Keresés

Részletes keresés

luyo57 Creative Commons License 2002.11.01 0 0 4155
A Korán szerint ez illeti meg a hitehagyókat:

5:54 Ti hívők! Aki eltántorodik közületek vallásától, az az ő dolga. Isten olyan népet fog hozni, akiket szeret, és akik szeretik őt, akik szerények a hívőkkel, ám kemények a hitetlenekkel szemben, harcba szállnak Isten útján és egy gáncsoskodó gáncsoskodásától sem félnek. Ez Isten kegye. Annak adja, akinek akarja. Isten mindent magába foglal, és mindent tud.

16:106 Akik nem hisznek Istenben, miután már hívők voltak -kivéve, aki kényszerből cselekszik, és nyugodt sz ő szíve a hitben- ,ám akik kitárják keblüket a hitetlenségnek: azokon Isten haragvása lesz és szörnyű büntetés lesz az osztályrészük.

88:23 Aki azonban elfordul és hitetlen,
88:24 azt nagy büntetéssel sújtja Isten.

Csak megjegyzem: a "betérés" a zsidó hit felvételére használatos műszó; azok, akik felnőtt korukra muszlimmá válnak "felveszik" az iszlámot.

Előzmény: devereaux (4154)
devereaux Creative Commons License 2002.10.31 0 0 4154
Miért, a hitehagyás egyáltalán nem gond muszliméknál?

Nekem valami más rémlik.

Előzmény: bagdadi tolvaj (4153)
bagdadi tolvaj Creative Commons License 2002.10.30 -2 0 4153
"A kérdés úgy szólt, hogy ha a betérés egy önbevallásra megy, akkor a kifelé történő mozgás miért szankcionált?"

Miért, szankcionált?

Előzmény: devereaux (4149)
Daikini Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4152
4000 :-))
Előzmény: Daikini (4151)
Daikini Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4151
eeees...
devereaux Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4150
-off-
Más topicban is olvashatunk majd efféle buzgólkodást? Csak érdekelne. :)
-on-
Előzmény: bgrbftby (4148)
devereaux Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4149
A kérdés úgy szólt, hogy ha a betérés egy önbevallásra megy, akkor a kifelé történő mozgás miért szankcionált?

Valami teológiai magyarázat?

Előzmény: bagdadi tolvaj (4146)
bgrbftby Creative Commons License 2002.10.30 0 0 4148
(Közlemény: azok a nickek, akik ismét keresztes háborút akarnak indítani ebben a topicban, figyelmeztetés nélkül meg fognak szűnni.)
devereaux Creative Commons License 2002.10.28 0 0 4147
A kérdésre válaszolj és ne ködösíts! Szóval miért?
Előzmény: bagdadi tolvaj (4146)
bagdadi tolvaj Creative Commons License 2002.10.27 -2 0 4146
A gyűlölet vakít.

Először is a Korán azt mondja, hogy a hitben bizonytalanokat meg kell próbálni meggyőzni, és nem szabad erőszakot alkalmazni, mert az iszlám tiltja az erőszakkal történő hittérítést.

Aki ettől függetlenül úgy cselekszik, az iszlám-ellenes. Ezért írtam azt, hogy akik halállal fenyegtik meg az áttérőket azok azért csinálják, mert nem tartják be a Korán előírásait.

Másodszor az iszlámban nem voltak "félholdas" hadjáratok, nem voltak inkvizíciók, rekonkviszták. Pl. Andalúzia "felszabadításakor" az ott élő arabokat, zsidókat mind elűldözték, vagy megölték, jóllehet az iszlám nem végzett egyik néppel sem. Irán továbbra is perzsa, Anatólia török stb. Malajzia, Indonézia, és Afrika keleti partja egészen lent Zanzibárig úgy lett muszlim, hogy ott muszlim hadsereg be sem tette lábát. Az Oszmánok rákényszerítették az iszlámot a magyarokra? A legkevésbé sem. Boszniában, meg Koszovóban azért vannak muszlimok (szláv muszlimok), mert ott vagy 400 évig voltak az Oszmánok, és nem 150 évig.

Nem állítható, hogy sehol, Pápuától Marrakesig, Zanzibártól Taskentig nem történt erőszakos hittérítés, mert biztos volt, de ez nem volt jellemző, és most sem az. Kérdezd meg a magyar muszlimokat, hogy őket ki kényszerítette a vallás felvételére.

Amerikában is a legdinamikusabban növekvő vallás, jóllehet a latinok közül szerintem nincs is muszlim, és a feketék között sem éppen az iszlám a domináns vallás, úgyhogy meglehetősen ostoba és lúzer dolog a népszaporulatra fogni a terjeszkedést.

Előzmény: devereaux (4145)
devereaux Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4145
-off-

Ha valaki kinyilatkoztatja magáról, hogy muszlim, akkor az. Ha pedig kinyilatkoztatja, hogy nem az, akkor is az? Nem értem. Ha követjük a "betérés-kitérés" kritériumait, akkor az iszlámtól való elszakadás kimondása azzal jár, hogy az illető nem az, ergo a rá kimondandó feltételes halálbüntetés sem lehet okés, mivel az csak a muszlimoknak jár ki (szegény szerencsétlenek). Avagy másképp értendő? Betérni lehet első szóra, kitérni meg lehetetlen? Micsoda tolerancia és szabad akarat megnyilvánulás, mi? :(

Elkeseredett vallás lehet az, ahol az élet elvételének lehetőségével próbálják maradásra bírni a hezitálókat.

Így persze mindjárt érthető azon dolgok magyarázata, amely a nagy népszaporulat és az agresszív terjeszkedés mellett ezt is megadhatja azon "ok" magyarázatának, miszerint micsoda dinamikus vallás az iszlám, ugye?

-on-

Előzmény: bagdadi tolvaj (4144)
bagdadi tolvaj Creative Commons License 2002.10.26 -2 0 4144
"Nincs most időm kigyűjteni az összes ilyen merényletet és ellenmerényletet, de tény, hogy Mohammed halála óta nem bírtok megegyezni az "örökségben"."

Tény. Sajnos.

"Hol találsz olyan vallást, amelyik szent könyvében elő van írva a szent háború? A keresztények szerint ugye egyik arc meg másik arc, bezzeg szerintetek ha ütnek, ütünk vissza. Ja és a "hitetleneket" meg egyenesen zaklatnotok kell."

A Koránban csak a Hit Gyülekezete szerint van előírva a "szent háború". De amikor megkérdeztem, hogy pontosan hol is van ez leírva, akkor arra nem kaptam választ, mivelhogy teljesen hülyeség, hogy "elő van írva".

Az iszlám teljesen békés vallás, függetlenül attól, hogy mit propagálnak a különböző vallásüldözők.

Amúgy valóban a Korán azt írja, hogy ha megütnek, akkor jogod van visszaütni, de odateszi, hogy azért jobb a megbocsátás.

És mi az, hogy a hitetleneket "zaklatnunk" kell?

"Mondd, miért sújtják halállal azt, aki kitér muzulmán hitéből????"

Mert a muszlimok nem tartják be a Koránban leírt törvényeket.

"Melyik másik "isteni" vallásban találsz ilyen fizikai fenyegetést?"

Szerintem nézz utána.

Előzmény: DonQHote (4142)
devereaux Creative Commons License 2002.10.26 0 0 4143
Ezért ki fognak moderálni a toleráns moderátorok. Pár emberrel már megtették. Nem tudtad, hogy az iszlám elleni bármiféle ellenvélemény kimutatása moderálást von maga után? Állítólag... Indokot ne várj! :(
Előzmény: DonQHote (4142)
DonQHote Creative Commons License 2002.10.25 0 0 4142
Luyo57!

Ejnye, ejnye. Nem is emlékszel, hogy pl. nem is olyan régen afganisztánban felrobbantottak egy iráni küldöttséget illetve Iránban gyilkoltak meg "ellenoldali" muzulmánokat?
Nincs most időm kigyűjteni az összes ilyen merényletet és ellenmerényletet, de tény, hogy Mohammed halála óta nem bírtok megegyezni az "örökségben".
Mondd, Szaúd Arábia vagy más vagyonos muzulmán ország miért nem állította le a Buddha-szobor rombolást???? Már ne haragudj, de a Vatikánon rendszeresen számonkérik a legkisebb problémát is, bezzeg Mekka és Medina legszentebb helyének őrzője cinkosan együttműködött a talibánnal. Arról nem is szólva, hosz szaúdi olajpénz nélkül létre sem jöhetett volna a Talibán Kísérleti Muszlim Állam.
Ja azt már csak halkan mondom, hogy ópiumeladás volt a talibán 2. legnagyobb bevételi forrása. Gondolom Allah ezt mind örömmel nézte.

Azon kívül ha jó hátra lapozol. kb. oda ahol beléptem a fórumba, ahol kedves muzulmán társaink az indonéz keresztény-mohameddán ellentét muzulmán oldali beállításának websiteját "propagálták", nos ezen webszájton találhatsz egy felhívást kb így hogy "...áldottak akik bármilyen formában résztvesznek ebben a dzsihádban...", értsd a keresztények elleni szent háborúban.

Hol találsz olyan vallást, amelyik szent könyvében elő van írva a szent háború? A keresztények szerint ugye egyik arc meg másik arc, bezzeg szerintetek ha ütnek, ütünk vissza. Ja és a "hitetleneket" meg egyenesen zaklatnotok kell.

Mondd, miért sújtják halállal azt, aki kitér muzulmán hitéből???? Melyik másik "isteni" vallásban találsz ilyen fizikai fenyegetést?

A többit majd legközelebb.

DonQ*
(Utóirat: Ha nem lennél muzulmán, akkor mondataim bizonyos ragozása helytelen. Én úgy vettem, hogy ehhez a felekezethez tartozol.)

Előzmény: luyo57 (4141)
luyo57 Creative Commons License 2002.10.17 0 0 4141
Csak mellékesen; hol irják MA is a szunniták a síitákat?
A gyilkosokra nem vár semmilyen mennyország se hetedik se akárhányadik.
Akárcsak ahogy keresztes háborúknak, az értelmetlen inkvizíciónak nincs köze Jézus tanításához, úgy a terrorizmusnak, az öngyilkosságnak, épületek lerombolásának sincs köze az iszlámhoz.
Előzmény: DonQHote (4134)
Daikini Creative Commons License 2002.10.17 0 0 4140
Kedves VeKa

Nem tevedtel, valoban nem vagyok muszlim. Valoban tolerancia neveben probaltam irni, remelem nem hangzott tulzottan offenziven. :-)

Ami azt illeti valoban sokaig ugy ereztem a buddhizmus az igazi ut. Bar kozel all most is a szivemhez, kb ugy allok hozza, mint a lepcso elso fokahoz. Fontos lepes. Ahogy olvastam, te is erdeklodsz.

Előzmény: VéKá (4135)
Daikini Creative Commons License 2002.10.17 0 0 4139
Szia Don

Sokkal inkabb a szelsosegek megletere akartam felhivni a figyelmet. Igazat adok neked abban, hogy Anglia vs. Irorszagban nem a vallas az, ami egyedulikent kirobbantotta a dolgot, de jelentos resz irhato a terhere. Amolyan jo urugy buta embereknek.

Bocs, ha felreertheto voltam.

"a háborút nem emiatt vívják."
Igy el tudom fogadni. De hogy semmi koze nem lenne, az szvsz eros tulzas.

Inkvizicio: szinten szelsoseg, amolyan Al-Kaida a keresztenysegben. Ha eleget torzitasz a tanitasokon, ki lehet hozni olyat, amelybol az kovetkezik, hogy a hitetleneket le kell olni. (Ismereteim szerint maga Isten parancsolta meg a zsidoknak egy falu (varos?) lerohanasat, es a lakossag leoleset.)
Ezt eleg altalanositani, es ha jon egy ember, aki altalanositott es tettereje is van, akkor potencialis katasztrofa keszulodik.

"Ellentétben a muzulmán gyilkosokra, akikre a hetedik menyország vár, ha hitetleneket ölnek meg a Dzsihád nevében."

Kerlek nezz utana, nem ilyen egyszeru. Ennek feltetele az is, hogy az agresszor a hitetlen legyen. Az onvedelmet nem tartja bunnek a keresztenyseg sem.

"(Mellékesen: Az igaz Isten hívői szerint az öngyilkosság egyenes út a pokolba, mert visszautasítjuk az Isten ajándékát, az életet.) Bezzeg a muzulmán öngyilkosok (ismered az "aszaszin" szó eredetét?) EGYENEST a hurik ölébe jutnak a legfelsőbb égben, igaz???"

Ilyen interpretacioban Nem.

"Szégyelljük a kiirtott indiánokat is. Stb."

Tudod mennyi kultura es tudas veszett oda? Ha a magyarokat vegleg kiirtottak volna, nem veszett volna sokminden? Itt tobb hatalmas civilizacio romja nyugszik oseink es szellemi atyjaink lelken. Csak azert, mert be voltak csavarodva az arany es a "poganysag" lattan.

Vegszokent mondandomhoz: nem vallom magam sem keresztenynek, sem muszlimnak. Meg vagyok keresztelve, es ennyi. Satanban nem hiszek, es Istenben sem ugy, ahogy masok azt elvarnak.

Előzmény: DonQHote (4134)
VéKá Creative Commons License 2002.10.17 0 0 4138
Szia DonQ*!

Amit írtál, azzal egyetértek, (én buddhista vagyok). Nem is az iszlámot, mint vallást védeném, viszont a muzulmán emberek hitét (nem a fanatikusokét!!!) tudom tisztelni, amellett, hogy nem értek egyet velük.

A lámánk mondta azt pl., hogy ha találkozna Szaddam Husszeinnel, igaz, hogy megpróbálná benne a jót is látni, de igen-igen erősen s*gbe rúgná...:-)))

Örülök, ha nincs probléma.

Vk

Előzmény: DonQHote (4137)
DonQHote Creative Commons License 2002.10.16 0 0 4137
VéKá!

Nincs probléma. Én szeretek vitázni és igyekszem őszinte lenni.
Valóban automatikusan feltételeztem, hogy aki "védi" a muzulmán vallást az egyben hívője is. Gondolom Daikini is jelentkezik, ha lesz ideje és kedve. Akkor kiderül, buddhista-e.
Ha netán az, akkor pláne csodálkozom a muzulmán hit "mentegetésén", hiszen a buddhisták aztán tényleg hitetleneknek minősülnek, tehát szabad prédát jelentenek az "igazhitűeknek".
A többszáz éves világcsoda Buddha szobor fölrobbantása bizonyára jó példa a muzulmán toleranciára velük szemben.

DonQ*

Előzmény: VéKá (4136)
VéKá Creative Commons License 2002.10.16 0 0 4136
Bocsánatot kérek, DonQ*, mert nem is volt olyan sértő a hozzászólásod jellege, csak engem az zavart kissé, hogy úgy tudom, Daikini nem muzulmán, te pedig annak véled.

Természetesen nem volt sértő a hozzászólásod, nyilván hited alapján írtad, amit írtál.
VK

Előzmény: VéKá (4135)
VéKá Creative Commons License 2002.10.16 0 0 4135
Kedves DonQHote!

"A saját vallásod történelmét sem ismered??? " - írod Daikininek.

Bár én nem ismerem őt, viszont olvastam egy hozzászólásában, hogy ő inkább buddhista beállítottságú. Szóval igencsak meglepődnék, ha kiderülne, hogy muzulmán. Amúgy ezt sehol nem írta a hozzászólásában, nem tudom, te honnan vetted. Vagy én olvastam figyelmetlenül...

Inkább csak a tolerancia nevében írhatta, amit írt, amit rólad kevésbé lehet elmondani, hozzászólásod hangneme is ezt bizonyítja.

Üdv
VK

Daikini!

Bocs, ha tévedtem volna, és mégis muzulmán lennél, meg hogy így kéretlenül is nyilatkoztam a nevedben.
VK

Előzmény: DonQHote (4134)
DonQHote Creative Commons License 2002.10.15 0 0 4134
Kedves Daikini!

Szeretnélek egy kicsit helyretenni, mert alaposan melléfogtál.

Az írországi konfliktusnak semmi köze sem a katolikus, sem a protestáns hithez. Ez a szöveg kizárólag a 40 éves kommunista propaganda módszere volt, hogy a kapitalizmus mellett a vallást is lejárassa. A lényeg, hogy az írek szeretnék visszakapni az országukat a megszálló britektől, más írek meg a brit borodalom része akarnak maradni. SEMMI vallási színezet nincs. Tény, az írek katolikusok, a britek protestánsok. De a háborút nem emiatt vívják.

A keresztes háborúk és a kereszt nevében leölt indiánok, az értelmetlen inkvizíció TELJESEN ellentmondtak a krisztusi tanításnak a szeretetről, tehát semmilyen módon nem lehet őket katolikus cselekedetnek tekinteni. A gyilkosokra kárhozat vár. Ellentétben a muzulmán gyilkosokra, akikre a hetedik menyország vár, ha hitetleneket ölnek meg a Dzsihád nevében.
(Mellékesen: Az igaz Isten hívői szerint az öngyilkosság egyenes út a pokolba, mert visszautasítjuk az Isten ajándékát, az életet.) Bezzeg a muzulmán öngyilkosok (ismered az "aszaszin" szó eredetét?) EGYENEST a hurik ölébe jutnak a legfelsőbb égben, igaz???
Jól mondta Krisztus: A gyümölcseikről ismeritek meg őket.

Hogy az iszlám mennyire egységes, azt mi sem bizonyítja, hogy a szunniták előszeretettel irtják a siítákat és viszont. MA IS, nem csak száz éve. Mintha a vallásháborúkat néhány száz éve magunk mögött hagytuk volna, sőt szégyenkezve gondolunk rájuk, mindkét oldalon. Szégyelljük a kiirtott indiánokat is. Stb. Ellenben a vérrel terjesztett iszlám a legnagyobb dicsőség a terjesztőnek.

A saját vallásod történelmét sem ismered???

A vallás nem mozaik és nem kívánságműsor. Nem lehet összerakosgatni ahogy tetszik (Vesd össze négy feleség négyféle vallásssal...) Ami az ördögtől származik és féligazságokból összerakott szabályrendszerként rendkívül jól "működik" az ördög által uralt világban, nem hasonlítható össze az Istentől kapott kinyilatkoztatáson alapuló vallásokkal.
Nagyon korábban leírtam: Egyetlen hamis vallás sem merte megtenni, hogy Istentől kapott hitként "reklámozza" magát, ezáltal ha egy hitnélküli hitet keres, az első kritériuma ez kell hogy legyen. Meg kell jelölnöm a forrást is a tisztesség kedvéért, Jehovista tanítás illetve térítés ez.
A ragyogó fényességű angyal, aki Mohamed prófétával társalgott, azt hiszem erősen hajaz Luci Ferire. Mit számít ha 98%-ban ismered Istent (Allahot), de a maradék 2% miatt egyenesen a Sátán karjaiba rohansz?

DonQ*

Előzmény: Daikini (4122)
Adriel Creative Commons License 2002.10.15 0 0 4133
A Biblia a reális valóságot írja le, nem egyoldalú, vagy részrehajló. A történethez hozzátartozik az ammoniták büntetése is.
Sőt szerepel benne a mi okulásunkra Dávid király házasságtörése, gyilkossága is. Ő szintén elvette cselekedeteinek a büntetését. Ezek negatív példákul vannak elénk állítva okulás céljából.

üdv:
Adriel
Előzmény: Jeremiás6 (4126)
scriba Creative Commons License 2002.10.07 0 0 4132
Ma este 21.25-kor a Duna TV-n:
A világörökség kincsei
Córdoba - A mecsettől a székesegyházig
Az iszlám világ második legnagyobb, s talán legszebb mecsetjét - a Mezquitat - építették fel neves kőfaragómesterek Cordóbában a mór kalifák uralkodása idején. Költők, művészek, történészek, uralkodók vitték hírét a páratlan szépségű épületnek, ahol az iszlám, művészetének legbecsesebb titkait tárja fel: "A napfény, az isteni fény jelképe, akadálytalanul hatol be a kőrácsokon. ...Egy oszlopának erezete, a valóság erezete, aki egyszer látta, azt rabul ejti." Maguk a városlakók háborodtak fel a legjobban, amikor V. Károly a mór mecset belsejében felépíttetett egy székesegyházat! Ő maga megbánva tettét, így vall errről: " Felépítettek valamit, ami másutt is létezik, s ennek érdekében leromboltak valamit, ami egyedülálló volt a világon!" (14' 34")
Gróf Úr Creative Commons License 2002.09.30 0 0 4131
De a felette lévő rész totál használható, megadja a keresett helyet, amit otthon meg tudok nézni, úgyhogy megoldottad a problémámat, köszönöm! :-)
Előzmény: Gróf Úr (4130)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.09.30 0 0 4130
Hááát, lehet, hogy kersni tudsz... :-)))

Vagy én nem tudok angolul, de ez nem a válásról szól, mint általános cselekményről. Engem kifejezetten az Asszony által kezdeményezett válás érdekelne, de köszönöm a segítő szándékot! :-)

Előzmény: break2 (4129)
break2 Creative Commons License 2002.09.30 0 0 4129
Bar nem vagyok Koran ismero, de keresni azt tudok a neten. Olvasd a 60:10-et.

Ha tudsz angolul akkor ajanlom ezen lap legaljat.

Előzmény: Gróf Úr (4128)
Gróf Úr Creative Commons License 2002.09.30 0 0 4128
Salem, habib!

Valaki ráérő Koránismerő segítsen; egy olvtársnak szeretném eljuttatni a szúra/vers helyet, melyben benne foglaltatik, hogy Asszony is kezdeményezhet válást. Ha rosszul emlékszem azt is írjátok meg!

Előre is sukrán: LC

luyo57 Creative Commons License 2002.09.15 0 0 4127
Szép történet, de mi köze a muszlim valláshoz? :)
Előzmény: Jeremiás6 (4126)
Jeremiás6 Creative Commons License 2002.09.14 0 0 4126
Egy kis erotika a Bibliából!!

{1Móz. 19: 3}
Lót pedig felméne Czóárból, és letelepedék a hegyen, és vele együtt az ő két leánya is, mert fél vala Czóárban lakni; lakozék tehát egy barlangban ő és az ő két leánya. És monda a nagyobbik a kisebbiknek: A mi atyánk megvénhedett, és nincsen a földön férfiú, a ki mi hozzánk bejöhetne az egész föld szokása szerint. Jer, adjunk bort inni a mi atyánknak, és háljunk ő vele, és támaszszunk magot a mi atyánktól. Adának azért inni bort az ő atyjoknak azon éjszaka, és beméne a nagyobbik, és hála az ő atyjával, ez pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről. És lőn másodnapon, monda a nagyobbik a kisebbiknek: Ímé a mult éjjel én háltam atyámmal, adjunk néki bort inni ez éjjel is, és menj be te, hálj vele, és támaszszunk magot a mi atyánktól. Adának azért azon éjszaka is az ő atyjoknak bort inni, és felkele a kisebbik is és vele hála; ő pedig semmit sem tuda annak sem lefekvéséről, sem fölkeléséről. És teherbe esének Lót leányai mindketten az ő atyjoktól. És szűle a nagyobbik fiat, és nevezé annak nevét Moábnak; ez a Moábiták atyja mind e mai napig. A kisebbik is fiat szűle és nevezé annak nevét Benamminak. Ez az Ammoniták atyja mind a mai napig.

Előzmény: Daikini (4122)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!