Keresés

Részletes keresés

zsuzska60 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68451

szerdán már a lányomnál volt, de csak pénteken adta fel...

Előzmény: foxrudi (68429)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68450

ilyen van neki, más eszközét sem szoktuk kritizálni.

Előzmény: mongoloid (68442)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68449

Szerezz be egy olyan behúzó drótot, mint amilyen a villanyszerelőknek van. Annak a vágáre erősíts egy kis darab szivacsot és húzd többször át. Az ecet+só jó.

Előzmény: jagi26 (68446)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68448

nem baj, ha a cefre szintje kicsit feljebb van, mint az olaj, sőt!

Előzmény: Ferco55 (68438)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68447

látatlanban kuka!

Előzmény: dórahappy (68424)
jagi26 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68446

Sziasztok! Szerintetek rézspirálból ki kell tisztítani a patinát(rézrozsda)? Tegnap kaptam egy rézspirált, aminek a belsején vastagon áll ez a rézrozsda. Egy barátom tanácsára ecet és só keverékével egy órát áztattam. Mikor leengedtem az ecet kékeszöld színű volt, de a patina még mindig bent van a csőben. Kell-e, és ha kell, akkor mivel és milyen gyakran kell kitisztítani a rézcső belsejét?

firekiller Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68445

Nem muszáj, de a kezdők rendszeresen rákérdeznek a belinkelt oldalakon leírtakba.

Ha nem linkelné be, akkor hetente lehetne az alapokról beszélgetni.

Előzmény: mongoloid (68442)
firekiller Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68444

Szia Kezdő srác!

A profilodból látom, hogy kosárfonással is foglalkozol.

Pálinkás üveg  5 és 10 literesek fonását mennyiért vállalnád?

Előzmény: Kezdő srác! (68439)
comad2 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68443

Miért volna ízléstelen?! Itt nem a design számít.

Előzmény: mongoloid (68442)
mongoloid Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68442

Muszály majd mindennap belinkelned ezt a meglehetősen izléstelen szerkezetet?!

Előzmény: vf1 (68440)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68441

Szerintem ez legalább olyan kis probléma, mint az előző, szerinted rosszul feltett, de azért jó kérdéseddel kapcsolatosan. W8.

Előzmény: Ferco55 (68438)
vf1 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68440

Kicsit rosszabb lesz a hőátadásod, de semmi különös. 

Nekem sokkal alacsonyabban van az olajszint és nem okoz gondot.

Az én főzőmnél utólag lett kialakítva az olajtér, így sikerült.

Ha nem emlékeznél a képemre:


Előzmény: Ferco55 (68438)
Kezdő srác! Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68439

Pálinkázós szép napot mindenkinek!

Sajnos idén nem sok finom gyümölcs lesz,aki tud az tartalékoljon!

Lenne egy komplett saválló főzöm hűtővel páracsővel eladó,szinte anyagárban.

Az üst egyfalú,de kis odafigyeléssel bármilyen cefre kifőzhető benne.

Ha valakit érdekel írjon és küldök képet!

 

 

Ferco55 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68438

Elnézést kérek minden segitőkész válaszolótól ,de rosszul kérdeztem. A kérdésem azlenne , hogy mitörténik ha a cefre magassabban van 5-6 cm rel , mint az olaj ? . Azért kérdezem, mert thermo 68 as olajat csak 10 l es legkisebb kiszerelésben lehet megvásárolni,és ez eredményezi nállam , hogy a cefre magassabban lenne mint az olaj. Ugyanis 12 l , olaj kellene bele, hogy a 40 l cefrével egy magasságban legyen , 8 l viszont feleslegben megmaradna .Az olaj ára pedig elég húzós .

Előzmény: norris53 (68436)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68437

A cefre szintje előbb-utóbb úgyis az olaj szintje alá kerül, ahogy a pára elhagyja az üstöt. Tehát nincs miért aggódnod. Az valóban előfordulhat, hogy odakap az esetleges felhabzás, de ezt könnyen letörölheted, ha megbontod a készüléket. Ez nem kozmálás, nem lesz kozmás íz és illat sehol sem. W8.

Előzmény: Ferco55 (68433)
norris53 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68436

Pálinkás szép vasárnapot -gyengén esik az eső !

 

Mitörténik akkor ha a cefre szintje alacsonyabban van , mint az olaj szintje kb, 5-6 cm rel a főzőben ?.

Ha nem fűtöd az olajat erőszakosan 130C°ra meg elégedsz ennél kevesebbel is akkor nincs nagy esély az odaégésre -ami rá sülhet arra az 5-6 cm es észre az ami oda fel fröccsen főzés közben !

De ezt még majd az /olaj lobbi korrigálja / :-)) (Egy kis eszmefuttatás - ha méred az olaj hőmérsékletét -általában az már azon a szinten történik ahol a cefre ki tölti az üstöt ott jelen van a hő átadás -elvonás és ha ez jól működik akkor azért nem sokkal magasabb az olaj hőmérséklete mint az üstben lévő cefréjé (kb 20C°)-De ott ahol a cefre nem tudja el vonni a hőt s ez épp a tetején van ahol a leg melegebb az olaj elképzelhető hogy odakapja a felfröccsenő cefrét ?

Előzmény: Ferco55 (68433)
firekiller Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68435

Pálinkásat!

Ha nagyon koxolsz az üst alá akkor a cefre habja körbe odakap a duplafali részhez.

Ha óvatosan tüzelsz akkor semmi baj.

Ha nagyon félsz az odakapástól akkor öntsd fel a cefrét duplafal szintjéig meleg vízzel, vagy hagyjál benne az előző körben lefőtt cefréből.

Előzmény: Ferco55 (68433)
peterkovacspeter Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68434

Üdv!

Szerintem semmi, maximum annyi, hogy picit odaég a falra a cefre a duplafal alatt, ezt már más is írta itt a fórumon. És ez nem kozmálás! És mivel nyilván így könnyebben melegszik az egész, jobban oda kell figyelni, nehogy túl gyors legyen a felfűtés, lepárlás ideje, mert ahogy a bölcsek már itt sokszor megírták, a pálinkafőzés nem a hamari emberek sportja!

Előzmény: Ferco55 (68433)
Ferco55 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68433

Pálinkás szépnapot.

 

Ismételten hozzátok fordulok a következő kérdéssel.

Mitörténik akkor ha a cefre szintje alacsonyabban van , mint az olaj szintje kb, 5-6 cm rel a főzőben ?.

vf1 Creative Commons License 2012.05.13 0 0 68432

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (66859)
Ferco55 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68431

Köszönöm a segitségedet .

Előzmény: Wassernyolcas (68427)
Baracilin Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68430

OK!
Hoztam kis kóstolót, majd összevessük :)

Előzmény: .:.:stalker:.:. (68426)
foxrudi Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68429

Szia zsuzska60 nem küldted,már küldheted a pektinbontót!

 Elküldtem mailen a címet is.Üdv.Fox!

Előzmény: zsuzska60 (68349)
foxrudi Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68428

Sziasztok

  Nem bőrösödés az?Esetleg nincs benne szilva is??

  Pimpó?Mikori cefre?Gondolom a körte nem egy hónapja lett szedve?

  A tetejéről mindenképp le kell szedni,de nálunk az öreg főzdés azt mondja az ilyenre,:Ejj!Ezt már vissza kell adni a természetnek,vagy  ráönteni a szóróra a vadászoknak!

  A körte amúgy is huncut!Hát még az ECET!Én most tapasztaltam nemrég!

Előzmény: dórahappy (68424)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68427

Legutóbb, amikor a Thermol 68 olajról kérdeztél az adattábláról bemásoltam Neked néhány adatot, de lemaradt a hőmérséklet növekedésből adódó térfogatváltozás mértéke. Mivel most egyébként is uborkaszünet van, a várható térfogatnövekedés mértékét kiszámoltam. Ez a következő:

Az adattábla szerint 20 C fokon a Thermol 68 olaj sűrűsége 0,880 kg/liter, 120 C fokon 0,814 kg/liter. Ezekből az következik, hogy ha 10 liter 20 C fokos Thermol 68 olajat felmelegítünk 120 C fokra, akkor a térfogat növekedés 0, 81 liter, azaz alig több, mint 8 deci.

Szerintem, ha másfajta olajjal dolgozunk, ettől nem sokban térhet el a térfogatnövekedés mértéke. Persze az a biztos, ha a saját olajunkra ismerjük a sűrűség táblázatot. Üdv. W8.

Előzmény: Ferco55 (68373)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68426

 

Este rádcsörgök!

Előzmény: Baracilin (68422)
.:.:stalker:.:. Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68425

 

Szia!

 

Most olvasom csak az üzeneted. Bocs, de sietni kellett és végül is úgy alakult, h nem néztem rá a fórumra mielőtt elindultunk. Tervben van, h ma este is felnézünk.

 

Üdv:

 

stalker

 

:-)

Előzmény: paducs77 (68420)
dórahappy Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68424

Sziasztok!

Kérdésem lenne hozzátok. Kaptam 2 hordó körte cefrét,  ami nem volt csattal lezárva, hanem cak rávolt rakva a teteje. Most akartam főzni, de az egyiknek vastag pimpó réteg van a tetején a másiknak vastag zsírszerű anyag. Nem tudom mi ez. Lehet-e ezzel főzni vagy leszedjem a tetejéről és úgy ? Vagy kuka?

vf1 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 68423

Pálinkás jóreggelt!

 

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

 Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (66859)
Baracilin Creative Commons License 2012.05.11 0 0 68422

Helló!

én holnap estefelé megyek! :)

Előzmény: .:.:stalker:.:. (68418)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!