Nem vagyok türelmes, de te se vagy a türelem szobra. :)) Csak a múlt hétvégén hoztam haza a mandarint, a pucolás emléke meg élénken él az emlékezetemben. Ráadásul én csak a pincében tudom erjeszteni a cefrét (14-16 fokon). Minden esetre forr már a cefre, de kell neki még egy-két hét mire főzhető lesz!
A (túlérett) banánt meghámoztam és egy krumplinyomóval összepépesítettem. hozzátettem néhány darált almát (hogy savasabb legyen) és egy marék malátát. (keményítőt bontsa már le) Ezután lágyvizet és enyhén cukrozott élesztőt adtam hozzá. (Elkevertem) Elindult a forrás. Bugyogott szépen. Naponta többször lenyomkodtam a tetejét. A helységben általában 17 celsius-fok volt. De többször adódott, hogy lecsökkent 15-re is. (Talán még hidegebbre is. Nem tudom) 10 napos volt mikor észrevettem a tetején a fehér réteget. (pimpót) Kifőztem. Nem volt benne alkohol.
Vele egy helyen és egy időben búzamalátából és főtt, daráltkukoricából is tettem el cefrét. Ugyanez volt a helyzet. Sőt, ott már a második napon alábbhagyott a bugyogás.
Apró cseprő dolgokat még azért lehetne rajta alakítani...pl most ez a vizes deflegmáció növelésvan betervezve, de már kitaláltam egy jobban kivitelezett aromakosarat is.
...jól sejted, ezt egy modell-gőzgéphez csináltam...a kis gőzkazánjának a csapja...persze lehet nagyobbat is...meg kisebbet is lehet ennél...a gőz-síp csapja kúpos csap és ennél is kisebb...
A sisak tetején lévő deflegmátort akarom vízzel körülvenni, úgy hogy oldalra kb 1,5-2cm legyen a fal fölfelé meg henger alakban vegye körül kb a kúp felének magasságáig. Ehhez szeretnék egy pici csapot, ami kinézetre is illik a rendszerhez. Ha van ilyened azt elbizniszelhetnénk:)