Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Köszönöm a hszeket. Pontosítanék, a kést én csináltam, a leirásban ez nem volt egyértelmű, egy kicsit itt-ott elb...tam. De hát saját kárán tanul az ember.
Köszi . Ez a rézforgácsos cucc egy kísérlet volt ,kétkomponensű ragasztóba kevertem bele,de avval nem számoltam hogy leül az aljára a forgács mire megköt az epoxi . (így jártam)
Jó napot urak. Eddig csak passzív tagja voltam a csapatnak, de most szeretném megmutatni első késemet. Anyaga rugóacél, amit 57 hrc-re sikerült edzenem. Kézvédő 5 mm-es sárgaréz. Markolat csiszolt agancs, trópusi fa. Méretek: penge 11,8 cm, vastagság 4 mm, markolat 12,3cm. Súlya: 171g. Üdv, további szép napot.
Igazából ironikusan írtam. A bakni jelentősen növeli a kés használati értékét, de mivel ezeknek a késeknek a túlnyomó részét úgysem használják, valóban nem olyan fontos.
Igazad van, rontja a letisztult formát, és már egyébként sem fontos, az egzóta fák nem olyan érzékenyek. Ráadásul több munka van vele, súlytöblet, télen hideg érzetet kelt. Néhány készítő azért még használja,és kérésre el is készíti, ezzel növeli is az esztétikai élményt, de az hogy mi fér bele a kés árába, azt szerintem hadd döntse el ő. Peace.
Egy Lovász kés bakni nélkül, és pár darab Nagy Csaba munkáiból.
Sajnos nincs tapasztalatom evvel a késsel ,bár biztos tökéletes mind kivitelezésben ,mind használhatóságban .
Egyedüli dolog amit én hiányolok rajtuk (ha nem G10 a markolat) az a bakni ,ami elvileg védi a fa szétnyílását repedéstől . Nemcsak erre az egy késre gondolok , a többi készítő is előszeretettel elhagyja a baknit . (mondhatnánk hogy a réz nem illik ezekhez a modellekhez ,de ott a rozsdamentes acél . ) Véleményem szerint ezekbe az árakba a bakni többlet munkájának bele kéne férni .
(ez csak egy vélemény ,valaki lehet eleve nem kérne rá .)
Konyhában előkészítésnél a szarus csúszkál a kezemben a zsírtól, viszzont az agancsos grószi meg se moccan. Ettől függetlenül a szaru markolatú bicskám van nálam legtöbbször, és falatozni is azzal szeretek. Vagy éppen amivel kedvem van. :-)
A szaru SZVSZ kellemesebb fogású mindennél, a csúszósabb agancsnál is, pont a legmegfelelőbb síkosság-tapadás aránya van -- csak nem vadi új korában, hanem amikor már vannak rajta apró karcok.
Nekem három szarunyelű bicskám van, jobbára étkezésre használom őket, aztán étkezéskor szinte mindig a jó Magyar konyha remekéből fogyasztok, ami tudvalevőleg zsíros, tehát a szaru nyél ápolása is adja magát...
Tehát az én szemszögemből egy autentikus, kellemes tapintású nyélanyag! ;-)
Ha mosógépbe rakod, nem jó. Ha vigyázol rá, jó. ;)
Ha te az a fajta felhasználó vagy, aki a kést üti-vágja, akkor neked nagyon rossz nem csak a szaru nyél, hanem a tradicionális bicska is, akkor neked valami egyszerű, olcsó bicska való.
Ha viszont normálisan használod a bicskád, akkor a szaru teljesen jó választás.
Ja, azt ugye tudod, hogy egy fixpengés kést bátrabban lehet ütni-vágni, mint egy bicskát?