Bocsánat, szerintem a csajok másról álmodnak. A lámpáknak pedig szerintem nem kötelező fegyver-színűeknek lenni, hacsak nem hadba indulnak vele. Részemről most egy dolognak üzentem hadat: a fekete lámpáknak. Megjegyezném, hogy a bíborról hard rock együttest neveztek el, és ezt a színt olyan egyházfők fejére teszik, ahol nő nem indulhat a versenyben. Az arany szín megjelenik a férfiak ruházatán, övcsatján, számtalan olyan dolgon, amit femininnek nem neveznél. A fotóid kékje valahogy nem olyan, mint a prospektusé. Mondjuk a rózsaszínért én sem állnék sorba a lámpaboltban.
A review-d némi hölgy-alázástól eltekintve szokásosan frankó. És amíg nem lesz újabb forradalom a ledekben és az akkumulátorokban, addig kifejezetten érdekelnének a nem-fekete lámpák.
Remélem, jobban fog szerepelni, üzemidőt tekintve, mint az Acebeam L16, mert az 3100 mAh -ás akkuval, tényleg 9 óra körül teljesített, 150 lm fokozaton. Az Armytek Prime A2 PRO, a fekete ENELOOP -pal, 5 perc híján, teljesítette a 9 óra üzemidőt (8 óra 20 perc helyett). És a legtöbb esetben, a 34 lm fokozata is elég, az esti sétánál.
Az Armytek Predator PRO a 3500 mAh -ás akkuval, 10 óránál jelzett 3 villanást, és teljesítette a 11 óra 34 perc üzemidőt (ezután holdfényre kapcsolt) a 150 lm -es fokozaton. Egyébként 152 lm -t mértem. Ez szerint a Prime C2 PRO -nak is jobban kéne szerepelnie.
Érdekes volt még az is, hogy a Nitecore EA21 és a MT20A alapvetően nagyon hasonlít egymásra, bár a kezelésük kicsit más, mégis az energia kezelésben különböznek legjobban. Az EA21 0,9 V -ig engedi merülni az akkut, a MT20A 1,1 V -nál lekapcsol. Ez azt jelenti, hogy a 1900 mAh -ás fehér ENELOOP akkukkal az EA21 4 óra 45 percet bírta, míg a MT20A 4 órát a 110 - 120 lm -es fokozaton.
A ZL SC5w 6+ órás üzemideje, pláne úgy, hogy a 2 fokozattal alacsonyabb 20 lm -es fokozata is használható, lenyűgöző adat. Mindezt 1 db fekete ENELOOP akkuval produkálta. Ezért is, és a rengeteg funkció, lehetőség, méret, strapabíróság végett van napi használatban ez a lámpám. ;-)
Frankó lámpáid vannak, a 70.2 egy igazán jó led, és a mini GT is egy racionális választás. Nem indulok sajnos az Emisarodért, de azért leírhatnád, milyen benne a másodlagos led.
Van egy másik lámpám amiben XHP 70.2 led van, max 3800 lument tud, JKK 70 fantáianéven elérhető Aliexpressen. Nekem az tökéletesen elég, nem használom ki az Emisarban lévő pluszt. A különbség egyébként minimális az Emisar javára, de érezhető.
Meg lett az eredmény. Az Armytek Prime A2 PRO 2 db fekete ENELOOP akku segítségével, 95 lm tényleges fényárammal, 7 ó 40 p -ig zölden villogott, 8 ó 41 p -ig narancssárga, 8 ó 55 p -ig pirosan villogott, ezután, holdfényre váltott. Ez kb 140 lm/W hatásfokot jelent, az egész lámpára nézve.
A ZL SC5w 6 órát bírta, igaz, csak 75 lm -t mértem a 92 lm helyett. Ez 150 lm/W hatásfokot jelent.
A Nitecore MH23 a 270 lm fényárammal, túlteljesítette a 5 órát, sőt a 6 órát is megközelítette. Így elérte a 125 lm/W hatásfokot, enél a fényáramnál.
Tisztelt fórumtársak! Emisar D4S érdekel valakit? Kb. 1 hónapos, összesen 1 akku töltésnyit használtam, jóformán csak megismerkedtem vele. Fekete színű, kifogástalan állapotban. Budapesten megtekinthető, kipróbálható. Mail publikus.
Ez sajnos így van, régen sok minden jobb volt. Mi a családdal azért évi 2-3 alkalommal betérünk a komplexumba, fürdünk egyet, eszünk iszunk, és a végén amikor a karkötőt lecsippantják, csak pislog az ember.
Ez a lm/W érdekel. Elvégzem több lámpámon, ha lehet 90+ lm fényáramon ezt a tesztet. Ténylegesen mi az igazság. Legkésőbb, 11 - 12 óra alatt meg kell lennie az eredménynek. ;-)
Én a hideg fehér XHP35 HD -vel szerelt Armytek Prime C2 PRO USB -st rendeltem. Remélem, jobb eredményeket fog mutatni. Az Armytek Prime A2 PRO is tud 5000 cd fényerőt, folyamatosan. Ezért remélem, azt a 5400 cd fényerőt, az új Prime C2 PRO túlteljesíti. Egyébként a Prime A2 PRO -n (és a többik lámpámon) csináltam melegedés tesztet is. Egyik sem forrósodott. A 850 lm ledkimenet végett, gondoltam, hogy az Armytek Prime A2 PRO fog melegedni, a kicsi fejátmérő végett, de mint írtam, vissza sem lépett, és 20 perc után, kb 42 °C -ra melegedett a feje. A XHP35 -tel jobban kellene bírnia (a Prime A2 PRO XPL ledet használ). A Prime C2 PRO kb 60 °C -on lép vissza, de előtte, fényjelzéssel figyelmeztet.
A Zebralight SC600 MKIII már rég elavult modell, már több mint 1 éve a MKIV fut. Egyébként, tényleg teljesítik a gyári adatokat, legalábbis az általam használtak, Zozz -nál mértük. ;-)
Majd csinálok mérést, hogyan tartja a fényerejét. Kiváncsi vagyok, mert a Prime A2 PRO nagyon tudja tartani a led 850 lm fényáramát. 20 perc alatt nem változott semmit. Remélem, a C2 többet fog mutatni a XHP35 led és a 18650 -es akku végett, és nem csak mp -re.
Igazából a közvetlenül a nagy csövekből befolyó gyógyvizét szeretem, régebben volt három medence és közvetlenül kapták a vizet, az nagyon kellemes volt. Sajnos amióta felépült ez a fürdőkomplexum az árak növekedésével arányosan csökkent a gyógyvíz minősége gyógyhatás szempontjából.
Ebben igazad van. A legváratlanabb helyzetben lehet szükség lámpára. Akár kiránduláson is. Az utóbbi 2 - 3 évben, a nyári céges bulin, este 10 - 11 óra körül, biztosítékokat kellett keresnünk. Nekem kellett szétosztani pár lámpát.
Már vártam a 2 Armytek -et, megint késnek. 😞 Majd beszámolok róluk.
Egerszalókon a fürdőbe be tértél e? Nagyon gazdag a vize ásványi anyagokban, jó a bőrnek, ízületeknek, és nem utolsó sorban le lehet tesztelni a lámpák vízállóságát.
Ugye milyen kicsi a világ? Több híressé vált zenész, énekes Eger környékéről származik, Kovács kati, KOZSO, Végvári Ádám (NEOTON), kicsit keletebbről Ccepregi Éva, Pataki Attila. A találkozó nagyon jó lenne ha sikerülne felénk is, majd vissza térünk rá.
"Ahol lakom, északi középhegység, Eger-től 30 km, nagyon szép vidék, felénk nem sokat kell keresni a fényszegény helyeket."
A fentieket én is tanúsítom, mert sokszor megyek a Mátrába bringázni, Gyöngyösig vonattal, utána bringával tovább, sajnos a Bükkbe ritkábban jutok el, mert innét, ahol lakom -Észak-Alföld, Gyöngyös alatt kb. 50 km-rel-, már elég távol van. Eger közelében -pl. Egerszalók- már sokszor voltam a bringám segítségével.
Természetesen a krékpár túráimra mindig lámpákkal felfegyverkezve megyek, harcolni a
Eger felé szoktam járni havonta, ott nőttem fel ;)
Bükk és Mátra mint lehetséges helyszín jutott már eszembe, rengeteget montiztam arra fiatalon, vannak látványos helyek bőven. Ha ilyen "sokan" vagytok arra akkor simán összehozhatunk ott is valamit, csak kicsit melegebb időbe szervezzük.
Újat szerintem mindig lehet mutatni, érdekességeket meg pláne. Na ez egy nagyon jó ötlet amit felvetettél, szervezés kérdése, nameg lehetőség és idő. Ahol lakom, északi középhegység, Eger-től 30 km, nagyon szép vidék, felénk nem sokat kell keresni a fényszegény helyeket.