Keresés

Részletes keresés

andras46 Creative Commons License 2016.05.25 -1 0 17294
Köszönöm! Akkor csak a megnevezésekkel játszadoznak az átfordúlósoknál,a megnevezésre vonatkozó szabályok már nem illetik meg őket? Pl: az ellátás is!
Előzmény: Törölt nick (17288)
andras46 Creative Commons License 2016.05.25 -1 0 17293
A szociálisan érzéketlenekkek,az opportunistákkal nem lehet mit kezdeni és sajnos van belőlük bőven! Majd azt fogják mondani,látod fel tud vonúlni nem is látszik rajta,hogy beteg!
Előzmény: words about future (17287)
words about future Creative Commons License 2016.05.25 -5 3 17292

http://www.pharmaonline.hu/gyogyszerek/cikk/hat_uj_gyogyszer_arahoz_adhat_tamogatast_az_egeszsegbiztosito

 

 

Hat új gyógyszer árához adhat támogatást az egészségbiztosító    2015. január 20. 05:30

 

"Mely készítmények várnak még befogadásra?

 

Pontos adatokat nehéz volna mondani, de tény, hogy jelenleg is több mint 20 új innovatív hatóanyag – közel 20-20 új és meglevő indikációban – vár arra, hogy a biztosító, illetve a kormány befogadja az ártámogatási rendszerbe. Ezek a gyógyszerek jelenthetnek új és hatékonyabb gyógyulási esélyt a  betegek számára.

Így például befogadásra vár az előrehaladott Parkinson-kór kezelésére szolgáló komplex, innovatív rendszer, mely jelentős életminőség javulást hoz a betegek és a hozzátartozók életében: a kezelés mellett a betegek újra önálló, teljes életet élhetnek.

 

prosztatarák a férfiak leggyakoribb daganatos megbetegedése, mely hazánkban évente 1400-1500 beteg halálát okozza. A befogadásra váró egyik készítmény − újszerű hatásmechanizmusa révén − végső soron annak az „új információnak” a megírását gátolja, mely a ráksejtek növekedését és túlélését segítené elő. A gyógyszer előnye, hogy napi egyszeri adagolású, étkezéstől függetlenül is bevehető, nem igényli speciális kontrollvizsgálatok végzését a terápia során, és nem szükséges mellé kiegészítő kezelés. A másik szer a prosztatarák azon eseteiben hosszabbítja meg jelentős mértékben a túlélést, melyben a műtéti kezelés (kasztráció) nem hozza meg a kívánt terápiás hatást. Befogadásra vár egy harmadik gyógyszer is, mely előrehaladott prosztatarákban az egyik elsőként megjelent olyan modern terápia, mely új hatásmechanizmusa révén jelentősen meghosszabbítja a betegek túlélését, mellékhatásprofilja ugyanakkor egyedülállóan kedvező. A betegség előrehaladott stádiumában világszerte ez tekinthető az egyik legkorszerűbb, terápiának.

 

tromboembóliára visszavezethető pulmonális (tüdő eredetű) hipertóniakezelésében befogadásra váró gyógyszer az első törzskönyvezett készítmény e betegek számára. Egy másik szer, a pajzsmirigyrák differenciált típusának kezelésére alkalmas, befogadásra váró készítmény pedig jelentősen meghosszabbíthatná a betegek túlélését.

 

Magyarországon évente 11-12 ezer új tüdőrákos megbetegedést regisztrálnak, amelyeknek 85%-át teszi ki a nem-kissejtes tüdőrák (angol nevének rövidítésével NSCLC). A tüdőrák e típusában az esetek 10−15%-ában egy speciális genetikai eltérés, az úgynevezett epidermális növekedésifaktor-receptor (EGFR) mutációja mutatható ki. E betegek számára a szakmai irányelvek alapján a receptorra ható tirozinkinázgátló gyógyszer adandó, melynek legújabb lehetősége a befogadásra váró, több receptoron ható készítmény. Az előrehaladott nem-kissejtes tüdőrák kezelésében egy másik gyógyszer is befogadásra vár.

 

A bőr festékes rosszindulatú daganata, a melanóma a bőrrákok mindössze 2-3%-át alkotja ugyan, de korán ad áttéteket a szervezet távoli pontjaira, a tüdőbe, a májba, az agyba és a csontokba. A Nemzeti Rákregiszter adatai szerint Magyarországon minden 100 ezer lakosra 12 melanómás beteg jut. A halálozás 1975 óta folyamatosan emelkedik, és 2001-ben csaknem kétszer annyi beteg halt meg melanómában, mint negyed évszázaddal korábban. Az orvostudomány az elmúlt évtizedekben a tumor elpusztítására fókuszált. Az immunonkológiai terápia segít a beteg szervezetének legyőzni a daganatot, így potenciálisan magában hordozza a klinikai gyógyulás esélyét is. A befogadásra váró egyik készítmény az első ilyen gyógyszer, amely növeli az áttétes (metasztatikus) melanomában szenvedő betegek teljes túlélését, szemben a jelenleg alkalmazott 40 éves kemoterápiával, amelynek nincs pozitív hatása a betegek túlélésére.

 

mielóma multiplex (MM) egy speciális sejttípus, a plazmasejtek rosszindulatú daganata, melyben a kóros plazmasejtek korlátlan osztódása figyelhető meg elsősorban a csontvelőben, de a szervezet más pontjain is. A betegség egyik altípusa a kezelésre nem reagáló, illetve újra és újra visszatérő, úgynevezett refrakter/relabáló forma. A befogadásra váró szer meghosszabbítja a betegek túlélését, és jelentősen megnyújtja a második vonalbeli kezelés mellett bekövetkező állapotromlásig eltelt időt. Ezen túlmenően számottevő mértékben javítja a betegek életminőségét is azáltal, hogy – ellentétben a betegség terápiájában használt más gyógyszerekkel – nem károsítja az idegeket. A szer 2009 óta szerepel az európai és egyesült államokbeli ajánlásokban, és két évvel később bekerült a hazai hematológiai szakmai irányelvekbe is.

A MM elsőként választandó terápiájában alkalmazott, befogadásra váró másik gyógyszer 24 hónapra növeli azt az időtartamot, amíg a betegség nem súlyosbodik, azaz stabil betegség áll fenn. A szer 2009 óta szerepel az európai és egyesült államokbeli ajánlásokban, és két évvel később bekerült a hazai hematológiai szakmai irányelvekbe is.

 

szkizofrénia körülbelül minden századik embert érintő mentális betegség. Jelentőségét az is adja, hogy általában fiatal korban kezdődik és a beteget egész életén át elkíséri. A terápia legnagyobb buktatóját az jelenti, hogy a betegek betegségbelátása hiányos, ebből következőleg gyógyszerszedésük sem megfelelő. Márpedig a betegek többsége rendszeres gyógyszerszedés mellett hosszú távon egyensúlyban maradhatna. A hosszú hatású injekciós kezelés, amelyet elegendő havonta egyszer beadni, kiiktatja ezt a problémát, és ettől a visszaesések számának csökkenése várható − ahogyan azt más hosszú hatású injekciókkal szerzett sokéves tapasztalatok is alátámasztják. Az új gyógyszer tabletta formában már régóta hozzáférhető, többéves kedvező klinikai tapasztalat is igazolja a havi egyszeri adagolás nyújtotta előnyöket.

 

krónikus obstruktív tüdőbetegség (angol nevének rövidítésével COPD) egy olyan idült, tartósan fennálló légúti megbetegedés, melynek jellemzője a hörgők túlnyomórészt visszafordíthatatlan (irreverzibilis) szűkülete. A légúti áramlás csökkenés rendszerint progresszív, és a tüdő kóros gyulladásos reakciójának a következménye, ami szövetkárosító gázok és részecskék − döntő mértékben dohányfüst – hatására alakul ki. Bár elsődlegesen a tüdő betegségéről van szó, a szervezet egészét is érinti. A létrejövő elváltozások akadályozzák a légzőrendszer normális működését. A befogadásra váró gyógyszer az első fix dózisú, napi egyszeri adagolású hörgőtágító kombináció (LAMA/LABA), amely a közepesen súlyos és súlyos COPD-ben szenvedő betegek fenntartó kezelésének fontos terápiás eszköze lesz.

 

A szinte már-már népbetegségnek számító cukorbetegség kezelésében befogadásra vár egy új generációs inzulin, mely kiegyensúlyozott vércukorszintet biztosít. Ennek jelentősége abban áll, hogy a betegség szövődményeinek megelőzésében alapvetően fontos a normális vagy közel normális vércukorszint elérése és fenntartása, illetve a vércukor-ingadozások elkerülése.

 

 

krónikus gyulladásos reumatológiai kórképek kezelése nemzetközi ajánlások alapján történik, melyek a biológiai terápiák bevezetése óta az elmúlt évtizedben gyökeresen megváltoztak. A TNF-gátlók hatásosnak bizonyultak többféle kórképben. Előnyös lenne, ha több beteg számára volna hozzáférhető a TNF-gátló terápia, különös tekintettel a beteg kórtörténetében korábban alkalmazott TNF-gátló kezelés eredménytelenségére, hiszen megfigyelési adatok támasztják alá azt a tényt, hogy korábbi TNF-gátló kezelésre nem reagáló betegek esetén egy másik TNF-gátló terápia hatékony lehet. A biológiai terápia korai indítása hosszú távon előnyös lehet a betegek számára; hiszen a jelenleg érvényes terápiás irányelvek is felismerték, hogy a korán indított TNF-gátló terápia létfontosságú a betegség kezelésében."

 

 

 

(A tervezet  elérhető  a kormány honlapján. A befogadásra váró készítmények listáját megtalálja az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének holnapján, kattintson ide! )

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 -1 1 17291

Egyetértek veled !

Előzmény: words about future (17290)
words about future Creative Commons License 2016.05.25 -5 3 17290

Választ kérdéseinkre csak akkor kapunk, ha az Mmtv-t (Megváltozott munkaképességűekre vonatkozó törvényt) és a Nytv-t (Nyugdíjtörvényt) összefésüljük.

A hatályos törvényi rendelkezéseket összevetve vezethető le, hogy pillanatnyilag kire mi vonatkozik.

 

További lehetőség : feltenni az interneten valamelyik szakértőnek a jól megfogalmazott kérdéseinket.


Például:
"Nyugdíjszakértő - Dr. Farkas András A budapesti ELTE jogi karán summa cum laude végzett jogász.
Cikkei havonta átlagosan egymillió embert érnek el.

A NyugdíjGuru ingyenes szolgáltatásaként eddig 11 ezer hozzá forduló embernek adott személyre szabott elektronikus választ a nyugdíjjal és hasonló ellátásokkal kapcsolatos kérdésekben."

 

 

Előzmény: 560707 (17265)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 3 17289

Nem is fogod látni . A nyugdíjtörvény mindenkire vonatkozik , nincs kiemelve benne , hogy a  megváltozott munkaképességűekre is , meg a jelenleg éppen munkanélküliekre is , meg a Mari nénire is ...

Előzmény: 560707 (17265)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.25 0 1 17288

Nem nőtt .

Előzmény: andras46 (17271)
words about future Creative Commons License 2016.05.25 -4 2 17287

http://rehabcriticalmass.hu/felvonulas-2016/

 

 

FELVONULÁS 2016 MÁJUS 29.

Felvonulás a fogyatékossággal élők életminőségének javításáért!

 

3.Rehab Critical Mass – „Képes Vagyok!”

 

Május 29. vasárnap Clark Ádám tér.

 

"... a fogyatékossággal élők – mozgásukban, látásukban, hallásukban, beszédükben vagy mentálisan akadályozott emberek -, valamint a velük szimpatizáló ép barátaik, ismerőseik, szövetségeseik a Rehab Critical Mass felvonulást. Az esemény célja, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a fogyatékossággal élők társadalmi kirekesztésére, azokra a súlyos problémákra és hiányosságokra, melyek haladéktalan megoldást igényelnek. Május 29-én vasárnap 13 órakor gyülekezünk a Clark Ádám téren és 14 órakor a Lánchídon keresztül vonulunk az Erzsébet térre, ahol koncertek, kulturális- és családi programok várják őket. 

 

Magyarországon a fogyatékossággal élő emberek száma – néhány évvel ezelőtti felmérés szerint – 457.000 fő. E csoporthoz, ha hozzászámoljuk a környezetüket – hozzátartozóikat, családtagjaikat, barátaikat stb. -, akkor kb. 1.8 millió embert közvetlenül érint a fogyatékossággal élők helyzete. Akadálymentesítés, integráció, inkluzív oktatás, rehabilitáció, támogatószolgálat továbbfejlesztése és kiépítése 0-24 óráig, kitagolás, a tömegintézmények helyett lakóotthonok, munkalehetőségek biztosítása, védett munkahelyek, ápolási díj, a nevelők számára megfelelő juttatás. Csak néhány téma, melyben a fogyatékkal élők közössége egyenlő bánásmódot és az egyenlő esélyek megteremtését szeretné elérni.

 

Az akadálymentes és gyerekbarát rendezvény szervezői ismét szolidaritásra hívjuk a magyar társadalmat – a fogyatékossággal élőket és ép barátaikat is -, hogy tegyék láthatóvá azt a szoros összefogást, amely alapját képezheti egy érezhető változás elindulásának. A május 29-i felvonulásra már 13 órától lehet gyülekezni a Clark Ádám téren és 14 órakor elindul a – várhatóan több ezres – menet a Lánchídon át az Erzsébet térre, ahol kulturális- és családi programokkal várjuk a résztvevőket."

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 0 1 17286

Ezek sajnálatos tények.

Előzmény: bandolesa (17283)
andras46 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 17285
Már Szlovákia,de szerintem Románia is a pofánkba röhög! Hová sülyedünk?
Előzmény: words about future (17282)
andras46 Creative Commons License 2016.05.24 0 0 17284
Az a megdöbbentő,hogy ezt természetes fapofával adják elő,pedig ebből az ősszegből esetleg egy nagytestű kutyát lehet fenntartani!
Előzmény: bandolesa (17280)
bandolesa Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 17283

Az a helyzet,hogy a szülőtartás esetében sok család részben a szülő, nagyszülő nyugdíjára van utalva, részben a szülő tartja a családot.

Előzmény: Törölt nick (17279)
words about future Creative Commons License 2016.05.24 -4 1 17282

A Szlovák nyugdíjrendszer 2016. február 05. - Nyugdij-nyugdij.blog.hu

 

"Érdekes lehet áttanulmányozni, hogy ma hogyan néz ki a szlovákok nyugdíjrendszere, és mennyiben különbözik a miénktől. Mennyi nyugdíjra számíthatnak azok a magyarok, emberek, akik a szlovákiai Magyarország, illetve maga Szlovákia területén élnek ma. 

  Szlovákiában a nyugdíjrendszert 1988 és 1998 között kezdték el szabályozni, és a mai napig a társadalombiztosítási alapokra épül. Az öregségi nyugdíj korhatára egységesen 60 évben van megállapítva, aminek 25 év szolgálati idő a feltétele. A nyugdíj összege függ a munkakörtől és a munkakörben eltöltött időtől egyaránt. Részleges rokkant nyugdíj is igényelhető hosszantartó betegség, speciális munkakör, illetve életminőség romlás esetén. Teljes rokkant nyugdíj jár akkor, ha az illető munkavégzésre a továbbiakban képtelen, vagy speciális munkakörben dolgozik. A rokkant nyugdíj összege megegyezik az öregségi nyugdíj összegével. Özvegyi nyugdíj igényelhető, ha az elhunytnak volt házastársa, árvaellátás pedig 25 éves korig. Baleseti rokkantsági nyugdíj a nem a munkavállaló hibájából adódó üzemi baleset után jár.(1)

 Szlovákiában a minimális nyugdíj 269,50euró. A 400,84 euró az átlagnyugdíj értéke,, ami 124.124 Forintnak felel meg. "

 

 

greencorso2016.02.08. 13:11:53

Szlovákiában a minimális nyugdíj 269,50euró.A 400,84 euró az átlagnyugdíj értéke. Tisztelettel-Greencorso

 

Orsolya Tompa2016.02.09. 12:09:08Elnézést kérek, igaza van, figyelmetlen voltam!

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.24 -1 0 17281

Tudjuk,nyomorult egy világ ez!A linket azért tettem be,mert azon megy a vita napok óta,ami nem LESZ:Nyugdíj.A kolduspénzt is már előre csökkentik,amikor nő a rokkantak száma.Megjegyzem,rendkívül sok a furcsa haláleset a környezetemben.

Előzmény: bandolesa (17280)
bandolesa Creative Commons License 2016.05.24 0 0 17280
Előzmény: Törölt nick (17279)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.23 0 1 17279
words about future Creative Commons License 2016.05.23 -4 3 17278

Van az az előirányzat, tervezet, amit már többször olvastunk, hogy 2020-ig hány embernek kell elérnie a nyílt munkaerőpiacot. 

Csak számok vagyunk már, statisztikai adatok, amiket ide-oda tologatnak, besorolnak, minősítenek, de ettől a helyzetünk nem javult lényegesen, inkább egyre rosszabbodott, ahogy az állapotunk is.

A felemelt nyugdíjkorhatárt is meg kell még élni -egyre nehezedő körülmények között. 

 

Előzmény: ildó66 (17277)
ildó66 Creative Commons License 2016.05.23 0 4 17277

Számomra egyértelmű lenne,hogy aki eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt az legyen öregségi nyugdíjas, és így legyen "nyilvántartva". Akkor esetleg kevesebben lennénk megváltozott munkaképességűek.

A feltételek mindig csak szigorodnak, szigorodnak... Nagyon soktól hallom,hogy inkább nem is kezdeményezi az ellátást mert úgyis elutasításra kerül. Aki képes arra,hogy munkát végezzen és ebből megéljen elhiszem,hogy így gondolja, aki nem képes dolgozni, annak sajnos nincs más választása mint nekivágni.

Konkrétan nincs kimondva, de ha a költségvetés erre szánt pénzkeretét igencsak lefaragják akkor azt milyen előrelátásból teszik? Honnan lehet azt tudni,hogy jövőre vajon hány fő lesz az, aki jogosult lesz rokkantsági/rehabilitációs pénzellátásra?Azt meg főleg honnan lehet tudni,hogy mindezt milyen összegben lesz megállapítva?

 

Aranylány0319 Creative Commons License 2016.05.23 0 2 17276

Most találtam ezt a cikket, elnézést ha már többen olvastátok, nekem még Új!!!http://magyaridok.hu/belfold/atalakitjak-rokkantsagi-ellatast-654514/

words about future Creative Commons License 2016.05.23 -4 3 17275

"Rétvári Bence szerint...összesen tehát – a 20 ezer, állapotjavulás miatt megvont ellátással együtt – 30 ezer embertől vonták meg a rehabilitációs ellátást a rendszer átalakítása óta. Azok az ellátottak, akik elérik a nyugdíjkorhatárt, kérhetik az ellátás helyett az öregségi nyugdíj megállapítását, ezzel a lehetőséggel eddig 13,2 ezren éltek.

 

 

Szigorodó feltételek

A rendszer átalakítása során nemcsak az ellátásban részesülők állapotát és jogosultságát vizsgálják felül, de az ellátást újonnan igénylőknek is szigorúbb feltételeknek kell megfelelniük. Az új igénylők közül 2012-től 2015 első negyedévéig összesen 63 793 ember kérelmét utasították el. Az államtitkár szerint az elutasítások jellemző okai között szerepelt, hogy a kérelmező nem minősült megváltozott munkaképességűnek, vagyis nem felelt meg az egészségi állapotra vonatkozó követelményeknek, kereső tevékenységet folytatott, rendszeres pénzellátásban részesült, vagy nem rendelkezett a jogszabályban előírt biztosítási idővel."

 

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2015. 11. 26."

Ruth22 Creative Commons License 2016.05.23 0 1 17274

Kedves András,

mint 55-ös, három évre a nyugdíjtól, mondhatom: lehet az még sokkal rosszabb is, és jobb is...

olyan is jöhet, amit nem is gondoltunk... korlátozva van a képzeletünk.

Ha odaérünk, meglátjuk.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: andras46 (17272)
Évszakok Creative Commons License 2016.05.22 0 2 17273

Javasolom, érdeklődj meg nyugdíjbiztosítónál.

Előzmény: 560707 (17265)
andras46 Creative Commons License 2016.05.22 0 1 17272
Az 55-ösök már az új csapatnál mennek nyugdíjba! Ettől rosszabb már nem lehet!
Előzmény: Ruth22 (17270)
andras46 Creative Commons License 2016.05.22 0 0 17271
Az átfordúlós rehab.ellátottakra is vonatkozott,hogy nőtt a szolgálati vagy biztosítási idejük,ki tudja? Mert az átfordúlós összegből nem vontak járulékot!
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.22 0 3 17270

Kedves Irén Konc,

úgy tűnik, könnyen beszélek, de; addig még lesz egy választás is, meg még olyan események is, amikre nem is számítunk, illetve nem is számíthatunk. Semmi sem biztosítja, hogy ez a törvény így marad.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: Irén Konc (17269)
Irén Konc Creative Commons License 2016.05.22 0 3 17269

Nekem meg az a baj,hogy a három év rehabbal lessz 25 évem.,ami 2019 ,02 hónapban jár le.De akkor januárban betöltöm a 60 évet.Ugyhogy már akkor benne leszek a védett korba.De azt mondják ,hogy kérni kell az újabb vizsgálatot.Hát lehet akkor minősítenek egészségesnek.,vagy nem tudom mi lessz.Állandóan ezen agyalok.Vagy akkor automatikusan átsorolnak rokkant ellátottak?Tud valaki valamit az ilyen esetekről?

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.22 0 3 17268

Nálam csak az a baj, hogy 17év munkaviszonyom van. Nem messze vagyok a 60évhez. Én csak RÉSZ öregségi nyugdijat kapnák mert nincs meg a minimális 20évem. Ami pedig olyan piti összeg, hogy ha nem vágnak ki a rendszerből maradok végleg ROKKANT ELLÁTOTT mig meg nem halok.

Előzmény: hagyma boly (17267)
hagyma boly Creative Commons License 2016.05.21 -4 3 17267

http://ado.hu/rovatok/tb-nyugdij/rokkantsagi-ellatas-a-nyugdijkorhatar-betoltese-utan

 

 

 

2012-ben nemcsak az öregségi nyugdíjak területén történt változás megszüntetve a korhatár előtti nyugdíjbavonulás lehetőségét, hanem átalakult a rokkantsági nyugdíjrendszer is.

A korábban rokkantsági nyugdíjban, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülő egészségkárosodott személyek egészségromlásuk mértékétől és életkortól függően megváltozott munkaképességű személyek ellátásaként rehabilitációs ellátás vagy rokkantsági ellátás formájában kapták tovább juttatásukat.

Azok a rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesült személyek, akik a megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól és egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXCI. törvény (Mmtv.) hatályba lépésekor – 2012. január 1-jén – az 57. életévüket már betöltötték, azaz 1955. január 1-jét megelőzően születtek, nyugdíjkorhatáruk betöltésekor választási lehetőséggel rendelkeznek.

Az Mmtv. 32. § (4) bekezdése szerint az 1955. január 1-je előtt született és 2011. december 31-én I., II. vagy III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesült személyek a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervtől – jelen esetben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságtól – kérhetik, hogy rokkantsági ellátásuk a nyugdíjkorhatár betöltését követően öregségi nyugdíjként kerüljön továbbfolyósításra.

(Az Mmtv. 32. § (1) bekezdése a) és b) pontja szerint 2012. január 1-től az I-II. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban, illetve az öregségi nyugdíjkorhatárt öt éven belül betöltő III. csoportos rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban részesülő személyek ellátása rokkantsági ellátásként – nem rehabilitációs ellátásként – került a továbbiakban folyósításra.)

Fontos hangsúlyozni, hogy az öregségi nyugdíjként történő továbbfolyósítás kérelemre történhet.

Ha a rokkantsági ellátás öregségi nyugdíjként történő folyósítását az érintett személy még nem kérte, vagy kérelmét követően az még nem öregségi nyugdíjként került folyósításra, öregségi nyugdíj megállapítása iránti igény nyújtható be.

Ezt a kérelmet a lakóhely szerint illetékes kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságainál kell előterjeszteni.

Ha az érintett személy részére az öregségi nyugdíj megállapítható, mert annak valamennyi feltételével (életkor, szolgálati idő, a biztosítási jogviszony hiánya) rendelkezik, az öregségi nyugdíjigény elbíráló nyugdíjbiztosítási igazgatási szerv a nyugellátás megállapítása előtt tájékoztatja az érintett személyt a nyugellátás várható összegéről.

Ezen adat ismeretében lehet dönteni arról, hogy a rokkantsági ellátással azonos összegben folyósított öregségi nyugdíj, vagy az új összegben megállapított öregségi nyugdíj folyósítását kérjük-e.

Fenti lehetőség csak az Mmtv-ben meghatározott személyi kört érinti, nem vonatkozik azokra, akik az Mmtv. 32. § (1) bekezdés c) és d) pontja alapján 2012. január 1-től öregségi nyugdíjkorhatárt betöltött vagy öt éven belül betöltő rendszeres szociális járadékosként, vagy átmeneti járadékosként kapják szintén rokkantsági ellátásként juttatásukat.

Ha a kérelem alapján öregségi nyugdíj megállapítására kerül sor, a rokkantsági ellátást megszüntetik.

 

hagyma boly Creative Commons License 2016.05.21 -4 2 17266
560707 Creative Commons License 2016.05.21 0 2 17265

Szóval ebben a két paragrafusban nem láttam, hogy rokkantsági ellátottakra vonatkozott volna.

Előzmény: 560707 (17264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!