Keresés

Részletes keresés

prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66864

ez nagyon ok!

Előzmény: Kuruc71 (66863)
Kuruc71 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66863

Nem, nem ertenek hozza valoban :-)

 

100 ev alatt a semmibol a G8 ba kerultek. Raadusl meg vannak gyozodve arrol hogy a seregre koltott minden cent megeri mert szukseguk van egy seregre aki megvedi az orszagot.

 

Hulyek ezek ugy ahogy van. Az mas kerdes is ha igy felytatjak ( folytatjuk ) akkor meg jo darabig "szenvedhetjuk" a hulyesegeink gyumolcseit.

 

 

A tiszti iskolasok nallunk toltenek 2 honapot csapatgyakorlaton. Egyszemelyes szobakban vannak elszallasolva es volt alkalmam harmojukkal eltolteni egy egy hetet mint mellerendelt laktanyakalauz. ( eleg nagy a laktanyank cca 5x5 km es teruleten fekszik ) Az tunt fel hogy mindegyik hataridonaplojan volt egy ugyan olyan matrica ami egy pingvint abrazolt. Kerdeztem hogy honnan a pingvin. Elmondtak hogy a kikepzesukon kaptak a parancsnokuktol motivacionak, aki e szavakkal adta oda nekik :

 

" Jegyezzek meg ! A legjobb technikat es kikepzest kapjak ettol az orszagtol ami csak elerheto. Cserebe onoknek a maximumot kell nyujtani mert ha onok rosszul vegzik a munkajukat akkor csak az Antarktiszra tudunk visszavonulni a pingvinek melle " Azt is elmondtak ( es erre buszke voltam ), hogy senki nem nevetett .

 

A partraszallo hajokapacitas donto ebben a tersegben mert ahoz hogy meglegyen a legifoleny Au folott ahoz uralni keel az osszes kornyekbeli sziget repteret is "bammmmeg" eseten. Az az el kell tudni foglalni oket hogy a gaz ellennek ne legyen egy "Maltaja" . Ket hajonk a harombol egy muszaki hiba illetve korrozio miatt hirtelen kiesett ( HMAS MANOORA , KANIMBLA ) rovid tanakodas utan mivel van egy ev res a kijavitasig , elszaladtak a Britekhez es inkabb megvettek a HMS LARGS BAY hajot mert az orszagot nem kockaztatjak.

 

Mas szemlelet, mas gondolkodas.

 

Előzmény: Volt tüzér (66862)
Volt tüzér Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66862

Ezek az ausztrálok nem értenek hozzá. Bezzeg mi...

Előzmény: Kuruc71 (66855)
Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66861

Valaki azt kérdezte tőlem, hogy mondjam meg mit kéne csinálni!

Pl. nem kéne felszámolni a Bolyai kart addig, amíg nincs életpályamodell.
Aztán ahhoz igazítani a képzést.

Az életpályamodellhez meg kéne kérdezni a mai katonák véleményét is nem csak a katonai tanácsadókét.

A döntéseket szakemberekre kellene bízni. Hogy ki a szakember azt ne a hosszú nyelve döntse el, hanem objektíven mérhető eredmények.

A döntést és vele a felelősséget le kell vinni olyan alacson szintre, amennyire csak lehet. Így mindenki arról dönt, amihez ért. Ez persze jelentősen csökkentené a hatalom hatalmát, de az országnak nagyon jó lenne. Mindenkinek lenne önbecsülése. Mindenki felelősen döntene, mert a következmények rá szállnának. Nem lennénk többé következmények nélküli ország!

Ja és azokat a katonai ügyészeket akik pl. Papp Gyulát háborús fosztogatással vádolták meg azonnal leváltani. Akik ok nélkül hurcoltak meg embereket! Ő is egyszemélyi felelős! Ne a politika mondja meg kit akar bűnösnek látni! Mert ezt koncepciónak hívják! És ne tűnhessenek el a feljelentő iratok, vagy legyen azért is felelős valaki! Legyen neki is szakmája és felelőssége!  EZ FONTOSABB AZ Ő ESETÜKBEN mint, hogy hogy szerepelnek a lövészeten.

Ami még fontos, a mocskos politikának ki kéne szállni a szakmából!
Mert a katonai hivatás becsületét nem tudják, pláne, ha nem is akarják a politikusok visszaállítani. Mert ők azzal szereznek maguknak jó pontokat, hogy másokat lejáratnak. Ezt jó lenne, ha egymással játszanák nem velünk.

Ezért pedig küzdeni kell! Legközelebb a tüntetésen, aztán a mindennapokban. Nem csak lapítani, és várni, hogy a gonosz átadja a hatalmat a jónak.

Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66860

És teljesen mindegy, hogy a katonaorvosnak van e kézifegyvere és tudja-e használni, ha az országnak nincs semmije!

Nem hiszem, hogy a tábori káplánnak kéne megvédeni ezt az országot a pisztolyával.

Amíg nincs haditechnika mindegy, hogy van-e kézi fegyvere a katonának. Mert csak ágyútölteléknek lesz jó! MAJDNEM MINDEGY, HOGY PUSKÁVAL , VAGY CSÚZLIVAL MEGYÜNK A TANKOK ELLEN!

 

Amíg nincs hozzáértő a technikához, addig nem tudja megmondani mit vegyünk.

Vagy nem is kell, mert még véleménye lenne a vezetés döntéséről, az pedig PolPot-nak nem esne jól. Úgyhogy számoljuk fel a maradék képzést is, és akkor ha jönne egy demokratikus vezető, annak sem lesz kit megkérdezni, mert nem ért már senki semmihez!

prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66859

helyes! :-)

Előzmény: Kuruc71 (66855)
Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66858

Hogy is van ez?

Aki az egyetemre a HM-nek, az államnak, "belopta" az eszközöket, a hallgatókat és a szakembereket az korrupt! Aki meg kilopta mindezt magának és a haveroknak lakásfelújításokon és kiutalásokon kersztül az a tisztakezű!

Aki szerződéseket kötött és fizetett az elvégzett munkáért az korrupt, mert a minisztériumban meg az EI-nél korrupt szerződéseket kötöttek. Ő nem köt szerződést az óraadókkal már 2 hónapja, dolgoznak neki ingyen, ki tudja valaha kifizetik-e őket, az nem korrupt, az a honvédség jövőjét építi.
Mit szóltok ehhez a jövőhöz?

Azért mert akik a táskákat hordják a minisztériumban 30 évesen ezredesek netán tábornokok lesznek, majd fiatalon magas nyugdíjba mennek. (A mostani kabinetfőnök úgy ment előre a ranglétrán mint egy rakéta.) Azok javasolják hogy vegyék el azoktól a szolgálati nyugdíjat, akik valóban megszolgálták.

Azért, mert a katonai vezető úgy gondolja, a vezetéshez nem kell egyetem (az ilyenhez nem is!). Megszünteti az egyetemet. 70 évesen én sem akarnék diplomát szerezni! De gondolt arra, hogy vannak mások is ebben az országban rajta kívül?

Hogy nincs hadra fogható haditechnikánk, az annak köszönhető, hogy az ilyen vezetők döntöttek. Akik nem értenek semmihez (a mások és az ország tönkretételén kívül). És nem is engednek  még a közelükbe sem hozzáértőket.

A szóbeszéd szerint a főigazgató maga dicsekedett vele, hogy nála jobban senki nem tud másokat ellehetetleníteni. Ilyen vezető kell az országnak a hadseregnek hadd féljen mindenki! Akkor mejd engedelmeskednek! Ha nem nekik, hát majd az új megszállóknak, mert megvédeni nem tudjuk magunkat!

Csináljunk Ludovika Akadémiát! Majd ott megtanulják mi a fegyelem! Aztán jöhet a Don kanyar! A meleg szobából kiadott parancsot a most kiképzett Jány utódok maradéktalanul végrehajtják, a katonáink meg úgysem jók másra, csak hogy életüket adják a parancsot végrehajtva.

Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66857

A jelenlegi "demokratikus" vezetés jó példa erre.

Nyíltan kineveznek egy az 50-es években beidomított, Moszkvában diplomázott miniszteri biztosnak, felelősség nélkül, aki leváltat (mint főtanácsadó) minden vezetőt jobb esetben arra hivatkozva, hogy nem tudták megakadályozni a korrupciót, rosszabb esetben hogy mindenki más korrupt rajta kívül.

Úgy hoz döntéseket, hogy rá nem vonatkozik a szolgálati fegyelem, a számonkérhetőség. Ő nem hivatásos, de tejhatalommal játszhat a hivatásosok egyszemélyi felelősségével, tisztességével, munkájával, nyugdíjával...

Aztán kiderül, hogy az általa leváltott volt VK főnök nem privatizált terepjárót, nem újított luxus lakást magának, míg ő igen, ha a korábban belinkelt nol cikkre gondolunk.

Mégis az előző VK főnök ment kényszernyugdíjba (sok más társával együtt) ő meg haza a luxuslakásba. Kapja a nyugdíja mellett a magasabb fizetést, mint a hivatalos rektoré, a szolgálati autót... Mert ő a becsületes ember.

Pedig a közvetlen munkatársa rossz nyelvek szerint a lakásbizottság elnöke volt. És akkor az a tisztakezű ember nem csak magának utalt olcsón luxuslakást, ha már megtehette, de másoknak is. De a miniszteri biztost nem váltják le az általa kiválasztott felelős vezetők korrupciója, sem pedig a sajátja miatt, mert ő mások fölött áll.

Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66856

Ráadásul a jó katona a diktatúrákban (lehet az Horty hadsereg, kommunista, vagy Orbán diktatúra) teljesíti a parancsot és nem gondolkozik.
Nem kérik a véleményét, a szaktudását, a teljesítményét, csak szivatják. Minél értelmetlenebbül.
Reakció: megúszni, kibírni, csak a minimumot megcsinálni, amit muszály.
Ez a katona akkor sem sportol, ha számonkérik, pláne nem, ha még azt sem!

Ezen az úton választódnak ki az alkalmatlan talpnyaló vezetőnek, aki máshoz nem ért (mert nem a tudása és teljesítménye alapján lett kiválasztva) csak a szivatáshoz lefelé és az engedelmességhez felfelé.

Az alkalmatlan talpnyaló vezetőnek pedig ki szeret engedelmeskedni? És a kör bezárult.

Kuruc71 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66855

Igen annyi.

 

A megelhetesi koltsegek osszessegeben valahol ugyan ott vannak mint odahaza. Van ami dragabb van ami olcsobb. Elelmiszer cca ugyananyi. Uzianyag most olyan 230 Ft korul jar. Az autok cca 20-30 % al olcsobbak. Az ingatlan draga. Bar mihez kepest. Egy cca 100 m2 es lakas olyan 40 milla. Egy 200 m2 haz ( itt kezdodnek a meretek ) olyan 60 millanal kezdodik.

 

Osszessegeben ami szamit hogy az itteni fizukbol az itteni elet nagyon elheto sot kenyelmes.

 

 

Par aprosag meg ami a sok potlekon felul van. En pl evente kapok 6000 dolcsit mert egy kulfoldi nyelvet tudok tolmacs szinten ( magyar :-) Asszony evente kolthet el 6000 dolcsit tanfolyamokra tovabbkepzesre mivel a ferj a defence force nal van. Ami nagyon fontos hogy az azonos bazison  szolgalo csaladokat osszeszervezik hogy jojjenek letre csoportok egymast tamogassak, lassak nincsenek egyedul stb stb. Itt szovodnek igazi baratsagok felesegek katonak kozott. Persze nem a masik feleseget ertve itt.

 

5000 dollar all minden csalad rendelkezesere ha pl a ferj bevetesen van ( Afg Afrika tengeren stb ) es varatlan penzugyi nehezseg allt elo. Nem kell semmit tenni csak egy telefon es aznap de legkesobb masnap reggel ( torvenyileg kell 24 oran belul es be is tartjak ) ott a penz a szamlan es 3 honapig kamatmentes. 

 

stb stb.

 

 

Nem is a penz a lenyeg ( de azert fontos hogy a csalad joletben van ) hanem a megbecsules a gondoskodast amit az ember kap azert mert elvallata hogy ha kell vasarra viszi a boret az orszagert. De sok peldat tudnek mondani a hetkoznapokbol is amikor az egyszeru emberek adnak extrat mert katona vagy.

Előzmény: prwhrqkt (66851)
M.Zoli Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66854

Udv.

 

En tobb helyen is olvastam, de forrasok lehetnek elfogultak. Mondjuk ami meglepett, amit jobaratomtol hallottam. Multinal dolgozik projektmenedzserkent, es meselt azokrol a felkeszitokrol, amiket a ceg szervezett, szervez nekik. Az egyik tananyag pont a nemzeti sajatsagossagokkal foglalkozott, hogyan targyalj es dolgozz egyutt egyes nemzetek fiaival. A magyarok ott ugy voltak jellemezve, hogy abszolut mertekben torekednek a szemelyes bizalmi kapcsolat kiepitesere. Elsosorban.

 

Udv.

Előzmény: Szilva_Palinka (66852)
Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66853

A kondiról szóló vita kapcsán az a véleményem, hogy a baj nem itt keresendő!
Ha szereted a munkád, úgy érzed a hivatásod és jó akarsz benne lenni, akkor teljesíted önként is az elvárásokat. Sok olyan manager vagy más szakember van, akik futnak minden nap, pedig nem kéri tőlük számon senki.

A baj ott van, hogy nálunk két véglet van. A hülyére dolgozza magát, és a hülyére unja magát. Az első annyi feldatot kap, hogy ki sem lát belőle és mégsincs megbecsülve. Ha pedig valamit nem végez el, akkor számonkérik rajta, mert ugye a parancs az parancs. A második nem csinál semmit, de azért komoly bérezés jár. No az első nem ér rá kondizni, a második szerint meg minek?

Szilva_Palinka Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66852

Ami az igazán szomorú, hogy mi a keleti vilagnezethez tartozunk.

Valahol olvastam, hogy nyugaton inkább sorolnak bennünket a Balkánhoz, mint a nyugati demokráciákhoz. :(

Előzmény: Némedi László __ (66714)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66851

forintban heti 180- 200e körül?

 

a megélhetési költségek ,gondolom hasonlóak ,mint magyarországon.

 

háát nem rossz,az biztos.

egy kezdő tapsifülestől:-))

Előzmény: Kuruc71 (66847)
M.Zoli Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66850

:)

 

vagy inkabb :(

 

Fontos dolog az onbizalom, nevelem is a rambizott emberkekbe. :)

 

Egyebbkent nyugodtan megszolhat itt barki, ha ugy erzi okot adok ra. Mindettol fuggetlenul nem attol lesz Magyarorszag sikeres es prosperalo allam, hogy a polgarai szentul hiszik, hogy az, raadasul sikeressegben veri a vetelytarsait. Tenyleg erdekel, hogy mikor fog Magyarorszagon felnyilni eleg embernek a szeme, hogy ideje volna eltemetni a szocializmust.

 

On.

 

Temat befejeztem.

Előzmény: indiscriminating power (66841)
Yoshi Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66849

próbálok így a neten utánanézni és eléggé úgy tűnik, hogy van nekik az alapfizetés (zsold, mindegy) ami anyni, amennyi fiz kategóriánként, erre jönnek a pótlékok (nyelv, spec tudás, szolgálati hely)

ez után jönnek a támogatások (lakhatási, étkezési, oktatási, utazási) plusz ugye teljes eü ellátás

ráadásul úgy látom, hogy pénzügyekben is segít a sereg (ha jól értelmezem, de facto kezelik a pénzed v bizonyos hányadát, kedvezményes hitel kötött célra, iylenek, szóval ha tudod magadról, hogy hülye vagy a pénzügyekhez, ők tesznek róla, hogy ne menj tönkre...)

a PX az már csak hab a tortán :)

 

összefoglalva, ahogy nekem lejön:

 

adnakvalamenyni pénzt, vesd össze fizetést

azonban amenyniben igazi skót/sváb/zsidó/holland vagy, kkor ebből egy kanyi vasat nem kell költened (elméletben legalábbis), lévén kb minden alapvető szükségletedet biztosítják (egy nevezzük alapszintennek)

 

anynira nem rossz ez...

 

Előzmény: prwhrqkt (66842)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66848

Himler 1939 :...."......Azt, hogy ki a zsidó, én mondom meg !......"

 

http://www.hir24.hu/belfold/246475/budai-fideszes-ugyeket-nem-vizsgalhat.html

 

.....".....Budai Gyula szerint az......... rajta sem talál fogást, mert szolgálatilakás-vásárlása kényszer volt...."......

Kuruc71 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66847

Az Ausztral seregben a szarazfoldieknek van a legalacsonyabb fizujuk. Egy kezdo lovesz most olyan 900-1000 dolcsi korul visz haza hetente. Ha Afg ba viszik akkor ez a zseton megduplazodik plusz rahedli egyebb kedvezmeny.

 

 

Előzmény: kovacsgyula44 (66840)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66846

értem én, de nem :-)

 

én úgy értem ,hogy kun-szabó annak az alakulatnak a főnöke ,amit koronaőrségnek fognak hívni. nem?

 

ők fogják adni akár még a korona mellett az őrséget is ,aminek biztos lesz felvezetője,őrparancsnoka ,meg felállított őrei.

meg őrnaplója. 

meg őrszobája.:-))

Előzmény: zsitvica (66844)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66845

Hasonlóan tudom én is.

 

Nem annyira a fizetés a magas, hanem sok a kedvezményes juttatás.

 

 

Előzmény: prwhrqkt (66842)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66844

A kurva se kurva hanem hangulatjavító szakmenedzser...............:-)))

Előzmény: prwhrqkt (66843)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66843

nem őrparancsnok! :-) 

hanem a koronaőrség ,mint szervezeti egység parancsnoka! :-))

Előzmény: zsitvica (66837)
prwhrqkt Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66842

mekkorát fordult a világ!

a volt főnököm /dd töf / a szu-ban végzett akamédiát, a fia jelenleg amerikai tiszt,repülős.

ahogy meséli támaszponton laknak, szolgálati lakásban, a fizetéséből jól megélnek.

minden költség kifizetése után marad kb. egy ezres havonta amit félre tudnak tenni./ senki ne kérje rajtam számon a számot :-) /

és elég sok kedvezményük van.

másik floridában élő barátom szerint 2 fajta ár van feltüntetve az üzletekben : egy normál és egy katona . 

mintha áfa mentesen vásárolnának, tömegközlekedésen is ilyemi van.

Előzmény: zsitvica (66824)
indiscriminating power Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66841

"Mondjuk Szlovakianak akkor fog Magyarorszag lenyeges diplomaciai seggberugast kiosztani, ha tenyleg bekerul az alkotmanyba, hogy a Magyarorszagon elo kissebbsegek is allamalkotok."

 

"68. § (1) A Magyar Köztársaságban élő nemzeti és etnikai kisebbségek részesei a nép hatalmának: államalkotó tényezők."

 

Ez a paragrafus öregebb Szlovákiánál :p

 

Ja, és mi ilyet is tudunk ám:

 

"(2) A Magyar Köztársaság (...) Biztosítja (...) a saját nyelven való névhasználat jogát."

 

Szóval mérsékeld a soviniszta szeparatista viccállam sztárolását, még mielőtt megszól valaki :)

Előzmény: M.Zoli (66832)
kovacsgyula44 Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66840

Őrnagy ismerősömnek 2000 körül 4250 USD volt a fizetése, ez szerintem azóta sem változott.

 gyula

Előzmény: Galahed_ (66828)
M.Zoli Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66839

Udv.

 

Mashonnan szemleljuk a dolgokat, ezert mashogyan is latjuk. :)

 

Az Ehseglazadast pedig felejtsd el, azt Magyarorszagon talaltak ki. Tudod, propaganda. ;)

 

Udv.

Előzmény: harpet79b (66834)
M.Zoli Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66838

Udv.

 

Termeszetesen. Arrol szolt a valaszom, hogy Slota pattoghat, attol meg tisztaban vannak a viszonyokkal.

 

Udv.

Előzmény: zsitvica (66835)
zsitvica Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66837

Ezredes az őrparancsnok.

Nálunk tizedesek voltak az őrparancsnokok.

 

Még ha bohóc őrségről van szó akkor is, nem elég őrparancsnoknak egy hadnagy ?

 

 

Előzmény: Törölt nick (66836)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66836
zsitvica Creative Commons License 2011.04.12 0 0 66835

Mellesleg megkerdem, hogy szerintetek a szlovak szolgalatok figyelmet elkerulte a mostani Libia - magyar Griff mizeria? Hat nem a szajkaratetol fognak beszarni.

 

-----------------------------

 

Bármelyik szomszédos állam (még a leg-leg szövetségesebb is) nem engedheti meg magának, hogy saját szolgálatai ne legyenek naprakészen pontosak a szomszéd állam katonai és egyéb védelmi képességeiről.

 

Beleértve a vizsgált erők harckészültségi szintjét, erőit, eszközeit, a hatalmon lévő és az ellenzékben lévő politikai erők szándékait.

Ez a dolguk.

Ezért fizeti őket az állam.

 

Mi is a mieinket, Szlovákia is a sajátjait.

 

-----------------------------

 

Ha a szlovák katonai felderítés nincs tisztában a magyar hadsereg harckészültségi szintjével (zászlóalj szintig lebontva), hadseregünk anyagi lehetőségeivel, fegyvereink korlátjaival (legyenek azok a korlátok pénzügyiek vagy alkalmazás béliek) akkor a szlovák katonai felderítés vezetőjét sürgősen el kell(ene) bocsátani.

 

Őt ezért (is) fizetik.

 

Előzmény: M.Zoli (66832)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!