Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5592

Igen, írta Feri, hogy megadta valakinek a címem, de aztán nem jelentkezett, akkor te voltál.:)

 

Igen, 3 gyerek van, mind a három és én is allergiások vagyunk, egyedül a párom nem az. Poratkára a legkisebbem nagyon durván, én elvagyok vele, a pollen jobban kínoz...másik kettő csak pollen...úgyhogy van itt minden, de látom a miele felé kacsingatsz, úgyhogy innentől zekié vagy:))))

Előzmény: J1ellenor (5580)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5586
Jajj rosszul másoltam be, bocsesz. s5281. Ebben lehet a hepa szürőt tisztítani,vagy pár hónap kuka,és csere? (használattól függően persze)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5585

Tekintse meg a nagy képet


MIELE S 5281 MedicAir porszívó, egyébként ez a másik,amit néztem.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5583
Köszönöm, a gyors választ. Siemens smily 1400w-os gépünk van most ideiglenesen(kölcsön),és eddig meglepően jó. Fogalmam sincs,hogy mennyi a szivó teljesitménye,mert ne találtam róla adatot.(kb 2 éves gép,nálam 4 hónapja van) Picit tekergeti az orrom zárt ablaknál,de még csak nem is prüszköltem,ped(csak kipróbáltam,mert azért nyitott ablaknál piszotózok)és semmiféle értelmes szűrője nincs,vagyis én tákoltam bele 1 ett,azóta nem tekeri még az orromat sem. KB 2,talán 3 porszívózást kibír a porzsák(papíros) szerintem ez is 2 literes lehet. Egyébként mi a véleményed a dysonrol? jónak tűnik a portartályos megoldás a cyklon rendszerröl nem is beszélve,és még viszonylag gyorsan takaríthatónak is tűnik. talán annyi,hogy nem túl sok helyen,lehet kapni,ezért a garit is viszonylag nehezen tudom érvényesíteni,ha pl rendelem valahonnan,ahol megadják a gyári 5 év garit. (szerintem erre sem árt gondolni)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5581
Az 5 évet én feltétel nélkül értelmezem,mert sehol nem irnak kevesebbet.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5580
Őszinte leszek Zeki,nem tudom. Így adták meg a saját honlapjukon,és nincs külön kiirva,hogy kevesebbet vállalnának bármi másra a motoron kivül,kivéve ha valami hypermarketben venném,mert akkor 1 év(szerinted nem kicsi az a 2 literes portartály?). A Karcher,meg ha rajtuk keresztül veszem,feltétel nélküli 3 év. tunderlala-3. Szerintem, a szegedi frigos srácok küldték át nekem,az email címedet:) A daikint tőlük vettem,és téged ajánlottak,ha többet szeretnék tenni az allergiám ellen:) merthogy sok a pici,és odafigyelsz az egészségükre.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5578
Elnézést a helyesírási hibákért,picit kapkodtam.
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5577
Sziasztok. Köszönöm lacivill,teljesen igazad van,csak a sorok hosszúsága miatt irtam így,és sajnos helytelenül.(mintha azt irtam volna hogy ipari csapágy,mert ugye olyan nincs,picit hosszabban definiáljuk) kspacey köszi!Ez az egyik,amit néztem a másik az allergiagyilkolós miele!.tunderlala-3. Annyira nincs is sok szőnyeg,két szoba a családi házban,(allergiás révén még mindig sok,ez igaz)bár tervbe van véve,a likvidálásuk. a gond az,hogy Bpesten dolgozom,lakom,és mozgolódok hétköznap,egy 55nm es panelban(albérlet) itt már csak parketta van.. Viszont miskolcra járok haza hétvégente.A pesti kuckóm már 85%-ban allergén mentes,de mivel nem rég vagyok túl a felujításon,ezért még nem 100%(ami nem is biztos,hogy lesz is).A párnák,ágyneműk,már lecserélve. A légtisztitók már 1 éve működnek otthon,a daikint hurcolászom hetente magammal. Szóval akkor mit is vegyek??:) jó a miele mint már irtam,és dobogós a porszivók között, de az 5 évet is mérlegelni kéne a dysonnál nem? (mármint garira gondoltam,ami nem egy hátrány manapság)Ami inkáb ellene szól,hogy pici. Na meg a karcher.. azt meg használtam,(mint márkát, nem pont porszivót)és bitang strapabiró gépekként ismertem meg őket. sokszor előforult,hogy vittem magammal a porszivót,mert a másik megállt. az azt jelenti,hogy kb 200nm-t takaritott ki 1 nap alatt,ezek az olcsóbb gépek kilőve,mert tapasztalat,hogy max egy év akárhogy is vigyázok rá(siemens,daewoo,a rakéták közül 2,samsung 2,és sajna volt közte 2 kölcsön készülék is ami miatt vehettem másikat az illetőnek(nem kérte,csak igy tartottam korrektnek,ő adta,én kinyirtam.) ez 4 év termése.. szóval:) nagy portárolója legyen, birja akár az 1 órás folyamatos üzemelést is,anélkül,hogy szét kéne szednem takaritani,vagy leállni,mert haldoklik a melegtöl. ipari gépek,csak bizonyos fokig jöhetnek szóba,mert szülők is használnák,ők meg 20 liter vizzel nem feltétlenül akarják cibálni órákat(mármint ha vizesre gondolok),és a mérete sem teszi lehetővé,hogy akár hetente sétáltassam oda vissza. ők ugye nem allergiásak,csak én,igy vihetném magammal,hétvégén meg hozhatnám vissza.. Tudom,nehéz eset vagyok.. ja! normál méreű legyen ne legyen se túl kicsi,sem nagy. Néha az öcsém is használná,ő meg a kávéspoharat is megetetné szerencsétlennel,ha be bírná szívni.. Nem akarjuk folyamatosan szervizelni,de ezért fizetek is,csak jó gép legyen.Köszi mindenkinek!! (ui tegnap amig a hozzászólásokat olvastam reggeltöl,2 szer jött rám a porszivózhatnék ami 150nm kb):)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5574

Nincs vizes szürésű gép, ez egy tévhit! A viz tetejére csapatja le a gép a port!

Előzmény: J1ellenor (5570)
kspacey Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5573
Szia,

En nem vagyok szakerto, de alaposan utanajartam es atfutottam a topic-ot is. A vege az lett, hogy miele s5211-et vettem. Azon egyszeru okbol, hogy a felepitese es a motorja tokeletesen megegyezik a dragabb verziokkal. A komfort markolat, mint az mar kiderult, kopik, lotyog, ez a sima egy darabbol van ontve, igy talan nem. A szurot nemes egyszeruseggel kicsereltem hepa-ra, ami kulon megveheto (ebay-en csak 5 ezer, nem 8), a taviranyito meg megint csak hulyeseg ebben a formaban, mert tobb bosszusagot fog okozni az elemcsere szerintem. Egyeb markakban nem gondolkoztam, mert vegigolvastam kulfoldi forumokat is, meg megneztem teszteket, youtube videokat es minden a miele iranyaba mutatott. A bemutatoteremben raadasul nagyon keszseges lanyok vannak, akik egy uditore is meghivnak es mindenben segitenek :)

Előzmény: J1ellenor (5570)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5571

Szia!

Nem tudom, az én hsz-aimat olvastad-e a sok között? Anyáááám, több mint 5 ezret végigolvasni!:O :D

Szóval mi vagyunk nagyon allergiások, nálunk szintén daikin, és a topicporszívó....tökéletesen megfelel, és occsó.:p

Bármilyet is veszel, VIZESET én tuti nem vennék, a fene se dzsuvázza, mikor egy jó hepás gép is tökéletesen megteszi.

 

Azért egy kérdésem lenne, nagyon halkan....ha poratka allergiás vagy, akkor mit keres az a sok szőnyeg a házban???:O

Előzmény: J1ellenor (5570)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5570
Halihó mindenkinek. Porszívót szeretnék venni,úgy gondoltam picit tájékozódom, reggel meg is találtam ezt a topic-ot és végigolvastam:)én állat. jöhet a nagy kérdés? milyet vegyek? mindegyiknek van előnye hátránya,és ráadásul nekem is van porallergiám(és daikinom is:)is. olvastam zeki irományait is az elejétől... Végül is ajánlanád a mielé-t? Tartós,jó,és nem utolsó sorban szűrőkkel ellátott gépet szeretnék,bár engem még mindig nagyon érdekel a vizes szűrésű gép mert abban már nem száraz por rakódik le.(először a vízzel működő légtisztítómat is lehúzták,vettem egy daikint is,és nem kapcsolt magasabb fokozatban mellette amit a klímatechnikás srác is elismert,csak arra kell figyelnem,hogy napi szinten tiszta víz legyen benne.)Mivel eleget szenvedtem a különböző allergénektől,úgy döntöttem,hogy egy jó gépet akarok,ami sokáig jó. dyson? karcher?miele? mindegyikből az allergén szűrőset néztem. A karcherböl egy vizes szűrésüt is jól megnéztem magamnak.Természetesen én sem akarom mindig takarítani,de ha ez az ára akkor mindegy,csak rend legyen,és ne kelljen megállnom fél szobánként szűrőt takarítani,vagy a gép melegedése miatt perceket pihentetni. nálunk is fogyóeszköz a porszívó:) kb 150nm-es családi ház takarítására kell,akár napi szinten is,ha az allergiám is úgy kívánja,kb 45-50 nm szőnyeg(két szinten összesen).A motoros kefe sem elvetendő dolog,bár nem tudom hosszú távon jó-e ,és bírná-e a porszívóval együtt,ne legyen kicsi a tartály.legyen az akár vizes,porgyűjtős,vagy bármi.. A cyklonos rendszer a dysonnál mennyire,hatásos,és tartós? Bár az igaz,itt egy kicsit az 5 év gari is sokat nyom a latba,csak kicsinek tűnnek a gépei. Igazából bármelyik megoldás felé tudnék hajlani,ha megfelelő érv szólna mellette. Szóval dyson dc 23 allergy,karcher ds 5600,vagy valamelyik komoly porszívójuk,esetleg miele medic air s4280,s5281,s5781? Esetleg,ha van még más típus amit ajánlani tudtok,azt megköszönném. Az ár,az igazából mellékes,bár 300at nem adok ki érte(lux és a többi ügynökös ,tv-shop os trutyik nem érdekelnek.Elnézést a hosszú sorokért,és előre is köszönöm.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5568
Ennek a légáramlásos turbó fejnek csak úgy van értelme, ha maxon megy, tehát attól nem állhat le...vagy a szőr volt, nem forgott rendesen miatta, esetleg a motor megérezte, nem tudom....vagy tényleg a kábel. Arra figyelj, hogy a teljes hosszt húzd ki mindig, ne legyen benne feltekerve, mert ott melegszik akkor.
Előzmény: Törölt nick (5567)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.07 0 0 5566
Az összes elektromos kábelt kihuztad a gépből?
Előzmény: Törölt nick (5565)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5564
Ezt én nem értem, a turbófejet én is mindig max-on járatom, semmi gond nincs vele, nem kapcsol ki, stb...nem lehet esetleg, hogy annyira beletekeredett a sok szőr, hogy nem bírt forogni, és ez nem tetszett neki?
Előzmény: Törölt nick (5558)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5560
Na látod Zorka2-nek se volt elég az a párperc amit egyfolytába tudott a modern csoda, mert lekapcsolt.
Előzmény: nagya2 (5557)
Teaway Creative Commons License 2009.09.06 0 0 5559
6440?
Előzmény: Törölt nick (5558)
nagya2 Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5557

Hali!!

Nem egésznap akarok porszívózni, hanem csak 1/2 órát!

Abba a fél órába meg szijjon nekem a kutyaúristeni:-))

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5555)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5555
Miért ? 300.... Wattokat szoktak felvenni. Ahhoz képest, nem keveset sziv. Ráadásul folyamatos üzemre is alkalmas, nem úgy mint a mostaniak. Az NDK-ásom egyszer több mint két napot ment egy malör folytán. Langyos volt, nem meleg !
Előzmény: Lacivill (5554)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5554
A fujó tudományát utoljára kb 15 éve vettem igénybe egy varjú kipuffogó kiégetése kapcsán. Azért nem vagyok meggyőzve, hogy annyira jó hatásfoka lenne, orosz csodákra nem ez a jellemző.
Előzmény: Hangszoros (5552)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5553
Az 5552-es hsz-emhez most ugrott be :
A " Masztodont " a végén még megcsinálom, mert központi porszivónak kiváló lenne
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.05 0 0 5552
Praktikum, hogy a fujó részt jól lehet használni medence felfujásra, port fújni ( pl Tv belseje) stb
A nem hatékony porzsák kérdést meg lehet kerüln mint az NDK iparinál szoktam : Plusz gédecső a fujó oldalba, és ki az ablakon.100%-os hepa !!! Mikor ezt elkezdtem a 80-as években igy használni, még sehol se volt a Hepa játék
A hatásfoka tuti jobb mint bármelyik modern csodának. Gondolkodtam gyenge pillanatomban, hogy 4-5db ot egy hordó tetöre, kamion légszürő hepának, és egy masztodon szippancs
Előzmény: Lacivill (5550)
cucu Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5551
Viszont az ETA 417-esem még mindig működik és jól is szív. Csak nem használom.
Lacivill Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5550
Biztos, hogy időtállóra csináltálk de inkább mondanám porfujónak, mint szivónak.
Előzmény: Törölt nick (5546)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5547
Miért kellenne pont orosz bele ? Csapágy az szabvány, nagyjából meg a kefék is. Vagy egyébb is kell?
Előzmény: Törölt nick (5546)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.04 0 0 5546
Na  a 19 ezres Siemens Dinóm 10 évig bírta igaz hogy a műanyag részek szétesőben vannak de mg működik.  Tény hogy a 30 éves Rakéta porszívó még most is működik a telken és semmi baja, csak picit hangos, kár hogy nem lehet orosz dolgokat kapni nálunk
Előzmény: Törölt nick (5545)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 5544
ugyanerről a zanussiról szerettem volna megkérdezni a véleményeteket. A régi gépem szétesett ma, de drágábbat most nem tudok venni:( Zanussi ZAN1230, porzsák nélküli van a teszkóban. Szerintetek???
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.03 0 0 5543
Sziasztok!

Van ey Siemens díno porszívóm, eltörött a porzsáktartója én kiszedtem a porzsákot anyám meg porzsák nélkül elkezdett takarítani vele véletlen, szóval igen érdekes hangja van most. Mit lehet vele kezdeni, működik de a motorból néha fújja ki a port, meg olyan nagyon erölködős hangja van. Állítólag 6ezerért szerelik, ennyiből már újat kapok.

A tescoban most lesz akcióban valami Zanussi 1230-as tipus. Ez jó gép, ismeri valaki? Milyet érdemes venni egy 60 nm-es lakásba? Nem kell semmi luxus csak strapabíró legyen, és ne kelljen bele drága pénzért porzsákot meg szűrőt venni.

Milyet javasoltok? Köszi
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.02 0 0 5541
Nemrég, egy utcabéli adot tegy póoszivót, hogy nézzem mármeg mert "legyengült" Középkategoriás nemrégi Siemens, vagy AEG volt.
Magamban gondoltam biztos csicska a motorja. Áramfevétele ( villamos teljesitménye) oké, de tényleg karcsún sziv. Szétszed, alapos kompressorral belső tisztogatás _azt hisszem volt benne motorvédő szürő gyanánt szivacs_ megtáltosodott
Lehet hogy a Miele is ezért tünik fáradtnak ?
Előzmény: Törölt nick (5539)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5540
???
Előzmény: Teaway (5526)
balu 12 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5538
Még egy észrevétel Német magazinokban mindíg német termékek a legjobbak, ahogy Angolban az angolok. Legyen szó szinte bármilyen magazinról  is, elgondolkodtató.
balu 12 Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5537

Ami itt Electrolux az a németeknél AEG néven is futhat. Egy cég a kettő. Ha igy keresed találni fogsz. Egyébként a tesztekről általában. Azt kéne megtudni, hogy kik is reklámoznak az adott tesztmagazinokban és mi alapján pontoznak. Mert én pl. megtaláltam a régi és az új porszívómat is és hát amit ott írnak az nagyon távol áll a valóságtól.

Előzmény: kspacey (5536)
kspacey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5536
Ezeket olvastam, koszi. Ezek alapjan jutottam arra, hogy miele. Az electroluxrol, amit irtal, nincs semmi.
kspacey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5532
Koszi a valaszt, en S5211-et szeretnek, semmi extra funkcio nem kell, csak egy eros es halk porszivo. Akar az Eco Green akar a Parkett and Co jo lehet. Mindenhol aradoznak rola a tesztek, igy nagyon meglep, hogy nalad nem szivja a port. Lehet, hogy az uj gepek/motorok mar masok?
Előzmény: Törölt nick (5531)
kspacey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5530
Valami nem stimmelt, veletlenul ment el ketszer, elnezest.
kspacey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5529
Sziasztok,

Ugy dontottem, hogy vegre Miele S5 porszivora cserelem az alabb is sokat emlegetett Samsung SC 7060 tipusu gepemet. Ha valakit erdekel, akkor szivesen eladnam, megkimelt allapotban, ujonnan szolgalatba allitott portartallyal es szurovel benne. A cimem: kevin_spacey kukac freemail pont hu. Az is erdekel persze, hogy van-e valakinek ellenerve az emlitett Miele sorozattal szemben...
kspacey Creative Commons License 2009.08.31 0 0 5528
Sziasztok,

Ugy dontottem, hogy Miele-re cserelek vegre, ezert az alabb is sokat emlegetett, megkimelt allapotu SAMSUNG SC 7060 porszivomat eladnam. Ha valakit erdekel, kerem irjon (kevin_spacey kukac freemail pont hu), illetve szivesen fogadom a tanacsokat is. Leginkabb az erdekelne, hogy a Miele S5 szeriaval szemben van-e valakinek ellenerve? :)

Koszi.
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.30 0 0 5527
Azt hittem már leült a topik.
Az oké hogy az 5518-ban feltett kérdéses modelről csend van, de hogy 5 napig senki

A baromfiudvarban fél kilós tojást tojik az egyik tyúk. Egy riporter megkérdezi tőle:
- Megmondaná, hogy hogyan sikerült?
- Ez családi titok.
- Tervei a jövőre nézve?
- Egykilós tojásokat tojni.
A riporter faggatja a sikeres kakast is:
- Megmondaná, hogy hogyan sikerült?
- Ez családi titok.
- Tervei a jövőre nézve?
- Szétverem a strucc pofáját!
Teaway Creative Commons License 2009.08.30 0 0 5526
Sosem fogjuk már megtudni, hogy végül is melyiket vette meg . . .
Előzmény: tunderlala-3 (5521)
balu 12 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 5525
Igen. Bár az ára eléggé borsos. De nekem sikerült találni olcsóbbat. Auchanban januárban kemény 24400 forintot kértek a z8225-ért. Akkor az kifutó model volt. A sulyán kívűl csak jót tudok mondani róla.
Előzmény: Törölt nick (5524)
balu 12 Creative Commons License 2009.08.25 0 0 5522

Szia.

Bocs, hogy védem az elekrolux Z sorozatot de szerintem ennél jobbat még nem találtak ki.

Előzmény: tunderlala-3 (5474)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 5521

Ahogy nagya mondta, azt kerüld, aminek ez a henger alakú szűrője van a portartályban, azokat nagyon szidják!!!

 

Nálunk is porallergia van, abszolút jók a nagya által ajánlott gépek, nekünk az electrolux zcx 6205 van, ami a 6440 elődje....kb. havonta öntöm ki  a tartályt és akkor szoktam csak a szivacsszűrőt és a tartályt elmosni, egyébként nem kell. Hepát most akarom kicserélni lassan, a gép már 2 éves lesz októberben, eddig még nem volt cserélve.

Én sokat használom, szinte napi használatban van, jól bírja.:p

Előzmény: Lord_Gacmo (5519)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.24 0 0 5520

Hali!!

Naszóvahogyasszongya:

-olyat ne vegyél aminek a tartályában van a szürő!!!!!!

-nem kell minden porszívózás után elmosni + miegyéb, hanem csak ha megtelt a tartály.

-ajánljuk a Elux 6440, samu sc9150.

Üdv Nagya

 

Előzmény: Lord_Gacmo (5519)
Lord_Gacmo Creative Commons License 2009.08.24 0 0 5519
Sziasztok,

ma delutan keszulok porszivot venni. Porzsak nelkuli volt a terv, de egy ismerosom elriasztott azzal, hogy azt minden hasznalat utan takaritani kell. Merthogy van benne valami szuro amit ki kell mosni meg mittudomen meg micsoda.

Gondolom vannak itt hozza erto emberek akik tudnanak segiteni hogy is van ez valojaban.

Por allergiam van, ezert is akarnek inkabb porzsak nelkulit, de nem szeretnem minden hasznalat utan mosogatni meg tisztitani a gepet.
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.23 0 0 5518
T Topiktársak
Ismeri valaki az AEG AVS 7440-es porszivót?
Esetleg tapasztalat is van ?
Előre is köszi


Anyu, anyu, tudom, hogyan lesz a kisbaba! - mondja az ötéves kislány az anyukájának.
- Na, hogyan?
- Úgy, hogy a kisfiú beleteszi a himbilimbijét az előtte térdelő kislány szájába!
- Nem kislányom, a kisbaba nem így lesz. Így a fizetésemelés, az új bunda és az ékszerek lesznek
McLaca Creative Commons License 2009.08.23 0 0 5516
M, mint Miele, nekem M, mint megfizethetetlen. :)
Ha nem tudnám hová tenni a pénzem, akkor viszont biztos, hogy Miele cuccokba ölném. Nagyon durván minőségi a márka.

Üdv!
Előzmény: Törölt nick (5510)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5515
Tesó...a legjobb! :p ;)
Előzmény: Törölt nick (5514)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5513

Na de ilyen óriási babaháza biztosan nincs neki.:p ;) :D

Amúgy annyira örülök, hogy végre hajlandó megszabadulni tőle Laura, mert a szobájában akkora helyet foglalt:s Kutyaház lesz belőle.:p :))))

Előzmény: Törölt nick (5512)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5511

Zeki, bocs ez nagyoff lesz, de nem érdekel a kislányodnak esetleg egy óriási német FA babaház? Laura végre hajlandó megválni tőle.:p :))

 

Előzmény: Törölt nick (5510)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5509
Na ez az, nálam is mindig látszott utána.:(
Előzmény: McLaca (5508)
McLaca Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5508
Ettől még nem megy ki a visszafújt finompor a lakásból, szépen ráül mindenre. Aztán lehet port törölni 1 óra múlva megint...

Üdv!
Előzmény: Törölt nick (5503)
McLaca Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5507
Kidobom a porzsákot (ugyanannyi idő, mint a portartályt kiönteni), és beteszem a másikat (ugyanannyi idő, mint a portartályt betenni). Ez nem érv. :)

Én inkább azt mondanám előnynek, hogy a HEPA szűrő miatt szagtalan a porszívózás (nincs utána porszag), meg a normálisabb szűrők és szigetelések miatt nem fújja a finompor 98%-át vissza a lakásba. Csöndesebbek is a maiak, és erősebbek.

Üdv!
Előzmény: Teaway (5495)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5506
Ahol ingyé van a fűtés szinte, ott lehet!:D
Előzmény: Törölt nick (5501)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5505

Na egy hepa nélküli porszívótól van szag rendesen, nekem is volt több olyan is, úgyhogy nem kell bemutatni.

 

Nálunk is abszolút szagmentes és pormentes, még a daikin sem jelez rá, úgyhogy nem csak az én orromon/véleményemen múlik.:p

Előzmény: Törölt nick (5503)
napalm. Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5504
jaaa, azt hittem nektek is elektrolux porszívótok van.
Előzmény: Törölt nick (5499)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5503
én nem utána szellőztetek!!! Nálam minden takarítás úgy kezdődik, hogy ablak kinyit...még télen is. És nem a porszívó miatt!
Előzmény: Törölt nick (5502)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5501
mivel télen-nyáron sarkig nyitott ablaknál porszívózok, nálam se:)
Előzmény: Törölt nick (5500)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5498

Most az allergiától eltekintve is.......azért nem árt, ha a port nem fújja vissza.:p :D

A porszívózás szagról nem is beszélve....

Előzmény: Törölt nick (5493)
napalm. Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5497
a mielé-del mi lett?
Előzmény: Törölt nick (5496)
Teaway Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5495
Nincs porzsák.
Csak kiöntöm a tartályból a szutymót és kész. Lehet tovább porszívózni.
Előzmény: Törölt nick (5493)
Teaway Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5494
Bevetettem az új csodafegyvert, a folyékony szappant a szivacs nosásához: olyan fekete lett tőle a víz, mint . . . olyan.
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5493
én meg be se merem itt vallani, hogy egy totál noname, bűnronda piros porszívóm van, ami kb a tizedik évét tapossa. Semmi extrát nem tud...csak szív. Mondja meg nekem valaki, miért jobbak a hiperszuperextra gépek? Alleergiásook kíméljenek, az más kategória. :)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5492
Jaja, teljesen igazad van! És amiért sírni tudnék, a 12 éves fiam alatt sokszor több a morzsa, mint az 5 éves lányom alatt.:D Felugranak az asztaltól, már rúgják is szanaszéjjel, a ruhájukból meg potyog kifelé, ahogy végigrombolnak a lakáson...nálunk egybe van minden, pillanatok alatt tele van morzsával (is) :s
Előzmény: Törölt nick (5490)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.22 0 0 5491

NÁlunk is fű van mindenhol.

 

Előzmény: Borzosland (5489)
Borzosland Creative Commons License 2009.08.21 0 0 5489

 

Szia!

 

Kertes ház pedig, csak ők nem mennek ki olyan gyakran. Meg nem túl nagy a kert, és az is fű.

Előzmény: tunderlala-3 (5487)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5488

Jóvanmá, csak elvi síkon, nah...azt sem lehet?:))

Előzmény: Törölt nick (5486)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5487
Akkor vagy nagyon jó gyerekeid vannak, vagy nem kertes házban vagy, mert nálunk bizony behordanak a kertből ezt-azt, potyog a ruhából, meg a nyitott teraszajtón a szél is behord sok mindent, ami a kövön egyből meglátszik, én meg agyvérzést kapok tőle, na akkor elő a porszívóval, de rögtön!:)))
Előzmény: Borzosland (5485)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5486
ünnep van, ne takarícccccsatok má!!! :) A boltok is zárva vannak porszívót se tudtok venni:)))
Borzosland Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5485

 

Hát nálunk egy héten egyszer(általában a férjem porszivózik, ha nem dolgozik).Na most fogok kikapni.És azért nem túl sok kosz van. Meg két gyerek. Mondjuk nincs állat, és szerencsére allergia sem.

Előzmény: tunderlala-3 (5484)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5484
Ehhez képest nem csoda, hogy barátnőm az idegbajt kapta attól a samutól...az ember haladna, nem a porszívót szutymózná még takarítás közben is, pláne, ahol gyerekek vannak, van más dolga is az embernek, mint órákig csak porszívózni.:p
Előzmény: tunderlala-3 (5483)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5483

Szia!

 

Szerintem már az eleve nem pozitívum, hogy egy 86 nm-es lakást nem lehet egy húzásra kiporszívózni vele...mit egy húzásra...én 120 nm-t porszívózok szinte naponta úgy, hogy kb. két hetente ürítem ki a portartályt, havonta kimosom a szivacsszűrőt, és ennyi....

 

:)

Előzmény: Borzosland (5482)
Borzosland Creative Commons License 2009.08.20 0 0 5482

Szia!

 

Én csak pozitivat tudok mondani a Samsung porszivóról.Nekem is twisteres. 86n2 felénél kiöntöm, és kész. Öt éves biztos van és a gépnek semmi baja. Ami előbb-utóbb tönkre fog menni az, a nyél csatlakozás lesz. A tipus nincs ráirva, az akkori legnagyobb a sötétkék.

Előzmény: tunderlala-3 (5477)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5481

Tele lett szutyival egyből, akkor meg azért állt le....úgy car, ahogy van, nagyon utálta.:((((

 

Tudom, hogy van valaki itt, aki szerint meg tök jó, én azt tudom mondani, amit én láttam a barátnőmnél...majd ő meg elmondja az ő verzióját.....kérdeztek felőle, itt az egyik válasz.:p :))

Előzmény: napalm. (5478)
napalm. Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5480
megértem.
Előzmény: Törölt nick (5479)
napalm. Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5478
miért nem vette le az előszűrőt?
Előzmény: tunderlala-3 (5477)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5477

Az SC 7060-ról mondanátok azért valamit

Felejtsd el, egy twisteres átok, barátnőm nagyon szívott vele!!!!:s :((((

Pedig állatuk sincs, csak 3 gyerek....azaz akkor még csak 2 volt....így sem tudott vele csak egy szobát kitakarítani, utána szutymózhatta a twistert. :O :s

Előzmény: qdz (5476)
qdz Creative Commons License 2009.08.19 0 0 5476

Kedves Topictársak!

 

Köszönöm szépen a hasznos infókat!

 

Máris indulok körülnézni, természetesen részletes tájékoztatást, vétel esetén tesztet adok.

(Az SC 7060-ról mondanátok azért valamit?)

 

Mégegyszer nagyon köszönöm!

qdz

 

"Hurrrááááááá, lesz új porszívónk!!"

 

 

Kócos kandúr

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5475
Akkor neked is:
Philips FC 9174

500 W a szívóereje, hepa13 szűrője pedig mosható.
A porzsákja meg 3.5 literes, a kábelje meg baszott hosszú, csakúgy, mint a teleszkópos, nem szétesős csöve.
A minőséget tényleg meg kell fizetni, de csak EGYSZER.
Előzmény: qdz (5464)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5474
Az electrolux honlapon írja, nézd meg ott....valami olyasmi, hogy át kell kapcsolni, akkor "hepát vált" és a piszkosat kiszívja, püföli, vagy valami hasonló, most nem nézem meg....nekem akkor se kéne: hengerszűrős
Előzmény: Törölt nick (5473)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5469

Vedd, amit Zeki ajánlott, legalább lesz infónk róla!!!:p

Gyönyörű a macsek, muszáj beruháznod, ha nem lesz jó a porszippantyú, akkor mennie kell, úgyhogy hajrá!!! ;))

Előzmény: qdz (5464)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5468
Jaja, ezt már néztem én is, mondtam is anno úgy emlékszem....ha egyszer csere lesz....és úgy emlékszem, hogy csendes is, nem tudod, hány dB?
Előzmény: Törölt nick (5465)
Teaway Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5467
Nagyon szép!
Csak kár, hogy porzsákos...
Előzmény: Törölt nick (5465)
napalm. Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5466
huhh...nem kevés az ára....
Előzmény: Törölt nick (5465)
qdz Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5464

Tisztelt Topictársak!

 

Utolsó körkérdés porszívóvásárlás előtt.

Több kérdésemre adtatok már részletes választ, amivel nagyon sokat segítettetek, így már pontosan tudom azt hogy mit ne, és miből igen.

Még egy pici segítséget kérek.

 

1.  A ZCX 6440-es topicporszívó nagyon nagy méretű nekünk, szintugyanúgy az SC9150; tehát a két legjobban ajánlott ki kell hogy essen. (Panellakás, ahol munkahely is működik, tehát az utolsó négyzetcentiméter is ki van használva.)

 

2.  Méretben ideális volna a SC 7060, a Twisteres. Két iletve három topictársunknak ilyen van, részletesen beszámoltak róla, nagyon elégedettek vele.

Szívesen megvenném, csak az ejtett gondolkodóba, hogy kifutó széria, az új sorozatban nincsen ilyen twisteres. Nem vált be mégsem?

Namost: tényleg zsákutca a twister vagy csak rémeket látok? Ha jó és bevált, akkor meg mit törődök ilyenekkel?

 

Szerintetek? Meg szabad vennem a SC 7060-ast?

 

3. Mit tudnátok még ajánlani, KIS méretben?

Szempontok:

Lakás: 3 szoba, parkett+szőnyeg.

Van: orrahegyétől-farkahegyéig egy méter hosszú, nyolc kilós, szibériai kandúrmacska, rackajuh hosszúságú szőrrel.

Lesz: baba (kislány). 

 

Tehát nagyon erős porszívó kell, HEPA szűrővel, javasolhatóan szőnyeges turbókefével.

Legvégső soron: nem tragédia ha porzsákos; - naponta takarítunk (van mit), ha kell, hetente cseréljük a por Jacquest.

Árban - ha kell - hajlandóak vagyunk belehúzni, mert a porszívó minőségén és használati értékén semmiképpen nem akarunk spórolni ("A minőséget csak egyszer kell megfizetni!")

 

Tehát, mit ajánlanátok még?

 

Előre is köszönöm a segítséget!!

 

Üdv,

qdz és Kócos kandúr

 

 

 

 

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5463

:)))))))))))))))))))))))))

 

Romlott tejszínt neki!!!! :D :D :D

 

Egyébként tényleg így csinálják, majdnem felrúgtam a  lux-os pasit is, mikor szétrakta a carát a szoba közepén, pedig tudta, hogy az akkor 2 éves lányom súlyosan allergiás rá.:((((((((((((((((((((((((((

Előzmény: Hangszoros (5460)
Teaway Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5462
Szerintem 1. vagy 2.
Előzmény: shodan02 (5456)
Teaway Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5461
Ha nincs áram a házban, akkor nem működik a hűtő és megromlott a tejszín.
Előzmény: Hangszoros (5460)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.18 0 0 5460
Gugliba
Femina.hu porszivó teszt
Ez ingyenes

Egy porszívóügynök betolakodik egy házba, és a háziasszony minden tiltakozása ellenére nagy rakás száraz lósz@rt szór a szoba közepére.
A nő felháborodik:
- Mit képzel?
- Asszonyom, ígérem, amit ez a csodálatos porszívó nem szed fel, én magam fogom megenni.
- Akkor teszek rá magának egy kis tejszínhabot, mert áram nincs a házban.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 5459

Arra figyelj, hogy még a 68 nm-es lakást sem fogod tudni kicsi, kompakt porszívóval egy húzásra kiporszívózni, mert a túlmelegedés miatt le fog állni, várhatsz vele, míg újra lehűl és megint indíthatod.....mi is laktunk 59 nm-en, és már ott úgy jártunk egy ilyen "kistestű" porszívóval.

 

Szóval nem tudom, amiket nézegettél mekkorák, csak szólok, nehogy ebbe a hibába ess....

 

:)

Előzmény: shodan02 (5456)
Teaway Creative Commons License 2009.08.17 0 0 5458
Megnéztem a porszívólistát, de egy sincs köztük olyan, ami itt a topiclakók között előfordulna.
Előzmény: Törölt nick (5457)
shodan02 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 5456

Na én is visszaolvastam bő 40 oldalt.Utánna elmenetem a boltba nézelődni élőben is megnézni a kiszemelteket.

Csak porzsák nélküli jöhet szóba.
Amiket összeírtam: 1.
topicporszívó - ez jó lenne, de szerintem kicsit nagy, nekünk nem kell ekkora.
2. samsung 9150 - ez már árban is kicsit több és szintén nem túl kicsi.
3. samsung 6651 - ez is drágább, de ez már méretben ok.
4. samsung 6631 - ezt élőben nem láttam, de méretre és kinéztre hasonló mint a 6631 csak egy 10esel olcsóbb, valakinek tapasztalata erről(talán ez lenne a legmegfelelőbb)?
5. Samsung SC4337 ez egy kisebb kat. de erről még nem írt senki semmit(élőben sem láttam), pedig mérteben és áraban ez megfelelő lenne, hasonlóan a  Philips FC8258 hez, de arról se találtam semmit.

Illetve még van egy Beez 1800w az electroba 10ezerért.
A lakás átlagos panel 68m2, kevés szőnyeggel, inkább laminált és pvc felületekkel.Ezért gondolom nem kell akkora szívóteljesítmény.
Olyan porszvó kellene ami kicsi, könnyen előkapható, esetleg van hozzá külön parkettára való fej.
Szerintetek melyik lenne a legmegfelelőbb?

nagya2 Creative Commons License 2009.08.17 0 0 5455

Üdv!

Samsung sc9150

Nagya

Előzmény: gyanus_capa (5444)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.17 0 0 5454
Mit csinál a szőke nő a sivatagban??
- ???
- Porszívózik.
McLaca Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5452
A szó klasszikus értelmében nyilván nem, hiszen nem juttat minket anyagi haszonhoz, de átvitt értelemben nyugodtan használható porszívóra is.
De ha ennyire baj van a szavakkal, használjuk a "rentábilis" kifejezést, amit lehet nem anyagi értelemben is használni (hasznot hajtó)...

Üdv!
Előzmény: Teaway (5451)
Teaway Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5451
Neked tökéletesen igazad van, de a porszívó egy takarítóeszköz, nem pedig beruházás.
Előzmény: Törölt nick (5450)
Teaway Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5449
Minden úgy van, ahogy tunderlala-3 mondta. Félreértetted. Azt a felnicserés példát én Zeki-nek írtam, amikor megemlítette a havi keretet. Amúgy nem bánom, ha az általad kinézett porszívók közül választasz, de hogy az SC9150 jó vételnek számít, az tuti.
Előzmény: denyiro (5445)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5448
Szerintem se

Az idős néninek elintéznivalója van a hivatalnál.

A papírok kitöltése után a hivatalnok mutatja a néninek:

- Itt tessék aláírni.

- Hogy írjam alá?

- Hát, ahogy a leveleket szokta.

- Rendben.

A néni írja:

'Sok-sok szeretettel: Nagyi'

Előzmény: tunderlala-3 (5447)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5447

Szerintem félreértetted, Tea nem olyan....nem hiszem, hogy bántani akart.

 

:)

Előzmény: denyiro (5445)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5446
Ha van pénzed akkor philips fc9174, ha annyi nincs rá, akkor topikporszívó.
Előzmény: gyanus_capa (5444)
denyiro Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5445

Le bírtam cserélni az acélfelnit rajta mivel eladtam a közel 10 éves Swiftemről visszamaradt alufelnit plusz a rajta lévő gumit és adódott egy jó üzlet. Viszont ez most hogy jön ide? Ez a tipikus magyar mentalitásnak a jele! 

Számomra beruházás mivel nem az ablakon szórom a pénzt és több évig szeretném használni, élvezni így kétszer meggondolom mire költök. A kocsicsere szintén -nem újat vettem hanem tesztautót és felét hitelből, bár gondolom ezt is olvastad akkor- egy hosszas előkészület után következett be de azt sem bántam meg. Az autóvásárlás sem jó befektetés mivel szinte minden veszít értékéből feltéve ha nem valami ritkaságot, egyedi darabot veszünk. Viszont akinek szükséges az autó a mindennapjaihoz, mondjuk munkábajáráshoz és ügyeinek intézéséhez annak jó ha van egy fenntartható ugyanis nem lakik mindenki a fővárosban vagy más nagyvárosban ahol busszal, villamossal, bringával be tud utazni ahová szeretne. Tudod a vidék és főleg a keleti blokk már csak ilyen. Az ember csak egy könnyen helyettesíthető valami.  

Igaza volt az egyik hozzászólónak, 100 eFt havi fizetéssel nem lehet nagyon ugrálni! Isteni szerencsém, hogy még élnek a szüleim és közös háztartásban vagyok velük így jobban kijövünk anyagilag.

Esetleg még kíváncsi vagy valamire? Ja vettem egy benzinmotoros fűkaszát is -Sparta 250T- és azt sem úri passzióból tettem hanem a ház körüli növényzet kordában tartásához.

Szóval ha csak támadni tudsz akkor inkább tisztelj meg vele, hogy nem ítélkezel fölöttem úgy, hogy még csak nem is ismersz.

Előzmény: Teaway (5442)
gyanus_capa Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5444
Sziasztok!

Tönkre ment a porszívónk (végre valahára), és kéne egy új, de tanácstalan vagyok melyiket kéne megvenni. Ami fontos lenne, hogy a szőnyegből kiszedje az állati szőröket (2 macska van a lakásban). Ti mit ajánlanátok?
Teaway Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5442
Igaz!

De ha 70-90-ből le bírta cserélni az SX4-en a gyári acélfelnit alufelnire, akkor gondoltam egy porszívó is belefér:)
Előzmény: Törölt nick (5441)
Teaway Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5440
A porszívó mióta beruházás?
Az autóvásátlás az már igen!
Előzmény: denyiro (5437)
Lacivill Creative Commons License 2009.08.16 0 0 5439
Épp ezért vegyél olyat amit sokan ajánlanak!
Előzmény: denyiro (5437)
napalm. Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5438
ok;)
Előzmény: McLaca (5435)
denyiro Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5437

Sziasztok. Van valamelyikőtöknek tapasztalata a Samsung két típusát illetően?

-SC6631

-SC6651  

Mennyire bírják a gyűrődést?  

Azt olvastam, hogy van köztetek aki vett Samsung SC9150-es gépet és arról pozitív véleménnyel van. Viszont az általam fent említett típusról még nem találtam ítéletet. Érdekelne azonban mindenképpen mielőtt beruházok és nem mindegy, hogy mibe mivel azt a kis pénzt -amit megkeresek- én is munkából teremtem elő így nagyon megválasztom, hogy mire költöm. Köszönöm a választ előre is.

nagya2 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5436

Hali Mclaca!!

 

YESS

 

Üdv Nagya

 

UI:Montam én, hogy naon szív:-))

Előzmény: McLaca (5425)
McLaca Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5435
Tudom én azt, de koszolási hajlandóságunkat figyelembe véve nagyjából mindegy, hogy 2-3 havonta porzsákot dobok ki, vagy portartályt borítok ki.

Amíg volt kutya, biztos, hogy portartály+ (lehetőleg aktív) turbókefe kombót kerestem volna, és hetente üríthettük volna a tartályt, de most már kb. mindegy ez a része, a lényeg, hogy a vastag szőnyeget is alapjaiig tudja kiszívni, ahhoz meg sok levegő és jó vákuum kell, a HEPA13 pedig garantálja a szagmentes porszívózást.

Üdv!
Előzmény: napalm. (5432)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5434
HÁt, szerintem bőven lehet benne olyasmi, ami nem igazán babákra való, mert dokinénink mindhárom gyerkőcnél óva intett tőle, sosem használtam.:(((
Előzmény: Hangszoros (5426)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5433

Nem tudom, lehet!

Mostanában nem találkozunk, nem beszélünk, úgyhogy meg se tudom kérdezni:(((

Előzmény: Teaway (5424)
napalm. Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5432
;(
pedig a porzsák nélküliség nagyon jó;)
mondom én, miután már megtapasztaltam.
Előzmény: McLaca (5431)
McLaca Creative Commons License 2009.08.15 0 0 5431
Dehogynem - de a pénztárcánknak kevésbé. :(

Üdv!
Előzmény: napalm. (5429)
napalm. Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5429
9150-es nem volt szimpi?
Előzmény: McLaca (5425)
Teaway Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5428
"Itt érdemes egyszerűbben kifejezni, hogy a Samsung és a Philips Ą~33%-kal erősebb vákuum mellett ~25%-kal nagyobb légsebességet is produkál 10, ill. 20%-kal alacsonyabb áramfelvétel mellett, mint az Electrolux."

Ennek nyilvánvaló oka az eltérő szűrőrendszerben van.
Előzmény: McLaca (5425)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5427
Huh. Ez tetszett, tetszik. Igazi objektiv teszt, a valós felhasználás szempontjaival
Gratula . Ha lenne pontozás, maxot adnák
Előzmény: McLaca (5425)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5426
Lalácska Te mindenek tudója kérdezném, hátha ezt is tudod

Azt tudom, hogy a napraforgó olaj-napraforgóból van; azt is tudom, hogy a tökmagolaj-tökmagból van. DE MIBŐL KÉSZÜL A BABAOLAJ?!??

Megy a púpos a hegyen, és keresztülmegy a temetőn.
Előlép egy sír mögül a szellem.
- Púpos! Mit viszel a hátadon??
- Jaj szellem. Ne is keseríts.Hát a púpomat!
- Nos, legyen egy jó napod, leveszem rólad!
Eltűnik az ember púpja, és boldogan szalad le a hegyről a faluba. Találkozik a sántával.
- Te sánta! Menj fel a temetőbe, ott találkozol a szellemel, és megszabadít minden kínodtól!
Szalad is a sánta ahogy a lábai bírják. Felér a temetőbe, és elé lép a szellem.
- Te sánta! Van púpod??
- Nincs.
- Akkor tessék itt van egy
Előzmény: tunderlala-3 (5423)
McLaca Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5425
Nos, kedves topictársak, ma pofátlan porszívómustra volt a MM-ban (ott ugyanis be lehet őket kapcsolni és bizony be is kapcsolgattam, hurcolásztam bőszen a messzebb lévőket is a hosszabbítóhoz :), az eladók meg távolról figyeltek... ), és hát meglepetések és csalódások is értek.
Csalódás fura mód az Electroluxszal esett. 6440-es nem volt, csak a 100W-tal kisebb felvett teljesítményű 6430-as, de mivel a szívóerőben a különbség 15W, így reprezentatív mintának tekintem.

Nagy reményekkel kapcsoltam be - a már korábban a topicban említett Philips FC 8614-es próbajárata után -, hogy valami fantasztikusat fogok tapasztalni, és hát nem így lett...
Lényegesen hangosabb a Philipstől, pedig 2dB-lel halkabb elvileg leírás szerint, de ez a kisebb baj, a nagyobb az, hogy a szívóereje (többek közt a "kézrátétes" tesztnél) nem győzött meg még maximumon sem. Utánanézve a számadatoknak, a 26L-es légszállítás 21kPa-os vákuum mellett eléggé karcsú, de az 1900W-os motorteljesítményhez képest inkább azt mondanám, gyenge. A 6440-es 30L-t és 28kPa-t tud 2000W/380W-tal fémjelezve.

További problémák: a gégecső műanyagcsonkjának teleszkópos csőbe illesztése nagyon esetleges, könnyen szétcsúszik (gondolom, ez lenne a szétesős hiba). A portartály fedelének rugós tartópecke nem tűnik túl masszív szerkezetnek (bár ezt keveset kell babrálni, ez inkább nem is szempont most). A portartály alján lévő vastag szivacsszűrőnek nem sok értelmét láttam, mivel nem feszül be a résébe, lötyög benne, így simán elmegy mellette a levegő, ráadásul oldalról kapja azt, így a mérete 90%-ban kihasználatlan.
A gép vezetéke nagyon vékony 1900W-hoz, bár könnyű és hajlékony, tehát használhatóság szempontjából ez végül is előny (az Amperek szempontjából már nem annyira), ill. az anyaghasználattal is voltak gondjaim, az pedig egyenesen mulatságos egy 20+k-s árú gépnél, hogy a kapcsolója lábbal nem kapcsolható, így mindig hajlongani kell, ha ki-be akarom kapcsolni. Egy szó, mint száz, nagyon nem győzött meg.

Elnézést a tulajoktól, ha úgy érzik, szerintük rosszul látom. Nem(!) fikázás volt a cél, nem is egymást győzködő-degradáló-legyaluló vitaindítás, de egyszerűen ezt tapasztaltam.

A Philips most csak összehasonlítási alap volt (1800/350W, 40L/mp, 30kPa), a faxnis szívófeje viszont a sarkok királyává teszi. :)

És ami pozitív csalódás, az egy Samsung volt, történetesen az SC-61E0, vagy más néven VCC-61E0 ECO. Kár, hogy csak most kóstolgatom, mert két hete akciósan 22-ért lehetett elvinni a MM-ból (most 29). Porzsákos, de ez nem gond, 55nm-es lakásról van szó két padlószőnyeggel és egy futószőnyeggel az előszobában, így esélyes, hogy kb. 2 havonta kell csak zsákot cserélni (és a zárható porzsák szerintem higiénikusabb a tartálynál, mert nem kell tisztogatni, csak kidobni). Mindehhez a misztikus nevű "Silver Care", és HEPA13-as filter jár. Az még nem derült ki, hogy a Silver Care az ugyanaz-e, mint a Silver Nano, és ha igen, akkor a (motor)szűrőben van-e, vagy a porzsáktér bevonatában, de a lényeg, hogy van a gépben ezüstion. :)
A gégecső és a teleszkópos cső találkozásánál valami rögzítő mechanika van, gombnyomásra oldható, ha jól láttam, de azt a részét nem vettem tüzetesebben szemügyre.

A hangja - na az nincs! Amikor bekapcsoltam, a motor hangját csak sejteni lehetett az áramló levegő hangja mellett. Utólag néztem utána, hogy 70dB-es a motor, így nem is csoda, hogy kussol. Alapból nincs a dobozban, de vásárolható markolati infraszabályzó kényelmeseknek, a vevő alapból benne van a gépben.
"Csak" 1600W-os (melegedés szempontjából jobb), de papír szerint ezzel 360W-os szívóerőt produkál, hozzá 30kPa-os vákuumot (mint a Philips, és 2-vel többet, mint az Electrolux, de(!) 400W-tal kevesebb teljesítményfelvétel mellett) és 42L/mp légszállítást (2-vel többet, mint a Philips, 12-vel többet, mint az Electrolux), a "kézrátétes" tesztnél pont annyira szívott, mint a fent jelzett Philips, ami 350W-ra van "papírozva" 1800W-os felvett teljesítménnyel - mindkét gép a 6430-astól lényegesen jobban kapkodta a levegőt, tehát itt hihető a papírforma szerinti 360W. (Az MM persze 450W-ot írt a tájékoztatóra, ez természetesen baromság.)

"Hátránya" persze neki is van, nincs hozzá turbófej, de mióta a blökink itt hagyott minket ;( azóta nincs igazán miért használni, ill. a gombjai elég laposak, kicsit jobban kell igazítani a használatukhoz a lábat, mint egy kiálló gombhoz.

Hozzáteszem, a konkrét számadatokat itthon néztem csak meg, a MM-ban az érzésre teszteltem, de a Samsung-Philips egyező vákuumszintje és közel azonos légszállítása a valóságban is megmutatkozott - ahogy a 6430-as gyengébb értékei is egyértelműen érezhetők voltak. Anyám volt a laikus "kontroll csoport" (nem, nem csinált úgy, mint a '80-as évek azonos nevű együttese... :D), és ezeket ő is így érzékelte, mielőtt én véleményt nyilvánítottam volna, tehát szuggesztivitás kizárva.
Itt érdemes egyszerűbben kifejezni, hogy a Samsung és a Philips Ą~33%-kal erősebb vákuum mellett ~25%-kal nagyobb légsebességet is produkál 10, ill. 20%-kal alacsonyabb áramfelvétel mellett, mint az Electrolux.

Mivel a MM-ban vannak tesztszőnyegek is a porszívóknál, azokon is taszigáltam kicsit őket. A 6430-as max. teljesítményen sem tapadt le annyira a szőnyegre, hogy erőltetni kelljen a fejet, viszont mind a Philips, mind a Samsung a sűrűbb szövésű szőnyegen szinte megmozdíthatatlan volt maximumon, annyira rászívták magukat a szőnyegre. Tolni szinte egyáltalán nem lehetett, csak húzni, mindehhez a Samsungnak nem pörgött jobban fel a motorja a szőnyegre tapasztáskor, tehát a vákuum mellett megmaradt a levegősebesség is (ez a szőnyegbe belegyógyult szőr-szösz izéknél jól jön).

Konklúzió: a Samsungot vesszük.
(Interneten megrendelve természetesen, mert úgy 24,5-ért is megkaphatjuk.)
Bocs, ha hosszú volt!

Üdv!
Teaway Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5424
"valami hegyessel"

Pontozó.
Előzmény: tunderlala-3 (5422)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5423
:)))))))))
Előzmény: Hangszoros (5418)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5422

Szia!

 

Hát, ahogy hallom mikor a szomszéd porszívózik, visít a fél utca tőle, na akkor mondom a fiamnak, hogy csak ne szóljon a hangjára egy szót se.:))))

Az előző Zelmer-hez képest jóval szolídabb hangja van, engem nem is zavar, csak a családom férfitagjai allergiásak a porszívó hangra.:s Szóval szerintem nem vészes...

 

A cső nálam esett szét, senki más nem panaszkodott rá, csak én...de a férjem megoldotta, két helyen megütötte a fém csövet valami hegyessel, lett két pici bemélyedés rajta befelé, azóta fixen áll, nem hullik szét azóta sem, ennek már pár hónapja...

Előzmény: McLaca (5415)
pitman Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5421
Igen az.
Előzmény: Hangszoros (5420)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5420
Kösz
Ez már a silver nanos? Igazad van, hogy nagyon nem mindegy milyen hangszinü ( spektrumú ) a zaj. Az idegesitési faktort nagyon motiválja

Felszáll a vonatra egy úr és a felesége. Találnak egy kabint, amiben csak egy ember ül. Kisvártatva a férj kimegy a kabinból, a másik férfi meg utána. Így szól az ember:
- Ne haragudjon meg, uram, de az Ön felesége rettentően ronda. Én plasztikai sebész vagyok, és mindössze 100.000 Ft.-ért csodaszéppé varázsolnám.
Visszakérdez a férj:
- 100.000-ért!? A vadász 400-ért lelövi
Előzmény: pitman (5419)
pitman Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5419
Samsung Sc-9150
Előzmény: Hangszoros (5418)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5418
Probáltam utána olvasni melyik gépet dicséred. Nem tudtam meg . Léggyszi tedd már fel a tipusát. Előre is köszi

Jósnő bámulja a kristálygömböt és mondja a kuncsaftnak:
- Látom, hogy két gyereke van.
- Azt maga csak hiszi. Összetörheti a gömbjét, mert nekem három
gyerekem van!
- Azt maga csak hiszi...
Előzmény: pitman (5417)
pitman Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5417
Köszönöm ismételten mindenkinek a segítségét. Megvan a gép.

Úgy tűnik, hogy beváltja a hozzá fűzött reményeimet. A felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége nagyon jó. Nagyon szépen kidolgozott rajta minden, talán a kis kombinált kefe az, ami mintha egy kicsit a gép több részének minőségét nem éri el. A markolatról történő vezérlés nagyon kényelmes.

A porszívó tényleg nagyon erős, nagyon jól szív. Számomra megdöbbentő volt, hogy egy (másik porszívóval) kiporszívózott szőnyegből mennyi mindent szedett ki, pedig csak a közepes teljesítményfokozata volt használva sima fejjel. Nem tudom egy turbófejjel mi lett volna az eredmény? Az egészen finom port is felszedi és az eddig látottak alapján az nem jut el az első szűrőig sem, tehát nagyon hatékonyan választja szét a port és a levegőt. A portartály kialakítása számomra sokkal szimpatikusabb, mint amit a 6440-es esetében láttam.

Ami a hangját illeti: a gyári honlapon levő adatok egyáltalán nem túloznak, a gép tényleg nagyon halk. Valószínűleg tényleg úgy lett kialakítva az egész rendszer, hogy az alacsony zajszint biztosított legyen. A fő zajforrás inkább az áramló levegő, ha a szívófejek fel vannak emelve a felületről, különösen a turbófej esetében. Az alacsony zajszint mellett a zaj jellege is egészen más, mint az általam eddig hallott típusok esetében. Olyan, mintha a legkellemetlenebb frekvenciák hiányoznának, egészen kellemes hangja van. Mindez nem csak az ember számára értendő, a háziállatokat sem irritálja, mint egyes porszívók.

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5416
Helló. A philips fc 9174 azt hiszem csak 78 db, de soha nem fogod max teljesítményen használni, mert annyira bivaly:))) Az aztán a "kussolós" porszívő!
Előzmény: McLaca (5415)
McLaca Creative Commons License 2009.08.14 0 0 5415
Sziasztok,

tervbe van véve a porszívóvásárlás, ár/érték aránya és a hozzászólások alapján a 6440-es az esélyes, viszont a zajszint egy nagy kérdőjel. Papír szerin 80dB, de ez a papír, a valóság meg a valóság. Viszont egy Philips 8614-est volt módomban meghallgatni, az 82dB-nek van írva, de nekem nagyon kussolósnak tűnt. Ha ettől is halkabb a 6440, akkor nyert ügye van. :)

A csőszétesésről is olvastam viszont, ezt valaki tudná konkretizálni, hogy mit takar? Hogy esik szét a cső, mennyire zavaró és mennyire küszöbölhető ki a "hiba"?

Üdv!
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.13 0 0 5414

Szia!

 

Az üveg hideg, a gőz forró, ergo a gőz kicsapódik és víz lesz belőle....nem tonnányi, de csurog. Én nem vagyok olyan ügyes, hogy csíkmentesen le tudjam húzni, száradás után csíkos marad, ahogy csíkról csíkra megyek végig a lehúzóval...ezért szoktam clint-tel utána törölni. A nagy szutyok lemosására való, azt nem lehet elvárni tőle, hogy utána úgy hagyod és jónapot!

Előzmény: hlia (5413)
hlia Creative Commons License 2009.08.13 0 0 5413
Szia!Én nemrég vettem Solac 1500 gőztisztítót, és szeretnék tanácsot kérni:
Az ablaktisztítása, hogy történik?Mert én kipróbáltam, leengedtem a kondenzgőzt is, de még így is mellé folyt a víz.Ez nem éppen bíztató, főleg azok után, hogy mások meg annyira istenítik.Egyébként,szépen kitakarítja a mosógép belsejét,a sütő is nagyon szép lett,a szőnyeget is érezhetően puhává tette,de nem tudom, hogy mosható le vele az ablak.Te, hogy használod?

Köszi

Hlia
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.12 0 0 5412
Szerintem írj a delonghi-nak, az oldalon biztosan van kapcsolat gomb... tudjanak róla, hogy  a szerződött márkaszervízüket képtelenség elérni.:s
Előzmény: Benzinszivo Szunyog (5411)
Benzinszivo Szunyog Creative Commons License 2009.08.12 0 0 5411

Szia!

 

Ellenőriztem a szervíz számát és jó. Nem tudom, hogy itt meglehet-e adni cégnevet és telefonszámot?

Előzmény: tunderlala-3 (5409)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5410

Ezt a borostyánra mondod, hogy vízben is kigyökeresedik??? Mert a vadszőlő az nem.:(

A beültetett 6 tőből mind a 6 megmaradt egyébként, igaz, hogy ezek már szép nagy tövek voltak, és naponta locsolom őket. Már mindnek vannak új hajtásai.:p :)

 

Húú, ez a vicc.....:D :D :D

Előzmény: Hangszoros (5408)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5409

Szia!

 

Igen, sajnos a vizesek nem a legjobb választás, nem egyszer próbáltunk már itt lebeszélni róla embereket.... a szervíz meg tényleg gáz, ha nem veszik fel, biztos, hogy jó a szám? Delonghi azért elég közismert márka, nem hiszem, hogy ezt megengedhetnék magukank. Ellenőrizd a honlapon is a számot, és írj nekik mailt is, hogy nyoma legyen.

Előzmény: Benzinszivo Szunyog (5406)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5408
Ide irok mert a másik mosógépest _borostyán_ nem nézzed. Alkesz csapkodja a hátam, az alkeszért.Azt mondja a Csigát még elviseli. A haverom nevezte el, mert Skypolás közben nem gyözta kivárni a klavitornáját
Na aztat mondja: A harmada maradt meg a zsákmánynak, és hogy a 6 tő kevés 18 méterre. 1 méterre 2 luk, bele 3 tő 1 biztos megfogan. Jártadban keltedben vágjál 30 centi körüli darabokat, vizbe vele ,elkezd gyökeresedni, és bele a lukba
na még macska:

A süketnéma férj haza megy a süketnéma feleségéhez. Az a látvány fogadja, hogy a falak véresek, a macska kinyírva , vérbefagyva fekszik a hűtőszekrény előtt.
Kérdezi az ő nyelvükön.
"Miééérrrt nnnyírtad ki a maaaacskááát "
"meeeert nyáááááávogot"
"hüüülye vaaaggy neeeeeem is hhaaaallod"
"dee dee leeoolvastam a szááájááróól!!!!
Előzmény: tunderlala-3 (5405)
Benzinszivo Szunyog Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5406

Sziasztok!

 

Mi Delonghi Aqualand vizes porszívót kaptunk ajándékba, de nekem nagy csalódás. A tisztitása minden alkalommal szenvedés, mert akárhogy ügyeskedem dzsuva mindig marad az alján, a vezetéket nem lehet felcsévélni, ráadásul 3 napja el sem akar indulni. A megadott szervízt meg hiába hívom, mert vagy foglalt, vagy fel sem veszik.

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5405

Jajj, basszus, nagyon vizuális vagyok és nagyon röhögök!!!:D :D

Szegény macsek! :))))

Előzmény: Hangszoros (5404)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5404
A TV schopba meggy a reklám, egy pingvinszerü gőztisttitóról. Nézve a képét még jobb is lehet mint az átlag, mert a többségbe viz bele, egymerülőforraló melegiti és jön a göz.Nagyon bénák, föleg mert alig van nyomás, és az üritéssel változik.
A kép alapján ez a schopos alul tartja a vizet (ezért illatositható), valószinű szivattyú (ez fog a leghamarább bedögleni szerintem) viszi fel a kazánba. Ez egyenletes gözt ad. A hsz-ekbe dicséritek a gözös tisztitást. Van szétdobálva egy, talpra állitom, hátha beválik. Valamikor 20-25éve volt egy ilyenem, de semmire nem találtam praktikusnak, ezért megszabadultam tőle. Hasznos tanács :( lehet hogy a mosógépesbe való?)
Hogyan fürdessünk meg egy macskát:

1. Alaposan tisztítsd ki a WC-t.
2. Adj megfelelő mennyiségű sampont a WC vizéhez, és nyisd fel mind a két fedelet.
3. Keresd meg a macskát, és csillapítsd le, miközben a mosdóba viszed.
4. Egy gyors mozdulattal tedd a macskát a WC-be, és zárd le mindkét fedelét.
(Lehet, hogy szükséges lesz a fedélre állnod, nehogy megszökjön.) A macska önmagától fel fogja kavarni a vizet, és bő habot fog verni. Ne törődj a zajokkal, amik a WC-ből jönnek, a macska valójában élvezi ezt.
FIGYELEM: Vigyázz arra, hogy a testednek semelyik része ne kerüljön közel a WC széléhez, mert a macska karmai majd kinyúlnak, hogy bármit elkapjanak.
5. Öblítsd le a WC-t 3-szor vagy 4-szer. Ez egyben az "Erőteljes mosás" és az "Öblítő" fokozat is, amiről azt találtam, hogy nagyon hatékonyak.
6. Valakivel nyittasd ki a külső ajtót, és biztosítsd, hogy senki ne álljon a WC és a külső ajtó között.
7. Állj a WC mögé, olyan távol, ahogy csak tudsz, és gyorsan nyisd ki mind a két fedelet.
8. A most már tiszta macska kivágódik a WC-ből, kirohan, ahol is magától megszárad.

Őszinte üdvözlettel:
A kutya





tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.11 0 0 5403

Amúgy ez van: http://www.argep.hu/product_390631.html :)))

 

Értettem azért, mire gondolsz, csak feltettem azért egy olyan igazi "teás kérdést".:D

Erre leléptél, én meg inkább berakom most, ne holnap kelljen megint keresni.;)

 

:-x :))

Előzmény: Teaway (5401)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5402
Te most akarsz venni, nem?
Előzmény: Teaway (5401)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5401
Nekem milyen is van?...nem vagyok képben...
Előzmény: tunderlala-3 (5396)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5400

18 e volt, sajnos most már drágább.

 

Akkor tényleg érdemesebb kicsit gyűjteni hozzá és akkor nem kell külön pingvin sem mert univerzálisat lehet kapni már 25-30-ért.

Előzmény: cumeszk (5399)
cumeszk Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5399
Igen, teljesen igazad van, és nekem ez volt az elsődleges célom, főleg a szőnyegek miatt, de persze nem csak azokat takarítom vele. Nekünk elég nagy felületen vannak szőnyegeink, a lakás is nagy, a család is nagy, sok a láb (vannak négylábúak is...:))).

18 e volt, sajnos most már drágább.
Előzmény: tunderlala-3 (5398)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5398

Ez csak felmosásra való...meg szabad kérdezni, hogy mennyiért adták?

 

Előzmény: cumeszk (5397)
cumeszk Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5397
Nem...Dirt Devil M 350 Steam & Swing, a S....-ben vettem azzal, hogy 3 nap után szépen visszaviszem, ha nem jó. Nem vittem vissza.:)))

Előzmény: Teaway (5392)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5396
Barátnőmnek van (vagy csak volt?) pingvinje, de nem szerette, mert nagyon gyakran kell újra tölteni és nem is annyira erős, mint egy olyasmi tisztító, mint ami nekem is van. És azért annyira nem olcsó, szóval érdemes megfontolni, hogy inkább kicsivel többért egy gőztisztító.
Előzmény: Teaway (5395)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5395
Sima pingvinben gondolkodom. Tudsz vmit ajánlani?
Előzmény: tunderlala-3 (5394)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5394
A gőzfelmosó és a gőztisztító nagy kettő ám! Vannak már ezek a nyeles, gőzös, kimondottan csak felmosásra használható gőzölős felmosók, azok nem olyanok, mint az enyém, amivel sok mindent tudsz a felmosáson kívül is csinálni. Ha gőzfelmosó, akkor az csak és kizárólag felmosásra való, másra nem.
Előzmény: Teaway (5392)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5393
Na mondjuk nálunk a két gyerekszobában van két kis méretű szőnyeg, olyan 1,5x2 méteresek kb., hogy a seneküket le tudják azért tenni valahová, ha játszanak....de ha nem lenne, akkor is muszáj lenne porszívózni, és egyébként is porszívózok mindenhol máshol is, mielőtt felmosok, muszáj, ha haladni akar az ember, nem pedig órákig a felmosóval terelgetni a koszt.:s :)))
Előzmény: Törölt nick (5390)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5392
A gőzfelmosó is Solac?
Előzmény: cumeszk (5389)
qdz Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5391

@ZAC6808

 

Tisztelt Fórumtársak, nagyon köszönöm a pontos és aprólékos beszámolót. Értem a helyzetet, minden világos.

 

Nem veszek "ÚSZAV-szabványos" gépet, még akkor se, ha az E..lux.

Mégegyszer: köszönöm mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5390
Így van...bár nálunk egyáltalán nincs jelenleg szőnyeg. A gép turbófejét még ki sem próbáltam...de nem fogjátok elhinni, a 3.5 literes porzsák még most sincs tele!
Januárban vettük a porszívót, és elég sok dzsuva jön össze pár nap alatt, de a gép bírja...az is lehet, hogy kellemetlen lenne a szaga, de a hepa 13 miatt nem érzek semmit.
Előzmény: tunderlala-3 (5384)
cumeszk Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5389
Nincs összehasonlítási alapom, a férjem lepett meg vele, a mezitlábasabb So....ac (van puccosabb is a márkán belül és túl...).
Nem off ez itt??
Mindent lehet vele pucolni, de a legjobb olyan helyekre, amihez másképp nem férnél hozzá, vagy nehezebben tisztíthatók (Pl. a radiátor belseje, a mosógép adagolórekesze és tsai), de pl. a kerti bútorokat is takarítom vele, nagyon ügyes kis tartozékai vannak.
A gőzfelmosót a szőnyegeken használom, hihetetlen amit csinál velük, és pillanatok alatt szárad.


Előzmény: Teaway (5388)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5388
A pingvinből van kiemelt, vagy mind1 melyik?
Előzmény: cumeszk (5387)
cumeszk Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5387
Kitörve a RO-ból...

Ezzel teljesen egyetértek, minden alkalommal, mikor ürítem és takarítom a tartályt, megátkozom azt a pillanatot, mikor megvettem, csak óvni tudok mindenkit tőle.

Azért szólok bele a topikba, mert éppen a fent említett okokból porszívót vásárolok napokon belül, és az itt olvasottak és vélemények alapján leszűkítettem a lehetőségeket az E...x 6440-re és a Sam... 7060-ra.

Úgy gondolom, ezt illik megköszönni.:))

Amúgy olvastam, hogy a gőztisztító is téma volt, nekem van felmosóm és pingvinem is, csak ajánlani mindkettőt.

Előzmény: Törölt nick (5386)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5385
Nagyon fogod utálni a tartályban lévő hengerszűrőt, ami állandóan csupa dzsuva lesz, mindig tisztogathatod.:s
Előzmény: qdz (5381)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5384

Szia!

 

HÁt, téves elképzeléseid vannak, ha azt gondolod, hogy csak padlószőnyeges lakásba kell a porszívó. NÁlunk járólap és parketta van mindenhol, de először porszívózok, utána mosok fel. Így jóval gyorsabb, mintha csak felmosnék, mert nagyon sok idő, ha a felmosóval akarod összeterelni, felszedni a szöszt, koszt, morzsát.....szóval porszívó az kell, bármilyen is legyen a burkolatod.:p

Előzmény: sznebb (5380)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5383
A tisztítása egy rémálom, megkeseríti az ember életét, ahelyett hogy megkönnyítené.
Előzmény: qdz (5381)
Teaway Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5382
Félek, hogy ez is hengerszűrős (mint a ZAC)...
Előzmény: kelist (5379)
qdz Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5381

Kedves Zeki, az 5358-ban írod:

 

"az az Electrolux ZAC sorozatú porszívókat továbbra is tilos venni."

 

Na, pont egy ilyen megvételén gondolkozom (ZAC 6806), ezért, kérlek szépen, fejtsd ki egy kicsit bővebben, mit tudsz a ZAC sorozatról. Előre is nagyon köszönöm!

 

Előzmény: Törölt nick (5368)
sznebb Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5380
Hello!
Az Electroluxnál dolgozott a volt szomszédasszonyom,elmesélte hogyan is gyártják ezeket a masinákat.Köszönöm inkább nem kérnék belőle.Bár ezt tudva egyik gyártótól se kellene megvenni semmilyen terméket.
Mondtam is emberpajtásnak,hogy lecseréljük a padlószőnyeget laminált padlóra.Azt csak fel kell törölni.Egy-két rongyszőnyeggel tarkítjuk,azt meg lehet mosni gépben.
Végül is elég olcsó lesz így a porszívó.:-)
Egyébként most már teljesen elbizonytalanodtam annyi pro és kontra véleményt olvastam,hogy végképp nem tudom mit vegyek.
Vagy mit tegyek?:-)
Minden jót mindenkinek,majd jelentkezem,hogy végül is mire jutottam.
Előzmény: nagya2 (5366)
kelist Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5379
Sziasztok!Addig olvasgatalak benneteket ,hogy amire megrendeltem volna a gépet, anyosék megleptek egy electrolux ergo easy nevű szerkentyüvel.Igy egy gondom letudva ,habár nem ez volt a kiválasztottam de erről ők nem tudtak.Kelist
ndber Creative Commons License 2009.08.10 0 0 5378

Sziasztok!

Ma megrendeltem a 9150-est, nagyon várom milyen lesz!

Felhívtam a Samsungot is, mert gondolkodtam még a 6631-esben is és azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy tulképpen mindegy. melyiket veszem meg :-).

Kérdeztem akkor miből fakad az árkülönbség, azt mondta abból a kábelhosszúságból, az egy decinyi portartály kapacitásból, egy keféből, a porszívó tömegéből és hogy a cső anyaga alumínium vagy nem.

 

Ezen meglepődtem, de végül a 9150-es lett belőle mert a másikat két hét alatt tudták volna meghozni annyi időm meg nincs.

 

Köszi minden segítséget!

Hangszoros Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5377
A 200-ast nem ismerem
Egyszer a szomszéd megrendelt szönyegtisztitót. Ember mondta a régebbi dolgaik jobbak voltak
De engem továbbra is izgat miért nincs egy betü se az Etákról?
Nem hiszem hogy olyan roszak
Na csináld magad alapon nézelödök

Három szúnyog közül melyik a rendőr?

///Amelyik nyakon csíp///
Előzmény: Törölt nick (5375)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5376

Hülle Hangszoros:-)))

Megfulladtam.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5370)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5374
na beba :-O
pőttyögtem egy jó hoszú levelet, szönyegtisztitási értekezéssel
Igy kezdödött: Nem biztos
Egyszercsak bejött egy HarmannKardonos szervizmanuálokat kináló honlap, levelem el. Igy jártam. Megérdemlem, miért nem Wordpadba irok Most se
A Kárcherrel sose voltam megelégedve, pedig csilivili, tiptop. és az "S"super. A tljesitménye, hatékonysága gyér
A komfortja, folyamatos üzemre alkalmassága jó csak.
Igaza volt embernek, hogy nem ezt válsztotta, percek alatt rájött. OlcsÓbban adtam mint az Etát
Szebbeket

Hatalmas buli után így szól a férj a feleségnek:
- Nagyon berúgtam az éjjel, így nem emlékszem, hogy veled szeretkeztem
a kamrában?
- Hány órakor?
Előzmény: Törölt nick (5372)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5373
Hát, írják be magukat!:)
Előzmény: Törölt nick (5369)
Teaway Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5371
330°C meg se kottyan neki.
Forrasztópákával nem tudom róla leégetni.
Előzmény: Hangszoros (5370)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5370
Szépeket Nagya
Ha meglelem a modern zománchuzalok hőállóságát, küldöm. Legközelebb nem Teawaynak.
Valamiért sose jön szóba itt az ETA
2-3éve egy takaritókisiparos lecikkizte a Kárcher Puzzi S-emet elrongyolt venni Etát, mondván hogy az jobb. Megvan vele elégedve
Lehet hogy ár/... nagyon jó. Nemrég valamilyen alkatrészesnél egerésztem, és megleptek az olcsó árak, és hogy minden frincfranc volt. Komplett gépekekről nincs lövésem
A vadász az erdőben megbotlik egy kiálló gyökérben, és véletlenül tökön
lövi magát a sörétes puskájával. Viszik a kórházba, úgy-ahogy
összefoltozzák. Műtét után az orvos azt mondja:
-Itt egy barátom címe, délután keresse fel!
-Ő is orvos?
-Nem, furulyaművész, megmutatja magának, hogy hogyan rakja az ujjait,
hogy ne pisálja szembe magát
Előzmény: nagya2 (5366)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5369
Ésafilipszkilencvenegyhetvennégy már smafu? Többeknek is van ilyen.
Előzmény: tunderlala-3 (5362)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5367
Hmm Zeki má megent megelöztél:-))
Előzmény: Törölt nick (5365)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5366

Szia !!

A topicporszívó sztem neked nagyon megfelel!!!!

Válaszd azt és nem fogsz csalódni.Electrolux zcx6440 cca 26000huf árban fut.

Vagy kicsit többért Samsung SC9150-es 34-35000-ért.

Ja igen ezek az árak netes árak, a nemhülyéknél jóval drágábban kapod meg őket.

Üdv Nagya

Előzmény: sznebb (5360)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5364
A porszivós listába: Dyson DCO2 és NDK ipari 26éve megvan ! és használom, nem csak a környék medencéinek felfújásaira.
Na ezt se tudják a maiak !!!
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5363
Megtörtént!:)
Előzmény: qdz (5361)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5362

HÁt, beírhattad volna!:p :))

 

Jó, beírom, Tea csak nem haragszik meg érte....:)

 

Topiclista:

Electrolux ZCX 6205
tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2


Electrolux ZCX 6440
Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk


Samsung SC7060
Nyekurity_ , Max8


Samsung SC9150
nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber


Samsung SC9560
p.lac

 

 

Philips FC 9222

meszipeti

 

 

Philips FC 9067

Bubó Bubó

Előzmény: Törölt nick (5359)
qdz Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5361

A 4891-es hsz.-ban Max8 írta:

 

"A sok-sok segítő hozzászólás után megvettem az új porszívómat.

Végül is a Samsung SC7060-as mellett döntöttem."

 

Vegyétek föl Max8-at Nyekurity_ mellé.

Előzmény: tunderlala-3 (5358)
sznebb Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5360
Hello!
Valóban elírtam a számot,de látom így is tudtad miről beszélek.Gugli barátommal később én is megtaláltam,hogy textil porzsákja van a jószágnak,de elsőre csak olyan infóm volt, hogy porzsákos, azért mertem kérdezni hogy milyen.
De jó lett volna ha tud valaki mondani valamit erről a gépről.
Vagy inkább,most hogy a régi a mai napon végképp felmondta a szolgálatot,egy olyan porszívót ajánlana ami bírja a kiképzést.Mert elegem van a felmelegedő,leálló motorú kakikból.Ja és lehetőleg olcsó is legyen!!!Vagy ez így már túl sok kívánság??:)
Üdv.
Előzmény: nagya2 (5316)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.09 0 0 5359
Ugyan én ebben a topicban "read only" vagyok, de tavaly titeket is végigolvasva vettem végül is Philips FC 9067-et. Azóta nem néztem, kapható-e még. Kedveljük.
Előzmény: tunderlala-3 (5358)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5358

Meszipeti a philips-et vette, beírom, jó? :))

Szerintem írjuk oda a márkát is, nem biztos, hogy mindenkinek egyértelmű....szerintem....

Na remélem én se bacom el, és az sc az mindenhol samut jelez.:D

 

Topiclista:

Electrolux ZCX 6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

Electrolux ZCX 6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk

Samsung SC7060

Nyekurity_

Samsung SC9150

nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber

Samsung SC9560

p.lac

 

 

Philips FC 9222

meszipeti

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5357

5039. sz. hsz., meszipeti ezt írta....aztán végül asszem a philips lett, de mintha azt már a mániásba írta volna...

 

Teaway, segíts nekem!!!
Te melyik porszívót vennéd meg???
Philips fc9222 vagy samsung sc9150. A philipset megrendeltem de lehet hogy vissza mondom. Nekem eddig az volt a szimpatikus de lebeszélnek róla. Már most döntésképtelen vagyok. Te tudsz nekem segíteni talán...:D

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5356

valami mást szerintem, talán philipset, de nem vagyok biztos benne. Majd a mániásban megkérdezem, oda szokott talán leggyakrabban benézni...

 

Én úgy csináltam, hogy a mosógép táblázatot lementettem wordbe, akkor nem kell két böngészőt nyitni, hogy innen egy új hsz-be be tudd másolni mindkettőt, a táblázatot, meg amit Zeki utólag külön hsz-ba odaírt....amúgy imádom, mindenki ezt csinálja :s :((...csípőből beírja egy új hsz-ba fejből, akkor már a táblázatba beírhatta  volna egyből, neki csak egy táblázatmásolással és ugyanazzal a beírással járt volna, tök egyszerű...te meg hozd össze a kettőt.

Előzmény: Teaway (5355)
Teaway Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5355
Nemtom, hogy került oda...mit is vett?
Miele-sek holnap kerülnek fel.
Előzmény: tunderlala-3 (5354)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5354

Meszipeti is olyan samut vett?? Másra emlékszem....

 

A mieléket is írd bele!

Előzmény: Teaway (5351)
napalm. Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5352
korrekt, köszi;)
Előzmény: Teaway (5351)
Teaway Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5351
Topiclista:

ZCX 6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

ZCX 6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk

SC7060

Nyekurity_

SC9150

nagya2, IMi, Pharaoh85, meszipeti, napalm., pitman, ndber

SC9560

p.lac
Előzmény: Teaway (5350)
Teaway Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5350
Ok.
Lista szerkesztés alatt, holnapra kész!
napalm. Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5349
kérem tisztelettel mi ez a diszkrimináció!? ;))
tessék bele venni a samut is;)
Előzmény: Teaway (5347)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5348
Írd hozzá a nagya-féle samsungot is, abból is lesz egyre több biztosan.:p
Előzmény: Teaway (5347)
Teaway Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5347
Topiclista:

6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk
ndber Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5346

Mennnyyyiii??????
Aztaaa!!! :-OOOO

 

Ezek mégiscsak hülyék!! :-) Asszem maradok a kinézett 9150-esnél 35.000-ért.
Köszönöm a segítséget!

Hangszoros Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5345
Belevauzok a samu dologba:
Tegnap néztem és töprengtem mi okozhatja a nagy árkülönbséget. A nagy turbókefét nem vettem észre
Amit láttam: A 9560-ba felül lehet a gégecsövet bedugni. Gondolom foroghat. Ez a használatban nagyon praktikus. A Dysonnál jöttem rá. Nem kell annyit ráncigálni a gépet, és kvázi mintha hosszabb lenne a csöve
Előzmény: ciber (5341)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5344

Hali!!

Nasszóva hogyasszongya! A mini turbókefét egyszer néztem meg hogy müködik, azóta köszöni szépen jólvan a zacskójában, emberi hajnál nem szügségeltetik használni.

A 91e0,és 9150-es is közel egy árban mozog a neten, innentől ami szimpatikussab azt rendeld.

Üdv Nagya

Előzmény: ciber (5341)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5343
ÖÖÖÖ 9150-es akar lenni az 5160!!!!!
Előzmény: nagya2 (5342)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.08 0 0 5342

Hali!!

Az 5160-as 55xxxhuf a 91e0-ás 46xxxhuf.

Üdv Nagya

Előzmény: ndber (5339)
ciber Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5341

Üdv a porszívós csapatnak!

A fórum mellett már az internet bugyrait is bejártam, de néhány kérdést nem tudok megválaszolni, így borzasztó nehéz a végső döntés. Már eljutottam a Samsung 9150 és 91E0-ig, a kérdésem arra vonatkozik (elsősorban a fenti gépek tulajdonosaihoz), hogy a mini turbo kefe, ami szériatartozék a 9150-hez (és tkp. az egyedüli előnye a 91E0-val szemben), mennyire hasznos. Bár nyulak nincsenek a szobáinkban :-)), azért van olyan szőnyeg, ahol jó lenne valami hatékony hajeltávolítás. Alkalmas erre a gyakorlatban? (Az útmutatók szerint ágyneműhöz való ez a fej -de ki az a h..e, aki porszívózza az ágyneműt. Mi mosni szoktuk.) Egyáltalán szükség van rá? Vagy a normál kefével is jól fel lehet szedni a hajat. Sajnos a nagy turbó kefe a 9560-hoz jár, de az már túl drága. Ráadásul, valószínű, hogy az nem is rendelhető az alacsonyabb típusokhoz, az áramellátás hiánya miatt (ha jól bogozom ki).

Amúgy a Samsung mellett a halkabb működés, a 2 év garancia, az elvben megfelelő minőség és a kb 35e forintos, viszonylag kedvező ár szól.

Előre is köszönöm a tapasztalatok megosztását.

Ciber

Előzmény: nagya2 (5337)
ndber Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5339

Nem emlékszel véletlenül mennyibe került ott ez a típus?

köszönöm!

Előzmény: nagya2 (5337)
ndber Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5338

Köszönöm a válaszokat!

Az LG-ről közben más fórumokon nem olvastam sok jót, így arról lemondtam, bár olcsóbb a Samsungnál de ha hamar elromlik akkor nem spórol az ember vele...

Előzmény: nagya2 (5337)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5337

Hali!!

Jó lesz az a 91EO, ma voltam a nemhülyéknél és megvizuáltam, kicsit átrendezték a szívócsatornákat a portartályban, de az elv UA mint az SC9150-en.

 

Ami nekem nem tetszett(vagyis az asszonynak) az a nagyobb porszívófej(nem szélességre, hanem mélységre),nehezebb vele hozzáférni a szükebb helyekhez.

 

 

Figyelem!!!!!! A nemhülyék brutális árakkal dolgoznak ott vásárolni csak végszügség esetén ajánlott!!!!!! 

 

Üdv Nagya

Előzmény: ndber (5335)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5336

Szia!

 

Ha nem lett volna kritérium a markolati szabályozás, akkor 25 ezerért az electrolux zcx 6440-et ajánlottam volna (mi is porallergiások vagyunk tökéletesen megfelel, azaz nekünk még az "elődje", a 6205 van).

De mivel ez fontos, ezért vedd akkor azt, ami Nagya-nak van samsung...majd ő megmondja a pontos típusszámot, vagy keress rá a hsz-ai között. Napalm-nak is ugyanaz van.

Előzmény: ndber (5335)
ndber Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5335

Sziasztok!

Édesanyámnak aki porallergiás porszívót szeretnénk venni a szülinapjára. A kritériumok:

1. porzsák nélküli
2. legalább 12-es HEPA szűrős
3. és legfontosabb: markolatról szabályozható legyen!
Az ára maximum 40.000 Ft, de az már nagyon max.

 

LG és Samsung típusút (abból is a Samsung SC91EO-t) találtam a megadott paraméterekre.

Tud valaki okos tanácsot adni melyiket válasszam?

Köszönöm

pitman Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5334
Köszönöm az információkat mindkettőtöknek. Közben sikerült nekem is némi infót összeszednem, szinte biztos, hogy az eredeti elképzelésem szerint, a 9150 mellett fogok kikötni.
Előzmény: nagya2 (5333)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5333

Hali!!

SC9150 alá ne add!!!!!

A garanciában országos szervizhálózat van, a jegyen csak fell kell keresni a hozzád legközelebbit:-))

A samu honlapon fenn van a 2 éves gari, ugyhogy a garijegyen szereplő 1 év ne tévesszen meg.

Üdv Nagya

Előzmény: pitman (5330)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5332

hali!!

Én irtam a tekercselési múltamrol:-)))))

Üdv Nagya

Teaway Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5331
Bármelyik webshop-ban.
Én már szinte mindent ott veszek.

Garit a Samu adja, kapsz hozzá szervízjegyzéket, oda lehet vinni, ha bekakilt.
Előzmény: pitman (5330)
pitman Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5330
Samsung SC-9150-es porszívót hol mernétek megrendelni? Hagyományos üzletben iszonyatos árat mondanak a beszerzésre, emberi árakat csak webshopokban látok, de nem tudom, ilyen helyekről meg merjem-e rendelni. Félek az esetleges garanciális problémáktól, főleg úgy, hogy szinte minden elektromos készülék elromlik nálam, vagy valami gubanc lesz vele. Arról nem beszélve, ha a garancia esetleg csak a cégen keresztül működik és vissza kell juttatni a gépet futárral vagy más módon.

Sc 8570-es géppel érdemes szerintetek foglalkozni? Azt látom, hogy kifutott típus, nincs is sok infó róla. Azt látom, hogy a kilencezres sorozat más kamrarendszer használ, ez pedig csak sima kétkamrás. Mennyit érhet reálisan egy ilyen gép (újonnan)?
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5329
Oké hogy a viz súlyából, a felemelt magaságból ki lehet számolni a munkavégzést, igy a Wattot, de ez valahogy nagyon macera. Ha csak nem csináltak egy kalibrált Wattra skálázott üveget
Az is igaz, hogy hasonlóan macera megadni a zománchuzalnál az átütési feszültséget, meghogy 100méteren max 5 hibahely
Hogy irtad a tekercselési múltad, megprobálom valahol a mostani, menő "zománcozás" mit bir hőfokban
Előzmény: Teaway (5328)
Teaway Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5328
Függőleges üvegcsőben vizet szívnak fel, a vízoszlop magassága határozza meg az értéket. Pascal-ban (Pa) mérik.
Előzmény: Hangszoros (5323)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.07 0 0 5327
...... egyszerü módszered tetszik. Két gép tesztelésére nincs egyértelmübb, jobb
Én mégis jobbat mondok
Különböző sulyú lábasokat probálók felemeltetni a szerkezettel. Ha van bennem elég Kavinton akkor emlékszem hogy a múltkor a rántásos lábost felemelte a rakettyü, porzsákkal már nem. A Dyson meg a levesessel is elbirt
És ehhez csak egy gép kell !
Olyat még nem láttam amelyik a töltött káposztához használtat felemelné ! Ez egy 4-5literes zomácozott SzU-ban készült öntöttvas bogrács alakú csodaedény. (3.7kg+ fedő1.7kg)
Ez még igy súlyra vetitve még objektiv, reprodukálható is, akárhol Most találtam ki, miután megmértem
Na jobb vagyok?
De a kérdés nem az volt hogy melyik erősebb, hanem hogy hogyan mérik? mert objektiv teljesitményt számokkal csak valami konkrét módszerrel lehet.
Tovább bonyolitva a fentebbi kitaláciom: A vásárlók többre menének egy ilyen megadással _35dekás akármit felemel_,mert ezt tudja ellenörizni, számonkérni
Hihi ismerve a fogyasztóvédelmet
Előzmény: Törölt nick (5324)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5325

ÖÖÖÖÖÖ Nemtudom de az én tanulmányaim szerint a zománchuzal szigetelése ollan 120-140°c-ig jó aztán porlad:-((((

Mondjuk ez annó volt mikor még tekercselést tanultam, csináltam(motor, trafó)

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5318)
Törölt nick Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5324
Baszott egyszerű a tesztelése, össze kell dugni a két porszívó gégecsövét, majd beindítani mindkettőt...az az erősebb, amelyik hátulján kijön a levegő...
Előzmény: Hangszoros (5323)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5323
Hogyne lenne. 56 helyett 39 khuf.
Visszont a szivóteljesitményre nincs irka 400Wattot olvastam itt valahol. Ez túl szép hogy igaz leggyen.
Lehet hogy a hangteljesitményét hozzáadták a szivóhoz? Ez akkor szivás
Kiváncsi lennék hogy mérik, mert elég macera lehet. A papirra akármit lehet irni. Lásd energitakarékos fényforások, egyébb mindenfélét.
Az 1800Wattosnak irt porszivóban leledző 1200Wattos motorcimkés motor, lehet sorolni
Előzmény: Törölt nick (5322)
Lacivill Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5321

google 2. találat a magyar oldalon. Használtam fenti jószágot, hihetetlen a felvett teljesitmény/szivóerő hányadosa-

 

Előzmény: Törölt nick (5319)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5320
Ha megvan a darabja, és nincsen nagyon ősszeragasztózva pillantragasztóval, tutira meglehet ragasztani. Majdnem fekete, bakeltszerű, 200fokot simán biró ragasztóval.
Azon töprengtem, (ezt az irkád még nem olvastam) hogy mire lehet jó egy rossz grill
Arra gondoltam _látván a nagy terjedelmet_ hogy jól lehet mosogatni benne.
Lúgot bele, megmelegit és mindent levisz. A húst is a kézről !
Szépeket hangszoros
Előzmény: nagya2 (5314)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5318
Ha jót akarsz akkor 140-160 fokon "meg kell sütni" valamennyi ideig 10-20 fokkal alatta még fog üzembiztosan müködni.
A pillét, szélt 250fokon szoktam izgatni
Persze nem Technokolrapid kell hozzá
Előzmény: nagya2 (5315)
Lacivill Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5317

Hako supervac 100 a tipusa 1000W csak, 7 lizyis porzsák, 57dBA, és most akcióban 50 alatt van.

Előzmény: Lacivill (5304)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5316

Hali!!

Talán vck 2001 y!!

hmm a szívóteljesítmény 400w az elég jó, és textil zsákos (googli a barátod) a többi kérdésedre majd az idő megadja a választ.

Üdv Nagya

Előzmény: sznebb (5312)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5315

Hangszóró, és egyéb tekercsszárítónak max 60-90°c kell, sztem egy jó hajszárító megteszi.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5313)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5314

Hali!!

Igy szemböl nézve a bal oldali hátsó lába törött, és az támasztja alá a kinyitott fedlapot.

Engem speciel a láb érdekelne ha valakinek lenne.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5313)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5313
Ilyen nincs, de a napokban tömöritettem a készletet, és egy AKA _ de másfajta_ elrakodótt. Eszembe se jutott, hogy képet csináljak róla
Azon fantáziálltam, hgy milyen jó hangszorótekercs száritót lehetne belőle csinálni.
Előzmény: nagya2 (5310)
sznebb Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5312
Sziasztok!
Lenne valakinek tapasztalata,véleménye a Gorenje VCK 2100 Y porszívóról?
Textil porzsákja van-e,melegszik-e nagyon,ezzel leállást okozva?Stb.
Minden infót köszönök.
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5311

ÖÖÖ illenre gondoltam!

 

 

 

Üdv Nagya

Előzmény: nagya2 (5310)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5310

Hi Hangszoros!!

Nem van véletlenül egy rossz aka grillsütőd??

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5308)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5309

Bekaphattya a lux én mondom aki már használta, az ügynök nem mert kiállni egy potya próbatételre hi hi hi hi.

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (5303)
Hangszoros Creative Commons License 2009.08.06 0 0 5308
Akármiben lefogadnám, hogy a hajdani NDK iparinak mondott kökemény 3300HUF-os, miközben minden egyébb 1000 alatt volt porszivó ráver a mostani csodákra. No komfort ki/be és pass. Én 83-ban vettem és mükszi!!! A 400Watos kéziből is van egy pár darab, azok is jók, és nyugodtan csendbe végzik a dolgukat. Például medence felfújás
Előzmény: Törölt nick (5303)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5307

Így lenne ötösöm a lottón!!!! :p :D

Tudtam, hogy ERRE előjössz!:))

Előzmény: Törölt nick (5306)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5305
Na+ja! :s
Előzmény: Törölt nick (5303)
Lacivill Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5304

Láttam már olyat, és használtam is, a háztartásban használatosaknál egy nagyságrenddel jobb. DE közelébe nem jön egy igazi ipari porszivohoz! Nem jut eszembe a neve kis alacsony pirosas szinű gép 70e körül, és  csont halk sziv mint egy örült nagyon kis fogyasztás mellett. Nagyon sok irodában látni, ezt használják.

A luxnál az üzletkötöket kell megfizetni, meg akiket fenntartanak.

Előzmény: Törölt nick (5303)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5302

Oké, megnyugodtam!:)

Előzmény: pitman (5300)
pitman Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5301
Köszi.
Előzmény: nagya2 (5297)
pitman Creative Commons License 2009.08.05 0 0 5300
Nem bántottál meg. Haragnak nyoma sincs. :-))
Előzmény: tunderlala-3 (5294)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5299
Ha a pronto pamacsot használod, előtte nem szükséges porszívózni...de ha szereted...nekem nagyon tehetetlen azt a nagy hülye porszívót felemelgetni, meg létrára menni vele és hasonlók, a csővel hadonászni....a portörlővel 10x gyorsabban végzek.:p
Előzmény: párizsilány (5298)
párizsilány Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5298
Sziasztok! Én leírom, hogy mit portalanítok a porszívóval. Tehát:Van a nappalinkban egy kb. 1,5 méteres banánpálma. Aki már látott az tudja, hogy a levele akkora mint egy asztallap. Aztán van még másik pálmánk is, amit nem nagyon tudok elmozdítani mert hatalmas. A függönykarnisunk kovácsoltvas, sok minta és ciráda.stb...
A lámpa, polcok szintén kov. vasból vannak.Az ajtók, szekrényajtók stb...amik nem sima lapból vannak.És még sorolhatnám tovább, nekem hatalmas segítség a jó porszívó. Használok prontót is, de előtte a porszívót. Terítőt és függönyt én sem porszívózok. Legjobban a kis körkefét szeretem, amit aztán el tudok forgatni is ha kell, 90 fokosra.A képek keretét, apró kis zugokat lehet vele nagyon szépen portalanítani.
Én mindenkinek ajánlom, mert szerintem ez tuti dolog.
nagya2 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5297

Hali!!

Jó hozzá, legalábbis a függönyhöz biztos.

Üdv Nagya

Előzmény: pitman (5290)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5296

Én is padlóra használom és a kárpitos bútorra max, mást nem szoktam...de hát ahány ház, annyi szokás.:)

Van ez a körkefés kis szívófej hozzá...de azt is csak fényévekben egyszer veszem elő kb., egyébként a pronto duster-rel sokkal gyorsabban és kényelmesebben lehet portalanítani bármit, mint egy porszívóval...polcok, ilyen-olyan tárgyak, tv és stb...a pronto duster a jó barátom.:D

Előzmény: ny63 (5295)
ny63 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5295
:-) Valahogy így szokás... a teritőt bekapja, függönyt lerántja... porcelánt meg kiafene porszívóz? A port kell szívózni!
Előzmény: tunderlala-3 (5292)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5294

Nem teríti be, mert nem áll benne a por, addig nem várok vele, és takarítva is rendszeresen van, így nem áll a por sehol.:p :))

 

Jóóóvan, értem én, hogy az agyaghadsereget akarod vele rendben tartani, csak hát ugye ez nem publikus ;) :D

 

Na, nem akartalak én megbántani, nehogy megharagudj!:)

Előzmény: pitman (5293)
pitman Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5293
Sejtettem, hogy ez fog jönni... :-))

Egyébként a függöny kimosása előtt nem célszerű a port levadászni róla, mielőtt beterítené az egész szobát a leszedéskor?
Egyébként az érzékenyebb dolgok közé képzelj oda valami olyasmit, amit esetleg Te kiporszívóznál, feltéve, hogy a gép nem kapja szét.
Előzmény: tunderlala-3 (5292)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5292
Terítőt porszívózni? Sosem hallottam még, max. morzsaporszívóval....utálom, mert lassú, inkább kirázom... a függönyt meg kimosom.:p
Előzmény: pitman (5290)
pitman Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5291
Ezzel én is így vagyok, ezért is kérdeztem. Úgy tűnik itt sem vitték túlzásba a szabályozást.
Előzmény: Hangszoros (5287)
pitman Creative Commons License 2009.08.04 0 0 5290
Érzékenyebb dolgokon a szőnyegekről finomabb textíliákat értem. Pl. egy terítő, egy függöny vagy bármi más.
Előzmény: nagya2 (5288)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5289
Ezt várom én is délután óta, hogy kiderüljön, mire gondol...mi a fenének kellhet annyira kis szívóerő, mit akar úgy porszívózni, Jing dinasztia idejéből származó kínai porcelánt, vagymit?:O :D
Előzmény: nagya2 (5288)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5288

Hali!!

A kisfokozat kellően kicsi ahhoz, hogy az érzékenyebb dolgokat is tudj porszívozni.

Üdv Nagya

ÖÖÖ vagy mit értesz érzékeny dolgokon??

Hangszoros Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5287
Most szedtem szét _ a motorja kellett egy Dewooba_ egy EIO Targát. Pic-el (ez egy programozható mikro vezérlő) volt megoldva digitálisan. 4 fokozat a Ledek villognak, mint állat. Tiszta ... vakitás Nem tudom felfogni agyilag miért kell elbonyolitani. Utálom a digitális dolgokat, mert mind lassú, várni kell hogy csinálja. Ha egy hagyományosnak megtekerem a gombját azzonnal csinálj. Főleg a hangerőszabályzóknál utálom. Nyomom, nyomom aztán lessz valami
A lényeg: nem kell hasra esni a digitális dolgoktól. Szerintem
Előzmény: pitman (5284)
pitman Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5286
Köszi.

Nem kevés ez egy kicsit? Írtad korábban, hogy brutálisan szív a gép. A legkisebb fokozat elég kicsi ahhoz, hogy a finomabb/érzékenyebb dolgokat ne tegye tönkre? Vagy ezeken a gépeken is van a csövön mechanikus szabályozó, amivel lehet csökkenteni a szívóerőt?
Előzmény: nagya2 (5285)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5285

Hali!!

3 fokozat van.

Üdv Nagya

Előzmény: pitman (5284)
pitman Creative Commons License 2009.08.03 0 0 5284
Szia!

Lenne még egy kérdésem: a teljesítményszabályozása hány fokozatú? Gondolom a digitális vezérlés miatt lépcsőzetesen lehet megoldva, nem úgy mint az olcsóbb típusok esetében.

Előzmény: nagya2 (5275)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 5283
silver nano cipőspray a legkirályabb!!!:p
Előzmény: napalm. (5282)
napalm. Creative Commons License 2009.08.01 0 0 5282
;))
jönnek a nanorobotok.
Előzmény: tunderlala-3 (5280)
nagya2 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 5281
:-))))
Előzmény: tunderlala-3 (5280)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.08.01 0 0 5280
Nah, tessék....silver nano itt is...csak sanyooo meg ne lássa!:D
Előzmény: napalm. (5277)
napalm. Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5279
ok, köszi, én is így teszek.
Előzmény: nagya2 (5278)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5278

Hali!!

Damil a kukába, és igen kimosom, mer teli van porral.

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5277)
napalm. Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5277
nagya2!
te amikor mosod a szivacsot, akkor a silver nano-t is kimosod?
mert nekem egybe van aplikálva egy kis damillal.
pitman Creative Commons License 2009.07.31 0 0 5276
Nagyon köszönöm.
Előzmény: nagya2 (5275)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 5275

Hali!!

Jár hozzá egy univerzális fej(szönyeg/padló), egy résszivó/körkefe kombó, egy kicsi turbó fej(kb fele olyan hosszú mint a rendes fej).

A szivacsszürők "örökösek", egyedül a hepa cserélendő.

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj9700698a.html

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj7200335a.html

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj9700706b.html

http://www.hqelektronik.hu/info/hu/w7-dj9700322d.html

Jó mazsolázást:-)

Nem tom mennyire kompatibilisek(sztem semennyire)

ÉÉÉÉSSSSS Nagggggyyyyyon megvagyok elégedve vele:-)))))

Üdv Nagya

Előzmény: pitman (5272)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.30 0 0 5274
Lehet hogy zokni vagyok agyilag, de nem értem ezt a provokációs púdert
Tündérlala jól látta, az 5266-ban
Ha tudnád mit akarsz, biztos tudnék segiteni. Az elözmények folytán módosult a kulcsszó. HUF-ra
Előzmény: Törölt nick (5271)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 5273
napalm is most vette nemrégen ugyanezt
Előzmény: pitman (5272)
pitman Creative Commons License 2009.07.30 0 0 5272
Szia!

Amennyire volt időm, visszaolvastam a topicot. Láttam, hogy Neked Samsung sc9150-es porszívód van. Én most gondolkozok egy ilyen beszerzésén.

Meg tudnád mondani, hogy milyen tartozékok járnak ehhez alapban? A kézikönyvét már letöltöttem, de az nem egyértelmű, ott felsorolják az összes létező dolgot. Esetleg nincs véletlenül képed rőla, hogy ezek hogy néznek ki?
A szűrők mennyire tartósak, milyen időnként kell mosni/cserélni őket? Hol lehet ilyen szűrőket kapni, kb. milyen árban vannak?
Az opcionális tartozékokat honnan lehet beszerezni (ezek egyébként kompatibilisek más Samsung gépekkel is)?
Mennyire vagy megelégedve vele (a látott hozzászólásokból ítélve nagyon)?

Bocs a sok kérdésért, de a környékünkön nem láttam még ilyen típust sehol, nagy valószínűséggel csak akkor fogom látni, ha megrendelem és leszállítják.

A segítségedet előre is köszönöm.





Előzmény: nagya2 (5226)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 5271
A provokácionak vége
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5270
gyere már a mániásba!
Előzmény: Törölt nick (5268)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5269
Hát, elég gáz, már amennyi itt látszik belőle....ő tudja...
Előzmény: Törölt nick (5268)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5267
Nem is kell neked megérteni
Előzmény: tunderlala-3 (5266)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5266
Na én ezt nem értem....előbb szívatod, meg beszólogatsz, aztán meg tanácsot kérsz ugyanattól az embertől????
Előzmény: Törölt nick (5265)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5265
Hangszoros válasz | megnéz | könyvjelző 2009.07.29 01:16:13 Š (5248

 

 

 

Melyik porzsákot rakjam bele,ha értesz hozzá ez a tipushoz Delonghi M-31

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5264
Jaaaah, mintha lenne valami tündéres oldal, de ahhoz semmi közöm!!!:D
napalm. Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5263
ajjaj...
CornFake Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5262
vagy hogy erdekel:(
sajnalom,ense birom tovabb
Előzmény: Teaway (5261)
Teaway Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5261
Nem tudom, hogy miből gondolja, hogy értjük, amit ír.
Előzmény: Törölt nick (5260)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5259
a tünderlalára , mert alkesz állitotta hogy férfi vagy , én meg hogy hülyeség, mert nő vagy
Ez már delirium?
Előzmény: tunderlala-3 (5258)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5258

Célozd meg, egyelőre Fábry hátha lecsap a gyűjteményre.:)))

 

Nem értem, hol akartál regisztrálni????:O

Előzmény: Hangszoros (5256)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5257
Na tessék.
Probáltam Lalánál regisztrálni, és mindig az jött hogy az "emailcim nem tünik igazinak"
Igy jár a csecsemös netelös
Azért nem adom fel, ha elmúlik az alkohol hatása újra probálkozok
Vajon megérem hogy ovis lesszek netügyekben?
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5256
Az ilyen érdeklödök után nem igazán vágyok. Eglo fenekét kinyaltam ismeretlenül, az emailben, cserébe cinkel.
A látott dilire (3méteres fesztáv) rádolgoztam több, mint 5 méter. Alkalomadtán feldobálom a készletet. szerintem tőbb mint 100féle. Célozzam meg a Guiness-rekordokat ?
A franc a világba. Az ifjú alkesz barátnöm távollétében is beba... Épp megjelent józanul
Ha feldobálom tutti hiteles lesz, mert ott lesz .
Újabb Hungarikum érdekében bele kéne vágni?
Előzmény: tunderlala-3 (5246)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5254

meg egy r betű is kimaradt a porszívóból, anélkül próbáltátok??

 

de végül is tökmindegy, valami méregdrága car volt biztosan....

Előzmény: Törölt nick (5252)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5253
Köszi
Előzmény: Törölt nick (5252)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5251
Csak nem Te voltál a Vas-kakas ?
Előzmény: Törölt nick (5250)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5249
Hidd el, semmi értelme a lomokat gyűjtögetni! Apám ilyen, mindenféle szir-szart elrak, de mikor valami kéne, az sosincs, vagy "majd megkeresem"- oszt' két hónap múlva elő is kerül a párszáz forintos cucc. Arról nem is beszélve, hogy hogy néz ki a kert?!?!
Nem szívesen lennék telekszomszédja a gyűjtögetőknek, mert ronda így a lakókörnyezet.
Ha láttál már tour de france közvetítést a tévében: ott nagyon alaposan bemutatják franciaországot, mindenféle ingatlant láthatsz, gyönyörű kastélytól kezdve az egyszerű parasztházig. Csak egyfélét nem látsz sohasem: olyat, ahol ól hátán ól, meg pecu, meg sufni, meg lomtár lenne az udvaron:)))
Rendelj egy konténert, és dobjál ki mindent!
Mondok egy jó sztorit apámról: múltkor "vagánykodott", hogy van három terménydarálója, egyiknek a kapcsolója rossz, a másiknak a kábelja, a harmadik meg motorhibás...mondom neki: miértnem EGY van, de az jó legyen?! Kicsit vakargatta a fejét, de nem győztem meg. Így van a tévékkel is: van 4 ócska fekete-fehér tévéje, holott csak egy fasza színes kéne...
Előzmény: Hangszoros (5248)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5248
5239-es irkádra azt hisszem korrekt, segitőkész emailt küldtem,cimemmel, telefonszámaimmal.
Nem értem ezekután ezt a guberálós szöveget.
Nem sért a dolog. Azt hisszem ha hallgattál volna bőlcs maradtál volna
Vagy az irigység ragadott el hogy Lalának válaszoltam elöbb? "A nem járt le a várakozási idő" közben klavitornáztam Neked az emailt, egyszem ujjammal
A tárgyra:
Én már nem guberállok, alig mozdulok ki a telekről. Jó régen olykor olykor elkapott a gépszij, és nagyon hasznos dolgokat leltem. Örültek neki a betörök
Visszont a guberálok hordják a mindenfélét, többek közt az általad áhitott delonghi gégecsövet is.
Előzmény: Törölt nick (5247)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5247
Guberáló vagy !
Előzmény: Hangszoros (5245)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5246
Ennyi csővel lassan híresség lehetsz, csodájára fognak járni, látod, már érdeklődnek is utána.:))
Előzmény: Hangszoros (5245)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.29 0 0 5245
Biztos jól gondolod, mert a haverom skypon üzengetett, hogy megfejtette, mit kell nyomni, de én közben elbringáztam, mert füllest kaptam a fosztógatóimról.
Minek a sok gégecső? Pass. Biztos mérgelödtem hogy _mint nemrég egy Deawoo kapcsán_nem tudom használni, mert nincs. Szóltam a lomosoknak hogy hozannak. Most meg nem tudom leállitani Őket. A Dysont is Ők hozták. Ha megjön amit rendeltem hozzá lehet hogy megszeretem.
Előzmény: tunderlala-3 (5241)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5244

Hagyd a fenébe, az egy 4 évvel ezelőtt hsz volt, amire írtál....volt neki össz. 27 hozzászólása, biztosan kirakták reklámozás miatt...vagy valami ilyesmi.:D

 

Tuti valami szuper lux-ot reklámozott, vagy tök mindegy mivel nyomult végül is.

 

NÁlunk 4 allergiás van a családban és hidd el, hogy egy hepa 12-es porszívó tökéletesen megfelelő egy allergiás, vagy asztmás ember számára is.

Ha nekem nem is hiszed, hidd el az allergológusoknak, pulmonológusoknak, nekik csak elhiszed?

 

Csak sajnos sokan vannak, akik az ilyen emberekből akarnak hasznot húzni, méghozzá szemtelenül nagyot (mármint az allergiás, asztmás emberekből, ha pedig kisgyerekről van szó, az a legjobb terep számukra:s  ) ...elhitetik velük, hogy az egyedül üdvözítő megoldás egy több százezres porszívó, pedig a francokat!!

Előzmény: Hangszoros (5243)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5243
T Vas-kakas
Olvasgattam irásaid. Tetszennek. Végre van valakinek rálátása a dolgokra, mert nekem is az a tapasztalatom, hogy nincsen kedvemre való porszivó. Ezért is rontottam rá az általad jónak tartott linkcimére. Vakra repültem, mert nem tudtam meg. Valamit elbénáztam?
Szépeket A.L.
Előzmény: Vas-kakas (39)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5242

Helló!

Helyileg hol van ez ?

Előzmény: Hangszoros (5239)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5241

Úgy lehet, hogy egyszer tallóztál és feltöltöttél, eddig okés, utána viszont hatszor kattintottál a beszúrásra.:))

 

Minek neked ez a sok porszívócső???:D

Előzmény: Hangszoros (5240)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5240
Bocsi mindenkitől a sok képért, több órája birkozók a kápfeltőltéssel. Gözöm nincs hogy ez hogy lett.
ASzt irtam volna mellé: Hogy ez már beteges? cimnek. Főleg hogy még 10-15 db tekereg erre arra
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.28 0 0 5239
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 5238

NIncs mit:)

Ha azt a samut veszed, akkor infózz majd te is légyszi...hangról főleg!:)))

Előzmény: gbezzegi (5237)
gbezzegi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 5237
Köszönöm a tippeket!
Zeki Neked is!
üdv, bezi
Előzmény: tunderlala-3 (5231)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.22 0 0 5236
Nem hiszem, porszívó annyira nem játszik nálam....kiporszívóz, spejzba bevág, azt csókolom!:D
Előzmény: Teaway (5235)
Teaway Creative Commons License 2009.07.22 0 0 5235
Előbb fogod megunni, mint hogy elromolna.
Előzmény: tunderlala-3 (5234)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.21 0 0 5234
egyszer ha hallanám a hangját, akkor lehet, hogy majdan ha elromlik a mostani valamikor, akkor ilyet vennék.
Előzmény: Törölt nick (5232)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 5233

Üdv!

Télleg csendes Zeki:-)

És az ára is megyeget lejjeb:-)

Üdv Nagya

Előzmény: Törölt nick (5232)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.20 0 0 5231

Szia!

 

Vedd ezt!

http://www.edigital.hu/Porzsak_nelkuli_porszivo/Samsung_SC9150_porzsak_nelkuli_porszivo-p38528.html

 

Nagya-nak már elég régóta ilyen van, napalm a múlt héten vette, mindketten azt mondják, hogy faca csendes...és nagyon erős is.:p

Előzmény: gbezzegi (5229)
gbezzegi Creative Commons License 2009.07.20 0 0 5229
Sziasztok,

kérdésem a következő: milyen porszívót ajánlotok?
Főbb szempontok: hang (csendes), üríthetőség (egyszerű), súly.
Porzsák nélküli, 30e - max 35e-ig.

Köszi, bezi
nagya2 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5228

Mondom én, hogy nemhhhhüüüüülllllyyyyeeee:-)

http://www.dyson.co.uk/insidedyson/#dc24

nagya2 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5227

AAAAzta kézszárítóját nekijeja

http://www.dyson.co.uk/insidedyson/#ab01

nagya2 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5226

Hali!!

Nemhülye ez Dyson nevü pasi:-))

csinyát dupladupla cyklont is, mek ez a Ball technics se rossz.

http://www.dyson.co.uk/insidedyson/#balltechnology

Üdv Nagya

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5225

Amúgy ez csak ilyen kis kézi, mint egy morzsaporszívó....annak meg túl nagy darab, úgyhogy nem sok mindenre lehet használni szeirntem:s

 

Előzmény: Törölt nick (5223)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 5224
Jó sokáig bírtad!;) :D
Előzmény: Törölt nick (5223)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5222

Á, ideig-óráig tart csak, úgyis jönnek a dögök....ezek bakker támadnak:s :D

Védekezni csak rendszeres takarítással, atkamentes matraccal és ágyneművel, minél kevesebb szőnyeggel, kárpittal, függönnyel, stb-vel lehet, minimalizálni mindent, ahol megtelepedhetnek...szobanövényeket is. Akváriumot is. Ágyneműket rendszeresen mosni, nem csak a huzatot, magát a paplant, párnát is minimum 60 fokon.

De ahol ez nem gond, ott teljesen felesleges....nem azt mondom, hogy nem árt, mert természetesen minél kevesebb por, annál kisebb terhelés a tüdőnek is, pláne gyerekeknél.... de ha nem okoz eü. problémát, akkor pl. akár padlószőnyeg is lehet.

Előzmény: napalm. (5221)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5221
na majd mi nyáron....
teljes felfordulás lesz, meszelés, utána takarítás.
megteszünk mindent;)
Előzmény: tunderlala-3 (5220)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5220
BIZTOS, hogy nem vagyunk, olyan nincs.
Előzmény: napalm. (5218)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5219
;)
Előzmény: nagya2 (5216)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5218
ezeket az infókat tudtam én is, de valahogy be kell jutniuk ezeknek a dögöknek, nem?
ha meg bent vannak ki lehet teljesen irtani?
vagy 100%-ban úgy gondolod hogy ti atka mentesek vagytok?
Előzmény: tunderlala-3 (5217)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5217

Ahol emberek élnek, mindenhol van poratka...az emberi hámmal táplálkoznak. Ami a bőrünkről, hajunkról hullik. Ha nem atkamentes matracon és ágyneműben alszik valaki, akkor annak nem sok idő múlva már millió számra vannak hálótársai, akikről nem is tud.:s Ez nem is gond, ha valaki nem érzékeny rá, akkor nem okoz problémát.

És ezek a kis dögök még a levegőben szálló porszemcsékkel is képesek a lakás bármely pontjára eljutni, ott a textíliákban megtelepszenek, belélegezve érzékeny egyéneknél szénanátha szerű tüneteket okoznak (tüsszögés, orrfolyás, szem és torokviszketés, kötőhártyagyulladás), illetve kontakt érintkezéssel bőrtüneteket is.:( Nem is maga az atka, az ami allergizál, hanem az ÜRÜLÉKE....hihetetlenül finom por, ami száll a levegőben.

 

 

Előzmény: napalm. (5215)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5216

JJJJJJEEEEEEEE!!!!!!!

Mondtam én:-)))))

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5208)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5215
egyáltalán honnan a fenéből keverednek bele a szűz szőnyegbe?
Előzmény: tunderlala-3 (5214)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5214

Az nem ér semmit.

 

GŐZ...attól megdöglenek, utána kiporszívózható.

Előzmény: napalm. (5212)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5213

Na az csúnya lenne, ha porszívószagot lehetne érezni egy hepás porszívónál.


Tényleg közel 100 %-os a szűrési hatékonyságuk, én teszteltem a daikinnal.:p

Előzmény: napalm. (5211)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5212
azokat meg kiirtani sem lehet......;( vagy mégis? tán nedves porszívó?
Előzmény: tunderlala-3 (5210)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5211
majd megpróbálok egy hangdemonstrációt ha lesz érkezésem.

na és semmi büdi nem jön ki;)
Előzmény: tunderlala-3 (5209)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5210
hogy mi dzsuva kijött belőle, döbbenet.
És az mind zugig van atkával...és még mennyi maradt a szőnyegben! :O :s
Előzmény: napalm. (5208)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5209
Biztosan az volt, pláne, ha tényleg halk és te jó árban vetted!
Előzmény: napalm. (5208)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5208
no kipróbáltam a gyerekszobában azon a kis (4 nm) szőnyegen.
elvileg tisztának kellett lennie, ezzel szemben túrót.
hogy mi dzsuva kijött belőle, döbbenet.
na és a szívóerő....tényleg fenomenális.
szóval úgy gondolom jó választás volt, remélem évek múlva is el tudom mindezt mondani.
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5207
akkor porszívózzunk;)
Előzmény: tunderlala-3 (5206)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5206
nem vettem....
Előzmény: napalm. (5205)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5205
hosszú.;) majd egy alkoholmentes sör mellett ha eger fele járok;)
ne vedd magadra, semmi gond.
Előzmény: tunderlala-3 (5204)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5204
Rávezethetnél azért, hogy mivel ugyan, különösen az utóbbi egy hétben szálltál rám.... :O :S
Előzmény: napalm. (5202)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5203
viszont -um hogy a teljesítményt nem lehet a készüléken is állítani.
gondolok itt arra ha bedöglik a távvezérlő akkor csak egyféleképpen tud színni.
Előzmény: CornFake (5201)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5202
van egy car stílusom időnként.
de azt elő kell csalogatni;)
neked sikerült;)
Előzmény: tunderlala-3 (5200)
CornFake Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5201

először is a mérete

aztán az ára

aztán a teljesítménye

aztán a pisztolyos vezérlés

majd a súlya

 

Előzmény: napalm. (5177)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5200
ÍRhattam volna "burkoltan kötekedőt" is a fura helyett....ez a korral jár akkor ezek szerint?:)))
Előzmény: napalm. (5199)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5199
"Mert fura voltál mostanában" - tán öregszem?
;)
ok.
Előzmény: tunderlala-3 (5198)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5198

Jó, csak kicsit "rendbe akartam tenni" a dolgokat...mármint köztünk is.

Mert fura voltál mostanában....nem tudtam, mi bajod van velem.:s

Na felejtsük el!

 

:)

Előzmény: napalm. (5197)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5197
nem tudtam hogy ennyire súlyos a helyzet nálatok. és mint írtam nem is irigyellek miatta titeket.
ismételten részvétem eme súlyos allergia miatt.;(

leszögezem nem ez miatt "kóstolgattalak", de ezt nem írom itt le, nem ide tartozik.
bocsánatot ne kérj, így már tisztábban átlátható ez a kérdéskör.
Előzmény: tunderlala-3 (5196)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5196

Most ebbe nem akarnék a mélységekig belemenni, ha érdekel, majd utánaolvasol allergiás oldalakon, ha meg nem, akkor annyi is bőven elég, hogy ez sajnos nagyrészt genetika. Én már több, mint 30 éve allergiás vagyok, úgyhogy sajnos volt kitől örökülniük, mind a három gyerekem az, a legkisebb a legkomolyabban....nagyoknál csak pollen és gyógyszerallergia van, az annyira nem "munkás" és szezonális csak, illetve a gyógyszerre kell odafigyelni, hogy mit kaphat...de az atkának "mindig szezonja van".:s Egy életen át meg nem lehet gyógyszert szedni, a máját sem akarom tönkretenni, úgyhogy igen, inkább takarítok rendszeresen és vettünk egy jó légtisztítót, meg kicseréltük az összes matracot és ágyneműt atkamentesre, így nem kell gyógyszereznem a kislányt, és ez bármennyi takarítást megér bőven! Ráadásul így, hogy már légtisztító is van, nem is olyan vészes, mert nélküle naponta-kétnaponta kellett port törölnöm és az az igazán időrabló meló, nem a porszívózás, amivel negyed óra alatt megvagyok.

És abban is van valami, amit írsz a túlzott tisztasággal kapcsolatban, de pontosan az atka allergia az, amivel egyszerűen nem tudsz mit tenni -az allergológusok szerint sem- egyedül úgy tudsz védekezni ellene, ha minimalizálod az allergént, ergo a port a lakókörnyezetben...ha ez egy bizonyos szint fölé kerül, akkor óhatatlanul tünetes lesz megint, tapasztaltam is, és nem kérek belőle, de ő sem.

 

Amikor kiderült a kislányomról még nem volt 2 éves...egy hetet voltunk kórházban, a gyerek nagyon rosszul volt, nem volt se éjjelünk se nappalunk már 2 hete, aztán amikor brutál tünetei lettek, kawasaki-szindrómával vették fel a kórházba, keress rá, hogy mit jelent és majd megtudod, mit éreztünk....ahhoz képest egy megváltás volt, amikor kiderült, hogy "csak" atka-allergia...úgyhogy ez egy nagyon brutál dolog, de szerintem tudtad te ezt, hogy mi a gond nálunk, mégis kóstolgatsz, pedig nem hiszem, hogy bármikor is nem megfelelő hangnemben szóltam volna hozzád...úgyhogy nem értem, na de ez van, mindegy.:(

 

Hosszú lett, bocs, de ez kijött....mert pár napja már úgy érzem, hogy valami nem stimmel....

 

 

Előzmény: napalm. (5195)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5195
voltak hozzászólások, igen, amiben kóstolgattalak. de ne vedd magadra, én már csak ilyen vagyok. nem haragból, csak felkeltetted az érdeklődésemet (na nem úgy ám;) ).
ha valaki tényleg ennyire allergiás (család) nem irigylem őket;(

viszont kérdéses van-e értelme ennek az óriási takarításnak, tisztán tartásnak?
nem azt mondom hogy egye meg az embert a kosz, de lehet abban valami hogy túl nagy tisztaságban élve nem tud kialakulni a természetes védekezőképessége a szervezetnek.
Előzmény: tunderlala-3 (5193)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5194
mire, mire, mit gondolsz??!!!
hát porszívózni:DD
összedugtam megint (megmutattam egy kollégámnak)é s határozottan kijelenthetem hogy halk.
ha lesz időm és indíttatásom akkor levideózom és feltolom a jútúbra a régi samu mellett.
Előzmény: tunderlala-3 (5192)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5193

Te figyelj, már akartam a napokban kérdezni, hogy te most kóstolgatsz???:O De komolyan....

Ha allergiások lennétek a porra, és a gyerek szenvedne, sőt kórházba kerülne miatta, akkor biztos vagyok benne, hogy te is "mániákus" lennél.....ha meg nem, akkor inkább hülye, aki hagyja a gyerekét szenvedni!!!:s :(((((

Előzmény: napalm. (5190)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5192

mint húsz k...a.

Banyeeeek....mire kell nektek ez a porszívó??? :D

Na és a hangja? Arról regélj!:p

Előzmény: napalm. (5188)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5191
végre valami amit nem kínában csinálnak, ezt spec. koreában.
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5190
akkor jó!
mi nem vagyunk olyan mániákusok mint Lala, úgyhogy ki fog tartani pár évig ez a hepa asszem;)
Előzmény: nagya2 (5185)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5189
csendes;) azthiszem. bár nincs ilyen hang fétisem:D
majd otthon csekkolom a mostani rég mellett, idebent zúgnak a gépek (serverek).
Előzmény: nagya2 (5187)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5188
:DDDD mint húsz k...a.
de lehet harminc;)
Előzmény: nagya2 (5186)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5187
Na igen és a hangja???
Előzmény: napalm. (5184)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5186

Na és hogyan szív??

Mint 20 k....a ??:-)

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5184)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5185

Hali!!

Jól látod!

De minek mosni, én a 1.5 éves porszivómnál most fujattam ki elöször süritett levegővel, de nem jött ki belőle semmi(a kifuvatás elött hozzáütögettem a mosdóhoz és pár pötty por kiesett belőle), inkább egy kis feketeség(szénkefepor)van rajta.

Régebbi hozzászólásomba raktam linket, ott lehet rendelni hozzá hepit.(de ha valahol látok occon nagyobbat akkor egy kis szilikon segítségével beleapplikálom:-))  )

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5184)
napalm. Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5184
meghozták!
nagyon tetszik, gyorsan fel is szippantottam vele egy kis dzsúvát.;)

nagya2, jól látom ennek nem mosható a hepa filtere?
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5183
HÁt, szerintem nem annak, akinek üzleti érdeke fűződik hozzá, hogy ezt állítsa, mármint, hogy atkamentes.:p ;)
Előzmény: Hangszoros (5182)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.16 0 0 5182
Igen, ezt a gyapjú ágyneműt forgalmazók előszeretettel állítják, az allergológusoknak egészen más a véleménye.
Na most akkor kiknek higgyen az ember?
Hajrá Jobbik
Előzmény: tunderlala-3 (5171)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5181

A férjem sajnos még mindig nem porszívózik,

 

MÁr az is nagy szó, ha a hangját elviseli.:p :D

Előzmény: deyge (5174)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5180

Én a gőzállomást első körben tőlük rendeltem meg. Több, mint egy hónapot vártam rá, már majd a hülyét kaptam tőle....és akkorra találták ki, hogy sorry, de mégsem tudják beszerezni...anyád!:s :((((

Úgyhogy máshonnan lett végül is.

Előzmény: napalm. (5173)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5179

Mert túlhevül tőle a motor. De nem teszi tönkre csak akkor, ha utána rögtön kikapcsolod, mert nem tudja visszahűteni magát és előbb utóbb beadja az unalmast.

Szóval úgy csináld, hogy miután végeztél az orrszívással, vedd ki a cuccot a porszívó csövéből és járasd még pár percig, akkor nem lesz gond.:)

Előzmény: napalm. (5178)
napalm. Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5178
kérdés : gyerek orrszívás miért teszi tönkre a porszívót?
napalm. Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5177
visszaolvasgattam, látom te is sokat filóztál milyen készüléket vegyél.
egyszer lemondtál a samuról utána mégis vettél;)
miért döntöttél mégis mellette?
Előzmény: CornFake (5175)
napalm. Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5176
mondjuk hálisten ilyen gondom még nem volt velük pedig sokszor vásároltam már náluk.
volt egy lemondott rendelésem. be volt "ragadva".
akárhányszor bejelentkeztem az oldalukra mindig felajánlotta hogy jelöljem meg a kiszállítás időpontját.
persze nem jelöltem meg hisz le volt mondva.
na most mikor rendeltem egyet újra élesben (porszívó) és felajánlotta az időpont egyeztetést az a lüke rendszer az én törölt rendelésemet hagyta jóvá.
délelőtt várom, várom (08.00-12.00 jelöltem meg), nem hozzák. pedig 10 óra körül meg szokott jelenni a futár.
na fél egy, felhívom őket, mizu?
asszondja nem lát kiszállításra váró tételt.
de jó, mondom még visszaigazoló mélt is kaptam a kiszállítás időpontjáról (amiben természetesen nincs bent a kiszállítandó termék neve).
na ha úgyis vonalban van csináljuk együtt.
újra leegyeztettem az időpontot a renccerben, ok, email megjön.
a ügyintéző megerősítette hogy most már a porszívó vár kiszállításra. meglátjuk;)
Előzmény: CornFake (5175)
CornFake Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5175

erdekes erdekes

nalunk 5 megrendelesbol 4szer elszurtak

iszonyat idegesito,pedig jo aron van jo sok cuccuk:(

Előzmény: napalm. (5173)
deyge Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5174
Sziasztok! Az idei hozzászólásokat nagyjából elolvastam. Nálunk is fontos volt a halk működtetés is. Végül 2 porszívó közül választottunk. Az egyik a Rowenta RO454121 (hihetetlen halk volt), a másik a Philips FC9174. Az utóbbi mellett döntöttünk. Nem bántuk meg. A férjem sajnos még mindig nem porszívózik, de ettől függetlenül elégedett vagyok. A 100. takarításon még nem vagyok túl vele, de már 2 hónapja napi kontaktusban vagyunk, és jó.
Tehát, erősítem a Philips FC9174-esek táborát.
napalm. Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5173
elszúrták a kiszállítást, holnap hozzák;)
pedig már hogy ráizgultam;)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5172

44000-ért tavaly januárban.

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (5169)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5171

Igen, ezt a gyapjú ágyneműt forgalmazók előszeretettel állítják, az allergológusoknak egészen más a véleménye.

 

Előzmény: Hangszoros (5170)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.15 0 0 5170
Jó késő van nincs kedvem kivárni mig irhatok. Ide irnám amit a mosógépnél elfelejtettem:
Annak idejénvagy15éve, mikor kezdték a gyapjú ágynemüt terjeszteni nálunk,láttam egy filmet miszerint nem atkásodik! Ez volt a hangsúlyos a demoba
Az este miközben egerésztem _nem a délután beszökött egeret kergettem. Ez nem poén tényleg bejött_ olvastamA gyapjú természetes lanolin tartalma miat antibakteriális
Én imádom, nem fázok, és nyáton szinta hüsit. Mikor még nem tettem alám is mikor bemástam az ágyba alul el kelett telni jocskán időnek mire felmelegedett alattam az ágy. Gyapju derékalj és no problém
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5169
Te nem 40 fölött vetted, vagy rosszul emlékszem?
Előzmény: nagya2 (5168)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5168
EVVAN:-))
Előzmény: tunderlala-3 (5160)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5167
Melyik?
Előzmény: Lacivill (5162)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5166
köszi a linket, ez már szemléletesebb.
Előzmény: Teaway (5165)
Teaway Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5165
Itt van róla egy animáció.
(flash-es, ha le van tiltva a böngészőben, engedélyezni kell)
Előzmény: napalm. (5164)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5164
ahogy írod úgy már érthető.
Előzmény: Teaway (5163)
Teaway Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5163
A lehető legegyszerűbb az ürítése. Nálam is ez volt a szempont. Ennél gyorsabb, egyszerűbb már nem is lehetne. A bemutató videón bénáznak, mert úgy kell, hogy van a tartályon egy fül, annál fogva kiemeled, majd a másik kezeddel megfogod a fedelét (ki van képezve az ujjaknak a hely), majd a hüvelykujjal oldod a zárat és leveszed.
Előzmény: napalm. (5151)
Lacivill Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5162
Meg lett rendelve.............
Előzmény: tunderlala-3 (5156)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5161
igen;)
Előzmény: tunderlala-3 (5160)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5160
Ez klassz!!!:p Nagya-nak is ez van?
Előzmény: napalm. (5159)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5159
Előzmény: tunderlala-3 (5158)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5158
Most ez akkor mennyi volt/lesz? De ez nem ua., mint a Nagya porszívója akkor, vagy az? Úgy emlékeztem, hogy az jóval drágább, 40 fölött van.
Előzmény: napalm. (5157)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5157
az a 7000 huf nem volt szempont. 8 évente simán belefér;) (feltéve ha ez is kibír annyit)(hozzáteszem a mostanival sincs semmi bajom, leszámítva a porzsákos macerát).
én a márkahűséggel indoklom.
a bemutató videó alapján szimpatikusabb a samu ürítés módja.
Előzmény: tunderlala-3 (5155)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5156
Gőztisztító project hogy áll?
Előzmény: Lacivill (5152)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5155
Hát, akkor ha ez volt a szempont, akkor teljesen feleslegesen fizetsz érte többet...ha azt mondod, hogy a csendesség, akkor megérte, de emiatt nem, mert pillanatok alatt meg van....tényleg.:)
Előzmény: napalm. (5151)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5154
Nem nekem szántad, de megnéztem a link tartalmát
Nemocsó, de van. Nem istudtam hogy porszivó cucot is tartanak, pedig sokszor voltam náluk, IC-t, tranzistor-t venni. Jó cég, korrektek. Infot, adatlapot, Szerviz Manuált is adnak, ha van nekik.
Egy konkrét kérdés, hátha: A Samsung gégecső vége milyen átmérőjü? 31-es? A mostani gépek többsége ilyen, ahogy látom. Minden csökken a világba
Előzmény: nagya2 (5128)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5153
ok!
Előzmény: Lacivill (5152)
Lacivill Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5152
Kb 5 másodperc az ütitése!
Előzmény: napalm. (5151)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5151
nálam pont ez számít mennyire körülményes az ürítés. az elektrolux ezért "esett" ki.
de ennek ellenére biztos jó gép, csak ez az apró momentum ami miatt nem őt választottam.
a hang másodlagos.
Előzmény: tunderlala-3 (5150)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5150

Áh, ez valami nagyon minimális különbség lehet, ennél egyszerűbben már nem nagyon lehet, max. ha benyomsz egy gombot rajta, akkor ő önerőből kijön a helyéről, kisétál a kukához, kiürít, visszajön és helyreugrik.:)))

Szóval ez nem lényegi különbség, na de a hang!!!:p Arra majd kíváncsi leszek, nagya nagyon dícséri, hogy jó halk.:)

Előzmény: napalm. (5149)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5149
sajna samu videót nem találtam. (azt a valóságban néztem meg a nemhülyéknél).
de egyszerűbbnek tűnik.
Előzmény: tunderlala-3 (5148)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5148

Azt hittem, a samut mutatod!!:))

Az a fedele, amit le kell venni, hogy kiöntsd a dzsuvát....samunál nem levevős akkor gondolom, ez lehet a különbség, nem?

Azt nem lehet megnézni? túl nagy különbség nem lehet, annyira pillanatok műve az egész.

Na félre ne érts, ha jó halk az a porszívó, akkor jól döntöttél.:) Mennyi is most az?

Előzmény: napalm. (5147)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5147
bemutató videó
1:39-nél nézd.
Előzmény: tunderlala-3 (5145)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5146
a videón van.
samu : kiemelem a tartályt a házból (egy kis patent tartja bent), azon meg egy kis fedő van.
olyan mint az átfolyós tea főzök.
Előzmény: tunderlala-3 (5145)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5145
MIlyen oldalsó ajtó? Olyan itt sincs. És kinyitni gondolom azt is ki kell, különben nem jön ki:D
Előzmény: napalm. (5144)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5144
samuét kiveszed (nincs külön fedél meg oldalsó ajtó meg a ráktuggya!) kiöntöd.
Előzmény: tunderlala-3 (5143)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5143

Mondjuk a samut nem láttam, azt hogy kell? Ezt kiveszed egy mozdulattal, kinyitod, kiöntöd... még azzal együtt is, hogy a kinti kukába viszem kiönteni, max. 2 perc....de ez idő alatt kimegyek vele a lakásból, kinyitom, kiöntöm, bezárom, visszajövök, letörlöm egy szivaccsal a külsejét, visszarakom és meg is van is.

Belsejét én nem szoktam ganalyozni max. havonta, de inkább 2 az.:))))

Előzmény: napalm. (5142)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5142
megnéztem a markabolt.hu-n a videót és háááááát jóval macera-verább a kiürítése a samuhoz képest.
Előzmény: tunderlala-3 (5141)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5141

Mondjuk a portartály ürítés nem tudom, hogyan lehet még egyszerűbb annál is, mint az electrolux-é.....de valószínűleg jól döntöttél, ha csak a hangot nézzük, akkor is. Majd erről írj légyszi, hogy tényleg olyan halk-e?

 

Azért is van annyi a topicporszívóból, mert azért az tagadhatatlan, hogy ár-érték arányban nagyon jó.:p

Előzmény: napalm. (5140)
napalm. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 5140
;)

én is vacilláltam elég sokat a két márka között.
aztán azért (is) a samura esett a választás mert jóval egyszerűbb a portartály ürítése.
meg maradok márka hű (az előző is bevált).
Előzmény: nagya2 (5135)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5139

KÉpfeltöltés menete:

 

Tallózás >>> Feltölt (ekkor megjelenik lent bal oldalt a kép) >>>> beszúrás

 

Ennyi csak....jó éjt.:)

Előzmény: Hangszoros (5138)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5138
Na nem akarok most a barátnösdiről értekezni, mert benyaltam vagy 6üveg sört., és biztos valami baromságot irnák a legdrágább szerkezetről .... meg a burkolatáról, nevéről.
Kérdezné inkább csecsemő netező: lehet ide képet is rakni? Azért kérdezem, mert _ nem azonnal de raknák fel porszivók hangjairól spektrumképeket. Izgat a dolog - nem csak a legdrágább szerkezet..., izgat amit úgyse lehet megfejteni edigi 60 éves tapasztalat alapján- ezért méricskélni fogom, és felraknám alkalomadtán a méréseket

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5137
Banyek!!:O Ezen most nagyon nevetek!:)))) Akartam is kérdezni, mikor írtad az előzőben, hogy 60 vagy már, hogy hogy is van ez a barátnősdi, mert már említetted.... Jól bírod!;) Viszont, ha alkesz, akkor nem árt az óvatosság...:s
Előzmény: Hangszoros (5134)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5136

na majd a nyúúúúú;) szerdán hozzák;)

 

Majd infózz a hangjáról.:p Ez most akkor ua., mint Nagya porszívója?

Előzmény: napalm. (5129)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5135

Háááátttt ollam 6-8 fő a samus kontra30-40elux.

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5133)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5134
A francba. Tyúkocska rászoktatott a sör italra, Lalának szánt elözőmből, kifelejtettem: a súlyzózás után _ mivel irta, hogy a 60 nem kor_ Az utca elejéről begyüjtőttem egy 28 éves barátnöt (korához képest meglepően jól föz) meg a két fiát. Kicsit alkoholista, úgyhogy érik a csere az utca végéről egy 23 évesre, szintén két gyerekkel
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5133
jaja, a turbó fejet.
szíjja mint húsz k....?;)
na majd beszámolok!

télleg hogy állnak itten a számok?
samu vs elektro?
Előzmény: nagya2 (5132)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5132

Mármint turbó fejet??

Nem, nem kellet, me' annyira szijja, hogy nincs rá szükség:-))

Üdv Nagya

UI:osz't majd számujj be a tapasztalatrú.

Előzmény: napalm. (5130)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5131
Teawaynak köszi az Auchent
Nagyanak meg a Dysonos infot. Valamelyik cimbit, ügyfelet lehet hogy hasba akasztok, próbáljon alkudni, és elhozni. Nagyon felpiszkált, hogy miért vannak oda a masináért. Még elnézést, a Bori várért. Gyanús is volt mikor irtam, hogy valamit elbénázok. A fehérvárit is láttam igaz csak kivülről mikor eltévedvén kerestem a haverom
Taródi várban császkáltam többször is Sopronba -A látogatóimat is kapacitáltam-
A házi muzemjából van is egynéhány fotóm. A száz év felleti babakocsi nagy poén
Anyai nagyanyám 99 volt, és lehet hogy igazad van Lala, mert én is súlyzózok a lomjaimmal, a 60-al
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5130
köszönöm!
amúgy te vettél?
Előzmény: nagya2 (5128)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5129
ezen nincs annyi kosz amiért érdemes lenne a turbó fej.
a mostani porszívó is tisztára szippantja, pedig az nem egy mai gyerek (közel 10 éves szintén samu).
na majd a nyúúúúú;) szerdán hozzák;)
Előzmény: tunderlala-3 (5125)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5128
Előzmény: napalm. (5119)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5127
Nekötözködjémá!
Előzmény: Teaway (5122)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5126

Most hogy előástam a papirokat, felveszem a fapofát, és megkeresem a teamet.
Jól teszed, az egészség a legfontosabb, hajrá!:)

 

Én is próbáltam a sopron.hu-n keresni valami olyasmit, amivel keverheted, de nem találok a bory várhoz hasonlót, semmit ott....

 

Nagyapám 93 éves korában hunyt el, végig aktív volt ...úgyhogy 70, az nem kor.:)

Előzmény: Hangszoros (5123)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5125

Nálunk is ennyi kb. de mivel nem tudom mosni, így muszáj a turbó fej. A tieid moshatóak?

Én úgy szoktam, hogy kb. havonta-kéthavonta átporszívózom a turbófejjel, utána kap szőnyegtisztítót, száradás után megint porszívózás, azután adok neki a gőzzel is  és megint átszívatom (gőz az atkák miatt).

 

Ezen kívül átlag heti egyszer megyek végig rajtuk a turbófejjel, egyébként csak a sima fejjel.

Előzmény: napalm. (5121)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5124

Hali!!

A Bory vár Szfváron van nem Sopron-ba.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5123)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5123
Választhatam voln Füredet is, de a hozzáértök mondták hogy Sopront, ha tehetem.
Most hogy előástam a papirokat, felveszem a fapofát, és megkeresem a teamet.
A körzeti dokinőm olyan profi hogy mikor egy két évvel korábban a jogsi miatt voltam nála, mondta hogy erősen ajánl egy kivizsgálást. Mikor lábadoztam kiszúrta hogy nem szedem a gyógyszert, pedig akkor még csak egyet hanyagoltam. Még azt is megmondta melyiket. Azt hittem blöföl, de nem. Tulajdonképpen Neki köszönhetem az életem, mert meg akartam pucolni, mikor hivta mentöt, és kajakra elálta az utam
Még poén:
Mikor a szaniba voltam jött egy lábadozó akinek szivbilentyüt cseréltek Debrecenbe, úgy hogy nem nyitoták fel ! Katéterrel, ha jól mondom. Ő volt az első M.O.-on Az oldalán volt egy kis bevágás és onan megesett a mütét. 3 nap után már Sopronba volt.
A kimenök alatt Sopronnal, ismerkedvén, nagyon megszerettem a várost. Ki akadtam a Bori vár épitöjén, hogy 60felett, még hordta a köveket, épitette életmüvét. A segédje 70 volt! Boldog ember
Előzmény: tunderlala-3 (5116)
Teaway Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5122
"Egyik cimbim mondta hogy internetes szleng az Auschenre."

Legyen inkább Auchan.
Előzmény: Hangszoros (5112)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5121
ha jól számolom 4-6 nm szőnyegről van szó.
Előzmény: tunderlala-3 (5120)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5120

szinte csak parketta van.

akkor ezek szerint azért van szőnyeg is, ahogy nálunk is van két kicsi szőnyeg a gyerekszobákban....ezek nem rongyszőnyegek, tehát nem moshatóak, így azért nem árt az a turbó fej.

Ha mosható szőnyegeid vannak, akkor tényleg nem téma...

Előzmény: napalm. (5118)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5119
na megyek meg is rendelem;)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5118
azt hiszem megleszek nélküle;) szinte csak parketta van.
Előzmény: tunderlala-3 (5115)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5117
megnéztem, megtapiztam, megnyomkodtam, majd visszatettem a polcra.
55.000-ért vesztegetik.
noooormális??!
Előzmény: nagya2 (5113)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5116

Apósomnak volt pár éve szívműtéte (ha jól emlékszem olyan 4), azóta minden évben lent van nyáron 3 hétre Balatonfüreden egy szívszanatóriumban, ott is hasonlóan szuper minden az elmondása szerint....de ő rendszeresen jár kontrollra (Debrecenben műtötték, félévente kell visszajárnia), orvoshoz, stb., szóval gondolom, ezért is mehet évente oda, mármint küldik.

 

Nagyon elhanyagolod magad, nem lenne szabad....

Előzmény: Hangszoros (5107)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5115

De igen, mármint a topicporszívóhoz igen, de nem minden típushoz alap, és láttam, hogy külön megvásárolható, ahogy sok más minden is.

Előzmény: napalm. (5108)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5114

Hali!!

Én irtam itt:5089

Csak egy kicsit kell visszaolvasni.

A Szfvári Metróban van a szívófejhiányos Dyson(gégecső, fémcső megvan csak a fej hiányzik)

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5112)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5113

Hali!!

A nethez képest nagyon rablóssak.

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5111)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5112
Nem tudom hová tünhetett tegnap a leveled, de most elovastam
Engem is meglep hogy nem kiváncsiak rám, az elérhetőségeim változatlanok (cim, telefon)
A soproni szanatoriumnak volt egy negativumja (igaz az én hibám ) Leszokott dohányosként mentem le, és visszaszokotként jöttem vissza. A dohányzó udvar sarkon voltak a jó fejek, és korpa közé a disznó
Na de vissza a rovat témához:Tegnap bezsákoltam egy Zepter LMG 310-es akkus porszivót. Igényes jó tapintású tartós darab - kivéve a teleszkopos darab kromozását. - A 139euros árba beleférhetne, Valami jobb darab, mondjuk rozsdamentes. Természetesen (jó fajta Panasonic) az akku halot. 4cella támadt egyelöre fel. Le fogom cserélni, másfajtára, mert a lúgost olcsó tőltővel nem lehet hosszabb távon használni. Igaz hogy a savasnak kisebb a ciklusszáma, de fillérekért lehet tőltöt barkácsolni hozzá,
Na közben megfejtödött a Dyson, miért nem hozza magát, és miben voltak elsök a világon : az első porzsáknélkülit csinálták. Úgy tünik egy idom hiányzik a portartályából. A honlapjukon levő kép alapján. Mehetek kajtatni valahol egyet megnézni. A végén még megszerettem.
Irta valaki hogy a madaras Tescóba 60-ért látott. El nem tudtam képzelni hogy az hol van. Egyik cimbim mondta hogy internetes szleng az Auschenre. Egy másik irkába meg azt olvastam hogy hiányosan -szivócső, de vajon csak az eleje?- 32ért van egy. Talán meg kellenne venni .
Megyek nézzem hogy takaritógépes rovat vann-e. Abból is vagy 10darabom szét van dobálva, meg egy rakás tartozék, szivattyú, stb
Előzmény: Hangszoros (5107)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5111
ok, köszi;)
lehet kinézek a mediaba, hátha van élő példány belőle.
meg az árára is kíváncsi vagyok (mármint mennyire rablósak).
Előzmény: nagya2 (5109)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5110

Azé én egy kicsinyét jobban vigyáznék magamra!!

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5099)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5109
Igen külön is megvehető, ha hazaérek akkor lesz link is:-)
Előzmény: napalm. (5100)
napalm. Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5108
eluxihoz nem adják alapból a nagy fejet?
Előzmény: tunderlala-3 (5101)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5107
Pontositanám a mutatványt.
Nem ösjtes kezelés, hanem beültetés. Kifúrták a derekamnál a csontot, vettek csontvelöt, elvitték valahová, ahol kézimunkával elkülönitették az őssejteket ( erre késő estig vártunk), előkészitették, és berakták az elhalt szivizomra. valahogy gondolom odaragasztották
Olyan profik voltak, hogy még a helyét se éreztem a furkálásnak Este fürdésnél leesett, ázott a kötés. ( vártuk az ösejtjeinket) igy tudtam kitapogatni a pontos helyét. Ismeröseim közt van egy szólás ha valami öröm van, vagy valami jó "Segget a földhöz" Maximálisan ezt tudom mondani
Szinte erőszakkal leküldtek Sopronba szanatoriumba . 3hétre. Az egy csúcs hely. Minden szempontból. Különböző nyavalyáknak megfelelően vagy 10féle (epés, cukros stb.) menü volt. Én mindig kaptam mindenfélét pluszban -nem szabályos!- a 3hét alatt egyszer se volt rossz kaja. Fel nem tudom fogni hogy egy só meg mindenfélementes kaját hogy lehet jóizüre megcsinálni 2ágyas szobák, saját fürdőszobával, erkéllyel az egész egy arborétumba, ősparkban. -mókusok, feketék is voltak majd bejöttek az erkélyen Biztos érzed a leirtakból hogy nagyon meg voltam mindennel elégedve
Már megint, még mindig csecsemő vagyok a nettel, mert láttam valahol mikor ezt kezdtem irni valami irásod, válaszod Nem tudom megtalálni. "Ugy tudtam csak Kölnbe, Kinába csinálnak iilyet" mondat volt benne . nem tudtam elolvasni mert elcsiribáztam
Előzmény: tunderlala-3 (5104)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.13 0 0 5106

Azt hittem, külföldön voltál valahol, szomszédasszonyom a kisfiával már kétszer volt, egyszer Kínában, egyszer Kölnben. Nem tudtam, hogy már itthon is csinálnak ilyet.

Azon csodálkozom, hogy ha kísérletben vettél részt (a pénzfedezet is így lett rá), akkor hogy nem "követnek nyomon"? Úgy értem, hogy lehet, hogy évekig orvos sem lát? Ez a te szempontodból sem jó, én nem merném, vigyázz jobban magadra, ennyit megér, hogy elmész vizsgálatra....persze nem akarok okos lenni, de elég durva, ami veled történt, más állandóan az orvosnál ülne.:)))

 

Megyek, jó éjt!

Előzmény: Hangszoros (5105)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5105
A Gottsegen György Országos Kardiologiai Intézetben,A Haller úton.
Egy 30-as fiatalember volt a másik "szerencsés" Önkéntes alapon ment. Az elsök voltunk M.O.-on. Ekkoriban csináltak más módszerral Debrecenbe is kettöt Ezt nyomatták a TV-ben Barátnöm látta az adást. Az 5 milcsibe került. A mienket valamelyik biztositó által kisérletekre adott pénzből fedezték. Nem a TB pengette. Nagy disznó vagyok hogy egyszer fél év után mentem el kontrolra, MRI-re .Azóta 4-éve orvosnál nem voltam, és semmilyen gyógyszert se kajálok
Most azért lettem képbe, mert kérdezted, és elö kellett venni a papirt.
Piszokul elkapott a büntudat

Előzmény: tunderlala-3 (5104)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5104

mert az ügyfeleivel kitárgyalják hogy melhártyagyulladása van

Ez olyan volt kb., mint amikor a különböző babás oldalakon anyukák diagnosztizálnak, majd pedig távgyógyítanak :s....ahelyett, hogy orvoshoz vinnék a gyereket.

 

Nagyon sajnálom, hogy így jártál, és remélem, hogy jobban leszel! Őssejtkezelésen voltál? Hol?

Előzmény: Hangszoros (5103)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5103
Igy jár aki olyan hülye, hogy infraktussal több napot dolgozik, mert az ügyfeleivel kitárgyalják hogy melhártyagyulladása van, miközben majd megeszi a franc éjszaként úgy szúr a melkasa
Előzmény: tunderlala-3 (5102)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5102
Jesszus!:O Vigyázz magadra!
Előzmény: Hangszoros (5099)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5101
Biztosan kapható hozzá, electrolux-nál is rendelhető külön, gondolom, a többinél ugyanúgy.
Előzmény: napalm. (5100)
napalm. Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5100
de az külön is megvásárolható nem?
mintha olvastam volna itt valahol hogy olyan ~6000 huf körül van.
Előzmény: nagya2 (5097)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5099
Köszi a cimet, és a korábbi ajánlatod a meghalgatásra. Mióta elhalt szivem 53%-a nem nagyon mászkálók. Meg köne nézetnem hogy az ősejtes kisérlettől hány százalék jött vissza
Előzmény: nagya2 (5095)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5098

Van hozzá turbokefe(sc9150), de csak kicsi, a kárpitokhoz.

 

És ez nem árt a kárpitnak?

Előzmény: nagya2 (5097)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5097

Hali!!

Van hozzá turbokefe(sc9150), de csak kicsi, a kárpitokhoz.

Nagy turbókefe csak az sc9560-as nak van.

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5096)
napalm. Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5096
köszi az infót!
valószínű netes rendelés lesz (edigital), sok mindent vásároltam már tőlük.
ehhez jár turbó kefe is? jófajta?;)
(köszi a felajánlást a megtekintéssel kapcsolatban)
Előzmény: nagya2 (5088)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5095

Hali!!!

Itt megtalálsz mindent.

http://www.samsung.com/uk/silencio/index.html

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5094)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5094
Irtam hogy csecsemő vagyok net ügyekben. Voltam a Samsung lapján, de nem láttam hangképeket, pedig nagyon kiváncsi vagyok. Arra is hogy mérik, mert rászoknék a méricskélésre, hogy ne csak a hangszoróimat mérjem.
A kedvenc porszivóm (az NDK-ás iparit azért nem berhellem, mert megkellene a zaját mérni igy 20-on évesen, és felújitás után, jó kis amerikai csapágyazás, új szilentek, stb. Annak idején a Terophon nevü zajcsökkentővel jelentös halkulást okoztam a szerkentyünek
Huh a Dysonnak ilyen húzós az ára ? Lomistól vettem. Azért dobhatták ki, mert a gégecső vége kitöredezett, és hiányzott az egyik kiskerék Piszok jól megcsináltam kromozott fémcsővel, gömbkerékkel. Akkor még nem tudtam hogy 10-en akárhány fontért külön lehet venni az elejét. kiskereke, meg 3 fontért. Mostmár mindegy, mert szükségből megcsináltam. Tuningolásnak is beillik a mutatvány. Szándékomban áll a Dysonnal trafikálni, mert a honlapjukon mintha másfajta lenne a portartály. Egy aerrodinamikai remekmű, csak valahogy nem hozza magát. Lehet hogy továbbfejlesztették, és azt látom a mostani DCO2 képén. Az lehet hogy hatásos, és nem kell a Hepát állandóan fújkálni. Egyébbként meglepően csendes
Ha tudnám kezelni ezt a netesdit felraknám a fotókat, a Dyson+AL-ről
Agyalok hogy a sokféle marhaságaimat,( különböző témakörökből ) közkincsé tesszem valami képtárba. PL képtár.hu
Előzmény: nagya2 (5093)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5093

A honlapon van mellette egy grafikon milyen hangosak a különböző hanképek, meg  meg is lehet hallgatni, na ott már markánsan kijönnek a különbségek.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5086)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5092

Valóban, a fehérvári püspökségen is használják, mondta anyám.

Én meg kontráztam neki: imádkoznak is eleget melléje, hogy tiszta legyen a szőnyeg:-))

Üdv Nagya

Előzmény: tunderlala-3 (5080)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5091

Hali!!

Gyere el szivessen megmutatom milyen hangos:-))

Vagy Skypon keress(nagya21)és akkor élőben hallhatod.(a többiekre is vonatkozik)

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5086)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5090

A Garanciát a Samu honlapon is 2 évre irják(a gar jegyen csak 1 év van, de felhivtam a samut és ottan megerősítették a 2évet).

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5085)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5089

Hali!!

A porleválasztó ciklonrendszert koppintották, nem a teljes porszívót.

A fehérvári Metróban van egy szívófejhiányos Dyson 32000-ért, meg a Madaras Tescoban is láttam eggyet 60000-ért.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5082)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5088

Hali!!

A Photohall-ba, de már nem forgalmazzák, a neten fenn van sztem onnan rendelj, ha kiváncsi vagy rá akkor szivessen megmutatom.

Üdv Nagya

Előzmény: napalm. (5081)
napalm. Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5087
érik a samu, érik;) egyre jobban szimpatikus.
még megvárom nagya2 mit mond.
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5086
Úgy látszik fejlödőképes vagyok mert rájöttem hogy a samu az a Samsung. Néztem a 9150 adatait, de a zajával nem tudok mit kezdeni, mert A szürővel adták meg a 73dB-t. A többik sulyozatlan adatot közöltek.
Derültem a Bosch szivóteljesitményén miszerint 1900Watt a 2100Watt áramfelvételből. Na ilyenre vágyok.

Legközelebb már az lesz hogy csináljunk huzatot és a porszivó termeli az áramot
napalm. Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5085
akkor valószínű elírták az egy évvel.
Előzmény: CornFake (5084)
CornFake Creative Commons License 2009.07.12 0 0 5084
erdekes, erre 2 van
Előzmény: napalm. (5083)
napalm. Creative Commons License 2009.07.11 0 0 5083
érdekes ez a samu garancia.
a gyártó honlapján két évet ír a porszívóra, de pölö az edigital csak egy évet.
edigital
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.11 0 0 5082
Szépeket Nagya
Segithetnél megtalálni a Samut, esetleg azt is tudod melyik Dyson modelt koppintoták?
A Dysont mikor kerestem 815FR-ként nem leltem. DCO2-re egyből meglett.
Itthon árultak Dysont?
További szépeket A L
Előzmény: nagya2 (5079)
napalm. Creative Commons License 2009.07.11 0 0 5081
szia!
merre vetted fehérváron a samut?
Előzmény: nagya2 (5079)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 5080
Ne tessék szidni, tök jól lehet rajta ugrálni, még a nagydarab ügynököt is jól elbírta.:p ...de ennyi!:D :D
Előzmény: nagya2 (5079)
nagya2 Creative Commons License 2009.07.10 0 0 5079

Hali!!

A Lux egy szar. no komment

Nekem Dyson koppintott Samum van halk(sc9150), nagyon jól szív.

Üdv Nagya

Előzmény: Hangszoros (5077)
Teaway Creative Commons License 2009.07.10 0 0 5078
Na igen, de nagyságrendileg stimmel...
Előzmény: napalm. (5074)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.10 0 0 5077
Az egyik: Deawo RCC 2508BR Elönyére hogy ha jól tele van is még sziv, de a szivacs alapú előszüröje rendesen fogyasztja a levegöt mire letisztul. Kiváncsi vagyok hogy a mütétre váró Deawoba (RCC 9508HR) is 1200-es motor van-e?.Ezen is hatalmas 1800Watt virit Ezt itthol nem forgalmazták. A gégecső végén a vezérlő, anélkül nem is meggy. Természetesen semmi sem csereszabatos a másikkal.
A másik egy extra kinézetü Dyson DCO2-es. Valamiben az első volt a világon honlapjuk szerint. Miután megpatkoltam a gégecsőve végét fémcsővel, tettem bele két gömbkereket, a kicsi gyári helyet, már majdnem jól használható. Még a nagykeréknél kell matatni hogy frankó leggyen. Túl alacsony nem tetszik hogy szönyegszélnél akadozik. Nagyon érzi ha tele van a Hepa.Naggyon jó a tömitetsége, a kerekeknél egyébb illesztéseknél, nincs por. Bezzeg a Deawo! Egész teste tiszta por bevetés után
Na ennek az első Hepáját lehet fújkálni. Visszont nagyon hatásos, mert a másdikat ritkán kell. Tegnap néztem a honlapjukat. Pozitiv, hogy mindent lehet kapni hozzá. Akkár antibakteriális Hepát is. Valószinü hogy kórházi alkalmazásra
Kiváncsi vagyok hogy egy 1100-as Luxról mi lesz a véleményem.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5076
Azért a biztonság kedvéért annak is nézz már utána, hogy ilyen zajszintek mellett melyik porszívó mit tud, azaz: mekkora szívóteljesítmény mellett adja ezt a zajértéket...
Csak a tisztánlátás végett:)))
Előzmény: Hangszoros (5073)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5075

Ez a tuti hepaszürő! Amit néhány bevetés után hülyére kell kompressorral fújkálni, hogy a szivóhatás maradjon

Hát, nem tudom, miről beszélsz, milyen "modern Csodát" használsz, de az én porszívóm 2 éves lesz októberben, naponta-kétnaponta porszívózok vele 120 m2-t, és talán már most kezdem észrevenni, hogy mintha nem szívna annyira, mint eleinte.

Sosem fújkáltam a hepát, 2x volt átöblítve vízzel, ennyi.

Előzmény: Hangszoros (5071)
napalm. Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5074
elég pontatlanok az árak.
Előzmény: Teaway (5059)
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5073
Bocsi a Philips 78dB
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5072
Érdekesség:
A 60rúgós nagyon csendesnek mondott Philipsre 79dB-t irnak, a lenézett ETA 79dB. a favorizált Lux 82dB =+3deciBell vagyis 2Xolyan hangos! Jó-jó nem mindegy milyen a spektrum képe a zajnak, mert nagyon tudja befolyásolni a hangoság érzetet, és idegállapotot
De azért elgondolkodtató
Hangszoros Creative Commons License 2009.07.09 0 0 5071
Fél évig nem neteztem, úgyhogy újra csecsemő vagyok nethasználatban, de nem a porszivóügyekben
Azóta tovább mélyült bennem néhány újabb darab kiprobálása következtébe, hogy nincs jó porszivó. Talán a központi porszivó az egyetlen megoldás. Ezt még nem probáltam
Vagyis vagy fusizik magának az ember, vagy nem lessz normális darabja
A mai modern csodákkal még azt se lehet megcsinálni hogy a fujó csőbe bedug egy plusz csövet és kihajitja a másik végét az ablakon. Ez a tuti hepaszürő! Amit néhány bevetés után hülyére kell kompressorral fújkálni, hogy a szivóhatás maradjon
Jó,jó kicsit macera a csöveket kerülgetni, de hatásos.
Két modern csodát használok 7-8 hónapja, Háromszor annyi port nyeltem a szürök tisztogatása folytán, mint elötte
A 80-as évektől igy müködött az NDK iparinak mondott -tényleg az mert most is meggy kicsit hangos az elöregedett gumi szilentek miatt, és még csak egyszer csapágyaztam.
Volt rá esett hogy 2napig ment egyfolytában kikapcsolás nélkül, nem meleg ! langyos volt.
Fel vadászom az udvaron, (mikor kiraktam jó volt) És generál egy két tesójával eggyütt
Azon is külön esszem a kefét hogy a gégecsővek, fejek még véletlenül se passzolnak azonos gyártónál se egymással. Van vagy 40 fajta gégecsövem, mégis átalakitott kelett berhelnem, a boldogsághoz
Azon nem is csodálkozom hogy hatalmas betükkel 1800Wattos Deawoba, 1200 es motor van 1000Wattos max áramfelvételel
Lehet hogy kellenne valami mit mivel hogyan miért rovatot (divatosan mondva topicot) csinálni?
Azzal kezdeném hogy néhány modell alkalmas a forgásirányváltásra, mert nem kell félni hogy lelazul a rotor, és megmarja a müanyagházat (szegény Deawo ezért hangoskodott). Igy hatásos öntisztulást lehetne elérni egyszeri beruházással (egy kapcsoló plusz munka)
Hozzáértök mondják hogy bunkóság hosszú topicot irni... Jól belehúztam
Üdv mindenkinek Androvics László

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 5070
Azért az igazsághoz hozzá tartozik, ne tűnjön úgy, hogy leszólom, mert nem....szóval,  hogy a topic porszívóra nem lehet azt mondani, hogy bosszantóan hangos lenne, vagy visítana, szóval nincs fülsértő és túl hangos hangja sem...az előző 3-4 porszívómhoz képest mindenképpen klasszisokkal jobb....de VAN hangja, ami tagadhatatlanul porszívóhang, és ezt rühellik de nagyon. Pl. tv-t nem lehet hallani mellette, ha csak nem veszed hangosra nagyon, vagy telefonálást is zavarja....Philips-nél ez nem probléma?
Előzmény: Törölt nick (5068)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 5069

Megnézem majd, köszi....ha Egerben találok boltban ilyet egyáltalán :s ...ha nem, akkor megyek hozzád, vigyázat, porszívózok!:D

 

Na azt azért nem várom, hogy porszívózzon is, erről már rég letettem:)))...csak legalább ne pampogjon miatta se ő, se a fiam...ma is le lettem bacva, hogy két napja porszívóztam, minek mámegint????? És ezt a 12 évesem....nemhogy csinálná. :s :D Ha egyszer csupa morzsa volt minden...

Előzmény: Törölt nick (5068)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5068
De le ám! Mivel férfi létemre bármilyen meglepő, de én porszívózok! Már egyszer leírtam: a régi kalapszar porszívónk iszonyatosan hangos volt, visított, mint állat, és nem szívott. Ezért aztán sosem porszívóztam, feleségem meg nem igazán örült ennek. Mikor ezt választottuk, ez is szempont volt.
Egyébként érdemes kipróbálni, tényleg halk.
Előzmény: tunderlala-3 (5067)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5067

Leteszed a nagyesküt, hogy baromi halk??:))) Vájtfülű, porszívóérzékeny pasiknak se zavaró? Mert a topicporszívó hangja nem engem zavar, hanem azuramat, de őt MINDEN porszívó hangja zavarja...szerintem már  a látványa is.:D

Mert akkor most jól  rákeresek és berakom kedvencekbe, ha egyszer szükség lesz rá...akkor lesz csere, ha a jelenlegi elromlik majd egyszer.

Előzmény: Törölt nick (5064)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5066
Nekem írta, nálam meg nincs 25 ezres keret, nem nézted biztos, kinek szólt a hsz.:)
Előzmény: Teaway (5065)
Teaway Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5065
Az a baj, hogy nem fér bele az említett 25ezres keretbe.
Előzmény: Törölt nick (5064)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.07 0 0 5064
Ha kimondottan halk porszívót akarsz, vegyél philips fc 9174-et. Drágább jóval, mint a többiek kedvence, de tényleg röhejesen halk gép, alacsonyabb teljesítményfokozaton zavaróbb a motorhangnál az a rengeteg levegő, amit beszív:) Mindamellett atom szívóerő, nagy porzsák, hepa13 szűrő, hosszú hálózati csatlakozó, hosszú gégecső, turbófej...
Nagyon jó gép.
Előzmény: tunderlala-3 (5062)
Teaway Creative Commons License 2009.07.03 0 0 5063
Ha majd írsz róla, akkor te is felkerülsz a listára. Lásd az #5032. hozzászólást.
Előzmény: HorvaathPeeter (5061)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.03 0 0 5062

Jó, majd infózz, hogy tetszik!:)

 

Még annyit azért, hogy ha kimondottan HALK porszívót keresel esetleg, akkor nem ez lesz a te géped...bár azok már jóval drágább kategória azért.:p

Szóval azért nem árt, ha meghallgatod a hangját a boltban.

Előzmény: HorvaathPeeter (5061)
HorvaathPeeter Creative Commons License 2009.07.03 0 0 5061
Köszönöm szépen a gyors válaszokat! Remélem jövőhéten már ilyennel porszívózhatok! ;)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 5060
Akkor az annyi, amit belőtt magának árban.:p
Előzmény: Teaway (5059)
Teaway Creative Commons License 2009.07.02 0 0 5059
"nem néztem mostanában hol tart..."

[link]
Előzmény: tunderlala-3 (5058)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.07.02 0 0 5058

kb 120 m2-n.

 

Ne vegyél valami occsót, mert állandóan leáll majd túlmelegedés miatt. Mi is 120 m2-en vagyunk, a topicporszívó bírja egyhuzamban, pihi nélkül.:p

Kb. jól lőtted be az árat, talán egy picit kell hozzátenni, nem néztem mostanában hol tart...

electrolux zcx6440

Előzmény: HorvaathPeeter (5056)
Teaway Creative Commons License 2009.07.02 0 0 5057
Ráteszel még egy ezrest és topicporszívó.
Előzmény: HorvaathPeeter (5056)
HorvaathPeeter Creative Commons License 2009.07.02 0 0 5056
Sziasztok! Segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni. A hetekben tervezem új porszívó vásárlását. Főként a porzsák nélküli, és 25.000 forint alatti porszívók érdekelnének. Ti mit ajánlanátok?
Heti egyszeri használat, kb 120 m2-n.
Teaway Creative Commons License 2009.07.01 0 0 5055
Igen, ezzel a névvel mindenhol én vagyok:)
Előzmény: párizsilány (5049)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5054
Nah én is olyat néztem most ki a változatosság kedvéért, majd gyere a mániásba olajsütő témában.:p :)
Előzmény: nagya2 (5053)
nagya2 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5053

Na hogy ragozzam Meszipeti:-)

Nekünk már jó ideje egy Delonghi Rotofritunk van, ami 1 lityi olajjal üzemel, és leeresztő cuclija is van (jut eszembe 7 év után ez elszakadt kell vennem eggyet), és nagyon megvagyunk elégedve vele, főleg hogy ilyen takarékossan bánik az olajjal.

Nézz utána nagyom tom ajánlani.

Üdv Nagya

Előzmény: meszipeti (5048)
nagya2 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5052
Előzmény: meszipeti (5048)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5051

Jah, nem gáz...örüljenek a mai gazdasági helyzetben, hogy legalább egy fritut veszel...de szerintem mondd vissza azt is, vegyél nagyobb kapacitásút inkább.:D:D

Ha már mérgelődnek, legyen miért.;)))

Előzmény: meszipeti (5048)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5050

Zekiék meg csak rosszat mondtak a samuról még anno.

Zeki a mielét szidta.:)) Samsungból is van, ami nem jó, de más típus attól még lehet szuper...ez szerintem sok márkánál így van.:p

Előzmény: meszipeti (5048)
párizsilány Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5049
Bocs, nem írtam oda, hogy a mosogatógép fórum.Tehát ott nézegettem utoljára.
Előzmény: Teaway (5037)
meszipeti Creative Commons License 2009.06.28 0 0 5048
Már végkép nem tudom. De most meg ezt néztem ki régóta ez volt az első amire azt mondtam hogy ok..... De már meg nem gáz hogy megvan rendelve és azt mondom hogy boccs nem kell csak a fritőz.??? Zekiék meg csak rosszat mondtak a samuról még anno.
Előzmény: tunderlala-3 (5047)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5047

Petya aszonta, hogy úgy írják róla, hogy "akár porszívózás közben is tisztítható"...igaz, hogy addig nem szív, de gombnyomásra megtisztogatja saját magát. Utána folytathatod a porszívózást.

 

Na de milyenmáez??? Hogy egyáltalán ilyet írnak, hgoy porszívózás közben?? Nem lehet vele egy húzásra végigporszívózni a lakást, közben is tisztogatni kell? Még ha saját magának csinyájjja, akkoris...nekem nem kéne.

Előzmény: Teaway (5046)
Teaway Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5046
Azt írja a használati, hogy vízben kell mosni, utána szárítani...
Előzmény: tunderlala-3 (5045)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5045
De kiporolgatja magának!:p :D
Előzmény: Teaway (5044)
Teaway Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5044
A Samsung-ot.
A Philips-ben az az idegesítő hengerszűrő van:(
Előzmény: meszipeti (5039)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5043

És milyen jól jártál vele, ugye? :p Mármint, a mosógéppel.:)

A porszívóval meg nem hallgattál ránk (nem csak én ajánlottam), meg is jártad...úgyhogy vedd a 6440-et, nehogy megint az előző hibába ess!:D És még pénzt is spórolsz.:)

Előzmény: meszipeti (5042)
meszipeti Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5042
Amúgy akkor basztam el mikor te megvetted és utánnad nem vettem meg én is hanem ezt vettem. Az volt egy rossz döntés.Amúgy az aeget is miattad vettem meg kb...:D
Eszembe nem jutott volna. Már rég a siemens lenne itthon.:D
Előzmény: tunderlala-3 (5040)
meszipeti Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5041
Nem lesz electrolux...:D
Ha az lenne ráírva hogy xy nem electrolux biztos hogy az lenne...:D
Előzmény: tunderlala-3 (5040)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5040
Tudod, mit? Csak hogy legyen x-edik verziód is ;) .....vedd a 6440-et, spórolsz egy valag pénzt, úgyis kell  még a mosogatódba is...nah?:D
Előzmény: meszipeti (5039)
meszipeti Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5039
Teaway, segíts nekem!!!
Te melyik porszívót vennéd meg???
Philips fc9222 vagy samsung sc9150. A philipset megrendeltem de lehet hogy vissza mondom. Nekem eddig az volt a szimpatikus de lebeszélnek róla. Már most döntésképtelen vagyok. Te tudsz nekem segíteni talán...:D
Teaway Creative Commons License 2009.06.27 0 0 5038





Electrolux ZCX 6205
Teaway Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5037
Hol az az "ott"?

Persze, már neten rendelünk, az a kényelmes, mert házhoz jön.
Előzmény: párizsilány (5036)
párizsilány Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5036
Köszi, tényleg jól működik. Hát mindig arra járok, ahol valami érdekel.Pl. mosogatógépet vettünk legutóbb, ott is körülnéztem. Te vagy az a bizonyos Teaway aki ott is fórumozik ugye? Hát azzal a géppel is meg vagyok elégedve. És ami a lényeg, hogy mindegyiket neten rendeltük, és minden rendben volt és van is. Sokkal olcsóbb így minden,pedig először féltem tőle!Úgyhogy nyugodtan ajánlom mindenkinek.
Előzmény: Teaway (5034)
Mercutio_ Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5035

A két "topic best-of" leírását elolvastam, meggyőző DE momentán másnak nagyobb a prioritása ezért ezt az egyszerűbb (szintén samsung) modellt néztem ki, szól-e valami ellene?

 

http://www.edigital.hu/Porzsakos_porszivo/Samsung_SC4110_porzsakos_porszivo-p38541.html

 

Használat: laminát parketta és járólappal burkolt 85 m2 alapterületű lakásban, + 2 kicsi futószőnyeg van.

Előzmény: Nyekurity_ (4871)
Teaway Creative Commons License 2009.06.26 0 0 5034
Bizony hogy rég jártál erre...örülök, hogy jól működik a porszívód!
Előzmény: párizsilány (5033)
párizsilány Creative Commons License 2009.06.25 0 0 5033
Sziasztok!
Már régen jártam itt ezen az oldalon, de most újra idenéztem.Örömmel látom, hogy a listán fent vagyok. És örömmel mondhatom, hogy a porszívómmal is teljes mértékben meg vagyok elégedve. Már meg van pár hónapja, de nem cserélném el másra.
Úgyhogy én csak ajánlani tudom a 6440-eset bárkinek.Mióta megvan, komolyan öröm a takarítás.Tök könnyű, és olyan jó nézni, hogy csak tolom magam előtt és csak úgy szív be mindenféle szöszt, koszt. Nekünk is nagy a lakás , bedugom a hosszabítóba és csak a végén kapcsolom ki, ha már végeztem.Végig megyek az egész lakáson.
Úgyhogy mégegyszer csak ajánlom mindenkinek!
Teaway Creative Commons License 2009.06.24 0 0 5032
Topiclista:

6205

tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

6440

Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk
Előzmény: luciferk (5031)
luciferk Creative Commons License 2009.06.24 0 0 5031
Tegnap meghozta futár a 6440 porszívót, egy jó fél órás porszívózás utáni véleményem, hogy nagyon jó porszívó, a hangja is tűrhető halottam már jóval hangosabb porszívót.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 5030

Szia Béla!:)

 

Köszönöm, akkor 13-ast rendelek bele majd.:p

Előzmény: Egyen Bela (5029)
Egyen Bela Creative Commons License 2009.06.22 0 0 5029
  • A markabolt.hu-n nézegetve a tartozékokat feltűnt, hogy a HEPA12 és HEPA13 a képen hasonló méretű. Beleillik a HEPA13-as filter a ZCX 6440-be? Vagy a képek csak tájékoztató jellegűek?
  • Na én is ezt szeretném tudni, hogy ugyanaz a háza mindkettőnek? Mert akkor én is 13-ast veszek bele, na nem mintha a 12 ne vált volna be, senkinek semmi baja az allergiájával, kop-kop.

Szia Lala!

 

Azt a választ kaptam a porzsakfutar.hu-tól, hogy a méretük megegyezik.

Sőt még az áruk is :) Ezért érdemes 13-ast venni hozzá.

 

Előzmény: tunderlala-3 (4995)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5028
Mint írtam, sajnos nem tudom, ennyit írt nekem is Zeki.
Előzmény: CornFake (5026)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5027

Igen, itt napi használatban van, és azért nem olyan kicsi a ház, 120 m2.

Egyszerre szoktam végigmenni rajta, pihentetés nem kell neki, még sosem melegedett túl.

 

Arra gondoltam, talán az volt a gond  náluk, hogy zugig volt esetleg a tartály....de azóta írta, mi történt, így azért érthető...

Előzmény: luciferk (5022)
CornFake Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5026
off
erdekes,ma 3 ilyen emberrel is talalkoztam
mivanitt??
on
Előzmény: tunderlala-3 (5024)
luciferk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5025
Nagy valószínűséggel úgy néz ki, hogy jövőhét kedden én is belépek a 6440-es tulajok táborába. Nemrég jött a postafiókomba az Elektrolux márkaboltos hírlevél melyben írják, hogy június 25-ig 10%-kal olcsóbban adják a raktáron levő termékeket és kisgépek esetén ingyenes házhoz szállítás is van.Nosza felugrottam a weblapjukra rá néztem az adott porszívóra és az árára, -10%-kal 25.110Ft ingyenes kiszállítással.Regisztráltam és megrendeltem, fél óra múlva már hívott a vevőszolgálatuk, hogy jövő hét kedd délelőtt hozzák a porszívót.Őszre lett tervezve a beszerzése de a -10% és az ingyenes kiszállítás valamint a július 1-től várható 5% áfa emelés végett előbbre hoztuk a vásárlást. :)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5024
 

Sziasztok!

 

Most írt nekem Zeki azzal a kéréssel, hogy írjam be a topicba, hogy többet nem lesz, mert tele a hócipője a modikkal, tegnap éjjel az összes nickjét töröltette az index-ről.

 

Ezért, ha valaki keresné, tőle várna segítséget, akkor már nincs....sajnálom.:(

 

Többet nem tudok az egészről, ennyit írt nekem, úgyhogy ne is kérdezzétek, mi történt, mert nem tudom....

 

Üdvözlettel,

Lala

Törölt nick Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5023
Valószínű, mert hugom bevallotta, hogy a vanish szőnyegtisztító port akarta kiszivatni vele, fej nélkül, csak csövet rányomva.
Előzmény: Lacivill (5019)
luciferk Creative Commons License 2009.06.21 0 0 5022
Biztosan túlmelegedett és a motor védő bimetál lekapcsolta a motort az áramról, visszahűlés után lehet porszívózni tovább, bár a laláék elég intenzíven használják a porszívót de nem igen írtak ilyet evvel kapcsolatban.
Előzmény: CornFake (5021)
CornFake Creative Commons License 2009.06.20 0 0 5021
jo,de sztem nem lehet hogy tulmelegedett?:D
Előzmény: Teaway (5020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!