Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3962
Követeljük Instant Víz kimoderálását a katolikus olvtársakat sértő beírásáért és személyeskedésért!
Előzmény: fordfairlane (3960)
fordfairlane Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3961
OFF
Es mi lesz a huszadik szamu beirasod? :)
ON
fordfairlane Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3960
OFF

"Barmokkal nincs ertelme vitatkozni."

Ha idetevedne egy moderator, akkor arra kernem, hogy intse meg szemelyeskedes miatt az itt idezet sorok irojat! Ha kimoderalna ... azt sem sajnalnam ... ehe-ehe-ehe :)

ON

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3959
Ezt még én sem hiszem el fenntartás nélkül...
Előzmény: Rücsökmalac (3958)
Rücsökmalac Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3958
Valentin-nap tilalom Szaúd-Arábiában

2002.02.14. 16:06:10

A sivatagi királyság nem engedélyezte a virágboltoknak, hogy vörös rózsát áruljanak, a pároknak pedig megtiltotta, hogy bármiféle kitűzővel vagy egyébbel hirdessék magukon a Valentin-napot.

Az Arab News című napilap tudatta, hogy az iszlám értékrendet óvó Erkölcserősítési és Sátánmegelőzési Bizottság őrjáratokkal felügyel arra, nehogy valaki megünnepelje az iszlámtól idegen eseményt, "vakon követve az üres idegen szokást".

:-DDD

"A sivatagi királyságban az üzleteket, a szállodákat már két héttel előre figyelmeztették arra, hogy tartózkodjanak a Valentin-nap bármiféle megünneplésétől. A tanárokat arra utasították, hogy óva intsék diákjaikat Valentin-napi kitűzők és egyéb csecsebecsék viseletétől."

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3957
Nélkülözni fogom bölcs szavaidat, megalapozott és cáfolhatatlan érveidet :-)))

Egyébként a voodoo-ra gondoltam, de igazad van, ők a vallásuk gyakorlása közben kakast áldoznak, nem csirkét.

Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3956
Tényleg nem látsz különbséget? Kezdjük ott, hogy ha valaki a kereszténység nevében akarna bárkit kovel dobálni, nem tudná semmilyen keresztény tanítással indokolni. A kereszténység szerint legfeljebb kenyérrel lehet dobálódzni. Még a keresztesek sem hivatkozhattak Jézus szavaira vagy bármire az Újszövetségbol, amivel indokolhatták volna a hadjáratokat. Az IRA sem teszi. Te az iszlám vélt ártatlanságával szemben egy politikai-etnikai háborúra próbálsz hivatkozni aminek nincs köze a vallásuk lényegéhez, nem is lehet.
Egyébként mutass _egyetlen_ alkalmat, amikor az ír katolikusok egy jól sikerült pub-robbantás után örömünnepet ülnek Belfastban. Szintén _egyetlen_ alkalmat Palesztinából vagy Iránból vagy akármelyik muszlim országból, ahol a terror és a vallási eroszak ellen tüntetnek. Nem fogsz találni. Ezzel szemben a "bunös katolikus" Írországban és Baszkföldön is volt rá példa, sokszor.

Szóval úgy érzem, az egyoldalú kiragadás, általánosítás legfeljebb nálad állja meg a helyét. A fikázásról meg annyit, hogy rettentoen sajnálom, ha az általam felhozott _tények_ nem férnek bele a toleráns, pálmafás, bazáros iszlámról alkotott képbe. Tények makacs dolgok!

Előzmény: Instant Víz (3954)
Instant Víz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3954
És akkor mit gondolsz a kereszténység nevében elkövetett aljasságokról, iskolás gyerekek kövel hajigálásáról, gyilkosságokról amiket idöröl idöre szerencsétlenségünk van látni Írországban? Ilyenek ezek a keresztények mind!
Vagy te ezeket a híradásokat meg sem látod, hiszen sérti a kereszténységröl benned kialakult mézesmázos képet?

(Külömben nem ez a véleményem a kereszténységröl, csak ugyanúgy egyoldalúan kiragadtam egy nem jellemzö, negatív példát és ez alapján általánosítottam, ahogyan te teszed folyamatosan. Szerintem összekevered a topik címét: mintha nem az lenne ott, hogy fikázzuk egy kicsit az iszlám vallást.)

Előzmény: Törölt nick (3948)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3953
Nos, ha szeretném az ellenségeimet, gond nélkül kereszténynek tartanám magam. De nem teszem (és az inkvizítorokat sem lehet kereszténynek nevezni). Az embereknek egymás tiszteletében kéne élnie, és nem az egyedül üdvözítő vallások tévképzetében. Az iszlámnak meg saját maga érvényre juttatása a lényege, nem az altruizmus vagy a másik ember tisztelete.

T. Moderátor!
Kérem "Instant Víz" azonnali kimoderálását, mert általánosító és sértő kitételeket használ a katolikus vallású emberekkel kapcsolatban.

Előzmény: Instant Víz (3951)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3952
:-(á) Nem baj, ha erre nem térünk ki huszonötödször is?
Előzmény: Instant Víz (3950)
Instant Víz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3951
"A lényeg a szeretet. Ezért gyűlölöm azokat..."
Jó a lényeglátásod, no meg a következetességed. Tiszta szerencse, hogy nem hiszed azt, hogy a tiéd az eggyetlen igazság.
Előzmény: Törölt nick (3936)
Instant Víz Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3950
Nem tudod véletlenül, melyik iszlám terrorista felekezet találta fel az inkvizíciót? Nem hiszem, hogy lenne olyan vallás, amelyet töb bün terhel, mint a katolikust.
Előzmény: Törölt nick (3945)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3949
Vagy Mohammed Attáék üzenetei alapján is úgy gondolod, hogy ők nem találtak motivációt az iszlámban? Tudod, ki volt az? Szívesen előkeresem ezt a cikket is, de nagyon arcra fogsz esni. Persze nem mindenki hajlandó szembe nézni a tényekkel.
Előzmény: luyo57 (3947)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3948
És akkor mit gondolsz az iszlám nevében elkövetett aljasságokról, amiket nap mint nap szerencsénk van látni a világban, és az azokat követő muszlim örömünnepekről? Szeretnéd, hogy előkeressem azt a CNN-beszámolót, ami a palesztin iskolások lelkéről szól? "Öngyilkos merénylő, mártír akarok lenni mert akkor a mennyországba kerülök Allah-hoz. Ide nekem egy pizzériát tele cionista ellenséggel!" Szerintem be is raktam anno, de a moderátor biztos kivágta, hiszen sérti az iszlámról kialakult mézesmázos képet.
Előzmény: luyo57 (3947)
luyo57 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3947
Nem tudom, mikor hivatkozik, nem vagyok keresztény. Ha az ember hisz, vallása van, tagja egy egyháznak, akkor gondolom hiatkoznia kell a hitvallására. Ha nem, akkor nem biztos, hogy hívőnek számít. Nem hiszek a vallásilag motivált terrorban, az iszlám egyre motiválja a hívőt, az egyetlen Istenben való kizárólagos és mindenekfeletti hitre.
Előzmény: Törölt nick (3945)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3946
Azt gondolom tudjátok, hogy az újságíró elrablása miatt letartóztatott, nyugaton nevelkedett-tanult muszlim '94-ben tevékenyen közreműködött több nyugati hátizsákos turista elrablásában, akiket végül Allah, az igazságos, a könyörületes nevében jól lefejeztek.
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3945
Mikor hivatkozik a katolikus gyilkos, a házasságtörő református, a bankrabló baptista a vallására?
Mióta tekintik nemzeti hősnek és a vallás mártírjának a katolikus gyilkosokat, házasságtörő reformátusokat és bankrabló baptistákat?
Miért nyúlnak "egyes" muszlimok rendszeresen a vallásilag motivált terrorhoz, és miért helyeslik a tetteiket a muszlimok - általában? (A muszlimfényező moderátor szíves figyelmébe ajánlom a Palesztin Hatóságot, ahol az öngyilkos merénylőket példaképül állítják a palesztin fiatalság elé, sikerrel.)
Vajon honnan ez a korreláció terrorizmus és iszlám között?
Ha az iszlám a legbékésebb vallás a világon, hogyan tudják ezeket a tetteket összeegyeztetni vele?
Előzmény: luyo57 (3944)
luyo57 Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3944
Annyira egyeztethető össze, mint hívő katolikus emberölése, református házasságszédelgése, baptista bankrablása. Vagyis semennyire. De ettől sem több, sem kevesebb nem lett az igazad.
Előzmény: Törölt nick (3941)
Hussain Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3943
Jah, azt se felejtsük el, hogy az említett nyugaton született, felnőtt és tanult, az elrablással alaposan gyanusítható Omar Szaidot a Pakisztáni Iszlám Köztársaság rendőrsége tartóztatta le.:)
Előzmény: Törölt nick (3941)
Hussain Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3942
Szerintem sehogy nem egyeztethető össze, de BladRunner sejk Te biztos jobban tudod.:)
Előzmény: Törölt nick (3941)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3941
Egyébként megkérdeznném az iszlámilag mélyművelt topiktársakat, hogy az amerikai riporter elrablása és meggyilkolása hogyan egyeztethető össze az iszlámmal, az meg, hogy nyugaton született, felnőtt és tanult muszlimok tesznek ilyet, az itteni toleranciabajnokok világnézetével. Most akkor mégis lehet valami igazam?
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3940
Inkább magamra lettem dühös, nem értettem, miért válaszoltam erre a kérdésre.
Nem értem, miért féltek attól, hogy valakinek határozott véleménye van valamiről. Nekem az iszlám - hm, hm - nem szimpatikus, nem veszem be a "mennyi mindent köszönhetük a móroknak" mesét, és az iszlámról alkotott véleményemet nem az Ezeregyéjszaka meséire alapozom. Mitől vannak az ellenérzéseim? 1) Két éve hajtogatom, hogy az európai muszlimok csak arra várnak, hogy többségbe kerüljenek (amire a toleráns bevándorlási politikánkkal és magasabb szaporulatukkal jó esélyük van), aztán átalakítják a mi világunkat a maguk képére. (Lásd az amerikai muszlimok egyik vezetőjét, aki az interneten arról ábrándozik, hogy majd ők eltakarítják az útból a vallás és állam elválasztásának sátáni intézményét, ha Allah is úgy akarja.) A nézeteimet 911 és fogadtatása a muszlim világban "fényesen" igazolta. Nem tudom, hány halott és hány muszlim örömünnep kell még ahhoz, hogy felnyíljon a szemetek: számukra mi a vallásuk ellenségei vagyunk, mert máshogy élünk, van pénzünk, ihatunk alkoholt és ha akarunk, azzal fekszünk le, akivel akarunk. A muszlim bevándorlók alkalmazkodásra, asszimilációra képtelenek, az értékeinket nem veszik át és nem is tisztelik (zászlósztori). "Karitatív" alapítványaikban és mecseteikben terroristákat toboroznak és finanszíroznak (Németország, Franciaország, Anglia, és már Budapest is). Attól, hogy Európában élnek, nem lesznek európaiak, és nem is akarnak azzá válni.
Szívük joga utálni bennünket, de akkor lehetőleg maradjanak otthon. Ha meg több pénz kell, annyi szép és gazdag muszlim ország van a világon. Menjenek inkább Kuvaitba, ha jobban akarnak élni. Ja, hogy ott nem kellenek a testvérek? Ejnye, hát ez a pánmuszlim testvériség? Nekünk akkor miért kötelező befogadni mindenkit? Amikor a palesztin tesókat az Öbölháború idején hazazsuppolták a kuvaiti tesók, miért nem sírt senki rasszizmus, kirekesztés, nácizmus, arabellenesség miatt? Miért nem moderálták ki a szemét kuvaitiakat?

2) Az egyén szintjén pedig azért tartom az iszlámot veszélyesnek, mert totális agymosással jár. Megdöbbentő látni, hogy a gondolkodás korlátait tekintve mennyire nem különbözik egy betért iteni egy született - mondjuk - egyiptomi muszlimtól. Ugyanez az "érvelés", ugyanez a gyűlölet és felsőbbrendűségi érzés irántunk "anyagias hitetlenek" iránt.
Az iszlám mindig is a nem-iszlám kultúrák elpusztítására tört - ezt talán Magyarországon nem kell magyarázni - de igazából a mi toleranciánk adta a kezükbe a hatékony fegyvert. Az iszlám totalitárius eszme, nem csak vallás, kisajátítja magának az egyént és nem tűr meg más értéket a sajátjai mellett.

Ha az iszlámhoz nem kapcsolódna annyi romantikus tévképzet - tevék, oázis, piramisok, hastánc - hanem mondjuk az Antarktiszra asszociálnának róla, a kutya sem lenne kíváncsi rá, nem is védené ennyire véres szájjal. Dehát jó a marketingjük, és ügyesen mindig azt az arcukat fordítják felénk, amit látni akarunk. Szép iszlám, jó iszlám, toleráns iszlám, békés iszlám, a tuniszi bazárban mindenkit vár az Ezeregyéjszaka mesés világa.

Előzmény: sashalmi próféták (3939)
sashalmi próféták Creative Commons License 2002.02.14 0 0 3939
Kedves Trav, egyre inkább az az érzésem, hogy neked önértékelési zavaraid lehetnek, különben nem lennél ennyire agresszív egy ártatlan kérdés elhangzásától. Hidd el, én sem vagyok muszlim, de a te szavaid alapján pont azt érzem, hogy tenmagadat érzed az igazság egyetlen letéteményesének, s igazad védelmében hetet havat összehordassz, felesleges agresszióba hajszolod magad. Nyugodj meg, nem akarlak bántani, a vallásod vagy hited mértékét s mikéntjét se szeretném elbírálni, mint ahogy lehet hogy neked sem kéne ezt tenned ilyen támadó módón másoknál.

Áldás, békesség.

Előzmény: Törölt nick (3936)
zümy Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3938
-mivan?
Előzmény: Vigor (3925)
Hussain Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3937
BladRunner kedves, szeretünk téged, ne aggódj.:)
Előzmény: Törölt nick (3936)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3936
OFF
Egyébként: közöd? Nekem magánügy. De mivel nem vagyok muszlim, nem akarom a világot a vallásom szabályaihoz igazítani. Magánügy. A lényeg a szeretet. Ezért gyűlölöm azokat, akik a szeretet helyébe a saját vallásuk érvényesítését akarják állítani. Ha törik, ha szakad. Mert szerintük ővék az egyetlen igazság. A kinyilatkoztatás imádata mint a bálványimádás legszubtilisabb formája. Ha az ő istenük betűrágó, hadd legyenek ők is azok. De annyi szép muszlimország van a világon. :-)
Előzmény: sashalmi próféták (3933)
fordfairlane Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3935
OFF
Az attól függ, hogy ki a viszonyítási alap. Esetedben például kifejezetten pozitív beállítottságúnak érzem magam. :)
Esetleg az is lehet, hogy nem szeretem a folyamatos valagnyalást ... és az itt bőven van.
ON
Előzmény: Vigor (3928)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3934
Vallás nélküli =/= hit nélküli ;-))
Előzmény: sashalmi próféták (3933)
sashalmi próféták Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3933
Kedves Trav, megkérdezném tőled, hogy te vallásos ember vagy?
Előzmény: Törölt nick (3932)
Törölt nick Creative Commons License 2002.02.13 0 0 3932
Ez a reakció lehet persze pozitív is, adott esetben, dehát az emberek általában azért választják bizonyos dolgok színteréül a 4 falat, mert valamiért úgy gondolják, nehezen tolerálná a nyilvánosság...
Előzmény: Törölt nick (3931)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!