Keresés

Részletes keresés

csakvirág Creative Commons License 2016.05.30 -4 4 17367

Kedves Medvegyilkos!

 

Először is, annak örülök őszintén, ha már egy kicsit jobban Vagy! :)

 

Hidd el tudom, h. Téged is,-és itt még sztm. nagyon nagyon sokunkat bántottak,bántanak a jogsértések, az igazságtalanságok. Borzasztó rossz ezeket a rossz híreket olvasni! :((

Természetesen azt is pontosan tudom, h. az erkölcsi támogatásból egyik Társunknak sem lesz, 5-Ft-tal sem több a pénztárcájában.

Én csak próbálok hinni, bízni abban, h. adott napon, egy jó tanács, egy jó szó, egy olyan információ ami éppen kedvező lehet, maga az, h. empatikusak vagyunk Egymással szemben, az segít/segíthet.Nem anyagilag, hanem lelkileg, de a lelkünk is hihetetlenül fontos!

Persze ez nem biztos, talán vannak akiknek segít, vannak akiknek nem. 

Én nagyon boldog tudok lenni egy-egy jó hírtől, sajnos kevés van belőle...

 

Jó egészséget kívánok Neked,-és Minden Sorstársunknak!:)

 

csakvirág

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.30 0 1 17366

Ők ezt szerintem nem így gondolják , velünk is a munkaalapú gazdaságot kívánják erősíteni .

Előzmény: andras46 (17365)
andras46 Creative Commons License 2016.05.30 0 1 17365
A rokkantnak kellene éppen kivételnek lennie mert ő már sem így sem úgy nem aktív!
Előzmény: Törölt nick (17363)
BJszakért Creative Commons License 2016.05.30 -2 3 17364

Kedves Mindenki!

Nincs sok időm most sem, de minden levélre válaszoltam, amivel megkerestek, megtiszteltek.

Csak egy beírásra reagálnék most, bár ez nyugdíj ügy:

nem minden esetben vásárolható meg az öregségi nyugdíjhoz szükséges szolgálati idő, a pontos feltételeket a Tbj. (1997. évi LXXX.tv.) írja le, hogy a Nyugdíjbiztosító Igazgatóság mely esetben, feltételekkel, hogyan köt egyéni megállapodást ez ügyben, nem minden esetben lehetséges, szigorú feltételei vannak.

 

Rehabilitációs gazdasági menedzser, szakértőként továbbra is önzetlenül nyújtok eligazodásban segítséget, ha megkeres valaki, felülvizsgálat, ellátások, foglalkozási rehabilitáció témában, mi mit jelent, mit tehet vagy nem tehet, mik az alternatívák.

Kérésre jogorvoslatban is segítek, fellebbezést, keresetet írok. Mert a jogszabályok sokasága folyton változik, tudom, nem könnyű eligazodni, és anyagi hátrányt is jelenthet az információ hiánya. Tapasztalt, gyakorlott vagyok a témában rehab gazd szakértőként.

Készséggel segítek eligazodni önzetlenül, ahogy eddig.

Szakmai honlapomon megtalálják elérhetőségem: http://eee.versenykepesseg.eu/

 

Szép hetet, várom a megkereséseket!

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.30 0 1 17363

Ez jó kérdés . Mert nem én írom a törvényeket . Az előrehozott öregségi nyugdíjat eltörölték , miért is lenne kivétel pont a rokkant ?

Előzmény: andras46 (17362)
andras46 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 17362
Ez érthető ,de korábban miért nem? Ezt írtam a 17347-es levelemben.
Előzmény: Törölt nick (17361)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 1 17361

Ha 2012 előtt nem rokkantsági nyugdíjas volt a megnevezése ( a megnevezés , nem a hozzá tartozó % a lényeg ! ) , akkor most valószínűleg olyan kicsi a pénze , hogy jobban jár , ha a rá irányadó nyugdíjkorhatár betöltésekor kéri az öregségi nyugdíjat .

Előzmény: andras46 (17360)
andras46 Creative Commons License 2016.05.29 0 0 17360
Kedves Ági! Én azokra gondoltam akik 2012 előtt nem érték el a 67%-ot és a munkával eltöltött szükséges 20 év biztosítási idejük meg van továbbá a 2011-es törvény szerint nem hívták be felűlvizsgálatra és most a nyugdijkorhatár 5 événbelűl van!
Előzmény: Törölt nick (17359)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 1 17359

A rokkantsági nyugdíj akárhány százalékos is volt 2012 előtt az nem számít be az öregségi nyugdíjba , mert nem minősül szolgálati időnek . Más kérdés az , hogy az 1955 előtt született volt rokkant nyugdíjasok , ha 2012 - től nem voltak komplex vizsgálaton , akkor változatlan összegben nyugdíj újraszámolás nélkül is kérhetik az öregségi nyugdíjat .

Előzmény: Törölt nick (17358)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 0 17358

Lehet hogy rosszul tudom,de azokkal a rokkant évekkel ami,2012-előtt elérte a legalább 67%-ot,vagy80%-os öeket azt nem számítják

be az öregségibe?

ildó66 Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17357

Igen, fellebbeztem II. fokra. Ezt azért tetem meg - főleg azért-, mert MR vizsgáltra vártam. A beutaló orvos ugyan leírta a leletében a diagnózist, de annak megerősítését várta az MR vizsgálattól. I. fokon nem vették figyelembe az orvos által vélelmezett (porckorongsérv, kettő is) betegséget. A II. fok már az MR alapján - ami igazolta ezt a tényt - figyelembe vette. Ráadásul az I. fokú vizsgálatkor fennálló betegségeimet is pozitívabban, alaposabban mérlegelve vizsgálta.

Nekem érdemes volt fellebbeznem, de ha nem lett volna folyamatban lévő vizsgálatom biztos elgondolkodtam volna azon,hogy megtegyem-e?

Ami biztos: jelenlegi állapotot igazoló  leleteket mindenképpen be kell szerezni minden betegségről. Én rendszeresen járok kontrollvizsgálatra. Az állapotom csak rosszabb lehet, semmiféle kezelési módszert már nem tudnak alkalmazni, de megyek, és kérem a leletet a vizsgálatról.

Előzmény: otthonülő (17341)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17356

Kedves csakvirág!Nem volt összefüggés a betegségem és a jogsértések között.Naponta csak a negatív híreket olvasom a betegtársaktól,az erkölcsi támogatásunkból nem fognak megélni.Jelenleg már nincs lázam,fogalmam sincs mi történhetett,csak feltételezésem van.Köszönöm a támogató írásod!

Előzmény: csakvirág (17344)
ibi43 Creative Commons License 2016.05.29 0 4 17355

Kedves mindenki!

Köszönöm nektek a bátorítást!

 

Gellar Creative Commons License 2016.05.29 0 4 17354

Tudtommal akinek kevés hiányzik a 20 év igazolt munkaviszonyhoz, az "vásárolhat" szolgálati időt. Nem tudom pontosan, hogy hol van meghúzva a határ, nekem 19 év 288 nap jött ki, a hiányzó időt adott esetben megválthatom.

Emlékszem, amikor kiszámolták, még a 25 nap fizetés nélküli szabadságot is levonták, mivel arra az időre nem fizettem járulékot. A másfél év sorkatonaságot viszont belevették.

Előzmény: ibi43 (17351)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.29 0 4 17353

Kedves Ibi !                                                                                                                                                                                      Az már önmagában is biztató jel , hogy tudtál úgy dönteni , hogy ezt most kiírod magadból . Tudom  nehéz , de biztosan sikerülne előbb utóbb találnod valakit , akiben érdek mentesen bízni lehet , ő lehetne az igazi gyógyszered , a patikai meg legyen csak a tüneti kezelésre . Hidd el te is értékes ember vagy , nem csupán a másik ! Először magadban próbálj meg bízni , mert enélkül másban sem lehet , de hidd , hogy lehet , tényleg lehet és érdemes !

Előzmény: ibi43 (17351)
csakvirág Creative Commons License 2016.05.29 -4 4 17352

Kedves Ibi 43!

 

Úgy gondolom, a ledolgozott jogviszonyod keresése ügyében, Te mindent megtettél. Amit várnak, az lehetetlen...........Még ha a bérre emlékeznének is a tanúk,akkor sincs róla papír, aztán a járulék levonásokra ugyan ki emlékezhetne?????............ :((((

Ezt félre kell tenned, el kell könyvelni úgy, h., tiszta a lelkiismereted,rajtad nem múlt,PONT.

 

Nem tudom milyen régóta szedsz egyfajta gyógyszert/gyógyszereket a pánikbetegségedre.Lehet, h. beszélned kellene az orvosoddal, lehet,h. kéne gyógyszert váltanod.Ezek csak gondolatok......Úgy tudom, h. hosszú ideig nem jó egyfajta gyógyszert szedni, érdemes cserélgetni, pláne, ha a beteg nem érzi jól magát attól amit/amiket szed! Nem tudom jársz-e ezzel terápiára???Kibeszéled-e magadból mindazt ami Benned van.????Van-e erre egyáltalán lehetőség????

 

Mi tudna pozitív gondolkodásra bírni?Ezt valahogy hozza az ÉLET, M.kinek meg kell találnia, mi az ami feloldja, mi az ami könnyebbé teszi élete mindennapjait, betegsége könnyebb elviselését .......

 

Nekem elsősorban a Családom, a Gyermekeim!!!, a Férjem, értük mindenkor, bármikor,-és bármit megteszek!!!

Tudják is, h. mindig mögöttük vagyok,-és így is van!!!

 

Van Barát, Barátnő, akivel a Családtól kicsit távolabb lép az Ember és ha "teleszalad a hócsukája", van ki meghallgassa,kiönthetem búmat,fájdalmamat.Ez viszont u.így működik a Barátokkal visszafelé is,-és bizony Nekik is van gondjuk,bajuk, Ők is keresnek,akkor megint más problémákat beszél át az ember.

Vannak örömhírek, vannak pozitív,jó,szép dolgok ezeket u.úgy megosztom a Családommal, a Barátaimmal,visszafelé u.ez a kör,-én természetesen,sőt még jobban örülök az Ő sikereiknek,mint a magaménak!!

 

Kinek mi az, ami kikapcsolja az agyát, ha arra vágyik.??? Olyan nagyon nagyon sokféle könyv van ma már, ha szeretsz olvasni...

Rengeteg sport,amit követhetsz, az országban különböző sportágakban,kiemelkedő eredményeket érnek el a mieink... 

Augusztusban kezdődik az Olimpia!!! :))

Kert, ha van, csak kiülni, beszélgetni,rendbe tenni, ha az egészséged miatt bírod.....

Én ha csak ülök a kerti műanyag széken és úgy gazolok fél órát, már jobban érzem magam. :))

Annyi, amennyit akkor tudtam, azt hozzátettem ahhoz, h. szebb legyen az otthonunk.

Nem nagy dolgokat kell keresni,ez az én véleményem, hanem minden meglátni, megtalálni azt a pici szépet! Erre nyitottnak kell lenni!!

Gondozol egy növényt, legyen az egyetlen pistike vagy muskátli.... meghálálja,mert gyönyörűen virágzik és él Neked!! :))

Ezek nagyon apró,nagyon piciny dolgok, de ezeknek a jóságát,az örömét,mind mind össze kell tudni adni!! :))

 

Ha Te mosolyogsz az emberekre,kedves Vagy, nyitott vagy feléjük, viszonzásul megkapod u.ezt. :))

Próbálj segíteni az embereknek,fantasztikusan jó dolog!! :)))Sokkal jobb érzés adni, mint kapni! :))

Ma van az eltűnt gyermekekért létrehozott esemény. Nem kell elmenni...,egy időben fognak az ország minden városában felengedni egy-egy lufit,amiben gyertyaláng ég.Ezzel szimbolizálva azt, h. hazavárják azt a rengeteg "eltűnt" gyermeket.... Csak gyújts meg egy tea mécsest és már empátiával velük együtt Vagy és tettél értük Te is.!! :)))

 

 

Nem tudom, h. tudtam-e neked segíteni......, egyszerűen igyekeztem kicsipegetni a saját életemből azokat, amik engem boldoggá tudnak tenni,-és nem kerülnek pénzbe..ezek a gondolataim, amiket leírtam...

 

Próbáld megkeresni Neked mik lehetnek ezek Számodra.???

 

Szeretettel gondolok Rád! :)))

 

Jó egészséget, szép napot kívánok Neked és Minden Fórumozó Társunknak! :))

 

csakvirág 

 

ibi43 Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17351

Sziasztok Kedves Fórumozók!

Biztosan sokatokat nem fog érdekelni a problémám, de úgy gondolom itt és most kiírom magamból. C2-es vagyok, tavaly ősszel kérték be a papírjaimat és úgy döntöttek rólam, hogy nem kellett megjelennem. Következő felülvizsgálat 2018 október.

Elég komoly pszichés beteg vagyok, állandóan pánikolok. Hol ezért, hol azért, a lényeg, hogy mindig találok valamit ami miatt aggódhatok.

Úgy érzem, nem bírom már tovább.

Soha nem leszek öregségi nyugdíjas, mert csak 17 évem van. Egyébként ez is érdekes. Középiskolás éveim alatt a nyári szünetben mindig dolgoztam. 15 éves koromtól, felnőttek között, két műszakban.

Azt mondták, ez is beleszámít a munkaviszonyba.

Amikor leszázalékoltak, 17 év és 9 hónapot igazoltak. Ebből két hónapot egészségre ártalmas munkakörben történő munkavégzés miatt kaptam pluszban.

Tehát én naív, a NYUFIG-tól lekértem a ledolgozott éveim számát, gondoltam, hogy ha a nyári munkák is megvannak valahol, azzal már legalább 18 évem lesz.

Ezután jött a meglepi.

Igazoljam a 30 évvel ezelőtti munkaviszonyaimat bérpapírral, vagy munkakönyvvel. Természetesen nem tudtam, mert mint diák munkakönyvet nem kaptam, a bérszalag meg....., a munkahely meg azóta megszűnt, próbálkoztam a megyei Levéltárral, de a munkahellyel kapcsolatban semmi nem volt fellelhető.

Lett volna olyan lehetőségem is, hogy tanúkat keressek, ez sem lett volna éppen probléma, viszont a tanúknak tudniuk kellet volna pl. olyan dolgokat, hogy mennyi volt a havi keresetem, mennyi járulékot vontak tőlem. Úgy őszintén!!! 30 év után emlékezni a járulék összegére???!!!

Hagytam az egészet 4 hónapos tortúra meg levelezgetés után. Végül a NYUFIG lezárta azzal, hogy a ledolgozott éveim száma 17 év és 7 hónap, azaz 2 hónappal kevesebb, mint amikor rokkant lettem. Elveszítettem a plusz 2 hónapot.

Olvasom itt, hogy sokan az első komplexen C2-t kaptak, visszahívás után meg jól leminősítették őket.

Hát ettől rettegek, hogy hogyan fogok megélni? Miből? 14 fajta gyógyszert szedek. 

Kérlek benneteket, adjatok tanácsot, hogy milyen módszerrel tudnék egy kicsit pozitívabban gondolkodni, reménykedni a nap minden percében, bízva a jóban!

Köszönöm, hogy elolvastátok amit írtam, jól esett ettől a tehertől még hacsak kis időre is megszabadulni, mert ugye mindez a sok rossz gondolat kezdődni fog újra.

 

 

 

 

otthonülő Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17350

Kedves Ruth22!

Nagyon szépen köszönöm gyors válaszod!

Fájdalommentes szép vasárnapot kívánok!

Előzmény: Ruth22 (17349)
Ruth22 Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17349

Kedves Otthonülő,

nem kellett fizetnem semmiért.

Ha ügyvédet akar fogadni valaki, akkor csak és kizárólag "sikerdíjasat" válasszon. Ez azt jelenti, hogy csak siker esetén kap díjat, és előre megállapodtok, hogy hány százalékot. Vannak, akik erre szakosodtak.

Szeretettel: Ruth

Előzmény: otthonülő (17348)
otthonülő Creative Commons License 2016.05.29 0 3 17348

Kedves Ruth22!

Nagyon köszönöm, hogy leírtad hosszú, fáradságos, idegölő történetedet. Csodállak, hogy volt hozzá lelkierőd, kitartásod! Örülök, hogy e nehéz utad Számodra kedvezően végződött.

Kérdésem az lenne, hogy a III. fokú fellebbezésért kellett-e fizetned?  Úgy tudom, hogy a II. fokú fellebbezés ingyenes.

Előzmény: Ruth22 (17345)
andras46 Creative Commons License 2016.05.29 0 1 17347
A mai rendezvényen vajon elhangzik e az a követelés, hogy azok a rokkantak akik 5éven belűl vannak választhassanak a rokkant ellátás vagy az előrehozott öregségi nyugdij között,hogy melyik a kedvezöbb számukra.
csakvirág Creative Commons License 2016.05.28 -4 3 17346

Kedve Ruth!

 

Belegondolni, végiggondolni azt az utat amit Te bejártál,még a megfelelő szavakat sem találom rá... Hihetetlen elszántság, eltökéltség,kitartás,hit, erő,-és még sok sok minden együttes ereje kellett Neked ehhez! 

Viszont számomra fantasztikus,-és őszintén, tiszta szívből mondom, példaértékű a Te általad bejárt út, én ehhez gratulálok Neked! :)

Annak természetesen külön örülök, h. ez a hosszú,-és nyilván töredelmes út,Számodra pozitívan zárult.:))

Szeretettel gondolok Rád! :)

Jó egészséget kívánok Mindenkinek! :) csakvirág

 

Ruth22 Creative Commons License 2016.05.28 0 4 17345

Kedves Sorstársak,

én fellebbeztem, másodfokra, annyit írtam, hogy első fokkal nem értek egyet. Másodfokon maradt ugyanannyi.

Fellebbeztem harmadfokra, hogy másodfokkal nem értek egyet. Hatósági orvosszakértői vizsgálat és bíróság megemelték. Tapasztalatom, hogy a hatósági orvosszakértőt nem bírálják felül.

Ez az én esetem volt augusztustól decemberig zajlott, a végzést februárban kaptam.

Szeretettel: Ruth

csakvirág Creative Commons License 2016.05.28 -4 3 17344

Kedves Fórumozó Társaim!

 

Kérdésem az lenne, h., ha valaki fellebbez,-és tovább viszi az ügyét, szerintetek van az első foktól, lejjebb minősítés???Ha bárki tud erről valami biztosat,nagyon nagy segítség volna, ha belinkelné. 

 

Kedves Medvegyilkos!Próbálj minél-minél többet pihenni, valahogy kikapcsolni...,megnyugodni, az reményeim szerint előrébb viszi a mielőbbi javulásodat/gyógyulásodat! :)

 

Kedves Otthonülő! Amiben tudok, abban bármikor,-és őszinte szívvel segítek Neked is, -és M.kinek! :)))Emberek vagyunk,nemcsak hétköznapi gondokkal, hanem sajnos itt Mindőnk különböző, de, fájdalmas betegségekkel,ehhez pluszban társuló mikor milyen lelki állapottal küzdünk nap, mint nap. :(( 

 

Azt gondolom, h. ez PONT az FÓRUM, ahol igenis össze kell fogni nekünk beteg embereknek,-és segíteni Egymáson,ha másban nem is tudunk, de amely Betegtársunk éppen a "földön ül", bíztatni, tudomására juttatni, h. a Családján kívül Mi is itt vagyunk Neki 2. Családnak!!! :)

 

Kedves Otthonülő! Ha senki nem tud biztosat mondani arról, h. járhatsz-e esetleg rosszabbul...ettől is rosszabbul, akkor sztm. keresd emailban a Szakértő Asszonyt. Ez persze csak az én véleményem.

 

Mindenkinek jó egészséget és szép estét kívánok! :) csakvirág

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 2 17343

Kedves otthonülő!Köszönöm,viszont kívánom!Sok sikert a felleblezéshez!(Addig is kapod a régi ellátást.)

Előzmény: otthonülő (17342)
otthonülő Creative Commons License 2016.05.28 0 2 17342

Kedves medvegyilkos!

Mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánok!

Előzmény: Törölt nick (17340)
otthonülő Creative Commons License 2016.05.28 0 1 17341

Kedves Ildó66!

Úgy emlékszem Te fellebbeztél II. fokon.    Megköszönném, ha segítenél, hogy mit írtál a fellebbezésbe?

Előzmény: ildó66 (17339)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.28 0 2 17340

Kedves ildó66!Vesztenivalója nincs!Vagy fellebbez,vagy éhen hal.Itt nem szeretek semmit sem leírni,meg a ct után a második napja 39C° a lázam,még mozogni is alig tudok.

Előzmény: ildó66 (17339)
ildó66 Creative Commons License 2016.05.28 0 1 17339

Szerintem lehet csökkenteni II. fokon is. Én beszéltem már olyan sorstárssal aki II. fokon még kedvezőtlenebb döntést kapott mint I. fokon.

Fellebbezni akkor érdemes, ha a szakvéleményben vagy a határozatban foglaltakkal nem ért egyet, ha kimaradt olyan tény, ami az elbírálás szempontjából fontos lehet, vagy amennyiben egyéb lelet is rendelkezésre áll még olyan vizsgálatról ami esetleg folyamatban volt az I. fokú felülvizsgálatnál.

Ha semmi ilyen nincs csak arra hivatkozva,hogy az állapota kedvezően nem változott az utolsó felülvizsgálat óta...hát én nagyon meggondolnám azt a fellebbezést.

Előzmény: Törölt nick (17329)
otthonülő Creative Commons License 2016.05.28 0 2 17338

Képzelheted, én hogy ledöbbentem. :(  Javulásról szó sincs! Sőt!

10 napom van fellebbezni a határozat kézhezvételétől.

Előzmény: Gellar (17335)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!