Keresés

Részletes keresés

dr_agy2 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3110
Feltétlenül nézd meg ezt a honlapot:

http://www.lyme.hu/

Ő az az orvos, aki - szerintem - M.o.-on Lyme-témában a legtöbbet tud. Az unokámat ő vizsgálta és kezelte ki.
Előzmény: mdodger (3109)
mdodger Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3109
Sziasztok,

ez egy fórum, ami arra való, hogy beszélgessünk, és tapasztalatokat cseréljünk. Szerintem azért senki sem annyira felelőtlen, hogy megfelelő orvosi irányítás mellett kísérletezzen az egészségével :) Nekem nagy segítség az, hogy tudtok információt nyújtani, mert nekem a legelső rosszullét alkalmával azt súlykolták, hogy biztos pánikbetegség (a stresszre fogták, de azért utaltak a dologra). Ha ott beletörődök a dologba, akkor lehet, hogy most egy teljesen rossz gyógyszert szednék egy nem létező bajomra. Az orvos is ember és hibázik is, nem mindig kapjuk meg a megfelelő ellátást, mert az orvos esetleg nem elég alapos, és indokolatlanul nem végez el felesleges vizsgálatokat, hogy ezzel is időt, energiát és esetleg anyagiakat is spóroljon.
Én azért vagyok itt, mert a kórházi kezelés ellenére, nem javult érdemben az állapotom. A magas vérnyomásomat kezelték, de a többi panaszom még mindig megvan. Elküldtek fül-orr-gégészetre, aminek már előre tudom, hogy negatív lesz az eredménye. Ahogy olvasgattam a fórumot, valószínű, hogy Lyme-kór okozza a panaszaimat, de az is lehet, hogy magas vérnyomás vagy pánikbetegség, vagy akármi más, amire ráillenek a tüneteim. Azért jó ez a fórum, mert erőt ad a továbbiakhoz és mások tapasztalataival esetleg sok fáradtságot és felesleges kört tudunk megspórolni.

Gyakorlatilag a kórházi kezelésem azzal ért véget, hogy hipertóniával kezeltek, és felírtak rá pár gyógyszert. Ami közül magamtól elhagytam az egyiket (persze a háziorvossal konzultálva), mert nagyon levitte a vérnyomásom. A gyógyszerekkel sem éreztem magam jól, annak ellenére, hogy normális értékeket mértem, és másfél hónap kellett ahhoz, hogy elkezdjek foglalkozni a dologgal megint. Próbáltam időt adni magamnak, hátha nem szokta még meg a szervezetem a gyógyszert és az okozza a problémáimat. Ezen a fórumon kaptam a tippet, hogy esetleg Lyme-kór lehet a dolog hátterében. Most itt tartok, jövő héten megyek az orvoshoz és kérem majd, hogy küldjön el egy ilyen irányú vérvizsgálatra. Szerintem már ez is haladás. Lehet, hogy 1 lehetséges okot ki fogok tudni zárni, de az is lehet, hogy a problémák gyökerét fogom megtalálni.

Kitartást mindenkinek és ne bántsátok egymást :)
Előzmény: Törölt nick (3107)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3108

Szia!

addig nincs is baj az ötletekkel, míg nem olyan módon ostorozzák a gyógyszereket, hogy már az sem akarja bevenni, akinek valóban szüksége lenne rá.

 

A gyógyszer sem mindig rögtön hat. A mellékhatásokkal meg az a helyzet, hogy választani kell a "nagyobb jó" felé.  A gyógyteák hatásának ideje akár 1 hónap is lehet.

 

Tudod, most engem is eléggé sokkol, hogy olyan sorozatos és most már hónapokon át tartó extrák jelentkeztek, amiből 1-1-t kaptam eddig az életemben. (cardiotens) Az orvos szerint nincs jelentőségük, a pajzsmirigy okozza. De vannak van egy spurim, hogy nemcsak időlegesen, hanem bizony véglegesen megmaradhatnak. Na akkor most gond van. A béta-blokkolót szedni kell. Ha rásegít erre, akkor mi van? Semmi. Most egyenlőre rendezni kell a hormonszinteket, utána meg meglátjuk.

 

Mellesleg nekem is volt egy kullancscsípésem, s utána kezdődtek a nyavalyáim... viszont a teszt negatív lett.

 

mdodger!

Egy jó adag antibiotikum esetleg segítség lehet, ha kezdeti Lyme-od van, úgyis azt adnának.

Előzmény: Törölt nick (3107)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3107

Hidd el, sem Kaamilla, sem mdodger nem fog döntést hozni orvosi vélemény nélkül. Felnőtt emberek, tudják hogy itt mind laikusok vagyunk, akik csak tapasztalatot, esetleg olvasottakat oszthatunk meg.

 

Ám itt a bökkenő. ITT kapnak ötleteket, tanácsokat, megkérdezhetik az őket foglalkoztató kérdéseket. Elég dráma az, hogy ezt az orvosukkal nem tehetik meg.

 

Bizonyára olvastad mdodger esetét. Miért kell itt érdeklődnie? Mert az orvosoktól nem kapott segítséget. "Nem piros a csípés környéke!" Pont. Az hogy továbbra is betegnek érzi magát, csak minket érdekel. Itt már most több segítséget kapott, mint a kórházi benntfekvés egy hete alatt. Ezzel újra el tud indulni.


Személy szerint nagyon sokat tanultam Feritől. A hozzáállását, a erejét nagyra tartom. A Tiedet szintén és teljes mértékig igazat adok Neked. Abban amit legutoljára írtál csak egy gond van. Igaz, hogy csak nyugodt, kezelt állapotban lehet továbblépni, tervezni, DE mit tegyünk ha nem jó az a gyógyszer, amit kap az ember gyermeke és csak egyre rosszabbul van? Tudom, mondtad. Ki kell tapasztalni egyénre szabottan, hogy mi a jó. Gyógyszer gyógyszer után, újabb és újabb. Semmi eredmény. Elkezdődik a harc a mellékhatások ellen. Hónapok, úgy olvasom sokaknál évek. Az életvitel megváltoztatására nem marad energia, megkezdődik a szélmalomharc.

 

Remélem, egyikőtök sem hagyja el a fórumot. Nem hiszem, hogy ez e megoldás. Van akinek ez a vélemény jön be, van akinek az a fajta segít jobban. Ez a fórumozás lényege. Ellenvélemények mindig lesznek.

 

Üdv, Tinkmara

Előzmény: kkmd (3105)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3106

Csuangce!

 

Nem szeretném, ha végképp elbúcsúznál a topiktól! Gyere kérlek beszélgetni!

 

(az email címem tudod, ha már ide végképp nem akarsz írni)

 

Vigyázz nagyon magadra!

 

Puszillak.

kkmd

Előzmény: csuangce (3060)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3105
"Hozzátenném, rohadtul akartam gyógyulni, gondolom ez is segített. "

Ez a kulcs mondat. Enélkül semmilyen betaloc és xanax nem segít!"

 

De mindenképpen kellettek ahhoz, hogy tovább tudjak lépni, és segítsen az akarat. Mert nem győzöm hangsúlyozni, súlyos tüneteket először kezelni kell, mert betegségtudatot okoznak, s tünetmentesen jobban tud az akarat érvényesülni.

 

 

Előzmény: BFeri53 (3062)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3104

És most jött el az a szitu, hogy NEM BFERI-re kell hallgatnod gyógyszerügyben!!! Hanem az orvosra. Egy teljesen negatív lelet esetén lehet játszogatni, szedem-nem szedem, de ez nem az a helyzet.

 

Bár azt csinálsz, amit akarsz...

Előzmény: Kaamilla (3101)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3103

Szia Kaamilla!

 

"Ha esetleg ebből valamit értesz, hogy mi a kóros megköszönném."

Ez egy EKG lelet szöveges kiértékelése, a te átiratodban. Mindent pontosan idemásoltál? Egyébként a Carvetrend is befolyásoljhatja az EKG-t.

Gondolom, a görbéket is odaadták!

Az ultrahangra vigyél egy régebbi EKG-t is, ultrahangot is, hasonlítsák össze.

Akkor pontosabban meg tudják mondani, van-e valami kóros elváltozás?

 

Hogy állsz a koleszterinnel, húgysavval?

Előzmény: Kaamilla (3101)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3102

Szia mdodger!

 

Hangsúlyozom, én is csak egy tájékozódó laikus vagyok!

 

"A kórház előtti héten hőemelkedésem is volt."

Vesd össze: "flu-like symptom"

Vannak mellkasi fájdalmaid is. V.ö:"chest pain"

Fáradságot érzel. V.ö.:fatigue

A merev nyak, szívproblémák (amire Nebiletet szedsz),  ...

Nekem úgy tűnik, túl sok az egybeesés!

 

Egyébként egy emberen nem jön ki az összes tünet, sokszor nincsenek is klasszikus tünetek, de a kór a vérből kimutatható. Bőrelváltozás nélkül is lehetsz fertőzött.

 

Lyme szűrés vizsgálatra következő esetekben van szükség:

  • Ha kullancs csípése után kokárdaszerű , vörös bőrelváltozás lép fel, és eltelt kb. 2-3 hét (ez szükséges az ellenanyag kialakulásához).
  • Ha páciens nem emlékszik a kullancscsípésre, de bőrelváltozását bőrgyógyász gyanúsnak ítéli.
  • Ha a páciens ízületi panaszaira sem az ortopéd, se a reumatológus szakorvos nem talál okot.
  • Ha a páciens idegrendszeri elváltozási hátterében az ideggyógyászati vizsgálatok értékelhető eredményt nem adnak.
  • Gyakran a tünet krónikus, megmagyarázhatatlan fejfájás.
  • Ritkábban, ha a páciens szíveredetű problémáira nincs felelet.
  • Végül minden esetben, ha a sokféle panasz hátterében nem sikerül a kórokot kimutatni - és az orvos gyanúja Lyme-kór irányába terelődik.

Egy fiatalember megmagyarázhatatlan tünetei mindig gyanúsak!

 

Nem tudom, hány forint egy vérvétel, külföldön kb. 3000 Ft. Éhgyomorra kell menni. IgG teszt kell, mert már elég sok idő eltelt. Ha van benned, biztos kimutatja. Budapesten van több magánlabor, ahol vérvételt csinálnak. De van specializált is, www.lyme.hu.

 

 

"Az orvosnak nem mondhatom, hogy ilyen meg ilyen vizsgálatokat végezzen el rajtam. " A jó orvos partner. Kérjed meg udvariasan az orvost, hogy utánaolvastál, és téged megnyugtatna egy ilyen teszt!

 

"A háziorvos a kórházi zárójelentést nézegeti és azt mondja, hogy az alapján nem indokolt, hogy belgyógyászati problémák okozzák ezt az állapotot. " Ok, de miért nem gondol a Lyme kórra (nem tudja, hogy nincs mindig bőrpír?)? A kullancs megcsípett, ez tény, kockázati tényező.

 

Ne halogassad, mert ha neadj isten tényleg Lyme kórod van, az idő sokat számít!

 

Egyébként próbálhatod kicsit csökkenteni a Nebiletet, talán attól is jobban leszel!

 

 

Előzmény: mdodger (3098)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3101
Szia BFeri!
Sietnem kell, így csak kapkodva írok, szedek Rivotrilt kb. 6 éve napi 0,25 mg-ot, akkor a Carvetrend-et, kb. 1 hónapja 12,5 mg-ot, és kétféle hormont Divigel 1 mg, és provera 5 mg. és ezt írta legutóbb a Dg-re : 87/min. a VLT neg.P2a VFP jelzett s.r. meredek tengelyállás kóros repol, IJTSZB
Szóval Hiperkineticus cirk.IJTSZB
- VES arytmia
- ST.p.sect.caes.
Hát ekkor megilyedtem és kérdeztem, hogy mi ez a kóros dolog, és akkor mondta, lehet, hogy kissé meszesek az erek, én meg mondtam, hogy még talán műteni is kell? Azt mondta nem, erre én kértem, hogy ultrahangozzák meg (10.30-án lesz) a szivem.
Ha esetleg ebből valamit értesz, hogy mi a kóros megköszönném.
Most elmentem, de remélem nemsokára több időm lesz. Szép Napot holnapra!
Előzmény: BFeri53 (3097)
mdodger Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3100
szia,
a fejem és a homlokom nem szokott fájni.
Előzmény: Törölt nick (3099)
mdodger Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3098
Szia BFeri53,

Van abban valami amit írtál, lehet, hogy nem pánikbetegség, de néha elég feszült vagyok amiatt, hogy még mindig nincs megoldás a problémáimra. A lábam néha szokott zsibbadni, duzzadást nem figyeltem meg rajta.
A kórházban nem igazán foglalkoztak a panaszaimmal. Egyedül a vérnyomáscsökkentést végezték el. A lépem nagy volt, a normális felső határát súrolta, ami egyértelműen gyulladásra utal. Illetve a vérképemben az ide vonatkozó komponens, ami a gyulladást jelzi az 1 egység volt (a határérték 0,8). A kórház előtti héten hőemelkedésem is volt.
Kifejezetten Lyme-kórra vonatkozó vérkép vizsgálat nem volt, sem 24 órás EKG vagy vérnyomás monitorozás sem. Reggel és este beszedették velem a vérnyomáscsökkentő gyógyszereimet és napközben egyszer megmérték a vérnyomásom. Ennyi volt az ellátás a kórházban.
Az orvosnak nem mondhatom, hogy ilyen meg ilyen vizsgálatokat végezzen el rajtam. A háziorvos most fül-orr-gégészetre küldött a szédülés miatt, de nem hiszem, hogy ilyen jellegű problémák állnak a tüneteim hátterében. Abban sem vagyok biztos, hogy lyme-kóros vagyok, de úgy érzem, hogy az összes orvos, csak időpazarlás. A háziorvos a kórházi zárójelentést nézegeti és azt mondja, hogy az alapján nem indokolt, hogy belgyógyászati problémák okozzák ezt az állapotot. A leleteim, a szív és a hasi ultrahang is éppen a határértékeken belül volt. A bal pitvarom nagysága is éppen a normális határán volt.
Néha már azt gondolom, hogy tényleg pánikbeteg vagyok, vagy csak beképzelem magamnak, hogy rosszul vagyok, de azt hiszem ez inkább csak egy elkeseredettség részemről, hogy valamivel megmagyarázzam magamnak, hogy miért nem érzem magam jól.
Előzmény: BFeri53 (3096)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3097

Szia Kaamilla!

 

Most milyen gyógyszereket szedsz?

A fáradékonyságot nemcsak a szívkoszorú erek meszesedése okozhatja (ezt a meszesedést kontraszt anyagos, komoly vizsgálattal lehet csak pontosan kimutatni, behatárolni!), hanem a béta blokkolók és nyugtatók mellékhatása is okozhatja.

 

 

Előzmény: Kaamilla (3085)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3096

Szia mdodger!

 

1.) Ha sok helyen utánaolvasol a Lyme-kórnak, főleg angolul, rájössz, hogy a tünetek nagyon különböznek. Az esetek 25%-ban nincs bőrpír a csípés után! Sokan észre sem veszik!

A történetedben több olyan momentum is van, ami utalhat a Lyme-kórra (fáradság, szédülés, nyakmerevség, rosszullét 1 hónappal a kullancs csípés után, gyulladásos tünetek,...).

Remélem, nincs Lyme-kórod, de érdemes megcsináltatni egy tesztet.

 

2.) A Nebilet mellékhatásai is hasonlatosak mostani panaszaidra.

"A leggyakoribb mellékhatások a fejfájás; szédülés; fáradtságérzés; ...; légszomj; a kezek és lábak duzzanata." Akinek nincs magasvérnyomása, arra különösen rosszul hathat! Téged úgy látom, ki sem vizsgáltak alaposan. Komolytalan a napi 1-szeri vérnyomásmérés. Mindenki tudja, hogy 3-szori mérés átlagát kell venni!

"A Nebilet tabletta magas vérnyomás és krónikus szívelégtelenség kezelésére alkalmazható." Gondoljad végig, neked van ilyen betegséged?

Keressed meg a neten a Hypertónia kezelés szakmai protokollját a háziorvosok számára! A WHO ajánlásban is 6 hónapig csak életmód változást javasolnak, és csak ennek sikertelensége után szabad bármit is szedni! Olvassál utána!

 

3.) Nincs pánikbetegséged, de lehet pánikreakciód. A tudatalatti félelem reakció fokozza a rosszulléteket.

Előzmény: mdodger (3094)
mdodger Creative Commons License 2008.09.24 0 0 3095
kedves ptca,
egyszer amikor nem éreztem jól magam, elmentem kocogni. De annyira nem bírtam a terhelést, hogy inkább gyaloglás lett az egészből és kb 10 perc. Akkor az nagyon kimerített, kapkodtam a levegőt. Igazából fájdalomra nem emlékszem, mert nem szoktam panaszkodni, csak ha már nagyon nincs rendben valami és egy kis fájdalmat nem tartok említésre méltónak sem. Néha szokott ilyen pontszerűen szúrni a mellkasom bal oldalán illetve a bal felkarom környékén, de nem számottevő a dolog és mindig elmúlik.
Előzmény: ptca (3093)
mdodger Creative Commons License 2008.09.24 0 0 3094
Szia BFeri, Kamilla,

Kifejezetten lyme-kór kimutatására irányuló vizsgálat nem volt, mivel nem tapasztaltam bőrpírt sem a kullancs csípés helyén. Pánikbetegségre én is gondoltam, mivel más magyarázatot nem tudnék mondani a rossz közérzetre. Most mértem a vérnyomásom nemrég 124/66 66-os pulzus mellett. Most is elég szédelgősnek érezem magam, és emiatt van egy bizonytalanságérzés is bennem. Nem bírok sokáig állni, mert úgy érzem, hogy le kell ülnöm. Nem tudom mennyire használna 1 szem nyugtató, amit a pánikbetegségeknél szoktak alkalmazni. Amikor az első rosszullétem volt, akkor az ügyeletes orvos egy szem frontint adott, amitől semmi nem változott. Nem tudom milyen problémám lehet, ha tudnám, annak nagyon örülnék, mert akkor ki lehet rá választani a megfelelő gyógymódot, addig meg csak sötétben tapogatózok és szedem a vérnyomás csökkentőt. A vérnyomás lehet, hogy csak egy tüneti dolog, amit már kezelnek, de nem biztos, hogy ez a problémáim forrása, mert még mindig nem érzem magam egészségesnek.
Előzmény: BFeri53 (3091)
ptca Creative Commons License 2008.09.24 0 0 3093

mdodger,

 

ha esetleg olyanod is lenne hogy fizikai terhelés hatására (mondjuk gyaloglás, esetleg enyhe futás) valamilyen fizikális panaszod is van (mellkasi fájdalom, nehézlégzés, nyakba, karba esetleg gyomorba sugárzó fájdalaom) ami aztán némi pihentetés (15-20 perc) után elmúlik, akkor én javasolnám hogy mond ezeket el a dokinak és orientáld az érrendszered alaposabb vizsgálata irányába.

 

nem vagyok szakértő és nem is akarnálak "ijesztgetni" de sac/kb hasonló tüneteim voltak a bajaim ekezdetén...aztán néhány év után előjött a fent emlitett fizikális fájdalom (nálam történetesen gyomortáji fájdalom formában) aztán kiderült hogy koronaér- szükületem volt (amit meg is plasztikáztak azóta)

 

üdv

 

ptca

 

Előzmény: mdodger (3086)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3092
Szia!
Nem nagyon vagyok otthon a témában, de tényleg nagyon fiatal vagy ahhoz, hogy a vérnyomásod ilyen magasra emelkedjen. Nagyon sokat számít az, hogy tényleg milyen munkahelyen dolgozol, stresszelsz e, félsz e, szóval milyen a munkakörülmény. Én régebben minden bevezetés nélkül rosszul lettem, elfehéredtem, és elájultam, ha nem feküdtem volna le. Szédelegtem, és ezektől a tünetektől úgy megijedtem, hogy még fokozottabban rosszul lettem. Kiderült, hogy pánik beteg vagyok, ez nagyon sok féle tünetet okoz, de voszont magas vérnyomásom "soha" sem volt, inkább a pulzusom volt mindig magas 90-100. Ha úgy érzed, hogy nincs rendbe valami körülötted, akkor elképzelhető, hogy pánikbeteg vagy.
Előzmény: mdodger (3086)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3091

Szia!

 

Sok mindent leírtál, de ebből nem derül ki pontosan, hogy a kullancs-csípéssel kapcsolatban volt e komoly, Lyme kór kimutatására irányuló laborvizsgálat.

 

Nagyon furcsa a tünetegyüttes!

Előzmény: mdodger (3086)
mdodger Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3090
Ma megyek a háziorvoshoz, a kórházban nem volt semmilyen efféle vizsgálatom. Naponta egyszer megmérték a vérnyomásom a bent tartózkodásom idején.
Volt olyan gyógyszer amit véletlenül rajta hagytak a lázlapon és továbbra is adták, amikor már nem is kellett volna, hogy kapjam. Nem hibáztatom őket, mert ismerjük a magyar egészségügyet, sok betegre kevés orvos és nővér jut.
Vizelet és vér vizsgálat volt még, ami semmi rendkívüli eltérést nem mutatott.
Előzmény: Törölt nick (3089)
mdodger Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3088
Szia 'the master of nokedli',

189 cm és 83 kiló vagyok, semmilyen káros szenvedélyem nincs, folyadékot is rendszeresen iszok, napi 2-3 litert. A kórházba kerülés hetében 5 kiló ment le rólam pár nap leforgása alatt, amiből sikerült visszaszedni 2-3 kilót. Semmilyen étrendkiegészítőt és vitamint nem szedek, mert alapból nem vagyok gyógyszerpárti. Stresszelős sem vagyok, kiegyensúlyozott emberként írnám le magam, elég sokat dolgozok de a munkák illetve a határidők miatt sosem aggódtam. A betegség óta próbálok sokat pihenni és vitamindúsan étkezni, a boltba is inkább gyalog járok a busz helyett.
Műtétek voltak, de azok is inkább gyerekkorban (mandulaműtétek, heresérv) illetve 8 évvel ezelőtt volt a legutóbbi műtét(arcüreg ciszta). Asztmám is volt, de azt kinőttem, azaz egy idő után elhagytam a gyógyszerek szedését, majd a panaszaim is elmúltak.
A családban senkinek nem voltak vérnyomásproblémái, édesanyám vérnyomása kifejezetten alacsony.
Vannak jobb és rosszabb napok is, érezhetően nem sokat javult az állapotom.
Előzmény: Törölt nick (3087)
mdodger Creative Commons License 2008.09.23 0 0 3086
Sziasztok,
Elöljáróban annyit, hogy 27 éves fiú vagyok.
Nem szeretek orvoshoz járni, de még júliusban történt, hogy rosszul lettem az egyik bevásárlóközpontban. Ezután hazamentem és nem éreztem jobban magam ezért orvost hívtam, aki mért egy EKG-t és egy vérnyomást. Kicsit szapora szívműködéstől eltekintve minden rendben volt és azt mondta, hogy a stressz miatt lettem rosszul és lassítsak a tempón. A következő héten a munkahelyen éreztem, hogy nincs rendben velem valami. Akármennyit aludtam fáradt voltam, illetve állandóan szédültem és izgatottnak éreztem magam, állandó rosszullét kerülgetet. Az egyik nap aztán már nagyon nem éreztem jól magam és szóltam a kollegának, az arcom piros volt illetve a nyakamat merevnek éreztem. Az ügyeleten megmérték a vérnyomásom198/98-as vérnyomással azonnal küldtek a kórházba. Ott szívultrahangon voltam, ahol a bal pitvaromat nagyobbnak találták, illetve a hasi ultrahangon a lépen a normálisnak mondható felső határát súrolta. Az orvos azt mondta, hogy valamilyen gyulladás lehetett a szervezetemben. Szemfenék vizsgálatom is volt, ahol azt mondták, hogy az erek nincsenek jó állapotban.
Mindezekből a felállított diagnózis, hipertónia volt, amire kaptam ACE gátlót (Tritace) illetve Béta-blokkolót (Nebilet). A tritace-t el is hagytam mivel nagyon levitte a vérnyomásom. A történethez az is hozzátartozik, hogy volt egy kullancs csípésem is 1 hónappal a kórházba kerülés előtt, de megnézték a csípés helyét és rendben találták.

Azóta mióta hazaengedtek a kórházból járok dolgozni a munkahelyemre (ennek már közel 2 hónapja), de a szédülés az nagyon gyakran fennáll. Néha úgy érzem, mintha a lábaim nem akarnának megtartani. A vérnyomásom ilyenkor általában rendben szokott lenni 130/60-74 körül. Van amikor 140-160 közelébe megy, de a szédülés az normális vérnyomás értékek között is fennáll.

Nem tudom, hogy másnak voltak-e hasonló tapasztalatai, és ha igen, akkor tud-e javasolni valamit, de tanácsot szeretnék kérni, hogy mi állhat a dolog hátterében, mert a hiába szedem naponta a 1/2 szem Nebilet-t, az egészségem még nem a régi, elég sokszor érzem magam rosszul.

Gondoltam pánikbetegségre is, de stresszhelyzettől független, hogy mikor, hogy érzem magam. Nem félek a tömegközlekedési eszközökön sem. Illetve teljesen nyugodt körülmények között, otthon is szoktam szédülni.
Nagyon sokat utánaolvastam a témának és azt látom, hogy a magas vérnyomás tüneteit egy az egyben rá lehet húzni a pánikbetegségre is és fordítva.

Nem vagyok lehangolt egykedvű, de van úgy, hogy ahhoz is gyengének érzem magam fizikálisan, hogy beszéljek, igaz ez ritkán fordul csak elő. Ilyenkor mellkasi nyomás illetve gyengeséget szoktam érezni. Nehéz körülírni, mivel azelőtt még nem éreztem ilyet.

Várom a válaszotokat, gondolom többetek már régebb óta van otthon a témában mint én és tud tanácsot adni.




Kaamilla Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3085
Szia BFeri!
Igen, pontosan azt akarom amit leírtál, már nem sok kell hozzá, a biztonsághoz, mindig úgy gondolom, na majd most......, de most tényleg ez az időszak meghatározó lesz, és utána lazítani fogok, és most egész pozitívan állok hozzá, és ezek után már csak az egyensúlyt tartom meg. Hát nem valami érthetően fogalmaztam, de majd még írok, még a kardiológussal kapcsolatosan is van érdekesség, valami kóros dolgot írt a diagnózisra, én kérdeztem, hogy valami nincs rendben, de azt mondta, nem csak lehet, hogy azért fáradtam ki mert kicsit meszesednek a erek a szívben. Na kész lettem, és kértem, hogy csináljanak egy ultrahangot, majd okt. 30-án lesz. De majd pontosan leírom, hogy mit írt, most sietek, mert már 10 óta készülök az ágyba. Szia!
Előzmény: BFeri53 (3080)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.22 0 0 3084
Kedves Mártuska!
Én nem tudok hozzászólni ahhoz amit kérdeztél, de talán valaki olvassa, esetleg még nézelődj a neten, hátha találsz valamit ezzel kapcsolatosan, ill. elég kevés az idő, de a web orvost is megkérdezheted. Nagyon szorítok érted, és siess mert várunk vissza! Nem is tudom mit mondhatnék, de nagyon pihend ki magad, és ne idegeskedj, kérlek.
Berkes Andrea Creative Commons License 2008.09.21 0 0 3083
 

Gyermekgyógyászként egy kutatási program keretében kezdtem foglalkozni szívbeteg gyermekek életminőségének mérésével. Egy nemzetközi kérdőív segítségével a fizikai, pszichés, szociális, iskolai funkcióra és a betegséggel és annak kezelésével szoros kapcsolatban lévő területekre (gyógyszerszedés, kezelést kísérő szorongás, egészségügyi kommunikáció, stb.) kiterjedő felmérést végeztünk, a gyermekek és szüleik párhuzamos megkérdezésével. Az eddigi eredmények szerint a szülők több területen és kifejezettebb életminőség-romlásról számolnak be, mint szívbeteg gyermekeik, így az átlagtól rosszabb fizikai funkció mellett pszichés és szociális zavarokat is nagy számban érzékelnek.

Eredményeink gyakorlati felhasználása érdekében szeretném kérni, hogy akinek kedve és ideje van, tapasztalatai megosztásával és ötleteivel segítsen nekünk.

Kérdéseink:

Megfelelőnek érzik-e a betegség minden-napi életre kifejtett hatásával kapcsolatos orvosi tájékoztatást? (pl. mozgás, pályaválasztás, később gyermekvállalás)

Foglalkozik-e valaki (az egészségügyben) esetleges pszichés, szociális zavarok felderítésével?

Kapnak-e tájékoztatást különböző segítő-csoportok, intézmények létezéséről?

Igénybe vesznek, vagy szeretnének igénybe venni ilyen támogató csoportokat?

Hasznosnak látnák a fenti területekre kiterjedő vizsgálatok rendszeres elvégzését és azok alapján indított célzott segítségnyújtást a kardiológiai gondozás során? 

 

Segítségüket nagyon köszönöm!

Mártuska03 Creative Commons License 2008.09.21 0 0 3082

Szia BFeri 53!

 

Köszönöm a linket, elolvastam, de sajnos sokkal okosabb nem lettem tőle. Igazából azt szeretném tudni, hogy a lélegeztető cső az orrszonda meddig van műtét után benn és, hogy fáj-e. Ezektől nagyon félek. Sajnos nem tudtam több orvossal konzultálni, mert hirtelen lettem rosszul, megkatéterezték a szivem és kiderült, hogy egy vírus 3 eret tett tönkre. Egy napom volt, hogy beleegyezzek a műtétbe és jövő héten már műtenek is. Egyébként ez egy örűlet. Köszönöm aggodásod. Annyit szeretnék tőletek kérni ha valaki tudd információval szolgálni a műtét utánról Írja meg nekem! Sajnos sok időm nincs mert kedden be kell feküdnöm. Még egy dolgot szeretnék kérdezni a szanatóriumokról tudtok-e valamit?? Mármint, hogy melyik jó.

 

Várom válaszotokat:

Mártuska

füzeske Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3081

BFeri53!

Nagyon rendes vagy hogy átküldted a linket,igy addig nem is nyugodtam amig elnem olvastam,amit nagyon köszönök!!! Most végeztem vele épp,de a szemem már majdnem kiguvadt:)) ,mert nem akartam félbe hagyni.Hát nem volt kár elolvasni az biztos!

Előzmény: BFeri53 (3079)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3080

Szia Kamilla!

 

A pörgés és a lazítás egyensúlyát kellene megtalálnod. Gondold végig!

Kinek keresed a pénzt, magadnak, vagy az orvosoknak?

A túlpörgéssel magadnak csak a bajt keresed, a pénzt meg az orvosoknak!

Több lazítás, több öröm, pozitív benyomás kell. Az élet túl rövid ahhoz, hogy végigpörögjük.

Előzmény: Kaamilla (3078)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3079

Én az interneteről töltöttem le!

 

Itt van a link, amire rá kell kattintanod! Ennyi az egész!

http://www.terebess.hu/keletkultinfo/szepes1.html

Előzmény: füzeske (3077)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.20 0 0 3078
Szia!
Köszi a kérdést, mos már lassan befejezem, ezt nem lehet csinálni, hogy mindig ilyen későn fekszem, de most végeztem a papírmunkámmal, persze ezer más dolgom is volt ma. Nem titok 25 banknak dolgozom, ingatlan, és biztosítás. Állandóan fel vagyok doppingolva. Pedig nagyon szeretek aludni, csak mivel túllépem az időt, nehezen alszom el, és imádom az éjszakát egyébként, csend és nyugalom van, ekkor élem a magánéletem, néha magányos életem, de azért jó (a barátom hétvégi) 18-án voltam kardiológusnál, majd elmesélem, de most bevánszorgok az ágyba. Most nincs ritmuszavar, de mindig van valami érdekes, majd leírom.
Előzmény: BFeri53 (3073)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!