Életemben először sütöttem egy Hokkaido típusú tököt, de nagyon rossz lett, a polcról találomra levett szappan szerintem nagy eséllyel finomabb lett volna ennél.
rantotthus, hagymas, majonezes krumplisalata, hagymas tortburgonya, sutotok. most keszult el a puding. en meg benyomtam fel kilo naspolyat desszertnek.
Mégsem lasagne lett a lazacból, hanem egy új receptet próbáltam ki, zseniális volt, mindkettőnknek nagyon bejött.
A körbesütött lazacdarabokhoz fokhagymával, hagymával, fehérborral, szárított paradicsomcsíkokkal, tejszínnel, parmezánnal és bébispenótlevelekkel készített szósz járt, mindez tagliatelle-n tálalva, petrezselyemmel megszórva.
Még sosem csináltam, és csak kétszer ettem. Az eredetinek mondott erdélyi recepttárakban nevezik csorbának is és csorbalevesnek is. Azt is írták valahol, hogy a románoktól vettük át. Nagyon sokféle; ami zöldség vagy húsféle akad, de fő jellemzője, hogy savanyított.
Ok, akkor azoknak, akik tudják, mi az a csorba (ami nem kicsorbult), azoknak pacal csorba, a többieknek csorba leves. ;) Kissé szokatlan módon tejföllel és ecetes erős paprikával kínálják, finom.
A kacsacomboknak ez a szokásuk. Viszont finomak, különösen ha sikerül ropogósra sütni a bőrét. A család majd eszik mutatóba egy kicsi combot és sok krumplit meg vöröskáposztát hozzá.:-)
regebben en is levesnek hivtam, aztan egy onnan szarmazo munkatarsam vagy 10 eve felvilagositott, hogy az nem leves. mas. en a pacallal sosem voltam kibekulve. felolem ket galaxis is utkozhetne, amire lassn fel kell keszulnunk, de amig vilag a vilag, nalam csak a korompori jatszik :)
Gyerekkoromban volt fehéregerem dobozban. Az olyan kis egérke volt. Ma már fő ellenség az egér. Méreg, ragacs, hatlövetű és giotine. A hűtő patyolat tiszta, a művészbejáró bedugózva. De a kamrában még van, élő vagy hulla, még nem néztem meg.
Főztem csirkepaprikást, majd lesz hozzá nokedli, valamint osso buccot, aminek a szószát majd még befejezem. Remélem néhány napig el leszünk látva, mert mindkét kaja kétnapi adag.
Az irodámban van egy öreg hűtő aminek a leolvasztó/vízleeresztő lyukján járt ki-be az egér. Amúgy meg a hűtő szigetelésében lakott oszt ha megéhezett bement a hűtőtérbe kajálni.
Először a takarítónő szólt, hogy a hűtő mögött hungarocell maradvány van a földön, mintha kirágta volna valami. Aztán a felbontott virsliscsomagon észleltem, hogy más is evett belőle.
Nem lettünk haverok. Az egérragasztóval előbb összeismerkedett.
Ma citromos csirkecombok voltak, szándékosan úgy készült, hogy maradjon. Holnap osso bucco, ami szintén minimum 2 alkalomra jó lesz. De a hétnek még akkor se lesz vége.:-( Viszont felefedeztem, hogy a Mezzo is szállít házhoz és extra étlapjuk van erre a célra. Ki lesz próbálva. Pl. marhapofa vadas módra, jónak igérkezik.