Keresés

Részletes keresés

panettone Creative Commons License 2010.10.23 0 0 3441

:-)

 

 

Előzmény: jewel1979 (3440)
jewel1979 Creative Commons License 2010.10.20 0 0 3440
én a hentesnél feldarabolt velőscsontot veszek azt levesben megfőzöm - elég nagy ahhoz, hogy ne nyelje le, nem törik, finom a velő miatt az íze (ami a főzés közben úgyis kifő belőle) - nekünk bejött.
Előzmény: kkitti93 (3437)
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.10.19 0 0 3439
Hát értem az álláspontod,nekem is van egy angol cocker spánielem,meg egy valami keverék kutyim(valószinű vizsla-labrador keverék)És én se nagyon mertem nekik csontot adni főleg a spaninak,mert nagyon moho.De aztán párom és a nagymamám is mindig ugy adta oda hogy fogta a csontot és oldalt rakta a szájába ugy hogy fogták a csontot,igy nem sikerült olyan mohon megennie.És már jo ideje nem habzsolja.Vannak csontok amit nem kapnak.Mint pl nyaka csont,meg még más csontok.A kunyi ismerős nálam is a lakásba vannak,bár tőlem annyira nem kunyiznak,mert tudják hogy tőlem nem kapnak.De a párom szokott nekik adni 1-1 falatot.De amugy meg van tiltva.Direkt van itthon juti falat nekik,meg műcsont és dentastix.Ezeket kapják.Persze ezeket is mértékkel.....:)





Előzmény: kkitti93 (3437)
Móki 07 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 3438

Szia!

 

 

Igen, nagy általánosságban valóban jót tesz és segít ezen a gondon a csont adása, nálunk spec sajnos nem jött be. Egy próbát persze megér.

 

 

 

 

Előzmény: Rencsa-baba (3436)
kkitti93 Creative Commons License 2010.10.19 0 0 3437
hmm értem.. lehet kipróbálom csak hát ugye annyira nem merek neki olyan durva, erős csontokat adni mert szegény multkoris félrenyelte szóval minden baja volt tőle, ugyhogy azért nem merek annyira.. bár a vacsorája ugy néz ki,hogy a hét kb 4 napján ilyen csirke alkatrészeket kap:D anya direkt a kutyáknak főzi ki, és imádják. az orvos is mondta, hogy csirke jót tesz neki, meg hát ugye száraztápot is kap.. az a szépséghibája a dolognak, hogy ugye ő bent él a házban velünk és ha valaki eszik akkor ő kunyerál és mindig kap mindent :S:D
Rencsa-baba Creative Commons License 2010.10.18 0 0 3436
Sziasztok!

Csak egy kis hozzászólás a bűzmiriggyel kapcsolatban.Ha kutya kap rendszeresen csontot.Vagy időnként többet kap,mint amit kellene.Az segit a bűzmirigy ürülésében.Mivel a csonttol nehezebben intézi a dolgát.Ezt nekem állatorvos javasolta.És semmi gond egy kutyámmal se bűzmirigy ügyben.Heti egyszer kapnak csontot...
kkitti93 Creative Commons License 2010.10.18 0 0 3435
Szia!

Köszönöm a válaszodat.. Félixnek már volt néhányszor begyulladva a füle, kapott is fülcseppet, de ugye azt sem lehet a végtelenségig használni, mert egy idő után az se egészséges.. Úgy tűnt, el is múlt a dolog, de az a furcsa, hogy ugye a hónap elején elviszem dokihoz, akkor rendben van egy pár napig..utána rájön ez a fülvakarás és van, hogy órákig is csinálja és közben vonyít :( de aztán utána 1-2 hétig rendben van csak néha vakarja, és most meg szombat éjjel fél 4kor arra keltem, hogy vakarózik, vonyít és nem bírta abbahagyni.. néha a fejét is rázza.. most meg hétfő van és semmi baja azóta.. nem is vakarózott most.. ha minden jól megy holnap el tudom vinni vissza dokihoz, remélem mond valamit.. arra is gondoltam talán az a rengeteg szőr zavarhatja ennyire és talán nem szellőzik.. vagy nemtudom:L mert sajna vannak becsomosódott részek is a fülében, pedig fésülni is szoktam.. szóval már mindenre gondoltam...
A doki azt mondta hogy nem ajánlja kiműteni, amit megértek, mert nem nagy kunszt havonta egyszer bevinni... és hogy utána sem biztos, hogy panaszmentes lenne..


köszönöm a választ, majd rákérdezek az orvosnál is, hátha tud vmit mondani rá!

beszúrtam egy képet az én drágámról:) Szivem csücske:)
Móki 07 Creative Commons License 2010.10.13 0 0 3434

Szia Kittti!

 

Nem lehet, hogy csak belekarmol, mikor vakarja a fülét, és ezért a hirtelen sírás?

 

Egyébként havi rendszerességgel van bűzmirigy tisztítás, és a füle ennek ellenére folymatosan viszket, vagy csak amikor már a büzi tele van? Gondolom, a füle is büdös, esetleg van benne valami váladék is, nem? Kapott pl. fülcseppet rá?

 

Ha a bűzmirigye okozza, és az magától nem tisztul, akkor szokták javasolni a bűzmirigy kivetetését, műtétileg. De ehhez az kell, hogy állandó gyulladásban legyen, egészségügyileg indokolt legyen a műtét, mert a bűzmirigynek feladata is van. Én megkérdezném a dokit a dologról, mert ha folyton vakarja a fülét, az nem jó semmiképp.

A fül és a bűzmirigy valóban összekapcsolódik, de ki tudja, lehet véletlen is a dolog, és a fülvakarás mögött valami egész más dolog van. Ha van esetleg lehetőség mintét venni a fülében valami váladékból, és kitenyészetni, mi van ott, kaphatna speciálisan arra való fülcseppet is a kutyus.

 

Az én spanim is rendszeresen jár orvoshoz a bűzmirigyét tisztíttani, mert magától nem megy, és amikor már tele van, akkor a füle is mindig erősebb szagú - innen is tudjuk, hogy aktuális megint a dokijárat. Viszont szerencsére a füle sosem gyulladt be, vakarni is ritkán szokta.

 

Jobbulást a kutyusodnak!

 

 

SPÁNIELMENTÉS
Előzmény: kkitti93 (3433)
kkitti93 Creative Commons License 2010.10.08 0 0 3433
halihó
nekem egy kérdésem lenne..
van egy cavalier king charles spánielem (angol törpe), és nagyon vakarja a fülét és rázza a fejét.. havonta járunk az orvoshoz mert elvileg ez a bűzmirigye miatt van, amit minden hónapban el kell intézni... ez oké is lenne, de igy is vakarózik és néha bele is vonyit:L volt valakinél hasonló eset? Bár nagyon jó orvosunk van, gondoltam körbekérdezek, hogy másoknál is előfordult-e ilyesmi..
válaszokat itt, vagy k.kitti93@gmail.com email cimre. köszönöm!
dzsejdzsely Creative Commons License 2010.10.06 0 0 3432
Kutyagazdik figyelem!
Nyerjetek akár egy éven át kényeztetést kedvenceiteknek! Részletekért katt ide:
http://kutyajo.aegondirekt.hu/?ref=pdahlv
Móki 07 Creative Commons License 2010.09.29 0 0 3430

Gazdikereső spánielek a Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület gondozásában:

 

http://www.spanielmentes.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=3&Itemid=3

 

 

 

Móki 07 Creative Commons License 2010.09.27 0 0 3429

Kedves Benczo!

 

Ahogy azt már panettone is írta, friss híreket kaphatsz arról, hány hatvani kutyus van a gondozásunkban, és milyen állapotban vannak, ha írsz az info@spanielmentes.hu címre.

 

Azt azonban jó tudni, hogy ezek a kutyák az elmúlt éveket egy betonlyukban töltötték, és fizikailag és lelkileg is meggyötörtek, rettentően vékonyak, állatorvosi kezelést eddig nem nagyon kaptak. Igyekszünk ezeket pótolni, valamennyiük ivartalanítva lesz - a műtétek folymatosan zajlanak - és a fizikai roborálást is megkezdtük. Azt, hogy melyik kutya milyen szocializáltsággal rendelkezik, nem tudjuk, de sejthető, hogy nem nagyon kaptak törődést sem.

 

Most még korai lenne megmondani, milyenek, de előzetesen is azok, akik közülük szeretnének örökbefogadni, jó, ha jelzik a fenti e-mail címen, milyen körülmények közé vinnék a kutyusokat (lakás/ház/kert, családba/gyerek mellé/idős ember mellé, van-e másik kutya/egyéb állat stb.). Ennek fényében tudunk majd ajánlani közülük, vagy akár a már korábban a gondozásunkba került kutyák közül.

 

Üdvözlettel:

 

www.spanielmentes.hu

 

 

Előzmény: Benczo (3426)
giboy Creative Commons License 2010.09.25 0 0 3428
Gazdit keres Szuszi!
Szuszi egy 1 éves arany színű angol cocker spániel szuka kutyus, aki ivartalanítva és chipezve várja a gaziját. Méreteit tekintve azt mondhatnám, hogy ő egy törpe spániel hatalmas szívvel. Gazdái költözés miatt mondtak le róla, pedig ő igazán egy jól nevelt, kedves kis szeretetreméltó jószág aki mellesleg szobatiszta és végtelenül kedves, nem hangos, nem rombol, nagyon nyugodt.
Ha Szuszi felkeltette érdeklődését, kérjük hívjon minket a 0620/217-7574-es telefonszámon.
http://www.spanielmentes.hu/
Képei:
http://gallery.site.hu/u/F_Anita/Szuszi/
Videó:
http://www.youtube.com/watch?v=gH-nERL_uwg
http://www.youtube.com/watch?v=ubykhvC0rpE
panettone Creative Commons License 2010.09.25 0 0 3427

Szia,

előbb-utóbb Móki is ide ér addig csak annyit folyamatosan mennek az ebek ivartalanítódni akinek van ideiglenes befogadója vagy esetlegesen gazdijelöltje az már túl is esett a műtéten.

Ha szertnél örökbe fogadni akkor a lerövidítheted az utat ha írsz pár sort az info@spanielmentes.hu címre. Leginkább azt érdemes beleírni, hogy hova vinnéd a kutyát ( kertes-/bérház), milyen tartási körülmények közé ( kert/ lakás esetleg kert bejárással) lenne-e másik kutya,cica illetve van-e gyerek, idős ember a családban. Igyekszünk olyan kutyust ajánlani aki könnyen gyorsan beilleszkedik a család életvitelébe.

Ha szertnél még bármilyen infot akkor hívhatod Juditot a 06309983947-es számon leginkáb Ő naprakész a Hatvan-i kutyákat illetően.

 

Előzmény: Benczo (3426)
Benczo Creative Commons License 2010.09.25 0 0 3426

Móki 07! 

Mikor nyílik lehetőség a hatvani spánielek örökbefogadására?:) Vagy még túl korán tettem fel a kérdést?

Előzmény: Móki 07 (3423)
Móki 07 Creative Commons License 2010.09.24 0 0 3425

MEGHÍVÓ!

 

 

 

 

 

SPÁNIELMENTÉS
panettone Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3424

10...9...8...7...nap és nyomdában a spánielmentés 2011-es naptár terve!

 


Sürget a leadás határideje, persze ezzel együtt egyre közelebb az idő mikor kézbe vehetitek a friss ropogós, csupa-spanis naptáraitokat. Aki még nem küldött képet de szeretne, válasszon és mailezzen mihamarabb a spanielmentes2011naptar@gmail.com címre- Nektek öröm, nekünk lehetőség hogy az eladott naptárakból, 2011-ben is folytassuk a munkánkat és spanielmentessé tegyük a gyepiket. Infok a http://www.spanielmentes.hu oldalon vagy a fenti mail címen.

Móki 07 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 3423

HATVANI KUTYÁK:


http://www.spanielmentes.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1


Ahogy korábban írtuk, Hatvanban 15 spániel mentéséhez kért segítséget tőlünk Aranka, a helyi Kutyaszív Alapítvány szíve-lelke-motorja. Egy héttel korábban az önkormányzat és Aranka helyszíni szemlét tartottak és a tulajdonost felkérték, hogy mondjon le a tulajdonjogáról, elkerülendő a komolyabb hatósági eljárást.

Délután Aranka felvezetésével érkeztünk a házhoz, és bár még az utcán álltunk, a kutyák az udvar hátsó részében, a terjengő szagról eltéveszthetetlenül beazonsítható volt a hely, de hogy biztosak legyünk a dolgunkban, egy lesoványodott cavalier fogadta nagy örömmel érkezésünket.

Míg Aranka, panettone és Bea fényképezett és szörnyülködött, megkezdtük a lemondó nyilatkozatok kitöltését, majd a kutyák bepakolását. Ekkor derült ki, hogy bár 15 kutyára készültünk, bizony 16-ot találtunk, de természetesen nem hagytunk ott senkit.




 


Már útban a panzió felé eldöntöttük, a 2 cavaliert, az aprócska cavalier-angol cocker keveréket, valamint a vemhes kislányt nem fogjuk otthagyni, Őket, bár mindannyiunknak van otthon nem egy ideiglenese, mindenképp magunkkal hozzuk, míg a többi 12 kutyát nehéz szívvel, de egyelőre a panzióban szállásoljuk el.



 


Az ottmaradottak az orvosi rendelőben chipet, féreghajtót és bolhacseppet kaptak. Aranka szerette volna elhitetni a kis csontkollekciókkal, hogy többet nem kell éhezniük. Bár tudtuk, majdhogynem felesleges, mégis adtuk és adtuk Nekik a tápot, így 10 perc alatt a 12 kutya elfogyasztott egy zsákkal.

A négy ideigleneshez kerülő kutyusok immáron megfürödtek, jóllaktak többször is, Ők is megkapták a chipet, féreghajtót, bolhacseppet és éjszaka élvezték a puha ágy melegét.

Majd éjjel számba vettük, kik szabadulhattak. Ahogy fent írtuk, 2 cavalier (egy szuka, egy kan, 8 évesek), két cavalier keverék (szintén egy szuka, egy kan, 4 évesek) és 12 angol cocker (9 szuka, 3 kan, 5 és 9 év között vegyesen). Egy kislány, bár fájdalmai nincsenek, biceg, és egynek gyulladt a füle. Egy kislány teljesen vak, egy másik az egyik szemére, de mindketten remekül tájékozódnak. Két kislány, akik testvérek, szeretnének együtt maradni. Egyelőre ennyit tudunk Róluk.


Bár még nem tudjuk, az alultápláltság mellett milyen betegségekkel érkeztek, azt már látjuk, szükségünk lenne immunerősítőre (Immunovet, Calopet paszta...), el fogunk használni sok sampont, mire mindannyian megszabadulnak borzasztó szaguktól, takarókra, kutyafekhyelyekre, hisz bárova kerülnek ideiglenesen, ott ennek kényelmét biztosan szeretni fogják. Részletek ITT: http://www.spanielmentes.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=5

Továbbra is nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadókra elsősorban Budapesten és környékén. A 12 kutyának szeptember 29-ig a hatvani Polgármesteri Hivatal fizeti a panziódíját, de utána sajnos nekünk nincs anyagi keretünk erre, tehát onnan el kell hozzuk Őket. Aranka (akinek tényleg nem győzünk hálásnak lenni), igyekszik bennünket folyamatosan tájékoztatni Róluk, fényképezni fogja Őket és nyomon követi fejlődésüket. Ha valaki szeretné Őt ebben segíteni (megsétáltatni, fényképezni, kicsit megszeretgetni egyet-egyet, kérjük jelentkezzen, hisz Aranka a nekünk nyújtott felbecsülhetetlen segítsége mellett menti a helyi kóborkákat, rendezi a sorsukat). Tehát ha valaki Hatvanban vagy a közelben lakik és szeretne egy kicsit kutyát szeretgetni, bátran jelentkezzen, hisz első benyomásunk alapján ezek a kutyák végtelen hálásak minden jó szóért, simogatásért. (Arra azért gondoljon, aki ezt válllalja, hogy Ők borzasztóan elhanyagoltak külsőleg is, tehát gyerekekkel egyelőre ne menjenek, fel kell készülni, hogy a kutyák 4-8 évig a saját mocskukban éltek, szőrük büdös.)

A készülő fényképek segítségével szeretnénk, ha 29-én valamennyi kutyát olyan családhoz tudnánk kihelyezni (természetesen addigra megfürdetve, beoltva), ahol vállalni tudják a naponként 2-3 szori etetést, az állatorvoshoz jutást és rengeteg türelemmel megtanítják Nekik, milyen családban élni.

Ha bárkinek kérdése merülne fel, segítséget ajánlana, forduljon hozzánk bizalommal az info@spanielmentes.hu címen.

A tegnap készült fényképek megtekinthetőek ITT: http://gallery.site.hu/u/Cocker_Rocker/Hatvan/Start/

Előzmény: Móki 07 (3421)
Móki 07 Creative Commons License 2010.09.16 0 0 3422
HATVANI KUTYÁK:


http://www.spanielmentes.hu/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=1


Ahogy korábban írtuk, Hatvanban 15 spániel mentéséhez kért segítséget tőlünk Aranka, a helyi Kutyaszív Alapítvány szíve-lelke-motorja. Egy héttel korábban az önkormányzat és Aranka helyszíni szemlét tartottak és a tulajdonost felkérték, hogy mondjon le a tulajdonjogáról, elkerülendő a komolyabb hatósági eljárást.

Délután Aranka felvezetésével érkeztünk a házhoz, és bár még az utcán álltunk, a kutyák az udvar hátsó részében, a terjengő szagról eltéveszthetetlenül beazonosítható volt a hely, de hogy biztosak legyünk a dolgunkban, egy lesoványodott cavalier fogadta nagy örömmel érkezésünket.

Míg Aranka, panettone és Bea fényképezett és szörnyülködött, megkezdtük a lemondó nyilatkozatok kitöltését, majd a kutyák bepakolását. Ekkor derült ki, hogy bár 15 kutyára készültünk, bizony 16-ot találtunk, de természetesen nem hagytunk ott senkit.






Már útban a panzió felé eldöntöttük, a 2 cavaliert, az aprócska cavalier-angol cocker keveréket, valamint a vemhes kislányt nem fogjuk otthagyni, Őket, bár mindannyiunknak van otthon nem egy ideiglenese, mindenképp magunkkal hozzuk, míg a többi 12 kutyát nehéz szívvel, de egyenlőre a panzióban szállásoljuk el.

Az ottmaradottak az orvosi rendelőben chipet, féreghajtót és bolhacseppet kaptak. Aranka szerette volna elhitetni a kis csontkollekciókkal, hogy többet nem kell éhezniük. Bár tudtuk, majdhogynem felesleges, mégis adtuk és adtuk Nekik a tápot, így 10 perc alatt a 12 kutya elfogyasztott egy zsákkal.







A négy ideigleneshez kerülő kutyusok immáron megfürödtek, jóllaktak többször is, Ők is megkapták a chipet, féreghajtót, bolhacseppet és éjszaka élvezték a puha ágy melegét.

Majd éjjel számba vettük, kik szabadulhattak. Ahogy fent írtuk, 2 cavalier (egy szuka, egy kan, 8 évesek), két cavalier keverék (szintén egy szuka, egy kan, 4 évesek) és 12 angol cocker (9 szuka, 3 kan, 5 és 9 év között vegyesen). Egy kislány, bár fájdalmai nincsenek, biceg, és egynek gyulladt a füle. Egy kislány teljesen vak, egy másik az egyik szemére, de mindketten remekül tájékozódnak. Két kislány, akik testvérek, szeretnének együtt maradni. Egyelőre ennyit tudunk Róluk.


Bár még nem tudjuk, az alultápláltság mellett milyen betegségekkel érkeztek, azt már látjuk, szükségünk lenne immunerősítőre (Immunovet, Calopet paszta...), el fogunk használni sok sampont, mire mindannyian megszabadulnak borzasztó szaguktól, takarókra, kutyafekhelyekre, hisz bárhova kerülnek ideiglenesen, ott ennek kényelmét biztosan szeretni fogják. Részletek ITT:
http://www.spanielmentes.hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=7&Itemid=5


Továbbra is nagy szükségünk lenne ideiglenes befogadókra elsősorban Budapesten és környékén. A 12 kutyának szeptember 29-ig a hatvani Polgármesteri Hivatal fizeti a panziódíját, de utána sajnos nekünk nincs anyagi keretünk erre, tehát onnan el kell hozzuk Őket. Aranka (akinek tényleg nem győzünk hálásnak lenni), igyekszik bennünket folyamatosan tájékoztatni Róluk, fényképezni fogja Őket és nyomon követi fejlődésüket. Ha valaki szeretné Őt ebben segíteni (megsétáltatni, fényképezni, kicsit megszeretgetni egyet-egyet, kérjük jelentkezzen, hisz Aranka a nekünk nyújtott felbecsülhetetlen segítsége mellett menti a helyi kóborkákat, rendezi a sorsukat). Tehát ha valaki Hatvanban vagy a közelben lakik és szeretne egy kicsit kutyát szeretgetni, bátran jelentkezzen, hisz első benyomásunk alapján ezek a kutyák végtelen hálásak minden jó szóért, simogatásért. (Arra azért gondoljon, aki ezt vállalja, hogy Ők borzasztóan elhanyagoltak külsőleg is, tehát gyerekekkel egyenlőre ne menjenek, fel kell készülni, hogy a kutyák 4-8 évig a saját mocskukban éltek, szőrük büdös.)

A készülő fényképek segítségével szeretnénk, ha 29-én valamennyi kutyát olyan családhoz tudnánk kihelyezni (természetesen addigra megfürdetve, beoltva), ahol vállalni tudják a naponként 2-3 szori etetést, az állatorvoshoz jutást és rengeteg türelemmel megtanítják Nekik, milyen családban élni.

Ha bárkinek kérdése merülne fel, segítséget ajánlana, forduljon hozzánk bizalommal az info@spanielmentes.hu címen.

A tegnap készült fényképek megtekinthetőek ITT:
http://gallery.site.hu/u/Cocker_Rocker/Hatvan/Start/

SPÁNIELMENTÉS
Előzmény: Móki 07 (3421)
Móki 07 Creative Commons License 2010.09.14 0 0 3421
Egy Hatvani állatvédő kérte a segítségünket, a következőkben!

Jelenleg 17 kutyát tartanak kb. 9 négyzetméteren. Közülük 15 angol cocker spániel, illetve cavalier king spániel. A helyszíni szemle előtt 2 héttel jelezték, hogy mennek ellenőrizni, tehát ez már a "tiszta állapot".





Helyünk semmi, sőt.... dugig vagyunk kutyákkal és pénzünk se sok, tartozásunk viszont annál több.

Az ebeket a jövő héten elhozza a helyi állatvédő szervezet, ha kell, rendőrrel. Igyekeznek egy-két hétre panziót intézni, azalatt legalább valamennyire kikupálódnának, lenne fényképünk, tudnánk, egyáltalán kik vannak. Tehát nem most azonnal, de nagyon jó lenne, ha mindenki körbenézne, el tudna-e tenni egyet-egyet, akár cavit, akár angolt, ha ír e-mailt, hogy hova gondolná (gyerek, esetleg más kutya mellé) igyekeznénk a panzióban annyira kiismerni őket, hogy célirányosan tudjuk adni az ideiglenest. Olyan ideiglenes befogadókra is szükségünk lenne, aki a már nálunk lévő kutyáink közül - akik már átestek a szükséges procedúrákon, szerepelnek az oldalunkon és mennek a hirdetéseik - tudnának befogadni, hogy tapasztalt ideigleneseink megkezdhessék az újabb mentvények rehabilitációját.

Természetesen a hatvani csapat is megkapja féreghajtóját, bolhairtóját és oltásait, chipjét a két hétben, (oltást természetesen csak az egészségesek), ha valamelyik olyan állapotban van, természetesen megy kórházba.

Szóval akinél lenne talpalatnyi hely, ne kíméljen minket, elérhetőségünk: info@spanielmentes.hu És aki anyagilag segítené, hogy a horrort felszámoljuk és támogatná, utalásnál a közleménybe írja be: "Horrorfelszámolás". Minden forint jó helyre kerül!

Bankszámlaszámunk: 10918001 - 00000098 - 44870000 (Unicredit Bank), Jogosult neve: Cocker Rocker Egyesület


SPÁNIELMENTÉS
Benimaci Creative Commons License 2010.09.13 0 0 3420

Sziasztok! Van két yorki kutyánk. Most azon gondolkozunk hogy szeretnék egy spánielt. Előttük spánielem volt, és nagyon imádtam. Mi a tapasztalatotok, hogy jönnek kia  spánielek más kutyákkal, a náluk kissebbekkel?

Előre is köszönöm a válaszokat!

szpsz911 Creative Commons License 2010.09.13 0 0 3419
Tegnapi nap eseményei a Hajógyári szigeten.
Móki 07 Creative Commons License 2010.09.07 0 0 3418

A Spánielmentés beszámolója Augusztus hónapról már olvasható. További híreink, történéseink, gazdikeresőink megtekinthetőek oldalunkon: SPÁNIELMENTÉS

 

2010. szeptember 12-én, vasárnap 10 órakor a már hagyományosnak mondható Spániel találkozó is megrendezésre kerül (helyszín a Hajógyári sziget), köszönet érte a szervezőnek, Lorának. A találkozóról bővebb információ található a http://www.spanitali.atw.hu/ oldalon olvasható. Mi kint leszünk, gyertek el Ti is!

 

 

 

SPÁNIELMENTÉS

 

 

panettone Creative Commons License 2010.08.26 0 0 3417

Visszaszámlálás indul:

 

Gazdik figyelem,
lassan vége a nyárnak de még nem késő lencsevégre kapni az ebeket, hogy jövőre egy teljes hónapig a spanielmentés naptárjának egyik hónapján virítsanak. Természetesen aki szeretné, hogy kedvence fotója megjelenjen és erre hajlandó 1000,- forintot adományozni (a spanielmentés 10918001-00000098-44870000 számlaszámára jogosult neve Cocker Rocker Egyesület)automatikusan kap egy példányt a fenyő alá.
Lehetőleg nagy felbontású, jó minőségű képeket küldjetek a spanielmentes2011naptar@gmail.com címre. A kutya nevével , ha kéritek -amíg lehetőség van rá- a hónap megjelölésével amikor szeretnétek viszontlátni a négylábút.

EdinaChevy Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3416
Fogadj örökbe!

Félix 9 éves ivartalanított fekete angol cocker spániel kan.

Félix számára egy nyugodt családot keresünk, ahol megbecsülik a 9 év tapasztalatát és bölcsességét, nem várnak már nagy csodákat, de tisztelni tudják a szépséget. Nem javasoljuk sem kisgyermekes család, sem idős ember mellé; tisztes korát megbecsülni képes, kutyás tapasztalattal rendelkező gazdát keresünk számára.

Ha valaki úgy érzi, egy Félix nevű kihívásra van szüksége, kérjük jelentkezzen a 30/99-83-947-es telefonszámon.

www.spanielmentes.hu


EdinaChevy Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3415
Elnézést a három képért, valahol tudok javítani rajta?
EdinaChevy Creative Commons License 2010.08.12 0 0 3414
Fogadj örökbe!

Fifi, felnőtt ivartalanított angol cocker spániel kan.
9 éves, de egy 9 hónapos kutya frissességével rendelkező úr, akit az Illatos útról altatás elől mentettük meg az utolsó pillanatban.

Kutyákkal jól kijön, bár nem keresi a társaságukat, ellenben az emberrel végtelen kedves, egyetlen dolog tudja ebben megingatni: az étele. De ez nem meglepő, hisz soványan, szőr nélkül került hozzánk, így érthető, ha félti a betevőjét. Szobatiszta, labdamániás, nagy felfedező és remek jelzőkutya, legalábbis ha a nyugalmát hangos zajokkal kívánják megzavarni.

Fifiről bővebb információkat a 06-30-998-3947-es telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.
Móki 07 Creative Commons License 2010.08.11 0 0 3413

A nyár nekünk mindig a teltházat jelenti, jelenleg 31 spanielről gondoskodunk. Erőnk, lelkesedésünk töretlen, tápunk kitart, viszont az állatorvosi számlánk a hirtelen nyakunkba zúdult ebzeteknek köszönhetően lassan a duplája mint amit a költségvetésünk elbír. Nagy szükségünk lenne minden gombóc fagyi árára, amiről hajlandó lenne bárki is lemondani mentvényeink javára.
Bankszámlaszámuk: Unicredit Bank:10918001 - 00000098 - 44870000
A közleménybe kérjük beírni: "1 gombóc fagyi"

 

Előre is köszönjük, ha gondolsz ránk: a Cocker Rocker Club Spániel Fajtamentő Egyesület csapata

 

SPÁNIELMENTÉS

Móki 07 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3412
Na átolvashattam volna mit írok így éjjel, tele van elütésekkel, elnézést!
Előzmény: Móki 07 (3411)
Móki 07 Creative Commons License 2010.08.09 0 0 3411

Szia!

 

Mennyire kölyök még a kutyusod? Mindenképpen tisztázni kell vele a falkasorrendet, hogy ez a helytelen viselkedés ne maradjon meg benne. Ha mér elég nagy akomolyab neveléshez, érdemes lenne kutyasuliba menni vele. Ha erre nincs időd, pénzed, kedved, akkor pár alapvető szabályt vezess be otthon:

- elsőnek mindig Te eszel, aki a falkavezér vagy a családban (ha többen latkok együtt, mindenki a kutya előtt eszik, sorban, és a végén kap ő enni, a "maradékot"): ezt el kell játszani, mintha mindenki a kutya táljából enne (tálba először menjen bele a táp, rá fólia és arra valami jó illatos emberi kaja, pl. kolbász karikák), és a maradák lesz a kutyatáp, amit végül megkap. Ha ezt minden etetésnél megcsinálod, elág hamar megtalunja, hogy Te vagy a főnök, ő a maradékot kapja. Ha amíg Te eszel, odaközelít, rá kell morogni, el kell zavarni, hiszen most a Főnök eszik! Majd ha Te úgy dötesz, megkapja a maradákot. Elég vicces látvány lehet ez a műsor, nűlunk sokat nevetett a család, de a kutya pár nap alatt megártette, mi a dörgés. :))

 

- másik szabály a kapun ki-be lépés: mindig a Falkavezér (gazdi) megy előre, és a kutya csak akkor mehet, ha hívják (a vezér ellenőrzi, hogy biztonságos-e a terep, a falka majd őt követi)

 

Ha ezt a két szabályt bevezeted ottohn, és következetesen alkalmazod, hamar látványos lehet a változás. Sok sikert és majd írj, mire jutottatok!

 

Üdv:

Zs.

 

http://www.spanielmentes.hu/

 

 

Előzmény: tajogkepu1 (3404)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!