Keresés

Részletes keresés

szaja11 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140203

Csak a témához szólnék...  A kempingben meg a parton úgy elvannak egymással a különböző nációk gyerekei, hogy az csoda. Nekünk csak egy kutyánk van (Westie) szerintetek kell ennél több egy kempingben? Párom tanítónéni. Volt amikor az összes gyerek "nálunk" volt. Kutyáztak, játszottunk stb. Mikor kinek-kinek vége volt a nyaralásának s indultak (indultunk) haza, búcsúzáskor volt ám nagy sírás-rívás.

lborli Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140202

persze, hiszen aki hazaindul igyekszik hazafelé, de kompja válogatja, Hvarra mindig sokat kell várni, volt már, hogy benyomtak egy rendkívüli járatot az utolsó után

Előzmény: oldmumus_v.2 (140178)
erfeher Creative Commons License 2017.06.22 0 1 140201

Én egyetértek veled, nem macerás, csak más. Mi most 4 kisgyerekkel megyünk majd, 2 , 7 , 7 , 8 évesek. Más mint amikor csak ketten mentünk, de ha őket lekötjük, mi is jól érezzük magunkat, el nem cserélném az élményt semmire! Viszont tényleg kell a szülőknek pici szabadság, mi is néha elmegyünk kettesben egy 3 napra, feltöltődünk, és alig várjuk hogy újra velük legyünk.

Ha megvan az összhang sztem így jó.

Előzmény: bezsecera (140199)
The_Rible Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140200

 sörök  :)))

bezsecera Creative Commons License 2017.06.22 0 1 140199

Lehet valaki félreértett. Mióta van gyerekünk, eszünk ágában nincs kettesben nyaralni és őket hagyni. Én azzal a korszakkal hasonlítottam össze, amikor még nem voltak és úgy kettesben nyaraltunk. És nem kellett nézni az órát, hogy mikor kell enni, nem kellett órát nézni, hogy meddig maradjunk, nem kellett betenni semmi kaját, mert a felnőtt kibírja, ha úgy adódik. Akkoriban még éjjel is csavarogtunk, ha akartunk 10-kor keltünk, ha akartunk nem is mentünk a partra. Volt, hogy semmit nem csináltunk, csak néztem az eget és az utca forgalmát. Na, ehhez képest viszonyítva mondom, hogy gyerekkel ez már nem megy. A hétvégéken viszont egyet szinte mindig a nagyszülőknél alszanak, mert igen is szükség van regenerálódásra. Mert fáradt, fásult, ideges szülőnél rosszabb nincs a gyereknek, szerintem. Megint a spec. helyzet: a vércukor ingadozás sajnos kihat a viselkedésre is. Agresszívabb, szeleburdibb, ha nincs rendben. Ilyenkor képes megállás nélkül rohangálni akár egy forgalmas utcában is és igen, ilyenkor vele kell futni, ne legyen baj. A külvilág persze nem tudja az okot, csak, hogy milyen rendetlen, meg biztos nem nevelik. De visszük, mert imádjuk!

fekvőrendőr Creative Commons License 2017.06.22 0 1 140198

Egy szülőnek/nagyszülőnek nincs ettől pihentetőbb panoráma.

OFF: A két és fél éves unokám két hete Korzikán.

 

Lizus11 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140197

Én rajtuk keresztül foglaltam online,minden rendben zajlott,két részletben kellett fizetni,még előfoglalási kedvezményt is kaptam.

A teljes összeg zárolása után küldték meg a foglással vouchert.

Tudom ajánlani!

Mert tényleg jó áraik vannak!

Sok sikert!😊

Előzmény: HPEx20i16v (140196)
HPEx20i16v Creative Commons License 2017.06.22 -2 0 140196

Adrialin.hu-val van valakinek tapasztalata? Jó árakat találok náluk. Zavaró viszont, hogy a telefonos ügyfélszolgálatnál egy automata hang szerint munkaidőn kívül hívtam őket, mert ünnepnapok kivételével hétfőtől péntekig, 9:00-18:00 között hívhatóak...mindezt ma csütörtökön, ebédidőben (12:00-13:00 között).

Micimalacka Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140195

Szerintem ez attól is függ, előtte milyen életvitelt folytattak és milyen habitusú gyermekek vannak.

Nekem is van ismerősöm, aki kb. a városból sem teszi ki a lábát gyerekkel, mert az milyen macera.

 

Én 3 hónapos korától vonatoztam/autóztam vele a 250 km-re lévő nagyikhoz havonta, egyedül. Másfél éves korától - az esett nyárra - pedig strand, Balcsi, tenger.

Most 5 és fél éves, már várja a tengert és a Balatont, lehet vele várost nézni, tavaly repült először és hibátlanul abszolváltuk, érdeklődő és aránylag kompromisszumkész megoldásokkal jól menedzselhető vele minden.

 

Tehernek nem mondanám - nekünk - de azért a pihentetőtől tényleg messze van, bár 2 éve és most elég élesen elkülönül már (figyelem, ellátás, önállóság) a vele való utazás. És a nyaralás valahogy arról szól, hogy sosem fárad el, de így is megoldjuk, hogy vki tovább aludjon, vagy egyedül olvashasson egy órát, míg a másik köré kavicsvár épül az Adriaban ücsörögve stb.

De a nyaralás ilyenkor arról szól hogy neki IS élmény legyen, így ha kell, játszóterezünk Trogirban és hagyom, hogy egyen naponta 3x fagyit, ettől nagy a boldogság, mert cserébe ámulva áll a parton és anya, ez csodálatos látvány! mondatokkal dobálózik.

 

Mi is mondtunk már le beteg gyerek miatt wellnest, meg persze van sok korlát, de azért ez elmúlik.

 

Azt viszont elhiszem, hogy van, akinek teher...és az nem feltétlen a gyerek miatt, hanem hogy a maradék 50 hét alatt is a gyereket logisztikázza valaki, lehet pihenni akarna, és nem feltétlen megy úgy, hogy ugyanazt csinálja a nyaralás alatt is - itt lehet vitázni tovább, ki hogy nyaral, meg hogy lett nevelve a gyerek, de ez nem csak ezektől függ talán.

Előzmény: bezsecera (140185)
hul Creative Commons License 2017.06.22 0 2 140194

A felvetésed, "gyerekkel nyaralni":  beteg gyerekkel (vagy pl. beteg nagyszülővel), egyáltalán ha valaki nem teljes értékű, sérült,  vagy valamiért külön figyelmet igénylő eset áll fenn, óriási kihívás. Veszélyes és fokozott figyelmet, felügyeletet, odafigyelést jelent. Mély tisztelet az odaadásotokért!

Ismerek beteg gyerekkel élőket és ugyanezt mondhatom. Sokkal nehezebb, de megteszik és tudomásul vették, erről szól az ő életük. Pl. van egy egészséges és egy oxigénhiánnyal született gyerekekük.  Viszik, tolják, a család része. Biztosan baromi nehéz, nem vitás. Teszik a dolgukat csak tisztelet jár nekik.

Néha hajnalanta felébredve... hálát adok magamban, hogy az enyémeim rendben vannak. Persze azért pár klinikát, ezt azt megjártunk már, de semmi maradandó nincs. 

Mert egyébként ha az embernek gyereke született, akkor előállt az a helyzet, hogy eddig ketten voltunk és mostantól hárman (+n). Vállalás dolga és ez a természetes, hogy a születése pillanatától az ő szükségletei, lehetőségei nem hagyhatóak figyelmen kívül, és csináljuk. Mert ő a miénk, kötelességünk. Óriási, ha ilyet is tud az ember adni a gyermekeinek, hogy meglássanak más tájakat, országokat, hegyeket vizeket, a sós tengert:-) Miért hagynánk ki belőle őket? Nekik is jár az élmény!! 

 

Nagyon egyéni, vannak barátok, akik egy-egy hétvégére elmennek kettesben, a gyerekeik nagyszülőknél, v barátoknál. Ilyen is van, és nyilván jó dolog. De mennek közösen is, néha viszont elvonulnak. Azért a házasságot is építeni kellene, folyamatosan... 

 

Mi minden esetben úgy döntöttünk, hogy az aktuális számú gyermek jött velünk. Aztán ahogy felnőnek, már a saját útjaikat keresik, (jó darabig nem kerül kevesebbe:-), inkább a fiatal felnőtt barátokkal mennek. Kezdik a saját életüket szervezni és élni.  

 

Előzmény: bezsecera (140185)
Lizus11 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140193

Miért lenne teher gyerekekkel nyaralni?Akkor ilyen alapon az egész élet teher,ha gyereke van az embernek?Aki vállaja a családot,gyereket,azt tudni kell, hogy megváltozik minden.

Kicsi koruk óát, minden évben megyünk nyaralni.Korabban belföldi nyaralások voltak,aztán ahogy nőttek jöttek a külföldi autós nyaralások.A gxerekekeim kimondottan szeretnek utazni,autóban aludni.

Általában éjszaka utazunk,mert nincs nagy forgalom,jobban lehet haladni,meg végigalusszák az utat.

Voltunk így már Franciaországban,és most 3. éve Horvtországban.

Probálok olyan programokat beiktatni,ami őket is érdekli,esténként sokat sétálunk,viszünk játékot,társast.

Kicsi korban kelL,hogy beléjük szívodjön a nyaralás,hogy emlék és élmény legyen és maradjon a számukra.A kisebbik lányom 7 éves,de rendszeresen visszaemlékszik és meséli az élményeit.

Milyen volt hajóval utazni,milyen élőlényeket látott a víz alatt,milyen köveket gyűjtött.

Kettesben töltött utazások korábban ugyan voltak,de egy ideje már nincs.Nem részletezem miért.

Beteg gyerekkel nehezebb az biztos,mert beárnyékolja a mindennapokat is,de az, hogy együtt vagytok és máshol vagytok,tengernél vagytok kicsit feledtetni tudja a rosszat.

 

 

 

Előzmény: bezsecera (140185)
maxamix Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140192

Sziasztok!

Vasárnap indulunk Ho.-ba, szokás szerint foglalás nélkül. Két célpontunk maradt végül: Podgora-Caklje ill. Zaboric (Sibenik mellett). Arra lennék kíváncsi (ha valaki mostanában járt arra), hogy a tüzek mennyire tettek kárt a környékben (Podgorán pár napja, Zaboricnál tavaly augusztusban voltak gondok), illetve az idei kemény fagyok mennyire viselték meg a pálmafákat (Podgorának ez az egyik erőssége, noha tudom, hogy a pálma nem őshonos növény ott).
Köszi: mmaxxa

vargamarcs Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140191

összetett a probléma ;) sok a szűk keresztmetszet :)

Előzmény: jerolim (140189)
jerolim Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140189

persze, csak rizikó, ha nem tudom, melyiket érem el :-( Ebből a szempontból komp az egyszerűbb :-) /na meg a dilemma, hogy közlekedem Brnából plö Proizdra, stbstb.  Utazás? hogyan, merre, - mivel? :-) /

Előzmény: vargamarcs (140186)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140188

Igen, már neten is foglaltam meg vettem jegyet, illetve Splitben is a visszaútra.

Előzmény: vargamarcs (140186)
fekvőrendőr Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140187

Szerintem, tényleg nem ugyanaz, másképp jó az egyik mint a másik, de minden nyaralásban meg kell találni az örömet. Én már lassan felejtem, milyen volt a gyerekekkel menni, de láttam a lányomékat hazaérkezni tavalyelőtt a kilenc hónapos törpével, meg tavaly, meg az idén is. (Sőt már alig várom, hogy jövőre én is vihessem!) 

Előzmény: bezsecera (140185)
vargamarcs Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140186

jadrolinija-s katamaránra lehet előre jegyet foglalni szerintem :)

Előzmény: jerolim (140183)
bezsecera Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140185

Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Egy helyütt vitába keveredtünk többen, kíváncsi vagyok, ti mit gondoltok a témáról. 

Arról volt szó, hogy valaki felvetette nyaralás ügyben, hogy ő el van képedve azon, ha kisgyerekes szülők arról "sírnak", hogy gyerekekkel nem ugyanaz a nyaralás, mint kettesben. Szerinte, aki így beszél, annak teher a gyerek és nem kellett volna vállalni. Én azon a véleményen vagyok, hogy teljesen más nyaralni akár egy 2-4-6 év körüli gyerekkel is ( ha többel, akkor pláne ), mint két felnőttnek külön. Ezen a vitán az is szóba került, hogy ugyanolyan pihentető a nyaralás gyerekkel, mint nélkülük és aki nem így gondolja, az nyavajog, annak semmi nem jó. Ok, a mi helyzetünk speciális, mert az egyik diabéteszes, így folyton mérni, szénhidrátot számolni, mérleggel mászkálni, kaját kimérni, maradékot visszamérni. Inzuinpumpára figyelni, szereléket cserélni, figyelni, hogy ne ázzon le a kanül, éjjel vércukrot mérni ( ha állítottak az éjjeli inzulin adagon, akkor nyaralás alatt is óránként kelni éjjel ), legyen mindig nálunk életmentő szuri ( az a parton is legyen hűtve ), szőlőcukor, megfelelő péksüti....szóval nekünk egyértelműen más gyerekkel egy hétköznap is, mint nélkülük. Én nem nevezném pihentetőnek a velük nyaralást, de szép így is, minden odafigyeléssel. De ne mondja senki, hogy azért, mert ezt gondolom, nekem nem kellett volna gyereket vállalni. No? Lehet, hogy én csak azért látom így, mert nekünk speciális a helyzetünk?

oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140184

Már május végétől ott tolonganak és próbálnak kuncsaftokat fogni. Szerintem Supetar nem annyira jó hely és ha tovább megyünk a szigeten csakis jobb helyeket lehet találni. Főleg a sziget déli oldalán.

Előzmény: TevegElek (140181)
jerolim Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140183

Én Pagról indulok, amikor tudok :-) Legszívesebben katamaránnal mennék Splitből - arról végképp félek, hogy lemaradok :-( /legalábbis ezek a hvari tapasztalatok, bármelyik irányba - jegymizéria volt minden alkalommal :-( /

Előzmény: TevegElek (140182)
TevegElek Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140182

Én Korculára menet azt csináltam, hogy előző nap mentem le és Split környékén szállást foglaltam. Onnan reggel kényelmesen odaértem az indulásra. Jó, tudom plusz költség, de megéri.

Előzmény: jerolim (140179)
TevegElek Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140181

Eddigi tapasztalataim szerint (bár én szeptember elején szoktam Supetarra menni), ahogy megérkezik a komp a szigetre, ott tolonganak az apartmant kínáló tulajok a kikötőnél. De a városkában is lehet kiadó apartmanokat találni. 

Előzmény: hennetraccs (140175)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140180

Visszafelé szoktam korán indulni, mert akkor Splitben sincs nagy forgalom. Odafelé 11 és 12 között szoktam odaérni. De oda és visszaút is hétközben van minden alkalommal.

Előzmény: jerolim (140179)
jerolim Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140179

Később meg a bagós angol ifjak :-( de mindegy is, reggelit úgyse érem el, se Korculára, se Hvarra :-(

Előzmény: oldmumus_v.2 (140178)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.06.22 0 0 140178

Igen, de tapasztalatom szerint reggel vannak a legtöbben.

Előzmény: lborli (140177)
lborli Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140177

A kompokon, napszaktól függetlenül az üzemanyag/élelmiszer szállító teherforgalom mindig elsőbbséget élvez...

Előzmény: oldmumus_v.2 (140176)
oldmumus_v.2 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140176

A reggeli kompok még nincsenek tele és nem küldenek fel az oldalsó rámpákkal a felsõ részere sem. De reggel tele van a komp mindenféle szállító kocsikkal. Sör, mirelit, kavics, stb.

Előzmény: hennetraccs (140175)
hennetraccs Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140175

Üdv Mindenkinek!

 

Két kérdéssel zavarnálak titeket.

 

1. Brac szigetre a reggeli (5-7ó) Splitből induló kompokkal érdemes menni vagy mindegy, mert augusztusban sokan vannak egész nap?
2. Szigeten még nem voltunk ezért kérdezem, hogy ott is gyorsan lehet szállást találni? Eddig mindig max 1 óra volt hogy szép, tiszta, igényes apartmant béreljük elfogadható áron. Neten nagyon húzós árak vannak, gondolom a jutalék miatt. Legutoljára Vodiceben napi 40 EUR volt egy 2 szobás, tengerre néző nagy teraszos, nagy konyhás, újszerű apartman.

Köszönöm!

Hattori Hanzo2015 Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140174

Azt köszi, hogy egyáltalán eszembe juttattad (és persze magát a doksit is)!

Előzmény: vargamarcs (140173)
vargamarcs Creative Commons License 2017.06.21 0 0 140173

goggle a barátom :)

Előzmény: Hattori Hanzo2015 (140171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!