egy barátunk fia jött haza Norvégiából 20-án (ott él és dolgozik) egy nappal az előtt, hogy zölddé vált az ország. 5 nap alatt nem tudott 2 negatív tesztet produkálni, fizikailag lehetetlen volt.
Egy negatív tesztje volt, a másodikat 21-én reggel küldték volna meg. Nem szeretett volna egy éjszakát Ferihegyen székben ülve aludni, addig-addig, míg kidumálta a határőröket, elengedték... :)
Az a baj ezzel a Fidesszel*, hogy a sok egyértelmű előzmény után képtelenség elhinni náluk bármiről is, hogy nem nyereség- vagy hatalomvágy van a háttérben.
*Nem tudom őket kormánynak hívni, vagy érezni, mert annyira csak egy párt, aki megszállta az országot, és semmibevesz minden olyan állampolgárt, aki nem a híve...
Igen, bár igazából van ahol kapni - fogjuk rá hogy zacskós - csirkemellcsíkokat is. :) /Pl. ALDI, de olyan fóliázott átlsótszó dobozsszerűben van. És nem jó./
05.03-ig (azt hiszem ez volt a pontos dátum) baromira fertőzött, de ahogy Viktor megmondta, hogy onnantól nem fertőz, a vírus beszart, és onnantól nem fertőz (vagy ha igen, azt nem kötik az orrunkra)
08.31-én délután még nem fertőznek a Horvátországból hazaözönlők, 09.01-től már két hét karantén nekik, vagy két rohadt drága teszt. (Más országok már hetekkel ezelőtt kiadták, hogy az állampolgáraik ne menjenek oda, vagy akaik ott vannak, húzás haza, Viktor még mondta is, hogy aki akar 09.01-ig menjen, és ebben példát is mutatott a külügyérjével együtt.)
Amikor a Balatonra lezúdulnak 2-3 napra több százezren és egymás hegyén-hátán vannak, az nem fertőzésveszélyes.
A focimeccsen nem fertőz a vírus, koncerten igen.
Ha Magyarországon játszik a Bayern és a Sevilla, nem fertőz a vírus, ha otthon (vagy a BL/EL döntőn), akkor igen.
Persze kérdés, hogy ezek után a több ezer spanyol és német drukker hogyan fog beutazni, de Viktor biztos megengedi nekik, mert a focimeccsen ott nincs fertőzés. (Biztos kiraknak táblát a stadion kapujára: "Viktor üzeni: a vírusnak bejönni tilos")
A virológus mondja, hogy újra vigyázzunk az idősekre, de 09.01-től iskolakezdés lesz, ha belegebedünk is, mert a Viktor megaszonta (iskolákban az idősebb tanárokat sem fertőzi a vírus, továbbá az iskolába járó gyerek sem az idős nagyszülőket, akikkel együtt él.)
Hozzám a jövő héten jöttek volna a német barátaim, ahol meghalt a férj, közel 60 éves a barátságunk és nem tudtam kimenni a temetésre. A barátnőm sírt tegnap a telefonba és én se voltam messze tőle.
A saját októberi utunkat is tegnap mondtam le, nem kis anyagi vesztességgel. De ez az én bűnöm is, mert soha nem kötök lemondási biztosítást.:-(
Husa válogatja. Volt, amikor az én panírom nem maradt a helyén:))
Ma húsleves volt főtt hússal, és csináltam vagy 12 kaszinó tojást, meg sült paprikát délutánra, de a lányoméknak túl nagy kedvük nem volt enni. Holnap indultak volna Szlovéniába nyaralni. Sikerült az arbnb-t lemondani némi anyagi veszteség árán, na meg sikerült a jövő hétre a Bükkben találniuk némi pihenési lehetőséget.
Nem. Nem vagyok nagy konyha zseni de azt tudom, hogy ebben az esetben nincs leitatva a nedvesség a húsról, mégha az be is van sózva. Sőt, sózás után le kell itatni a nedvességet.
Az a bibi, hogy saját nevelésű disznó étteremben nem fordul elő (kivéve néhány modortalan felszolgálót)
Ezzel együtt kis odafigyeléssel bármilyen tenyésztésű sertésből lehet, és kell is tudni hibátlan rántott húst készíteni.
Hét végére több vas is van a tűzben; zöldbab vagy tökfőzelék, paprikás szűzérme/disznópörkölt - a maradékából húsos töltött palacsinta, és van egyben sült fasírt is, ez bármihez jó.
Ma ezzel együtt tagliatelle, genovai pesto sok parmezánnal, dinnye.
A mi emlékeink 2-3 évesek, de szintén szörnyű. Egy disznóból készült rántott szelet, amiről pillanatok alatt levált az összes panir és feltehetően tökéletesen sómentesen készült. Már nem emlékszem Lényem mit evett, de az övé se volt jó. Majd egyszer az éhhalál szélén leszünk, akkor oda megyünk.
Tulajdon képen nagy kár, mert közel van és régen, nagyon régen nagyon jó volt. A helyet még a szocialista időkből ismerem. Barátom ott lakott és mindig a Makk hetesben ettünk.
Tavaly kipróbáltuk, és szörnyű volt. Nem tudom elképzelni, hogy azóta megváltozott volna, hacsak ki nem rúgtak onnan mindenkit és új személyzet lenne a konyhán is, meg mindenütt.
Ez nekem messze van, bármilyen finom is. Mellesleg a Böszörményi úton is láttam a villamosból egy kifőzdét, valami Magyaros ízek konyhája címen. Ha vállalkozó kedvedben vagy, kipróbálhatod. Ha jól láttam csak elvitelre van a dolog.
Egyébként tegnap lelkesedett valaki a Makk hetesért, de kétségeim vannak.
Mi meg tegnap kipróbáltuk az " Erdélyi ízek utcája" nevű helyet Budaőrsön. Neked nem merném ajánlani, mert annyira már ismerlek, de mi nagyon élveztük. Utcára kirakott 4 nagy kecskelábú asztal. A kaját benn kell megrendelni és kihozzák. Vannak készételek és frissen sültek. Péter birkapörköltet, én sertéssültet ettem. Nagyon jóízű volt mindkettő. Aztán cukor ide, meg oda, hazahoztunk két vargabélest. Nem tudom, hogy ettem-e már ennyire finomat valaha az életben:))
pizzánál szerintem az egyik legfontosabb, hogy minél melegebb legyen a sütő - az ideális egy külön sütőlap - előmelegített tepsi lenne, és arra a tésztát, hogy ropogós legyen a tészta
nálunk a legegyszerűbb, kevés olajat is tartalmazó tészta vált be
Ki fogom próbálni. Lényem itthon azért nem eszi a pizzát, mert neki túl vékony. No majd a házi nem lesz az. Majd még kolbászt is szeletelek rá, mint az amerikaiak.