Keresés

Részletes keresés

orient7 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66393

Valaki elválalná a linken szereplő gép legyártását,ful vörösrézböl .

Annyi eltérés lenne ,hogy pálinkásüveget kéne nyitnia,és a kiöntött mennyiség is kisseb lenne:))

Na jó a pohármegfógó legyen saválló:))

Ajánlatokat" pihentagyú "névre várom.

 

 

http://www.eblogx.com/Videos/21430/Mein-neuer-Flaschenoeffner/

 

Miklós1 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66392

Az nem zseblámpaégő hanem üvegmemrán, nem lehet cserélni. Egy zárt üvegcsőben vannak elektródák, meg folyadék és ez a membrán az üvegcső vége, és ez az érzékelő. Azért hívják membránnak mert nagyon vékony üveg, mindig nedvesen kell tartani, kényes. Írtam már pH mérőkről a 6808, 6824, 9597, 15506 hozzászólásokban. Másikat kell venned, van már olyan pH mérő is ami nem üveg memránnal, hanem félvezető alkatrésszel érzékel, az nem törik olyan könnyen, de drágább.

Előzmény: Viktormanufaktura (66390)
barkócza Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66391

Sajna, vége. :( Az a kis üvegbúra maga az ún. üvegelektród, ez a pH mérő lelke. Az új pH mérő olcsóbb, mint az üvegelektród cseréje.

Előzmény: Viktormanufaktura (66390)
Viktormanufaktura Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66390

Pájinkásat! Baj van! ... Vásároltam Olasz-tól régebben pH mérőt ( sárga, digitális, 4ezerpárszáz..) nagyon jó hasznát vettem a tavalyi évben. A problémám a következő. Mivel nem értek hozzá ezért sajnos a pontos nevét nem tudom egy izzóhoz hasonló vagy végül is lehet , hogy az is (izzó, égő) a végén amit a folyadékba helyezünk, össze tört... :( Így nem működik, ezt az izzót ki cserélném csak sajnos nem tudom milyen értékű kellene. Vagy esetleg milyen speciális tulajdonságokkal kell bírnia?

Ha esetleg valaki bővebb infóval rendelkezik kérem segítsen. Köszönöm!

barkócza Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66389

A csicsókában inulin van, ami minden cicó nélkül hő hatására elcukrosodik. Hasonló ebből a szempontból a cikória, a hagyma és az agávégyökér. Azaz megmosod, megfőzöd, aztán

 a többit neked kell kitalálnod, én még nem csináltam. Pontosabban sült csicsókát ettem már, kimondottan édes.

 

Bocs, ha mindez világos volt, és a konkrét arányokra kérdeztél volna rá.

Előzmény: vinik táltos (66385)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66388

Szia! Minden gyümölcsfával, termésével, érési idejével, metszésével kapcsolatban szuper választ kaphatsz a "szilvafa" topikon Ali-bá fórumtársunktól. Üdv. W8.

Előzmény: .:.:stalker:.:. (66381)
rézműves1 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66387

...pályinkás jó reggelt...

 

...nos miután én tavaly elég sok epret csináltam, van egy kis tapasztalatom a habzással és az áthabzással is...

...kipróbáltam az étolajat is 1-2 evőkanállal (Olasz 1,5-decije kicsit soknak tűnik), de az eper esetében a hatékonysága

nem volt kielégítő...ami nekem bejött, az a gyári foamsol-lal szinte egyenértékű, mert ez is szilikon-alapú, a Bondex-nél

kapható olaj...fele annyi az ára és nagyon kevés kell belőle...én a 20-literes tetejére 2-teás kanállal tettem és nagyban csökkentette a habzást, amit az üstfedőn belül világosan lehetett látni...ha ugyanabból a cefréből főztem (kipróbáltam),

és nem tettem rá, még a sisakba is felhabzott...és még a fűtést is lejjebb kellett venni...

 

...ebből 500-ft egy flakon és nem megy át semmi íz, vagy szag......Bp. VII. Murányi u. 48. Bondex...

Előzmény: Hatóság0301 (66371)
vinik táltos Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66386

válaszokat

Előzmény: vinik táltos (66385)
vinik táltos Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66385

Üdv.

Tudom, hogy nem ide való, de kellene valami jó tanács, vagy ötlet.

Most kezdem felszedni a csicsókát, várhatóan több mint 4 mázsa lesz.

Állatokat nem tartok, mi ennyit nem tudunk megenni, mit kezdjek vele?

Köszi a vákaszokat.

Üdv: Táltos Károly

nabiti Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66384

Kérdezd meg rézműves-mestert a szilikonölaj használat tapasztalatairól!

Előzmény: Hatóság0301 (66376)
vf1 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 66383

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (65790)
Cipurró Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66382

Egészségesebb.Ha meg nem takarítod ki utána rendesen az üstöd,másnapra olyan avas szaga lesz hogy csak na.

 

Üdv

 

Előzmény: Hatóság0301 (66376)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66381

 

Üdv a Tisztelt Fórumtársaknak!

 

Még talán annyit a birs növényvédelméhez, h a tűzelhalás is nagyon szereti, folyamatosan rézzel kell permetezni. Nálam a tavaly tavasszal telepített kisfákat már a nyár folyamán megtámadta...:-( Most akarom pótolni a hiányokat.

 

Kérdésem az lenne, h melyik a legjobb birs fajta kifejezetten pálinkakészítési célból? (Konstantinápolyi, Berecki, Vranja, Leskováci fajtákhoz tudok hozzájutni.)

A mostani telepítést kifejezetten pálinka alapanyagnak gondoltam

 

Illetve a másik kérdésem az lenne, h van valakinek gyakorlati tapasztalata  Cigánymeggyel kapcsolatosan?

Mikorra fordul termőre, mennyit terem egy fa, ilyenek érdekelnének.

Ezt is a pálinka miatt ültetném! :-)

 

Válaszokat előre is köszönöm!

 

Minden jót!

 

Üdv:

 

stalker

 

:-)

Előzmény: csalitos (66378)
olasz66 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66380

Azért írtam mogy max.

 

Én ennyit szoktam, és nincs hab.

Előzmény: HpHp2 (66377)
szilvakukc Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66379

Hát, köszi!

Most sütöttem 1 kiló karajt habzásgátlóban. Mit mondjak, ettem már fincsibb sült húst is!:DDD

Előzmény: olasz66 (66375)
csalitos Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66378

   El is felejtettem mondani! A moníliára nagyon vigyázni kell. Talán nincs is mégegy ilyen gyümölcs, amelyik ennyire érzékeny rá.

Előzmény: golyós (66361)
HpHp2 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66377

Én egy-két evőkanállal szoktam az 50 literes főzőhbe....

Előzmény: Hatóság0301 (66376)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66376

Nem tettem még ilyet, csak jól felhígítottam a cefrét és kevesebbet tettem az üstbe.

Köszi az ötletet, mert az étolaj csak egészségesebb mint holmi vegyszer!

A jó pálesz élet, erő, részegség! :)

Előzmény: olasz66 (66375)
olasz66 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66375

Max másfél deci. Ugyanaz lesz a hatása mint a habzásgátlónak.

Előzmény: Hatóság0301 (66374)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66374

Szia Olasz!

40  liter cefréhez kb. mennyit?

Előzmény: olasz66 (66373)
olasz66 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66373

Én simán , csak étolajat használnék.

 

Ugyanazt tudja.

Előzmény: Hatóság0301 (66371)
olasz66 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66372

Azért ezt a módszert így  ne próbálja ki senki se otthon.

 

Az egyik amiért ne, mert tilos a gabonaszesz készítése,

 

A másik pedig az hogy így nem lehet szeszt készíteni.

 

Szerintem ez egy  hülyítés. !!!! Gondolom, hogy direkt írták el a hőfokokat, mert a Béta amylaz 68, az Alfa pedig 79 fokon elveszti az aktivitását.

 

Ezt itt tényleg OFF de aki kíváncsi rá hogy miért az nézzen át az égetettszeszes topikra.

 

 

 

 

Előzmény: snapszmester (66341)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66371

  1. Érdeklődöm, a Foamsol FDC511   habzásgátlót használhatom-e a földieper cefre és a cseresznye cefre lepárlásához is?

  1. Köszönöm a válaszodat!

Előzmény: snapszmester (66369)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66370

Bocsi, nem sértegetni akartam, csak azt hittem a közelemben él egy fórumtag!

Már kezdtem örülni. hogy lesz kivel kóstolgatni! :-)

Előzmény: snapszmester (66368)
snapszmester Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66369

Nem szeretnék ebbe nagyon belemélyedni, de az enzimeket és a keményítőt nem érdekli hogy kis üzem vagy nem. A hőfok lépcsőket be kell tartani. Amiláz meg van a malátában, habzásgátlótól meg nem lesz szesz.

Előzmény: newPenion (66357)
snapszmester Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66368

Ne sércséé meg.

Ez csak egy bemásolt oldal. Nem én vagyok mögötte. És nem is támogatom a keményítő alapú szeszgyártást. És az ország másik végén vagyok.

Előzmény: Hatóság0301 (66365)
rézműves1 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66367

...szia...csak amit megbeszéltünk!!!...ha ahhoz tartod magad, akkor semmi gondod nem lehet...

 

                                                                                                                             ...jó nedű csurogjon...

Előzmény: Hatóság0301 (66366)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66366

Rézműves!

Vagy-e? Van némi gondom.

Segítség !!!

Hatóság0301 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66365

Üdv Snapszmester!

Te gyöngyössolymosi vagy? Akkor közel vagyunk egymáshoz! :-)

 

Előzmény: snapszmester (66341)
firekiller Creative Commons License 2012.03.09 0 0 66364

BÖRZE



- Fire 2 fő               március 31, április 1 hétvégére              Dunaföldvár

- Vf1+Hp2 2 fő        március 31, április 1 hétvégére              Dunaföldvár

- Szentöltvíz 2 fő     március 31, április 1 hétvégére              Dunaföldvár

- Templomhegyi 2fő március 31, április 1 hétvégére              Bárdudvarnok

- stalker 2 fő          március 31., április 1 hétvége                Dunaföldvár

- szilvakukc 2 fő kr.u. 2012.március31.nulla óra nulla-nullától,április01.24 óra nulla-nulláig  Bárdudvarnok

 

Aki még nem jelentkezett, és szeretne jönni az iratkozzon fel a listára, március 10 szombat 24 óra 00 perckor eldől, hogy hová lesz több jelentkező és akkor oda szervezzük a börzét.

Természetesen márc. 10 után is lehet jelentkezni, de akkor már "csak" a többség által megválasztott helyszínre.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!