Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.26 0 0 239

Te aztán nem aprózod el!

Előzmény: Bees mami (238)
Bees mami Creative Commons License 2012.08.26 0 0 238

Én így tárolom,a "maradékot" egy egy "fosztogatós" hétvége után :) a gyerkőcök elvitték a többit világgá,azt tárolják ők :) az üvegekben(2.5 literes,és 4200 ml -es) kockatészta a dobozban szélesmetélt,az 25 literes és közelebről,mert szerintem jól is mutat :)

Bees mami Creative Commons License 2012.08.26 0 0 237

Hidd el megéri,amikor látod az arcokon a munkád "eredményét" na ez az amit nem lehet megunni,azok a "kajakómás" arcok,na az minden pénzt-munkát megér. Én ezért (is) csinálom lassan 30 éve :)  

Sok sikert!!

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.25 0 0 236

Köszönöm mindkettőtöknek a választ. Már látom, hogy műanyagdobozok tömege a következő beruházás. Közben jártam a nővéremnél, nála is láttam egy bizonyos tipusú dobozt erre a célra. A nagy befőttes üveg nagyon jó tipp, úgysem tudtam eddig, hogy mire használjam őket, kovászolni legfeljebb a káposztát kovászolom ekkorában.

Hosszú évek után újra van saját tojásom, ősztől komolyabb mennyiségeket szándékozom készíteni.

Előzmény: Bees mami (235)
Bees mami Creative Commons License 2012.08.25 0 0 235

Köszönöm a dícsérő szavakat.

Bizony a kisasszony nagyon segítőkész (tulságosan is! )

Az előző képen "sajna" nem én vagyok,Ő a legkisebb gyermekem (19 éves lányom),van még rajta kívül 3 nagyobb csemetém.....és a tésztát Én bizony" nagyban nyomom"nagy a család a baráti kör akik nemcsak ajándékba viszik szívesen a tésztát,hanem sokszor meglepnek pár kiló liszttel,és jó pár tojással,hogy gyúrjak már nekik tésztát (imádom csinálni,és Ők ezt tudják)

A tárolást Én nagy 4-5 literes befőttes üvegekben oldom meg (kockatészta,gyufatészta) a "szálasakat lebbencset,  a tescóból vett óriási dobozokban,földtől a plafonig egymásra pakolva.

 

Ne aggódj egy cseppet sem a -nem 10 tojásos tészta miatt-

tapasztalatból mondom,hogy például a spagetti tészta"nem jó" ha sok tojással készül,attól nagyon"nehéz" lesz a tészta,a kocka viszont nekem csak igy képzelhető el,a lebbencset 7-8 tojással készítem,és nem tojáshiány miatt ( tanyán lakunk,százával vannak tyúkjaim,és kacsák) sok-sok éve már hogy nem vettem tésztát boltból,sem én sem a család,nekem a tésztakészítés,hogy ugy mondjam a káros szenvedélyem :)

 

A lisztről annyit,hogy Én! már mindent kipróbáltam,a "szegényebb időkben"olcsó nevenincs lisztekkel,amik között éppen úgy volt jó minőségű,mint a "gazdagabb idők,adjuk meg a módját lisztjei" között minősíthetetlen lisztek is

 

Nagyon régóta egy ,nem túl közeli malomból (kisvállalkozás)hozom a lisztet,havonta több tíz kilót,és kitűnő minőséggel látnak el a mai napig,volt már olyan hogy csak telefonálnom kellett,és külön nekem,a közeli városba,a bolti szállítmánnyal elküldték a kért mennyiséget,csak a bolthoz kellett mennem érte.

Kívánok mindenkinek sok sikert ehhez a nemes feladathoz,mert mindegy miből csináljuk,az akkor is a legjobb hiszen benne van valami ami a boltiban sosem lesz!!! A Szeretet,az ember szívéből!!!!

 

Előzmény: vidékipupák (234)
vidékipupák Creative Commons License 2012.08.24 0 0 234

Gratulálok, az unokád nagyon aranyos, látom már Ő is gyakorolja a gyúrást!

De ha az előző fotón Te vagy, akkor még ükunokádat is megéred, mert nagyon fiatal vagy mint nagymama!

Látom, nagyon termeled a tésztát!

Előzmény: Bees mami (230)
vidékipupák Creative Commons License 2012.08.24 0 0 233

Én itt rettegve szólalok meg, mert minden voltam, csak fehér ember nem, mert hogy én a liszthez vizet is adok.

De a lényeg: szép nagy műanyag dobozokat lehet kapni, abba nem megy bele a moly. (Ha csak már a lisztben nem volt benne a petéje, de az egy félnapos fagyasztással -20 fokon megoldható) Mert a gríz bizony nagyon sokszor a leg gondosabb csomagolásnál is sokszor eleve petékkel fertőzött.

 

Előzmény: Törölt nick (232)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.24 0 0 232

Nagyon kicsi a spájzom, ezért pakolászok állandóan. Ennek kapcsán merült fel bennem a kérdés: ti miben tároljátok az elkészült tésztákat? A levestészta-kockatészta nem gond, az mehet zacskóba is, de a laska-lebbencs-spagetti törékeny. Eddig dobozokban tartottam, de rengeteg helyet foglal, és a papírdobozban sajnos ugyanúgy megtalálja az élelmiszermoly, lisztbogár, mint az anyukám által annak idején használt vászonzsákban.

Bees mami Creative Commons License 2012.08.24 0 0 231

A lényeg lemaradt!!!! A következő generáció,elsőszülött unokám,aki nem szeret enni :(  A konyhánk éppen felújjítás alatt.........,kiszorultunk a garázsba :(              Hát jó gyurkálást mindenkinek :)  és sok sok szép sárga tésztát :)

Bees mami Creative Commons License 2012.08.24 0 0 230

Szép napot mindenkinek! Had mutatkozzam be.

Bees mami vagyok ,alias Zsuzsa,4 gyermek anyukája,és, 2 és fél unoka nagymamája.

Nagyon szeretek gyúrni,a családom kitiltotta a bolti tésztát ,már jó régen az asztalról,szinte csak házitésztát eszünk(nem keveset) én csak és kizárólag tisztán tojásból készítem,igy tanultam nagymamámtól,azóta is igy készítem,van egy Ampia tipusú 28 éves tésztagépem,ami már megette a kenyere javát,de mai napig tökéletesen működik.

És hogy ne csak a szám járjon,néhány kép :) :) :)

 

MSmami Creative Commons License 2012.07.31 0 0 229

:D :D :D

Előzmény: patuha (227)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.27 -1 0 228

Ide megyek ötletet lopkodni... :)

 

2 Spaghi, azaz Matteo&Jacopo friss tésztaboltja

patuha Creative Commons License 2012.07.26 0 1 227

Fejezzétek már be basszus.

Te (BerluszMóni) írtad, hogy ez itt rohadtul off, akkor mi a szarnak tartod melegen a témát mi? Már régen mindenki elfelejtette volna.

 

Álljatok már le, nem ezért nyitottam ezt a topicot. Kurvára mindegy, hogy tesznek-e abba a kib.tt tésztába zselatint, leszarom.

Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.26 -1 0 226

No ez az! :-) 

 

Csak hát van itt egy-két troll, akik mindenről bebizonyítják, hogy csúúúnya zselatin van benne. :DDD

 

 

Előzmény: zsuzska60 (225)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 225

a tojás maga egy darab sejt, hol lenne benne a zselatin?

Előzmény: Berlusz Móni (224)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.26 -1 0 224

Tehát nincs érved, nincs alátámasztásod.

Köszönöm, ezt szerettem volna látni. :-)

 

(amit beidéztél, ott egy kukk nem volt arról, hogy a tojásban zselatin lenne. Csak te szépen egymás mellé tettél két féligazságot, és úgy próbáltad láttatni, hogy az összeáll egy egész igazsággá.

Azt hitted, hogy nem látunk át rajta. )

 

 

Előzmény: vidékipupák (222)
vidékipupák Creative Commons License 2012.07.25 0 1 223

Akkor nagyon sok parasztvakítással tudnálak traktálni, dehát semmi értelme!

Én úgy vagyok vele, ha valamit nem tudok, - ez nem szégyen, - utánanézek.

Van számítógéped, internet, olvasni tudsz, szedd össze az anyagot és olyan tésztát gyúrj, amilyen jól esik, én minden lelkiismeretfurdalás nélkül megeszem a disznósajtot is.

Részemről ez a parttalan eszmecsere lezárva.

Előzmény: Berlusz Móni (218)
vidékipupák Creative Commons License 2012.07.25 0 1 222

Aki tud olvasni az utánanéz!

 

Előzmény: Berlusz Móni (220)
patuha Creative Commons License 2012.07.25 0 1 221

Nem érdekes :)

Előzmény: Berlusz Móni (220)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.25 -1 0 220

Hol írják, hogy a tojás _zselatint_ tartalmaz...?

 

 

Előzmény: patuha (219)
patuha Creative Commons License 2012.07.25 0 0 219

Majdnem két hét eltelt úgy, hogy a kutya erre nem nézett, majd leleplezted a parasztvakítást :) Ami ugyan erősen OFF, de azért felmelegítetted :) Ezért kérdeztem, hogy felébredtél-e? :D

 

Szerintem hagyjuk. Ha a tojás tartalmaz zselatint, akkor a tészta is, amibe belekeverik, bár abszolut semmi jelentősége nincs a dolognak.

Előzmény: Berlusz Móni (217)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.25 -1 0 218

Miért haragudnék???

 

De azt viszont soha nem állom meg, hogy a parasztvakításokat leleplezzem!

 

 

Előzmény: Törölt nick (216)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.25 -1 0 217

a zselatin hajánál fogva előrángatott dolog a témában! És erősen OFF, mivel HÁZITÉSZTA a topik címe.

 

Egyetlen egy hihető infót nem tudott idehozni senki, hogy bármelyik bolti száraztésztában lenne...

 

 

Előzmény: patuha (213)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.25 0 0 216

Most haragszol?:-((

Előzmény: Berlusz Móni (211)
vidékipupák Creative Commons License 2012.07.25 0 0 215

Ne gyűlölködj csak azért, mert másnak más a véleménye.

 

Nekem van egy eredeti KODAK fényképezőgépem, nem olcsón vettem.

Évekkel később vettem észre, - nagyítóval, - a miniatűr feliratot: MADE IN CHINA

Ennyit a hitelességről.

Lehet, hogy elkötelezett vagy Olaszország irányában, de hidd el, ma már a hitelesség erősen megkérdőjelezhető.

Nem ismerem a Barilla céget, azt sem tudom mit gyárt, de nagyon sokszor tapasztaltam már hitelességet megkérdőjelezehő dolgot.

Egyébként a tojásban is van zselatin, vagy csontenyv, mindegy minek nevezzük.

Nekem például soha nincsen bűntudatom sem a marhahúsleves, sem a tíztojásos, sem a két tojásos tészta evés közben.

A hitelességről csak egy közeli tapasztalat: Vettem egy láncfűrészt, - olcsón, - amiről megmondták, hogy kínai, bár német gyártói cimke volt rajta.

Elmegyek az egyik ORSZÁGOS, jól ismert  bevásárlóközpontba, ott pontosan ugyanazt árulják, HÁROMSZOROS áron! Ugyanaz a német cimke van rajta.

Itthon meg találtam egy honlapot, ahol kimondottan kínai kisgépek alkatrészeit árulják, azt is hírdetik, hogy kínai alkatrészek, pontosan megegyeznek mind az általam vásárolt, mind a bevásárlóközpontban látott láncfűrész alkatrészeivel. (Miután műszaki vagyok, nekem az azonosság megállapítása nem okozott problémát)

 

Csak ennyit a hitelességről!!

 

Mérgelődni meg ne mérgelődj, mert szép az élet, addig örülj minden pillanatának amíg lehet.

Ja, és gyúrjon mindenki olyan tésztát, amilyenhez kedve van!

 

Előzmény: Berlusz Móni (211)
patuha Creative Commons License 2012.07.24 0 0 214

ZselévackoT :)

Előzmény: patuha (213)
patuha Creative Commons License 2012.07.24 0 1 213

Felébredtél? :D

 

Nem az itt a porbléma, ha tartalmaz ilyen cuccot egy adott élelmiszer, hanem az, ha nincs ráírva. Amúgy csak meg kell kérdezni mondjuk egy vegát, hogy mi a véleménye a zselatinról :) A nejem pl nem szokott olyan zselévackor tortára tenni, amiben van :)

Előzmény: Berlusz Móni (211)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.24 0 0 212

Mondjuk a hitelesség kedvéért odaírhattad volna, hogy honnan másoltad ki ezt a parasztvakítást....

 

:-)))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (208)
Berlusz Móni Creative Commons License 2012.07.24 0 0 211

Hazugság hazugság hátán! De csak nyomd az ócska rizsát...

 

Gondolom, teljes bűntudattal eszel meg egy brutálisan finom marhahúslevest - mert ugye az is tele van csontenyvvel...

 

:-DDD

 

 

Gondolod, hogy a Barilla pl. megengedheti magának, hogy ne írja rá összetevőként a zselatint - ha LENNE benne...? Már rég szénné perelték volna.

 

Senki nem hiszi el a paranoiáidat, de ha a pszichiátered azt mondta, hogy írd ki magadból, hát tedd...

 

:-))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (208)
vidékipupák Creative Commons License 2012.07.13 0 0 209

Már Lenin is megmondta: tanulni, tanulni, tanulni.

Mostanában elég lenne: olvasni, olvasni, olvasni.

Előzmény: Törölt nick (208)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!