Keresés

Részletes keresés

Maurice74 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 45710
Bodza nagyon aranyos, és az oldal is tetszik :)

Esetleg engem is felvehetne azok közé, akiket olvas



Bonnie a labrador
Előzmény: Bodzaakutya (45705)
Bodzaakutya Creative Commons License 2010.01.25 0 0 45709

Köszönjük szépen a bókot (Bodza nevében)! :)

Semmit sem plagizálok, úgyhogy megijedtem hirtelen, hogy nem tüntettem fel a cikk forrását. :)

Előzmény: nettomazsola (45707)
loostris Creative Commons License 2010.01.25 0 0 45708
Kedves Állatbarátok! Segítséget szeretnék kérni. 2009. márciusi születésű kutyust labradorként vette meg idős házaspár. Időközben kiderült, hogy labrador és vizsla keverék. Mivel sajnos a "vizsla-vér" erősebb benne a labrador nyugodtságát elnyomva, ezért túlságosan kajla. Nem lenne semmi gond azzal, hogy keverék, de mivel a túlzott mozgásigényét idős gazdái nem tudják kielégíteni, ezért elajándékoznák gondos, kutyabarát új gazdának! A kutyus lakásban tartott, ha valakinek lenne rá lehetőse azonos feltételek mellett tartani esetleg, ingyen elviheti.
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.25 0 0 45707
közben megtalaltam a cikk aljan.
kösz!
Előzmény: nettomazsola (45706)
nettomazsola Creative Commons License 2010.01.25 0 0 45706
Bodza tünemynyes.

ezt a cikket honnan szerezted?

"10 dolog, amiről az állateledel-gyártó cégek nem akarják, hogy tudomást szerezz"

vegre!! nagyon jo!

ha megadod a forrast akkor betennem a tapos topikba.
kösz
Előzmény: Bodzaakutya (45705)
Bodzaakutya Creative Commons License 2010.01.24 0 0 45705
http://bodzakutya.blogspot.com/
(nem tudom, miért nem tudok linkelni)
Előzmény: DonDiego08 (45703)
Bodzaakutya Creative Commons License 2010.01.24 0 0 45704
Sajnálom, hogy nem volt több kutyus a sétán, kár, hogy olyan messze vagytok tőlünk! Mi is voltunk egy jó kis téli sétán, itt láthatók a képek:
Bodza nagyon élvezte (ő még kicsi, szóval már csak a szagok kavalkádja miatt egy Kánaán volt neki) :)
Előzmény: DonDiego08 (45703)
DonDiego08 Creative Commons License 2010.01.24 0 0 45703
Szia!

Szerintem minden csak gyakorlás kérdése. Diego tudja angolul és magyarul is az ül/fekszik parancsot.

Petya&Diego
www.dondiego.hu
Előzmény: Damienjoy (45702)
Damienjoy Creative Commons License 2010.01.23 0 0 45702
Sziasztok...
Szerintetek meg lehet tanitani a goldim "tobb nyelvre"?Kulfold van kilatoban es gtam kinn ugyis kutyisuli es ott angol(persze lefordithatnam neki magyarra),csak erdekel h meg tudja-e tanulni mas nyelven vagy ez nagyon osszezavarna-e Ot?
DonDiego08 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 45701

Sziasztok!

 

Mára hirdetett kutyás-séta, sajnos megint csak szólóra sikeredett. Kár, hogy senki sem tudott/akart csatlakozni. Nagyon jó volt sétálni a friss-szűz hóban hószállingózás közben.

Pár csalogató kép, hátha valaki legközelebb (akár holnap is) csatlakozni szeretne:

 

 

DonDiego1

DonDiego2

DonDiego3

 

Többi kép és elérhetőségeim a weboldalunkon megtalálható:

www.dondiego.hu

lilike20 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45700
:)
lustica Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45699

Csak ügyesen a fotózással:-D Tény és való, van aki kutyázik, és a fotóhoz kell egy különbejáratú ember:-P Nálunk ez legtöbbször öcsém, vagy akit sikerül épp nyaköncsípnek a kölyökfotókhoz (ő jókat tud már csinálni, szól ha nem jó vmi a képen, csajnos többieket be kéne hozzá tanítani, így szerencsétlent cseszegetem mindig vele:-P).

 

Mondjuk ilyen kutyám nekem is van, jöttek le hozzánk látogatóba, kutya jófej, kedves meg minden, de amikor a srác szólt neki, nem reagált elsőre, vagy nem úgy, ahogy kellett volna. Hát kieresztettem a hangom, ne félj kutya elsőre levágta mit is kéne csinálnia:-D

 

Kép amúgy becsapós, sötétedett a csajszim:-) De majd olyan 2-3 éves korra remélem hoz még több árnyalatnyit magára. Hatalmas szőre van (nem tudom te ismered-e Eszti Juliusát - Mara nagybátyja - neki van full ilyen szőre) széltében 3-4 centi mind2 oldalon, és nem is simul el neki, szóval azért ilyen kis gömböc. Tapogattam alatta, hogy mennyi a kutya magában, de az meg nem sok...

Nagynak egyáltalán nem nagy, sőt, sztem nem is lesz max. jó közepén a standardnek. Whity ugye a teteje, mellette elveszik, Kiránál meg 1-2 centivel kisebb még. (Kira közepes méretű) Úgyhogy furi, a saját langaléta kölykökhöz képest, ráadásul az ő teste nagyon egyben van, nem csúszott szét.

 

Természete nagyon érdekes, külön kihívás. (parázok is, nehogy elcsesszem a kutyát, de már 2-n volt lehetőségem tanulni, remélhetőleg a 3.nál már tudni fogom:-D)

Alapvetően nagyon anyás, ölbe van ha lehet, meg elfekszik szépen láb alatt, ha nincs teendő. Pont emiatt simán elviszem bárhova, rendelőbe is szépen lefekszik, elvan, koliban, lakásban stb. Viszont amint tudja, h történik valami, egyből feléled és pörög. (értsd: kaja vagy dummy kerül a képbe:-)) Úgyhogy ösztönei nagyon jók, rohan minden mozgó után, fejes a mélyvízbe. Emellett viszont nagyon könnyű vele együttélni, nem rág, nem csinál zűrt, max keresztülesel rajta:-D

Később majd kiderül, mi lesz belőle. Tavasszal nagykozmetika, leszedjük ezt a jegesmaci-bundát, és irány a ring. Nyártól meg tréning.

Előzmény: Eni79 (45693)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45698

Jah... Az elektromost nem tudom ki javasolta, de én csak legvégső esetben szoktam ajánlani. (akkor is betonkeményfejű, motiválatlan kutyáknál csak.) Akkor is csak szakavatott, rutinos kézbe. Tönkre lehet tenni vele egy jó kutyát ha nem megfelelően van használva. :-(((((

 

A kiképzőtők volt? És honnan van elektromos nyakörvetek? ezek az élet nagy kérdései... :DDDDDDD

Előzmény: Eni79 (45697)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45697

Okos ötetem van! :DDD Az elektromost rá ne tedd. Komolyan. Nagyon jól használható bizonyos helyzetekben , de ez nem az. (Amúgy a kutya nem hülye, nagyon is tudja mikor van rajta az elektromos és mior nincsen)

 

Az okos ötletem az, hogy amikor futna a kapu felé, akkor hívd vissza. (Értelemszerűen amikor célzottan ezért fut, mert neki akar ugrani a kerítésnek.)

 

Ha visszajön, simogatás, jutalom. Ha nem akkor figyelmenkívülhagyás, mint bünti. Bármennyi is smúzol, nézd levegőnek. Mivel nektek jó a kapcsolatotok, ez elég büntetés is neki hogy anya figyelmen kívül hagyja Berrykét fél órára. (Ne is nézz rá, ne is szólj hozzá.)

 

Ha már a kapunál van, akkor érdemes neki megtanítani a NEM (gondolom ezt tudja) vagy a hagyd parancsot, ha arra abbahagyja akkor nagy dícséret.

 

Nincsen jobb ötletem, mert ez lehet területvédés is.

Előzmény: secperc (45696)
secperc Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45696

Énisénis Tanitónéni:-)))

 

Szia Eni!

 

Berry egy olyan hülye szokást vett fel a szomszéd kutyától, hogy ha elmegy valaki az utcán akkor teljes erőből nekifut a kapunak és majd kidönti, akkorát döndül, hogy csak na. A kintlévőre meg a frászt hozza. Na már próbáltunk elektromos nyakörvvel kisérletezni, egy darabig nem csinálta, de most, hogy már kb. 1 hete nincs rajta a nyakörv megint kezdi.

 

Van valami okos ötleted?

Előzmény: Eni79 (45695)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45695

Szia!

 

 

Nagy kutyások, na én aztán biztosan nem, pusztán csak rutinos, de azért hátha tudok neked segíteni.

 

A fojtópóráz csak bizonyos fokig hasonlít a retrieverpórázra, ezért is sokkal hatástalanabb, dacára a fém anyagának. (Ott a kutya ha minimáisan is de folyton feszület alatt van, ezért szokik hozzá...)

 

 

 

Itt a képe. Mint láthatod, ez egy viszonylag egyszerű szerkezet, ám annál zseniálisabb. A zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Persze ehhez is kell technika.

Kutya a láb mellett van, bal oldalon. A marja a lábadnál (térdednél kb). Póráz az elején amíg nem stabil, mindíg jobbkézben legyen. Ha húz, akkor kiadod a láb, vagy lábhoz parancsot amit szeretnél, és a pórázzal erőteljesen visszarántod. (így az oldalhúzáshoz is lehet korrigálni, nem csak az előrehúzáshoz. Fontos, a póráz soha nem feszülhet, ha már feszül, régen rossz. Feszülés előtt megy a rántás és a parancs. Vékony és semmitmondó mivolta ellenére qrva nagyot lehet rántani vele, és haram észbe kap a kutya. Ha már nem vészesen húz, érdemes gyakori irányváltásokkal rászoktatni a figyelemre, itt is a fentiek alapján.

 

Beszámolót kérünk!

 

okosabb fajta... A retriever elég okos fajta, persze egyedfüggő is a kérdés. Semmi másról nincsen szó, minthogy jelenleg 25 kg szőr megindul és nem tudod kordában tartani. ez a fenti módszerrel minden kutyánál viszonylag hamar orvosolható.

 

 

 

Előzmény: keni89 (45694)
keni89 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45694
sziasztok!
Nagy kutyások lévén kérdezném tőletek, hogy mivel tudom elérni, hogy a kutyám láb mellet jöjjön, mert én kezdem feladni a harcot! Döme(igen, úgylátszik ez egy kedvelt név goldenek esetén:)) 10 hónapos, már kutyasuliban is voltunk vele, végig is csináltuk, de ott sem tanulta meg a lábkövetést, fojtót kellet a suliban használni, de szerintem ettől már beedződött a nyaka is. Hiába rántom meg ha húz, semmi, inkább megfullad. Dícsérem is ha láb mellett van mindig. Azt is próbáltuk, hogy megállok, ha húz, meg azt is hogy megfordulok és másik irányba indulunk, de ez sem jött be. Még mit lehetne csinálni? Olvastam itt hogy a retrieverpóráz nektek működött, de az végülis ugyanolyan elven működök mint a fójtó, nem? Vagy még gyerek és azért ilyen lüke? vagy csak szimplán nem az okosabb fajtából való?:) légyszi adjatok valami tanácsot!
köszi!
Ja még annyi, hogy a Bakonyban konkrétan hol vannak jó sétálóhelyek?
Eni79 Creative Commons License 2010.01.20 0 0 45693

Igyekszem, bár ha kutyázunk elég nehéz fotózni, de megpróbálom! :DDDDD

 

Általában minimum 1 kutya van nálam, így igényel némi kreativitást. (Carlos meg rafkós, hahaha, ha tudja h nem a figyelmem 100%-val koncentrálok rá, hajlamos ám önállósítani magát... :DDDDD A kis genya. Van hogy Kyrának teszünk ki valamit, Feka Tőlem 40-50 méterre helyben maradásra van ítélve. De ha látja hogy fél szemem rajta, akkor esze ágában sincsen beugrálni. Ne félj, ha mellettem van de mondjuk éppen elkalandozok úgy kisprintel h öröm nézni. :DDDDDD )

 

Kutya... Semmi extra. Papírtalan, "occsókutya". Még csak képen láttam, az alapján nagyon tetszik amúgy (Qrva jó színe van...), és nagyon boldognak, egészségesnek tűnik. Meglátjuk... úgy indult hogy megkerestek, régen nem beszéltünk. Elképzelés a szokásos... Majd veszünk hozzá egy szukát is, legyenen kiskölykök egyszer... Ismered. Most ott tartunk, ha lesz is másik kutyájuk az, örökbefogadott és ivartalanított szuka lesz. :DDDD

 

Ha a képzésben is ennyire fogékonyak, akkor a köbvetkező szezonban már lehet visszük vadászni ha alkalmas rá... :DDDDD Mondjuk a gazdi állítólag elég lágykezű (ismerős barátnője), de sztem nem lesz baj.

 

Mara jól megnőtt! :DDD Nem semmi szőrmennyiség van rajta. De jól kivilágosodott! :DDDD Amúgy helyes nagyon. Nekem picit nagynak tűnik, de ez lehet a szőr miatt van. Nekem Kyra ennyi idősen zsiráf volt. :DDDDD

 

Puha fogás... Hát retrieverről beszélünk, a jó ég áldjon meg! :DDDD Még jó hogy puha a szája... Helyes! Jellemre milyen? Pörgős, vagy inkább visszafogottabb?

Előzmény: lustica (45692)
lustica Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45692

Majd hozzál képeket a piciről is:-) Mit lehet tudni róla amúgy?

 

Carlosnak hajrá! Én is azt számolgattam múltkor, hogy júni elején tölti Mara az egy évet, júni 16.-án lesz egy KV, csak még nincs kiírva hol. Ha közelben, akkor el kéne menni már arra, legyen le a gond róla.

 

Amúgy megvagyunk, csak sajna közeleg a mikrobiológia szigorlatom:-S Így kevesebbszer jutok ki. Múltkor is anyuék vitték magukkal Marát túrázni, mivel nekem még sok tételem volt hátra:-S

 

Pár képet csináltam ma a csajsziról (egyedül kissé nehéz fotózni, őt még pláne, így annyira nem lettek a legjobb képek:-)))

Azé' jó puha fogása van, ezzel nem lyukasztja ki a dummyt:-D

 

 

 

 

 

Itt meg talált még legelnivaló füvet:-D

 

Előzmény: Eni79 (45690)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45691
Édes pofa... Gratulálok! :):):):)
Előzmény: koszacica (45686)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45690

Szia!

 

 

:DDDD Azt a lábat Edikétől kaptam, majd jó lesz a csapához, egyenlőre csak kivittük magunkkal Carlos imádja, rá van pörögve. :DDDD Még majd disznólábat is kapok. (előző lőtt disznójából nem maradt nekem, hahaha)

 

Jah, semmi extra, csak egy kedves ismerős hozza a kis goldenjét, amolyan szocializáció féle, meg alapokat nézünk a kutyán... Úgy tűnik lenne kedvük melózni a kutyával, lehet hogy vadászatra is járnának, megnézem milyen a kis tökös. szeretem ha jönnek hozzám kutyákkal, mert olyan jó látni őket. :DDDDD Ha meg segíteni tudok az a legjobb. Ovit azért nem nyitok, meg nem is küzdök más kutyájával, de segítek ha tudok és ha látom hogy a gazdi hajlandó tenni érte. Elég nekem a két saját kutyám! :DDDDD

 

Most meg lassan már el kell kezdenem készülni a munkavizsgára, amit picit elszállt a kutya azt vissza kell tenni. Március 20.-a vészesen közeledik... :DDDDD

 

Nálatok mizu?

 

Képek... Jaja, a két majmika. Meg az én fej nélküli képem, de a csizmám legalább már látszik. :DDDDD

 

 

Előzmény: lustica (45689)
lustica Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45689

Jók a képek! Azért látom nálatok is ott a szarvasláb:-D

 

Ki jön hozzátok?  A végén már óvodát nyithatsz:-)

Előzmény: Eni79 (45685)
DonDiego08 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45688

Sziasztok!

 

Hó is van, és úgy néz ki meg is marad 7végére, ezért szombat 12 órára egy kötetlen kutyás talit szerveznék Úrkút (Veszprém-megye) mellé. Csak séta, túrázgatás az én kis szeretett Bakonyomban. Érdekel valakit?

 

Petya&Diego

www.dondiego.hu www.rendesgazdi.hu

cheereck Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45687
gyönyörűség!

irigyellek :D
Előzmény: koszacica (45686)
koszacica Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45686
Cheerek!!!
Állat :o) (bocsánat az offért...)

Előzmény: cheereck (45682)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45685

 

 

 

Ez pedig néhány kép a hétvégéről... :-))) Sajna az én fejem lemaradt, hahaha, de a lényeg látszik! :DD

Előzmény: Eni79 (45684)
Eni79 Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45684

Szia!

 

A tartási körülményekről nem sokat mondanék, az kritkán aluli.

 

Viszont... 6 hónapos. Tehát kölyök. Én vinném Ginát. Nem árt neki se ha a kutyákkal van, a rotinak pláne. Persze figyeljetek rájuk. Nem hinném hogy gond lenne, 6 hónaposan az még hiába nagy, egy buflák kölyök még.

 

Nyugodtan menjetek. hozzám is hoznak egy goldent szombaton, kis 6 hónapos kölyköt... :DDDD

Előzmény: czaltikgyörgyi (45683)
czaltikgyörgyi Creative Commons License 2010.01.19 0 0 45683
Sziasztok!

Van az utcánkban egy 6 hónapos Roti kan,Gina nagyon szeret vele kerítésen keresztül barátkozni,folyton ölelkeznek.Tegnap kijöttek a gazdáék,én kérdeztem,hogy nem haragszanak-e azért ha mi itt mindig megállunk a Kis Falko-nál.Ők mondták,hogy nem dehogyis,csak azt utálják, ha benyúlkálnak simogatni az emberek.(no én ilyet sose tennék,soha nem nyúlok be kutyához,rotihoz meg végképp nem,még akkor sem ha csak 6 hónapos.
Hétvégére meghívtak bennünket az ő kertjükbe játszani (Kis Falco meg Gina) szerintetek?Az a kiskutya 4 (!) hetes kora óta van a szomszédnál,a kapun kívül még sohasem volt.Orvos rendszeresen látja,az oltásai megvannak.Szerintetek menjünk?
Súlyra pont akkora mint Gina,29 kg körül.
cheereck Creative Commons License 2010.01.18 0 0 45682
ha az első mondatra rákeresel, rögtön több helyen is megtalálod... néhol kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit én kb 10 éve lefordítottam, asszem azt utána lehozta az egyik kutyás folyóirat is.
Előzmény: secperc (45681)
secperc Creative Commons License 2010.01.18 0 0 45681
Elképzelhető, hogy ilyen aljasságra vetemedne valaki egy ilyen szomorú oldalon?
Előzmény: cheereck (45678)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!