Keresés

Részletes keresés

Pinklujza Creative Commons License 2010.07.09 0 0 2488

Kedves dourden8!

 

Bocs, az előbb kimaradt egy betű a nevedből!

Üdv: Pinklujza

Előzmény: dourden8 (2475)
Pinklujza Creative Commons License 2010.07.09 0 0 2487

Kedves douren8!

 

Szívesen segítek Materasso matrac vásárlásánál!

Az általad kinézett matracok közül a legkeményebb a Prezident Royal típus.

Ennek oka, hogy vastak kókusz réteg(6cm) található benne és a kényelmi réteget biztosító hab is közepesen vastag.

Az a felvilágosítás, hogy a rugósat javasolták huzamosabb ideig a földre, az valóban így van. Oka a szellőzés.A bonellrugó felépítésének köszönhetően szellős. Minden matracnál fontos, hogy a levegő tudjon cirkulálni, hiszen alvás közben egy átlagos ember3-5 dl izzadságot produkál és ennek egy része a matrac felületére kerül. Bár manapság a huzatokat is különböző rostokkal keverik, így pl-ul bambusz, nyírfa ami a növényi rostszerkezetnek köszönhetően még jobban eloszlatja a nedvességet a matrac felületén ezáltal gyorsabban elpárolog. Természertesen a legismertebb a pamut.Az általad választott két típus, a Prezident Royal Kokos és a Klasik bio Lux 100% pamut huzatba van betéve, a Prezident Royal levehető mosható huzatba. Egyébként a Klasik bio Lux is kérhető ugyan abban az árban levehető, mosható huzattal.

A prezident Royal Kokos félkemény kategóriába tartozik. Belső összetétele hideghab és kókusz(latexált, így antiallergénés nem törik, esik össze), mely váltakozik. Itt a  két kókuszréteg vékonyabb, mint a Prezident Royalnál, a hideghab viszont összességében több. A matrac felülete a hideghab-kókusz típusoknál  7 zónás physiosystem rendszerű, mely a fej,váll, hát, csípő, comb,térd és lábfej zónákat különbözteti meg.Az, hogy a matrac mely részén van a fejünk, az mindegy, hiszen középtől kifele szimmetrikus a belső felépítése.

Egyébként célszerű forgatni a matracokat bizonyos időközönként. A fej-lábrészt és ma két oldalát is. természetesen, ha asszimetrikus belső összetételű matracot vettünk, akkor csak az egyik módozatban.

Az, hogy a rugó nélküli matracokat rugalmas ágyrácsra javasolják, az azért van, mert a testünkön kiálló részek (váll, csípő, térd) így be tudnak az íves, rugalmas rácsnak köszönhetően "nyomódni" és a gerinc még optimálisabb helyzetbe kerül, ráadásul nem zsíbbadunk el.természetesen a bordasoron a komfortérzet lényegesen keményebb.

A rugós matrac a hagyományosabb típus, de már modernebb technológiával készül, hiszen a bonellrugó  egy edzett acélszálból készül, tehát sokkal tartósabb és rugalmasabb.A nagy rugókat vékonyabb sodronnyal rögzítik egymáshoz.A derékrészre kb 80 cm szélességben szivacscsíkokat tesznek.Funkciója: derékalátámasztás+ itt van a legnagyobb terhelésnek kitéve a matrac.

A rugó test fölé ficréteg kerül, mely merevít.Erre jön a Pur hab kényelmi réteg,majd a téli-gyapjú, nyári-pamut/kevert pes szál réteg, majd a 100% pamut huzat.

Ez a típus azoknak való, akik a hagyományos komfortérzetet jobban kedvelik, mert a rugós és a rugó nélküli matracot nem lehet összehasonlítani.Egyik sem jobb vagy rosszabb, ráadásul, ha a tartósságát mérlegeljük, ott sem lehet éles határvonalat húzni, főleg, ha a súlyhatár is be van tartva.

Javaslom egyébként személyesen is kipróbálni a matracot, ha módodban áll. Egyébként így látatlanba neked valószínűleg a Prezident Royal jön be a legjobban, rugósból meg inkább a Prezident bio light Lux (a rugótest felett kemény kókuszréteg van) 76.900Ft.

Ha van még kérdésed, szívesen segítek!

Üdvözlettel: Pinklujza

Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2486

Bocsi kevertem:

 

nem a Signumot trabantozták le, hanem a Siglo-t.

 

Sorry

Előzmény: Alváskultúra (2485)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2485

Bocsi, még valami:

 

ez a személyes véleményem lesz és nem szeretnék vele megbántani senkit:

 

Erről is szó esett már: éveken keresztül szídták a kókusz matracokat gyártók a hideghabot, hogy: műanyag, meg kőolaj, meg szintetikus, stb. Most kivétel nélkül mindegyik emlékezőhabbal is (főleg) foglalkozik, mert a piac ezt kívánja.

 

A hideghabok sűrűsége és keménysége tökéletes módon állítható és gyártható, tehát bármilyen keménységű hab is létezik már. Ennek fényében: minek is a kókusz bele?

 

Tudom: így lesz majd a "bio-hideghab" matrac. Köszönjük.

 

 

Történik minden úgy, hogy léteznek már valóban bio hideghabok, ahol növényi olajok vannak habosítva és stabilizálva, ilyen pl. a Nawapur.

 

Ez persze egy kicsit drága és a könnyebb ellenállás felé elmozdulva a kókuszt még mindig lehet szórni, mint a frutti-t, csak egy kicsit át kell koncepcionálni a történetet.

 

"Marketing az, amit akkor csinálsz, ha nem jó a terméked. "(Edwin Land)

 

Szegény Signum-ot pedig letrabantozták, pedig mág csisztuzsuzsa is sejti, hogy az Orthopedig még az autó-kategóriába sem lépett be. Viszont annyi pénzért lehet, hogy én is szívesen gubbasztanék rajta fél órát:-)

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: dourden8 (2483)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2484

SZia Dourden,

 

szerintem a Rottex termékeiben megbízhatsz, ugyan én nem foglalkoztam a termékekkel soha, viszont partnereim (forgalmazók) csak jókat mondanak.

 

A Siglo-t valóban kitárgyaltuk egy párszor:

 

-alsó-középkategóriás matrac

-téli nyári oldal

-20cm és 15 év garancia

-ORKI engedély

 

...és még egyetlen visszajött vagy tönkrement (garanciális) matracunk sem volt a többszáz eladottból.

 

Vannak lényegesen jobb matracok, 5-10% pluszért némelyik már fütyül-farag-fáramászik, de a Siglo így is egy népszerű és kedvelt matrac.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: dourden8 (2480)
dourden8 Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2483

Helló újra, köszi a válaszod!

 

kezdek a rugósak felé kacsingatni inkább én tartósabbnak érzem valahogy, hideghabszivacsnál attól félek egyre jobban hogy hamar gödrös lesz és ezt fórumba is írták páran bár eddig nagyon váltani akartam mert most egy rugós van és az is kapott sok negatívot de nem ilyen jellegűeket. Venni mindenképpen fogok mert most 90es van és nagy kell:D

 

nézegettem most megint újabbakat rottexeket

 

rugós: rottex bsc matrac

 

rugó mentes: Nobile (hideg hab kókusz 18cm miegymás )

 

már szégyellem magam de megint kérnék kis véleményt hogy melyiket érdemes vajon. aztán nem zargatok már sokat:) csak mindig elbizonytalanodok a válaszokra:(

de most már az lesz hogy jövőhéten elmegyek kipróbálom őket aztán választok.

 

köszi megint előre:)

Axióma Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2482
Ja nekunk ilyen van, es eddig megfelelonek tunik. Trabantnak elegge Trabant, marmint nem okros szeker, mint az elozonk.
Előzmény: Axióma (2481)
Axióma Creative Commons License 2010.07.08 0 0 2481
Ajanlom figyelmedbe a 2072-est, ahol konkretan ezen matracrol egy tulajdonsag kivetelevel mindrol kiderul, hogy ennel pont "nem jo". Aztan utana nem sokkal, hogy Trabant kategoriaban elmegy, ugyhogy ajanlhato. (26/43, nem leveheto huzat, nem zonas, nem emlekszem tobbre, egyedul a vastagsag alapon nem esik ki).
Előzmény: dourden8 (2480)
dourden8 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2480
Helló Alváskultúra

Köszönöm a gyors reagálást.
Én feküdtem az említett ágyakon és a hab matracnál az első link szerintem tényleg kényelmes volt bár hozzá kell tennem hogy előtte ikeában jysk ben jártam és ott mind gagyi volt. még jövőhéten be fogok járni valószínű pár boltot mielőtt döntök meg lehet írok ide is párszor:). rugós ban igazad volt tényleg láttam jobbat rottexben. igazából másik kettőnél meg nem tudom hogy miért rossz mivel nem ezzel foglalkozom én csak azt éreztem hogy kényelmes volt.

nézegettem tovább interneten egyenlőre és találtam még szimpatikusat és megint a véleményedet szeretném kérni tőled.

SIGLO VÁKUUM MATRAC 140x200 (best dream) (jó ez? kicsit szkeptikus vagyok ennél most a hordozhatóság az előny és az valaminek a rovására megy vagy tényleg szuper amúgy is. nekem ez csak egy helyben lesz.)

Dormeo Orthopedic

köszi előre is ismét:)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2479

Sziasztok,

 

mindenkinek, aki párna-vásárlással küzd éppen -vagy küzdeni fog a jövőben-  sok szeretettel egy kis plusz információ:

 

http://memoryparna.blogspot.com/

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2478

Szia LacaPaca123,

 

mindig jó, ha az embernek sikerül egy jó matracot találnia. Egy-két kiigazítás:

 

-a Best Dream garanciája 2 év a huzatra és 15 év a magra

-nem veszik vissza a matracot, ha nem tetszik

-30-60-90 nap van bizonyos cégeknél, de általában az árrésbe bele van kalkulálva a csere ráta, tehát egy kicsit mindig többet fizetsz a termékért, mint amennyit valóban ér.

 

A Memory Duet egy feszes, félkemény emlékezőhab matrac, ahogyan írtad a könnyű sújt, úgy azt feltételezném, hogy nektek egy kicsit kemény lehet... Ebből eredhet talán a hanyatt-hasonfekvés is, pedig egy ergonómiailag nektek való matracban és oldalt fekve azok a párnák nagyon jók tudnak lenni...

 

Új matrac helyett -tekintettel, hogy senki nem vesz vissza másfél éves matracot- próbáljátok a felületet felületjavítókkal egy kicsit lágyítani. Magyarul: fedőmatrac. 4-6cm csodákat tun művelni egy szerkezetileg ép, de egy kicsit keményebbre sikerült felülettel.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: LacaPaca123 (2476)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2477

Szia Dourden8 ,

 

Materasso matracokhoz nehéz érteni, mert szinte csak ők forgalmazzák...

 

Az első link matracánál szerintem a Rottex BK matraca jobb és ca. 10e-rel olcsóbb.

 

A második link is érdekes, viszont a 16cm összmagasság valószínűleg egy 13-14cm-es magot takar, ami hát. Ennyi pénzért (5-6e-rel többért) csúcs 20cm-es matracokat lehet kapni, akár mosható huzattal...

 

A harmadik matrac számomra minősíthetetlen, de ez az én csacska véleményem...

 

Szerintem bátran nézegessél tovább, még egy-két kereskedés és kinyílik a világ előtted is:-)

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: dourden8 (2475)
LacaPaca123 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2476
Nekem olyan matracom van ami belül hidegszivacs, és külső rétegként 5 cm memory hab réteg van (ez nagyon kényelmes ám), az egész pedig egy szép és kellemes tapintású steppelt huzattal van ellátva. Úgy rémlik BestDream a neve vagy a gyártója már nem tudom. De ilyen fajtát sok gyártó készít ( Dormeo pl.) Eredetileg Dormeot néztem ki de azt akkor még nem tudtam egészségpénztári számlára venni, a másikat meg igen. Használtam földön, ágydeszkán és rugalmas ágyrácson is. Ez utóbbi módon jött be számomra leginkább, de még földre fektetve is kellemes volt nagyon. Kb. másfél éve van meg. Egyáltalán nem sikerült kifeküdnöm még, teljesen újnak néz ki ma is. Hozzá teszem, hogy vagy 7-8 éve a derakam állandóan görcsölt mikor reggel felkeltem, amióta ezen alszom ez teljesen megszűnt. Sőt a munkahelyemen a székből is fel tudok állni anélkül, hogy eltorzult fejjel görnyedve tegyem meg az első pár métert :) (pedig csak 35 vagyok...) Szóval nekem bevált ez a típus teljesen.
Viszont hozzá tartozik a dologhoz, hogy a párom meg azóta panaszkodik derékfájásra reggelente amióta ezen fekszik....
Így legyen okos előre az ember :)
Állítólag 10 év garancia van a matracon, és ezen idő alatt a gyártó vissza veszi a matracot ha nem válik be. Nem tudom igaz-e. Minden esetre már mondtam páromnak cseréljük ki az övét másikra, keményebbre vagy rúgósra vagy bármire, hátha jobb lesz számára én meg megúszom a reggeli 10 perces derék masszírozását :).
Szerencsére 2 külön álló 90x200 -as matracot vettünk az ágyunkba, így megtehetnénk. A túró nem érti miért nem akarja mégse...
Tanács a vásárláshoz: olyan árusítóhelyet vagy gyártót válasz aki vállalja a "próbaidőt", próbáld ki otthon pár héten keresztül, és cseréld le ha nem válik be.
Úgy tűnik minden hátnak és deréknak más és más jön be.

Egy plusz tapasztalat a Memoryhab párnákról:
10 e Ft-ért, vettem a szivacsok mellé 3 db-ot, mondván h legyen tökéletes az álmunk.
Először párom dobta a sarokba, kb 3 hét után, aztán egy év után én is. Jó puha és kényelmes meg minden, de max annak jó szerintem aki állandóan oldalvást alszik, mert háton alváshoz, hason alváshoz túl magas a peremük, és nálunk nyakfájást okozott rendszeresen.

dourden8 Creative Commons License 2010.07.07 0 0 2475

Sziasztok.

 

Én is matrac vásárlás elött állok. Fórumokat, matrac üzletek oldalait stb olvasgatva próbáltam felvértezni magamat egy kis információval. (vannak még fehér foltok de)

Nagyon sok féle technológiájú matrac van és nehéz a választás most akkor melyik is a jó. pro kontra hallottam mindegyikról jót is rosszat is. Amit leszűrtem: rugós régi technológia a nyomott felület körül is benyomódik, nem részletezem tovább a működését. A többi hideghab, kókusz matracról sok jót hallottam meg dicsérik, bennem csak a tartóság miatt van félelem hogy kifekszem stb (amúgy nem rendelkezem túl nagy súllyal)

 

 

Igényeim: 140x200 cm es kemény tartós matrac. olyan 70-75 ezerig maximalizálva.

lehet egy ideig földön lenne de valószínű hogy idővel belekerülne egy ágy keretbe.

 

kinéztem 3 matracot, két különbőző technológiájút.

 

rugós: ennél azt mondták ideális földre nem kell ágyrács meg jobban szellőzik földön

 

http://materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=7&tid=18

 

hab: rugós ágyráccsal nekem puha volt, átvitettem deszkás ágyra vagyis olyan mintha földön lenne és akkor keményebb lett számomra jobbra volt.

 

http://materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=28&tid=191

és

http://materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=28&tid=3

 

 

ha valaki tudna segíteni, hogy melyiket válasszam a fenti igényeim mellett sokat segítene. Előre is köszönöm.

Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2474

Kedves Toti15,

 

ugyanígy elkészütl egy oldal, ami egy kicsit árfogja az ágykeretek körüli ködöt. Egy kicsit a fafajták előnyeiről-hátrányairól, egy kicsit az illesztésekről-csapolásokról, egy kicsit a használati tulajdonságokról és élettartamról.

 

Remélem másnak is segít majd az eligazidásban:

 

http://agykeret.blogspot.com/2010/07/milyen-agykeretet-vegyunk-attol-tartok.html

 

Üdvözlettel:

 

pálinkás László

Előzmény: toti15 (2465)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.07.06 0 0 2473

Kedves Toti15,

 

bocsi, hogy egy kicsit megkésve bár, de igyekeztem létrehozni -és folyamatosan feltölteni- olyan helyet, amelyet nem lehet reklámként értelmezni, hiszen az írásoknak és a tanácsoknak leginkább valóban tájékoztató jellege van.

 

Az alábbi blogban matracvásárlási tanácsok találhatók:

 

http://gyogymatrac.blogspot.com/2010_07_01_archive.html

 

Remélem segytséget nyújt mindenkinek egy kicsit az eligazodásban.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

Előzmény: toti15 (2459)
eljani Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2472
Köszönöm a tanácsokat.
Nézelődök még. Ha lesznek jelöltek fogok még kérdezni.

üdv
J.
Előzmény: Alváskultúra (2471)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2471
Szia Eljani,

az Ortoped Memory egy nagyon szép és hangzatos kifejezés, de semmivel sem tud többet vagy kevesebbet, mint a hasonló felépítésű matracok. Kicsit olyan, mint amikor az 1500-ös Ladát átkereszteljük Lamborghini Murcielago-nak.

Az emlékezőhab alapanyagok hellyel-közzel hasonlítanak egymásra, a sűrűség az, ami egy kicsit meghatározza a minőséget. Elméletileg egy bizonyos szintig, minél sűrűbb, annál inkább lesz tartós és jól használható és minden emlékezőhab utánzat, de ennek semmi jelentősége és értelme nincs. A Bens volt az első autó a világon. Akkor most minden más autó utánzat?

Tekintettel, hogy az emlékezőhab légáteresztő képessége nem a legjobb, így nem ártana, ha olyan matracot választana az ember, ami átszellőzik és nem fog nagyon felmelegedni.

Léteznek elérhető árban olyan memory matracok, ahol a tartó hab levegőcsatornákkal és ergonómiai zónákkal van ellátva, ezáltal mind a formakövetés, mind pedig az átszellőzés meg van oldva a hossz-, kereszt- és a függőleges levegőcsatornáknak köszönhetően.

http://picasaweb.google.hu/106066213154082966640/RelaXx#5472952298264915474

Érdemes körül nézni.

Üdvözlettel:

pálinkás lászló
Előzmény: eljani (2470)
eljani Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2470
Sziasztok!
Látom, hogy vannak itt páran akiknek szakmájuk a téma. Elsősorban tőlük kérdeznék.
Mostanában szeretnénk új matracot venni párommal.
A memória habos matracokat nézegettük. Van pár márka, ahol
nem memory foam néven, hanem ortopéd memory-ként írják az összetevőket.
Az ugyanaz mint a NASA fejlesztésű memory foam vagy valami utánzat?
Előre is köszi a választ.

üdv
J.
Novi1 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2469

"... ezek a http://dunlopillo.hu/prospektus.pdf forráson érhetők el..."

 

Küsz :-))

Átgondolom a történetem, s ha lesz néhány kérdésem, időben felteszem.

De lehet, hogy mailben megkereslek...

Novi  >;-))

Előzmény: Alváskultúra (2464)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2468
Szia Cellosion,

amennyiben ez tetszett meg, úgy rajta:-) Szerintem egy teljesen egyszerű zsákrugós matrac, fix huzattal. Valószínűleg egy jó darabig jó lesz.

Ha nem bízol a cégben, akkor rendeld meg máshonnan.

Én speciel találtam korrektebbnek tűnőt is és egy kicsit olcsóbban.

Azért még ők is lehetnek profik, csak lehet, hogy biztosra mennek...

Azért a garanciának én utána néznék, hogy hány év és, hogy mire terjed ki.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Előzmény: Törölt nick (2467)
Törölt nick Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2467
Sziasztok!
Véleményeteket szeretném kikérni egy matraccal kapcsolatban. Nagyjából két hete nézelődünk már a boltokban és ez a matrac nyerte meg a tetszésünket, kényelmünket;
http://materasso.hu/index.php?p=termekek&tkat=7&tid=25
Mi a véleményetek, mennyire tartós? Mennyire jó a minősége?
Az alábbi webáruházban készülök megrendelni;
http://www.enterieur.hu/index.php
(Enterieur Bútor- és Lakberendezési Webáruház)
Valaki már vásárolt itt? Mennyire megbízhatóak? Kicsit aggódok, mivel 30 % előleget kérnek, máshol ennél sokkal kevesebb is elég lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2466
Szia Toti15,

szerintem ment, de minden elérhetőségem megtalálható az adatlapban.

Üdvözlettel:

pálinkás László
Előzmény: toti15 (2465)
toti15 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2465
Szia Alváskultúra!

Nem sürgetésképpen - csupán jelzésszinten - email nem jött - még.

T
Előzmény: Alváskultúra (2460)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2464

Kedves Novi1

 

a Dunlopillo honlapjáról is letölthető magyarországi Dunlopillo "Álomvilágok" prospektusban szereplő cikkeket is én írtam, ezek a http://dunlopillo.hu/prospektus.pdf forráson érhetők el és a prospektusban az 5., 6., 7., 23., 27., és a 31. oldalon találhatók.

 

Ezek a cikket aztán több helyen is "visszaköszönnek" a neten.

 

Remélem támpontot nyújtanak majd az eligazodásban.

 

Üdvözlettel:

 

Pálinkás László

 

Előzmény: Novi1 (2463)
Novi1 Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2463

Üdv!

Amennyiben /s most tényleg nem a sürgetés okán ;o)/ elkészül a dolgozat, az elérhetőségét ne tartsd :-) magadba.

>;-))

 

Szívesen írok azonban a linktől függetlenül egy cikket matracválasztásról, megváltoztatható alvási szokásokról, légáteresztő emlékezőhabról vagy antiallergén alvási környezetekről, stb.
Nem tudom, hogy ez így jó-e?
Üdvözlettel:
pálinkás László

Előzmény: Novi1 (2455)
Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2462
Szia V8,

örülök, hogy minden rendben van. Érdekes módon a sok érdeklődő közül csak nagyon kevesen jeleznek vissza, hogy milyen is lett valójában a termék, amit választottak.

Amint a párnánál az előbb írtam: nincs jó párna. Olyan párna van, ami neked jó vagy nekem jó. Más testalkat, más vállszélesség, más matrac-keménység.

A párna feladata lenne pl. oldalt fekvésben a matrac felülete és az arc közötti rész "kihézagolása" úgy, hogy az egyenes gerincvonallal megegyezően egyenesben tartja a nyaki gerincrészt is, tehát nem emelődik és nem is bukik a fej, mert ezekben az esetekben óhatatlanul húzódik valamelyik nyaki izom, ami fájdalomhoz vezethet.

A párna- és matrachuzatoknál a fő szempont mindig az átszellőzés és a moshatóság, így ezek felületüket tekintve nem strapabíróak, nem is arra valók.

A funkcionális textíliáknál minden gyártó lepedőt vagy huzatot vesz figyelembe és az átszellőzés miatt kialakított szellősebb anyagszerkezetnek köszönhetően így hajlamosabbak a bolyhosodásra.

Ürülök, hogy jó a matrac, reméljük a derékfájásod is megszűnik egyszer.

Mélyizom-torna?

Üdvözlettel:

Pálinkás lászló
Előzmény: VÉNYOLC (2461)
VÉNYOLC Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2461
Hali!

Ha valakit érdekel, hogy hogyan vált be a Best Dream Memory Duet,annak elmondom, hogy jól:) Abszolút nem kemény, sőt kimondottan puha. De max. félkemény.
A steppelés egy pár centis részen feljött:(

Előbb kérdezték a párnát. Nagyon bevált a szintén Best Dream párnák( 1 Astor, meg 1 Bio More) 72x42cm-esek, ezért mindig a fej alatt maradnak még forduláskor is, nem kell igazgatni. Bár most sokkal kevesebbet forgolódok, volt olyan, hogy úgy ébredtem fel, ahogy lefeküdtem.:) Azért a derekam még néha fáj:(
Egy picit a párnák huzata bolyhosodik. Lehet, hogy veszünk rá egy védőhuzatot.

Matracvédőnek eddig csak egy gumis szélű lepedőt használunk,mi a matrac oldalát is védi, és jól felveszi a memory hab mélyedéseit.( remélem a szellőzésben nem akadályozza) Meg egy igazi lepedő is van természetesen.

Alváskultúra Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2460
Kedves Toti15,

az e-mail természetesen megy, különben az említett oldalon minden információt, árakat, vásárlási- és egyéb tanácsokat megtalálsz.

Párnát megint csak nem lehet ajánlani, mert nagyon fontos a magassága és a matrac keménysége is befolyásolja, továbbá a vállszélesség. Párnát csak próbával lehet/érdemes választani és lehetőleg azon a matracon, ami lesz, vagy hasonló keménységűn próbálva.

Üdvözlettel:

Pálinkás László
Előzmény: toti15 (2459)
toti15 Creative Commons License 2010.06.28 0 0 2459
Szia Alváskultúra!

Először is köszönöm a gyors reagálást. Kissé módosítsunk a paramétereken és lássuk mit tudsz tanácsolni:)
Mindenképpen egy matracot szeretnék, mivel korábban a kettő - középen a kényelmetlen "lyukkal" - nem vált be. Majd megmondom a páromnak aludjon oldalt:)
A jelentős súlykülönbség ellen jelenleg annyira nem tudok tenni - így némi kompromisszum szükséges.

Ha jól "informálódtam" hozzád tartozik egy bizonyos w3.b... weboldal, ahol matracok (is) kaphatók. Most - egészen még 2 napig - úgy láttam jelentős akciók vannak bizonyos termékekre. Ezeket pl nem ajánlanád?:)

Lényeg, hogy ne kerülgessem a bizonyost:
nagyon sokat segítenél, ha - akár emailben (torok_timkukacyahoo.com) - tanácsot adnál nekem a már ismertetett paraméterek mellett, konkrét utalásokkal, hogy mondjuk 80-90 e ft-ért mit tehetnék magamévá, illetve mit nyerhetek, ha kissé kipótolom az összeget. Tehát mi az alsó meg a közép kategória. (Írtál itt korábban minőségi ugrásról - meg egyéb, a felső kategória azt hiszem egy ideig semmiképen nem fér bele sajna:)) Illetve az sem utolsó szempont, hogy hol lehet megtekinteni, kipróbálni adott termékeket. Meg pl az említett akciók:)

Végül még egy pofátlan kérés: ha jut rá időd jó párnát is ajánlhatnál:)

Előre is köszönöm tanácsaidat:

T

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!