Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50868

Leveshez viszont nagyon jó. 

Előzmény: H_G (50866)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50867

Annak van önállósult jelentése. Nem minden szalonna bacon a magyar gasztronómiai nyelvhasználatban.

Előzmény: homerx (50864)
H_G Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50866

Életemben először sütöttem egy Hokkaido típusú tököt, de nagyon rossz lett, a polcról találomra levett szappan szerintem nagy eséllyel finomabb lett volna ennél.

 

Előzmény: homerx (50861)
Boarhunter Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50865

:-)

Előzmény: homerx (50864)
homerx Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50864

mint a baconszalonna :)

Előzmény: Boarhunter (50863)
Boarhunter Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50863

Mivel a csorba (ciorba) már önmagában levest jelent, a "csorbaleves" elég furán adja ki magát.

Amúgy valóban a románoktól vettük át. Az ő "gasztrokultúrájuk" elég szegényes, a csorbák és a parázson sült ételek terén tudtak maradandót alkotni.

A mics (mititei) is román volt eretetileg, a padlizsánkrém(vinete) szintén.

Előzmény: dulci_nea (50859)
homerx Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50862

nalunk a menzan rendszeresen elofordul, en nagyon szeretem. amugy is jol foznek ott.

Előzmény: dulci_nea (50859)
homerx Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50861

rantotthus, hagymas, majonezes krumplisalata, hagymas tortburgonya, sutotok. most keszult el a puding. en meg benyomtam fel kilo naspolyat desszertnek.

Caipi Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50860

Mégsem lasagne lett a lazacból, hanem egy új receptet próbáltam ki, zseniális volt, mindkettőnknek nagyon bejött.

A körbesütött lazacdarabokhoz fokhagymával, hagymával, fehérborral, szárított paradicsomcsíkokkal, tejszínnel, parmezánnal és bébispenótlevelekkel készített szósz járt, mindez tagliatelle-n tálalva, petrezselyemmel megszórva.  

 

dulci_nea Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50859

Még sosem csináltam, és csak kétszer ettem. Az eredetinek mondott erdélyi recepttárakban nevezik csorbának is és csorbalevesnek is. Azt is írták valahol, hogy a románoktól vettük át. Nagyon sokféle; ami zöldség vagy húsféle akad, de fő jellemzője, hogy savanyított. 

Előzmény: homerx (50851)
szkati Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50858

Igazad van! Van azért előtte leves, utána meg a váci mihályi cukrászdából süti(a fiam épp arra járt), úgyhogy éhen halni nem fognak:))

Előzmény: Boszorka (50853)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50857

Ok, akkor azoknak, akik tudják, mi az a csorba (ami nem kicsorbult), azoknak pacal csorba, a többieknek csorba leves. ;)
Kissé szokatlan módon tejföllel és ecetes erős paprikával kínálják, finom.

Előzmény: homerx (50855)
Caipi Creative Commons License 2020.11.29 0 1 50856

Ha az a leves egy csorba nevű leves, akkor nem látom be, miért ne hívhatná egy nem onnan valahonnan származó csorbalevesnek. :) 

 

Előzmény: homerx (50855)
homerx Creative Commons License 2020.11.29 0 0 50855

levesnek leves, de nem csorbaleves, hanem csak csorba.

Előzmény: öreg_néne_b (50854)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.11.28 0 0 50854

az nem leves


hanem?

Előzmény: homerx (50851)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.28 -1 2 50853

A kacsacomboknak ez a szokásuk. Viszont finomak, különösen ha sikerül ropogósra sütni a bőrét. A család majd eszik mutatóba egy kicsi combot és sok krumplit meg vöröskáposztát hozzá.:-)

Előzmény: szkati (50852)
szkati Creative Commons License 2020.11.28 0 0 50852

A pecsenye kacsacombok a vásárolt mérethez képest a negyedére sültek. Nem tudom, hogy holnap mit eszik a család:))

homerx Creative Commons License 2020.11.28 0 0 50851

regebben en is levesnek hivtam, aztan egy onnan szarmazo munkatarsam vagy 10 eve felvilagositott, hogy az nem leves. mas. en a pacallal sosem voltam kibekulve. felolem ket galaxis is utkozhetne, amire lassn fel kell keszulnunk, de amig vilag a vilag, nalam csak a korompori jatszik :)

 

Előzmény: dulci_nea (50849)
dulci_nea Creative Commons License 2020.11.28 0 0 50850

Gyerekkoromban volt fehéregerem dobozban. Az olyan kis egérke volt. Ma már fő ellenség az egér. Méreg, ragacs, hatlövetű és giotine. A hűtő patyolat tiszta, a művészbejáró bedugózva. De a kamrában még van, élő vagy hulla, még nem néztem meg.

dulci_nea Creative Commons License 2020.11.28 0 0 50849

Csorbalevest akartam, de a pacalból mégis pörkölt lett, vele főtt krumplival és káposztás almapaprikával. 

 

Holnap sült tarja és véreshurka lilakáposztával. 

Boszorka Creative Commons License 2020.11.27 0 0 50848

Az összes kaják jól hangzanak és biztos finomak is lesznek.

szkati Creative Commons License 2020.11.27 0 0 50847

Holnap fűszeres csirkeszárnyak lesznek, vasárnap pedig almás kacsacombok és mell.Előtte póréhagyma krémleves.

Caipi Creative Commons License 2020.11.27 0 0 50846

Egészségedre! :)

 

Nálunk holnap pulykamell vajas-fűszeres szószban, sült krumpli, tőzegáfonya-mártás

Holnapután valószínűleg lazacos-spenótos lasagne, nagy kedvencünk

 

És talán amerikai mini-sajttortát (muffin-formában készül) is csinálok,de ez még nem biztos

 

Előzmény: Boszorka (50845)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.27 0 0 50845

Ma megettük a maradék citromos csirét.

Főztem csirkepaprikást, majd lesz hozzá nokedli, valamint osso buccot, aminek a szószát majd még befejezem. Remélem néhány napig el leszünk látva, mert mindkét kaja kétnapi adag.

szkati Creative Commons License 2020.11.26 0 0 50844

Milyen volt?

Mi ma a lányom egzotikus tésztáját ettük( nagyon finom volt). Holnapra gyömbéres, kókuszos répalevest csináltam. A többi még rejtély.

Előzmény: Boszorka (50843)
Boszorka Creative Commons License 2020.11.26 0 0 50843

Ma, másirányú elfoglaltságom miatt, a Mezzo főz nekünk. Kiváncsian várom a marhapofát vadasan gombóccal.

Boarhunter Creative Commons License 2020.11.26 0 0 50842

Az irodámban van egy öreg hűtő aminek a leolvasztó/vízleeresztő lyukján járt ki-be az egér. Amúgy meg a hűtő szigetelésében lakott oszt ha megéhezett bement a hűtőtérbe kajálni.

Először a takarítónő szólt, hogy a hűtő mögött hungarocell maradvány van a földön, mintha kirágta volna valami. Aztán a felbontott virsliscsomagon észleltem, hogy más is evett belőle.

Nem lettünk haverok. Az egérragasztóval előbb összeismerkedett.

Előzmény: dulci_nea (50838)
szkati Creative Commons License 2020.11.25 0 0 50841

Ma halászlé volt, holnapra disznótoros lesz.

Boszorka Creative Commons License 2020.11.25 -1 0 50840

Ma citromos csirkecombok voltak, szándékosan úgy készült, hogy maradjon. Holnap osso bucco, ami szintén minimum 2 alkalomra jó lesz. De a hétnek még akkor se lesz vége.:-( Viszont felefedeztem, hogy a Mezzo is szállít házhoz és extra étlapjuk van erre a célra. Ki lesz próbálva. Pl. marhapofa vadas módra, jónak igérkezik.

Caipi Creative Commons License 2020.11.24 0 0 50839

Ha a hűtőmben lenne, én sem szánnám. De amúgy aranyos kis jószág. :) 

Előzmény: dulci_nea (50838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!