Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Egy bicskánál teljesen más az igénybevétel, mint egy gitár esetében, és ezt most nem rosszindulatból írom. Ha csak az én étkezési szokásaimat nézem, használat során a bicska találkozik almával, paprikával, paradicsommal, uborkával, hagymával, de még dinnyével is, aminek a leve óhatatlanul befolyik a penge tövéhez, illetve a tengelyhez is, ahonnan szép lassan kioldja az olajat. De ha nem is oldódik ki, akkor is ki kell tisztítani, aminek következtében utána kell olajozni. De például a por miatt is folyamatos tisztításra, illetve újra olajozásra van szükség.
Nekem sincs jó tapasztalatom az étolajjal, többfélével kentem régebb a gitárom kulcsait, és idővel megszilárdult, nem ragadt be, de "hámlott". Nagyon jól szemügyre lehetett venni a régi fajta nyitott kulcsoknál. Tehát az én tapasztalatom szerint rövid távon jobb, mint semmi, hosszú távon nem alkalmas.
Találtam egy nekem tetsző Mora modellt a 2000 után most ez is nagyon bejön . A Companion -nál kisebb a pengehossz viszont hasasabb szélesebb . Mora PRO S 9 cm penge (akár 8-ra is le lehet vinni aki akarja) . Masszívan tartotta a markolat , most Pista bácsi testét kapja diófából .
Ha az OPI szorul és víz nem érte ,akkor csak a beletömődött kosz (morzsa és társai) lehet az ok . Én nagyon vigyázom evéskor a morzsákkal ,mint ahogy írták a kifújatás sem nagyon használ . (olajozásnál a parafinnál a pont )
A szalonnaevés amúgy jó dolog, de ez esetben tök irreleváns, nem megy annak a zsírja be a szegecsig. Ha odáig jutna, akkor már mososgatni is kellene tőle a fát, ami már megint nem jó.
Használok étolajat bicskához kenésre, az a titka, hogy nem szabad elrakni vitrinbe, mert beavasodik. Mindennapi használatnál inkább "kikopik" belőle, és újra meg kell kenni, tehát nincs ideje avasodni. Az azért leírom, hogy az étolaj nekem inkább az acél platinás bicskákhoz vált be, a rézhez nem nagyon kell semmi, esetleg egy pici műszerolaj. : )
Szilikon: Szilorett-A szilikonzsírt szoktam használni sokféle célra. Tiszta, nem folyik el, hőálló, és valószínűleg nem mérgező. Bicska kenésére speciel nagyon nem vált be.
Nem kötözködöm, nekem is lehet véleményem, nem csak neked, amit le is írtam!
Elnézést, hogy nem értek egyet veled, tudom most jön részedről a magyarázkodás:
"Egyébként nem okoz semmilyen problémát,esetleg csak akkor ha valami hulladék faanyagból készült a markolat,de ebben az esetben teljesen mindegy hogy mivel kened disznózsírral vagy faggyúval esetleg bármilyen olajjal, akkor is sz@r lesz a fa silány minősége miatt"
Az étolaj ilyen célra alkalmatlan, akinek van edénye, tűzhelye tudja milyen az étolaj.
Nincs az étolajjal semmi baj,csak Tescóst ne vegyél,mert az egy kalap sz@r. Egyébként nem okoz semmilyen problémát,esetleg csak akkor ha valami hulladék faanyagból készült a markolat,de ebben az esetben teljesen mindegy hogy mivel kened disznózsírral vagy faggyúval esetleg bármilyen olajjal, akkor is sz@r lesz a fa silány minősége miatt. Köszönöm hogy már megint elindult a kötözködés,úgy látszik ez a topik már csak ilyen.
Tudna valaki mondani vagy mutatni olyan kést, ami tradícionális Magyar formának tekinthető? Nem a klasszikus kézműves bicskákra gondolok, hanem fix kés(ek)re.
Étolajat én nem használnék kenésre, van egy olyan tulajdonsága, hogy ragacsosodik! Én disznózsírt, kacsa, liba stb. zsírt használnék helyette, de jó lehet a szilikon, kókusz zsír is.
Nekem is nagyon tetszik a formája, szombaton ugrottam be a mesterhez aki betegség miatt már nem dolgozik, abbahagyta a szakmát. Ebből a fejes-görbéből még egy maradt nála, volt még két juhászbicska és még pár női bicska.
Szervusz akopasz01 ! Gratulálok a bicskádhoz ! Az egyik legszebb formájú fejesgörbe az amit Bodócs Ferenc Készít . Hasonló stílusú Polyák Imre és Dinnyés Gyula fejesgörbéje is . Üdv. Rattesid Tibor
Még én is meg tudtam csinálni. :-) Viszont fogalmam sincs, milyen szövetanyag az, amit a bőrnek aláfeszítettem. Úgy találtam itthon, valamelyik ládában egy darabot. Az biztos, hogy műanyag alapú, de nem nyúlik, olyan, mint egy vastagabb lepedővászon. De mindegy, mert jó lett. :-)