Keresés

Részletes keresés

stapika Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66333

Ma?Mi van az év többi napjával?

Előzmény: gombászok (66323)
sogi01 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66332

Lehet én sem.... kóstolgatom a mandarin párlatot elég rendesen:)))))))))

Előzmény: jatti1 (66330)
stapika Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66331

Te erre most mit válaszolnál?

Előzmény: sogi01 (66329)
jatti1 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66330

Nem vagyok türelmes, de te se vagy a türelem szobra. :)) Csak a múlt hétvégén hoztam haza a mandarint, a pucolás emléke meg élénken él az emlékezetemben. Ráadásul én csak a pincében tudom erjeszteni a cefrét (14-16 fokon). Minden esetre forr már a cefre, de kell neki még egy-két hét mire főzhető lesz! 

jatti

Előzmény: sogi01 (66324)
sogi01 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66329

Várom mestereim válaszát:))

Előzmény: sogi01 (66328)
sogi01 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66328

Hétvégén megint főzögetek :))

Kiforrt a narancs cefre is  (50 liter)  :)))

Van másik  50 literes is  narancs 70 %  citrom + grapefruit  a maradék 30 %

kiváncsi vagyok mi lessz belőle ....

Szerintetek???

gombászok Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66327

Nem értem

Előzmény: schlumberger (66325)
sogi01 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66326

Tavaszi börze..

Úgy néz ki nem tudok menni de egy kis mandarin párlatot küldenék értékelésre.

Ha van aki elviszi :))

schlumberger Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66325

Talán tessék szíveskedni átnézni a másik topikba, ott vannak a nem szigorú szakmai dolgok.

Ottan kérem már történtek  dolgok, melyek utalnak a hagyományos kultúra ismeretére. :-)

Előzmény: gombászok (66323)
sogi01 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66324

Üdv.

Viktormanufaktura, Jatti   Forr még a mandarin?

 

gombászok Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66323

Kedves Pálinkafőző Társaim!

Mi történt Veletek??

Sok jó Pálinkát ittatok??(sajnos engem kihagytatok!!)

Vagy a Hölgy(Partneretek) elvette az Eszetek??

Nem látok egy Nőnapi megemlékezést sem! Nahát! Nélkülük a Pálinkafa sem NŐ!!

MEGKÉNE TÁN EMLÉKEZNI RÓLUK!

Na én megpróbálom: http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=n%C5%91nap%2Bp%C3%A1linka&source=web&cd=1&ved=0CDAQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DWFx0AJhrSgE&ei=uAJZT67CK8nF0QWJib28DQ&usg=AFQjCNHvTvHOeXAi55OtQX0UiLe-Ok3Zmg&cad=rja

Baracilin Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66322

Van üzleti érzéked az biztos... :D

Előzmény: stapika (66317)
schlumberger Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66321

Bizony, nagyon sok dolgom van...

Előzmény: newPenion (66320)
newPenion Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66320

Köszönöm, hogy kijavítottál!

Bizonyára sok dolgod lehet.

 

A cefrét illetően azonban teljesen mindegy, hogy épületen kívül, vagy belül volt. Ha a leírt hőmérséklet volt az irányadó.

Előzmény: schlumberger (66319)
schlumberger Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66319

A helységben általában 17 celsius-fok volt.

 

Itt lehet a baj.

 

Helység az Budapest, Győr, Bivalybasznád, stb

Helyiség a szoba, konyha, fürdőszoba.


Előzmény: newPenion (66318)
newPenion Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66318

Üdv!köszönöm a segítőkészséget!


A (túlérett) banánt meghámoztam és egy krumplinyomóval összepépesítettem.
hozzátettem néhány darált almát (hogy savasabb legyen) és egy marék malátát. (keményítőt bontsa már le)
Ezután lágyvizet és enyhén cukrozott élesztőt adtam hozzá. (Elkevertem)
Elindult a forrás. Bugyogott szépen. Naponta többször lenyomkodtam a tetejét.
A helységben általában 17 celsius-fok volt. De többször adódott, hogy lecsökkent 15-re is. (Talán még hidegebbre is. Nem tudom)
10 napos volt mikor észrevettem a tetején a fehér réteget. (pimpót)
Kifőztem. Nem volt benne alkohol.

Vele egy helyen és egy időben búzamalátából és főtt, daráltkukoricából is tettem el cefrét. Ugyanez volt a helyzet. Sőt, ott már a második napon alábbhagyott a bugyogás.

Előzmény: firekiller (66265)
stapika Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66317

Nem is tudom,a főződ?:-))

Előzmény: Baracilin (66315)
héjja60 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66316

Nagyon köszönöm segítségedet !!Elolvasva kérdéseimre választ kaptam!!

Előzmény: gombászok (66314)
Baracilin Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66315

Köszi!

Mi legyen a cserealap?:)

Előzmény: stapika (66305)
gombászok Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66314
Előzmény: héjja60 (66303)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66313

 

Képet ? Azt is postással tudom küldeni, ha megtalálom a szmenát!

Előzmény: Baracilin (66311)
rézműves1 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66312

...pályinkás jó reggelt...

Baracilin Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66311

Köszönöm a csapos segítséget!
Nem gondoltam volnam hogy ennyi helyen lapul megy egy apró példány:) Egy képet kérhetnék róluk?

Baracilin Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66310

Köszi:)

Apró cseprő dolgokat még azért lehetne rajta alakítani...pl most ez a vizes deflegmáció növelésvan betervezve, de már kitaláltam egy jobban kivitelezett aromakosarat is.

Előzmény: Törölt nick (66306)
szentöltvíz Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66309

 

 

Szia Baracilin .

 

A" hegy gyomrában"

találtam egy neked való csuda csapot, küld el a címet és már viszi is a holló.

 

Üdvözlégy !

Előzmény: Baracilin (66304)
vf1 Creative Commons License 2012.03.08 0 0 66308

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (65790)
rézműves1 Creative Commons License 2012.03.07 0 0 66307

...jól sejted, ezt egy modell-gőzgéphez csináltam...a kis gőzkazánjának a csapja...persze lehet nagyobbat is... meg kisebbet is lehet ennél...a gőz-síp csapja kúpos csap és ennél is kisebb...

Előzmény: Baracilin (66297)
Törölt nick Creative Commons License 2012.03.07 0 0 66306

tyűű

Pofás szerkentyű

Előzmény: Baracilin (66304)
stapika Creative Commons License 2012.03.07 0 0 66305

Sárgarézből van,zöld műanyag a "zárókája"(amivel nyitod-zárod).

    Eljuttatom,az ismert módon.Ha tudod használni,akkor jó,ha nem,jó lesz vödörre buktatónak.:-)

     Egy hónapba is beletelhet mire oda ér.

Előzmény: Baracilin (66304)
Baracilin Creative Commons License 2012.03.07 0 0 66304

A sisak tetején lévő deflegmátort akarom vízzel körülvenni, úgy hogy oldalra kb 1,5-2cm legyen a fal fölfelé meg henger alakban vegye körül kb a kúp felének magasságáig. Ehhez szeretnék egy pici csapot, ami kinézetre is illik a rendszerhez. Ha van ilyened azt elbizniszelhetnénk:)

Előzmény: stapika (66301)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!