Keresés

Részletes keresés

flash08 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 132
többnyire igaz, csak a kötbér összegénél tévedsz, egy 30.000.000-os lakásnál a kötbér 3 hónapra 900.000 Ft, azaz 10 milliónként 100.000 havonta.

A telekkel kapcsolatban is vitáznék, az adásvételi a vételárat egyértelműen két részre bontja, telek és felépítmény. A szerződés aláírásakor ráadásul még csak egy telekrész volt, amire a lakást később építették rá.

Ez egy 30 milliós lakásnál 5-600.000 illeték különbség. Ennyi viszont megéri az utánajárást.
Félek viszont, hogy a fellebbezéssel elkéstünk, mert azt a fizetési meghagyás kézhezvétele után 15 napon belül kellett volna beadni.
Előzmény: Liquidz (131)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.02 0 0 131
Bocs hogy így pörgök. Király hogy tudsz linkelni, én béna vagyok hozzá :-)

Szóval a szerződésről mégegyszer: a rendeltetésszerű használatról igazat írtál, de ettől még nem feltétlenül adják át. Azonban az ő állításukat, miszerint X hónap Y napján alkalmas volt erre, támadni lehet, bár túl sok bizonyítékunk nincs, és nehézkes. DE ha szrkodnak a kötbérrel, fejenként mondjuk 50e Ft-ért nem érdemes szövegelni, több a leves mint a hús. De csoportos per esetén, pl. 10 főnél már érdemes.

A nemteljesítés és 1M forintos bírság valóban nevetséges, felhívtam az illetőt, már a hangján látszott hogy le van fiz khm bocs lobbiztak nála a hivatalos eljárás szerint tájékoztat. Azt kell látni, hogy a VIII.ker önkormányzatnak mély kapcsolata van a cégcsoporttal több szempontból is. Ami a lényeges, hogy ők csinálják a sétány egy részét, a tereprendezést, és végülis azt, ami nem szigorúan a házakhoz tartozik. Saját magukat csak nem szívatják meg.

Nem ismerem ennyire a törvényeket, de szerintem Te nem telket vettél és beépítetted, hanem új lakást, és kész. De ha van rá esély hogy tévedek, kérdezz rá. Az illetékpapír nekem úgy jött ki, hogy pontosan megegyezik az illetékelőleg az illeték összegével.
Előzmény: flash08 (129)
flash08 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 130
kimaradt a harmadik sorból "számított 16. hónap"

AST = adásvételi szerződés

de gondolom, mindenki értette azért
Előzmény: flash08 (129)
flash08 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 129
Kötbér:nekem sem egyértelmű az ügy:
Adásvételi 5.1.pontja: "Az eladó kötelezettséget vállal arra, hogy ...legkésőbb az ASZ megkötésének napjától számított hónap utolsó napjáig vevők részére birtokba vételre falajánlja ("Ingatlan készre jelentése") az alábbi együttes feltételek teljesülése esetén:
(a) az ingatlan rendeltetésszerű használatra alkalmas, melyről eladó vevők felé nyilatkozik.
(b) Eladó az illetékes építésügyi hatóság által kiadott használatbavételi engedély birtokában van."

Az (a) pontban leírtakról az Eladó ugyan julius 31-én nyilatkozott, de én úgy értelmezem a "rendeltetésszerű használatot", hogy holnaptól beköltözhetek és ott tudok "rendeltetésszerűen" élni.

A (b) pont többé-kevésbé teljesül.

Július végén a "Használatbavételi engedélyt" is megkaptuk, ennek a teljes szövegét felraktam a
linkre

(A készrejelentéshez csak az első oldat fénymásolatát csatolták)
Az az érdekes, hogy noha az engedély szövege szerint "a végleges használatbavételi engedélyt" megadják, de több tucat feltétel teljesüléséhez kötik, viszont a feltételek nem teljesítése esetén nem az engedély visszavonásával, hanem max. 1.000.000 Ft bírsággal szankcionálják, ami enyhén szőlva nevetséges.

_____________________________________

Illeték: http://adozona.hu/kalkulator_illetek.aspx

Az adásvételi 3.1 pontjában fel van osztva a vételár telekhányad és lakás felépitmény részekre. Miután a telek vásárlás illetékmentes, amennyiben 4 éven belül beépítésre kerül, szerintem csak a vételárnak a telekhányadra eső résszel csökkentett összege után kell illetéket fizetni, de ezt azért még megkérdezem ügyvédtől. Lehet, hogy Asztalos Kati is tud rá válaszolni.

Amit egyébként eddig fizettünk, az nem illeték, hanem illeték-előleg, és az sajnos a törvény szerint a szerződés megkötésekor esedékes.
Liquidz Creative Commons License 2009.09.02 0 0 128
Jogi útvesztő: a rendeltetésszerű használatról való nyilatkozás a feltétele a készre jelentésnek, amit megtettek. Amit támadni lehet tehát, az a bizonyítékok alapján az a nyilatkozat valódisága.
Mire gondolsz a falba véséssel? A vízmérő nem kívül van, hanem a strangban/falban, elvileg máris takarja egy ajtó, csak azt kell cserélned/burkolnod.

Ja, a csempés sztorit elsütöttem, van összesen vagy 8 nm-em, mert inkább akarom azt tárolni, mint abból az összegből az 50ezres szerződésmódosítási díjat fizetni, hogy visszaadjanak ötezret ........... pffffffffffff

A rendeltetésszerű használat feltétele a biztonság, így a korlát megléte.
Előzmény: gabokat (125)
gabokat Creative Commons License 2009.09.02 0 0 127
...vagyis padka. Rossz beidegzodes. Ugy latszik, nem csak nekik!!  :)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.02 0 0 126
Ezt a +5 napot nem látom sehol. A készrejelentést kaptad meg most (07.31-i dátummal)? Lehetséges, hogy a kézbesítés számít, de ennyit csúsztak a Te lakásoddal?
pszab: asszem az álláspontjuk pontosan az, hogy 07.31 a készrejelentés, a levélben legalábbis többször is benne van.. a műszaki átadás időpontjáról még nem értesítettek, ez tény, és tippem szerint pontosan addig illene járnia a kötbérnek.

A látványtervben teljesen igazad van. A műszaki átadást ugyan nem tagadhatod meg, ha a hbv jogerős (szerződés szerint van így, ami elég fura ez egyébként), de a hibalistába felvetetheted bármikor.
Erre jó lenne őket figyelmeztetni előre aki érintett, hogy ne utólag érje meglepetés őket, hogy ki kell ütni a lakás belső falát + újrakötni a mérőórát + újrafalazni + újracsempézni... bár lehet, hogy ha ilyen megoldást írtok alá és ekkora mértékű átalakítást igényel, még a műszaki is támadható... nem tudom.

A betonáthidalásra mit szóltak? A látványterven úgy néz ki, ahogy elkészült, de a terven tényleg nem látok ilyet.

Ennél jobban izgat, hogy ugye nem lesz ilyen 15 centis lelépés a teraszra? Azt javították, vagy elhessegettek?

Szintén nem látszik a terveken, de én is emlékszem, hogy plafonig panorámaablak volt betervezve. De hol láttuk ezt utoljára? Én nem találom :-(
Az ajtókeretek hálistennek tényleg sötét fák, ahogy az a látványterven látszik.

Azok a 25 centis ereszek.... hát remélem nem arab szuk módra fognak végezni, sem pedig külső alumíniumcsatornákban....... amúgy milyen hülyeség ez a légkondis dolog? 200ezerért akarták előkészíteni nekem (falba lyuk, bele cső, kondenzvíz le, áram ki). Nekem csak annyit mondtak, hogy ha később akarom elkészíttetni, akkor faburkolattal kell lefednem a kültéri egységet, másképp nem tehetem ki. Mellesleg a kondenzvíz gyűjthető kétdecis, hetente ürítendő pohárba is..

Csövekről és vezetékelésről tippem szerint kötelesek dokumentációt adni, de ha mégsem, bármelyik műszaki vezető megmondja ott.

Amúgy nálam is elég makacsok voltak a szerződéssel kapcsolatban és a nagyobb módosításokat (pl. parapetfal a fürdőben) illetően is, nekem is ugyanez volt a meglátásom mint Neked, a hozzáállást/tájékoztatást tekintve még azért most is az; a minőséggel viszont sztem nem lesz probléma. Remélem...
Előzmény: Ixion77 (123)
gabokat Creative Commons License 2009.09.02 0 0 125

A kotbernek nem egyik feltetele a rendeltetesszeru hasznalat? Nekem is julius 31-t mondtak, szemelyesen, a lakasom latogatasakor, amikor is mindent tuve tettunk a kad es wc felderitese erdekeben. Mondanom sem kell, sehol nem leltuk oket. Meg a vegen kideur, hogy eddig en hasznaltam rosszul a dolgokat...  :) Termeszetesen kepek is vannak, ami lehet, hogy  nem  bizonyitek, azt azonban nem gondolom,hogy  a cordias kollega aki elkisert oda, hamisat allitana, ha arra kerul a sor.

 

A furdoszoba terv valoban azert "lenne", hogy igy mindenkinek egyertelmuve valjon hogy is fog az kinezni. Fel is hivtam Rekat (o a decoceramnal dolgozott, en az o segitseget kaptam) aki elmondta, hogy a ceggel mar felmondta a szerzodest a cordia, o sem tudja miert. A tervre azt emlitette, hogy o sem emlekszik patkara, nem is tette bele a haromdimenzios rajzba. A vonal valoban ott van, de magassaga nincs.

Jut eszemben, lehet, hogy jo otlet venni nehany m2 extra csempet.

 

A meroajto otletekkel meg gondban vagyok, ugyanis a furdoszoba kicsi ahhoz, hogy tul sokat manoverezzek. Alcazni persze lehet, de a katonai kikepzes nelkul ez egyelore szamomra lehetetlennek tunik.

Ha ok nem hajlandoak semmit sem lepni, talan bevesem a falba, es  csempet ragasztok ra.

 

Az erkelyrol sem tudok semmi rosszat mondani, hiszen ottjartamkor nem voltak korlatok, igy biztonsagi okokbol nem tudtam kimenni oda. Apropo, ez nem feltetele a rendeltetesszeru hasznalatnak?

Előzmény: Ixion77 (123)
pszab2 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 124
A kötbér a készre jelentés napjáig szól ami még nem történt meg.
Előzmény: Ixion77 (123)
Ixion77 Creative Commons License 2009.09.02 0 0 123
Senki sem panaszkodott:
Én akárhányszor kifogásoltam bármit, mindig azt a választ kaptam, hogy én vagyok az első akinek problémája van, rajtam kívül minden Cordia ügyfél békés, boldog és maximálisan elégedett...

Kötbér Júl. 31-el lezárva:
Nem az a dátum számít, amit egy levélbe ők beleírnak, hanem szerződés szerint a kiértesítési dátum, azaz (szintén szerződés szerint) a levél feladási napja + 5 nap. Én pl. ma, szept. 2.-án kaptam meg a levelet, úgyhogy máig minimum jár a kötbér.
Mindmáig egy q**** telefonhívás se jött, hogy mégis mikor vehetem át a múlt télre ígért lakásomat...

Padkafal:
A legutolsó terveken valóban szerepel, én anno egyből rá is kérdeztem hogy mi is az. Újra is kellett miatta tervezünk a fürdőszobát.

Mérőóra ajtó:
Nem tudom, az én lakásomban hová rakták, de bosszant két okból:
1, Anno tervezéskor direkt kérdeztem, hogy hol lesznek a mérőórák, és azt a választ kaptam, hogy a lakáson kívül (folyosón)
2, A fürdőszobai látványtervek éppen azért készülnek, hogy az eladónak és vevőnek egyaránt egyértelmű legyen, hogy fog a fürdő kinézni. Ha nem úgy néz ki, akkor az nem a terveknek megfelelő teljesítés, ergo nem veendő át.

Egyebek:
Én eddig ahányszor a leendő lakásomban jártam, mindig iszonyatos negatív meglepetéseket tapasztaltam.
1. alkalom: Az erkélykorlát felett a plafonon valami 30 cm-t leereszkedő betonáthidalás van (a terven nem szerepel), a belső falak nem ott vannak ahol megbeszéltük, mert "A kivitelező nem kapta meg a Cordiától időben a terveket". (A közösen aláírt tervek szerint tőlem megkapták fél évvel korábban, így kénytelenek voltak lebontani és átpakolni őket a terv szerinti helyükre.)
2. alkalom: Az erkély és a szobák közt 15 centis küszöbök nőttek, a panorámaablakok egy nagy alsó és egy kis felső részre osztódtak, a klímák nem a megbeszélt helyekre kerültek, stb.
Mindkétszer: Saját leendő lakásomban tilos lefotóznom hogy merre futnak a falakban a csövek és vezetékek, de mikor rákérdezek hogy ugye akkor kapok erről dokumentációt, akkor csak hebegnek-habognak.
Idén már a közelébe se mentem a háznak, mert csak megint felbosszantanának...

A fotókon feltűnt nekem valami:
Jól látom, hogy az erkélyek mellett 25 centis vackok lógnak ki a falból, amik az erkélyekről a vizet a semmibe vezetik? Ott fog zuhanni víz 6-8 emeletet ahelyett hogy csináltak volna neki ereszcsatornát?... Egyrészt idővel ronda fekete koszcsíkok lesznek alattuk a falon, másrészt nekem direkt azért kellett tőlük rendelnem a klímát a piaci ár két és félszereséért, merthogy "a kondenzvíz a díszburkolat alatti csatornába lesz vezetve, így a kültéri egység utólagos telepítése nem lesz lehetséges".

Én a szerződéskötésig voltam elégedett a Cordiával, azóta sz*nak a fejemre, mindennel késnek, saját korábbi kijelentéseiket letagadják (pl. a klíma 3-szorosába került az szerződéskor adott "becsült ár"-nak), a kivitelezés pocsék, a hozzáállás felháborító (kivétel az új ügyfélkapcsolatos hölgy, aki kedves, csak tehetetlen).
Liquidz Creative Commons License 2009.09.01 0 0 122
PSzab: igen, a józanész ezt diktálja, a szerződés viszont úgy látom, nem. Tippem szerint nagyobb csúszás és sokak együttes elégedetlensége esetén hivatalosan támadható. Egyébként a legutóbbi infóm erről az, hogy leírjuk, mi az ami jár, és lehet egyezkedni. Állítólag a Premierben senki nem panaszkodott. Hát nem tudom. Nincs valaki a premierből, mostmár tényleg? Vagy csöngessünk be mindenhova ?:-)

Amúgy a padkafal és társaira… több, lakberendezésben jártas ismerősöm is azt mondta az ilyen nehezen feloldható kellemetlenségekre (mint a padkafal, a mérőóra-ajtó, vagy a konyhán átvezetendő páraelszívóhoz csatlakozó cső burkolata), hogy „előnyt kell kovácsolni” belőlük; ha már küzdeni nem lehet ellene. Olyan értelemben, hogy az ilyenek ne egy béna betervezetlen falmaradványnak/ajtónak/akárminek tűnjenek, hanem egy rendszer részének.

Pl. ha illik oda a fa, akkor el kell látni egy faajtóval a fém helyett, és jobbra-balra (vagy alá-fölé, vagy vele szemben) tőle még egy-egy faajtót betenni. Akár 45x45-öseket, akár egyre csökkenőket (35x35, 25x25) ha csak dísz, akár kintebb-bentebb állókat. Ezek mögött persze tárolhatsz is dolgokat, vagy lehet épp vak, csak hogy jól nézzen ki. Vagy eltakarható egy szekrénnyel. Vagy egy polcot lehet odatenni, amin a hajszárító és hasonlók eltakarják valamelyest. Vagy kisebb polcként kiálló fémmel bekeretezed, mint egy, a térbe bevágó ablak. Vagy a fémet megismételni máshol. Vagy három különböző színű és anyagú ajtót/festést betenni. Esetleg – vérmérséklettől függően – egy digitális (vagy nem) fotókeretet betenni az ajtóba. Vagy a legmagasabb pontja felé tenni egy fémpolcot, mintha ez a nagy ajtó tartaná. Ötletelhetünk még, persze kinek mi tetszik. Egy biztos: a legrosszabb megoldás az, ha a fürdő közepén egy bazinagy megkarcolt szürke csillogó behorpadt fém éktelenkedik, fehér kilinccsel és ottmaradt lekaparhatatlan tanusítványos ragaccsal.

Ugyanígy kiemelhető a padkafal a burkolat színével, esetleg csak a fuga cseréjével, vagy pl. egy plusz fa-burkolattal a tetején. Esetleg magasítható, vagy ha bátor vagy, alacsonyabb is lehet, esetleg formás (50 cm-en kezdi, hogy egy szintben legyen a káddal, majd felmászik a tükör tetejéig, és ismét le, a szekrény aljáig… vagy ilyesmi. A konyhai páraelszívóhoz csatlakozó cső gipszkarton-burkolata kiemelhető egy odaillő, de nem fal-színre, körbevezethető négyzet/téglalap/szögletescsiga alakban a konyhán végig.

Liquidz Creative Commons License 2009.09.01 0 0 121
Gabokat: volt probléma, de idejekorán megbeszéltük. A konyhában egy oda abszolút nem illő, le sem tárgyalt központi elszívót tettek be a kéménykivezetés helyére. A szerencsés véletlennek köszönhetően pont olyan konyhabútor-elem lesz ott, hogy integrálható.

A fürdőben lévő padkafalat nálam is eljátszották. Ebben futnak a ki-bemenő vízvezetékek, ezért sokkal alacsonyabb nem lehet. A lakás-válaszfalakba sem lehet betenni, mert áthallás lenne, és amúgy is rajta volt az aláírt terven (valóban nem kérdeztem rá, hogy milyen magas és mi az a halálvékony vonalacska ott, és miért). Értem én, hogy hangszigetelés (bár megoldható lenne enélkül is), de azért közölhették volna. Itt is csak a szerencsének köszönhető, hogy emiatt még épp befértek a dolgok, így nem kellett átalakítani az egész lakást.

A mérőórát gondolom, oda kell építeni, ahol bejön a víz a lakásba (a strangból), és mivel többnyire lefelé folyik, magasabban kell lennie az összes csapnál + lejtést kell biztosítani nekik. Persze erre sose gondol az ember előre, hisz nincs szaktudása – nekem se. Ezeket egyeztetni, de minimum közölni kellene, és akkor nem lenne belőle probléma, számítana rá az ember. Maga a strang viszont egyértelműen látszik a terveken (vastag vonal, satírozva, válaszfal mellett) :-(

A konnektorok-kiállások-kapcsolók-radiátorok (még a kaputelefon is!) pontos helyét jó előre megírtam, de gondolom, Ti is egyeztettétek és aláírtátok a tervet.
Ha ezek a minden további nélkül mozdítható dolgok nem a terv szerint kerültek megvalósításra, mindenképp korrigálniuk kell. Néhány kis hibára lehet azt mondani, hogy 30-60 napon belül javítják, de ha néhány nagy hiba van, az a műszaki átadás meghiúsulását jelenti, mert a lakhatást lehetetlenné teszi. Ugyanez történik akkor is, ha egyébként lakható lenne, de rengeteg apró különböző hiba van (5 konnektort 20 centivel feljebb, vizes kiállás máshol van, 3 csempe fordítva került fel, a radiátor 15 centivel arrébb), mivel ekkor nyilván nem fogod megvárni az összes különböző szakmájú mesterembert, hogy a lakásodban ténykedjenek nyolctól négyig.
pszab2 Creative Commons License 2009.09.01 0 0 120

A józan paraszti ész azt diktálná, hogy a kötbér addig jár amig a lakásodba nem költözhetsz be, és nem azt, hogy egy papir szerint mikor van kész. Simán lehetne még hónapokkal később átadni és nem kapnál kártéritést. Én ezt nem hiszem, hogy igy van, de nem vagyok jogász...

 

 

Előzmény: Liquidz (119)
Liquidz Creative Commons License 2009.09.01 0 0 119
Sziasztok
Hű de pörgünk!

Pascas: a “kész van” azt jelenti, hogy a közművek be vannak vezetve a lakásba, ezek (és a lakás is) biztonságosan használhatóak, a ház és a lakás megközelíthető (lift működik, terepjáró nem feltétel), a hidegburkolatok kész vannak, és legalább egy szoba beköltözhető állapotban van (télen fűtés, nyáron csak burkolat a feltétel, természetesen minden meglévővel együtt). Ezt ha jól tudom, többé-kevésbé sikerült elérni, de ha a készre jelentéskor még nem is volt meg minden, mostmár biztosan megvan, így nehéz bizonyítani, hogy akkor és ott nem volt teljesen frankó minden. Kivéve talán az üvegerkélyes lakásokat, arról küldtem képeket; de ezeket sem nagyon lehet bizonyítéknak tekinteni. Így a kötbér 07.31-el valószínűleg lezárult. Mármint ha nincs valami ordenáré nagy butaság a lakásban (minthogy pl. a kád lefolyója mellett 5 centire jön ki a padlóból a 220 – nem vicc, nálam elkövették, csak még hamarabb szóltam).

Illeték: amikor 1-2 éve jött a papír, utánajártam ismerősnél. A szerződés aláírásával egyidejűleg lép be a fizetési kötelezettséged; amit el lehetett húzni, ezek szerint cca 36 hónapra. Nekem pontosan az általatok is említett összeg után kellett fizetni (vételár 15millióval csökkentett része). És persze a parkoló után 10%, amit könnyű kiszámolni. Az, hogy ők milyen részben tüntetik fel a telket/felépítményt, szerintem csak az ő elszámolásuk-nyereségük miatt érdekes.
Előzmény: zero 4 hero (105)
gabokat Creative Commons License 2009.08.31 0 0 118
Tenyleg jo a cikk, egykori tanaromra emlekeztet, aki szerint a jozan paraszti esz sokszor feler harom diplomaval. Persze, hogy ma mar minden megoldhato, csak be kellett volna, hogy minket avassanak. Elvegre mi fizetunk erte es nekik. Meg torom az agyam, mit lehet lepni.
Előzmény: pszab2 (115)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 117
Mindenképpen kérdezd meg. Én is próbálok utánajárni. Ha a jog engedi akkor már fél siker. Persze mondhatják, hogy nem lehet megcsinálni, de nekem szaki - bár látatlanba - azt mondta, hogy nincs akadálya.
Egy épületgépészeti műszaki ellenőrrel már nehezebben vitatkoznának mint velünk. Gondolom ők tudják azt is hogy mit lehet és mit nem.
Az biztos, hogy nem azért választottam szép csempét, hogy odategyenek egy fém ajtót.
Előzmény: gabokat (116)
gabokat Creative Commons License 2009.08.31 0 0 116
Ugyanezt gondoltam en is, es lattam is mar ilyet. Meg is kerdeztem, mire azt a valaszt kaptam, hogy ha csempet tesznek az ajtora, akkor azt nem lehet egynel tobbszor kinyitni!! Vagyis ok meg ilyet nem lattak. Igy viszont rettento olcsonak tunik a megoldas. Meg ha kisebb lenne, vagy a plafonhoz kozelebb tettek volna, ahol mar nincs csempe. Nem tudom, hogy emiatt van-e JOGUNK visszakozni illetve hatraltatni az atvetelt. Az a gond, hogy utolagos csempezesnel ha nem talalod el a fuga szinet, az nagyon kitunik.(mestertol hallottam) Bar annyira azert megsem mint a badogajto. Lehet, hogy mi vagyunk a hibasak, es FEHER csempet kellett volna valasztani??? elvegre adott volt ez az opcio :)) Annyit tudok tenni, hogy megkerdezem az ugyvedtol. Jobb otlet?
Előzmény: pszab2 (115)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 115

Hat ez remek! Nem lehetett megoldani? Ez total kizart. Irtad, hogy fejmagassagban van (ahogy nalam is). Minimum meg lehett volna oldani lent valahol. Mondjuk ha megkerdeztek volna, nem itt tartanank...

Ezenkivul meg lehetne ezt oldani kulturaltabban is, lattam mar olyat hogy a kivagott csempebol csinalnak ajtot. Mondjuk nem ilyen meretu volt, de hat nem hiszem, hogy ez manapsag akkora problema.

Mindenkepp ki KELL deriteni, hogy ezmitatt visszautasithato-e az atvetel.

 

 

A cikk (http://www.vgfszaklap.hu/cikkek.php?id=1235) 2. bekezdese nagyon tetszett amikor olvastam...

Előzmény: gabokat (114)
gabokat Creative Commons License 2009.08.31 0 0 114

Szia pszab2

 

Igen, szova tettem a csunyasagot. Erre azt a valaszt kaptam, hogy mashogyan nem lehetett megoldani, es egyebkent pedig oruljek, hogy igy nem lett meroora szekreny kialakitva az eloszobaban. Ezt en meg is ertenem, csakhogy ezt burkolasnal figyelembe vehettek volna, es nem kellett volna 6 csempet szetvagni. Igy nem tudom "csempeajtoval" alcazni a dolgot. Azt viszont nem tudom, hiszem hogy emiatt csusztathatnam a muszaki atadast. Talan alcazhatnank a dolgot. Otletek??

Előzmény: pszab2 (113)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 113
Konkrétan a csúnya fém mérőóra-szekrényajtóra. Szóltál már? Ha igen mi volt a reakció? Vagy csak fogsz?
Előzmény: gabokat (112)
gabokat Creative Commons License 2009.08.30 0 0 112

Szia pszab2

 

Melyik furdoszobai meglepire gondolsz? Merthogy tobb is van. A patkara? Nalam meg egy plusz konnektor is megjelent, a kapcsolok pedig az ajtofelfatol kb 30 cm-re lettek felteve, hogy megcsak veletlenul se tudjam azt a falat szekrennyel ellatni.

Előzmény: pszab2 (108)
gabokat Creative Commons License 2009.08.30 0 0 111

Szia pszab

 

Latogatasomkor a cordias kepviselonek jeleztem a hibakat, aki arra kert, irasban is ezt tegyem meg. Ezutan egy kordias muszakis holgy telefonon felkeresett, es vegigmentunk a hibakon, aki azt igerte, par napon belul jelentkezni fog a megoldassal. Ez kb 10 napja volt. Nos, a furdoszobai padkaval illetve lemezajtoval kapcsolatban nem sok remenyem van, viszont a lakast nem fogom atvenni amig a radiator a rossz falon helyezkedik el. Ehhez viszont, ha ugy van amint azt egy ismerostol hallottam, fel kell szedniuk a mar lerakott parkettat. Hard luck!!!

 

Kozben irtam a "zero 4 hero" altal megadott ingatlanos ugyvednek, a valasza a ingatlanjog weboldalan olvashato. Most atbongeszem a szerzodest, de teli vagyok remennyel :))

zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.30 0 0 110

Sziasztok!

 

A fürdőszobai meglepetést látom mindenkinél ellőtték, nálunk egy 70X30 centiméteres helyet építettek be a plafonig, a strang miatt. Mondjuk a szerződésben benne van, hogy bizonyos négyzetméternyi eltérés lehetséges. A mérőórákat hálistennek az előszobába sikerült tenni, amit majd szekrénnyel eltakarunk.

pszab2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 109
Gabokat, egy kérdés! Te már kérted, hogy javitsák ki és beleegyeztek, vagy csak fogod/szeretnéd hogy megcsinálják?
Előzmény: gabokat (107)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.30 0 0 108
A fürdőszobai meglepetést nálam is ellőték. Nem ott lenne a helye és nem tudom mit csináltassak majd vele, szerintem ezt korrigálni kb 1-2 hónap csúszást jelent, már ha egyáltalán megcsinálják. Nem tudom 'megéri'-e...
Más még nincs kész igy másról beszámolni nem tudok..

De felhivom a figyelmeteket arra, hogy a kötbér csak 3 hónapig jár!!!!
gabokat Creative Commons License 2009.08.29 0 0 107

Szia zero 4 hero

 

Koszi, addig is jo pihenest. En is tobbet tudok mar hetfon, kozlom veletek.

Meg egy kerdesem lenne. Muszakilag senkinek nem volt gondja ezidaig? Nekem rossz falra tettek a radiatort, csempet tortek, kialakitottak egy PADKAT a furdoszobamban amit nem kertem, a meroorat a fordoszoba falaba epitettek, ami nem is lenne gond, ha azt nem egy 45x45 cm-es fem ajtoval takartak volna kb szem magassagban... Ha mindezek nem lesznek kijavitva, gondolom a muszaki atadas sem fog megtortenni, igy ez kihat a kotberre is, amirol a kovetkezot tudom:

 szerzodes szerint ez a szerzodes alairasat koveto 19 honap lejartatol a birtokbaadasig jar, ami a birtokbaadasi eljarassal kezdodik.Ennek viszont egyik feltetele a lakas rendeltetesszeru hasznalata. Ez pedig a muszaki atadas alkalmaval lesz kimondva. En 2007 okt 26-an irtam ala a szerzodest, igy junius, julius, es ha nem adjak at a lakasomat meg ebben a honapban, augusztusra is jar. De ez a max, vagyis harom honap.

Egyeb velemeny a fentiekrol? 

Előzmény: zero 4 hero (105)
zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.29 0 0 106

Soha, senki nem zavart, annyit kóricáltam amennyit akartam, ezért nem értem a cikket:

 

http://www.hg.hu/cikk/epiteszet/7616-zart-objektum-az-epulo-corvin-setany/hozzaszolasok

 

Itt a hozzászólásokban lévő link:

 

http://budapestjovoje.freeblog.hu/archives/2009/06/05/Corvin-Szigony_projekt/

 

Meglepő módon még az építészek sem fikázzák hangosan a projectet, pedig szokásuk :-) Szerintem a sétány kapuja a bevásárlóközpont lesz, a la MOM park.

zero 4 hero Creative Commons License 2009.08.29 0 0 105

Szia Gabokat!

 

Én a felépítményre fizettem az illetéket, a telekre asszem nem, de a melóhelyemen van za APEH határozat, majd megnézem a szabim után. Amúgy eléggé érdekes, hogy az adóhivatal milyen gyorsan dolgozik, de amennyiben valamilyen oknál fogva a lakás mégsem lesz a Tiéd, akkor az illeték visszaigényelhető.

 

U.i. Valakit hívtak már átadás/átvétel ügyben? Z.

Előzmény: gabokat (103)
pszab2 Creative Commons License 2009.08.28 0 0 104
A Cordiások sem emlitették, hogy illetéket kéne fizetni a telekrész után. Sőt, pont, hogy ők is csak az egészre vonatkozó 15milliós határt emlitették.
Nem leszek túl boldog ha mégis kell és elhallgatták...
Előzmény: gabokat (103)
gabokat Creative Commons License 2009.08.28 0 0 103

Szia zero 4 hero

 

Ezek szerint te is megkaptad mar az illetek kiszabasat. Ez csak egyszer tortent? Te sem kaptal kulon telekre valo befizetesi felszolitast? A befizetesed a lakasra (telek+....) egyuttesen vonatkozik?  "Ki erti, ezt? En nem." :( 

Előzmény: zero 4 hero (100)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!