Keresés

Részletes keresés

TTAMAS Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39112

Pest-Budán, az ezernyolcszázas években...

:))

Előzmény: trombitagomba (39109)
TTAMAS Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39111

B+

:))

Előzmény: andreja (39104)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39110
Tanár úr, tudjuk, hogy évvége közeleg, de tessék figyelni!!! :))
Előzmény: trombitagomba (39109)
trombitagomba Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39109

Kedves Andreja, ezt merrefelé követted el?

Előzmény: andreja (39095)
heyderia Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39108

Csak azért teszem fel ide a mérgező gombák nemzetközi szimpóziumának programját, hogy mindenki láthassa, este negyed tizenegykor még előadást tartanak, fél tizenegykor pedig kerekasztal beszélgetés kezdődik. Lehet, hogy ezért járnak előbbre?     XXVe Journées Mycologiques d’Entrevaux : 31 octobre-2 novembre 2008 (11ème Symposium International sur les Champignons Toxiques)

 

Exposition : nouvelle salle polyvalente hors remparts. Conférences : mairie (Paul Pirot, Francis Fouchier, Dr Saviuc, Dr Giacomoni, Dr Tanase, Pr Nicola Sitta)

Programme

(sites d’herborisation annoncés sous réserve de la poussée fongique)

 

Vendredi 31 octobre :

A partir de 9h : mise en place par les mycologues de l’AEMBA (récoltes de la veille).

15h00, Accueil et Travail en salle.

19h00, Repas à l’Échauguette, Auberge du Planet  (attention : nombre de places limité !).

21h, Mairie : Conférence publique : Les illustrations des Champignons, des origines à 1910 (Francis Fouchier, Marseille, SMP, AEMBA, Fédération Mycologique Méditerranéenne)

 

Samedi 1er novembre :

09h00, Sortie d’Herborisation (Prévision : Chênaie de Bayon, Hêtraie mixte de Villevieille).

12h30, Repas au Restaurant Vauban (hors des remparts).

15h00, Travail en salle.

17h30, Mairie : Conférence publique : Les Champignons, enfer ou paradis ? (Dr Lucien Giacomoni, AEMBA, FAMM, Société Mycologique de France)

19h30, Repas à l’Échauguette, Auberge du Planet (attention : nombre de places limité !).

 

21h, Mairie : XIe Symposium sur les Champignons toxiques (Conférences publiques)

 

 20H45 : Intoxications par les morilles : un syndrome caché (Dr Philippe Saviuc, Centre de Toxicovigilance de Grenoble, FMBDS, Société Mycologique de France).

 

 21H30 :  La Formation des Mycologues : prévention et gestion des intoxications par les champignons en Italie (Pr Nicola Sitta, AMG, Enseignement des experts-mycologues, Italie).

 

22H15 :  Les Intoxications par les Champignons en Roumanie (Dr Catalin Tanase,

Université de Iasi, Roumanie)

 

 22h30 : Questions et table ronde, avec la participation de Paul Pirot (Belgique), Filippo Martinez (Espagne), Dr Giacomoni (France). (Modérateur : Dr Charly Chaiech, SMAM, Président de la Société Mycologique Cérétane)

 

 

Dimanche 2 novembre :

09h00, Sortie d’Herborisation (Prévision : Châtaigneraie de Méailles)

12h00, Mairie d’Entrevaux : Vin de l’Amitié offert par la municipalité

12h30, Repas festif dans la salle de réception de l’Hôtel Vauban

15h00, Travail en salle

17h30, Mairie : Conférence publique, Les Champignons de Madagascar (Paul Pirot, Neufchâteau, Société Mycologique de Belgique).

-Repas du soir libre (ou diète)

20H30, Mairie : Conférence publique, Les Champignons et les orchidées (Dr Giacomoni), communication suivie d’une présentation des principales orchidées de la région, déterminations et discussions taxonomiques. (Modérateur : Francis Maggi)

nagypapi51 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39107

...túl sok nyers piruló galóca evése után pár évvel.

Már ami a számukat illeti...:((

Előzmény: Nemozoli (39106)
Nemozoli Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39106
ez pedig nagyon hajaz a vörösvértestekre... :-)
Előzmény: heyderia (39085)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39105

Ha nem lennél, ki kéne találni...:))

Előzmény: andreja (39104)
andreja Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39104
ez két évvel ezelőtti fotó, de úgy képzelem, most pont így nézne ki, ha kimennák a erdőbe. De nem megyek ki, nehogy csalódjak. Majd máskor leszek bátor.
Előzmény: lilapereszke (39099)
Kardemumma Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39103
Nem tudom, nagyon rohantam, nem elegyedtem szóba velük. De megfáradt, elkámpicsorodott arckifejezésüket felidézve, szerintem olcsón odaadták volna.
Előzmény: homerx (39102)
homerx Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39102
hogye' adtak oket?
Előzmény: Kardemumma (39101)
Kardemumma Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39101
Ma negyed egykor még hegyekben állt a rókagomba a Bosnyákon. A salgótarjániak hozták. Volt néhány hervadt vargánya is.
harula Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39100

Kedves Lilapereszke! Köszönöm a választ természetesen elfogadom. A latin névre rákerestem a neten elég sok képet kidobott és a gombám valóban minden jellegzetessségét a sz.lila pereszkének mutatja.

Előzmény: lilapereszke (39091)
lilapereszke Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39099
Ez jó, helyben van a kánaán :-)))
Előzmény: andreja (39098)
andreja Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39098
Budapest
Előzmény: lilapereszke (39097)
lilapereszke Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39097

Szép munka :-))

Hol van ez a gombaoázis? Csak tájegység érdekelne.

Előzmény: andreja (39095)
scrofa Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39096

Ma reggel a János-hegy és a Normafa között néhány helyen az erdei szömörcsög szagával volt tele az erdő.Volt kutyaszömörcsög is.Nagyon jól át van ázva a talaj,de kell még néhány nap,hogy előjőjjönek a kedvenceink.

 

 

andreja Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39095
Gombaaaaa Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39094

Szerintem is finom: olyan, mint a befőtt szilva héja.

 

Ez volt vasárnap:

 

 

Rengeteg a csiga az erdőben. Az út mesztelegcsigákkal teli, ilyet még nem láttam. De ha csak ott lennének, sajnos a gombáimat is megdézsmálták. Kb. több, mint fele ment a "lecsóba". Tehát a képen a kevesebb, mint fele van.

Előzmény: Bangyee (39092)
nagypapi51 Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39093

Hát, ízlés dolga, sztem finom.

A japán és kínai  konyhákon sűrűn használják.

Előzmény: Bangyee (39092)
Bangyee Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39092
Tök íztelen, az állaga miatt lehet csak érdemes belerakni ebbe-abba.
Előzmény: harula (39077)
lilapereszke Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39091

Inkább a szürkéslila perszke (Lepista sordida).

A lila pereszke avarhoz tapadó micélium kötege lila, míg ennek csak fehér, ízre, szagra, termőhelyre is különböznek.

Előzmény: harula (39083)
heyderia Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39090
Lehet, hogy a papucsállatkák adják az aromáját:-))
Előzmény: Ondi (39086)
scrofa Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39089
Jún.6-án 8ó.20-kor küldtem neked emailt,az én és a plakátok elérhetőségéről.
Előzmény: mángorló (39076)
scrofa Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39088
Jobbulást,mert a hétvégére kapás várható !
Előzmény: Birsinator (39073)
maszogep Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39087
Ecetes gombasalátába is finom.
Előzmény: harula (39077)
Ondi Creative Commons License 2008.06.10 0 0 39086
nagyon hajaz a papucsállatkára. :-)
Előzmény: heyderia (39084)
heyderia Creative Commons License 2008.06.09 0 0 39085

párducgalóca spórái:

 

Előzmény: heyderia (39084)
heyderia Creative Commons License 2008.06.09 0 0 39084

nyári vargánya spórái:

harula Creative Commons License 2008.06.09 0 0 39083

Kedves Edula és Zita2!

Köszönöm az ötleteket, azt hiszem ha megint a szemem elé kerül nem hagyom ott (főleg nem ennyit).

Ez pedig még egy gomba amit szintén ma du sikerült lencsevégre kapni.

Lilapereszkére gondoltam de teljesen egyedül nőtt ami kicsit gyanús. Szóval nem tudom... a képek színhűek a lila szín teljesen "élő"

Íme a képek:

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!