Már megint cigánylecsó volt csirkével. Holnap rántott hal kapribogyós, zöldfűszeres majonézzel, rizzsel. Pénteken töltött hagyma zöldséges bulgurral. Szombaton családi buli lesz.
ma rantott csirkemell a gyerekeknek, rantott karfiol, sultkrumpli, tartar. en a karfiolt koretnek ettem a hetvegi maradek sult marhaoldalashoz. holnap libanyak leves, aztan meglatjuk.
Kicsit főztem előre. Csináltam egy nagy adag lecsót, amit én leturmixolva fagyasztok le télire. Szósznak használom, pl. rác pontyhoz, vagy bármilyen húshoz. Aztán csináltam töltött paprikát, na meg egy adag paprikás csirkét zabpehely lisztből készült nokedlivel. Ez utóbbit nagyon szereti az unokám, aki a holnapi vendégünk.
Sógornőm már összepakolt Portlandban, ahol 2 napja 1-es fokozatú volt a riasztás. Mára jobb lett a helyzet, de bezárt ablakon keresztül is érzi a szmogot és a füstöt.
Mivel egy hete alig voltunk kint a vilagvege helyzet miatt, kicsit tobbet vagyok a konyhaban. Az elmult ot-hat napban csinaltam bolognai szoszt penne tesztaval, majonezes-parmezanos csirket salataval, szekelykaposztat, palacsintat. Holnapra is marad, de egy adag csirkeszarny is varakozik, lehet hogy megsutom.
Egy emberes almás pite nálunk 2 kg almából készül, mert úgy szeretem, hogy kevés legyen a tésztás része, viszont sok legyen a töltelék. Ha nagyon vágyom valami édességre( amit ugye elvileg nekem nem lehet), akkor összekockázok pár almát, megszórom fahéjjal és bedugom a sütőbe. Ráadásul a lányom is nagy almás, és az unoka is szívesen eszi. Elfogy.
Hogy kell csinálni a csirkét sóágyon? Egyszer próbáltam sóágyon halat sütni, de nekem nem sikerült.
50 kiló alma? Piacon fogsz árulni, vagy mi lesz vele?
Nálam tegnap minicsirke volt sóágyon sütve. Ez nagyon bejött nálunk. Krumpli és saláta volt hozzá. Ma borjubécsi lesz, garantált jó minségben petrezselymes krumpli és saláta.
Kész kaja nem tud elcsábítani. Ha nagyon szorit az éhség és nincs idő, akkor rántotta.:-)
Tegnapa leányfalui "Útonálló" főzött ránk( ráadásul nagyon finomat), miután SzPéterrel Pomázon leszedtünk 50 kg almát, tehát az ebédet megérdemeltük:))
Ma durbincsot sütök és majonézes krumplisaláta lesz hozzá. Leánygyermek hozza a szénhidrát csökkentett túrógombócot desszertnek.-
Akárhényszor próbálkozom dobozos, kész kajával, én befürdök vele. Nem ízlik, elcsapom a gyomromat, úgyhogy inkább főzök, de nyugdíjasként van rá időm, csak persze kedvem nincs mindig.
Férjeméknél nagyon jó kantin van, ami azért is jó, mert ott akkor ehet olyan magyar ételeket, amiket én sosem főzök. :) (Főzelékek, káposztás ételek, paprikáskrumpli stb.) De nemzetközi ételek is szoktak náluk lenni, sőt, egyes nemzetek hetei is, pl. igazi indiai szakáccsal. Párszáz forintba kerülnek az ételek, céges kártyával fizetnek, az összeg meg aztán levonódik a fizetésükből. El bírnék viselni egy ilyet....
Nálunk a telepen van egy kisválasztékú étteremféle, de hát az sokkal drágább, sokszor nem is találnék megfelelőt, meg nem is akarnék naponta sorbanállni / sorban várni, nagyon hamar kifogy minden.