Keresés

Részletes keresés

gyingyi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 576
A szálloda végén, és a bal oldalán van egy korallszírt! (tele gyönyörű halakkal)

Ott úszol, ahol akarsz!

Gyingyi ®

Előzmény: OSZIBARACK (575)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.08 0 0 575
Szia Gyingyi!

Voltatok a vízbe is, (hülye kérdés tudom)úgy értem a korallok milyen messze vannak a parttól, lehet sok halat látni a parthoz közel????

Csak az a keskeny strandja van, amit a képen látni??? lehet a szállodától jobbra balra is elúszkálni vagy csak a saját strandján lehet az ember??

Őszibarack

Előzmény: gyingyi (574)
gyingyi Creative Commons License 2004.01.08 0 0 574
Hotel Sunrise El Palacio Al

Minden nagyon jó volt!

Gyingyi ®

Előzmény: OSZIBARACK (573)
OSZIBARACK Creative Commons License 2004.01.08 0 0 573
Sziasztok!

Melyik szállodát válasszuk???

Palma de Mirette FP
Hotel Sunrise El Palacio Al
Hotel Sea Gull Al
Hotel Conrad Al

Tapasztalatotok van???Mennyire jó a kaja, az ellátás? egyéb szolgáltatások? A szobák??? A strand? Snorizási lehetőség???

Egyelőre csak a Mirettéről láttam beírásokat, összességében jó a visszajelzés, de oda csak FP van.

De lehet,hogy All Inclusivra mennénk, melyik legyen???

Előzmény: deltaforce (572)
deltaforce Creative Commons License 2003.12.08 0 0 572
Köszi az információkat!
A hasmenéstől nem félek,sokat járok üzleti úton Ázsiában, és hat évig éltem Algírban is, soha semmi bajom nem volt.
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.06 0 0 571
Sziasztok!
Szerintem ez a hasmeneses dolog egy akkora baromsag, mint a haz!! Ha valaki a szallodaban etkezik, es nem egy putri 2*os hotelben lakik, semmi baja nem lesz! Azok vannak hasmenesnek kiteve, akik az utcan, lepukkant helyeken mindent osszezabalnak, bar az en barataimank attol sem lett semmi bajuk.
Csutortok este jottem haza Sharm El Sheikhrol, es nem hogy hasmenesunk nem volt, hanem inkabb szorulasunk, de most nem viccelek!
2,5 eve Cairo-Luxor-Hurghada koruton voltam, szinten semmi bajom nem volt!
Es nem kulonosebben edzett a gyomrom, a baratnomerol ne is beszeljunk.
Szerintem az emberek ezzel feleslegesen paraztatjak magukat, Sharmon a Savoyban laktunk es ott meg a jeget is asvanyvizbol csinaltak, de a varosban, az uzletekben is ahol teaval kinaltak minket, azt is asvanyvizbol csinaltak.

Ugyhogy ne feljetek.

Előzmény: satuprinsessa (567)
ISTÓK Creative Commons License 2003.12.06 0 0 570
Tavaly jan.-ban tök jó idő volt. Tiszta nyár. Hazai tömény 5-6 féle./ konyak, wishkey, vodka / Hazai és import Stella . Az egyp.-i Stella is jó és olcsó. Az AliBabában próbáld ki a vizipipát /sisát/ egy mangó dzsúzzal. Én majd febr.-ban megyek. Reggel ne felejts el bevenni egy felest, ha nem akarsz beteg lenni. Vizet ne igyál, mert vizköves lesz a fogad. :)
Előzmény: deltaforce (569)
deltaforce Creative Commons License 2003.12.05 0 0 569
Sziasztok Hölgyek - Urak!
Azt szeretném megtudni, hogy járt-e már közületek
január első felében Hurghadán, és ha igen, akkor
milyen idő van ekkor? Lehet-e szélvédett helyen napozni, etc..., és hogy az all inclusive-ban pl.
egy Aladdin, vagy AliBaba-ban milyen alkoholos piák vannak.
Üdv. Delta
nikonaprofi Creative Commons License 2003.11.26 0 0 568
Mi híztunk vagy három kilót, mert a hotel viszont elsőosztályú volt, a kaják is finomak, és amennyi csak beléd fér....... a kirándulásokon is normális éttermekbe vittek, csak azt akartam mondani, hogy a helyieknek szóló éttermeket nem ajánlom. Vigyázni meg mindenhol kell, ahol az európaitól lényegesen eltérő kultúrával és viszonyokkal találkozol. Ha ilyen a hozzáállásod, tényleg inkább maradj itthon, mert csalódás ér egy halom pénzért.
Előzmény: satuprinsessa (567)
satuprinsessa Creative Commons License 2003.11.26 0 0 567
Köszi! Időnként már nem is értem, miért akarok egyáltalán Egyiptomba menni, ha még egy étterembe se lehet nyugisan beülni. Eléggé elriaszt, amit itt a többség ír, hogy mennyire kell vigyázni minden itallal, meg étellel. De végülis van egy jó oldala is a dolognak: hány kilót is lehet átlagosan fogyni egy hét Egyiptommal? :))))
Előzmény: nikonaprofi (566)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.11.26 0 0 566
mi másik szállóban laktunk, a Palma de mirette-ben, de kívülről csini volt az a szálló is.
Mi a hotelban ettünk csak, meg a Mcdonalds-ban. A szállóban korrekt volt a kaja, elfogadható áron. A városban ami éttermeket láttam, nem győztek meg :-)
Előzmény: satuprinsessa (565)
satuprinsessa Creative Commons License 2003.11.26 0 0 565
Sziasztok,
lakott valaki a Hotel Sea Gardenben Hurghadában? Szívesen olvasnék tapasztalatokat. Az is érdekelne, hogy melyik helyi étterembe érdemes elmenni kajálni.
Köszi!
Jó Ember Creative Commons License 2003.11.14 0 0 564
Hurrrááá, mi is megjártuk Hurrrrghadat, veletek együtt a Tropicanaban, dehát a hatvanvalahány magyar között aligha ismerhettünk egymásra...

A többiek számára: a sok magyar tiszteletére még Duna tévé is be lett programozva a harmadik naptól, kissé szemcsésen, de érthetően vették.

Kaja, pia a lentiek szerint, akit érdekelnek a halak, az ehetett is és láthatott is eleget.

Vízalatti fényképező kint vehető 50-80 fontért (minőségtől és szerencsétől függően), ami a pesti őszi akciós ár fele, innen ne vigyen senki! Sőt, az előhívás is kijön félpénzből, bár a minőség is olyan (vagy a gép lett olyan?).

A friss érdeklődőknek pedig annyit, hogy most már csak a szeles vénasszonyok nyarát kedvelők vagy a kirándulni szándékozók menjenek, a víz kezd hűvösödni, a szél pedig erősödni.

Viszont Luxor most kellemes lehet!!!

Köszi az elődöknek a hasznos infokért, a Sunrise Palacio (Tropicana) valóban egy szerencsés ajánlat volt idén ősszel!

tuba1 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 563
Sziasztok!
Itt vagyunk a Sun Rise Palacioba,minden tuti, a hely,a kiszolgallas korrekt az egesz.Ket problema van:a szel fuj,mint az allat,a parommal meg ugy megfaztunk-szerintem a legkonditol-hogy 5 eve nem voltunk ilyen betegek.A patikus lehuzott penzileg a Coldrex-ert+valami masik gyogyszerert.Csak a szalloban vettuk eszre,hogy amiert 35 fontot fizettunk,az 2 Font.\rajt volt a dobozon\ Pofatlanul le akarjak rantani az embert mindenhol.
Most latom csak,hogy nem kiszolgallas, hanem kiszolgalas.hat roviden ennyi.
Tamas! Megvan a konyv, 40 font volt.
Előzmény: nikonaprofi (562)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.11.12 0 0 562
Irigyellek :-))
Előzmény: thomas21 (561)
thomas21 Creative Commons License 2003.11.12 0 0 561
Na már csak kettőt kell aludni, oszt megyünk két hétre :-))))))
nikonaprofi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 560
Nem fizettünk sarcot a telepített idegenvezetőnek, hanem a helyi portással beszéltünk, neki adtunk két ötdollárost, hogy a csomagjaink a helyükre kerüljenek. a hallban pedig végül csak kb. öt percet töltöttünk :-)). A csomagjaink rendben a szobába kerültek, meglepően szívelyes volt velünk a hotelben mindenki, a telepített idegenvezető kivételével, de azt meg csak egy hét múlva láttuk megint, mikor hazajöttünk. Arra is gondoltunk, hogy a fejenkénti öt dollár fejedelmi lehetett ahhoz képest, amit amúgy sok-sok kézen át kapnak..... A szobánkban naponta tiszta törölközőből hajtogatott figurák vártak, minden ragyogott.
Ráadásul, ha már lúd, legyen kövér, utána összeállt egy kb. 15 fős csapat, aki csak ottani irodákkal ment (féláron) mindenhova. Persze akik nem biztak az arabokban, és dupla pénz fizettek a magyar idegenvezetőnek, nem hitték el utólag sem, hogy mi is kényelmes buszban utaztunk, ugyanabban az étteremben ettünk, és a Kheopsz piramis sem volt feleakkora félpénzért :-))
Visszatérve a Palm de Mirette-re, le kell menni a partra, ahol az animációkat rendezik. Mellette található egy bódé, Aqua Center felirattal. Itt jelentkezhettek, az összes olyan fakultatív programra, amit a prospektusokban hirdetnek, és maximálisan megbízhattok bennük. Megmondják minden reggel hova menj (vagy a parton vesznek fel, ha vizi a program, vagy a hotel előtt, ha buszos), hány órára és pontosak voltak. A Giftunos programmal csúsztak kicsit, de annyival tovább is maradtunk a vizen. Az árakat leírtam az előző hozzászólásban, arra hivatkozhattok. A hotelban a kaja nekünk nagyon bejött, minden nap találtunk valami fincsit. Általában egyfélét ettünk, abból sokat, és nem volt hasmenés. A felvágottól, és más nyers kajáktól tartózkodtunk, inkább a főtt ételeket ettük. Finom a palacsinta, reggelire a rántotta, a pörköltek jók voltak, a rántott zöldségek is ehetők, a sütik változatosak. A sör a hotelban lévő boltban 10 LE ( 400 ft) az étteremben 15 LE. Városban szesz nincsen, csak hotelokban, és néhány előkelő étteremben, de ott is hasonló árakon. A ramadán miatt az élet fél háromkor leáll, és csak napnyugtakor élednek fel megint, ha már ettek-ittak. Akkor viszont hajnalig áll a bál :-))
A hotelból a városba bejutni iránytaxival fejenként 1 font (kb. 40 Ft), a taxi azonnal ott terem, ha kiállsz az út szélére. Az úton átkelni viszont életveszélyes, mert nem állnak meg, csak dudálnak, és este lámpát sem gyújtanak !
Más-más élmény a "Downtown", ez a régi városközpont, meg a csilivili új. Az utóbbiban McDonalds is van, a gyerekek kedvenc helye lett. A hazai árak kb. 60%-ával üzemel.
Ha pihenni mentek, szinte ki sem kell a Mirette-ből mozdulni, minden ott van bent. Olcsó a billiárd, jó zene van esténként.
Feltétlenül ússzatok ki a strand déli végénél a korallzátonyon túlra ( kb. 6-700 méter széles) mert az azutáni világ mesés lesz. A kb 60 centis víz hirtelen 3-4 méteres mélyül, és a függőleges falon rengeteg szép hal van. Kint a nyílt vizeken sem láttunk ilyen tuti helyet.
Ennyi a hotelról, kérdezz...
Ja, és érezd jól magad !
Előzmény: Anna ) (558)
thomas21 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 559
Szia Nikon!

Mi 14.-én megyünk a Palm Mirettébe. Írj már valamit a hotelről, környékről, lehetőségekről.

Kösz!

Előzmény: nikonaprofi (557)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.06 0 0 558
Szia!
Hááát,azért Ti sem vagytok semmik.....!:)))Berendezkedni a hallban...:)És a végén nem fizettétek ki a 20 USD-t?
Egy hétig vtatok?Tök jó,h ennyi kiránduláson részt vettetek!:)Azon a bizonyos korallzátonyos merülésen vtatok?Milyen idő volt?

Abban teljesen igazad van,h helyben jobb a kirándulás lekötése,Mi is úgy csináltuk!

A fotó laborral kapcs. nekünk jó tapasztalataink vannak!A Golden 5-ban vtunk,ott Kodak bolt volt.Utolsó este bevittük hozzájuk a tekercseket,és másnap 9-re,v 10-re(már nem tudom) készen is vtak a képek.Ott is,és itthon is 4-4 tekercset(volt benne 1 tengeralatti is) hívattunk elő,pont fele annyiba került,mint itthon!
SZóval,aki a G 5-ba m1,az nyugodtan hívattassa elő ott.(bár mi a Karthago T-sal mentünk,és Ők a honlapjukról már levették ezt a hotelt,sajna,pedig naon jó volt!!!)

Bocsi a sok hülye kérdésért!:))

Üdv:Anna

Előzmény: nikonaprofi (557)
nikonaprofi Creative Commons License 2003.11.06 0 0 557
Tegnap jöttünk meg a Palm de Mirette-ből. Átfutottam a korábbi hozzászólásokat, és a 20 dolláros fejenkénti jattot mi is sokalltuk, pláne, hogy egy körútra sem mentünk el az irodával ( Best Reisen ) A telepített idegenvezető tőlünk is kérte, de mondtuk, hogy csomag le-fel hordásért max. 5 dollárt fizetünk fejenként, és azt is inkább személyesen a hordárnak. Ő is eljátszotta az "akkoraddignemadomodaaszobakulcsot" játékát, de megnyugtattuk, hogy megtarthatja nyugodtan, mi ellakunk a hallban is szívesen, és elkeztünk berendezkedni az egyik sarokban. Rögtön lett szobakulcsunk !!!!
Helyi irodákkal féláron mentünk el Kairóba és Luxorba, ugyanolyan szolgáltatást kaptunk, csak az idegenvezetés ment angolul. A többi program is fele volt az itthon hirdetett áraknak, ugyanazokkal a feltételekkel. Kétnap Kairo, egy nap Luxor, egy palackos merüléses hajókázás, meg egy Giftuni kirándulás volt összesen 130 dollár. Ha a Mirette-be mentek, megmondom pontosan kit kell keresni a fakultativ programok helyett, de a városban is van sok helyi iroda. A magyar irodák kicsit pofátlanul nagy haszonkulccsal dolgoznak kint.....
Az Unicum nálunk elégségesnek bizonyult a hasmenés ellen, fejenként egy hétre fél liter. Enni csak a hotelban ettünk, a kirándulásokra is onnan csomagoltunk.
A hotel fotolaborját nem ajánlom, kicsit ugyan olcsóbb, mint itthon, de a minőség gyalázatos.
Ha bármi kérdés lenne, szívesen válaszolok.
tuba1 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 556
8.40-es gép.
Előzmény: tuba1 (554)
Frodika Creative Commons License 2003.11.04 0 0 555
Sziasztok!

Januárban szeretnénk menni egy 8/7 napos Kairó- Luxor-Asszuán-Abu Simbel körútra. Volt-e már valaki január közepén Egyiptomban a fenti útvonalon? Utaztatok-e a Best reisennel vagy a King tours-sal? Érdemes-e ilyenkor Hurghadára menni? Köszi

tuba1 Creative Commons License 2003.11.04 0 0 554
Jön valaki holnap a 9.40-es géppel Hurghadára?
Előzmény: szahmet (553)
szahmet Creative Commons License 2003.11.03 0 0 553
Visszatérve a szállodára, akár el van európaisodva, akár nem, egy gyümölcstől is kaphat valaki harcifosást, ha gyengébb a gyomra.
Mert persze nem ásványvízzel öntöznek, vagy mossák meg a gyümölcsöt! :)))
Előzmény: KKNC (551)
szahmet Creative Commons License 2003.11.03 0 0 552
Szia KKNC!

Nyilván egyéni fogkékonyság kérdése is a dolog!
Én azt tudom mondani, hogy mi beoltattuk magunkat, meg az összes haverom akik tavaly kinnt voltak, vagy kijárnak merülni, és soha semmi bajuk nem volt.
Viszont akikkel kinnt találkoztunk nagyon nem úszták meg a dolgot, és sokan jönnek haza úgy, hogy úgy kezdik a beszámolót, hogy milyen rosszul voltak az első pár napban.
Nekem 8 ki mit csinál, nekünk az a lényeg, hogy az banda akivel kijárunk okés legyen arra a két hétre amíg valahol vagyunk, hogy senki ne maradjon ki semmiből.

Szia, szahmet

Előzmény: KKNC (551)
KKNC Creative Commons License 2003.11.02 0 0 551
Én Tunéziában és Egyiptomban is voltam, eszem ágában sem volt beoltatni magam, rövideket sem ittam, és semmi bajom nem volt. Somandinak is csak minimális gyomorproblémája volt, semmi érdekes. (és szerintem az is csak azért, mert fürdés közben nem figyelt, hogy a szájába ne menjen víz...)
Szóval ez az oltás dolog így hülyeség. Vannak akiknek enélkül sincs bajuk, vannak, akiknek ezzel együtt is van, és csak nagyon keveseknek számít valamit.
A lényeg az szerintem, hogy az összes ilyen elővigyázatosság arra vonatkozik, ha valaki ott boltban vesz magának kaját, zöldséget, stb., ott főz magának, esetleg beülöget éttermekbe. Aki lényegében csak a hotelekben eszik, az európaiasított kajákkal találkozik csak...
Előzmény: szahmet (546)
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.02 0 0 550
Hello,
En sem kaptam el semmit multkor, biztos makom volt.
Hogy hova megyunk ez jo kerdes, mert kicsit osszebalheztunk a baratnommel, pont a befizetes elott, ugyhogy igy most 2-3 hetet csuszik az ut, de legalabb jobb arak vannak most, ugyhogy jol jott ez a dolog:) De az idore valo tekintettel tuti, hogy egyiptom lesz, El Gouna.
Előzmény: Anna ) (549)
Anna ) Creative Commons License 2003.11.01 0 0 549
Sziasztok!
Mi amikor kint vtunk,akkor kivittünk magunkkal egy "skinman scrub" nevű kézfertőtlenítőt.Ajánlhatom mindenkinek!Sokszor kell vele kezetmosni egy nap,jól be kell dörzsölni,picit állni hagyni,majd leöblíteni.
Nem mondom,h mi se kaptuk el a hasmenést,de jóval gyengébb lefolyású volt.Nekem pl. 1/2 napig tartott ,és sztem még addig se tartott vna,h ha pont aznap délre nem irattuk vna be magunkat teniszezni,mert az akkor nagyon sz@arul esett!Anyukámnak 1 nap volt kb.,v még annyi sem.Bátyám el se kapta.Apám pedig rájátszott a dologra rohadtul,úgyhogy azt nem írom be!:)
Viszont lehet kint kapni vmi gyógyszert,amit célszerű már az első napokban beszerezni.Ez pontosan erre a betegségre van,és csak kint lehet kani!Viszont a Pennicilin érzékenyek vigyázzanak!Anyukám is az,és ronda kiütéseket kapott,mert tartalmaz a gyógyszer!(Diax a gyógyszer neve)

Én úgy tudom,h Egyiptomba nincsen kötelező védőoltás.Azért tartom baromságnak beoltatni magam,mert ez egy olyan betegség,ami kizárólag egy kinti betegség!!Tehát nincsen semmilyen oltás,sem pedig itthon kapható gyógyszer,amivel ezt ki tudod védeni,mivelhogy ezt a vízből,a gyümölcsökből,(főtlen)zöldségekből kaphatod el+a fekáliától,amivel trágyáznak!A vízben van vmi olyan amőba,amihez a mi szervezetünk nincsen hozzászokva,és ebből ered a betegség.
Asszem ebben a topicban olvastam,h vki írta,h rosszak a koktélok...Nem is szabadna inni!Mert ott van benne a jég,meg a gyümik!És semmilyen jeges italt se kéne inni!
Szóval amivel igazán ki tudod védeni,h sokszor mosol kezet kézfertőtlenítővel(bár akkor is csak ottani vízzel mosod meg,de mégis fertőtlenítővel),és nem veszed a szádba a kezed.Ezt csak bátyámból kiindulva mondom,mert Ő rágja a körmét,bár igaz,h Ő volt az 1etlen aki semmilyen szinten nem kapta el(csak egy kis napszúrást)...:)

Üdv:Anna:)

Gosi:Hova fogtok most utazni?

szahmet Creative Commons License 2003.11.01 0 0 548
Hozzáteszem, hogy az Országos Járványügyi Intézet szerint pontosan:
Tífusz
Hepatitis-A
és Malária ellen ajánlott beoltatni magát, az Egyiptomba utazó túristának.
Mi az első kettőt adattuk,mert akkor nem volt szúnyog, csak 50 fok.
szahmet Creative Commons License 2003.11.01 0 0 547
Szia Goszi777!

Az ezalatti hozzászólást nehogy magadra vedd, nem a te hozzászólásodra reagáltam, csak visszaolvastam egy jópár oldalt!
És csak mosolyogni tudok azokon az embereken akiknek direkt jóindulatból felhítuk a figyelmét a dolgokra, és nagyjából azt válaszolta, hogy ő márpedig nem oltatja be magát, mert neki az unokatestvérének, az iskolatársának, az apukája volt kinnt, és az sem oltatta be magát, tehát ő sem teszi!
Aztán hazajött, az egyhetes egyiptomi nyaralásáról, amiból 3 napot a Wc-n tölött!
No comment! :))))))))))))
Most akkor kivel lökött ki?

Szia, szahmet

Előzmény: Goszi777 (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!