Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.
Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm, és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(
soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.
Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?
Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak.
Jöttem megint morogni kicsit. De nem tanácsot kérek, hogy kell sajtot önteni. :))
De tényleg miből van manapság a "trappista"? Nem először csinálok lasagne-t, jó bőven megszórtam reszelt sajttal, és alig egy pici, szinte eltűnő rápirult réteg volt a tetején.
Holnap még egy őszi lecsó, olyan mifélénk, kolbásszal és tojással.
Vagy hawaii csirke, mert a hűtőben árválkodik két karika nemkonzerv ananász. Tudom, az is sajtos.
Gond nélkül nyújtottam nagy tésztalapokat már gyerekként is. Jó móka volt akkor még. Csak száradás után összetörtük csuszának. Nem is hallottam még ilyet, hogy lasagne. Nagyanyám szemében még szégyen volt holmi bolti tészta. :)
Kösz az infókat.
Nem az a bajom, hogy ne tudnék megvenni fél kg tésztát, pláne hogy nem mászkálnék utána. Dühít az össznépi átverés. Csak ahogy ránéztem a számlára, hogy biztos elírták, miből van ez, hogy drágább a csirkehúsnál? Csak ezt akartam megosztani veletek.
Nekem tutibiztosan nem menne az a vékonyra nyújtás alapból, másrészt ha megtanulnám, azzal jól el is kápráztatnám a családot a spórolás mellett :) (Vagy nem.)
A Lidl saját márkájával (Italiamo) is létezik lasagnelap és az jóval olcsóbb a Barilla-Gyermelyi párosnál, miközben nem rosszabb szerintem, viszont nem kapható folyamatosan. Régebben létezett többfelé egy Zara márkájú, az finomabb volt a többinél, különösen a spenótos (karácsonyra is csináltan lazaccal), sajnos régóta nem láttam.
Mi is mindkettőt imádjuk. A tojásos nokedlit is, na meg a paprikás krumplit. Szeretjük a sajtos-tejfölös tésztát, na meg ráadásul a rántott levest sok tojással.
Biztos bennünk van a hiba.Talán igénytelenek vagyunk:))
Én is így szoktam. Árban is kiegyenlítődik. De nem csak az árak miatt, hanem mert szeretem is a tojásosnokedlit, a pasprikáskrumplit... és eléggé szeretem a kacsasültet, marhapörit.
Annyira tudtam, hogy valaki beszól. :)) Nem gyúrok és bosszankodom. Nem valami tisztességes az árképzés, szerintem. Lapítani kétszer olyan nehéz, mint csigát pödörni?
Caipi, a gyermelyi tészta még elég jó, és árban ott van a Barilla mellett. Régen a durumlisztből készültet olcsóbban adták, most az jóval drágább. Hát igen, ami divat.
Minden baromi drága. Leginkább ami feltünő most a disznóhús, pedig alig eszünk belőle. A tejtermék, túró, tejföl aranyárban, a 300 Ft-os krumpli, az egy fej karifol, ami 700 Ft, és még sorolhatnám. Nem esem kétségbe, mert a gyerekeinket már felneveltük, az unoka viszont még tényleg keveset eszik. Ilyen értékű dráguláskor - én legalábbis- azt csinálom, hogy beiktatok pénzesebb, meg olcsóbb napokat. Ma pl. krumplis tészta volt(grenadier), előtte gyömbéres sütőtök krémleves. Viszont azért tegnap este megettünk 1-1 tál francia csigát szószban, aminek tálja 800 Ft.Jóllakni nem lehet vele, de nagyon finom. A Lidliben lehet néha kapni, és én sose tudok ellenállni.
Holnapra wokos csirkemellett csinálok sok zöldséggel, szójaszósszal.
Munkaszüneti napokon nem megyünk vendéglőbe, mert többnyire sokan vannak, a legtöbb vendéglő brunchot kínál na és a gyerekek... De még a karácsonyi végnélküli ünnepeken se haltunk éhen soha:-)
Ti bevásároltok? Most Németországban kezdődik egy ilyen felhalmozási láz. Akkor biztos itt is lesz. Időben megvenni a karácsonyi pulykát. :))
A drágulás dühít, mármint hogy mennyire irreális. Nem szoktam egyenként nézni, de a lasagne tészta drágább, mint a hús hozzá. Fél kiló tészta több mint ezer forint. És a zöldség, gyümölcs....
ma paprikaskrumpli volt ceklaval. utana megkivantam valami edesseget. pikkpakk osszeutottem egy kis kortet keksajttal, kekszolovel. semmi edesseg nem kell hozza, magaban osszesurusodnek az edes izek. egy problema van csak vele, ha sok mag van a szoloben, akkor az erosen kierzodik.