Keresés

Részletes keresés

Zottjoghurt Creative Commons License 2007.08.18 0 0 351

Kérdezd a feltalálót, Fenyő Mártát: http://www.bioptron.hu/

A lámpaárus Kazánkovács Micikéket meg felejtsd el.. szerintem.

Előzmény: Sala (350)
Sala Creative Commons License 2007.08.18 0 0 350
Nem az volt a kérdésem, hogy hogyan lehet polarizált fényt előállítani, hanem az, hogy mi a gyógyításban betöltött szerepe a fény polarizáltságának.

Továbbá mi szükség a polarizációra? A polár szűrő N darab fénysugárból elnyel X számút - amelyek nem megfelelő síkban rezegnek - ás átereszt Y=N-X számút. De ha nem használok polárszűrőt, akkor is ugyan úgy ér Y darabszámú polarizált fénysugár, csak persze kapom mellé az X darab nem polarizáltat is, de ezek miért zavarnak be?

Nem tudom máshogy kifejezni magam. Ha borsót akarok enni, és elém tesznek egy tál borsót babbal összekeverve, akkor ha az egész tálat befalom, ugyan annyi borsószemet fogok megenni, mintha elötte a babokat kiválogatnám.

Nyilván van oka, hogy miért jobb a kevesebb, de polarizált fénysugár. Ezt szeretném megtudni.


Ha a polárszűrő beforgatná megfelelő síkba a fénysugarakat, az már mindjárt más lenne és értemén a dolgot, de tuttomal nem ezt teszi.

Előzmény: Zottjoghurt (349)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.08.16 0 0 349

A fehér fény a tér minden irányában tartalmaz rezgéseket. Ha ezt a fehér fényt 56,6 fokos szögben fekete tükörre ejtjük, akkor a tükörről visszaverődő fény már csak egy bizonyos síkban tartalmaz rezgéseket, tehát síkban poláros lesz.

 

http://www.bgszi.sulinet.hu/letolt/fizika/feny.pdf

Előzmény: Sala (348)
Sala Creative Commons License 2007.08.16 0 0 348
Sziasztok!

Miért kell a polarizált fény?
Ha jól értem, a fényforrásból származó fényből a polárszűrő vagy tükör bizonyos polarizáltságú fényt elnyel. A színszűrők szintén csak elvesznek az eredeti spektrumból.

Tehát egy sima fehér színű fényforrásban ugyan úgy benne vanak az egymáshoz képest párhuzamos fénysugarak, mint amik ezekből a készülékekből kilépnek. Akkor a közönséges fény, miért nem jó?

(Nem kötekedő kérdés, tényleg érdekel.) Illetve nem tiszta, hogy a polarizált fény azért kell, hogy jobban áthatoljon a testen, vagy a sejtek "gerjednek" a polarizált fényre.

Hogy az előttem elhangzottakra reagáljak: én is jártam a minap a bemutatón. Senki nem volt tolakodó satöbbi, szóval akiét érdekel, nyugodtan menjen el, nem fognak rád tukmálni semmit.

A lámpának bemutatták az orvostechnikai hitelesítő levelét is. (vagy mi a neve) Szóval ezek után részemről oké a dolog, a mérnökök áment mondtak rá, akkor nem varázslat.

Engem is csak az zavar, hogy a lámpa alkatrészei a készülék árának töredéke. Tényleg ne rajtam keressenek 1000%-os haszonkulccsal.

Van itthon polárszűrő meg halogénizzó, ki fogom próbálni, hogy használható-e. Barátnőmnek használnak a próbakezelések, így van kéznél tesztalany.

Ujal Creative Commons License 2007.08.14 0 0 347

Szia!

 

Ha már felvetődött benned a kérdés, akkor azt javasolnám, hogy menjetek el, hallgassátok meg és kész. Egy jó kalandnak is felfogható, s tágul a szemléletmódod.

Csak nyerhetsz vele! Ezt egy olyan mondja, aki kételkedett az elején, s most ismerkedik az egész dolog lényegével. Ha további kérdésed van, valahol biztos megtalálsz.:)

Előzmény: Zabos Tarisznya (337)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.08.13 0 0 346

Az nlc fórumon is vannak "gyöngyszemek".

http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?forumid=126791

 

Miskolci vagyok, itt is hódít a Bipotron lámpa. Eddig el voltam mellette, nem foglalkoztam a kereskedőivel, gondoltam ők is békén hagynak engem. Sajnos tévedtem. Összeakadtam G.-né Katalinnal. Egy közeli ismerősömet, akinek bőrfesték hiányos az arcbőre (hegek után) azzal eteti hónapok óta, hogy meggyógyítja. Szegény már nagyon sok helyen megfordult (BP. SOTE, Cegléd, Hatvan., Miskolc stb) de egyetlen orvos sem vállalta, akármennyit igért is nekik, nem tartották volna erkölcsösnek elvenni a pénzét és cserbenhagyni. Ez az asszony sajnos nem ilyen, (pedagógiai diplomája van), az összes egészségügyis szerinte direkt nem gyógyít, csak hogy visszajárjunk hozzájuk.

Szerinte hiteles gyógyulások:

- a mentőben a megállt szívet újraindítja, 

- a féléves agyhalottat újraélesztette, aki ma már szintén Zepteres eladó, 

- az Alzheimer és a Parkinsont kórt is gyógyítja (szegény Reagen elnök ha tudta volna, de Michael J. Fox még nem késett el, szóljunk neki) 

- újszülöttek lázgörcsét lehúzza

- a vérnyomást beállítja - ha magas csökkenti, ha alacsony megemeli

- az agyvérzés utáni bénultságot megszünteti 

- a levest megízesíti, a vízet megnyugtatja (ívó és fürdőt is) 

Néhány példa a hölgy üzletfeleiből:

- fiatal anyuka (32 éves), fiatalember (19 éves) baleset utáni kómájukat gyógyítatja egy-egy 400 ezer forintos lámpával (mondván az agyat is újraéleszti)

- Down-kóros fiút (80 éves nyugdíjas anyukájával él) szintén rábeszélte a lámpa megvásárlására. 

Akkor szakadt el a cérna, amikor a 56 éves Parkinson-kóros édesanyámat is megpróbálta becserkészni. Én rögtön ellenkeztem, erre (a hátam mögött természetesen) megvádolt ez a becsületes kisvállalkozó, hogy azért nem veszem meg a lámpát, mert örökségvadász vagyok.

Előzmény: buszjegy (344)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.08.13 0 0 345
Ha jól emlékszem, még én is belinkeltem ilyesmi "árelemzést" a Zepter topikba régebben...   Igen hasonló eredményre jutott más is. :-)
Előzmény: ketyosz (342)
buszjegy Creative Commons License 2007.08.13 0 0 344
A tukor az polarizal is, az az egyetlen egyedi elem a lampaban, ezt szabadmaztatta a "feltalalo" orvosno. Van valamennyi elettani hatasa is, a tobbit meg hozzahazudozzak az ugynokok.

Olvass vissza mit hogy mennyit hazudozott napsugarka meg mas hasonlo fikanickeken a bioptron egyik hivatasos seggnyaloja. Ha kiderul a hazudozas akkor a zepter / bioptron mossa kezeit, mert ezek a kis hazudozok formalisan fuggetlen vallalkozok.
Előzmény: ketyosz (342)
Zottjoghurt Creative Commons License 2007.08.12 0 0 343

Dörzsölt ügynökök erre azt mondanák, hogy nem a termék ára a lényeg, hanem az életérzés, amit érte kapsz. (Valójában csak a két évente cserélt szolgálati kocsijuk miatt ennyi.:))

Egyébként tényleg nem a fényforrás a lényeg benne, hanem a szögben álló tükör. A szines lencse csak parasztvakitás szerintem. A fehér fényben ott van minden szin.

Előzmény: ketyosz (342)
ketyosz Creative Commons License 2007.08.12 0 0 342
Üdv,

Én nem akarok beállni se a hívők, se a szkeptikusok táborába, de épp most történt velem valami.
A szomszédasszony átjött, hogy nem világít a kis, kézi (Model Compact, meg egy darab kis emberke van a markolatán) Bioptron lámpája.

Még a ventillátora sem zúgott, így kimértem a tápját, az jó volt. Szétszedtem, megnéztem - kap az izzó áramot, tehát az égett ki. Kivettem és mit gondoltok, mit találtam benne?
OSRAM 41900 SP

Nosza, felütöttem az OSRAM katalógusát:
Catalog > Tungsten halogen lamps > HALOSPOT > HALOSPOT 48 > 41900 SP 20W 12V GY4 FS1
Ez egy kutyaközönséges halogén izzó! Megtalálható rengeteg sima/asztali/fali/stb. lámpában.
Most akkor mi az igazság? Mondjuk, hogy a színszűrő a gyógyerejű? Mert azon kívül csak egy tükör van benne, ami 90 fokkal elfordítja a fényt... Jó, legyen - nem kell midennek iszonyatosan bonyolultnak lennie! Akkor viszont megszületik a második kérdés:
Mi a búbánatos franc kerül(t) benne ennyibe?! Az izzó ára 1800-2100 forintig terjed, attól függ, hogy hol nézem. Emellett van benne egy 1500 forintos ventillátor, egy kb. 1000 forint értékű sípoló-időzítő áramkör, no meg a foglalat! Most már csak arra lennék kíváncsi - de nagyon - hogy vajon PONTOSAN milyen anyagból van az a ''szuper színszűrő'' műanyaglap...
Nem sajnálom én a pénzt senkitől, ha legalább KÖZEL tisztességesen keresi meg azt, akár a kezével, akár az eszével. Legyen hát rajta akár 200%-os haszon, hiszen ''svájci'' (sic!) gyártású, no meg persze a rabló kereskedelem, meg a még rosszabb marketingesek stb... De akkor is! IT
tt nem két nullával mérik a haszonkulcsot.
És ne gondolja azt az ember, hogy átb*szás... A beteg emberrel meg lehet etetni mindent - szégyen!

Szívesen meghallgatnék egy-egy véleményt, hogy hogyan is van ez?!
Indiana Johns Creative Commons License 2007.08.11 0 0 341
Sziasztok!

Nos, előre le szeretném szögezni, hogy nem rajongok az ilyen termékértékesítős baromságokért, topshop-ért, MLM-ért. Voltam kapcsolatban már egy halom ilyennel, kirándultam a Mátrában egy kínai kisszékért meg egy teleszkópos zsebpecáért (5 órás termékbemutató után - jó, ebédszünet az azért volt), akartak köttetni velem biztosítást, fittyfenét, nyertem gyapjútakarót is (ha kifizettem volna). A Zepterhez azért egy pöttyet más a hozzáállásom, legalább a topshopolásról leszállt, mikor kezdett felhígulni a mezőny, plusz van itthon egy rakás Zepter edény anyám jóvoltából, amik már igen csak régóta (10 éve kb) megvannak, de még egy fia kopás vagy csorbulás, vagy ilyesmi sincs rajta.

Az élmény pedig friss, körülbelül 2 órája jöttem haza a termékbemutatóról (igen-igen, szombaton). Tulajdonképpen mamám jött oda tegnap hozzám, hogy vigyem el valami jóemberhez, aki majd megvizsgálja, hogy milyenek az ízületei. Ma el is mentünk, de már akkor rosszul voltam, amikor megláttam a nyakkendős széparcúakat, meg a Zepter feliratot. Mondtam mamának, hogy készüljön fel, nem megyünk ki egyhamar innen. Aztán ahogy kezdődött a dolog, egyre kevésbé éreztem magam hülyén: itallal, sütivel kínáltak (meglepően finom is volt), a jóember beszélt a lámpáról, elmondott mindenféle dumát, de legalább nem kurjongatta állandóan, hogy "ha megveszi, még nagyobb kedvezmény, vegye meg, 8-at adunk 3 áráért!". Sőt, egyszer se mondta, hogy vegyük meg. Az előadás végén mondta, hogy ha valaki szeretne hozzájutni, náluk megteheti, elmondta az árakat (amik szerinte is baromi drágák - de indokolta valami svájci szöveggel). Utána mindenki kapott kezelést, ahova szerette volna, és láttam, hogy sokan meg vannak lepődve a kezelés után, hogy tényleg jó. Legalábbis mamám is ezt állította (pedig elég szkeptikus ilyen ügyben). Úgy döntöttünk, veszünk egyet, és a kollégák készséggel álltak rendelkezésünkre, elmondták az összes hitelkonstrukciót, mi mennyi és miért, aztán arra jutottunk, hogy itthon vagyunk erre a lámpára 6-an, ergó még részletfizetésben sem megterhelő (mindenki fizet havi 1500-at, húha), és ha 6-unk közül csak egyvalakinek is használ valamilyen súlyosabb betegségben, már megérte.

Az ajándékról meg annyit, hogy mamát nem vakították konkrétumokkal (kozmetikai cucc 80 ezerér'), hanem annyit közöltek, hogy ha eljön, kap ajándékot. Kapott is, egy dugóhúzót meg egy diótörőt, szerintem kinézetre nagyon igényes mind a kettő, a többi meg használat közben kiderül.

Ja, és ez nem Budapesten történt, hanem Gödöllőn, lehet, hogy a regionális vezetőkkel van a baj (ergó Pesten hülyék szervezik az ilyesmit). Egy szó, mint száz, ez volt az első olyan termékbemutató, ahol vettem (vettünk) is valamit, és nem azért mert azt éreztem, hogy ha nem veszek, megver az előadó, hanem mert meggyőztek. Mindezt teljesen kulturált hangnemben.

Ennyi.
Zabos Tarisznya Creative Commons License 2007.08.06 0 0 340

A lámpával semmi baj alapvetően. Azzal van baj, hogy hülyének nézik egyesek az embereket.

 

Az előítéletektől sose fognak megszabadulni az emberek, ezt jobb, ha elfogadjuk.

 

Otto, köszi.

Előzmény: judycap (339)
judycap Creative Commons License 2007.08.03 0 0 339
Kedves fórumozók!
Úgy látom, elég sokan eljutnak ide, akik gyanút fognak a Zepterrel kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy hozzászólok... Csak hogy egy kis fényt gyújtsak a nagy sötétségben, az előtéletek és a rosszindulat dzsungelében, és a paranoiás lelkületekben (aminek sajna valóban van alapja, de erre nem a Zepter szolgált rá, hanem az egyéb, valóban tisztességtelen cégek) Tehát:
1. Az adatokat nyilvános adatbázisból szerzik (a gyengébbek kedvéért: telefonkönyv) vagy a papíros felmérésekből, ahol a résztvevők önként adták meg adataikat.
2. Az ajándék nem nyereményjátékban való részvételért jár, hanem az egészségügyi felmérésben való együttműködésért; nem kötelező átvenni, és senki nem kényszeríti a megkérdezetteket, hogy elmenjenek érte, tehát aki elmegy, az önszántából teszi - ez esetben viszont ajánlatos a sötét előítéleteket félretenni, főleg mivel hogy a Zepter ingyen nyújt lehetőséget a fényterápia alias Bioptron lámpa kipróbálására az érdeklődők részére, és az ajándék is AJÁNDÉK, és nehogy már a vendég tegyen szívességet a cégnek, hogy van olyan kedves, és elfogadja az ajándékot, akármilyen értékű is az!
3. Az ajándék értéke: Többféle Zepter termékből lehet választani, ezeknek nyilván változó az értéke, de mind a Zepter által vadi minőséget képviseli. Az, hogy a cég nem ad ajándékba mindenkinek 10.000 Ft értékű termékeket, szerintem evidens, tekintve, hogy ha ezt tenné, ők is tönkremennének :)
4. Az előadásról: az egy dolog, hogy marketing célokat is szolgál a dolog, de egyben egy valóban hiteles alternatív gyógyítási módszert, ill. orvostechnikai eszközt mutat be a közönségnek, amivel az egészségünkön lehet javítani. Nem kötelező elhinni a hatását, de erre csak azt tudom mondani: menjen el, hallgassa meg, mit mondanak, próbálja ki, és azután mondjon róla véleményt! Azt hiszem, ez így lenne korrekt, és nem úgy, hogy látatlanban mocskolódunk össze-vissza.
5. A Zepter egyetlen feltételt szab az ajándék átvételéhez, hogy az előadést hallgassa meg a vendég. Tény, hogy ez marketing eszköz is egyben, de aki sajnál egy órát erre, az ne is akarjon egy többezer Ft értékű ajándékot úgy, hogy gyakorlatilag nem tett érte semmit! Manapság semmi sincs ingyen... Sajnos.
6. A Bioptron lámpa hatásáról: ki kell próbálni. Vannak betegségek, tünetek, amiket maradéktalanul gyógyít, és vannak, amiknek csak a szövődményeit, mellékhatásait tudja csökkenteni. A gyógyító mechanizmus alapja a napfény gyógyító hatására épül, csak a technikának köszönhetően a Napból származó káros sugarakat kiszűrték belőle, ezért SEMMILYEN MELLÉKHATÁSA nincs, korlátlanul lehet használni, nem okoz függőséget, mint ahogy a napozás sem :)
7. Az előadáson senki nem kényszeríti az oda látogatót, hogy vásároljon, aláírni sem kötelező semmit, és ha valaki érdeklődik a vásárlási lehetőségek iránt, van ideje gondolkodni. De azt ne várjuk egy olyan cégtől sem, amelyik különböző termékek értékesítésével foglalkozik, így a Zeptertől sem, hogy ne vessen be különféle trükköket a termék eladására, pl. akciók, kedvezmények, stb, ezt azt hiszem, senki nem róhatja fel bűnnek, mert akkor minden ilyen céget, boltot, áruházat, szolgáltatást darabokra lehetne cincálni... Itt is emberek dolgoznak, a saját megélhetésükért; másrészt a Zepternek sem érdeke a potenciális vásárlóit hazugságokkal és átveréssel elijeszteni.

Szóval, összefoglalva: tegyük félre a rosszindulatú gyanúsítgatásainkat és előítéleteinket, és tapasztaljuk meg a saját érzékszerveinkkel, hogy miről van szó, mielőtt bármiről is véleményt mondunk, és próbáljuk meg a dolgokat a másik oldalról szemlélni. Egyébként mindenki abban hisz, amiben akar - én pl. az emberséget és az igazságot választom!
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.08.03 0 0 338

Van valami baja, amit kezelni kéne...?????

Ha elmegy, semmit ne írjon alá, és egy fillért se adjon nekik. A kezeléstől talán nem lesz semmi baja.

Egyébként nagy valószínűséggel tényleg zepi.

Előzmény: Zabos Tarisznya (337)
Zabos Tarisznya Creative Commons License 2007.08.03 0 0 337

Jó reggelt mindenkinek.

Nemrégiben anyám válaszolgatott valami közvéleménykutató (vagy akármi) kérdéseire, és okosan megadta a telefonszámát. Tegnap fel is hívták, és előadták neki, hogy ha elmegy ide meg ide, akkor iksz alkalmas bioptronlámpa-kezelést kap ajándékba.

Váci úti címet kapott, úgyhogy valószínűleg Zepter, de ennél többet nem tudok.

 

Mi a túró ez, nem tudjátok? Vakítás, etetés? Hagyjam odamenni, vagy kíméljem meg a szivatástól és beszéljem le róla?

johevi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 336

Ja és ilyenkor vissza kell kérdezni:

Milyen módon kerültem be a játékosok közé, mikor és hol adtam meg az adataimat amit felhasználtak?

Előzmény: Hazugvilag (332)
johevi Creative Commons License 2007.07.09 0 0 335

Faterom elment, végighallgatta, szinte neki volt ciki, hogy nem vett egy radiátorkinézetű párásítő, légtisztító valamit háromszázezerért. Nem egy óra volt hanem kettő és kapott egy kb ezer forintos borotvahabot, ami egyébként jó....

Előzmény: Hazugvilag (332)
sj1960 Creative Commons License 2007.07.08 0 0 334
Tud-e valaki a bioptron szinterápiáról olyan lapot ahol konkrétan leirják melyik betegségre melyik lencsét kell használni.
Hazugvilag Creative Commons License 2007.07.03 0 0 332
Felháborító, ami itt folyik.
Engem is felhívtak ma, hogy nyertem.
Mivel nem voltam otthon, ezért nem velem beszéltek, de anyámmal megegyeztek egy időpontban, mert csak úgy lehet átvenni az ajándékot, ha egyeztetnek. Megegyeztek, de mivel a cím és név megvolt, ezért biztos, ami biztos alapon rákerestem és erre ezekre a fórumokra is rábukkantam illetve egy számra is: Váci út 187, Magyar Borbála Telefon: 06-20-209-7098
A Zepterről van szó és mielőtt bármilyen ajándék szóba kerül, meg kell hallgatni egy 1 órás előadást a bioptron lámpáról. Én nem mentem el ennek az oldalnak köszönhetően, de megkérdeztem telefonon, hogy erről lenne-e szó és mondta a Magyar Borbála, hogy igen. De biztosít, hogy ajándékot azt mindenképp kapok 10.000 Ft értékben.
Ezek után mindenki döntse el maga, hogy mi az igazság. Uborkagyalu vagy 10.000 Ft-os ajándék vagy esetleg ahogy esik úgy puffan?

Miért gondolják, hogy aki az utcáról megy be annak nincs esze és azt lehet vele csinálni amit akarnak???? Még nem döntöttem el, hogy zárom le ezt az ügyet, de mindenképp felháborít ez az egész, legfőképp, hogy hülyének nézik az embereket!!!
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.05.07 0 0 331

Itt írtam az előző hsz-ban: lejárt a szabadalmi védettség, bárki gyárthatja, akár úgy is, hogy egyszerűen lekoppintja.

Most már csak a sok koppintásból a legolcsóbbat kell kiválasztanod - ha hiszel benne.

Előzmény: bazsiteri (330)
bazsiteri Creative Commons License 2007.05.07 0 0 330
A Biopolár lámpát ismeri valaki. Azt mondták, hogy ua. mint a Bioptron csak más gyártotta. 54000 Ft.
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.05.07 0 0 329

Hopp, egy érdekes cikkre bukkantam:

http://www.radio.hu/read/218928/rid/d0FUTQ==

 

Fényterápiás konkurenciaharc

 

 

A Bioptron készüléknek mára lejárt a szabadalmi védettsége, és pillanatok alatt megjelent tucatnyi koppintás a piacon. Haas Endre szerint 20-25 éves konstrukcióról van szó, ami nem lépett tovább. Ő megtanulta az orvosi szakma biokémiáját, biofizikáját, orvosi hátterét, hogy továbbfejleszthesse az eszközt.

 

Tovább a fenti linken

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.05.06 0 0 328

Egyébként meg ma olvastam a Zepter topikon:

 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=66996450&t=9027323

 

szóval féláron is vehettél volna lámpát - és akkor az életérzést, meg a nagyívű parasztvakítást nem kellett volna kifizetned.

Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.05.06 0 0 327

Számomra nem újdonság...

 

Van egy jó mondás (copyright by psp): elűzte, mint Amway ügynököt a termékreklamáció...

Az Amway szó tetszőlegesen behelyettesíthető bármilyen gagyi MLM-es termék/cég nevére. :-D

Előzmény: hoywoy (326)
hoywoy Creative Commons License 2007.05.04 0 0 326
2007. március 14-én vettem a ZEPTER-től egy Bioptron PRO1 lámpát állvánnyal együtt és egy
Therapy Air készüléket nem kevés pénzért! Hittem a cég által hangoztatott állításoknak, melyek szerint a Zepter International egy nemzetközi nagyvállalat, amely exkluzív, kiemelkedő minőségű fogyasztási cikkeket gyárt, illetve értékesít a világ minden táján. A Zepter állítólag azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minden vásárlóját rendkívül hozzáértően igen kimagaslóan képzett képviselői, menedzserei, és tanácsadói szolgálja ki, akik kiválóan ismerik a termékeket. Ezt a vállalati arculatot a weboldalukon is hirdetik és ezzel szemben a valós élet egészen másról szól. A Zepter termékek, amelyeknek több mint 56 millió elégedett használója van szerte a világban, állítólag a MINŐSÉG, STÍLUS ÉS ÉRTÉK garanciáját biztosítják. Sajnos nekem erről eddig még nem sikerült bizonyosságot nyernem.
Az általam másfél hónapja vásárolt Bioptron lámpa állványa hibás és emiatt a lámpa nem használható a célnak megfelelően. A hibabejelentésemre a szervizük nem tudott alkatrészt ill. cserelehetőséget bitósítani. A mai napig a Zepter International Ungarn Kft., illetve a cég arculatát állítólag oly magas színvonalon képviselő tanácsadók, menedzserek- számomra teljesen érthetetlen módon - nem voltak képesek megoldást találni a vásárlói szavatossági bejelentésemre. A ZEPTER Kft-nek írt leveleimre (3 különböző helyre) a mai napig nem reagáltak. Az egyik levelet az ügyvezetői igazgatónak címeztem!!!
Szívesen lennék a „ több mint 56 millió elégedett használó” egyike, de ez idáig erre nem volt alkalmam.
lukit Creative Commons License 2007.02.09 0 0 325
Voltunk Zepter bemutaton. Azt akartak, hogy vegyek 155-ert porszivot (porzsakos, 4 bar-os forro go"zzel, vasalos), asszem 50-ert vizlagyito ketyeret meg hasonlot. Miutan jol felidegesitettek ("Onnek nem er meg napi 195 Ft-ot az egeszsege?!"), otthagytuk oket. Volt ott amugy minden szemet 6x bolti aron, pl felmoso, kes, elemes porszivo ...
Józan Paraszt Creative Commons License 2006.12.15 0 0 324

Üdvözletem a topictársaknak! Örülök, hogy egy magyar találmány arat világsikert. Lenne egy kérdésem a hozzáértőkhöz: ha a lámpát az egész testfelületre használjuk, mondjuk órákon keresztül, nincs-e valami káros hatása?

Pl. mint a kábszer, hogy hozzászokás, aztán ha a szervezet nem kapja, akkor megvonási tünetek jelentkeznek?

 

Megy Peti Creative Commons License 2006.11.14 0 0 323
Valaha olyan cégnél dolgoztam, ahol a magyar feltalálóval is volt szerencsém beszélgetni.
Egy családtagomat, (Kb 20 évvel ezután) megfelelő titokzatossággal beszervezték... A, plusz egy kezelés valakinek, alapon eljutottam a már -e helyt is említett- címre.

Nem mentem be az agymosó terembe, hanem a meghívómmal beszélgettem egy csendes folyosószegleten.
(Előzmény: Anyám gyógyítása miatt bármire képes lennék), de amikor elolvastam a termékismertetőt... Akinek magas: lemegy, akinek alacsony: felmegy, ami elveszett kinő, stb tartalmú fénymásolatot -- gyanakodni kezdtem.

Nemcsak a társcégek, a körülmények, hanem végül a készülékek megvásárlási kondiciói tettek szekeptikussá. Pedig, "természetesen" éppen beleestem volna valami nagyon kedvezményes akcióidőszakba, ha azonnal a legdrágább mellett döntök.

Annak idején. érdeklődéssel hallgattam a feltaláló hatásmechanizmusával kapcsolatos okfejtését. (Annak idején ugyanezen cég keretében az akupunktúrával is így találkozhattam, egy keleten tanult és M.O-ban azt meghonosítani igyekvő orvos révén)

Azóta, különböző eljárások meghonosodhattak itt is. Hozzáveszem a mágnesterápiát is (mint egy másik, mindenre alkalmazható gyógyeljárást)

Tehát eltelt már annyi idő, amennyit az úgynevezett klinikai próba igényel.

Most már csak arra vagyok kíváncsi, hogy a különböző, azóta rátelepedett üzleti konstrukciókat leszámítva,
ki
hogyan
gyógyult
v a l ó b a n

ezek által.

Köszönném a beszámolókat!





Előzmény: n.attila (322)
n.attila Creative Commons License 2006.11.12 0 0 322
Sikerült engem is berángatni egy előadásukra, de mielőtt elmentem volna, utánanéztem a neten és elég meggyőző volt, amiket olvastam róla. Zepterék kicsit eltúlozták a lámpa gyógyító hatásait, de ezt természetesnek vettem, mivel el akarták adni nekem, meg a többtucat másik embernek. Majdnem elröhögtem magam az ügynökük erőlködésén, de leállítottam, hogy nálam ezzel nem megy semmire. Ha venni akarok, úgyis veszek, ha meg nem, akkor feleslegesen fáradozik az árengedményekkel. Vettem egy közepes méretűt, ami elég húzós volt, de végülis egy szekrényre vagy egy tv-re is kiad az ember ennyit, ez meg mégiscsak fontosabbnak tűnik. Már csak meg kell várnom, amíg megbetegszem:) Majd beszámolok a hatásairól.
Pilátus Creative Commons License 2006.09.29 0 0 320
Bioptron mese

1. Hétfőn felhívott egy hölgy, aki arra kért, hogy négy kérdésre válaszoljak. Ez belefért az időmbe. A kérdések a következők voltak: dohányzom-e, van-e allergiás a családban, van-e kisállatunk és reumatikus betegségünk? A válaszokat megköszönve közölte, hogy nyertem egy 3-5 ezer forint értékű kozmetikai ajándékcsomagot és majd jelentkeznek, hogy hol vehetem át.
2. Kedden felhívott egy férfi és megbeszéltük, hogy szerdán 9:30-kor megkapom az ajándékot a Váci út 187-ben.
3. Másnap elhűltem, hogy micsoda két vadi új, több emeletes épülete van a Zepternek a megadott címen. Itt kb. 1 órás Bioptron lámpákat bemutató előadást kellett végighallgatnom. Utána közölték az árakat, valamint azt, hogy ajándékcsomag helyett 50-70 eFt kedvezményt is választhatunk. (Pl. a 350 eFt-os lámpát 300 eFt-ért.) Én nem vettem semmit. Az „ajándék” átadásakor közölték, hogy a kozmetikai csomag sajnos elfogyott, így csak egy kb. 100 Ft értékű uborkagyalut kaptam.
4. Csütörtökön elmentem egy Bioptron értékesítőhöz, ahol megtudtam, hogy a 350 eFt-osnak mondott lámpát 1100 €-ért (kb. 302 eFt) megkaphatom.

Az egész cirkusz tehát egy nagy hazugság volt az ajándéktól az árengedményig.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!