Keresés

Részletes keresés

innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156951

Amióta a Petrovics család megvette őket valamivel másképpen mennek már a dolgok, többek között magyar nyelvű katalógus is van. Nem mintha ez olyan nagyon számítana, de azért mégiscsak van valami üzenet értéke.

LBS korszakban nekem is volt egy esetem velük. A Tudor Heritage Chrono ára iránt érdeklődtem  mire közölték, hogy ez egy Rolex bolt. Azért próbáltam megvilágítani, hogy a két márka között csak van valami összefüggés és láss csudát a végén csak előkerült egy Tudor árlista is.

Szóval érdekes volt nagyon.

;-)

Aztán más alkalommal kérés nélkül előszedték a fél kollekciót.

 

Tulajdonképpen a kristóf téri WDL-ről sem tudok rosszat mondani O.G szakmai felkészültségéhez nem férhet kétség viszont valahogy mindig az volt az érzésem , hogy túlzottan látható az ahogyan viszket a tenyerük, hogy jól rám sózzanak valamit...

;-)

 

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a Barakával van-e tapasztalata valakinek?

Előzmény: Fiery (156950)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156950

A "tegnap eladtuk"-hoz egy kis adalek. Jartam bent par hete a Vorosmarty teren is, es az uj Pepsi GMT-t szerettem volna megnezni. Az elado kedvesen eloadta, hogy mar eladtak az utolso darabot, me'g nem jott erte a vevo, de hat ez van. Aztan szinte sajat magat meggyozte arrol, hogy azert egy eladott folias orat me'g meg lehet mutatni egy masik vevo(jelolt)nek is, ugyhogy elohozta a szefbol es meg tudtam sasolni kozelrol. Ez sokkal szimpatikusabb hozzaallas, es most tenyleg nem a markakat probalom szembeallitani, hanem a kiszolgalas szinvonalat. Teny persze az is, hogy nem volt mindig igy ebben az uzletben sem, kaptam mar hideget, meleget naluk. Most egy uj, altalam me'g nem latott ficko volt az elado, lehet hogy uj sepru jol seper... Mindenesetre ugy volt full kedves es abszolut segitokesz, hogy nem is lathatta, milyen ora van rajtam. Mig elozoleg, az LBS-es idokben, mindig, minden elado azonnal a csuklomat vizslatta, amikor beleptem, jopofa reakciokat valtottak ki az oraim beloluk :)

Előzmény: innovations (156949)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156949

Mondjuk úgy, hogy velük /másokkal nem kevésbé/ nekem is kissé vegyesek a tapasztalataim, de sajnos ez itt még Magyarország mindig. Viszont egy AD-nek azt gondolom mindenképpen teljes kollekciót kellene tartania.

Az pedig, hogy "éppen tegnap adtuk el" nyilvánvalóan a mese része. Mi mást mondott volna?

Idehaza azt hiszem talán ha két órát vettem és nem csak az árkülönbség miatt. Valahogy mindig meggyőztek, hogy náluk ne vegyek semmit. Bár talán mintha az utóbbi időben változna a tendencia és természetesen találkoztam minden téren korrekt szolgáltatással is.

Előzmény: Fiery (156946)
APT Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156948

Nem jellemző a rugók kifáradása-öregedése, egyáltalán nem - a hajszálrugók még 300 éves szerkezetben is rendben szoktak lenni (ha amúgy nem tették tönkre őket, meg a rozsda sem intézte el azokat).

A gond inkább tényleg az, hogy egy jól kialakított Breguet/Phillips véggörbéjű rugóhoz mérten valójában nincs már gyakorlati előnye a megoldásnak. Műszeren még kimutatható egy kis előny - de ez a gyakorlati hordásban jó eséllyel egyáltalán nem fog jelentkezni. Viszont jelentkezni fog az a probléma, hogy a rugók síkja könnyen összeérhet, nagyon szerencsétlen helyzetben akár össze is akadhat (elvileg akár át is fűződhet egymáson a két rugó egy rosszkor érkező nagy lökésnél).

 

Nincs a megoldásban valójában semmi innovatív (akármilyen keményen is hangzik ez így leírva...), már 200 éve és készítettek ilyen megoldású órákat, és nem véletlenül nem terjedtek el.

Előzmény: nickback38 (156928)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156947

Eddig masbol se eltek, mint az El Primero, most mar ideje lenne valami ujat mutatni :) Persze azt is meg lehetne csinalni, hogy szinte kizarolag krono alapra epitett kulonfele komplikaciokat meg modelleket tartanak, de ahhoz me'g jobban bele kellene huznia a dizajnereknek. Jo uton haladnak, a mostani kinalatbol en is tudnek vagy 4-5 darabot valasztani magamnak, de persze kizarolag hasznaltban, tul nagy az ertekvesztesuk egyelore. SZVSZ a kovetkezo "titkos favorit" lehet a Zenith, az a marka, ami a legerosebben fejlodhet az elkovetkezo evekben. Az Omega (csak hogy visszakanyarodjunk hozzajuk) hamarosan falba fog utkozni, ha igy folytatja, ugyanis ha utol is erik a Rolexet arban, minosegben es valamilyen szinten presztizsben is, azzal fognak szembesulni, hogy pont ott erik utol a Rolexet, ahonnan a Rolex epp egyre erosebben kivonja a fokuszt, azaz a megfizetheto acel orak szegmenseben. Az arany-acel es nemesfem orak piacan pedig az Omega nagyjabol sehol sincs egyelore, es nem latszik az sem, hogy mi modon akarnanak ott is sikereket elerni. Mire egy acel Omegat egy acel Rolex mellé lehet majd tenni egy-egyben, addigra a Rolexet mar inkabb az arany es platina sportoraikrol fogjak ismerni az emberek :)) Az Omega meg tok egyszeru ballepeseket csinal a nemesfem orainal; olyanokat, amiket egy hetkoznapi orarajongo is azonnal kiszur, hogy hulyeseg, pl. szinte azonos szamlappal+lunettaval gyartani egy acel (titan) es egy platina modellt ugyanabbol az orabol :>

Előzmény: innovations (156945)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156946

"WDL mit akar a 3db IWC vagy 4db Panerai készletével"

 

Mondjuk nem sokkal jobb a helyzet az (Andrassy uti) Omega butikban sem. A feher 42 mm-es Planet Ocean-t szerettuk volna a felesegemmel megnezni, nem akkor jott ki, de epp ki volt rakva egy bazinagy plakat, amin az az ora szerepelt. Mutatom a fickonak a butikban, hogy az ott erdekelne minket, fel lehet-e probalni. Mondja, hogy nincs raktaron, majd talan valamikor kapnak, de meg lehet rendelni, es mondja a listaarat. Nezek ra, mint a suger, hogy ezt megis hogy gondolja? Mondom neki, hogy megrendelnenk, persze, szivesen, csak elobb jo lenne eloben megnezni, mert me'g csak foton lattuk. Es mivel ez kvazi butik modell, igy esely sincs arra, hogy mashol meg tudjuk sasolni kis hazankban. Mondja, hogy ott van a foton, elozo nap vittek el az utolso darabot, es meg lehet rendelni. En meg csak neztem nagyokat, aztan gyorsan el is hagytuk a butikot. Egyreszt mi az, hogy nincs raktaron elegendo mennyiseg, ha ilyen nepszeru darab? Vagy ha tenyleg elozo nap vittek el, akkor miert nem mondja azt, hogy X nap/het mulva kapnak uj arut, abban lesz majd egy ilyen is, es felhiv telefonon vagy kuld emailt, hogy mikor lehet bejonni megnezni az orat? Ertem en, hogy ez egy mas kategoria, mint amikor a Westendben, a Markas orak uzleteben is lehettt me'g Omegat kapni, de anno abban az uzletben ezerszer normalisabbak voltak, pedig tul sok orat naluk se vettem, leginkabb csak nezelodni meg dumalni jartam be :)

Előzmény: innovations (156944)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156945

Már rég nincs gyártásban.

Egyébként nekem nagyon tetszenek a mostani Zenithek. Pont tegnapelőtt néztem meg őket az Orexnél. Elképesztő minőség érzetet, kifinomultságot és eleganciát sugároznak. Sokkal különlegesebbnek hatnak mint egy Rolex vagy egy Omega.  Az árak viszont elég húzósak.

Én pedig a Zenith helyében pont az El primero alapokon ütném tovább a vasat.  Bár hozzá kell tenni, hogy nem is olyan rég még volt egy arany-acél  primerom ami szépnek ugyan szép volt, de pont a szerkezet az ami nem nagyon hozott izgalomba...

Előzmény: Fiery (156943)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156944

Szerintem pedig teljesen hasonló okból választják szét az autóknál is...

és mint mondottam nincs bajom a multibranddel /főleg ha ruha divatáru/  és persze valóban lehetne jól is csinálni, de például akkor nem értem, hogy például a WDL mit akar a 3db IWC vagy 4db Panerai készletével? Persze O.K, hogy nem ad a gyár/ bár ezt azért kétlem/ meg, hogy drága lenne és a többi...

,de mondjuk azért az érdekes lenne ha csak SS Submarinert és Datejustot akarnék tartani, WG Daytonát pedig nem mert az drága és évenként lehet belőle eladni egyet...

;-)

Előzmény: Fiery (156940)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156943

Nem csoda. Ennel tobb fantazia, tobb egyediseg kellene a Zenith ujgeneracios buvarorajaba. Valami olyasmi lenne jo, mint a Stratos, csak 3 mutatosban, 42 mm koruli meretben. Persze az nagyon ingovanyos terulet, hiszen a Zenith kronokat meghatarozo 3 szinu segedszamlaprol le kellene mondani, onnantol pedig nehez egyediseget vinni az oraba a meglevo alapokra epitkezve...

Előzmény: innovations (156941)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156942

Ez az ora ujonnan is kaphato? Mert en nem latom a Zenith honlapjan...

Előzmény: Törölt nick (156938)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156941

hát ez annyira hiányzok a kínálatból, hogy konkrétan négy éve áll a kirakatban a Petőfi Sándor utcában...

;-)

Előzmény: Törölt nick (156938)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156940

Szerintem az autokat ne keverjuk ide, az teljesen mas tema. A multibrand uzletek kapcsan is lehetne erveket es ellenerveket felhozni, alapvetoen azonban az a problema, hogy lehet ezt rendesen, korrekt modon, izlesesen, szinvonalasan csinalni, meg ugy is, ahogy nalunk sok uzlet csinalja :( Ha van elegendo terulet, rendesen kulon vannak valasztva a markak, akkor en nem latok semmi rosszat abban, ha egy boltban lehet Breitlinget, Bulgarit, Chanelt, Hamiltont, IWC-t, Panerait, Pateket, Rolexet es VC-t is kapni, mint ahogy Pragaban jol mukodik ez a Carollinum uzleteben az o Andrassy utjukon. Ami, mellesleg, sokkal inkabb klasszikus luxus bevasarlo utca, mint nalunk az Andrassy ut. Nalunk szerintem az is a problema, hogy szet van minden toredezve, nincs egyetlen, egyenes, konnyen bejarhato, hangulatos utca, ahova koncentralodhatna az osszes ilyen uzlet. Van a Vaci utca, a fashion street, az Andrassy ut -- ez utobbi raadasul bazi hosszu is, plusz az ezekbol nyilo kisebb utcak es terek.

Előzmény: innovations (156935)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156939

Nem is tudom, szerintem pedig pont a multibrand ellen megy a játék.

Persze tény az is, hogy bizonyos fokig nem vet túl jó fényt egy gyártóra ha túlzottan nagy árengedménnyel lehet megkapni a termékeit.

Lehet, hogy már elhangzott itt, de az érdekesség kedvéért mégis megemlíteném, hogy a 2008-as crisis idején amikor kicsit beszakadtak az eladások a Rolex a hongkongi dealerektől elkezdte visszavásárolni a megmaradt készletei,  mielőtt azokat még túlzott módon elkezdték volna akciózni.

;-)

Előzmény: Fiery (156934)
Törölt nick Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156938

Előzmény: phranxinatra (156907)
tomcat Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156937

Létezik hasonló megoldás a hi-fi elektronikában is, amikor pl. két párba válogatott pnp és npn tranzisztort kapcsolnak egymással "szembe", hogy a B-osztályú kapcsolásban kiegyenlítsék egymás hibáit. Valamiért viszont az audiofilek az A-osztályú, egy tranzisztoros (az igazán vájt fülűek pedig a single-ended triódás elektroncsöves) kapcsolásokat részesítik előnyben.

Nem alkotható két, egymást tökéletesen kompenzáló mechanikus szerkezet egymás hibáinak kiegyenlítésére. A pozicionálási hiba kétségkívül fontos és érdekes a mechanikus karóráknál, de a lenti diagram csak az X-Y irányú statikus pozicionálási hibát ábrázolja, a Z irány mellőzésével. Ami egyetlen rugónál jogos, de ha két rugó egymással szemben dolgozik, akkor ha közel vannak összeérhetnek, ha távol vannak, akkor pedig a tengely torziós lengése is megjelenik hibaként.

 

tomcat

Előzmény: oys... (156922)
nickback38 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156936

Ha már luxus hajó, akkor viszont szvsz Váci utca. Az Andrássy út mára cc. egy szimpla főutca az Oktogon és a Deák

tér között - bár próbálták, nem sikerült visszahozni a régi színvonalat...

Előzmény: innovations (156933)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156935

Off.

 

Sőt, hogy tovább ragozzam, nem csak az értékesítési, de még a szerviz hálózat is külön van bontva többek között a Toyota és a Lexus estében is. 

Bár amennyiben jól emlékszem talán Veszprémben a Jászplasztik egy légtérben árul Kiát és Mercedest.

Érdekes.

 

Előzmény: innovations (156933)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156934

Ertem az allaspontodat, de erre megoldas lehetne az is, hogy pl. csak az Orex Vaci utcai uzleteben ill. a WDL Kristof teri uzleteben lehetne kapni Omegat. Azokban az uzletekben nem nagyon vannak filleres orak.

 

Amugy meg, az Omega szerintem nem elsosorban a multibrand ellen csinalja a butikosodat, hanem inkabb a kedvezmenyek megvagasaert. Ez persze csak elvben mukodokepes modell, a Rolexnel is jol lathato, hogy a neppereken keresztul ugyanugy be lehet szerezni kedvezmennyel az orakat, nem kell feltetlenul listaaron vasarolni a butikokban.

Előzmény: innovations (156933)
innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156933

Azért én az új andrássy úti Omega szalont nem nevezném a "klasszikus magyar" értelemben vett butiknak. Sőt inkább azt mondanám, hogy a megfelelő helyére került a dolog. Az Omega álláspontja pedig teljes mértékben érthető. Egy luxus hajón, vagy szállodában sem ugyanazon a lépcsőn közlekedik a személyzet mint ahol a vendégek. Magyarán ha én Omega lennék én sem nagyon repesnék az örömtől ha a milliós óráim mellett néhány száz vagy akár tízezer forintos holmikat is árulnának. Egy saját butik pedig azért mindenképpen exkluzívabb mint egy "szedett vedett" multibrand.

Egyébként pedig a multibranddel sincs bajom, bár adott esetben teljes kollekciót soha egyikük sem tartott.

Előzmény: Fiery (156930)
Navigare necesse est Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156932

"..Breitling megtiltotta a bevasarlo kozpontokban valo arusitast. " /by Fiery/ Erre reflektàltam.

 

 

innovations Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156931

Nem a plazán van a hangsúly, csak saját butik ill értékesítési hálózat. Multibrand se nagyon csak aki megfelel a támasztott feltételeknek.

Felfelé történő pozicionálás, ennyi.

Előzmény: Navigare necesse est (156926)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156930

Ezt en is felvetettem az eladonak, de nem tudott ra mit mondani. Latszott rajta, hogy baromira nem orul a dolognak. En ugy altalaban a butikosodast utalom, szornyu, hogy lekorlatozzak a helyeket, ahol ilyen orakat meg lehet tekinteni, fel lehet probalni. Nem lenne gond, ha hirtelen nyilna az orszagban me'g vagy 5-10 Omega butik, de erre semmi esely, hosszutavon sem.

Előzmény: Navigare necesse est (156926)
Navigare necesse est Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156929

Breitling AD-t láttam Szegeden is, 5 évente biztos eladnak 1-1 modellt átlagosan.

Előzmény: Fiery (156923)
nickback38 Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156928

Szvsz ennél húzósabb probléma, hogy az egymást "kioltó" hibák csak egy ideig mozognak együtt - biztosat csak a kiválasztás pillanatában lehet mondani. Semmi garancia sincs rá, hogy az idő előrehaladtával különböző irányban és ugyanolyan mértékben fog változni a rugók állapota, hogy fennmaradjon a kezdeti állapot. Kérdés, hogy mennyi használat után kezdenek el "külön életet élni" a rugók...

 

Előzmény: APT (156925)
APT Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156927

Az éves naptárt azért már rendszertanilag öröknaptárnak tekintjük - a négy évente nem kezelt szökőnap problematikája aligha számottevő. Ráadásul, mint tudjuk, az évet/szökőévet kezelő öröknaptár mechanizmusok sem szoktak tökéletesek lenni, hiszen a 400 évente extra szökőnapot azt sem kezeli egyik sem... ;-)))

Előzmény: vzstrial (156924)
Navigare necesse est Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156926

Én is nemrégiben olvastam ezt az Omegáról.

Kérdés, ki mit ért bevásárlóközpont alatt. Ha a magyar "plázák" színvonalát tekintjük, úgy érthető. De kétlem, hogy ebbe a kategóriába tartoznának Dubai, KL vagy Szingapúr (sorolhatnék még a városokat / országokat a végtelenségig) luxus malljai.

Erősen kétlem, hogy ezekból is kivonulnának.

Előzmény: Fiery (156923)
APT Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156925

Hát, az a helyzet, hogy mint annyi minden mást, igazándiból ezt is anno Breguet találta ki.. ;-)))

 

A megoldással egyébként alapvetően az a gond, hogy a konstrukció vagy nagyon magas lesz (nagy térközzel a két rugó között) - vagy viszonylag kis rezgésekre-lökésekre is a két hajszálrugó "összecsókol" egy-egy pillanatra, és rettenetesen összevissza járást eredményez. Miközben a jól kivitelezett Breguet véggörbéjű rugóhoz képest már csak nagyon kis előrelépést jelent a pozicionális hibát illetően - ami annak tükrében, hogy a helyzetét folyton változtató karóránál ez a hiba amúgy sem szokott nagyon problémás lenni, a rezgésérzékenység viszont komoly hátrány...

Ez megint csak egy olyan érdekesség, ami elterjedni aligha fog, a gyakorlatban ugyanis egyértelműen több a hátránya, mint az előnye....

Előzmény: oys... (156920)
vzstrial Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156924

Szó se róla, nekem is nagyon tetszik. Valószínű tényleg nem egy eget rengető dolog az, hogy nem öröknaptáras... :)

Visszatérve, a dátumra, még az elrendezése is ízléses. Talán egy központi másodperc mutató és 6 óránál levő járástartalék jelző segédszámlapos verzióban tudnám még elképzelni.

Előzmény: oys... (156917)
Fiery Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156923

GO-t irtam, hogy van egy modell toluk, ami szimpatikus, a tobbi emlitett gyarto meg szamomra tul szurke es erdektelen. A Sinn ha jol tudom, svajci szerkezetet hasznal, az meg nalam mar eleve negativum. Nemet gyarto hasznaljon nemet szerkezetet, ugy az igazi ;)

 

Mas: lehet, hogy mar volt szo rola a topicban, de mindenesetre nekem uj info volt ez, gondoltam megosztom. Ma voltam WDL-ben, az Arena Plazaban, meg akartam nezni az uj Seamaster 300-at, ill. ha nincs raktaron -- erre tippeltem --, akkor megkerdezni, hogy mikor erkeznek. Az elado holgytol azt az infot kaptam, hogy az Omega felmondta az ertekesitesi szerzodest az osszes kereskedessel, es marciustol kizarolag az Omega butikban lehet majd kis hazankban Omegat vasarolni :> Seamaster 300 nem volt, csak egy csomo Planet Ocean meg Aqua Terra, ezek le is voltak arazva 20%-kal, mivel most mar kiaruljak a keszleteket. Velhetoen a Kristof teri WDL es az Orex is igy csinal, ugyhogy ha van valamilyen regebbi modell, ami szimpatikus, akkor most lehet szemezgetni. Velhetoen a 20%-bol is engednek me'g, ha kicsit eroskodik az ember, vagy nepszerutlen modellrol van szo. Az elado egyebkent azt is mondta, hogy a Breitlinget is mar csak 3 helyen aruljak az orszagban, mivel a Breitling megtiltotta a bevasarlo kozpontokban valo arusitast. Kerdeztem tole, hogy kapnak-e helyette masik markat a meglevo Longines, Frederique Constant es Tag melle, de nem tunt optimistanak. Mondtam neki, hogy a Zenith jopofa lenne az Omega helyett, de a reakcioja alapjan nem lat erre sok eselyt.

Előzmény: nickback38 (156914)
oys... Creative Commons License 2015.01.04 0 0 156922

Ja, a helyzeti hibái ennyire egyenlítődtek ki Moser-éknél, Schaffhausen-ben:

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!