Keresés

Részletes keresés

celebor Creative Commons License 2012.06.13 0 0 7410

Szép sajt, nem kólis a sok lyuk miatt? Nekem ilyenkor már ezen járna a fejem:) de ha jó íze van akkor biztosan nem az, lehet csak elkezdődött...

Amúgy jók lettek a képek, DSLR vagy kompact?

Előzmény: _Zsolt (7402)
celebor Creative Commons License 2012.06.13 0 0 7409

Akkor most szombaton délelőtt kezdődik és vasárnap délután ér véget? Vagy vasárnap délután kezdődik és 1 hét múlva délelőtt lesz vége?:))))))

Előzmény: Kecskeb (7407)
Kecskeb Creative Commons License 2012.06.13 0 0 7407

"

sehogy :-(

most megneztem,

de  ezen ne muljon, majd megoldjuk

inkabb delelott"

 

 

Szóval délelőtt....vagy délután?

 

:-)))))))

Előzmény: Törölt nick (7406)
Kecskeb Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7405

Elnézést kérek, én csak szeretném megkérdezni, hogy ha már simika eldöntötte, hogy mikor legyen a buli, akkor volnátok szívesek minket is tájékoztatni a végeredményről, hogy kellően tudjunk alkalmazkodni???

:-)))))))))

Anobium Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7404

Hát ja! meg is savanyodott. Ordát már korábban csináltam, most is azt kellett vona. Majd legközelebb...

Előzmény: elefada (7385)
_Zsolt Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7402

Sziasztok.

Bocs hogy bezavarok a szerveződsébe, csak annyit kérdezősködtem, hogy gndoltam megmutatom az elkészült sajtot.

A sajtot a ma felvágtuk. A felvágás oka a türelmetlen kíváncsiság volt.

 

Az illata vagy szaga egyszerűen csak sajtszag volt. Teljesen hétköznapi sajtszag.

Az állaga talán a radírgumira hasonlított.

 

Szóval fogtam a sajtot a kis deszkájával és a felnyiszálás előtt lefotóztam:

 

 

 

Utána vettem egy nagykést és kegyetlenül belevágtam:

 

  

 

A kinézetéről nem tudok nyilatkozni. Nekem tetszik, de ez nem objektív vélemény.

A vágás után megkóstoltuk.

Az állaga kicsit morzsalékos volt, de nem nagyon.

Íze nekem bejött. A párom szerint egy az egyben gomolya. Engem is arra emlékeztet. Bár már sok féle goolyát ettem, így nem tudom melyik az autentikus.

Savas izre számítottam az előrejelzések végett, de nem volt savas vagy savanykás. Viszont édeskés ízt sem éreztem.

Az ízre szerintem a legjobb szó a markáns.

 

Remélem senkit sem zavartam, de dondoltam, ha sokat kérdezősködök, illik a záróakkordokról is beszélni.

Ronnja Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7401

Azzal is csak azért mersz elindulni, mert hosszú az út és addigra kiszellőzik ehető álagura...vagy előreengeded az illóanyagait, hogy tudjuk, érkezésed?

Előzmény: Törölt nick (7400)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7397

hát méltó az enyhe túlzás... első próbálkozás a borhűtőben - nem is iszom előre, mert lehet, hogy úgy rossz, ahogy van... ha véletlenül sikerül, akkor viszem, ha nem, akkor én csak friss sajttal fogok beállítani... az már megyeget - azt hiszem...

Előzmény: genziana (7396)
genziana Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7396

Basszu', má' mindenkinek érik valamilye........

én még azt se tudom, hogy mit vigyek, ami méltó egy ilyen eseményhez:)

genziana Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7395

Nekem elvileg jó...majd hazajön a család és kihírdetem:)

Előzmény: elefada (7383)
genziana Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7394

XDD

Ezért írtam simikának, mert ezt elsőre olvasva, olyan, mintha úgy élnétek, mint egy szép és nagy család:))

Előzmény: Ronnja (7391)
genziana Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7393

Nektek egy férjetek van?;)))

Előzmény: Törölt nick (7381)
Kriszkrosz1 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7392

Én is ott leszek - szintén pereputtyal. Próbálkozom a belépőmmel, nem tudom sikerül-e... érlelődik - ha minden igaz...

Előzmény: elefada (7383)
Ronnja Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7391

Héjhó! egy kissé egyértelműbben írj! még a végén azt hiszik, hogy Rolandom háremet tart....bár ő lehet örülne, én kevésbé vagyok ilyen téren jószívű.

:P

Előzmény: Törölt nick (7381)
elefada Creative Commons License 2012.06.12 0 0 7390

Gyertek, ahogy tudtok, majd befoglak:-))

Előzmény: Törölt nick (7389)
elefada Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7388

Akkor hogy lenne jó neked?

Előzmény: Törölt nick (7387)
elefada Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7385

Gyanítom, ennyit édesen nem fogsz meginni, egy két nap alatt, megsavanyodik.

Más hasznosítás: orda

Előzmény: Anobium (7379)
elefada Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7384

Igen!

Előzmény: hanimun (7382)
elefada Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7383

Naná!

Rajtam nem múlik.

24.-én vasárnap délután összehozhatnánk.

 

Előzmény: genziana (7380)
hanimun Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7382

Szépn estét

Igaz oda van írva, "fristej" reggeli esti fejés összetéve is működik, persze a reggeli hűtőben pihizik?

Előzmény: elefada (7371)
genziana Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7380

MOST AKKOR LESZ TALI, VAGY NEM LESZ TALI????????????????

:)

Anobium Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7379

Még egy kérdés. Most van kb 8-9 liter savóm. Hűtőbe raktam, gondoltam majd megiszogatom.

Meddig áll el a savó?

hierholczandi Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7378

Köszi, azt hiszem, hamarosan ki fogom próbálni. :)

Előzmény: elefada (7371)
Anobium Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7377

Sziasztok!

 

Újra próbálkozok. Most sikerült kecsketejet szereznem és úgy néz ki folyamatosan lesz is.

El is készítettem az első sajtot. Most éppen a sófürőben van. Csak kb 5 órát hagyom benne.

Nem bírtam ki és egy kis darabot levágtam belőle és megkóstoltam. Az íze egész más már most is mint a tehéntejből készülté, csak egy kicsit olyan az állaga, mint a radírgumi. :-)

Gonolom(remélem) ez 2-3 nap mulva változni fog.

_Zsolt Creative Commons License 2012.06.11 0 0 7376

A panír? Az jó. Lehet, hogy megint készül egy kis panír. A boltokban a grillezhető sajt piszok drága.

Köszönöm az infot.

Panírt már csináltam és kifejezetten ízlett mindenkinek.

Előzmény: elefada (7374)
elefada Creative Commons License 2012.06.10 0 0 7374

A panír a grillezős sajt, amit Jbori is készített.

Nem lehet elszúrni, kezdőnek lökést adó sikerélmény.

Előzmény: _Zsolt (7372)
elefada Creative Commons License 2012.06.10 0 0 7373

Pedig ínycsiklandozónak néz ki az a simika-büdöske.

Lehet , más a 10 ujját is megnyalná utánna:-))))

Előzmény: Törölt nick (7365)
_Zsolt Creative Commons License 2012.06.10 0 0 7372

A grillezős sajtokról jut eszembe.

A párom ma feltett egy kérdést, hogy lehet-e grillezhető sajtot is csinálni?

Namármost én nem tudom, de itt valaki biztosan tudja. :-)

 

Úgy emlékeztem a grillezhető sajtok kicsit morzsalékosabban törnek. Ez azért van mert savasabb tejből készül? Vagy a technológia más?

Én tehéntejet tudok venni ezért sajtozáshoz is azt használom...

elefada Creative Commons License 2012.06.10 0 0 7371

Lehet máshogy is, én így készítem:5175

Előzmény: hierholczandi (7368)
Jbori Creative Commons License 2012.06.10 0 0 7370

Köszi! Nem néz ki rosszul, a büdi sajtod meg vicces :)

Én ma grilleztem a saját paneeremet, és a készen vett oltott kecskesajtot. Szerintem jó lett mindkettő, de azt mondták hogy túrószerűek. A halloumihoz képest azok persze, azt szeretik a legjobban sülve.

Előzmény: Törölt nick (7365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!