Keresés

Részletes keresés

ja79 Creative Commons License 2015.07.26 0 0 44043

Köszönöm a hszeket. Pontosítanék, a kést én csináltam, a leirásban ez nem volt egyértelmű, egy kicsit itt-ott elb...tam. De hát saját kárán tanul az ember.

Előzmény: ja79 (44039)
pendleton Creative Commons License 2015.07.26 0 0 44042

Köszi . Ez a rézforgácsos cucc egy kísérlet volt ,kétkomponensű ragasztóba kevertem bele,de avval nem számoltam hogy leül az aljára a forgács mire megköt  az epoxi . (így jártam)

Előzmény: Precíziós (44038)
pendleton Creative Commons License 2015.07.26 0 0 44041

Mindig jó látni egy agancs nyelű "vasat" . Szép munka .

Előzmény: ja79 (44039)
thandokan Creative Commons License 2015.07.26 0 0 44040

Nekem tetszik csak gratulálni tudok 

Előzmény: ja79 (44039)
ja79 Creative Commons License 2015.07.26 0 1 44039

 

Jó napot urak. Eddig csak passzív tagja voltam a csapatnak, de most szeretném megmutatni első késemet. Anyaga rugóacél, amit 57 hrc-re sikerült edzenem. Kézvédő 5 mm-es sárgaréz. Markolat csiszolt agancs, trópusi fa. Méretek: penge 11,8 cm, vastagság 4 mm, markolat 12,3cm. Súlya: 171g. Üdv, további szép napot.

Precíziós Creative Commons License 2015.07.26 0 0 44038

Nekem tetszik, már bármikor felismerném a munkád! Az a rézforgácsos "cucc" annyira nem jön be de a faragás az szép!

Előzmény: pendleton (44037)
pendleton Creative Commons License 2015.07.26 0 1 44037

Kérlek dicsérjétek meg "Pista" bácsit ,milyen szépen erőre kap .

pendleton Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44036

Ezeket az elavult termékeket (igaz már 5-6 éve vásároltam) átlag 13000Ft- ért. D2 szerszámacél az első és a második kés . Az első faanyaga Wenge  .

Nekem is nagyon tetszenek ezek az "új?" formák  ,de úgy 25000Ft -tól kezdődnek . Azt hiszem jó vásárt csináltam ezekkel az uncsi vadászkésekkel.

xlsxls Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44035
Igazából ironikusan írtam. A bakni jelentősen növeli a kés használati értékét, de mivel ezeknek a késeknek a túlnyomó részét úgysem használják, valóban nem olyan fontos.
Előzmény: Rockrider (44034)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44034

Igazad van, rontja a letisztult formát, és már egyébként sem fontos, az egzóta fák nem olyan érzékenyek. Ráadásul több munka van vele, súlytöblet, télen hideg érzetet kelt. Néhány készítő azért még használja,és kérésre el is készíti, ezzel növeli is az esztétikai élményt, de az hogy mi fér bele a kés árába, azt szerintem hadd döntse el ő. Peace.

 

Egy Lovász kés bakni nélkül, és pár darab Nagy Csaba munkáiból.

Előzmény: xlsxls (44033)
xlsxls Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44033
A banki ma már nem trendi. Az olyan vadászkéses.
Előzmény: pendleton (44031)
emcett79 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44032

Igen, egyre gondolunk, erre lennék kíváncsi, de a Papica által bemutatottnak tényleg másabb a formája!

Előzmény: algreg78 (44030)
pendleton Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44031

Sajnos nincs tapasztalatom evvel a késsel ,bár biztos tökéletes mind kivitelezésben ,mind használhatóságban .

Egyedüli dolog amit én hiányolok rajtuk (ha nem G10 a markolat) az a bakni ,ami elvileg védi a fa szétnyílását repedéstől . Nemcsak erre az egy késre gondolok , a többi készítő is előszeretettel elhagyja a baknit . (mondhatnánk hogy a réz nem illik ezekhez a modellekhez ,de ott a rozsdamentes acél  . ) Véleményem szerint ezekbe az árakba a bakni többlet munkájának bele kéne férni .

(ez csak egy vélemény ,valaki lehet eleve nem kérne rá .)

 

Előzmény: emcett79 (44028)
algreg78 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44030

Ha egyre gondolunk, akkor Kovács Miklós (Mókamiki) nevű készítő egyik modellje.

 

 

Idemásolom az ő leírását:

 

Anyaga: Sleipner 4mm
Penge hossz:  11cm a panelig
Markolat: wenge, hossza: 12cm + rozsdamentes szegecsek

Választható penge anyag: N690 Rigor  Sleipner  Elmax
Penge vastagság:  4-5 mm

 

Papica tesztelt egyet, bár ez mintha kicsit más formájú lenne.

 

 

Előzmény: vadasz40 (44029)
vadasz40 Creative Commons License 2015.07.25 0 0 44029

Mi az a betyárkés?

Előzmény: emcett79 (44028)
emcett79 Creative Commons License 2015.07.24 0 0 44028

Üdv!

 

A Betyárkéssel van valakinek tapasztalata, véleménye, infója? (Penga, nyélanyag, méretek)

thandokan Creative Commons License 2015.07.24 0 0 44027

Üdv mindenkinek! 

Elkészült egy újabb nagy vas ilyen lett. 

pendleton Creative Commons License 2015.07.24 0 1 44026

Üdv!

szabadságom vége felé maradt egy kis időm,így "Pista bácsi" rég várt új szívet kapott .

Bár még pár sebészi korrekció még hátra van,de a közös uzsonnázásoknál már aktívan részt vesz.

Ha megjön az esős idő ,gombázni is velem jön, a friss levegőn  egészen megerősödik .

vadasz40 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44025

Tény, hogy a juh és a kecske szarv felülete érdesebb(hullámos), ezért ha nem csiszolják síkba jobb fogást ad!

Előzmény: florg (44024)
florg Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44024

Lehet, ennyire nem értek hozzá, de volt belőle polírozott is, csak ez jobban tetszett.  

Előzmény: vadasz40 (44022)
antalijozsef Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44023

A keresőt bal oldalon találod, beírod szaru és találsz olvasni valót bőven:

 

http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9004699&aq_ext=1&aq_text=szaru

 

 

Előzmény: Horváth Ferenc1971 (44012)
vadasz40 Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44022

Mondjuk ez kecske szarv,annak meg eleve rücskös a felülete az itthon leginkább használt marháéval ellentétben. 

Előzmény: florg (44020)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44021

Ez nagyon szép, és ha H G is erre gondolt, akkor elhiszem, hogy nem csúszik! Az enyémek polírozottak.

Előzmény: florg (44020)
florg Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44020

Nekem ilyen van: http://www.le-berger.fr/catalog/tempu-corne-de-chevre-ref0102-p-384.html

Annyira sprődre van kidolgozva a nyél (azaz konkrétan nincs fényesre csiszol, recés), hogy ez nem csúszik sehogy sem. 

Előzmény: H_G (44018)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44019

Konyhában előkészítésnél a szarus csúszkál a kezemben a zsírtól, viszzont az agancsos grószi meg se moccan. Ettől függetlenül a szaru markolatú bicskám van nálam legtöbbször, és falatozni is azzal szeretek. Vagy éppen amivel kedvem van. :-)

Előzmény: H_G (44018)
H_G Creative Commons License 2015.07.23 0 0 44018

A szaru SZVSZ kellemesebb fogású mindennél, a csúszósabb agancsnál is, pont a legmegfelelőbb síkosság-tapadás aránya van -- csak nem vadi új korában, hanem amikor már vannak rajta apró karcok. 

Előzmény: Rockrider (44017)
Rockrider Creative Commons License 2015.07.22 0 0 44017

Annál már csak egy szénacél grószi jobb agancs markolattal. Nem kell félteni, és igazán autentikus. :-P

 

Mondom úgy, hogy közben egy Náder hever a zsebemben nap mint nap, szaru nyéllel. :-)

 

 

Előzmény: vigh64 (44016)
vigh64 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 44016

Teljesen igazad van,magam is csak szaru nyelű Kocsissal étkezem,nem is használnék mást.

Előzmény: emcett79 (44015)
emcett79 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 44015

Nekem három szarunyelű bicskám van, jobbára étkezésre használom őket, aztán étkezéskor szinte mindig a jó Magyar konyha remekéből fogyasztok, ami tudvalevőleg zsíros, tehát a szaru nyél ápolása is adja magát...

Tehát az én szemszögemből egy autentikus, kellemes tapintású nyélanyag! ;-) 

Előzmény: Horváth Ferenc1971 (44012)
szabi72 Creative Commons License 2015.07.22 0 0 44014

Ha mosógépbe rakod, nem jó. Ha vigyázol rá, jó. ;)

Ha te az a fajta felhasználó vagy, aki a kést üti-vágja, akkor neked nagyon rossz nem csak a szaru nyél, hanem a tradicionális bicska is, akkor neked valami egyszerű, olcsó bicska való.

Ha viszont normálisan használod a bicskád, akkor a szaru teljesen jó választás.

 

Ja, azt ugye tudod, hogy egy fixpengés kést bátrabban lehet ütni-vágni, mint egy bicskát?

Előzmény: Horváth Ferenc1971 (44012)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!