Keresés

Részletes keresés

tottival Creative Commons License 2014.02.18 0 0 2543

pesten csütörtökön hova érdemes menni szaunázni ahol fruha nélkül is lehet, lepedővel vagy anélkül meztelenül eltölteni egy-két órát?

 

habibi85 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 2542

Igen, sajnos jár így az ember. A fürdőkben dolgozó alkalmazottak nem igazán vannak tisztában a fürdő és szaunakultúrával. Mivel nagyon gyerekcipőben jár még nálunk, így elég kényes téma. Nálunk is fürdőruhás alapesetben a szauna, de nincs tiltva a helyes szaunázás, a felöntések pedig mindig fürdőruhamentesek. Én mindig azt szoktam javasolni, hogy próbáljuk betartani az adott helyre vonatkozó szabályokat, és semmiképpen ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe. Én mindig fürdőruha nélkül használom a szaunát, de ha fürdőruhásokkal ülök be, akkor semmiképpen sem veszem le a lepedőt magamról, nehogy ez kellemetlenül érintsen valakit.

Történt nálunk már egy párszor, hogy egy nagyon kedves fiatalemberre nap mint nap panaszt tettek. Nem is értettük, hogy miért, hiszen ki is van írva, hogy lehet fürdőruhamentesen használni a szaunát. Megkértük szépen, hogy ne verje már ki mindig a biztosítékot, dobjon egy lepedőcsücsköt a kényes testrészre és kész. Persze mondta ő, hogy eddig Sárvárra járt, és ott ez így van. Persze, mert ott évek óta így van, és kötelező is. De a mi kis városunkban ez még nem megszokott. Majd egyszer pont úgy alakult, hogy egy kabinba kerültünk, és egyből leesett, hogy mitől kaptak sokkot a vendégek eddig. Higyjétek el, nekem egy pucér pasas már nem okozhat meglepetést, gondoltam én... Na de nem kis mérettel volt megáldva az úriember, és azt szembetűnően szerette büszkén az ember látóterébe helyezni... Még én is meglepődtem mikor beült velem szembe és jól szétrakta a lábát is, hogy véletlenül se kerülje el a figyelmemet. Én éreztem magam kellemetlenül a többi vendég előtt...

 

Szóval szerintem ha betartjuk azt az alapszabályt, hogy mindig figyeljünk oda embertársainkra, és ne okozzunk nekik kellemetlenséget, akkor semmi gondunk nem fog ebből származni és nyugostan szaunázhatunk egészségesen!

 

Előzmény: hantaboy50 (2541)
hantaboy50 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 2541

Sajnos én is jártam már így, nem írom le melyik strandon történt. Nem szeretném ha esetleg ezért atrocitás érne. Bementem a fülkébe (persze mindenki fürdőruciba volt) megkérdeztem nem e zavar valakit ha én gatya nélkül szaunázok, mondták, hogy nem. De később beakart jönni még 2 emberke de persze sarkon fordultak, és elmentek. Mint később kiderül a fürdőmesterhez, aki azt mondta, hogy hagyjam el a fürdő területét (nem csak a fülkét) Persze én nem mentem el, de azóta nem megyek be a szauna kabinba.Vagy szaunázok úgy ahogy illik, vagy sehogy!!!

Előzmény: habibi85 (2538)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 2540

sok ember,sokféle gondolkodás!hát nincs igazi egység,de majd alakul,a textilesek,maradjanak csak az ő részlegükön,mert ők lesznek zavarban

Előzmény: habibi85 (2538)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2539

Kedves Grafiti!

 

Nagyon jól estek a soraid :) Megpróbáltam a maximumot kihozni magamból, bár 10 perccel 11:00 előtt szóltak, hogy tartsam meg a 11:00-i programot, szóval mókás volt ;)

A szervezésről csak annyit, hogy tényleg volt némi fejetlenség a regisztrációnál. Bár nem tudom, pontosan hogy ment, de nekem is sokan panaszkodtak vendégek, hogy sokat kellett sorba állni. Most először csinálták így a regisztrációt, lehet azért volt problémásabb. Mindenesetre az előző rendszer se volt jobb, amikor e-mailben kellett regisztrálni az Oscar-os programokra. Akkor konkrétan úgy ment, ha éppen nem ültél a gép előtt várba várva, hogy mikor osztják már meg az e-mail címet a regisztrációhoz, akkor esélyed sem volt bekerülni sehova. Kb. egy óra alatt betelt minden hely, aztán meg aki csak este jutott gép elé, hoppon maradt. Gondolom ezt szerették volna most kiküszöbölni, de akkora volt az érdeklődés, hogy 5 perc alatt elfogytak a helyek...

Egyébként próbáltunk megoldást keresni azok számára is, akik nem jutottak be semmire: este hatkor hirtelen ötlettől vezérelve tartottunk egy 6-os (hatan legyeztünk egyszerre) felöntést a hoppon maradt  vendégeknek. :)

Előzmény: grafiti (2536)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2538

Igen, sajnos nagyon sokan keverik a szezont a fazonnal. Ne érts félre, nem vagyok prűd, és abszolút meztelenül szeretek szaunázni, lepedőt Z alakban magam alá terítve. Egyszerűen csak azért, mert így egészséges.

A magyar emberek, merem azt mondani 90%a nincs tisztában a helyes szaunakultúrával és azzal, hogy miért is kell fürdőruha nélkül tartózkodni odabenn.

A legtöbb helyen oltári balhét szoktak csapni a fürdőruhások, hogy ők nem akarnak pucérkodni, meg ő nem kíváncsi a mások micsodájára, meg amúgy is ez perverz dolog... sorolhatnám még milyen vádakkal illetik a szaunamestereket és a helyesen szaunázó közönséget. Említeném itt pl. az AW-öt, ahonnan a közelmúltban küldtek el egy mindenki által nagyra becsült és tehetséges szaunamestert, mert belefutott egy ilyen gyökérbe.

Most kérdem én, hogy ha az általad " Izgis" -nek nevezett dolgokat eltűrjük, vagy támogatjuk a szaunakultúra topikján, akkor hogy mondhatnánk azt egy ilyen gyökérnek, hogy nincs igaza???

Az intimitásnak a szaunában nincs helye. Aki erre vágyik, menjen swinger klubba, de ne hozza ilyen helyzetbe az így is kevéske kulturált szaunázót!

 

Ja és hozzáteszem a szauna-kultúra után érdeklődő még fürdőruhás vendégek is látogathatják ezt a topicot...ne ijesszük el őket!

Előzmény: cicus30 (2537)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2537

Mi már tapasztaltuk azt a látványt,de nem mi voltunk a résztvevöi.hanem más pár,akkor mégis,van más is aki keveri a szezont a fazonnal?

Előzmény: habibi85 (2535)
grafiti Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2536

Picit szomorú vagyok. Már kb. egy hónapja készültem a szalóki szauna Oscar fordulójára, s mivel úgy járok arrafelé , mint a Duna TV-n a hazajáró "fiúk " gondoltam minden simán fog menni . Reggel  időben indulás, hogy a meghirdetett időpontban regisztrálhassunk. Késtem 4 percet és ez lett a vesztem ! Versenyszeánszokra minden jegy elfogyott ! Mit tehettem , maradt a második lehetőség,  szombaton kiesetteké. Ami nagyon jól kezdődött, V. Timi programjával egy fergeteges orosz feeling-benn lehetet részünk . Sajnos ami ezután következett , azt egyszerűen úgy nevezném futottak még ,kategória . Aztán a nap folyamán véletlenül fülünkbe jutott, voltak akik  5 perccel regisztráció előtt helyszínen , s már nekik sem jutott . Kedves szervező bizottság, értem én, hogy bizonyos százalék foglalt, mondjuk a szállóvendégek részére, másik rész az "elv " társaké,  de akkor ez ilyen -szaunaparasztok- mint én is vónék, hogyan juthatunk be egy rangos rendezvényre. Valószinü szombaton semmi gond ( 10 verseny szeánsz ) , mi azonban csak vasárnap tudtunk jelen lenni.

Aztán ami miatt szintén búslakodtam, egész nap egyetlen " mester"-töl sem hallottam, a szauna kultúrát. Még véletlenül sem hangzott el figyelmeztetés a lepedő helyes használatára.Volt mester, ki még a bermuda gatyás fiatalt is elviselte a lepedö alatt .  Hogy is van most ez?  Van jobb alkalom tanítani a nemzetet, mint egy WM ? A minap olvastam , az emberi verejték kb.60 % a-ban egyezik a vizelet kémiai összetételével  ( a Mengyelejev táblázatot fejből fújom ). Nem volna ildomos megragadni az oktatás lehetőségét  legalább most ?  Milyen óriási különbség egy új építésű kabin fa illatát és egy sokat használt , verejtéktől átitatott kipárolgását magunkba szívni ?

Egy hónapja még azt írtam, eltelik egy kis idő még visszatérek Bükre, mert esik a fürdő színvonala, de a "mesterek " színvonala épp ellenkezőleg !  Autóban hazafelé elénekeltük  a" Dunáról fúj a szélt ... "sajnos ezek a szelek másképpen fújnak kelet és másképpen nyugat felé .

Legyen ez a pár gondolat emlékeztető a következő ,azaz Hertelendi  fordulóra, talán mint az USA-ban a Black Friday : időben sorba állni   !!!

Epilógus : Timi, a kisebbik rönkben megmentetted a mundér becsületét, király ( inkább királynő ) voltál, legközelebb a Debrecenbe kéne menni....-t daloljuk majd :)

habibi85 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 2535

Sajnos ha szaunázásról van szó, a fantáziám csakis a felöntésekre korlátozódik. Lehet én értettelek félre, de a szaunázás nem a meztelenségről, hanem az egészségről szól. A szexualitásnak pedig végképp semmi köze nincs hozzá. Szóval szerintem is eltévesztetted a házszámot...

Előzmény: cicus30 (2532)
Daywalker1 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 2534

Szia

 

Csatlakozni lehetne hozzátok ?

Csak mint utazótársként benzinköltséget megosztjuk

Bonyhádi vagyok

Előzmény: cicus30 (2533)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2533

kinek a pap,kinek a papné?,

Előzmény: cicus30 (2532)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2532

egy kis fantázia?

Előzmény: habibi85 (2528)
DortmundFan Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2531

Vizsgaidőszak?  Az nálam elég izgis.

Előzmény: cicus30 (2527)
szofi762 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2530

Nem vitatom amit írsz, tényleg mindenki másként szereti is nincs is ezzel semmi baj, a lényeg a kulturált szaunázás elterjedése lenne! Végül is lefoglaltuk azt a hétvégét barátokkal, most meglátjuk. Mivel ilyenben még nem volt részünk (zenés, táncos) most legalább kipróbáljuk, a végén még megtetszik...;)

Én szeretem a szaunában a saját határaimat feszegetni, a felöntéseknél minnél forróbb annál jobb, hogy a végén azt érezem még pár másodperc és nem bírom tovább. Aztán kia  hideg levegőre, lefekszem a nyugágyra és érzema hogy forog velem a világ. A nap végére olyan mintha 2 hetet nyaraltam volna valahol! De ehhez nekem pont a csend a fontos, hogy csak azt halljam ahogy sistereg a víz a forró köveken meg  a lepedő belehasít a  levegőbe... Ahová leginkább szeretnünk járni az egy Salzburghoz közeli szaunakomplexum (Rupertus Therme), ahol a felöntéseket egy ca. 80 nm-es szaunában végzik, ez persze más. Ott is minden alkalommal elmondja a szaunamester hogy milyen illat, mire jó, hogy utána mindenki menjen zuhanyozni csobbanás előtt...stb. De aztán csönd. 

De ettől még az itthon is lehet jó, kiváncsian várom! (Én csak azt utálom a  legjobban mikor ki van írva valahová hogy natur, aztán bejönnek a fürdőruhások és minket néznek ki, meg pofákat vágnak...)

Előzmény: habibi85 (2522)
informania Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2529

Csak egymást szeretnétek izgisen érezni vagy a többiekkel együtt gondoltad?

 

Azt hiszem, eltévesztetted a topikot.

Előzmény: cicus30 (2527)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2528

Izgisen? Az milyen? :O

Előzmény: cicus30 (2527)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 2527

Sziasztok!Meztelenkedést kedvelő pár vagyunk,pláne ha szaúnázni is úgy tehetjük, Hertelndre mikor érdemes menni,hogy jól,és izgisen is érezzük egymást, hétközben,vagy hétvégén?

Előzmény: Pár Pécsről (2510)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2526

Üdv. Mindenkinek!

A ráckevei Hotel Termálkristály és Aqua-Land  szaunájáról tudnátok írni véleményt és tapasztalatot?

Milyen a szauna használat hétköznapokon és milyenek a felöntések?

Az információkat előre is köszönöm.

habibi85 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2525

Nekem nagyon tetszik Molnár István úgy, ahogy van, de sajnos soha nem jutok be a felöntésére, remélem végre sikerül, és akkor tényleg tudok majd róla is véleményt mondani. Nagyon profi, nagyon lelkes és nagyon kedves, csak végre legyezne már meg :)

Előzmény: FeketsZ (2523)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2524

Is. Ilyen apróság nem zavarta őket. De a térdig érő gatyás pasikat sem, a fürdőruhás hölgyeket sem. Engem meg nem zavart az Ő fürdőruhájuk. :)

Előzmény: tottival (2518)
FeketsZ Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2523

Nekem sem mindig jön be a zenés bemutató, de megvan annak is a szépsége.

 

Ha igazi, hagyományos programokon szeretnétek részt venni én azt gondolom az egyik legjobb mester ebben Siófokon a Galeriusban Molnár István. Nála nem fogtok zenés programmal találkozni. Ő ragaszkodik a hagyományos északi kultúrához, sok esetben ő maga készíti illetve szerzi be a természetes alapanyagokat a programjaihoz. Nagyon ragaszkodik a hagyományokhoz, nekem kimondottan tetszik amit csinál.

Előzmény: habibi85 (2522)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2522

Ízlések és pofonok. Nekem Tatzmanndorf nagyon bejött. A szaunamester nagyon vendégszerető és kedves. És bár egy kukkot sem értettem a vicceiből, megvolt a hangulata. Ugyanott bementünk egy meditációs felöntésre, ahol mély csend volt. Életem legrosszabb szaunában eltöltött 15 percét éltem át, és nem csak én, hanem azok is akik velem voltak. Soha többet nem vállalnám! 

Azért zenés táncos felöntések sincsenek mindenhol, csak néhány helyen az országban. Nálunk azért a szaunafelöntések egy közösségi élményt jelentenek. Bemegy 15-20 ember akik nem ismerik egymást, és a szaunamester egy csapatot kovácsol belőlük. Rengeteg ismeretség, barátság szövődik így.  A szaunamester viszont mindenhol beszél, mert nálunk még kell, hogy elmondja az alapvető szabályokat és megismertesse a csapatot a szaunakultúrával. Csendes felöntést majd pár év múlva, amikor a bent ülők 99%a már tisztában lesz mindennel.

Én csendes felöntést csak és kiárólag relax zenével tudok elképzelni, ami segít a kikapcsolásban. Számomra kellemetlen, ha még a légy zümmögését is hallani. 

Úgy gondolom itthon is mindenki megtalálja a neki való helyet, mert sokan vagyunk és sok stílust képviselünk.

Sokan mondják mindig, hogy Finnországban így szokás, Oroszországban úgy szokás, Ausztriában megint más. De hát mi magyarok vagyunk, más a kultúránk, más a mentalitásunk. A lényeg úgyis az, hogy az egészséges szaunázásra törekedjünk, mindegy milyen stílusban, csak egészségesen!!!

Előzmény: szofi762 (2515)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2521

Mi rendezvény idején voltunk. Vegyes volt a kép, volt aki magára vette a lepedőt, volt aki nem. Én speciel nem. De ez nem jelent ott gondot, sőt a szaunamesterek így tanítják.

Előzmény: MEB (2506)
FeketsZ Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2520

A szöveg tördelését nem sikerült megtartania. :(

Előzmény: FeketsZ (2519)
FeketsZ Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2519

Újdonság! Egy igazán remek szombat estének nézünk elébe.

 

Egy kis saját tapasztalat a Mesterekkel egy korábbi programon.Szombaton délután 12:30 körül útrakeltünk Székesfehérvárról menyasszonyommal. A cél Vonyarcvashegy, Zenit hotel. És, hogy mi visz rá két szaunaimádót arra, hogy egy hűvös őszi napon útra keljen és 130km-t utazzon? Nem más, mint 2 országos szaunamester bajnok baráti vetélkedője. Izgalmas programnak ígérkezik. Mivel a nap is sütött úgy gondoltuk az unalmas autópálya helyett a Balaton északi partján kanyarogtunk a szállodáig. A gyönyörű táj, az északi part gyöngyszemei, mint Csopak, Tihany, és a Badacsonyi borvidék látványa, remekül megalapozta hangulatunkat mire megérkeztünk a szállodába. Udvariasan és hamar beengedtek minket és egyből összefutottam szaunamester bajnokunkkal és oktatómmal Barabás Líviával aki útba igazított, mit és hol találunk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a házirend rugalmas, nyugodtan lehet fürdőruhamentesen szaunázni és merülni a hideg vízben, bár a szaunázókat kicsit konzervatívnak éreztem, ahhoz képest amit szeretünk. ( Kenegetős programon magunkra kenjük a kencét, nem a törölközőre. )(Számunkra) első programként Szabó Zoli „A magányos lovas” invitált minket egy vadnyugati kalandra, ahol lovagolva üldözhettük a száguldó vonatot. Félidőben a magányos lovasok egy kis mákos-olajos nedűt kenhettek magukra, hogy több szerencsével indulhassanak a vonat nyomába. A zene ritmusa gyorsult a hangulat fokozódott és különleges illatok és egyre intezívebb lecsapások végén izzadtan és zihálva ugorhattunk fel az utolsó kocsira. A szauna ajtaja kinyílt.Zuhanyozás után kerestük az utat a szabad levegőre. A lélegzetem elakadt amikor megláttam a szálloda teraszát és kisétáltam a friss levegőre. A Zenit hotel a település egyik legmagasabb pontjára épült, így megcsodálhattuk, ahogy a felhők mögül átsejlik a lemenő nap fénye és rózsaszínre színezi a Balaton vizét. Szinte a teljes nyugati medencét belátni innen, gyönyörű látvány. Ezután egy kis pihenés következett, majd indultunk vissza a szaunába.Második programként Livi „Moonlight Dance” programja következett. A sötét szaunába frissen megérkező dézsából a hűvös, ködös éjszaka párája áramlott kifelé. A Mesternő a zene ritmusára pörgött-forgott és csapott le a szaunában, nagy örömünkre. Félidőben illatos mézes kenőcsöt kaptunk bőrünkre, zöld, lila, kék és piros fényekben pompázó poharakból, fantasztikus látvány volt a félhomályban. Ezután csak jött a pára, a lecsapásoknak se szeri se száma és megtöltötte a mirhás-tömjénes illat a szauna levegőjét, majd miután a hangulat a tetőfokára hágott kinyílt a szauna ajtaja, zuhany, friss levegő, pihenés.Harmadik programként Zoli „Pub ’N Roll” programja következett, ahol egy hangulatos kisvárosi kocsmában érezhettük magunkat. A kocsmát átjárta, a nyírkátrány füstös illata, a hangulat a zene ritmusában fokozódott és megpihenésként egy kis friss levegővel megfűszerezve frissítő sörös-citromos nedűt kóstolhattunk Lindsey Stirling hegedűjének átiratában a Pokemon zenéjére. A hangulat a tetőfokára hágott, ahogy a nyírkátrány illatával keveredett a kályhára fröccsentett sörös-whiskey-s nedű. Az igazi kocsmahangulatban beindult a duplatörölközős hőlégkeverés, végül az ajtó kinyílt.Végül negyedik programként a Mesternő és Mester közös „Villám és mennydörgés” programján vehettünk részt. Bőséges vízadagolással kezdődött a program, megelőlegezve sejtésünket, hogy itt bizony az elkövetkező negyedórában senki sem fog fázni. A hangulat egyre forrósodott, velünk volt három szellemünk kiket mestereink idéztek meg ma este nekünk: pára, forróság és szélvihar. Amikor 2 bajnok összecsap és egymásra rálicitálva a zene ritmusára, énekelve csapják nekünk a szelet az elképesztő élmény. Egymást után és egymást kiegészítve „Mennydörgött” és csapott le pörögve-forogva a „Lívia hurrikán”. És bizony volt olyan vendég, ki elvesztette szűzességét, mivel úgy tudjuk, ezidáig nem volt olyan szaunaprogram, ahonnan sietősen, idő előtt távozott. És követték sorstársai néhányan, de volt pár kemény harcos, néhány edzett amazon és hős férfiú, kik dacolva a viharral, villám és mennydörgés közepette tapsolva rikoltozva követelték: MÉG MÉG MÉGMajd a vihar szép csendben elvonult, mi elautóztunk az éjszakába és Mestereink is nyugovóra tértek.Köszönjük Nektek! :)

 

 

 

tottival Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2518

fürdőruhás mammerek a textiles időpontban voltak szaunázni?

Előzmény: akkornemcsakúgy (2514)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2014.02.03 0 0 2517

Azért a helyzet nem ennyire tragikus. Van több szauna, a felöntések nem folyamatosak, szóval van hely és idő csendes szaunázásra is. Érdemes megpróbálni.

Előzmény: szofi762 (2515)
MEB Creative Commons License 2014.02.02 0 0 2516

Köszönöm a hozzászólásokat a hertelendi fürdővel kapcsolatosan, most már biztosan megyünk a Szauna Oscarra márciusban, szállás is lefoglalva! :)

Tegnap sikerült kipróbálni a mórahalmi szaunát is, nagyon pozitív az élmény. Ugyan valóban körülményesebb feljutni az emeleti részbe, de másodjára már biztosan egyszerűbb lesz.

Kár, hogy nincs merülőmedence és elkelne egy jegkasa kut is. A jacuzzi ellenben nagyon jo, a vendegkor is baratsagos, igaz nem voltunk tobben osszesen hat fonel du. haromtol hatig. Pl. a szeanszon csak ketten vettunk reszt a felesegemmel. :)

 

 

szofi762 Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2515

Na ettől tartottam. Zenés táncos szauna??? És tényleg ez a divat most itthon? Pedig annyira rá akartam venni magunkat hogy próbáljunk ki itthon is egy szaunaszeánszos hétvégét, mégse kell 600km-t utazni csak 200-at. Sajnos mi a csendes szaunát szertjük, engem az is zavar ha hangosan dumálnak a  szaunában, pl. Bad Tatzmannsdorfban  meg vicceket mesélt a szaunamester felöntés közben, hát ott is akkor voltunk először és utoljára pedig a fürdő egész jó lenne. Na mindegy mindenki máshogy szereti!

Köszi a segítséget!

Előzmény: akkornemcsakúgy (2514)
akkornemcsakúgy Creative Commons License 2014.01.31 0 0 2514

Karácsonykor volt hasonló program, azon voltam. A wellnes részleg áll egy úszómedencéből, nekem az kicsit hideg vízű volt. Egy elég nagy jakuzzi, az kellemes és egy kis gyermekmedence pici csúszdával. A teraszon is van egy mobil jakuzzi, szép a kilátás a Balatonra.

A szauna rész elkülönített, van pár pihenőágy is. Egy finn szauna, egy infra és egy gőz. Merülőmedence. Ennyi. A kiírás szerint kéretik fürdőruha nélkül igénybe venni, kivétel napi kétszer egy óra. Na ezt nem tartja be senki. Általában a nagymamák melegedtek bent az unokákkal. De ők legalább simán fürdőruhában. Mások lepedőt takartak a fürdőruha fölé. Ez volt napközben. Este a felöntés az már tényleg fürdőruha nélküli volt, de ot sokaknak az okozott gondot, hogy a kapott krémet hova kenjék, mert hogy a lepedőből kicsavarják magukat az szóba sem került. (Utána ez a zuhanynál is gondot okozott. Lepedőben mégsem, bár már olyat is láttam, így aztán ment ez egy lábon egyensúlyozás, hogy sikerüljön belebújni úgy a fürdőruhába, hogy ne essen le a lepedő.) A szaunába kb 15 ember fér be. A most divatos zenés táncos felöntés volt, szerintem teljesen felesleges, de most ez a divat.

Szóval nem egy szauna fellegvár, de ha éppen ott van az ember, akkor érdemes lemenni. De csak ezért odautazni, szerintem nem. 

Előzmény: szofi762 (2513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!