Keresés

Részletes keresés

csampilampi Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1692
Emberek volt valaki Napkoron?????????
zsandár Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1691
Még finomabb:-))
Főleg ,ha lenne ideje normálisan beérni, de nagyon kapós.
Én még a fűszerkeveréket felturbóztam szegfűborssal és szerecsendióval.Teljesen marhahúsból készült,így valamivel gyorsabban szárad mint a disznó.Aki még kóstolta mindenkinek ízlett.

Más.Megbízható forrásokból úgy értesültem, hogy a "bóti" gagyi 890 ft/kg -os parasztkolbászokat telenyomják valami vegyi folyamattal húsízűvé tett krumplival, azért tudják ennyiért adni...
Múltkoriban vettem 10 dkg gyulait kb. 2000 ft/kg árban volt.Sajnos már ez sem a régi .Tiszta zsír, mócsing stb.

Előzmény: rakos (1683)
tuutuu Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1690

Nem hinném, hogy nyelvészkedni akarok, annál régebbi netező vagyok.

Csak úgy tűnik, nem jól látok.

Előzmény: Boarhunter (1689)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1689
1684
Előzmény: tuutuu (1688)
tuutuu Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1688

Segíts, ó, nagy sámán, mi a gond a "had legyen" szókapcsolattal?

Max. egy db. d betű...:}}}

 

Segíts, ó, nagy sámán, mi a gond a "hadd legyen" szókapcsolattal?

Előzmény: Boarhunter (1676)
macellarius Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1687
Igaz ! A solvent honlapján már én sem találtam meg,de rákell kérdezni töllűk,vagy Pápán a Böllér kft-nél. de még krucifix valahol találkoztam vele na majd ha sikerül rájönnöm.Az biztos ,hogy nem olcsó egy olyan sonkaprés .
Előzmény: Boarhunter (1674)
csampilampi Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1686
Igen hasonlít. Egy picit mű íze van ,de a saját ízlésedhez tudod alakítani. Pl.teszel bele egy pici fokhagymát vagy borsot. amúgy nagyon jó és finom lesz tőle a szalámid.
Előzmény: rakos (1683)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1685
Szarvashúst is be lehet vizsgáltatni, de nem szokott gond lenni vele. Ami veszélyes, az a vaddisznónál a trichinellózis, de vaddisznóból ritkán töltünk, akkor is bevizsgálás után. A füstölés és a sózás nem pusztítja el, a mélyfagyasztás sem, ellenben a meleget nem bírja a kis dög, hatvan fokon két perc alatt elpusztul.
Előzmény: zsandár (1679)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1684
Ha már guglizunk:
"Had legyen" 47900 találat
"Hadd legyen" 24100 találat
Úgy látszik, többen vagyunk akik rosszul beszélni madzsar...
És az elég érdekes, hogy egy olyan reklamál, akinek egy átlag magyar mondat szövegértelmezése is problémát jelent.
Egyébként nem akarsz véletlenül a topichoz is hozzászólni? Vagy ha nem megy, elhúzni a retekbe?
Előzmény: tuzer (1677)
rakos Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1683

A házi téliszalámi hasonlít a téliszalámira?

 

Előzmény: zsandár (1682)
zsandár Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1682
10 gr?
Asszem annyi a szabványtasak.
Ja,az erőspaprika az lehet, hogy kevesebb,azt csak úgy érzésre teszem bele,nem szokott túl csípős lenni ,mert akkor a gyerekek nem szeretik.
Itt a téliszalámi fűszer.
Előzmény: .tisza (1681)
.tisza Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1681

A kömény az mekkora tasak?

Szerintem az erős paprika nem kevés.

Előzmény: zsandár (1679)
.tisza Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1680

Helyesen, még mielőtt!

Nagy az Isten állatkertje...

Előzmény: .tisza (1678)
zsandár Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1679
A szarvashús esetén nem kell tartani a bélféreg petéktől??Csak vadhúsról van szó, vagy a sózás , füstölés elpusztítja??

zsandár bácsi szalámireceptje 10 kiló anyaghoz:

-8 kg hús
-2 kg szalonna
-22 dkg só
-20 dkg pirospaprika
-10 dkg erős paprika
-25 gramm bors
-egy tasak őrölt kömény
--fokhagyma kb. egy félmarék

Téliszalámihoz 10 kg -hoz:
-ugyanezen hús -szalonna arány
-1 tasak téliszalámi fűszerkeverék /amit a helyi böllérboltban veszek/
-meg még egy kis őrölt szegfűbors és szerecsendió .

.tisza Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1678
Nagy az isten állatkertje...
tuzer Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1677

Segíts, ó, nagy sámán, mi a gond a "had legyen" szókapcsolattal?

Hát ez az. A kérdésfeltevés a teljes tájékozatlanságot árulja el.

Én tanítsam - a kezdő - az internet királyát?! Nem ismerni gugli?!

Nahát, nahát...

http://helyesiras.blog.hu/2008/03/12/szolista

http://hup.hu/node/40028

http://regulus2.ingyenweb.hu/keret.cgi?/helyes/helyes/H_menu.htm

http://regulus2.ingyenweb.hu/keret.cgi?/helyes/helyes/H_menu.htm

 

Felteszem, oldalon belül tudsz keresni. De ott van jobboldalt a görgetősáv, ha az előbbi bonyolult.

 

Na és a rövidnyakú malacok, szereted még őket?

 

 

Előzmény: Boarhunter (1676)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1676
Segíts, ó, nagy sámán, mi a gond a "had legyen" szókapcsolattal?
Előzmény: tuzer (1675)
tuzer Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1675

Tüzér, te tényleg nem éred el a neandervölgyi szintet sem, de ez had legyen a te bajod.

 

Csendesen megjegyzem, nálunk a völgyben a "hagy" igét nem használják ebben a formában. Már a Kárpát medencében. Már aki tudja, hogy kell használni.

De itt találsz némi segítséget:

 http://www.magyarhelyesiras.hu/

Előzmény: Boarhunter (1672)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1674
A solvent oldalon már néztem én is a sonkaprést de nem találtam...
Előzmény: macellarius (1667)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1673
Ja, ez a recept némelyeknek túl sós, mások meg keveslik a paprikát...de ez az ő bajuk, nekem ízlik... :-)
A fokhagymát le szoktam turmixolni vagy ha nem vagyok lusta, átnyomkodom fokhagymanyomón aztán egy éjszakára beáztatom annyi borba, amiben már "úszkál" és mindenestől megy a húsra.
Előzmény: Boarhunter (1671)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1672
Tüzér, te tényleg nem éred el a neandervölgyi szintet sem, de ez had legyen a te bajod.
A statisztikád elég felszínes, nagyjából jellemzi a szellemi nívódat, legalábbis ami a következtetéseidből kiderül.
A "repülő igazságosztó" az az a típusú forúmozó, aki a hozzászólásainak felét úgy szedte össze, hogy 1-et böffent egy topicban aztán elhúzza a belét. Az adatlapod magáért beszél.
Előzmény: tuzer (1658)
Boarhunter Creative Commons License 2010.01.13 0 0 1671
Ez az én receptem. A zárójeles mennyiségek 10kg húsra vonatkoznak.

-15kg szarvashús
-5kg zsírszalonna
-10kg sertés lapocka v. comb
-75dkg só (25dkg)
-15dkg őrölt bors (5dkg)
-1.5dkg őrölt kömény (0.5dkg)
-1.5dkg őrölt szerecsendió (0.5dkg)
-30dkg paprika (10dkg)
-7.5dkg fokhagyma (2.5dkg)
-4.5dkg porcukor (1.5dkg)
Előzmény: mind 1 (1657)
macellarius Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1670
Pár kép feszültség oldásként.
ZsuR Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1669
Oh, de sajnalom... persze jot nevetni soha nem keso.

Hiaba, na, ez az internet! :))
Előzmény: arnys (1659)
csampilampi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1668
Tegyed háááát!!! Minél több annál jobb.
Előzmény: mind 1 (1666)
macellarius Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1667
Tiszteletem!!!Ez igen, izzik ám a levegő a topicon,beindult a fórum „rá-rá-rá-hajrá”!
Üdvözlök mindenkit!! ”Andor006 Itt vana helyed neked is közöttünk meghívó nem kell csak hozzál p..t!”sing-sing” mormogi76, csampilampi, megelőztek a tájékoztatással,hogy megfognak róni. (Egy kis fáziskésésben vagyok, hát az idő,de most sikerült pár gondolatot írni !?) Vannak úr-,urak akiket kábítással, kábitópisztollyal kapcsolatos témát unalmasnak, érdektelennek,badarságnak,feleslegesnek, nem idevalónak tartják az egészet. .Pedig mindeki elött áll, hogy a billentyűzetet megragadva más témát üssön fel,vagy ha nem kedvére való lapozzon.Én ezt csak magamból kiindulva így gondolom.
Igen akár tetszik akár nem.A vágási technológiai folyamatok egyik fontos,”szinte"nélkülözhetettlen művelete,a kábítás( de nem az első) mert a vágás-,húsfeldolgozás ,gasztronómia („Termőföldtől-az asztalig tart”).Vagy talán mindennek külön topicot kellene nyitni? Pl receptek,sózás,füstölésTRÓFEA PREPARÁLÁS.stb .Ez mind külön -külön kellene tárgyalni?.........Miért ne férnének meg egymás mellett?Talán töbször is, ha valkit érdekel,s felvetődik a téma .De hál Istennek vannak emberek akik a szakmát szteretik igyekeznek,szépen,jól,szakszerűen művelni , Új dolgokat kipróbálni , fejlődni (nem kifejezetten szakmailag gondolom) Az elvéreztetést minél humánusabbul,fájdalom,baleset mentesebbül végre hajtani .Talán én is, ilyen vagyok.
Szumma- szumárum epedve várom , az elektromoskábítókkal kapcsolatos írást,és a képeket a pisztolyokról is.


Majd elfelejtetem sonka prés Solventnél, A Kistermelők lapjában,általában minden számban van „gépsonka házilag” cikk ,recept,és présis rendelhető.
Remélem segítség !
Előzmény: Andor0006 (1621)
mind 1 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1666
Köszi!!!

+próbálom!!!31.én vágom a párát utána írok ,hogy milyen lett!!!!kb 1 hónap érlelés

igaz???Egy csomó képem van(igaz telefonos)vágásokról ha tudom és érdekel

valakit felteszem!!!!


Üdv.:Robi

UI.
Köszi mindenkinek!!!
csampilampi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1665
Igen
Előzmény: mind 1 (1663)
csampilampi Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1664
Figyelj, biztosan nem lenne rossz. Csak én a vad húst nem szeretem házival keverni. A szalonna az más ugye mert a zsír az kell bele.
Előzmény: mind 1 (1662)
mind 1 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 1663
Még 1 valami a kálium nitrát helyett "nitrites pác só" megfelel???(itt ilyen van!!)


Köszi .:Robi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!