Keresés

Részletes keresés

attila1089 Creative Commons License 2008.08.13 0 0 477
Ha vkit érdekel akkor eladnám 35€-os autopályamatricát 20€-ért. Bp.
drq Creative Commons License 2008.08.13 0 0 476

Sziasztok!

 

Ha Szlovéniában szeretnénk résztvenni egy kis raftingon, ez lehetséges e felszerelés nélkül is? Az lenne az ideális, ha utána a kiindulóponthoz is visszavinnének. Szerintetek van ilyen kombináció?

Köszi!

policecars Creative Commons License 2008.08.12 0 0 475
Valakinek hasznos lehet: 7-én le volt zárva Kropánál az út, elég nagyot kellett miatta kerülnünk. A lezárás oka, időtartama nem derült ki.
policecars Creative Commons License 2008.08.12 0 0 474
Mi bepróbáltunk Bledben pár szállást utcáról, nem sikerült. Aztán bementünk a Kompas irodába, 2 perc alatt lett apartmanunk, ráadásul a hölgy magyarul is beszélt.
Előzmény: bmkata (467)
Morcsi Creative Commons License 2008.08.12 0 0 473

"Az autóvonathoz indulás előtt legkésőbb 10 perccel kell kiérni, hogy fel is engedjenek, mi 5 percel előtte értünk oda..., így Podbrdo-nál kellett visszajönni, csak erős idegzetűeknek ajánlom! "

 

Hm... Ismerős a történet, idézem a másik topikba írt beszámolómból (az autóvonat 100-ik "születésnapján"):

 

Hajnali 4-kor ébredtünk, hogy elérjük az 5.25-ös vonatot és a kelő nap éppen csak derengésbe vonta a tájat, mikor útnak indultunk. Kicsit szűkre volt szabva az időnk, így tövig nyomtam a gázt az egyre ismerősebb kacskaringós úton. 5.17-kor álltunk fel a rámpára, ahol döbbenten tapasztaltuk, hogy vonatunk már 3 vágánnyal odébb áll és éppen indulni készül! Fel van tüntetve ugyan a menetrendben, hogy 10 perccel indulás előtt kéretik megjelenni, de tapasztalataink alapján az indulási idő azt jelzi, amikor a rámpától eltolják, de itt már ez rég megtörtént (biztos megvolt a szokásos hajnali két autójuk, nem gondolták, hogy jön még valami barom turista ilyen hajnali órán). Nem kicsit voltunk idegesek :(( Nem maradt más megoldás, mint felhajtani Podbro állomásra és ott megpróbálni elcsípni a vonatot (még így is az alagúton át megspórolunk egy csomó utat)


Nyomtam szerencsétlen autónak, mint aki megveszett, az út távban nem sok, de szintben igen és nagyon kanyargós, ráadásul teljesen ismeretlen... Hamarosan meghallottuk hogy utólért a vonat és versenyre keltünk vele (utólag visszagondolva igen mókás volt, mint a rajzfilmekben, a vonat csak megy egyenesen, mi meg az autóval hol alatta, hol felette kóválygunk - akkor azonban elég idegbeteg voltam és nem tudtam átérezni a helyzet komikumát…) Folyamatosan nézegettem a vízhőfokot, az időt és a vonat hátulját, erre egyszercsak az út közepén keresztben egy korlát behajtani tilos táblával és egy szlovén nyelvű felirattal! Megálltunk, nézegettük, mi lehet, de mivel szemből éppen jött valaki, gyorsan elindultunk és áthajtottunk a lezárt szakaszon (utólag megtudtuk, sziklaomlás miatt életveszélyes volt az út, egyáltalán nem is szabadott volna járni rajta, persze senki nem foglalkozott a tiltással). Már azt hittük, nem fog sikerülni, mikor megérkeztünk Podbroba. Nem volt nehéz megtalálni az állomást, így a vonattal egy időben álltunk meg.

 

...

 

Délután visszafelé nem tudom, hogy az ünnepi alkalomnak köszönhető, vagy csak a véletlennek, de rengetegen akartak ezzel a vonattal utazni. Elkezdődött a felhajtás, ám a vonat megtelt és mi még legalább 10 másik autóval együtt lent álltunk. Szabály szerint vannak a „korlátos” és a „rámpás” kocsik, a rámpásra nem állítanak autókat. Ezt most gyorsan felülbírálták, összesűrítették a kocsikat, így mi is felfértünk, ám utánunk még mindig vagy 4-5 autó lemaradt. Nagy fejvakargatások közepette (talán még ők sem láttak ennyi utast:)) a vasutasok még jobban összesűrítettek minket, majd előre-hátra tolták a vonatot (talán kerítettek még vagont, nem láttuk jól, mi történik hátul) Végül még azt is sikerült felpaszírozniuk, aki a hivatalos indulási idő UTÁN érkezett!!! Ezen a reggeli események fényében kicsit morcogtunk. 

Előzmény: pancso (472)
pancso Creative Commons License 2008.08.12 0 0 472
Vasárnap jöttünk haza. Nem volt szerintem teltház, szóval biztos lesz hely, csak kérdés mennyiért. Mi egy 4 fős apartmanban voltunk hárman 53 € + 3€ ifa-ért.
Néhány megjegyzés a most indulóknak. Az autóvonathoz indulás előtt legkésőbb 10 perccel kell kiérni, hogy fel is engedjenek, mi 5 percel előtte értünk oda..., így Podbrdo-nál kellett visszajönni, csak erős idegzetűeknek ajánlom! Sajnos múlt héten szinte minden este esett valamennyit, szóval így nehéz volt a hegyek tetejét látni... Pl. Vrsic-hágónál kb. 15 méter látótávolság. A raftingot is ajánlom mindenkinek (negyedjére is nagyon élveztem), volt vagy 11-12 fokos a Soca. Jó poén a nyári bob is Blednél, bár nem olcsó, egy csúszás 7 €. Érdemes szerintem biciklit bérelni, s úgy körbejárni a tavat (2-3 órára 5-6 €). Sokakkal ellentétben nekem tetszett a Savica-vízesés, nem von le sokat a vaskapu a látványból (3 € parkolás + 2,4 € belépő). A pletnázást egyszer érdemes kipróbálni, bár elég drága (12 €). Portoroznál se éreztem teltházat, bár Pirannál nem volt egy db üres parkoló sem! Fürdésre talán Izola jobb lehet. A Vogelre a felvonót érdemes kipróbálni, fantasztikus a látvány (12 € oda-vissza). Hazafelé elmentünk a Logarska Dolina felé (6 €), Rinka-vízesés szép, bár több időt igényel a környék.
Összefoglalva, továbbra is egy kedvenc marad Szlovénia számomra minden tekintetben!
attila1089 Creative Commons License 2008.08.11 0 0 471
Szia!

Múlt héten voltunk eme 2 helyiségben,Bohinj-ban aludtunk egy panzioban .2 fő reggelivel számla nélkűl 60€ volt .A reggeli nagyon bőséges . Szállodában is megkérdeztük *** -os szálloda 55€/fő reggelivel. Szóval azért van hely,nincs akkora teltház.
Előzmény: bmkata (467)
Holgery Creative Commons License 2008.08.11 0 0 470
Hát,... már nem emlékszem, dobj nekik egy mailt. Egyébként a konyhát, ebédlőt korlátlanul lehet használni, fözőcskézni, szóval lehet gazdálkodni saját készletből is.
Előzmény: bmkata (469)
bmkata Creative Commons License 2008.08.11 0 0 469
Köszi! És ebben az árban benne van a reggeli is?
Előzmény: Holgery (468)
Holgery Creative Commons License 2008.08.11 0 0 468
Mi például itt laktunk. Nagyon kedvesek voltak, jó áron volt, és nagyon szép helyen. Igaz Bledtól 10 percnyi autó útra. Elég sok szobájuk van, lehet esély, hogy van helyük.
Előzmény: bmkata (467)
bmkata Creative Commons License 2008.08.11 0 0 467
Sziasztok!

Holnapután indulnánk Bledbe/Bohinjba, de még nem foglaltunk szállást, gondolván, hogy majd ott kinézzük. Lehet, hogy túl nagy merészség lenne?

Elképzelhető, hogy nem tudunk panzióban helyet kapni, mert olyan sokan vannak? (Valakiről már olvastam talán itt, hogy eléggé pórul jártak...)

És autópályát javasoltok, vagy nem szükséges?

Köszi (főleg, ha gyorsan válaszoltok:) !
Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 466

Kérdés azokhoz, akik közelről látták a Boka vízesést: mennyire veszélyes az aszfaltútról való megközelítése? Állítólag a bal oldali út valamivel könnyebb és látványosabb, mint a jobb, de az is "kitett" ...

 

Szerintetek kocaturisták is bevállalhatják??

Amerigo61 Creative Commons License 2008.08.05 0 0 465

Thx, (pancsonak is), ezt sem fogjuk kihagyni, bár az az érzésem, hogy kevés lesz az a 9 nap :-)

Előzmény: Morcsi (464)
Morcsi Creative Commons License 2008.07.30 0 0 464
Az autóban kell ülni, mókás érzés a vezetőülésben ilyenkor. Mi kétszer utaztunk vele oda-vissza, ha van türelmed kikeresgélni, akkor a honlapomon több képet is láthatsz róla.
Előzmény: Amerigo61 (462)
pancso Creative Commons License 2008.07.29 0 0 463
Nincs fülke, mint látható viszonylag rövid az út, így az autóban marad mindeki.
Előzmény: Amerigo61 (462)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 462
Ez jó :-)). Úgyis beterveztünk egy szurdok-túrát Tolminnál, lehet, hogy az esti vonattal megyünk vissza Bled irányába. Az utazás során az utas az autóban marad, vagy a vasútki kocsi fülkéjében ül le?
Előzmény: pancso (461)
pancso Creative Commons License 2008.07.28 0 0 461

http://www.slo-zeleznice.si/en/inland_transport/auto_train/

 

Bohinjska Bistrica és Most na Soci között megy a vonat a hegyeken keresztül. Az autóval fel kell állni egy nyitott vagon "platójára", semmi veszély, időspórolás, lehet élvezni a tájat + elég különleges. Speciel mi a rafting után örültünk, hogy gyorsan Bledbe tudtunk érni. Jövő héten újra irány a hegyek, most is menni fogunk vele.

Előzmény: Amerigo61 (445)
pgyp Creative Commons License 2008.07.28 0 0 460
Ha szupermarketben vásárolsz, akkor kb hasonlóak az árak az itthonihoz (a MErcator hasonló a mi CBA-nkhoz), az étterem egy picit húzósabb, ha a hasonló kategóriával hasonlítjuk össze. Érdemes a tó körül sétálni egyet (kb 8 km) és a vártól nincs messze a belváros. A tó nyugati részén láthatod a hattyúkat (tilos őket etetni) és rengeteg, pofátlan és nem úl félénk vadkacsát (ezeket minden turista eteti és követelik is). A tó ÉNY részén, nem messze a vártól nagy meglepetésünkre mókust láttunk az út szélén, itt talán kisebb a forgalom, ezért volt ilyen bátor. A várbeli "múzeum" kicsit gyenge a mi ízlésünknek, de a kilátás pazar. A parkolóból a város felé indulva keresztül a parkon nem a kiépített ösvényeket érdemes követni, hanem amit a helyiek kitapostak. Ez egy kicsit sziklás, keskeny ösvény és nem messze az ösvénytől van sok vadmálna, szamóca;-)
Előzmény: Amerigo61 (452)
Holgery Creative Commons License 2008.07.28 0 0 459
Ja a kemping a tó városközponttal átellenes oldalán van, tehát citynézésre nem ajánlott parkoló. Most eszembe jutott, van a cityben is egy ingyenes parkoló, egy szupermarket parkolója. Na ott sosincs hely, de lehet hogy csak mi voltunk pechesek.
Előzmény: Holgery (457)
annamarie Creative Commons License 2008.07.28 0 0 458

 

Ezt sajna én nem tudom. Próbáltunk mi megállni máshol, de lehetetlen volt. A szállodáknál csak a szállóvendégek autói parkolhatnak, az utcácskák elég szűkek, végig a tó körül kint van a megállni tilos tábla, így egyszerűbbnek tűnt a fizető parkoló igénybevétele. Szemtanúi voltunk egy csúnya karambolnak is, és részesei lehettünk egy bledi dugónak is, gondolom a baleset miatt dugultak be az utak.

Előzmény: Amerigo61 (456)
Holgery Creative Commons License 2008.07.28 0 0 457
Nem, törvényt nem sértessz vele! Arra van ott 5-6 hely, hogy aki érkezik, vagy távozik legyen hol megálllni. Senki nem szól érte, de ha nem vagy a Kemping kliense kissé pofátlanság semmi több. Mások is csinálják, ezért nem is mindig van hely! A belváros mindenhol fizetős, kiljebb meg lehet állni ingyen is, csak akkor gyalogolni kell.
A vasútállomásnál is ingyenes, de az is gyaloglós a városig.
Előzmény: Amerigo61 (456)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 456

Azt inkább kihagyom: ha a helyi szerv észreveszi, akkor esetleg sokba kerül ...

 

Egyébként az egész városban (leszámítva a várat) fizetős a parkolás ??

Előzmény: Holgery (455)
Holgery Creative Commons License 2008.07.28 0 0 455
A bledi kempingnél is lehet ingyen parkolni, de csak a pofátlansághatárát súroló módon.
Le állsz a recepció közelében lévő parkolóban, benézel a recepcióra, mintha mennél becsekkolni, aztán kisétálsz és ott hagyod a járgányt. De ez csúnya dolog, és ha kiszúrják akkor rossz fényt vetünk hazánkra. Mi csak egyszer-kétszer csináltuk, max 1 órára.
Előzmény: Amerigo61 (452)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 454

Akkor a várnál fogunk parkolni és onnan indítjuk a bledi túrát :-)

Előzmény: annamarie (453)
annamarie Creative Commons License 2008.07.28 0 0 453

A bledi vár parkolója - a mi legnagyobb megdöbbenésünkre is - valóban INGYENES!!! De van belépő, talán 7 €/fő-re emlékszem.

 

Az élelmiszerárak közel azonosak a magyar árakhoz. Portorožban a kempingben lévő kisboltban nem volt túl sok minden, így egy sarokkal odébb egy szupermarketban vásároltunk, 12 €-ból ketten jól laktunk (sonka, sajt, vaj, pékárú, üdítő, édesség).

 

Étteremben egyetlenegy helyen voltunk, a bledi vár alatt van egy pizzéria. Óriási egy pizza, árai a feltéttől függenek, általában 5,60 és 8,70 € között mozog egy pizza ára. Az üdítő ott is 1,60-1,90 körül van.

Előzmény: Amerigo61 (452)
Amerigo61 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 452

Szia!

 

A kaja árakról van valami infod? (Az alapvető élelmiszerek árai és az éttermi árak hogyan viszonyulnak a hazaihoz?)

 

Állítólag a bledi vár parkolója ingyenes, ez igaz?

Előzmény: annamarie (450)
annamarie Creative Commons License 2008.07.28 0 0 451

 

Kis kedvcsinálásnak fotókat itt találtok:

 

http://indafoto.hu/annamarie/szlovenia_2008_julius

annamarie Creative Commons License 2008.07.28 0 0 450

Röpke, 3 napos kirándulást tettünk Szlovéniába, amely nagyon jól sikerült. A házunktól 3 óra alatt Bledben voltunk, amely gyönyörű hely, a bohinji tóval egyetemben. Mindenkinek csak ajánlani tudom Szlovénia e 2 gyöngyszemét. A bledi tartózkodás után a tengerpart felé vettük az útirányt, Portorožban, a Lucia Kempingben töltöttünk el egy éjszakát, de sajna másnap reggelre leszakadt az ég, a sátrunk beázott, a cuccaink eláztak, meleg holmink nem volt, így hazajöttünk. De a kemping nagyon jól felszerelt, tiszta, rendezett, mint általában minden Szlovéniában.

Az autópálya matrica 35 € félévre, nem nagy összeg, mert amennyit mentünk autópályán, valszeg többet kifizettünk volna, ha marad a kapus rendszer. Mivel félévre szól, így az idén még biztosan menni fogunk.

Árak: minden nagyon drágának tűnt, leginkább a bledi szállásunk, reggelivel együtt kettőnknek 58 € volt egy éjszaka, magánapartmanban. A tónál a parkolás díja: 8-14 óráig 6 €, 14-20 óráig 3 €. A tavon gondolázni  fejenként 12 €-ért lehetett. Ezért az árért átvittek a szigetre, és 40 perc ott tartózkodás után visszavittek a partra. A szigeten 1 kóla 1,90 €. A tengerparti kemping árai viszont nem rosszak: 10 €/fő/nap + 4 €/szgk/nap. Szlovénia csodaszép és nagyon tiszta, rendezett ország.

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.28 0 0 449

Én is ezt próbáltam neki magyarázni, de nem hitt nekem.

 

Előzmény: policecars (448)
policecars Creative Commons License 2008.07.27 0 0 448
Az ismerősöd téved.
Előzmény: Törölt nick (447)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!