Az nem zseblámpaégő hanem üvegmemrán, nem lehet cserélni. Egy zárt üvegcsőben vannak elektródák, meg folyadék és ez a membrán az üvegcső vége, és ez az érzékelő. Azért hívják membránnak mert nagyon vékony üveg, mindig nedvesen kell tartani, kényes. Írtam már pH mérőkről a 6808, 6824, 9597, 15506 hozzászólásokban. Másikat kell venned, van már olyan pH mérő is ami nem üveg memránnal, hanem félvezető alkatrésszel érzékel, az nem törik olyan könnyen, de drágább.
Pájinkásat! Baj van! ... Vásároltam Olasz-tól régebben pH mérőt ( sárga, digitális, 4ezerpárszáz..) nagyon jó hasznát vettem a tavalyi évben. A problémám a következő. Mivel nem értek hozzá ezért sajnos a pontos nevét nem tudom egy izzóhoz hasonló vagy végül is lehet , hogy az is (izzó, égő) a végén amit a folyadékba helyezünk, össze tört... :( Így nem működik, ezt az izzót ki cserélném csak sajnos nem tudom milyen értékű kellene. Vagy esetleg milyen speciális tulajdonságokkal kell bírnia?
Ha esetleg valaki bővebb infóval rendelkezik kérem segítsen. Köszönöm!
A csicsókában inulin van, ami minden cicó nélkül hő hatására elcukrosodik. Hasonló ebből a szempontból a cikória, a hagyma és az agávégyökér. Azaz megmosod, megfőzöd, aztán
a többit neked kell kitalálnod, én még nem csináltam. Pontosabban sült csicsókát ettem már, kimondottan édes.
Bocs, ha mindez világos volt, és a konkrét arányokra kérdeztél volna rá.
...nos miután én tavaly elég sok epret csináltam, van egy kis tapasztalatom a habzással és az áthabzással is...
...kipróbáltam az étolajat is 1-2 evőkanállal (Olasz 1,5-decije kicsit soknak tűnik), de az eper esetében a hatékonysága
nem volt kielégítő...ami nekem bejött, az a gyári foamsol-lal szinte egyenértékű, mert ez is szilikon-alapú, a Bondex-nél
kapható olaj...fele annyi az ára és nagyon kevés kell belőle...én a 20-literes tetejére 2-teás kanállal tettem és nagyban csökkentette a habzást, amit az üstfedőn belül világosan lehetett látni...ha ugyanabból a cefréből főztem (kipróbáltam),
és nem tettem rá, még a sisakba is felhabzott...és még a fűtést is lejjebb kellett venni...
...ebből 500-ft egy flakon és nem megy át semmi íz, vagy szag......Bp. VII. Murányi u. 48. Bondex...
Még talán annyit a birs növényvédelméhez, h a tűzelhalás is nagyon szereti, folyamatosan rézzel kell permetezni. Nálam a tavaly tavasszal telepített kisfákat már a nyár folyamán megtámadta...:-( Most akarom pótolni a hiányokat.
Kérdésem az lenne, h melyik a legjobb birs fajta kifejezetten pálinkakészítési célból? (Konstantinápolyi, Berecki, Vranja, Leskováci fajtákhoz tudok hozzájutni.)
A mostani telepítést kifejezetten pálinka alapanyagnak gondoltam
Illetve a másik kérdésem az lenne, h van valakinek gyakorlati tapasztalata Cigánymeggyel kapcsolatosan?
Mikorra fordul termőre, mennyit terem egy fa, ilyenek érdekelnének.
Nem szeretnék ebbe nagyon belemélyedni, de az enzimeket és a keményítőt nem érdekli hogy kis üzem vagy nem. A hőfok lépcsőket be kell tartani. Amiláz meg van a malátában, habzásgátlótól meg nem lesz szesz.
- Fire 2 fő március 31, április 1 hétvégére Dunaföldvár
- Vf1+Hp2 2 fő március 31, április 1 hétvégére Dunaföldvár
- Szentöltvíz 2 fő március 31, április 1 hétvégére Dunaföldvár
- Templomhegyi 2fő március 31, április 1 hétvégére Bárdudvarnok
- stalker 2 fő március 31., április 1 hétvége Dunaföldvár
- szilvakukc 2 fő kr.u. 2012.március31.nulla óra nulla-nullától,április01.24 óra nulla-nulláig Bárdudvarnok
Aki még nem jelentkezett, és szeretne jönni az iratkozzon fel a listára, március 10 szombat 24 óra 00 perckor eldől, hogy hová lesz több jelentkező és akkor oda szervezzük a börzét.
Természetesen márc. 10 után is lehet jelentkezni, de akkor már "csak" a többség által megválasztott helyszínre.