Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)
Kétféle hozzászólás kategóriát nem látnék szívesen: Értékesítési céllal érkezőket és az AMC és Zepter edények fikázóit. Erre már van topik ezért arra szeretném kérni az ilyesféle célzattal garázdálkodókat, hogy ezt itt most ne! :)
Rég jártam ezen a topicon, most is csak azért jöttem, mert egy ismerősöm szólt, nézzem már meg, mi történt itt. Kicsit visszaolvasgattam, nem teljesen, ezért bocs, ha valamire nem reagálok, de ezt az utóbbi néhány hozzászólást elolvastam, ami a kolléganő "leleplezéséről" szólt. A nick névből nem sikerült kiderítenem, ki lehet a kolléganő, ezért konkrétumokkal nem szolgálhatok, csak általánosságban tudom elmondani a véleményemet. Amikor én évekkel ezelőtt rátaláltam erre a topicra, még csak felhasználója voltam az AMC-nek, s mivel fűnek-fának ajánlgattam, felajánlották a munkatársi lehetőséget is. Tekintve, hogy a világon semmi kötöttség nem volt, nem kellett hálózatot építeni, nem kellett bemutató készletet vásárolni, időm volt, és úgyis bele voltam habarodva az AMC-be, gondoltam, kipróbálom magam ezen a területen is. Így, közel 4 év távlatából azt kell mondanom Nektek, hogy egy egészen egyedi, különleges világot ismertem meg, aminek semmi köze sincs ahhoz, amit itt néhány ellendrukker próbál habzó szájjal ráerőltetni. (Megjegyzem, a mai napig rejtély számomra, miféle defektusok, fóbiák késztethetik az embereket arra, hogy a frusztrációikat az önmaguk lejáratása árán is megpróbálják kiélni, de ez legyen az ő problémájuk.) Összességében az a véleményem, hogy nem az elvvel van itt a probléma, hanem azokkal az emberekkel, akik az elvet megvalósítják. Tehát ha valakinek rossz tapasztalata lenne az AMC munkamódszerével kapcsolatban, akkor annak az oka a sztereotip gondolkodás. Elsősorban a társadalmi sztereotípia, ami a közvetlen értékesítést az MLM kalózok munkamódszerével azonosítja (csak a félreértések elkerülése végett: az MLM sem a rendszerében hibás, hanem abban a szemléletben, amit enged eluralkodni a megvalósítóiban! Ma már szerintem ez is sokat változott, de mivel az AMC nem MLM cég, ezért ezzel most nem foglalkozom.), másrészt a munkatársak sztereotípiája, amivel ők maguk is hozzáállnak a feladathoz. Pedig a lehetőség benne van - mint minden más típusú munkában is -, hogy elegánsan, magas színvonalon végezzék a munkájukat. A kolléganő tehát mindenképpen hibázott, amikor úgy szólt hozzá, mintha felhasználó lenne. Egész nyugodtan felvállalhatta volna, hogy egy világcég megbízottja és nem olcsó bóvlit, hanem a kategóriájában egyedülálló technológiát mutat be. Nem tudom, miért nem ezt tette, de két dolgot tudok elképzelni: mondjuk, ő is csak közben lett munkatárs, mint jómagam, vagy pedig egyszerűen tartott a primitív letámadásoktól. No és akkor valljátok be, hogy ez utóbbitól okkal tartott, hiszen azonnal neki is estetek, pedig egyetlen szóval sem említette, hogy eladni kíván Nektek valamit!!! Azt gondolom, ez a fórum arra lenne jó, hogy egy különleges elv, egy egyedi termék használatához nyújtson segítséget, tapasztalatokat és nem utolsó sorban jó, kipróbált recepteket. A munkatársak megjelenése a fórumon nem baj, hiszen egy gyakorló munkatársnál jobb információval, technikai tanácsokkal senki sem tud szolgálni. Attól meg ne féljetek, hogy eladni akar valamit, az AMC-nél még csak nem is tanítják a munkatársakat eladni, mi csupán bemutatni, tájékoztatni tudunk - azt viszont nagyon! Tehát inkább kérdezzetek tőle - ne árakat -, kérjétek a segítségét, ha valami nem megy tökéletesen. Ide ő nem ügyfeleket keresni jön, hanem fórumot keres, ahol az ismereteit átadhatja Nektek. Logikátlan is lenne itt ügyfeleket keresni, hiszen elvileg ezen a topicon olyan embereknek kellene beszélgetni, akik az AMC felhasználói, rendelkeznek AMC termékkel, nem pedig irigykedő kívülállóknak, frusztrált lúzereknek, akik csak fantáziálnak az AMC-ről. Szó, szó, Jóskakata vállalja bátran, hogy AMC munkatárs, akik pedig szeretnék minél jobban használni a készleteiket, forduljanak hozzá tanácsért nyugodtan. A többiekről meg: "mi gondom ezekkel....." (J.A.)
Senki se kötelezte az AMC és Zepter "tanácsadóit", hogy itt suttyó módon össze-vissza hazudozzanak magukról... A magam részéről egyébként kissé sajnálom a droidokat, mert azt a belépő edényszettet már feltehetőleg féláron is odaadnák bárkinek. Ha lenne rá vevő.
Gratulálok a választásodhoz, és a bátorságodhoz, hogy "mertél" róla írni. Nem olvastál vissza a topikban? Majd jönnek, a nagyokos mindentudók, hogy leszedjék rólad a keresztvizet, amiért mertél beruházni egy ilyen készletre. Nekünk 17 éve van garnitúránk, de én sem adnám el, és nem cserélném le semmire...
Két éve használom a mindent elsöprő minőségű AMC főzőrendszert .Családi indíttatásom sem gazdagnak, sem sznobnak, nem monható.Konyhánk,értelemszerű
en, nem a csillogás-flanc, hanem a praktikusság és a jóllakás szimbóluma. Nálunk öntöttvas edények, s később a kukta volt a konyha legfontosabb tartozéka. Nem a több edényből álló sorozatcsoda, ami a konyhaszekrény díszét képezte: "használni tilos!" -jelszóval.Most egy speciális AMC garnitúra, s néhány kiegészítő elem "segít" a főzésben, hogy ízletes és nagyon egészséges ételeket főzzek gyorsan, energiatakarékosan egy-egy ünnepi alkalommal is a 10 tagú népes, jó étvágyú családomnak.Még akkor sem válnék meg az edényektől, ha bárki, eredeti ára ígérne érte. Örülök, hogy megvettem!!!
Nem hiszem, hogy itt már tudsz tőle érdeklődni, de írj neki, ha érdekel, mert az új árakat én sem tudom, bár nekem van ilyen vákumozóm. Tasakból és edényből is ki lehet szívni a levegőt vele, és van a készletben mindkettő. 30 tasakot adnak hozzá, nagyon sokszor lehet használni őket. Az edényekhez ilyen fedő kell. Én szeretem. Persze, minden AMC terméket!
Lehet, hogy ezt a receptet én már fölraktam régebben... A többiről meg e-mailben, mert most már nem nagyon akarok itt írogatni, egyre több helyen kell, az időm meg kevesebb.
Tudsz valamit a Mastercooks for AMC-ről? Egy mesterszakács ismerősöm Svájcban él, és ő említette. Volt is most valami versenyen. Amúgy megint kellene kóstoló, de erről majd írok e-mailt. Ide meg kirakom azt a receptet, amit átküldtél, anyuval összehoztuk karácsonykor. Lehidalt tőle a család.
Sertéssült sajtos kéreggel
4 személyre: - 1 hagyma - 2 gerezd fokhagyma - 1 kg sertéshús (nyakrész v. lapocka) - só, bors - 150 ml száraz fehérbor - 150 ml húsleves - édes-nemes őrölt paprika - őrölt kömény - 2 ág rozmaring - 1 babérlevél - 2 szegfűszeg - 6 zsályalevél - 100 g reszelt sajt - 60 g liszt a panírozáshoz - 60 ml tejszín
Elkészítési idő: 70 perc
Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, vágjuk apró kockákra. Melegítsük föl a 24 cm-es, 6,5 l-es edényt 2/3 fokozaton az első pirosig. A hús minden oldalát jól pirítsuk át, vegyük kis és ízesítsük sóval, borssal. Az edényben a hagymát és a fokhagymát kicsit pirítsuk át. Tegyük vissza a húst, öntsük föl a fehérborral és a húslevessel. Ízesítsük gazdagon paprikával és köménymaggal. Adjuk hozzá a rozmaringot, a babérlevelet és a szegfűszeget. Tegyük rá a fedőt, melegítsük magas hőfokon a visiotherm közép állásáig, majd egy gyors mozdulattal cseréljük a fedőt a gyorsfőzőfedőre. Zárjuk le és addig melegítsük magas hőfokon, amíg a turbo fokozatot el nem éri. Alacsonyabb hőfokon 45-50 percig pároljuk a húst. A kéreghez a zsályaleveleket aprítsuk fel és keverjük össze a sajttal, a liszttel és a tejszínnel. Ízesítsük sóval és borssal. A főzés végén a gyorsfőzőfedőt nyomásmentesítsük és vegyük le. A masszát oszlassuk el a húson és jól nyomkodjuk rá. Az atmosferát borítsuk az edényre, aktiváljuk a nagy hőkört, és 8-as fokozaton süssük a húst kb. 5 percig. Vegyük ki a húst és tartsuk melegen. A rozmaringot, a babérlevelet és a szegfűszeget távolítsuk el a mártásból, és főzzük sűrűre. A húst vágjuk szeletekre és tálaljuk a mártással.
Ezt különösen imádom, hogy olyen igényesek a MLM cégek, mint senki más. Minden edényt önzetlenül költséget növelve nyomáspróbáznak, hiszen a technika mai szintjén náluk elképzelhetetlen, hogy próba nélkül is nyomásálló legyen az edény... LOL
Jól tudod és ez egyszerűen azért van, mert a többi cégnél - még ha gyártanak is gyorsfőzőfedőt -, csak egy vagy legfeljebb néhány edényt nyomáspróbáznak. A többire ugyan méretben jó lehet a fedő, de nem bírják ki a nyomást. Ezen a topicon is láttam néhány éve föltett képet, amin egy másik cég fedője széttépte a saját edényét, mert véletlenül nem a nyomáspróbázottra tették! Az ezért elég kellemetlen dolog! Még jó, hogy személyi sérülést nem okozott! Ezért nyomáspróbázzák az AMC-nél az összes edényt! Még azokat is, amelyekre jelenleg még nem készül gyorsfőzőfedő, tehát a nagyon nagy átmérőjűeket is, mert lehet, hogy 10-20-50 év múlva lesz rájuk gyf, akkor pedig kell, hogy a régebben vásárolt edényekre is rá tudják tenni. De sok cég egyáltalán nem készít gyorsfőzőfedőket, még igazán szép és viszonylag jó edényeket készítő cégek sem tudnak elszakadni a lehetetlen kuktázástól! Bécsben voltunk, és egy nagy cég edényeit néztük meg, hihetetlen áron rakták ki a kukták sorozatát! Belegondoltam, hogy egy nagyobb háztartásban legalább 3 méret kell belőlük, átszámítva a három kukta ára annyi volt, mint a legnagyobb AMC készlet ára a két gyorsfőzőfedővel együtt! Na de, azért van nagy választék a piacon, hogy mindenki az igényének megfelelőt tudjon venni.
Rég jártam erre, BUÉK nektek! A gyorsfőző fedő tényleg utánozhatatlan! Nekem megvan mind a két méret, vagyis minden edényemre rá tudom tenni. Ez is csak az AMC-nél van, hogy minden edényére lehet tenni gyorsfőző fedőt. Ugye, jól tudom?
A gyorsfőzőt én nagyon szeretem, most már a harmadik generáció van az AMC-nél, egyszerűen szuper! Ha megvan a régi - akármilyen rossz állapotban -, most ki tudod cserélni az újra kedvezménnyel. Írjál e-mail címet, küldök róla képeket. Egy marhapöri 25 perc vele, karácsonyra a hallevest 8 perc alatt főztem meg, tegnap a csirkét 12 perc alatt. Nekem nagyon bejön! Az AMC tényleg az eredeti, védett, ezért más, mint a többi. Szerintem nagyon jó, mindent tud, amit a konyhában kell és profi módon.
Nekem AMC van, legalább 15 éve vettük, akkor egy autóáráért.Sajnos a gyorsfőző teteje tönkrement, leejtettük, vagy márnem is tudom mi történmt vel, tlán már meg sincs.
A többi edényt viszont használom, imádom és nagyon energiatakarékosak A vill.tüzhelyen felesen lehet benne főzni.
De hát azóta nem tartotta Veled a kapcsolatot senki?... Ez érdekes... Na mindegy, akkor meg hívd föl a központjukat, hogy küldjenek ki valakit. Mi legalábbis ezt a megoldást szoktuk javasolni. De annyiban más a helyzet, hogy ha valakinek elmegy a kapcsolattartója, akkor nálunk ajánlanak helyette mást, mert hát ezeket a munkákat el kell valakinek végeznie! Csak akkor nincs kapcsolattartó, ha az ügyfél elzárkózik a kapcsolattartástól. Ez nagyon ritka, de azért előfordul.
Az a problémám, hogy a zepteres gyorsfőző fedelemből tisztítás során kiesett egy kis pöcök és így nem tudom használni. Mit tudok tenni? Hol javítják meg?
A 4 tojás sárgáját elkeverjük a vízzel, az olajjal, a cukorral és a vaniliás cukorral, habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a habbá vert tojásfehérjéket.
A 20 cm-es kuglófformát kivajazzuk és meghintjük morzsával. A keverék felét beleöntjük. A másik felébe 1 ek kakaót keverünk és azt is a formába öntjük. Belehelyezzük a 8 l-es AMC alapelembe, majd a tűzhelyen, közepes energiával alulról melegítjük. Az Atmosferát az edényre fordítjuk, 4-es fokozaton 30 percig sütjük. Ezután 2-es fokozatra csökkentjük és még 15 percig sütjük.
Hústűvel megszurkáljuk, meggyőződünk róla, hogy megsült. A hőket lekapcsoljuk és még néhány percig az edényben hagyjuk. A formát kivesszük, tálra borítjuk a kuglófot és porcukorral megszórjuk.
A weboldalunkon zajlik most egy receptverseny, oda meg az AMC használói küldik a receptjeiket, szerintem nagyon jók. Érdemes megnézni! Bár most volt egy érdekes dolog, amit a legutóbbi rajongók találkozóján tapasztaltam, leírom, hátha Ti sem tudjátok: az AMC összes tároló elemét be lehet rakni mikróba! A főző elemeket az aljazat miatt nem, mert az vasat is tartalmaz, de a tároló elemeket nyugodtan. Eddig nem tudtam, hogy nem tudják, ezért nem is került szóba, meg hát nagyon ritkán használunk mikrót, inkább csak a fiúnk néha. De most a rajongói talin a PowerVac tároló elemeivel kapcsolatban említette az egyik vendég, hogy - mivel fém - nem lehet mikróba tenni. Teljesen ledöbbentem, mert hát lehet! Azt hittem, tudják! Na szóval, ha esetleg itt is olvas valaki, aki még nem tudta: az AMC tároló elemeket LEHET mikróba tenni! Csak a tárolókat (kombitálak és egyéb tárolók, amelyeknek nincs aljzata), a főzőket nem!
Sajnos, a Zeptert nem tudom. Azt meg kell kérdezni a Zepteresektől, mert nem ugyanaz az anyag!
hát szerintem a zepteres wok az kisebb lehet a Te wokkodtól, mert szerintem az enyémbe nem lehet 1kg tésztát főzni, de holnap kifogom próbálni, úgy is túrós tésztát főzök. Én próbáltam rántott húsit sütni, jó lett, de azért kellet bele rakni azért jócskán olajat is, nem sokat de két kanáltól többet. de a végére tényleg alig maradt a wokba. pulyka mellfiléből, és gombából szoktam csinálni egyveleget, behabarom tejfölös lisztel, fűszerrel, az csodálatos finom. tésztával, rizzsel. nálunk ez nagyon megy.
Na igen, csak nálunk más a jelzés megoldása! Most csak fél kg tésztát főztünk ki, de az AMC wok nagy, egy kg-ot is kényelmesen el lehet benne készíteni. A mostani bemutatóval az volt a baj, hogy a férjemnek egyedül kellett főznie, csak az előkészítésben tudtam neki segíteni, mielőtt a vendégek jöttek volna, de utána egyedül kellett a 6 fogást elkészíteni. Ezért kénytelenek voltunk kicsit egyszerűsíteni a dolgát. A gyorsfőzőfedő és az Atmosfera ilyenkor sokat tud lendíteni a dolgon. Az AMC wokban a húst olaj nélkül is ki lehet sütni, de a rántotthoz teszek egy pici olajat, hogy szép színű legyen a bunda. A kisütendő hús mennyiségétől függ, hogy mennyit, de 1-2 evőkanálnyi bőven elég. Nem tudom, mekkora méretű a Zepter wok, de az AMC-s nagy, ott már a visiothermnek nincs sok értelme, na meg a wok alapvetően nyíltrendszerű főzésre való, ezért az előmelegítést nem tudom Neked a jelzésekhez kötni. Kicsit magasabb hőfokon melegítem elő, mint az alapelemeket, de max. fél perc alatt sütési hőmérsékleten van és utána már nagyon gyors. A húsnak azért lehetett olyan szaga, mert valószínűleg túl meleg volt az aljzat. No és mert a sütést fűszerek nélkül végzed, igaz? Végül is jó lett a kaja? A hús, amit a wokban sütöttél.
kb mennyi tésztát főztetek meg, 1/2- 3/4 kg csak hogy mennyi tészta fér bele a fokba. még azzal nem vagyok tisztában, még mindig hogy a zöld sávot elkell e haladni, amikkor melegítem fel a wokot, vagy cak a zöld sáv végéig kell melegíteni, mert én tovább mentem jócskán és bizony amikor bele raktam a húst, úgy elkezdett sülni, olyan szaga volt mint disznó vágáskor amikor pörkölik a disznót. szóval pocsék. tehát én az elő melegítéssell vagyok bajban. a wokban mennyi oljat raksz hogy a hal jól meg tudjon sülni, azaz amikor rántod. Azért merek tőled ilyen sokat kérdezni, mert úgy látom Te bemutatókat tartasz, és neked már gondolom nagy a szak tudásod, tapasztalatod. azért egy pici már nekem is van, csak olyan kisebb dolgokban, mit a sütőtök, az nagyon szuper, és nagyon finom. köszönöm erzsi 55