Keresés

Részletes keresés

BFeri53 Creative Commons License 2008.09.30 0 0 3125
Kifelejtettem, ha már úgyis üzemorvoshoz mész, jó lenne, ha elküldene valamilyen vizsgálatokra, ahol a tüdődet ellenőriznék le. "A számított jobbkamrai systolés nyomás kissé emelkdett, de miért?" Talán a tüdőtől?
Előzmény: mdodger (3122)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3124

Szia mdodger!

 

"kicsit inamba szállt a bátorság, hogy mi van akkor, hogyha mégsem ez okozza a tüneteimet"

Reménykedjünk, hogy nem a Lyme kór okozza a tüneteket, de mihamarabb ki kell zárni. Mert ha mégis az, akkor a fertőzés óta eltelt idő sokat számít! De azért ne essél neki indokolatlanul antibiotikumot szedni a vérvizsgálat előtt! A Lyme kór gyógyítását specialistára kell bízni, ezt dr agy2 is írta.

 

"de nekem "nagyjából" rendben van a vérnyomásom a Nebilet-től"

Az jó hír, hogy rendben van a vérnyomásod. De azt semmi sem bizonyítja, hogy ez a Nebilettől van. Még az sincs bizonyítva, hogy hypertóniád van. Egyszer mértek nálad magas vérnyomást!. A kórházi kivizsgálásod a beírásodból úgy tűnik, nem volt alapos. Hypertónia rizikó faktoraid szinte nincsenek. Ilyen esetekben az ajánlások több hónapi, de legalábbis több hetes életmód változtatást és vérnyomás monitoringot írnak elő, mielőtt elkezdenék a gyógyszerezést.  Egyáltalán milyen hypertóniát írtak a zárójelentésbe?

 

Mi van, hogy ha csak egy banális vírusfertőzésed volt a nyáron? (Sokan panaszkodtak erre ezen a nyáron! ) Erre utaló tünteid is vannak. A vírus legyengíti a szervezetet. Könnyen lehetnek szövődmények is.  Lábadozó ember bemegy egy plázába, ahol sok ember van és kevés az oxigén, már meg is van a rosszullét. A  vírus és a toxinjai bármilyen tünetet tudnak csinálni, stresszt és magas vérnyomást is. A magas alsó érték stresszre, nyugtalanságra is utalhat.  Az agy oxigénhiánya (fáradság, álmosság) is magas vérnyomáshoz vezethet, de a vese küzdelme a toxinokkal úgyszintén.

 

Hipertóniával kapcsolatban bal kamra megnagyobbodás a szokásos. A jobb kamra megnagyobbodás lehet az asztma következménye is. A kórházban szóltál az asztmáról? 

 

Száz szónak is egy a vége, türelmesen, de alaposan körbe kell járni a dolgokat.

 

Ha egy férfi élni akar, ne féljen, hanem legyen férfi. A józan ész legyőzi a félelmet.

 

Olvass utána a dolgoknak, mert nemcsak egyetemi tankönyvekben van az igazság.

A 21. században élünk.

 

Előzmény: mdodger (3117)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3123

Szia!

 

Nagyon örülök, hogy gyógyszerek nélkül is minden renben volt és van!

Remélem, hogy továbbra is így lesz!

Előzmény: Sandy girl (3120)
mdodger Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3122
Szia kkmd,
eszembe jutott, hogy van nekünk egy üzemorvosunk is, így voltam lent nála és előálltam a dologgal. Nem nevetett ki, hanem mondta, hogy vigyem be a zárójelentésem és egyből mondta, hogy hol lehet megcsináltatni a vizsgálatot. Kérdezte, hogy a kórházban nem csinálták meg a lyme szűrést? Mondtam, hogy megnézték a helyét, nem volt piros, és ezzel már ki is zárták :) Szóval holnap behozok neki mindent, és utána meglátjuk, hogy alakul, de szerintem vérvétel azért mindenképp lesz belőle, már csak megnyugtatásképpen is.
Előzmény: kkmd (3121)
kkmd Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3121
a pánikolást indoknak gondoltam Tőled-az orvosod viszonylatban, vagyis: "fenyegesd meg" a pánikolás lehetőségével, hogy kiadja a labor beutalót
Előzmény: mdodger (3119)
Sandy girl Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3120

Sziasztok!

Ígértem nektek, ha voltam egy év után a kardiológia kontrollon, jelzek mi van.

Szerencsére nem romlott semmi, annyira ideges voltam emiatt. Ami volt az megvan, de szerencsére változatlanul.

1 fokú Mitralis regurgitáció , jelzett prolapsus nincs. Mitralis billentyű vitorlája szisztóléban kissé meghajlik. (de ez már ilyen nekem jó pár éve)

Extrákat el kell fogadni, együtt kell vele élni, ennyi.

Mostmár tényleg belenyugodtok az extrákba.

Amúgy ultrahangozás közben is volt, az orvos is észrevette a color doppler vizsgálaton, de semmi különös szerencsére.

1 év múlva kontroll!

 

Puszi nektek, és nyugalom, fel a fejjel mindenkinek!

mdodger Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3119
Szia kkmd,

nem pánikolok, csak aggódom, az orvos miatt. Minden esetre, holnap elmegyek hozzá. Azután majd beszámolok a fejleményekről. Utálok orvoshoz járni :))
Előzmény: kkmd (3118)
kkmd Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3118

Hivatkozz nála is a 40%-os arányra, hogy téged megnyugtatna, ha ez negatív lenne, mert különben csak folytatod a pánikolást, ami csak rosszabb a tüneteid szempontjából.

 

Nézz utána a lyme antibiotikumos kezelésének, s ha nem akar laborba küldeni, akkor kérd ezt (úgyis ezt adnák, ha gáz van)

De jobb lenne a labor, elsőre.

Előzmény: mdodger (3117)
mdodger Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3117
Szia kkmd,

Elvileg ezen a héten terveztem, hogy kérek a háziorvostól egy szűrést, de kicsit inamba szállt a bátorság, hogy mi van akkor, hogyha mégsem ez okozza a tüneteimet. Félek, hogy az orvos biztos, azt gondolja majd, hogy csak túlreagálom a dolgokat, elvégre a környezetemben volt rá példa, amikor említettem nekik a dolgot, hogy akár a kullancs csípés is okozhatja a panaszaimat. Nem volt piros foltom.
Beszéltem az egyik ismerősömmel akinek voltak orvosi tanulmányai, ő is egyből a kokárdaszerű foltot említette. Aztán én mondtam neki, hogy csak az esetek 40%-ban van. Nem tudom, hogy ennyire nem oktatják ezt, vagy ennyire felületesek??
Mindenesetre, nekem gyanús hogy a csípés után 3-4 héttel kezdődtek a panaszok és a hasi ultrahang lépmegnagyobbodást mutatott, ami még éppen a normális határait súrolta. Lehet, hogy a magas vérnyomás ami miatt kórházba kerültem, az is emiatt volt, mert előtte soha nem volt ilyen jellegű panaszom. Mindezek ellenére kicsit félek, mert nem tudok egyértelmű bizonyítékot ami indokolná a vérvizsgálatot, és ezt tálalni kell a háziorvos felé is.
Előzmény: kkmd (3115)
kkmd Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3116

Nem foglak győzködni. Roppant keveset tudsz, de arra roppant büszke vagy. Nem látod a korlátaidat. Sem élettanból, sem farmakológiából nincs elméleti tudásod. Tapasztalatból csak magadra és a szűk környezetedre hagyatkozol. Én már tudom mennyi mindent NEM tudok. Te még nem.

 

Köszönöm a jókívánságaidat! Én is azon vagyok, hogy jól legyek (előbb-utóbb).

 

Előzmény: BFeri53 (3111)
kkmd Creative Commons License 2008.09.29 0 0 3115
Nem úgy volt, hogy ezen a héten vesznek vért pont erre a vizsgálatra?
Előzmény: mdodger (3113)
mdodger Creative Commons License 2008.09.27 0 0 3113
Sziasztok,

én nem tudom, mennyire használnak a béta-blokkolók vagy sem, de nekem "nagyjából" rendben van a vérnyomásom a Nebilet-től. Az egy más dolog, hogy azóta sem érzem jól magam, ami mögött lehet, hogy lyme-kór van. Most olvastam el megint a zárójelentésem, én úgy emlékeztem, hogy a bal pitvarommal van a baj, de most olvasom, hogy: "Felső határon lévő jobb kamra, a bal kamrában álínhúr látható (normális variáns) Számított jobb kamrai systolés nyomás kissé emelkedett: 21+10 = 31. Ebből nem sokat értek.

Azt is olvastam, hogy a béta-blokkolókat fóbiás betegeknek is előszeretettel írják fel. Mi alapján döntik el, hogy valakinek béta-blokkolót vagy ACE gátlót írnak fel? A lyme-kór okozhat szívmegnagyobbodást is, ez mit jelent pontosan? A kamrák és a pitvarok is megnagyobbodnak ilyenkor?

A szédülésem azóta is fenáll, még normális vérnyomás értékek mellett is. Visszanéztem az epikrízist, benne van, hogy a kórházba történő felvételkor illetve azt megelőzően: szédültem, zsibbadtam, tarkótáji nyomást éreztem (én ezt úgy közöltem, hogy állandóan úgy ébredtem, mintha elaludtam volna a nyakamat), hirtelen 3 kg-os fogyás pár nap leforgása alatt (jó étvágy mellett), folyamatos fáradtság, illetve egy alkalommal hőemelkedés is, és emelett a bal oldali csipőlapáton egy kullancs megcsípett 1 hónappal korábban.

Mindezek mellett, hogy lehet kizárni azt, hogy nincs-e lyme-kórom? Értem én, hogy megnézték, hogy piros-e a csípés helye, de az esetek 60%-ban nincs vándorló folt.

Egyébként azért sem jártam soha orvoshoz, mert pár malőrt már vétettek ellenem korábban is. Gyógyszertúladagolás, amitől hasnyálmirigy-gyulladást kaptam, illetve amikor asztmás voltam és arcüregcisztám is volt, sokáig azt hitte a háziorvos, hogy csak szimulálok mert a vérképem és a vizeletem negatív lett. Fél év telt el, amíg eljutottam egy tüdőgondozóba és kiderítették, hogy ez áll a fulladások és a rosszullétek mögött. Gyerek voltam még, kézenfekvő volt az orvosnak, hogy csak lógni szeretnék a suliból :))
Előzmény: BFeri53 (3112)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 3112

Szia tinkmara!

 

Ezt olvastam a www.orvostudakozo.hu lapon:

"Kedves Doktor Úr!
Hálás köszönet, akkor nem szedem a Betaloc-ot. Csak az esték szörnyűek amikor majd kiugrik lefekvéskor a szívem a helyéből és akkor kezdődik a pánikolás. Remélem elmúlik egyszer. Mondták, hog ilyenkor jó rá a hideg, vízes ruha a szívre. Kipróbálom, hiszen már mindenbe kapaszkodom.

Kérdés:Az akkor megnyugtató, ha jól értettem, hogy ettől a pulzusszámtól azért infarktust nem lehet kapni??!!!

Válasz:Igen, jól értette nem lesz infarctusa !"

 

Rád gondoltam, mikor ezt olvastam!

 

 

Előzmény: Törölt nick (3107)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.27 0 0 3111

Szia kkmd!

 

"addig nincs is baj az ötletekkel, míg nem olyan módon ostorozzák a gyógyszereket, hogy már az sem akarja bevenni, akinek valóban szüksége lenne rá."

 

Ha rám gondoltál, én nem a gyógyszereket ostorozom, am bloc, hanem azokat, akik lépten-nyomon, sokszor indokolatlanul felírják a különböző béta blokkolókat. Itt egy újabb példa. Egy 27 éves srácnak (akit ki sem vizsgáltak rendesen a kórházban!) állítólagos hypertóniája ellen Nebilet nevű béta blokkolót is írtak. 1,5 hónap után nem egyértelmű, hogy ez a gyógyszer használ, vagy inkább árt. Az ACE gátló szedését gyorsan abba is kellett hagynia, MERT LEESETT A VÉRNYOMÁSA!!!

Tehát ez még egy nagy nyitott kérdés, ki az, "akinek valóban szüksége lenne rá".

 

Tipikus az az eset is, amikor klímaxos, vagy szapora pulzustól/extráktól egyszerűen bepánikoló nőknek írják fel a béta blokkolókat. Ezen a fórumon is van pár ilyen eset.

 

Azt írod Kaamillának, "És most jött el az a szitu, hogy NEM BFERI-re kell hallgatnod gyógyszerügyben!" Ha rosszmájú akarnék lenni, azt mondanám, lám-lám, hosszú éveken át kezelték a doktorok (BFeri53 nem kezel senkit!), mégis ide jutott (még nem tudni hova, mert nincs is egyértelmű diagnózis!). Úgy tudom, béta blokkolókat is szedett!

 

Nekem is felírták a béta blokkolókat. A hosszú éveken át szedett béta blokkolók és propafenon/rytmonorm (amit Kaamillának is felírtak nemrég) mellett igenis megjelentek bizonyos kóros elváltozások a szívemben és a vérképemben. Amelyek rendeződtek, amikor abbahagytam a gyógyszerek szedését.

 

Tegnap beszélgettem egy ismerősömmel, akit hypertóniával kezeltek. Annyira rossz lett az életminősége, hogy (NEM AZ ÉN TANÁCSOMRA) önfejűen abbahagyta a gyógyszereket, mert élni akar, nem pedig létezni, még ha rövidebb ideig is. Ehhez mit szólsz? Szerintem ez az eredménye annak, amikor az orvos nem partner, csak írja a gyógyszereket, nem érdekli a beteg életminősége!

 

"most engem is eléggé sokkol, hogy olyan sorozatos és most már hónapokon át tartó extrák jelentkeztek, amiből 1-1-t kaptam eddig az életemben. (cardiotens) Az orvos szerint nincs jelentőségük, a pajzsmirigy okozza."

Nálad is el fognak múlni! Nem illik hozzád a pesszimizmus, nem így ismertünk meg!

Komolyan mondom! Igenis meggyógyulsz. Itt van egy másik orvos véleménye egy talán hasonló esetről:
A www.orvostudakozo.hu lapon találtam:

"Az extrákat a pajzsmirigy betegség okozza, mely bizony lassan szokott gyógyulni ! A kellemetlen érzéseket pedig a mitralis prolapsus. El fognak mulni, türelem !"

 

 

Előzmény: kkmd (3108)
dr_agy2 Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3110
Feltétlenül nézd meg ezt a honlapot:

http://www.lyme.hu/

Ő az az orvos, aki - szerintem - M.o.-on Lyme-témában a legtöbbet tud. Az unokámat ő vizsgálta és kezelte ki.
Előzmény: mdodger (3109)
mdodger Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3109
Sziasztok,

ez egy fórum, ami arra való, hogy beszélgessünk, és tapasztalatokat cseréljünk. Szerintem azért senki sem annyira felelőtlen, hogy megfelelő orvosi irányítás mellett kísérletezzen az egészségével :) Nekem nagy segítség az, hogy tudtok információt nyújtani, mert nekem a legelső rosszullét alkalmával azt súlykolták, hogy biztos pánikbetegség (a stresszre fogták, de azért utaltak a dologra). Ha ott beletörődök a dologba, akkor lehet, hogy most egy teljesen rossz gyógyszert szednék egy nem létező bajomra. Az orvos is ember és hibázik is, nem mindig kapjuk meg a megfelelő ellátást, mert az orvos esetleg nem elég alapos, és indokolatlanul nem végez el felesleges vizsgálatokat, hogy ezzel is időt, energiát és esetleg anyagiakat is spóroljon.
Én azért vagyok itt, mert a kórházi kezelés ellenére, nem javult érdemben az állapotom. A magas vérnyomásomat kezelték, de a többi panaszom még mindig megvan. Elküldtek fül-orr-gégészetre, aminek már előre tudom, hogy negatív lesz az eredménye. Ahogy olvasgattam a fórumot, valószínű, hogy Lyme-kór okozza a panaszaimat, de az is lehet, hogy magas vérnyomás vagy pánikbetegség, vagy akármi más, amire ráillenek a tüneteim. Azért jó ez a fórum, mert erőt ad a továbbiakhoz és mások tapasztalataival esetleg sok fáradtságot és felesleges kört tudunk megspórolni.

Gyakorlatilag a kórházi kezelésem azzal ért véget, hogy hipertóniával kezeltek, és felírtak rá pár gyógyszert. Ami közül magamtól elhagytam az egyiket (persze a háziorvossal konzultálva), mert nagyon levitte a vérnyomásom. A gyógyszerekkel sem éreztem magam jól, annak ellenére, hogy normális értékeket mértem, és másfél hónap kellett ahhoz, hogy elkezdjek foglalkozni a dologgal megint. Próbáltam időt adni magamnak, hátha nem szokta még meg a szervezetem a gyógyszert és az okozza a problémáimat. Ezen a fórumon kaptam a tippet, hogy esetleg Lyme-kór lehet a dolog hátterében. Most itt tartok, jövő héten megyek az orvoshoz és kérem majd, hogy küldjön el egy ilyen irányú vérvizsgálatra. Szerintem már ez is haladás. Lehet, hogy 1 lehetséges okot ki fogok tudni zárni, de az is lehet, hogy a problémák gyökerét fogom megtalálni.

Kitartást mindenkinek és ne bántsátok egymást :)
Előzmény: Törölt nick (3107)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3108

Szia!

addig nincs is baj az ötletekkel, míg nem olyan módon ostorozzák a gyógyszereket, hogy már az sem akarja bevenni, akinek valóban szüksége lenne rá.

 

A gyógyszer sem mindig rögtön hat. A mellékhatásokkal meg az a helyzet, hogy választani kell a "nagyobb jó" felé.  A gyógyteák hatásának ideje akár 1 hónap is lehet.

 

Tudod, most engem is eléggé sokkol, hogy olyan sorozatos és most már hónapokon át tartó extrák jelentkeztek, amiből 1-1-t kaptam eddig az életemben. (cardiotens) Az orvos szerint nincs jelentőségük, a pajzsmirigy okozza. De vannak van egy spurim, hogy nemcsak időlegesen, hanem bizony véglegesen megmaradhatnak. Na akkor most gond van. A béta-blokkolót szedni kell. Ha rásegít erre, akkor mi van? Semmi. Most egyenlőre rendezni kell a hormonszinteket, utána meg meglátjuk.

 

Mellesleg nekem is volt egy kullancscsípésem, s utána kezdődtek a nyavalyáim... viszont a teszt negatív lett.

 

mdodger!

Egy jó adag antibiotikum esetleg segítség lehet, ha kezdeti Lyme-od van, úgyis azt adnának.

Előzmény: Törölt nick (3107)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3107

Hidd el, sem Kaamilla, sem mdodger nem fog döntést hozni orvosi vélemény nélkül. Felnőtt emberek, tudják hogy itt mind laikusok vagyunk, akik csak tapasztalatot, esetleg olvasottakat oszthatunk meg.

 

Ám itt a bökkenő. ITT kapnak ötleteket, tanácsokat, megkérdezhetik az őket foglalkoztató kérdéseket. Elég dráma az, hogy ezt az orvosukkal nem tehetik meg.

 

Bizonyára olvastad mdodger esetét. Miért kell itt érdeklődnie? Mert az orvosoktól nem kapott segítséget. "Nem piros a csípés környéke!" Pont. Az hogy továbbra is betegnek érzi magát, csak minket érdekel. Itt már most több segítséget kapott, mint a kórházi benntfekvés egy hete alatt. Ezzel újra el tud indulni.


Személy szerint nagyon sokat tanultam Feritől. A hozzáállását, a erejét nagyra tartom. A Tiedet szintén és teljes mértékig igazat adok Neked. Abban amit legutoljára írtál csak egy gond van. Igaz, hogy csak nyugodt, kezelt állapotban lehet továbblépni, tervezni, DE mit tegyünk ha nem jó az a gyógyszer, amit kap az ember gyermeke és csak egyre rosszabbul van? Tudom, mondtad. Ki kell tapasztalni egyénre szabottan, hogy mi a jó. Gyógyszer gyógyszer után, újabb és újabb. Semmi eredmény. Elkezdődik a harc a mellékhatások ellen. Hónapok, úgy olvasom sokaknál évek. Az életvitel megváltoztatására nem marad energia, megkezdődik a szélmalomharc.

 

Remélem, egyikőtök sem hagyja el a fórumot. Nem hiszem, hogy ez e megoldás. Van akinek ez a vélemény jön be, van akinek az a fajta segít jobban. Ez a fórumozás lényege. Ellenvélemények mindig lesznek.

 

Üdv, Tinkmara

Előzmény: kkmd (3105)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3106

Csuangce!

 

Nem szeretném, ha végképp elbúcsúznál a topiktól! Gyere kérlek beszélgetni!

 

(az email címem tudod, ha már ide végképp nem akarsz írni)

 

Vigyázz nagyon magadra!

 

Puszillak.

kkmd

Előzmény: csuangce (3060)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3105
"Hozzátenném, rohadtul akartam gyógyulni, gondolom ez is segített. "

Ez a kulcs mondat. Enélkül semmilyen betaloc és xanax nem segít!"

 

De mindenképpen kellettek ahhoz, hogy tovább tudjak lépni, és segítsen az akarat. Mert nem győzöm hangsúlyozni, súlyos tüneteket először kezelni kell, mert betegségtudatot okoznak, s tünetmentesen jobban tud az akarat érvényesülni.

 

 

Előzmény: BFeri53 (3062)
kkmd Creative Commons License 2008.09.26 0 0 3104

És most jött el az a szitu, hogy NEM BFERI-re kell hallgatnod gyógyszerügyben!!! Hanem az orvosra. Egy teljesen negatív lelet esetén lehet játszogatni, szedem-nem szedem, de ez nem az a helyzet.

 

Bár azt csinálsz, amit akarsz...

Előzmény: Kaamilla (3101)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3103

Szia Kaamilla!

 

"Ha esetleg ebből valamit értesz, hogy mi a kóros megköszönném."

Ez egy EKG lelet szöveges kiértékelése, a te átiratodban. Mindent pontosan idemásoltál? Egyébként a Carvetrend is befolyásoljhatja az EKG-t.

Gondolom, a görbéket is odaadták!

Az ultrahangra vigyél egy régebbi EKG-t is, ultrahangot is, hasonlítsák össze.

Akkor pontosabban meg tudják mondani, van-e valami kóros elváltozás?

 

Hogy állsz a koleszterinnel, húgysavval?

Előzmény: Kaamilla (3101)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3102

Szia mdodger!

 

Hangsúlyozom, én is csak egy tájékozódó laikus vagyok!

 

"A kórház előtti héten hőemelkedésem is volt."

Vesd össze: "flu-like symptom"

Vannak mellkasi fájdalmaid is. V.ö:"chest pain"

Fáradságot érzel. V.ö.:fatigue

A merev nyak, szívproblémák (amire Nebiletet szedsz),  ...

Nekem úgy tűnik, túl sok az egybeesés!

 

Egyébként egy emberen nem jön ki az összes tünet, sokszor nincsenek is klasszikus tünetek, de a kór a vérből kimutatható. Bőrelváltozás nélkül is lehetsz fertőzött.

 

Lyme szűrés vizsgálatra következő esetekben van szükség:

  • Ha kullancs csípése után kokárdaszerű , vörös bőrelváltozás lép fel, és eltelt kb. 2-3 hét (ez szükséges az ellenanyag kialakulásához).
  • Ha páciens nem emlékszik a kullancscsípésre, de bőrelváltozását bőrgyógyász gyanúsnak ítéli.
  • Ha a páciens ízületi panaszaira sem az ortopéd, se a reumatológus szakorvos nem talál okot.
  • Ha a páciens idegrendszeri elváltozási hátterében az ideggyógyászati vizsgálatok értékelhető eredményt nem adnak.
  • Gyakran a tünet krónikus, megmagyarázhatatlan fejfájás.
  • Ritkábban, ha a páciens szíveredetű problémáira nincs felelet.
  • Végül minden esetben, ha a sokféle panasz hátterében nem sikerül a kórokot kimutatni - és az orvos gyanúja Lyme-kór irányába terelődik.

Egy fiatalember megmagyarázhatatlan tünetei mindig gyanúsak!

 

Nem tudom, hány forint egy vérvétel, külföldön kb. 3000 Ft. Éhgyomorra kell menni. IgG teszt kell, mert már elég sok idő eltelt. Ha van benned, biztos kimutatja. Budapesten van több magánlabor, ahol vérvételt csinálnak. De van specializált is, www.lyme.hu.

 

 

"Az orvosnak nem mondhatom, hogy ilyen meg ilyen vizsgálatokat végezzen el rajtam. " A jó orvos partner. Kérjed meg udvariasan az orvost, hogy utánaolvastál, és téged megnyugtatna egy ilyen teszt!

 

"A háziorvos a kórházi zárójelentést nézegeti és azt mondja, hogy az alapján nem indokolt, hogy belgyógyászati problémák okozzák ezt az állapotot. " Ok, de miért nem gondol a Lyme kórra (nem tudja, hogy nincs mindig bőrpír?)? A kullancs megcsípett, ez tény, kockázati tényező.

 

Ne halogassad, mert ha neadj isten tényleg Lyme kórod van, az idő sokat számít!

 

Egyébként próbálhatod kicsit csökkenteni a Nebiletet, talán attól is jobban leszel!

 

 

Előzmény: mdodger (3098)
Kaamilla Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3101
Szia BFeri!
Sietnem kell, így csak kapkodva írok, szedek Rivotrilt kb. 6 éve napi 0,25 mg-ot, akkor a Carvetrend-et, kb. 1 hónapja 12,5 mg-ot, és kétféle hormont Divigel 1 mg, és provera 5 mg. és ezt írta legutóbb a Dg-re : 87/min. a VLT neg.P2a VFP jelzett s.r. meredek tengelyállás kóros repol, IJTSZB
Szóval Hiperkineticus cirk.IJTSZB
- VES arytmia
- ST.p.sect.caes.
Hát ekkor megilyedtem és kérdeztem, hogy mi ez a kóros dolog, és akkor mondta, lehet, hogy kissé meszesek az erek, én meg mondtam, hogy még talán műteni is kell? Azt mondta nem, erre én kértem, hogy ultrahangozzák meg (10.30-án lesz) a szivem.
Ha esetleg ebből valamit értesz, hogy mi a kóros megköszönném.
Most elmentem, de remélem nemsokára több időm lesz. Szép Napot holnapra!
Előzmény: BFeri53 (3097)
mdodger Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3100
szia,
a fejem és a homlokom nem szokott fájni.
Előzmény: Törölt nick (3099)
mdodger Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3098
Szia BFeri53,

Van abban valami amit írtál, lehet, hogy nem pánikbetegség, de néha elég feszült vagyok amiatt, hogy még mindig nincs megoldás a problémáimra. A lábam néha szokott zsibbadni, duzzadást nem figyeltem meg rajta.
A kórházban nem igazán foglalkoztak a panaszaimmal. Egyedül a vérnyomáscsökkentést végezték el. A lépem nagy volt, a normális felső határát súrolta, ami egyértelműen gyulladásra utal. Illetve a vérképemben az ide vonatkozó komponens, ami a gyulladást jelzi az 1 egység volt (a határérték 0,8). A kórház előtti héten hőemelkedésem is volt.
Kifejezetten Lyme-kórra vonatkozó vérkép vizsgálat nem volt, sem 24 órás EKG vagy vérnyomás monitorozás sem. Reggel és este beszedették velem a vérnyomáscsökkentő gyógyszereimet és napközben egyszer megmérték a vérnyomásom. Ennyi volt az ellátás a kórházban.
Az orvosnak nem mondhatom, hogy ilyen meg ilyen vizsgálatokat végezzen el rajtam. A háziorvos most fül-orr-gégészetre küldött a szédülés miatt, de nem hiszem, hogy ilyen jellegű problémák állnak a tüneteim hátterében. Abban sem vagyok biztos, hogy lyme-kóros vagyok, de úgy érzem, hogy az összes orvos, csak időpazarlás. A háziorvos a kórházi zárójelentést nézegeti és azt mondja, hogy az alapján nem indokolt, hogy belgyógyászati problémák okozzák ezt az állapotot. A leleteim, a szív és a hasi ultrahang is éppen a határértékeken belül volt. A bal pitvarom nagysága is éppen a normális határán volt.
Néha már azt gondolom, hogy tényleg pánikbeteg vagyok, vagy csak beképzelem magamnak, hogy rosszul vagyok, de azt hiszem ez inkább csak egy elkeseredettség részemről, hogy valamivel megmagyarázzam magamnak, hogy miért nem érzem magam jól.
Előzmény: BFeri53 (3096)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3097

Szia Kaamilla!

 

Most milyen gyógyszereket szedsz?

A fáradékonyságot nemcsak a szívkoszorú erek meszesedése okozhatja (ezt a meszesedést kontraszt anyagos, komoly vizsgálattal lehet csak pontosan kimutatni, behatárolni!), hanem a béta blokkolók és nyugtatók mellékhatása is okozhatja.

 

 

Előzmény: Kaamilla (3085)
BFeri53 Creative Commons License 2008.09.25 0 0 3096

Szia mdodger!

 

1.) Ha sok helyen utánaolvasol a Lyme-kórnak, főleg angolul, rájössz, hogy a tünetek nagyon különböznek. Az esetek 25%-ban nincs bőrpír a csípés után! Sokan észre sem veszik!

A történetedben több olyan momentum is van, ami utalhat a Lyme-kórra (fáradság, szédülés, nyakmerevség, rosszullét 1 hónappal a kullancs csípés után, gyulladásos tünetek,...).

Remélem, nincs Lyme-kórod, de érdemes megcsináltatni egy tesztet.

 

2.) A Nebilet mellékhatásai is hasonlatosak mostani panaszaidra.

"A leggyakoribb mellékhatások a fejfájás; szédülés; fáradtságérzés; ...; légszomj; a kezek és lábak duzzanata." Akinek nincs magasvérnyomása, arra különösen rosszul hathat! Téged úgy látom, ki sem vizsgáltak alaposan. Komolytalan a napi 1-szeri vérnyomásmérés. Mindenki tudja, hogy 3-szori mérés átlagát kell venni!

"A Nebilet tabletta magas vérnyomás és krónikus szívelégtelenség kezelésére alkalmazható." Gondoljad végig, neked van ilyen betegséged?

Keressed meg a neten a Hypertónia kezelés szakmai protokollját a háziorvosok számára! A WHO ajánlásban is 6 hónapig csak életmód változást javasolnak, és csak ennek sikertelensége után szabad bármit is szedni! Olvassál utána!

 

3.) Nincs pánikbetegséged, de lehet pánikreakciód. A tudatalatti félelem reakció fokozza a rosszulléteket.

Előzmény: mdodger (3094)
mdodger Creative Commons License 2008.09.24 0 0 3095
kedves ptca,
egyszer amikor nem éreztem jól magam, elmentem kocogni. De annyira nem bírtam a terhelést, hogy inkább gyaloglás lett az egészből és kb 10 perc. Akkor az nagyon kimerített, kapkodtam a levegőt. Igazából fájdalomra nem emlékszem, mert nem szoktam panaszkodni, csak ha már nagyon nincs rendben valami és egy kis fájdalmat nem tartok említésre méltónak sem. Néha szokott ilyen pontszerűen szúrni a mellkasom bal oldalán illetve a bal felkarom környékén, de nem számottevő a dolog és mindig elmúlik.
Előzmény: ptca (3093)
mdodger Creative Commons License 2008.09.24 0 0 3094
Szia BFeri, Kamilla,

Kifejezetten lyme-kór kimutatására irányuló vizsgálat nem volt, mivel nem tapasztaltam bőrpírt sem a kullancs csípés helyén. Pánikbetegségre én is gondoltam, mivel más magyarázatot nem tudnék mondani a rossz közérzetre. Most mértem a vérnyomásom nemrég 124/66 66-os pulzus mellett. Most is elég szédelgősnek érezem magam, és emiatt van egy bizonytalanságérzés is bennem. Nem bírok sokáig állni, mert úgy érzem, hogy le kell ülnöm. Nem tudom mennyire használna 1 szem nyugtató, amit a pánikbetegségeknél szoktak alkalmazni. Amikor az első rosszullétem volt, akkor az ügyeletes orvos egy szem frontint adott, amitől semmi nem változott. Nem tudom milyen problémám lehet, ha tudnám, annak nagyon örülnék, mert akkor ki lehet rá választani a megfelelő gyógymódot, addig meg csak sötétben tapogatózok és szedem a vérnyomás csökkentőt. A vérnyomás lehet, hogy csak egy tüneti dolog, amit már kezelnek, de nem biztos, hogy ez a problémáim forrása, mert még mindig nem érzem magam egészségesnek.
Előzmény: BFeri53 (3091)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!