a vilagot - es ez a penz egy normal (atlag 4fos csalad) 10napi nyaralasanak az ara!!!  

 

Koszonon hogy hozzaszolhattam !

Wellness Hotels LTD.

vidi313 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1789
Kedves Orsi!

Számításom, aminek alapján a közölt végeredményre jutottam, az bizonyára elég sajátos, tekintve hogy abszolút nem éltem, nem használtam a TS-emet a 8 év alatt, és a jövőben sem kívánom ezt tenni.
Anno én is, akkori sorstársaimhoz hasonlóan legfőképpen befektetési céllal vásároltam, felülve az értékesítők áradozásainak, és mint utólag kiderült, hatalmas befürdés volt az egész.
Szóval a számítást úgy végeztem, mivel nem használtam a „jogomat”, mintha e „befektetésre” fordított összeget bankban helyeztem volna el. Ehhez mérten számítottam ki a veszteséget, (vételár elbukása, kamat elbukása) megfejelve a fenntartási díjakkal. Vagyis, ha 750.000 Ft – ot fektettem be, akkor most a veszteség összesen 1,5 millió.

A dolgozói részvényeim esetében ellenkező helyzet alakult ki, ott a befektetett összeg 10-szerese jött vissza, vagyis 1000%-os a haszonkulcs, ugyanennyi idő alatt, és mindkét esetben részvényről beszélünk.
Szemléletes a különbség.
Valóban felmerül a kérdés ennek alapján, hogy vajon mire jó ez az egész TS? Szerintem semmire.
Ha objektíven számol az ember, amit itt már sokszor megtettek, semmiképpen sem jön ki az a végeredmény, hogy bármilyen helyzetben olcsóbb lenne a saját TS.
Aki ilyett vásárolt, és arra a következtetésre jutott, hogy megérte, az szerintem inkább csak a sebeit nyalogatja egy rossz döntés következtében, minthogy elismerné a bukást.

Ez persze a dolognak csak az anyagi része. Van olyan réteg, aki nem ilyen szempontokat használ, hanem azt mondja: nem számít a pénz, van módom rá, és megfizetem a többletet. Ilyen is van.
Előzmény: Törölt nick (1788)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1788

Szia Vidi,

 

Nem egészen értem, vagy leírtad már előzőleg? Ezek szerint használtad? RCI-vel?  Vagy megpróbáltad eladni, az került ennyibe? Vagy csak fizetted a díjakat? RCI-t is?

Ha saját helyzetemet tekintem át a közel 8 év alatt, akkor azt kell mondanom, ez az egész manőver ezen időszak alatt még egyszer annyiba került, mint amennyit a vételárra fordítottam. Tehát haszon nincs, értékállóság nincs, a veszteség 200%.

 

Én úgy állok hozzá, hogy buktam a vételárat.

Ill maradt a jövőben az évente fizetendő 27eFT.

 

Nos, a hetemet beadtam egy cseretársasághoz. Attól függetlenül hogy elviszik-e az enyémet vagy sem, van 1 creditem, ami azt jelenti, hogy az elkövetkező 3 évben bármikor, bárhová, ami csak be van téve a rendszerbe,  28eFT cseredíj ellenében felhasználható. Magyarul szumma 55eFt-ért lesz meg a 7 éjszakás 3-4 csillagos szállásom. Miután én olyan emberke vagyok, aki amúgy is sajnálja a repülőre a pénzt, a szóba jöhető helyek: Ausztia, Horvátország, Magyarország, Görögország (Románia, Bulgária) Mindegyik országban láttam már eddig olyan hetet, ami nagyon tetszett (erről írtam már) Ha esetleg magyar hetek kerülnek be, az nekem csak jobb lehet.

 

Szóval a nyaralási igényeimnek ez a dolog pontosan megfelel. Október eleje óta figyelem, jönnek-mennek a jobb hetek. Tudom mik szoktak bekerülni, utánanéztem az üdülőknek, stb. Ha meglátom a nekem megfelelő dátumban, azonnal tudok majd foglalni (2008 nyarára is voltak lehetőségek, de oda már foglaltam az RCI-vel)

 

Olyan cégnél dolgozunk a párommal, ahol az a jó, ha hónapokkal előre mondjuk meg mikor mennénk nyaralni. Nyáron variálni nem tudunk, mindketten csapatban dolgozunk és több embertől függünk. Év elején megmondom elsőként, akkor más nem mehet akkor.  A gyerekek szempontjából pedig az egy héttel előrefoglalt szállás sem rejt kevesebb kockázatot, mert bármikor belázasodhat. (Mondjuk nyáron sokkal kisebb az esélye.)

 

Ha mondjuk 4-5 év után úgy látom, nem  OK a dolog, még mindig ott a menekülőút: 4 hétért cserébe vegyék vissza. Addig is, évente átlag 50eFt-al fog olcsóbba kerülni a szállásom, mint ha egyenesbe foglalnék ezekre a helyekre,  tehát valami mégis csak csöpög visszafelé....Ugyanakkor nem elfelejtendő, hogy én nem milliókat öltem bele.  Aki 2-3-4 millióért vett ilyen jogot, azt valószínű nem elégíti ki ez a lehetőség....

 

Üdv.

Orsi

 

Nos, számomra ez jó megoldás.

 

 

Előzmény: vidi313 (1784)
Pisces72 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1787

Az elállás jogilag tiszta körülmények között megtörtént, és nem futottunk ki az időből, szerencsére. Ezt szóban is megerősítettük, arra az esetre, ha a beszélgetésről hangfelvétel készülne, ami a tudtunk és/vagy beleegyezésünk nélkül ismét csak törvénytelen volna, de ki tudja?, ez mégiscsak Magyarország, ahol mi vagyunk a kis halak.

Az érdekes inkább az volt, hogy bár teli vannak értékesítésre "visszaadott" jogokkal, még akkor is az újat nyomatják, ha az ügyfélnek esetleg a másodpiaci jobban megfelelne. És az a poén, hogy ha megkapjuk azt a hetet Hévízen, amit akartunk, nem adtuk volna vissza. Így viszont sokkal több bevételtől estek el, mint ha felkínálták volna az igényeink szerinti másodterméket a drágább új helyett. Aranyos, nem?

Előzmény: Marri (1786)
Marri Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1786
Kedves Pisces72!

Az elállást, mint ahogy te is írtad, indoklás nélkül megteheted 15 napon belül. Felesleges az üzletkötőnek indokot gyártani. Semmi köze hozzá, hogy Te miért gondoltad meg magad.
Még azt hiszik, hogy nem gondolod komolyan az elállást ilyen indokok mellett és elkezdenek kavarni a TS jogok cseréjével és kifutsz az elállási időből.
Előzmény: Pisces72 (1785)
Pisces72 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1785

d.tomika, köszi az esetleírást! Ha jövőre úgy alakulna, hogy a szokatlan nyaralási stratégiádban követni szeretnélek, és kellene még tapasztalat, elérhetlek vhol?

 

 

Érdekes adalékom van a másodpiacról! Javaslom tanulságos példameseként.

 

Azt már mindenki tudja, aki ezt a topikot olvassa, hogy pár hete elmentünk egy TS előadásra. A párommal elég tájékozottak vagyunk jogi kérdésekben, és az említett ágybetét-ügy kapcsán amúgy is utánanéztünk a "helyszínen történő értékesítés" jogi buktatóinak és kiskapuinak, ezért minden komlyabb szívfájdalom nélkül aláírtuk azt a bizonyos szerződést, amit. Utána otthon rácuppantunk a netre, kerestük az összehasonlítást segítő lehetőségeket, kerestétek nekünk ezt Ti is -örök hálám érte! Három nap elteltével úgy döntöttünk, hogy kösz, de nem ezt a lovat akartuk, tehát elküldtük a megfelelő helyekre a jogilag helytálló "indoklás nélküli, 15 napon belüli elállási nyilatkozatunkat", amit a cég -az ő őszinte sajnálatukra- kifogásolhatatlannak talált. Jött a várható telefon az üzletkötő részéről, és ez a telefon volt a nagyon érdekes.

Természetesen az érdekelte, miért változott meg a véleményünk. Elmondtuk, hogy

a; mi magunknak nem azt a hetet szeretnénk, amit kaptunk, hanem az eggyel korábbit, mert az esik az őszi szünetre (az előadáson ilyen héttel már nem tudtak szolgálni), 

b; ha a családi felhasználásban gondolkodunk, ők ősszel inkább gyógyfürdőbe mennének, tehát sokkal inkább Hévíz érdekelne, mint Balatonfüred, (de természetesen akkor már minden hévízi jog már réges régen elkelt) és

c; az általuk kínált ár töredékéért kapnánk meg a "rendszerbe kerülés" lehetőségét (értsd: Interval tagságot), ha a másodpiacon garázdálkodunk.

 

Az üzletkötő válasza volt a nagyon érdekes. Bár az előadáson az hangzott el, hogy már csak a füredi új üdülőbe tudnak TS jogot eladni, most hirtelen kiderült, hogy bizony tudna ő nekünk olyan jogot is biztosítani, ami

a; a célzott hétre és

b; Hévízre szólna, ráadásul

c; olcsóbban, merthogy másodpiaci értékesítés lenne.

 

Megígértük, hogy amint aktuális lesz, hívjuk.  :)

 

Ennyi a történet. Meg még annyi, hogy az egyik másodpiaci honlap alján a "minden jog fenntartva" sorban megtaláltuk a mi cégünket tulajdonosként megjelölve. A honlapon szereplő "fő" cég nevében természetesen nem ismerhető fel az új jogokat értékesítő másik.

vidi313 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1784
Kedves Orsi:

Egyetértek az 1580-as hozzászólásodban leírtakkal.

Szerintem nagyon fontos, hogy ebben a témakörben (pl. TS) hogyan talál(na) rá az érdeklődő a legkönnyebben ezekre a tapasztalatokra, információkra.

Ha egy ilyen topik létezik, annak hasznos mivolta nem kétséges, csak az a lényeg, hogy "szem leőtt legyen".

Mondod, hogy a Te ügyed rendben van, megtaláltad a megfelelő megoldást a vásárolt üdülő jogodra. Úgy legyen, bár én azt mondom, hogy ez a pillanatnyi helyzet. Nem biztos, hogy 5 év múlva is ezt tudod majd mondani.

Ha saját helyzetemet tekintem át a közel 8 év alatt, akkor azt kell mondanom, ez az egész manőver ezen időszak alatt még egyszer annyiba került, mint amennyit a vételárra fordítottam. Tehát haszon nincs, értékállóság nincs, a veszteség 200%.

Előzmény: Törölt nick (1783)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1783

Kedves Vidi,

 

Kösz a kiigazítást ami a két TS-es figurát illeti, valóban kicsit összemosódtak bennem a hozzászólásaik.

 

A klubok részéről történő visszavásárlást sajnos kizártnak tartom az alapján amit eddig megismertem belőlük. Anyagilag csődbe mennének-szerintem. Ha érdekelte volna őket a presztizs, akkor már rég megtették volna. És mert amíg nem kerül a nagy nyilvánosság elé az egész, amíg találnak "szűz" felvilágosulatlan emberkéket, addig nem érdekük a másodlagos piaccal bármit is csinálni.

 

Amit itt el tudok képzelni, az annyi, hogy csinálhatnánk egy üdülési joggal rendelkezők klub-ot, ahol:

- kapásból, mások eseteiből tanulva azonnal felvilágosulhat aki akar, és levonja azonnal a következtetéseket. Csupán egy információs oldal segítségével.

- nem dob ki + pénzeket:

- Ha 10 éve fizeted a 30eFT-ot úgy hogy nem használod, máris többet költöttél rá, mint amit valaha is kapni fogsz érte, tehát másodszor is buktál rajt

- Ha az RCI-t is fizeted úgy hogy nem használod, az évente még + 30eFt

 

- ha a tulajok cserélgetnék egymás között a heteket, rengetek +költségtől menekülnének meg: cseredíj, aki cserével megy, az sok helyen fizet a szolgáltatásért. Saját hetedre menve, bérbevéve, megspórolhatsz akár 13eFt-ot is

-bérbeadható is lenne esetleg

 

-megtalálhatná mindenki azt, ami jó neki: pl. olcsóbb cseretársaság

- vagy van egy másik honlap, a timex.to, aki közvetlen cseréket segít lebonyolítani

 

 

SZUMMÁZOM: Eddigi ismereteim szerint a vásárláskori összeget elbuktad akkor amikor kifizetted.

Amid van, azzal folyamatosan buksz, ha nem használod a saját igényeidnek megfelelően, ha nem találod meg a legtesthezállóbb megoldást.

 

 

Én ezt csak azért erőltetném, mert elég sok energiát fektettem bele, mire megtaláltam/kitaláltam azt, hogy mit kezdejek vele. Ugyanakkor mivel az enyém már OK, komolyabb érdekem nem fűződik hozzá, inkább csak egy jó érzés lenne tudni, hogy másoknak segítettem.

 

Üdv.

Orsi

Előzmény: vidi313 (1777)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1782

SZia,

 

Mit tudsz Borsi Attiláról?

 

Amit én hallottam az csak annyi, hogy aktívan hívogtja azokat, akik hirdetnek. és pénzt kér. Első körben 50eFT-ot, aztán megelégszik 30eFt-al is.  Akikkel én levelezek, senki nem állt kötélnek, mert már voltak előzőleg rossz tapasztalatai, így nem derül ki jó tették-e vagy sem.

 

Egyébként én is váltottam levelet S Attilával, és véletlenül jöttem rá melyik cég az övé. Korrekten tájékoztató másodértékesítő cég, legalábbis első látásra.

Üdv.

Orsi

Előzmény: Dzsana (1780)
vidi313 Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1781
Mivel személyesen ismerem S Attilát, így kijelenthetem, nem az általad említett Borsi Attiláról van szó!
Előzmény: Dzsana (1780)
Dzsana Creative Commons License 2007.11.11 0 0 1780
Ez az SSSS Attila, nem a Borsi Attila? Mert ő egy csaló szélhámos.
Anti-timeshare Creative Commons License 2007.11.09 0 0 1779

Van valaki aki tud nekem segíteni, hogy létrehozzak legalább egy freewebes oldalt, ahol ezeket közzé lehet tenni? Nagyon szeretném ha minél kevesebb átvágott ember lenne?

 

Esetleg vedd fel a kapcsolatot a http://www.udulesijog.info/ adminisztrátorával.

Nekem rögtön válaszolt és a plusz infót fel is tette.

 

Az 50 ezres fizetéshez - külföldi fórumokban ez már régóta megy, a másik pedig hogy rábeszélnek, hogy előbb cseréld át egy értékesebbre (fizess még) mert azt könnyebb lesz eladni. A végén két jogod lesz és millióval kevesebb pénzed.

Előzmény: Törölt nick (1776)
petike23 Creative Commons License 2007.11.09 0 0 1778

"XXXXX, ez a cég időközben felszámolódott, YYYYYY lett belőle.

Cégvezető SSSSS Attila, jelenleg Budapesten a CCCCCC-ben vannak. Sokszor változtatták a címüket."

 

"SSSSS Attila", aki itt "sattilaaaa" néven (is) szerepelt.

Előzmény: Törölt nick (1775)
vidi313 Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1777

Kedves Orsolya!

 

Nagyon jó dolgokat írsz, csak értékelni tudom.

 

Először is S Attila:

Nekem igérte itt a fórumon, hogy eladja az üdülő jogomat, a dolog addig jutott, hogy személyesen is megismertem Őt. Végül is egy pici adminisztrációs hiba miatt kútba esett az eladás, de mindent megtett az eladás érdekében, én nem panaszkodhatom rá.  Nem csapott be, nem kért előleget, bár eladni sajnos eddig nem sikerült a jogot.

 

TS man: volt vele vita bőven, itt hagyta a fórumot, mert itt meggyőzhetetlenek vannak. Vele volt szó az úgymond TS diadalmenetről, ami persze szerintem nem létező dolog. Tudnilik egy siker állapohoz hozzátartozik az ezt a helyzetet híven tükröző magatartásforma,aminek csírájával sem találkozom.

 

Szerintem itt is közzé lehet tenni amit szeretnél. Én is szoktam kapni panaszos leveleket TS tulajoktól.

 

Úgy gondolom a keletkezett problémákat, átvágásokat stb. azok tudnák helyre hozni, akik ezt okozták, vagyis akik az egészet kiadták. Rettentően egyszerű módon. Semmi mást nem kellene tenni, csak azt, hogy azoktól, akiknek ez terhessé vált, egyszerűen pl. névértékben visszavásárolják. Minden további nélkül megtehetnék, hisz TS man szerint is diadalmenetben vannak. Akkor  ez nem okozhat nekik semmilyen problémát. Beszéltünk a presztízsről. 100%-on visszavásárolni nem presztízs, főleg ha éppen arról volt szó a napokban, hogy 300%-osak a részvények. Te is mondtad, a szállodák tele vannak, tehát van keret bőven a visszavásárlásokra.

Előzmény: Törölt nick (1776)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1776

 

Sziasztok,

 

Egy másik részlet a levélből, még mindig másodértékesítés:

 

"A taktikájuk a következő:

Elmondom, hogy nekünk milyen üdülőjogunk van. Ő mond erre egy az eredeti vételi áramnál is magasabb összeget. Én nagyon örülök, hogy megszabadulhatok az üdülőjogomtól, még nem is veszítek rajta, s ehhez képest az 50 ezer Ft pitiáner kis összegnek számít, s belemegyek az üzletbe. Egészen addig, amíg rá nem jövök a taktikára! De jó lett volna, ha ezt nekem valaki annak idején elmondja!"

 

Emlékeztek TSman-re? Ő is magasabbat mondott az üdülőjogomra. Mondjuk nem fizettem volna egy fillért sem, ez szerintem kiderült a levelemből, így nem is kerestek meg.

 

Van valaki aki tud nekem segíteni, hogy létrehozzak legalább egy freewebes oldalt, ahol ezeket közzé lehet tenni? Nagyon szeretném ha minél kevesebb átvágott ember lenne?

 

Üdv.

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1775

Sziasztok,

 

Van egy kis levelezésem némely üdülési jog tulajdonossal, egy részletet azért idézek, mert még emlékszem saaattilaa vagy hogy hívták "menetelésére" üdülési jog másodértékesítés szintjén. Az eddig hallottak alapján senkinek nem ajánlom hogy bárkinek is fizessen egy fillért is, aki eladni akar.

 

 

Nos a levélrészlet:

 

"Tapasztalatok meglévő üdülőjogokat újraértékesítő cégekről.

 

XXXXX, ez a cég időközben felszámolódott, YYYYYY lett belőle. Cégvezető SSSSS Attila, jelenleg Budapesten a CCCCCC-ben vannak. Sokszor változtatták a címüket. Ők  rendezvényszervezésre 50 000 Ft-ot kértek előre, de azt ígérték 3 és fél évvel ezelőtt, hogy ha 1 éven belül nem tudják eladni az üdülőjogunkat, visszaadják a pénzt. Az üdülőjogunkat természetesen nem adták el. Azt soha nem tagadták, hogy visszajár nekünk a pénz, de mindig a cég felszámoláséra és pénzhiányra hivatkoztak. Végül 3 részletben 2,5 év alatt visszakaptuk a befizetett 50 000 Ft-ot. A 3 és fél év alatt soha egyetlen egy alkalommal nem kerestek, hogy bárki is érdeklődött volna üdülőjogunk iránt."

 

Mit szóltok? Ugyanakkor meglepő korrektség: visszaadták a pénzt!

 

Üdv.

Orsi

 

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.08 0 0 1774

nem akarlak semmiről meggyőzni: amikor eltaltam a nicei nyaraláshoz egy ismeretlen számlára ezernéhányszáz Eurot, - akkor nem voltam egészen bztos abban, hogy a helyszínen számunkra fenntartott lakóingatlant találunk. A kulcs postán jött. Viccess volt.

Szerintem magán üdülés-szervezés jogcímen futott a dolog. Külön személyezt nem volt, - nem is kellett. Tanulópénz mindíg előfordulhat.

Előzmény: Pisces72 (1770)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 1773
Ok. regisztrálok egyet...
Előzmény: Törölt nick (1772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!