Egy emberes almás pite nálunk 2 kg almából készül, mert úgy szeretem, hogy kevés legyen a tésztás része, viszont sok legyen a töltelék. Ha nagyon vágyom valami édességre( amit ugye elvileg nekem nem lehet), akkor összekockázok pár almát, megszórom fahéjjal és bedugom a sütőbe. Ráadásul a lányom is nagy almás, és az unoka is szívesen eszi. Elfogy.
Hogy kell csinálni a csirkét sóágyon? Egyszer próbáltam sóágyon halat sütni, de nekem nem sikerült.
50 kiló alma? Piacon fogsz árulni, vagy mi lesz vele?
Nálam tegnap minicsirke volt sóágyon sütve. Ez nagyon bejött nálunk. Krumpli és saláta volt hozzá. Ma borjubécsi lesz, garantált jó minségben petrezselymes krumpli és saláta.
Kész kaja nem tud elcsábítani. Ha nagyon szorit az éhség és nincs idő, akkor rántotta.:-)
Tegnapa leányfalui "Útonálló" főzött ránk( ráadásul nagyon finomat), miután SzPéterrel Pomázon leszedtünk 50 kg almát, tehát az ebédet megérdemeltük:))
Ma durbincsot sütök és majonézes krumplisaláta lesz hozzá. Leánygyermek hozza a szénhidrát csökkentett túrógombócot desszertnek.-
Akárhényszor próbálkozom dobozos, kész kajával, én befürdök vele. Nem ízlik, elcsapom a gyomromat, úgyhogy inkább főzök, de nyugdíjasként van rá időm, csak persze kedvem nincs mindig.
Férjeméknél nagyon jó kantin van, ami azért is jó, mert ott akkor ehet olyan magyar ételeket, amiket én sosem főzök. :) (Főzelékek, káposztás ételek, paprikáskrumpli stb.) De nemzetközi ételek is szoktak náluk lenni, sőt, egyes nemzetek hetei is, pl. igazi indiai szakáccsal. Párszáz forintba kerülnek az ételek, céges kártyával fizetnek, az összeg meg aztán levonódik a fizetésükből. El bírnék viselni egy ilyet....
Nálunk a telepen van egy kisválasztékú étteremféle, de hát az sokkal drágább, sokszor nem is találnék megfelelőt, meg nem is akarnék naponta sorbanállni / sorban várni, nagyon hamar kifogy minden.
nekem a legegyszerűbb lenne egy normális üzemi étkezde a munkahely mellett, de csak egy szűk kis kávézó méretű helyet csináltak meg kantinnak, vagy pedig a fő konyháról ideszállított kiadagolt ebéd van az alagsorban - de az most nagyon megbonyolódott
A legtöbb kész dobozos étel nem is jó, Németo.-ban kóstoltam anno sokat, mert ott nagyon nagy volt a választék. Utóbbi években csak TESCO sajátgyártmányút (főleg chicken tikka masalát) vagy Lidl-est veszek arra a pár alkalomra, mikor pl. állnak az ételkiszállító cégek. (A két téli ünnep közt, az aug.20-i héten, stb.) Ezek aránylag ehetőek.
Meg tudnám számolni, hányszor vettem bolti kész kaját. De csak jódolgomban, mert ráérek főzni. Ha olyan helyzetben lennék, biztos vennék. Ma már sokkal jobb minőségűek. Fiatalasszony koromban talán 4-5-féle volt, amit elfogadtunk. Munka után is inkább összedobtam valami friss hatású félkész kaját. Lesütni egy csirkemellet 10-15 perc, rá egy bolti szósz, mellé egy kis krumpli vagy tészta. stb.
Ez most olyan amerikai módszer. :) Konzervek, félkész kaják, valamit hozzátesz, összeforralja, egy kis fűszer, és házi étel.
Most egy halászlét majdnem rendeltem, de be volt ikszelve. Ha nem biztos, hogy van; nehogy valami helyettes terméket küldjenek.
Már nem is tudom, hogy csináltam. Mindig dolgoztam és Svájcban nemigen volt üzemi étkezde. Ezért aztán délben ettünk szendvicset, rendszerint készen vettük és este félhétkor volt a vacsora. Igaz azóta is azt nézem, mit lehet egy óra alatt elkészíteni. Hosszadalmas kajákat, pl. gulyásleves meg hasonlók, hétvégeken főztem, előre. Engem valahogy a bármiféle üzemileg előregyártott kaja, szinte taszit. Tudom öreg vagyok és konzervativ.:-)
Én is csak hétvégén főzök, és nem is akarnék hétközben. Már anyám is ugyanígy volt vele. :)
Hétközben rendelek, Cityfood / Interfood / Teletál / VEgafutár választékból, de általában az első kettő kisadagjait, amik olyan <800-900 forintok. A Vegafutár amúgy a legjobb, pontosabban a sok (ál)indiai paneer-os (=indiai sajtféle) étele, de nála elég rövid idő alatt vagy 1.300 lett a kisadag 770-ből.
Én meg úgy vagyok vele, hogy semmiféle kulináris élményt nem okozó, csak üzemanyagként szolgáló ételért nem vagyok hajlandó sokat adni, ha nem muszáj. :)
Én a Lidlből a paprikás csirkés cuccot ettem párszor, nagyon nem paprikás csirke, és száraz, de egy kis tejfölt hozzákeverve teljesen ehető.
nálunk most a munkahelyi ebédlő helyiségét másra használják a vírushelyzet miatt, és az ebédet, amit ide szoktak szállítani és ott kiporciózzák és megesszük, mostantól műanyag dobozokban hozzák, és az íróasztalunknál megehetjük
az ebéd 1 adagja 595 ft, a doboz hozzá 2*50, összesen 700 ft, de előre egy hónappal választani kell és ki kell fizetni (és nem lehet módosítani)
a mellettünk levő kis étteremben egy menü 990 ft, az alacarte ételek 800-1500, de ha nem megyünk oda 11-re akkor negyedórás sorok vannak, és lassan minden elfogy
ehhez képest a szomszédos Sparban megvehető dobozos készétel 700-1300 ft-os áron egy teljesen vállalható alternatíva
(nem vagyok képes minden napra változatosan főzni, hogy a home-officeban levő férjnek legyen ebédje és én is vihessek magamnak a munkahelyre, este pedig persze otthon vacsorázunk mind (a gyereknek - még - van ebéd az iskolában)
A fagyasztóban elsüllyedt disznótorost találtam. Van már olyan idő, hogy merészkedek bekapcsolni a sütőt. Nem igazán finom. Kevés benne a fűszer. Nálam a fő teszt a hentesnél, van e jó disznótoros. Egynél van csak, de ott nincs házhozszállítás. Van másik három, aki hozna, de az meg nem ízlik eléggé.
Dinnye, az megy még. Most sárgadinnye volt.
Vacsorára levelestésztába csavart virsli, gyors grillezés.
Az egész az ízesítésen múlik. Én a szószba sok zellert( vagy zellerzöldet) teszek. Aztán nem mindegy a cukor(cukorpótló) és a só aránya sem. Én sem voltam odáig érte, de ma már szeretem.
Tegnapra gombával töltött csirkecombokat sütöttem párolt cukkinival. Mára még maradt, na meg a tegnapelőtti gulyáslevesből is.