Még finomabb:-)) Főleg ,ha lenne ideje normálisan beérni, de nagyon kapós. Én még a fűszerkeveréket felturbóztam szegfűborssal és szerecsendióval.Teljesen marhahúsból készült,így valamivel gyorsabban szárad mint a disznó.Aki még kóstolta mindenkinek ízlett.
Más.Megbízható forrásokból úgy értesültem, hogy a "bóti" gagyi 890 ft/kg -os parasztkolbászokat telenyomják valami vegyi folyamattal húsízűvé tett krumplival, azért tudják ennyiért adni... Múltkoriban vettem 10 dkg gyulait kb. 2000 ft/kg árban volt.Sajnos már ez sem a régi .Tiszta zsír, mócsing stb.
Igaz ! A solvent honlapján már én sem találtam meg,de rákell kérdezni töllűk,vagy Pápán a Böllér kft-nél. de még krucifix valahol találkoztam vele na majd ha sikerül rájönnöm.Az biztos ,hogy nem olcsó egy olyan sonkaprés .
Igen hasonlít. Egy picit mű íze van ,de a saját ízlésedhez tudod alakítani. Pl.teszel bele egy pici fokhagymát vagy borsot. amúgy nagyon jó és finom lesz tőle a szalámid.
Szarvashúst is be lehet vizsgáltatni, de nem szokott gond lenni vele. Ami veszélyes, az a vaddisznónál a trichinellózis, de vaddisznóból ritkán töltünk, akkor is bevizsgálás után. A füstölés és a sózás nem pusztítja el, a mélyfagyasztás sem, ellenben a meleget nem bírja a kis dög, hatvan fokon két perc alatt elpusztul.
Ha már guglizunk: "Had legyen" 47900 találat "Hadd legyen" 24100 találat Úgy látszik, többen vagyunk akik rosszul beszélni madzsar... És az elég érdekes, hogy egy olyan reklamál, akinek egy átlag magyar mondat szövegértelmezése is problémát jelent. Egyébként nem akarsz véletlenül a topichoz is hozzászólni? Vagy ha nem megy, elhúzni a retekbe?
10 gr? Asszem annyi a szabványtasak. Ja,az erőspaprika az lehet, hogy kevesebb,azt csak úgy érzésre teszem bele,nem szokott túl csípős lenni ,mert akkor a gyerekek nem szeretik. Itt a téliszalámi fűszer.
A szarvashús esetén nem kell tartani a bélféreg petéktől??Csak vadhúsról van szó, vagy a sózás , füstölés elpusztítja??
zsandár bácsi szalámireceptje 10 kiló anyaghoz:
-8 kg hús -2 kg szalonna -22 dkg só -20 dkg pirospaprika -10 dkg erős paprika -25 gramm bors -egy tasak őrölt kömény --fokhagyma kb. egy félmarék
Téliszalámihoz 10 kg -hoz: -ugyanezen hús -szalonna arány -1 tasak téliszalámi fűszerkeverék /amit a helyi böllérboltban veszek/ -meg még egy kis őrölt szegfűbors és szerecsendió .
Ja, ez a recept némelyeknek túl sós, mások meg keveslik a paprikát...de ez az ő bajuk, nekem ízlik... :-) A fokhagymát le szoktam turmixolni vagy ha nem vagyok lusta, átnyomkodom fokhagymanyomón aztán egy éjszakára beáztatom annyi borba, amiben már "úszkál" és mindenestől megy a húsra.
Tüzér, te tényleg nem éred el a neandervölgyi szintet sem, de ez had legyen a te bajod. A statisztikád elég felszínes, nagyjából jellemzi a szellemi nívódat, legalábbis ami a következtetéseidből kiderül. A "repülő igazságosztó" az az a típusú forúmozó, aki a hozzászólásainak felét úgy szedte össze, hogy 1-et böffent egy topicban aztán elhúzza a belét. Az adatlapod magáért beszél.
Tiszteletem!!!Ez igen, izzik ám a levegő a topicon,beindult a fórum „rá-rá-rá-hajrá”! Üdvözlök mindenkit!! ”Andor006 Itt vana helyed neked is közöttünk meghívó nem kell csak hozzál p..t!”sing-sing” mormogi76, csampilampi, megelőztek a tájékoztatással,hogy megfognak róni. (Egy kis fáziskésésben vagyok, hát az idő,de most sikerült pár gondolatot írni !?) Vannak úr-,urak akiket kábítással, kábitópisztollyal kapcsolatos témát unalmasnak, érdektelennek,badarságnak,feleslegesnek, nem idevalónak tartják az egészet. .Pedig mindeki elött áll, hogy a billentyűzetet megragadva más témát üssön fel,vagy ha nem kedvére való lapozzon.Én ezt csak magamból kiindulva így gondolom. Igen akár tetszik akár nem.A vágási technológiai folyamatok egyik fontos,”szinte"nélkülözhetettlen művelete,a kábítás( de nem az első) mert a vágás-,húsfeldolgozás ,gasztronómia („Termőföldtől-az asztalig tart”).Vagy talán mindennek külön topicot kellene nyitni? Pl receptek,sózás,füstölésTRÓFEA PREPARÁLÁS.stb .Ez mind külön -külön kellene tárgyalni?.........Miért ne férnének meg egymás mellett?Talán töbször is, ha valkit érdekel,s felvetődik a téma .De hál Istennek vannak emberek akik a szakmát szteretik igyekeznek,szépen,jól,szakszerűen művelni , Új dolgokat kipróbálni , fejlődni (nem kifejezetten szakmailag gondolom) Az elvéreztetést minél humánusabbul,fájdalom,baleset mentesebbül végre hajtani .Talán én is, ilyen vagyok. Szumma- szumárum epedve várom , az elektromoskábítókkal kapcsolatos írást,és a képeket a pisztolyokról is.
Majd elfelejtetem sonka prés Solventnél, A Kistermelők lapjában,általában minden számban van „gépsonka házilag” cikk ,recept,és présis rendelhető. Remélem segítség !