Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2008.01.19 0 0 193
Ha nem kapod meg a levelemet, akkor írj, elküldöm másként.
Előzmény: lacoste28 (191)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.19 0 0 192

Arra most nincs se időm, se kedvem, hogy felsoroljam és elemezzem a látnivalókat, de elküldök neked egy szöveget, amit nemrégiben egy könyvből másoltam ki. Remélem hasznosítani tudod!

Jó szórakozást!

 

Egy napra lehet, hogy érdemes lenne autót bérelni, de nem hiszem. Ahogy a térképet néztem a történelmi belváros északi végében van a Csodák tere, az állomás meg pont délen, át kell menni az Arnón is, de biztos nem vészes, úgy másfél km., de legalább láttok valamit a városból is:-)

Előzmény: lacoste28 (191)
lacoste28 Creative Commons License 2008.01.19 0 0 191

Koszi a italia!

 

Csak azert gondoltam az auto berlesre,mert at szeretnenk menni Pisaba is.Lehet marad a vonat,remelem nincs messze az allomastol a torony!Koszonom a tanacsokat,szallast sikerult jo helyen,jo aron talalni.Szerinted mi az ,amit mindenkeppen meg kell neznunk az otttartozkodasunk 2 napjan?Amugy nem focizni megyek,csak mint szurkolo leszek jelen. :)  Mennyire szamitsak hidegre ket het mulva??Remelem nem ez az esos idoszak arrafele....!

anblock_italia Creative Commons License 2008.01.14 0 0 190
jelöld be mindjárt az elején a Fortezza-stazione lokalizálást, aztán válogathatsz kedvedre.
Előzmény: anblock_italia (189)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.14 0 0 189
Pl. www.florenceby.com , válogathatsz szállások között.
Előzmény: anblock_italia (188)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.14 0 0 188

Annyi biztos, hogy kocsit bérelni nem hogy nem kell, de csak nyűg lenne. Kicsi a város) igaz, a stadionhoz gyalogolni kell, illetve vannak buszok), kevés és drága  a parkoló, a legszűkebben vett belváros meg autómentes övezet. Két napba, pláne ha "focizol" is közben, úgyse nagyon fér sok.

Az éttermet ne csak poénból, hanem evési célból is keresd fel és majd mesélj róla, én is tervezem majd májusban megnézni:-)

Szállást biztos könnyen kapsz a pályaudvar környékén így télen, én tudok egyet a közelben, a San Lorenzo mellett, de csak több fős apartmanjaik vannak, talán nektek csak szobára van szükség, esetleg reggelivel. Olyat én nem tudok, de annyi szálláslehetőség van a neten.

Előzmény: lacoste28 (187)
lacoste28 Creative Commons License 2008.01.14 0 0 187

sziasztok!

 

3 het mulva megyek Firenzebe.Jo,hogy ratalaltam erre a forumra,kimasoltam egy csomo dolgot,ami esetleg hasznunkra lehet.Poenbol megkeresem az az ettermet,amirol kepet is tett fel valaki.Romabol erkezem vonattal,ahogy nezem eleg surun jarnak.Tanacsos autot berelni,vagy lathato Firenze fobb nevezetessegei gyalog is?Hol erdemes megszallni,mert arrol nem igazan volt szo.A vasutallomas kornyeken gondoltam,mert 2 nap utan megyek vissza Romaba es az esszerubbnek tunik.De ha van a kozelben esetleg egy jobb kornyek amit tanacsoltok,akkor megfogadom azokat.Ha esetleg lesz valaki kint Firenzeben januar vegen es februar elejen,mindenkinek ajanlanam,hogy jojjon es szurkoljon az UJPEST focicsapatanak!!Ott edzotaborozik a csapat es jatszik par merkozest.Ha valakit erdekel,bemasolom a merkozesek idopontjat.Az egesz vilagot atutazom,erted Ujpest nagycsapatom.....

Koszonom a rengeteg informaciot!!!Firenzet latni kell,s most egybekotom a kellemeset a hasznossal... :)

 

Lacoste

anblock_italia Creative Commons License 2008.01.10 0 0 185
Valamikor én is sajnáltam, hogy bizonyos városokba, így Firenzébe is először csak egy napra volt lehetőségem ellátogatni, de most, hogy tervezgetem a kicsit hosszabb ottlétet, most érzem, mennyire jó, hogy nagyjából már ismerem a várost, nem kell majd az utcatáblákat lesni és az egész olyan egyszerűnek tűnik. Na igaz, nem arra az egy napra alapul az ismeretségünk, de már másodszor is sokkal otthonosabban mozogtam a városban:-) De akinek nincs ilyen "múltja", azoknak nagyon erősen ajánlom  a Google Earth légitérképét, már az is majdnem olyan, mintha ott lennénk:-)
vélemény Creative Commons License 2008.01.06 0 0 184
Nagyon jó angol nyelvű könyv a Rouge Guide Florence-Siena könyve.Az Oktober 6.-a utcában levő Bestsellers boltban kapható.
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.06 0 0 183
Akkor nem lesz gond:-) A neten van egy csomó múzeum nyitvatartás oldal, néha jól összekavar, de azért igen hasznos. Azért van néhány téves információ a könyvben, majd szólok róluk.
Előzmény: Törölt nick (182)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.06 0 0 181
Igen, de azért valami rendre bekavar, pl. nálam most a Santo Spirito, ezért kell sakkozni. De mint minden, ez is megoldható, főleg azért, mert valóban a legtöbb most már folyamatos nyitvatartásban van. Csak az a hétfő ne lenne!!!
Előzmény: vélemény (179)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.06 0 0 180

Hát az, hogy nekem mi teszik, az eléggé relatív. Én nem annyira a szememmel, mint a szívemmel és az agyammal látom a dolgokat, talán túl kicsi a fantáziám, ezért van szükség támaszokra a megítélésben. Erre nem hagyatkozhatsz, de majd ha oda kerül a sor, akkor szívesen segítek.

Én láttam már tucatnyi Firenzés könyvet, de továbbra is a régi Panorámást favorizálom és ajánlom, tökéletesen áttekinthető, történelmi és egyéb áttekintése nélkülözhetetlen és ami nagyon fontos, könnyű, nem gond akár egész úton kézben tartani. Az aktuális nyitvatartási időpontokat meg kikereshetjük a netről és be lehet írni ceruzával. A www.antikvarium.hu n szinte mindig lehet kapni kb. 1000 ft-ért.

Előzmény: Törölt nick (178)
vélemény Creative Commons License 2008.01.06 0 0 179
Az olasz múzeumok nyitvatartási ideje nagyon sokat változott. Nem rég a kezembe került egy papír az 1991-es nyitvatartási időkkel. Akkor még minden múzeum bezárt 2-kor. Most a "nagyok" reggel 8.15/9-től este 18/19-ig láűtogathatók. Uffizi, Pitti, Accademia, Dómmúzeum, Medici Kápolna, aPalazzo Medici kápolnája, Capella Brancac. Szerintem ezekre a helyekre vagy nyitásra, vagy este fél 5 után szabad menni, esetleg ebédszünet idején.
A csoportok-túristák és diákok egyaránt 10 körül érkeznek és az utóbbiak 2 után de az előbbiek is 4 körül elmennek. Firenzében sok a hajós vendég akik Livornoból jönnek, nekik 5-kor már indulni kell. de akinek vacsija van 7-kor, az sem fog 5 után múzeumban lenni.
Szerintem az is korrekt megoldás, hogy a páros ill páratlan heteken a vasárnapi és hétfői zárás váltakozik.
Egyre több a fizetős templom, ezek is múzeumként működnek, nincs szieszta. Santa Croce, Sta Maria Novella, San Lorenzo, Battistero. Mindenütt fenntartanak egy kápolnát, ahova csak imádkozni ingyen is be lehetz menni.
A firenze.net oldal pontos leírást ad az aktuális nyitvatartási időkről.Persze az olaszoknál minden elképzelhető, én ezt sem veszem biztosra.
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.06 0 0 177
Azért igyekszem leírni az ilyen infókat, mert kevesen érnek rá annyit foglalkozni ezzel a témával, mint én, hát szívesen megosztom hosszas kutogatásaim eredményét másokkal:-) Persze ez a dolog is eléggé magától érthetődő, lehet az okosabbak hamarabb rájöttek, csak nem mesélték el nekem:-)
Előzmény: Törölt nick (176)
Catella Creative Commons License 2008.01.05 0 0 175

Jól kitaláltad.

Ezek a nyitvatartások néha tényleg idegesítőek, nekem is jónéhányszor keresztbe tettek. Hiába tudod előre, képtelenség beilleszteni egy városnézésbe. 1-2 még megy, de a többit garantáltan zárva találod. Mert ugye, ilyenkor nem fér bele a programba a 3-4 óra siesta :))

Előzmény: anblock_italia (174)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.05 0 0 174

Több órai sakkozgatás után sikerült összehoznom a nyitvatarási időpontokat.

Az első, szombat délutánt a Pitti palotában szeretném eltölteni, 2, 3 óra a Palatinában, majd a kertben és annak múzeumaiban zárásig. A palotához közel van a Santo Spirito, amit már régóta szeretnék megnézni, de hülye időpontokban van nyitva, délután pl. fél négytől ötig. Sokat törtem a fejem, míg rájöttem, hogy a Pittibe úgyis kétféle jegyet kell venni, az egyik a palotába, a másik a kertbe szól, tehát fél négyig vagyok a palotában, akkor kisétálok a templomba, majd vissza. Ennek a megoldásnak nagyon megörültem, tipikus esetek a kecskének és a káposztának. Persze a Pittiben is bizonyára el lehetne tölteni egy egész napot, de ennyi is lényegesen több, mint a semmi:-)

28k Creative Commons License 2008.01.04 0 0 173

...Rómát is szeretni fogod!..

Igen, csak nehéz továbblépni, ha egyszer úgy szeret ott lenni az ember! Mi már 9 éve egy helyre járunk nyaralni, nem bírunk máshová menni!

Előzmény: anblock_italia (172)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.04 0 0 172
Torinótól kezdve Amalfiig és Genovától Ravennáig mindent szeretek, de Firenze gazdagságával eddig talán csak Velence versenyezhetett. Mert sajnos Rómában még nem voltam:-(( És persze Rómán kívül még nagyon sokminden van hátra, csak az a baj, hogy mindenhová vissza kellene menni:-( Ez nem jó, most már úgy érzem, hogy inkább több idő egy városra és lépjünk tovább!
Előzmény: 28k (169)
28k Creative Commons License 2008.01.04 0 0 171
na igen, van benne valami...
Előzmény: anblock_italia (170)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.04 0 0 170
Hát a nicknevem nem elég árulkodó?
Előzmény: 28k (169)
28k Creative Commons License 2008.01.04 0 0 169
Jó, hogy így szereted Firenzét! Az egyedüli kedvenced, vagy más városok is vannak, amelyeket így megkedveltél?
Előzmény: anblock_italia (168)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.04 0 0 168

Köszönöm kedves hozzászólásodat, de talán nem ismered annyira Firenzéhez fűződő "kapcsolatomat".

Már kétszer voltam korábban, ezt, azt láttam, de sokmindent még nem. Most egy új, izgalmas lehetőségem van ezek pótlására, és tényleg nem valószínű, hogy a későbbiekben is járok arra, mert a családom többi tagját nem fogta meg a város. Így, nélkülük, most be szeretném pótólni az eddig elmaradottakat, illetve elmenni újra olyan helyekre, amik nagyon tetszettek vagy valamiért nem volt szerencsés. Pl. a Santa Crocéban éppen tataroztak, por, zaj volt, remélem most sokkal kellemesebb körülmények után szebb emlékekkel jöhetek haza. A Santa Maria Novella a legfontosabb templom volt első ottlétemkor, de most nyugodtabb körülmények között kívánom újra látni. A San Miniátóban már többször voltam, de ki nem hagynám! De talán csak ezek lesznek az ismétlések, most főleg új ismeretségekre vágyom!

Nekem is az a fő problémám, hogy "annyi helyen nem voltam még", hát ezért szeretném lezárni ezt a Firenze fejezetet, még ha durván is hangzik:-)

Előzmény: auray1 (167)
auray1 Creative Commons License 2008.01.04 0 0 167

Kedves Anblock Italia!

 

Soha ne indulj ugy el, hogy lehet, hogy ez lesz utolso/egyetlen alkalom. En soha sem akarok mindent megnezni, barhova megyek is. Sot, tobbnyire nem is megyek tobbre, mint 3-4 napra. Az en filozofiam: Miert fogok visszamenni, mit fogok megnezni legkozelebb, ha most mindent vegignezek? Amint viszont ebben a nehany napban megnezek, azt nagyon alaposan szemlelem. Ket orat toltottem a Santa Maria Nuvellaban, masfelet a Santa Croce-ben, 3-at az Uffiziben. De ezek orokre emlekezetesek maradnak, es nem lesz fajo hianyerzetem akkor sem, ha soha tobbe nem jutok mar el Firenzebe. Termeszetesen, most ezerrel ugykodom azon, visszamehessek valamikor. Dehat annyi mas helyen nem voltam meg!

 

Előzmény: anblock_italia (166)
anblock_italia Creative Commons License 2008.01.01 0 0 166

Szóval úgy néz ki, hogy most már valóban nem lesz akadálya annak, hogy eltöltsek néhány napot Firenzében MÉG AZ IDÉN:-) Egyfolytában bújom a könyveket, hogy most aztán mindent, de mindent, ami érdekel, megnézzek, hátha nem lesz több alkalom:-(((

Eléggé megnehezíti a tervezést az, hogy a két teljes napom egyike hétfő és természetesen pontosan azok a múzeumok vannak zárva, amik érdekelnek, így a kedd délelőtt elég zsúfolt lesz, de majd a buszon kipihenhetem magam. A templomokba meg vasárnap nehéz bejutni, szóval nem lesz olyan egyszerű a dolog, amilyennek elképzeltem. Már az sem igazán tartható, ahogy az első délutánt elképzeltem, mert hétfőn a múzeumok, vasárnap délelőtt viszont a templomok vannak zárva, ezért a szombat délután túl értékes ahhoz, hogy csak sétálgassak.

 

Most éppen úgy gondolom, hogy szombat délután a Pitti palotába mennék, utána meg felsétálnék a Michelangelo térre és a San Miniatóhoz. Elég fárasztónak néz ki ez is, de a sok buszozás után biztos jó lesz:-).

Vasárnap délelőtt tehetném meg azt a bizonyos kört.

 

 

Na, ezt a hszt. már biztos vagy egy órája írom, mert mindig új szempontok merültek fel:-( Majd holnap folytatom, a macska nagyon ki akar menni.

Catella Creative Commons License 2007.12.28 0 0 165
Igen, a kezdést olvastam.
Előzmény: anblock_italia (164)
anblock_italia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 164
Már el is kezdtem korábban, az első délutáni program nem változott.
Előzmény: Catella (163)
Catella Creative Commons License 2007.12.28 0 0 163
Ha összeáll a program, akkor megosztod velünk, ugye?
Előzmény: anblock_italia (162)
anblock_italia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 162
Tegnap fél kettőig a firenzei programom összeállításán igyekeztem, sürget az idő:-))) Kicsit változtak a dolgok, nyitvatartási szempontból, de lassan összeáll. Nekem így az a hat fél nap azt hiszem simán fel fog érni nyűgös gyerekkel és férjjel mások hat egyész napjával. És persze a legfontosabb dolgokat már láttam, nem mondom, ogy nem nézném meg mindegyiket újra, nyugodt körülmények között, dehát erre nincs sem anyagi, sem időbeli lehetőségem. Dehát még ez után az utazás után sem kell Firenzét örökre kipipálnom, hiszen sok dolgunk van még Toszkánában:-)
Előzmény: Catella (156)
anblock_italia Creative Commons License 2007.12.28 0 0 161
Ezt jó lett volna a másik fórumon kitárgyalni, mert téma volt korábban, de most már mindegy.
Előzmény: Catella (160)
Catella Creative Commons License 2007.12.28 0 0 160
Igen, fiaim reklamálták is a fenyő illatot.
Előzmény: anblock_italia (159)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!