Keresés

Részletes keresés

esővíz Creative Commons License 2009.08.03 0 0 289
no, csattanós választ kaptam a kérdésemre, h az építtető fizeti-e a közös költséget az el nem adott lakások után, mivel a két és fél hónapos késéssel (vakációs csúcsidőszak közepe), péntek délutánra (hosszú hétvégések se érjenek rá) összehívott közgyűlés (III. ütem) két utolsó napirendi pontja szerint jól meg fogja szavazni saját magának, h elengedjék neki az eddig felhalmozott közös költség tartozását, és az a jövőben is kevesebb legyen (az építtetőnek, mivel az így kieső bevételt természetesen a többi tulajdonosnak kell majd pótolnia)

a napirendi pontokat nem közölték a meghívóban, így a tavalyi felmentvény megadásáról is úgy kell majd szavazni, h ott hall róla vmit először az ember

attól a számvizsgáló bizottságtól, amelyik nem hívta össze a közgyűlést, amikor azt tapasztalta, h eredménytelenül telt el az erre nyitva álló határidő (május 31.)
Előzmény: esővíz (167)
mjgaryind Creative Commons License 2009.07.28 0 0 288

Sziasztok!

 

Közel anyanyelvi szinten beszélek angolul (amerikai akcentussal) és szívesen adnék társalgási órákat. Akit érdekel, kérem hívjon fel a 06706420507-es telefonszámon.

 

Köszi,

A

marinaL Creative Commons License 2009.07.21 0 0 287
Sziasztok!
Van közöttünk olyan aki szívesen lépne az alapítvány ellen?
Én szívesen szorongatnám az alapítvány nyakát, de nem vagyok jogász... Az pedig nem ártana.
A társasházi törvényt nem tartják be! És saját maguk által kreált SZMSZ-t sem.
hpeti Creative Commons License 2009.07.21 0 0 286
Egyet tudok tanácsolni, ha majd egyszer lesz közgyűlés, vesd fel a problémát..

Nem egyedi a helyzeted, elég sok hasonló esetet hallottam már én is ...

Kérdésem, hogy akkor miért fizetünk biztonsági szolgálatot?!?!

Most vagy fizetünk valamiért, ami jól működik, megvédi az értékeinket, vagy ne fizessünk érte, és mindenki oldja meg egyedileg. Én az első verziót támogatnám, de csak ha tényleg jól működik.

Félmegoldás, pénzkidobás.....

Előzmény: xs2009 (285)
xs2009 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 285

Sziasztok!

 

Ellopták a montainbike biciklimet az Úszódaru 4-ből a mai napon. Lila-fehér volt már gyárilag is (nincs köze az újpesti labdarúgáshoz), kb. 3-4 cm széles piros szalag levonóval körbe a vízszintes vázon.

 

Ha tudtok valamit róla, kérlek írjatok. Rendőrségen feljelentést tettem, mert a kamerákat csak akkor nézhetik vissza a biztonsági őrök, de sajnon már nagyon sok lakótól hallottam, hogy ennek szinte sosincs eredménye.

 

Mi van itt? Most egy BMW-t akartak feltörni a pincegarázsban, a biciklik tűnnek el sorozatban, úgyhogy rajtam már meg sem lepődtek, a kocsijaimon elől hátul, oldalt már a "kedves" szomszédok parkolási próbálkozásai láthatók és a poén az, hogy egyrészét a pincegarázsban szereztem nem az utcán.

 

Komolyan mondom, nem ezt várom egy ilyen kulturáltnak tűnő helytől. Nem ezért költöztem ide.

 

archibald.hawk Creative Commons License 2009.07.14 0 0 284
Sziasztok!
Abszolut mertekben csak csatlakozni tudok a nehany elottem szolohoz.Amit ez az "alapitvany"-nak nevezett valami csinal, az nevetseges.Ezeket szepen el kell kuldeni....Ezek itt mindenkit hulyenek neznek......
nikicske1 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 283
sziasztok, engem is csak hitegettek hogy lesz kozgyules... Amugy vki tud arrol vmit hogy a danubius utca 12. mogotti parkolonak a kapuja mikor fog mukodni? mert kb 2honapja nem mukodik.. elvileg mar megcsinaltak. nah meg a kozoskepviselo, mar 2xer igerte meg, hogy felfestik nyaron a szamokat a parkolonal, ez sem tortent meg. Bar azt nem mondta melyik nyaron.
marinaL Creative Commons License 2009.07.14 0 0 282
Utolsó információim szerint valami nem stimmel a költségvetéssel, számvizsgálat folyik. Lehet, hogy hasznos lenne informálódni jó előre, mert a végén még olyan kész tények elé leszünk állítva amit nem szeretnénk, de kénytelenek vagyunk megszavazni.
hpetya79 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 281
igen, én is épp erre szerettem volna rávilágítani, hogy május 31ig akár társasházi, akár alapítványi formában működünk, kötelezően össze kellett volna hívni a közgyűlést, vagy legalább tájékoztatni a tulajdonosokat arról hogy ennek elhalasztásának alapos indoka van, és jelezni hogy mi az az időpont amíg ez be lesz pótolva
Előzmény: marinaL (280)
marinaL Creative Commons License 2009.07.14 0 0 280
Sziasztok!

Lakógyűlés május 31-ig kellett volna, hogy legyen. Nem mellesleg, kötelezően.
Nem nagyon értem, hogy mi van...

Egyébként sajnálom, hogy ez a fórum nem túl aktív, kevesen használják.
Van egy csomó apróság ami miatt jó lenne, ha komolyabban összefognánk, akkor talán el lehetne érni valamit.

Azt látom a legnagyobb problémának, hogy az Alapítvány, aki a közös képviseletet ellátja, eltér alapítványi mivoltától, és leginkább öncélúan, NEM a lakók (hangsúlyosabban: a tulajdonosok ) érdekeit védi és szolgálja, hanem gazdasági alapon működik.

hpetya79 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 279
Valaki tudja mikor lesz az éves közgyűlés?

Nekem legutóbb (május végén) azt mondták hogy hamarosan postázzák a meghívókat... azt hiszem a hamarosan letelt...

decemberi lakógyűlésen elhangzott hogy 1-2 hónap múlva összehívnak egy rendkívülit, úgy érzem hogy már nagyon itt lenne az ideje a rendest is megtartani, nemhogy a....

elég sok közös költséget fizetünk be, hogy csak itt ellenőrizetlenül játszadozzanak vele ( anno elég sok probléma merült fel...)

üdv

egy lakó
xs2009 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 278

Még valami:

5, A levelezési címben miért nem használhatjuk a

1138 Budapest

Marina Part X. épület Y. ajtó

formátumot? Én büszke vagyok arra, hogy itt élhetek.

xs2009 Creative Commons License 2009.06.12 0 0 277

1, Mit hallottatok arról, hogy a Marina bejárati sorompót + a körülötte lévő építményt lebontják?

Amikor vettem a lakást, ez volt az egyik fő pozitívum, hogy nem jöhet be akárki, és a biztonsági őr látványa is nagyon jó bűn-megelőző.

Most meg ha már közelít egy autó bármelyik irányból, már nyitják is előtte a sorompót, hogy még lassítani se kelljen neki. Nem azért vetettek velünk annak idején kártyát, hogy használjuk? Csak addig kell a sorompós biztonsági szolgálat, míg a lakásokat eladják és utána viszik a következő építésükre?

 

2, Zebrát nem kellene felfestetni vagy méginkább fekvőrendőrt építeni, hogy legalább a Duna-Plázáig (metróig, buszig) eljusson élve a a Marina-lakó?

Két helyre kellene: a Marina bejárat előtt a Cserhalom útra és továbbhaladva az ANTSZ-nél a Mura utcán.

 

3, Lassan az egész Marina tele lesz kutyagumival. Nem lehet kamerán visszanézni a dolgát végző kutya tulajdonost és mondjuk egy hétig takaríttatni vele a járdákat. (Azt hiszem az anyagi kérdőrevonás ezen a környéken nem visszatartó erő.)

 

4, Ha összetörik a kocsidat a kamera előtt, nem lehet azt valahogy visszanézetni? (Van egy ügyem kb. 1 éve történt, még rendőrségi feljelentés is van, de semmi nem történt, kihallgatták a DIS -eseket, de azóta se a DIS, se a rendőrség nem keresett. A DAS jogvédelem meg azt mondja, hogy nem tudok mást tenni, csak várni a rendőrség papírosára.)

 

Hirtelen ennyi jutott szembe.

 

Röno2 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 276

 

Azért nem baj ha nem értek ezzel egyet. Nekem azt mondták, h most a nyugalom szigetére költözök. A hirdetésben nem emlékszem a "hétvégente ingyen zene ha tetszik, ha nem" jeligére.

Érdekes, h mióta éjszakánként razzia van a vácin, azóta nincs is olyan hangzavar, a tuningos hüjegyerek meg mehet ki a pályára.

Segítek emlékezni, hogy a lakópark kialakulása óta sikerült megnyitni a Margit északi csücskén, a Tequillát és a Mokka-cukkát pedig a hajógyárin.

Érdemes lenne befektetned a Zöld Pardon közelében, úgy hallom most olcsó arrafelé a keco. :)

 

Külön gratulálok az III.-i polgármesternek, hogy a boltban nem árusíthatnak 22:00 után alkoholt, a hajógyárit meg lassan kirántják a lábuk alól...

 

üdv

egy fiatal, aki azért nyáron szeret nyitott ablaknál szunyálni

Előzmény: Ginny99 (275)
Ginny99 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 275
Könyörgöm,a Hajógyári szigeten mindigis voltak szórakozóhelyek. Aki gyakorlatilag közvetlenül mellé költözik,miért lepődik meg a zajoktól?? Plusz,lehet,nem egy olyan fprgalmas út mellett kellene lakni,mint a Váci út. Persze,tiltsuk ki a kocsikat is,mert zajosak,nem? A hülye fiatalok szórakozni akarnak? Kit érdekel,mi itt lakunk! Kár h a lakópark jóval később épült,mint ahogy ezek a dlgok kialakultak volna...Aki nem bírja a nagyvárosi életet,annak tudom ajánlani a vidéki kisvárosokat,falukat. Vidéken is épülnek gyönyörű,panorámás lakóparkok. Ott nagy a nyugi.
Syler Creative Commons License 2009.05.22 0 0 274
Gondolom már megoldódott a dolog. Ha nem: gondnok@bmanagement.eu
Előzmény: archibald.hawk (273)
archibald.hawk Creative Commons License 2009.05.11 0 0 273
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy az I. ütem körül miért nem jó az öntözés?Még 1 hét, és a füvet fel is lehet majd sepregetni. :( Ez azért nem kicsit gáz.

Syler Creative Commons License 2009.04.13 0 0 272

Kedves RA!

 

Véleményem szerint az egész beépül csak az a kérdés, hogy addig még hányszor vált tulajdonost és meddig húzódik el, tekintettel a válságra.

 

Szerintem az Önkormányzatnál biztos meg lehet nézni a terveket.

 

Üdv.

 

S

Előzmény: raandras (268)
Mewo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 270
A 2. kérdésedre írtam,csak azt lehagyta a végéről.
Előzmény: Mewo (269)
Mewo Creative Commons License 2009.04.01 0 0 269
Semmit,csak azt ami a Marinán ki van írva.....Azt gondolom láttad....
Előzmény: raandras (268)
raandras Creative Commons License 2009.03.31 0 0 268

Kedves Lakók!

 

1. Van valakinek információja arra vonatkozólag, hogy a Marina partra, valamint a Prestige lakóparkba bevezető utak közötti -nagyjából háromszög alakú-, kissé elhanyagolt területnek mi lesz a sorsa?

 

2. Tud valaki információval szolgálni a Marina part III. üteme, valamint a Prestige lakópark közötti, rendezett területen tervezett, jövőbeli építkezésről?

 

Köszönöm a válaszokat!

 

Üdv: RA

Mewo Creative Commons License 2009.03.28 0 0 267

Sziasztok!

 

Lenne egy kiadó 56nm2 lakásom a D épületben.Érdeklődni esetleg itt,vagy a 06209806666 telefonszámon.

Syler Creative Commons License 2009.03.05 0 0 266

Kedves Lakótársak!

 

Van egy kiadó garázshelyem a III. ütemben.

 

Ha valakit érdekel jelezze!

Syler Creative Commons License 2009.03.05 0 0 265

A hétvégén 3 suhanc jött be a Prestige felöli bejáraton. Megkérdezték tőlem, hogy hol van itt telefonfülke. Mondtam, hogy sehol, de láttam, hogy elindultak a Duna part felé. Gondoltam, hogy ennek nem lesz jóvége ezért utánuk mentem és telefonon riasztottam a biztonsági őröket a 06-70-450-6724-en.

 

Rájuk is akadtunk, a játszótéren ugráltak a kisgyerekeknek készített játékokon. Az őrök percek alatt elzavarták és a kijáratig kísérték őket.

 

Arra bíztatnék minden kedves lakótársat, hogy ha gyanús alakokat látnak cselekedjenek hasonlóan, mielőtt az angyalföldi alvilág elözönli a lakóparkot.

 

Szerencsére kiváló biztonság őreink vannak, használjuk őket!!!

 

 

Előzmény: nikicske1 (262)
Syler Creative Commons License 2009.03.05 0 0 264
Köszönöm a tájékoztatást!
Előzmény: Boss-i (261)
mari123 Creative Commons License 2009.03.01 0 0 263

Sziasztok!

 

Van egy kiadó garázsom a 2. ütemben. Akit érdekel jelentkezzen.

nikicske1 Creative Commons License 2009.02.11 0 0 262
Vigyazzatok bicikli tolvajok garazdalkodnak ! Mult heten elloptak a garazsbol a biciklinket ugy hogy, le volt lakatolva... Fogtak es elvagtak, majd vittek..
Boss-i Creative Commons License 2009.02.11 0 0 261

A korlátok és a terasz fal távolsága nem lehet több, mint 12 cm. Ez a szabvány. Ha ettől eltér, az önkormányzat építési hatóságánál kell reklamálni, ők adják ki a lakhatási engedélyt. Így a kivitelezőt terheli ennek a problémának a megoldása.

Jobb hamarabb lemérni, mielőtt áveszed a lakást, utólag nagyon lassan mennek a dolgok!!!

 A terület rendezése a telektulajdonos dolga. (főleg ha van rá pénze!)

 

Előzmény: Syler (259)
kiss sz Creative Commons License 2009.02.08 0 0 260

Eladó sorba került a lakásom.

Újpesten a Nagyváradi-liget lakóparkban újszerű, azonnal költözhető, téglaépítésű, 2 különbejáratú szobás, ablakos konyhás, ablakos fürdőszobás, bruttó 59 m2-es, emeleti, kelet-nyugati tájolású, napos, cirkófűtéses, légkondis, tehermentes lakásom eladó. Gk. beálló, tároló, vízóra, biztonsági ajtó, redőny, konyhabútor, előszoba és fürdőszoba bútorok, beépített szekrények az árban. A ház zárt kertjében játszótér. 6 busz megállója pár percre, busszal a metró 7 percre van! További fotókat e-mailen küldök.

70-550-5556

Szabolcs

Syler Creative Commons License 2009.01.30 0 0 259

Üdvözlet!

 

Érdeklődnék, hogy valaki utánajárt-e már annak, hogy az erkély korlátok (mellvédek) távolsága az erkély szélétől szabályos-e. Mert véleményem szerint egy kisgyermek simán be tud esni oda, még ha nem is esik le az emeletről. Nem beszélve az erkélyen esetleg elguruló tárgyakról.

 

Szívesen felvenném a kapcsolatot olyan lakótárssal, aki szintén ezzel a problémával küzd.

 

Más.

 

Csak minket zavar, hogy az Úszódaru utcai lakások (és a hamarosan átadásra kerülő Marina IV. ütem keleti oldala) gyakorlatilag egy szeméttelepre emlékeztető telekre néznek vagy mást is? Nincs erre valami önkormányzati szabály? A telek tudtommal a Fadesáé volt.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!