Keresés

Részletes keresés

bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70166
A cefrét fedő gáz hőtágulása okozhatja. Ha leáll az erjedés a cefre hőmérséklete csökken ezálltal az azt borító gázé is. Ha kotyogód van a gáz visszafele is tud közlekedhi. Aztán a hőmérséklet emelkedésével az ismét tágulásnak induló gáz távozik a kotyogón. Szerintem. Én a zajos erjedést követően légmentesen zárok ekkor már kevés a gázkéoződés és a gázcsere is kizárt.
Előzmény: Cefre86 (70156)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70165

Már bocsánat, de nagyon sz.. forrásaid lehetnek.

A legjobb pálinka amit ittam mind gyümölcsből és szőlőből készűlt.

Előzmény: SpencerGool (70160)
vfary Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70164

helló

milyen lett a kihozatalod??

 

Üdv

Előzmény: Cefre86 (70156)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70163

bocsánat elírtam ... fél literes főző... de ez se sokkal szaporább......

Előzmény: TINTUS (70162)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70162

féldecis főző?? Nem valami szapora..... Bár, ha nyögdíjas vagy az idő nem számít.

 

 

Hal kollegának itt is dícséret !!

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70152)
hal65 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70161

Te szegény.

Hát tölts rá! :-)

Előzmény: stapika (70159)
SpencerGool Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70160

A legjobb pálinkát amit ittam, azt mazsolából csinálták

stapika Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70159

Volt:-)

Előzmény: hal65 (70158)
hal65 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70158

Benned?

 

Előzmény: stapika (70157)
stapika Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70157

Alkohol fok?:-)

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70153)
Cefre86 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70156

 

Üdvözlök mindenkit!

 

Régóta olvasgatom a fórumot, sokat tanultam az itt leírtakból és egyre jobb nedű folyik ki a hűtő csövén...

 

A következő problémával fodulok hozzátok:

 

A faeper cefrém szépen forrogatott, aztán egyre lassult, nem is volt semmi probléma tegnap előttig. Tegnap azonban még mindig kotyogott, igaz nagyon lassan. Felnyitottam a hordó tetejét, és észrevettem, hogy helyenként elkezdett penészedni a cefre teteje. Gyufapróba: le lehetett nyomni a cefre tetejéig, semmi CO2. Főerjedés után már nem nyitogattam, levegőt nem kaphatott. A penészt gyorsan eltávolítottam, aztán főzés. Szerencsére a pálinkán még nem érződik smmi rossz íz.

 

Kérdéseim a következők:

- Ha a kotyogó lassan "kotyog" akkor valami gáz keletkezik, de CO2 nem volt, akor vajon mi?

- Ha a cefre teljesen kierjedt akkor nem kéne lesüllyednie a sűrűjének, és a lének lenni legfelül? Vagy ez a faeperre nem igaz? (A többi: alma, körte, stb. esetén így volt.)

- Hova tűnt a CO2? Amikor utoljára lezártam színig volt vele a hordó.

- Hogyan lehet védekezni az ilyen penészesedés ellen?

 

Üdv.: TP

 

 

potypenka Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70155

Tegnap este valaki azt írta, hogy Sopronnál itt a vihar, és akkora jegek esnek, hogy csoda. Ezért kérdeztem.

 

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70153)
Forman68 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70154

Zsuska!

 

Üdvözletem a Tesónak!Nagyon rendes volt.Valahogy majd eljuttatok egy kis kostolót.

Beleillatoltam egy ágyas pálinkádba(vagy likőr?)de már nem emlékszem,hogy meggy volt-e,vagy cseresznye.

Receptet megadod?A lányok imádnák!

 

kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70153

jeg???  Szegeden 48-fok volt tegnap.

Előzmény: potypenka (70150)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70152

mär maga az hogy a magyar polgär otthon fözheti a pälinkäjät, csipi az EU szemet!

Germäniäban tengetem eletem es itt kizärolag  0,5l-es fözöd lehet ottoni fözesre, efelett jövedeki ado!

Előzmény: barkócza (70140)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70151

üdvözloök mindenkit!

 

eggyetertek!

bär a K.B. Bizottsägal nem szimpatizälok.

Előzmény: Mr.Stratos (70125)
potypenka Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70150

Pályinkás jó reggelt!!!

Csend van,..... mindenkit elvert a jég????

Felénk kitűnő,

egész éjszakás frissítő zivatar volt.

vf1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70149

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70020)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70148

szia.

 

köszönöm az infót!!

nézelődöm!!

nehéz döntés lessz!!

Előzmény: vf1 (70139)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70147

Nem tartom valószínűnek mára....

Előzmény: sogi01 (70142)
senset Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70146

Hatóság0301 Uram!

 

Köszönök minden segítséget amit megadtál! Első osztályú tanításban részesítettél a pálinkafőzés gyakorlatában, sokat tanultam amiért örök hála!

A  kóstólóért  is külön köszönet a Birsed egyenesen fantasztikus, a legjobb amit VALAHA ittam!

Köszi mindent!

Üdv: BP

snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70145

Írtam már én is.

A liberális magyar pálinka törvény nem ismeri az adómentes értékesítés fogalmát.

A szigorú unios tőrvény viszont jelentős engedményt ad.

Előzmény: barkócza (70143)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70144

Bocsi ez 30 éve készűlt...azóta egy kicsit romlott a fizimiskám...de a beöntőnyílás felturbózva...:)))))

 

Előzmény: hal65 (70129)
barkócza Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70143

Persze, értem én. Ha jól értem egyébként, azokban a NyEur országokban, ahol van bérfőzés, ott ilyen 1000 hlf alatti, melléktevékenységként űzött mikrovállalkozásokban történik. A mi rendszerünk teljesen idegen az EU-ban.

 

Nekem egyébként mindig az a véleményem, hogy ha akarunk magyar pálinkaimázst építeni, akkor lényegesen könnyíteni kéne a hivatásos főzdék szabályozásán.

Előzmény: snapszmester (70141)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70142

Egy kis időjárás . Már megint jég...

"Az ország nagy részén még 33-35 Celsius-fok körüli értékeket mérnek, de eközben a zivatarzóna már elérte a soproni határszélt. A nap folyamán elsősorban a nyugati, északnyugati országrészben, valamint az Északi-középhegységben számítanak olyan heves zivatarokra, amelyeket akár 5 centiméternél nagyobb jégdarabok, viharos erejű széllökések is kísérhetnek."

snapszmester Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70141

Írtad ezt már, de nem tartod fúrcsának hogy ezt a mennyiséget 500 embernek főzi. Az a kisüzem ami magának főz és értékesít. Az meg nem adómentes 1 l-ig sem.

Előzmény: barkócza (70140)
barkócza Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70140

Ugye, a saját szeszgyáraink mentek panaszkodni az EU-ba.

 

Annak idején be lett linkelve egy-két jogi anyag. Abból én azt szűrtem le, hogy az 1000 hlf éves termelést meg nem haladó kisüzemekkel nem foglalkozik az EU. Vagyis amibe igazán bele lehet kötni, az az 1000hlf éves termelés feletti bérfőzdékben történő adómentes bérfőzetés. Márpedig a bérfőzdés, ha ebből él, akkor sokkal többet főz.

 

Egyébként ha a magánfőzőnek mondjuk a személyi jövedelembevallással együtt be kellene vallania az éves lefőzött pálinkamennyiséget, és befizetni az adót, regisztrációs és bejelentési kötelezettség nélkül, az szerintem megfelelne a brüsszelieknek is. A mi szeszgyárainknak biztos nem.

Előzmény: sogi01 (70137)
vf1 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70139

Zsoltika kérdezd meg Hal65-öt is Ő is tud ajánlani ezt azt!

Nézd meg ezt az oldalt, ez az oldala, és egyébként isteni nem őtkeres meggypálinkát főz.

(remélem kapok belőle.....)

 

http://www.halfozok.com/

Előzmény: zsoltika198502 (70133)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70138

Most ,hogy visszaolvasok látom Ti is tudjátok....

 

Előzmény: sogi01 (70137)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.21 0 0 70137

Ezt egy mai cikkben találtam:

"A házilag főzött pálinkára a magyar szabályok 50 liter alatt teljes jövedelemadó-mentességet adnak, ha az nem kerül kereskedelmi forgalomba, holott az uniós szabályok szerint a kedvezmény mértéke legfeljebb 50 százalékos lehet. A magyar pálinka ügyében már 2010 októberében elindult a brüsszeli vizsgálat, de az – habár látható volt, hogy uniós jogot sért a magyar szabályozás – csak most lépett a kötelezettségszegési szakaszba. Ha a szabályozást nem változtatjuk meg két hónapon belül, akkor az ügy az Európai Bíróság elé kerülhet."

Ti ezt hogy értelmezitek? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!