jó magam ia megköszönném böpö-nek adott válaszokat, ugyan is nálunk az a kevés meggy ami van, nagyon igy néznek ki. lehet hasonló nyavaja gyötri öket ? köszönettel fogadunk minden választ. üdv
Az első a Genadix ...ez nagyon piacos , pillanatok alatt elkapkodják ...nem csoda , mert nagyon finom . A 2. dixired a fán a többi early Rh . Ezekkel igyekezni kell , bár még van belőlük , mert itt liheg a nyomukban a Starking .
Itt a Caldesi 2000 . Bár már szombatra szedtem belőle ezeket a képeket most csináltam . Átlagban 20 -30 dkg-sak . ( ...na jó a ládába kicsit megválogattam , sajnos a fagyás miatt ez sem olyan szép egyenlős , bár nem rossz )
Szeretnék érdeklődni, hogy lehet kapni olyan barack oltványt, amit dézsában lehet tartani? Sajnos csak egy nagy erkély áll rendelkezésemre, kert nincs. A segítséget előre is köszönöm.
Kettő is! :) De az eperfát ki ne hagyd! Nézz körül mit találni neten a fagytűrő fajtákról. Klímához értő szakember ha ért a meleghez a hidegről is van fogalma.
Azt mondják itthon hogy biztos jó ott neked, mert sok lehet arrafelé az áfonya. Annak is utána nézhetnél pl. az itthon sajnos drága, és nagyon finom egészséges gyümölcs.
Összességében van fél termés ami úgy adódik , hogy kajszi 0 % a koraiak 20 % és a most induló fajták gyakorlatilag jók ( 100 % ) kivéve naktarinokat de azért azokon is van . A hétvégére komolyan oda kell figyelni az eladásra sok lesz a barack . ma reggel volt némi csapadék , meg úgy látom most jön még a java , talán az időjárás is kegyes lesz az eladáshoz .
Kérdeztél az " anyagról " ...... az " anyag " önmagában nem perzsel és elsőre egy feles keverést nyugodtan lehet . Azt javaslom , hogy először csak önmagában tápanyag ( sók ) nélkül próbáld meg , majd ha látsz pozitív változást akkor kombináld az " anyagot " Vuxallal , Voldüngerrel ...egyébbel .
A talajhoz az alany párosul,a fajta szte mindegy.Nem rossz fajták,mondjuk Rózsám nincs...a Bergeron a legstrapabíróbb,csak helyeselni tudom a választást.Az Orange gondolom az Orangeredet takarja,ez korai,szépen szineződő nagyon finom fajta...a külföldiekre jellemző kemény húsú....szóval jó fajta.
Kis jégnél még csak-csak...a rovaroknál meg úgy vettem észre,pont a dzsungelt szeretik...nem annyira a nyitott,jól benapozott részeket...mondjuk a rohadt kínai katicáknak szte mindegy...
Egy story. Gyümölcsfalván volt ismerős árulja a barackot. Van fája (de tudom, hogy lefagyott) . Adja 300-é oszt viszik. De ez nem más mint olasz hulladék...
A fa nagyon fel van kopaszodva, (Ez az én hibám lehet, keveset metszettem) azt kérdezném, hogy meg lehet-e ifjítani most, beérnének-e a vesszők, valamint szokás-e ilyet tenni, mennyire bírja a fa?
Mert ha most meg tudnám tenni, akkor jövőre lennének szép termő vesszők. (gondolom)