Keresés

Részletes keresés

J1ellenor Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5633
Halihó! Köszi nagya2! Ez is szűkíti a kört! tunderlala-3 jártam án eger környékén is. Eger maraton,Bükk maraton.Csak és kizárólag terep!!ERDŐ! Hegyikerékpár! Betont nem szeretem,csak futni szoktam néha azon,mert nincs más. Aranyos:) egy térdvédőt,könyökvédőt javasolnék,amíg gyakorol,és utána is én is vettem már fel esőben,amikor nagy sár volt,és véd a hideg ellen is (menetszél:) nem vicc.. Valami jól szellőzőset,és kényelmeset. Most jöttem haza,3 gyógyszertárban kerestem a kenőcsöt,és sehol nem volt.. Ha érdekelt volnál a matracbizniszben sem zavarna,mert legalább vannak tanácsaid:) (veszek egy francos függőágyat:) ne nektek atkák.. Köszi az infókat mindenkinek!
Előzmény: tunderlala-3 (5629)
nagya2 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5632

Hali!

Általában a nevenincs márkáknak (meg a tv shopos) csak egy szervize van az országban.

A neten nézelődj.

Üdv Nagya

Előzmény: J1ellenor (5627)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5631
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5630
Ja, szia!:D
Előzmény: J1ellenor (5626)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5629

Dr. Theiss bevonatot képez a nyálkahártyán, nem csak pollenre jó, amikor tünetes volt az atkák miatt a kislányom, akkor használtam nála, jó volt.

 

Addig nem leszel jobban, amíg nem fekszel atkamentes matracon....hiába antiallergén az ágyneműd, ha az ágyadban milliószámra élnek az atkák.:s

Ezt kellene megszüntetni, és után tovább gondolni mit és hogyan attól függően, hogy javulsz....nagy eséllyel sokkal jobban leszel, hidd el....nem vagyok érdekelt a matracbizniszben, nem azért mondom.;) :D

 

Egy hete megy az otrivin, próbálom csak éjjelre használni...lassan jön az október, általában okt. közepéig tart a szezon, addig kibírjuk valahogy.:p

 

Mi is bicikliversenyzők vagyunk:)))), na azért ennyire nem, de imádjuk, nagy családi túrákat teszünk, szerencsére jó helyen lakunk, és már a legkisebbem is tavasz óta kétkerekűn teker, most már nem nekem kell az ülésben cipelni.:p

 

 

Itt a Theiss kenőcs...ja és azt nem mondtam, hogy úgy kend, hogy előtte tengervízzel átmosod az orrod....ez egyébként is jó, mert kimossa belőle a pollent, stb.-t.

 

Ja, és ha nagoyn tünetes vagy a pollentől is, akkor minden este moss hajat, rengeteg van benne, az is enyhítheti a panaszokat.

 

 

 Na mit tud???:D Ez egy 200 m-es emelkedő földút teteje, a kis car váltó nélküli bringájával úgy megy rajta felfelé az épphogy 6 éves kiscsajom, hogy először el sem akartam hinni...aszonta, hogy ő terepen jobban szeret, majd mountain-bike-os lesz, ha megnő...úgyhogy leggyakrabban terepre járunk.:p :))

Te is terep, vagy országúti?

Előzmény: J1ellenor (5626)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5628
Ez a dr theiss-es krém csak pollenre jó? Bántja az orrnyálkahártyát?
Előzmény: tunderlala-3 (5625)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5627
Köszi nagya2! Melyik ez a márka? Amire nincs,vagy nagyon rossz,az általad említett szervízhálózat?
Előzmény: nagya2 (5620)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.11 0 0 5626
Szia tunderlala-3! Ez a gyógyszerezés nem teljesen igaz,mert csak eleinte szedtem,az orvos által felírtat,de meguntam,hogy mindig mást kell feliratnom,mert a szervezetem hozzászokik,és erre nincs időm,hogy 2-3 havonta órákat üljek orvosnál,és olyat szedjek,ami talán elég az allergiaszezonban,és még a mellékhatásait sem ismerem.Ezért alternatív dolgok után néztem,amivel már most nagyobb hatékonyságot értem el,kisebb tünetekkel.Jártam bio rezonanciás kezelésekre is.(nem olcsó,és sajna csak ideiglenesen segített,de legalább nem gyógyszeresen. Az étrendemet át kellet alakítanom a kereszt allergiák miatt. Nem eszem,iszom tehén tejes dolgokat,kajákat,vörös húst,sertést(bár ez utóbbit csak csökkentettem,nem elhagytam)a cukrot sinte teljesen elhagytam,(csak nád melaszos barna,vagy mérsékelten édesítő)t fogyasztok Az igaz ugyan,hogy a futás,és a bringa miatt eddig is nagyon figyeltem,az étrendemre.Évi 5 bringaverseny,plussz edzés(kb 1 év alatt 7-vagy 8 ezret tekerek,napi 1,5 órát futok( 70-80 km kivéve hétvége )Az ágy rendszeresen takarítva van,a huzat,párna,takaró,mind antiallergén.(Már csak egy jó porszívó kell:)) az otrivin hazavágja az orr nyálkahártyát(én is azt használom,és az összesen rajta van,hogy max 2 hétig használható)
Előzmény: tunderlala-3 (5625)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5625

Jah, Otrivin nálunk is, most megnéztem.... asszem Allergodilt írtam. Nem nézegetem fújom.:)))

 

Te a pollenre is allergiás vagy? Azért az elég durva, hogy a gyógyszer mellett is ilyen tünetes vagy....tipikusan, mint a kislányom a poratka miatt.

 

Szerintem az alap probléma az, hogy a fekhelyed nem megfelelő...addig BÁRMIT fogsz szedni, fújni, hiába a légtisztító, nem lesz egy nyugodtan átaludt éjszakád, hiszen az atkatanya kellős közepén fekszel, közvetlenül szívod be az allergént, nincs az a légtisztító a világon, ami képes lenne a matrac és az orrod közti 5 cm úton megtisztítani a levegőt, mielőtt belélegzed.

 

Ágynemű mosás hetente 60 ill. magasabb hőfokon, ezt csinálod? Függönyök max. havonta. Előbb lefagyaszt 24 órára, utána kimos...fagyasztás után elég a 40 fok, mert ott a fagyasztástól pusztulnak el az atkák, olyan textileken, amik a TÉNYLEGES (!!) 60-70 fokot nem bírják el, fagyasztani kell.

 

Alapos öblítés is nagyon fontos, mert A DÖGLÖTT ATKA IS ALLERGIZÁL, tehát ami megdöglött a mosásban, azt jól ki is kell a szálak közül öblíteni, különben nem sokat ért a magas hőfokú mosás.

Olyan programot válassz, ami minél tovább mos magas hőfokon. És valódi 60 fokot használj, mert az ECO60 nem fűt fel ténylegesen 60 fokra.

 

NÉztem már azt régebben, de mi köszönjük jól vagyunk, az a pár hónap pollen nem vészes. Jah, jó még a dr. theiss pollenblokkoló, majd veszek is, most jutott eszembe. Orrba kell kenni és kb. 4 órát hat. Bár az otrivinnal most elvagyunk, néha egy-egy tüsziroham, de kibírható.

Előzmény: J1ellenor (5623)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5624
Hopsz nem válaszoltam,bocsánat. Igen a daikin a hálószobában van, Pesten is ,és Miskolcon is(hurcolászom,mint egy lélegeztető gépet:) Orrspray volt mindenféle,ami tönkrevágja az orr nyálkahártyámat,viszont ami nem bántotta,az meg nem ért semmit,csak kezdeti stádiumban(luffel)
Előzmény: tunderlala-3 (5622)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5623
Sziasztok. tunderlala-3 "medinose.hu." Nézd meg ezt a készüléket,én használom! Amióta használom,csökkentek a tüneteim,kivéve az orrdugulást,azzal bajban vagyok.(viszont nem tüsszögök,nem viszket a szemem,az orrom. Nagyon jó) A sárga dobozos otrivint használom,ami most jó,de csak 2-3 órára tisztítja ki az orrom,úgy hogy nem vagyok szennyezet környezetbe(légtisztító mellett) szedek antihisztaminos bogyót is. Picit érzékeny vagyok a pollenre is (2+os) azzal mit lehet kezdeni? Éjszaka vagyok bajban,mert felébredek Amikor futok,vagy edzek bringán teljesen kitisztul az orrom(és ráadásul mindegy,hogy hol merre megyek,város, hegy, rét,tópart) Képzeljétek, felhívtam ma A DYSON képviselőjét és azt mondták,hogy a készülékre 5 év gari van(komplett készülékre,nem csak a motorra)!! Kivéve,ha a pixmániátol(náluk 2 év) rendelem,(vagy ha nem rendeltetésszerűen használom,)mert nem fogadják el mivel saját garanciafeltételeik vannak.Beadhatják hozzájuk az ilyen gépeket,csak fizetni kell érte,és lehet csomagot válogatni! PL ha nekem nem a motoros kefe kell,hanem egy tartalék mosható hepa szűrő,azt is lehet,ameddig benne vagyok az eredeti árban,vagy ugye ráfizetek még(tisztára mint egy autó extra listája,amit magamnak válogathatok össze). Picit meglepődtem.
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5622

Én a mosógépre, meg a légtisztítóra jobban rá vagyok izgulva:D, mint egy porszívóra....dacára az elég komoly allergiás helyzetnek itthon, úgy voltam vele, hogy ha a dokik azt mondják, hogy egy minimum hepa 12-es porszívó abszolút megfelel a légúti allergiával küszködőknek, akkor ez legyen benne, és megpróbálok relatíve jó árban hozzájutni, aztán meglátjuk...nem ugrom rögtön a legdrágábba, bár én is szemeztem anno a Hyla, Aguafilter és hasolnó cuccokkal....de a Daikin plusz a porszívó felébe sem került, mintha azt vettem volna, azt meg nem is lehet mindig légtisztítóként használni, mert tuti hangos, szóval meggyőztem magam:)))), és mint kiderült, jól tettem.:)

 

A matrac az nagyon fontos lenne, szinte a legfontosabb.....azon töltesz el naponta a legtöbb időt, szóval a matrac és az ágynemű mindenképpen legyen atkamentes...most gondold el, amikor az alig 2 évesem kórházba került és kiderült, hogy mi van vele, akkor az egész család (5 fő) matracát, ágyneműjét lecseréltük, egy vagyon volt!!!:s :( De maximálisan megérte, mert már attól könnyebben volt a kislány.:)

 

De, nagyon tüsszögünk, ahogy a házból kimegyünk, de hát nem lehet mindig idebent lenni, megoldhatatlan. Én nagyon nem vagyok a gyógyszerezés híve, ezért tüneti szereket használunk. Coryzalia (nem tudom melyik az y, lehet, hogy nem pont az, ahogy írtam) homeobogyó, de most már annyira durva a parlagfű, hogy magában ez nem elég, megy mellé az Allergodil orrspray és a Taleum szemcsepp, így elvagyunk azért, na meg ez csak pár hónap, a poratka durvább, mert az nem szezonális, mindig van, arra jobban oda kell figyelni, hogy ne legyen gond.

 

 A daikin bent van a hálódban mindig? Esetleg próbálj meg orrspray-t váltani, de szerintem a nem megfelelő ágy a bűnös, bármilyen sprayt és bármilyen légtisztító használhatsz, ha a fekhely nem megfelelő, közvetlenül arról szívod be az allergént, nem csoda, hogy az orrspray-vel sem bírod ki még reggelig sem.

 

Laura az atkára semmit nem szed, semmi gondja nincs vele már.:)

Előzmény: J1ellenor (5609)
nagya2 Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5620

Hali!!

A garanciát nem a netes bolt állja, hanem az adott márka szerződéses partnerei.

Tehát ha bedöglik nem a netes boltnak küldöd vissza hanem a jótállási jegyen leirt márka, vagy szerződéses szervizbe viszed.

Üdv Nagya

UI: ha olyat veszel aminek nincs országos szervizhálózata az akkor szivacs.

Előzmény: J1ellenor (5619)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5619
Sziasztok. "sunshine" vidd el egy benzinkúthoz,ott van kompresszor,és nem is gyenge,meg ott aztán lehet porolni is:) Zeki,köszi az infót,de pixröl csak rosszat hallottam,és tesómnak is volt negatív élménye. Valamiért nem szeretik a garis cuccot,ha javíttatni akarod és mivel netesek,nehéz őket elérni(ez csak amit mi tapasztaltunk,biztos csináltak más bizalomgerjesztő dolgot is) árgép? Megvan! sőt.. digitalplaza,olcso.hu,kirakat.(ha esetleg mást is érdekel)Iazából az érdekel,mennyire megbízható dolog ilyen dolgot rendelni.(pl mennyire nehezen tudnám a garit érvényesíteni,ha az ország másik végéről rendelem)
kspacey Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5618
www.argep.hu
Előzmény: J1ellenor (5610)
kspacey Creative Commons License 2009.09.10 0 0 5617
Ertelek en, csak arra utaltam, hogy azert te is erzed, hogy ez pont olyan erv, mint az, hogy az autonak az a dolga, hogy elvigyen A-bol B-be :) Es valoban, elvisz a suzuki swift is barhova es meg megbizhato is, megse fogom eladni az automat es venni belole 5 suzukit. Amugy az en porszivom 60 volt, nem 100+, eppen ezert...
Előzmény: tunderlala-3 (5603)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5616
hát nincs kompresszorom, de majd megrángatom hátha kijön belőle.
Előzmény: nagya2 (5614)
napalm. Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5615
pixmaniától félnék rendelni.
Előzmény: Törölt nick (5611)
nagya2 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5614

Hali!!

Mikor megy a motor kocogtast, ütögesd,  meglepődsz mennyi por jön még ki belőle.

Üdv Nagya

UI:nyugodtan kifujathatod kompresszorral is.

Előzmény: Törölt nick (5607)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5610
ja még 1 infó.. Miskolcon nem lehet normális porszívót venni. Vagyis lehet,vagy nagyon drágát,vagy nagyon alapot.Nem találtam például a Zeki által ajánlott s4 es sorozatot,csak az s5 öst. Az electroluxnak pedig az általa nem ajánlott sorozatait nyomatják ezerrel. Végig jártam az egész várost:( Merjek rendelni?? szerintetek?
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5609
Sziasztok. Tudom,ezért írtam amit írtam. Valamit valamiért.. Van ebben is minden gombaölő, vírusirtó,de csak akkor tartja meg ezeket a funkciókat,ha rendszeresen karban van tartva,és évente kicserélek valami ezüst bigyót a gépben(nem véletlenül vettem én is daikint,annak ellenére,hogy csak a gondom volt az összes japán cuccal,amit valaha vettem)Nem helyette vettem másikat,hanem mellé. Matracot? van valamilyen.. nem tudom milyen:) párnák, ágyneműk, huzatok cserélve,viszont csak az albérletemben tudok matracot cserélni.. Az ágy az nem cserélhető matracos átalakítható ülőgarnitúrának is csak a lepedőt tudom rajta cserélni,meg sűrűn átporszívózni. Van olyan ágylepedő ami anti allergén? egyébként mi van amikor ki kell mozdulni a gyerekekkel? Nem tüsszögnek? én néha szennyezet környezetbe kerülök,és majd fejre állok. Hajnalba mindíg felkelek,mert bedugul az orrom,pedig zárt ablaknál alszom,és orrsprajt is használok emiatt,ami nem tesz túl jót.
Előzmény: tunderlala-3 (5606)
pitman Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5608
Ha nem tudod szétbontani, esetleg meg lehet próbálni kompresszorral kifújni belőle a port.
Azt nem tudom, hogy ez a művelet veszélytelen-e a motorra, tehát csak saját felelősségre...

Előzmény: Törölt nick (5607)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5607

Na srácok nekiálltam hétvégén kipucolni a Siemens Dino-mat, amit anyám porzsák nélkül bekapcsolt és takarított vele kb 10 percet.

 

a burkolatot lebontottam, a motort kiemeltem a fesz. Csatlakozókat leszedtem, de onnan egy istennek sem bírom szétnyitni a motort.  Kicsavartam a 4 csavart de nem nyílik, mintha egybe lenne öntve valahogy.

 

A motor szívólapátján viszont spirálisan rárakódott egy csomó egybefüggő porcica, nagy nehezen leoperáltam róla, majd beindítottam, kifújt még a motorból egy kis port, de most úgy néz ki nem erölködik már annyira a motor üzem közben.

Elég neki ennyi kipucolás, vagy érdemes lenne szétszedni? vagy annyi kosz nem juthatott már bele?

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5606

A vizes nagyon veszélyes tud lenni, ugyanis a vízben gyorsan elszaporodó bacikat, gombákat visszatolja a levegőbe, szóval ha nincs megfelelően takarítva, akkor többet árt, mint használ, már itt megéri az ártöbblet....és akkor még nem beszéltünk a daikin vírus-, baktérium- és gombaölő hatásáról, az aironál ez nincs meg...úgyhogy nagyon nem egy kategória, hidd el....az én kislányom annyira súlyosan allergiás, ráadásul van egy veleszületett immunhiánya, szóval nagyon utánamentünk, hogy mit....nincs másik, ami ár-értékben a daikinnal fel tudja venni a versenyt....na nem reklámozom, bocsánat. Az igazság az, hogy van pénzünk, nem panaszkodom, de feleslegesen nem dobáljuk az ablakon kifelé, megnézzük főleg az ár-érték arányt, ez nekünk fontos.

 

Ja, arról nem írtál, hogy a matracokat kicserélted-e, az nagyon lényeges...

 

Üdv. és minden jót!:)

Előzmény: J1ellenor (5605)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5605
Szia! Igen! Van különbség,de nem szűrésben,ami indokolná ezt az ártöbbletet. Ugyanúgy jól szűr, és fertőtlenít(mivel nem tüsszögök),sőt télen amikor száraz a levegő a panelban,még jobb is az air o swiss.(nem párásít túl! még a frigósok is elismerték,csak naponta takarítani kell,ez a titka). Viszont,ha nem naponta takarítom,már nem olyan mint tiszta vízzel,ráadásul szállítani is rosszabb,mert ki kell önteni a vizet,és itt jön az, hogy megéri-e a többletköltséget a daikin.. Nincs napi szutyoktalanítás,pancsolás,és mobil(csak kihúz,és megy a kocsiba.) Valamit valamiért. Szerintem mint a piszotó..(gyerekként így hívtam a porszívót):) Azért köszönöm a véleményedet, igyekszem minden oldalról átgondolni,és mérlegelni..
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5604

HÁt, azért én csak abban, amit leírtál, óriási különbséget látok a daikin, meg az airoswiss között....:))) Vizes cuccot eleve nem vennék, se porszívóban, se légtisztítóban, azokat takarítani, dzsuvázni kell.:s

Egy kis airwolf sünink van a kislány szobájában, azt is takarítani kell, nem nagy cucc, de csak az idődet veszi el....:(

Előzmény: J1ellenor (5602)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5603

Porszívóban abszolút pénzkidobásnak érzem, de persze ez tényleg szubjektív, ha valaki rászánja, vegye azt.

Egy porszívónak annyi a dolga, hogy szívjon, és a levegőbe ne kerüljenek vissza az allergének belőle...ugyanezt meg lehet venni jóval olcsóbban, mondjuk egy samsung-ban vagy electroluxban, ezért nem adnék 100 + ezret.

 

De nem győzködni, meg vitatkozni akarok ezzel kapcs., nekem 8, hogy ki milyet vesz.:)

Előzmény: kspacey (5601)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5602
Halihó mindenkinek! Köszönöm az infókat mindenkinek!Mint már említettem,kb 4 év alatt,5 porszívót nyírtunk(ha jól emlészem) ki pusztán úgy,hogy használtuk. Nem esett le sehonnan,nem szívott olyat,amit nem lehetne,csak ment napi 1 órát egyhuzamban,és ugye néha kocsikat is takarítottunk vele,1 héten egyszer(3at),(és részt vettek a házon belüli felújításokban is. Parkettázás) Na ebből lett elegünk. Az s 5 ös szériát javaslaitok alapján kihagyom,mert nem parasztvakító gépet akarok venni,hanem strapabírót,ami nem a a garancia lejárta után megy tönkre,és pont nem lehet már hozzá alkatrészt venni(pl.daewoo,ami miatt kb 1,5 hónapot gariban szervizelték,ez idő alatt megöltünk egy samsungot is),meg ráadásul az allergia is kijött rajtam(még 4 éve nem voltak tüneteim),úgyhogy erre is figyelnem kell. A minőséget meg kell fizetni,de nem ész nélkül. tunderlala-3 a daikin sem egy olcsó dolog azért;),és nem vettem a másik gépem,és e között észre akkora különbséget,hogy megérje e dupla vételárat(én 164 ért vettem teljeskörű garival,és szolgátatással),a gari is ugyan úgy 3 év,csak azt a víz miatt naponta takarítom(air-o-swiss),mig a daikint hetente,és még cibálom is miskolcra. Úgyhogy ha meg összesítve innen nézem nagyon megérte,mert mobil,vízkiöntés nélkül cibálhatom,megérkezés után azonnal bekapcsolhatom,(nem töltögetem,vízkőtelenítem,) és hihetetlenül szűr. Őszintén szólva nincs kedvem tovább kísérletezni,ezekkel a gépekkelés állandóan a garanciát érvényesítgetni(az összes gépet megcsinálták gariban egyébként,szóval nem én(mi) voltam a hunyó(k)) Inkább gyüjtök rá, és jobbat veszek,a kategóriáján belül. Minden javaslatot szívesen veszek,és igyekszem mérlegelni is. köszi!Néztem a samsungot is,köszönöm... Megnézem mégegyszer:)
kspacey Creative Commons License 2009.09.09 0 0 5601
Ugyan en uj vagyok itt, de ezzel az ervelessel vitatkoznek. Nem azert veszi az ember a leheto legjobbat valamibol, mert a kevesbe jo nem mukodik, vagy nem vegzi el ugyanazt a feladatot, hanem azert mert az a par aprosag, finom reszlet es a tudat, hogy adott kategoriaban mar jobbat nem nagyon lehet venni, megeri azt a - keves - pluszt. Termeszetesen a felesleges penzkidobassal en sem ertek egyet, igy sosem vennek miele-bol sem dragan olyan plusz funkciokat, aminek nincs ertelme.
Előzmény: tunderlala-3 (5600)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.08 0 0 5600

Hát, szerintem is totál pénzkidobás porszívóban mielét venni, de ők tudják.:)))

Én is naponta porszívózok, két éves lesz a porszívóm, és kutya baja...nem kell ehhez miele.:)

Előzmény: nagya2 (5599)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!