Keresés

Részletes keresés

Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 1 50671

Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.

Előzmény: homerx (50669)
Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50670

Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm,  és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(

Előzmény: dulci_nea (50668)
homerx Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50669

soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.

Előzmény: dulci_nea (50668)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50668

Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?

 

 

Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak. 

Előzmény: Caipi (50667)
Caipi Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50667

Nem tudom, miből van, de lasagne-ra határozottan nem tennék belőle. :) 

(De nem kötekedni akarok ám, csak én az eredeti olasz változatot szeretem, attól persze még a Tied lehet zseniálisan finom!) 

Előzmény: dulci_nea (50666)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50666

Jöttem megint morogni kicsit. De nem tanácsot kérek, hogy kell sajtot önteni. :))

De tényleg miből van manapság a "trappista"? Nem először csinálok lasagne-t, jó bőven megszórtam reszelt sajttal, és alig egy pici, szinte eltűnő rápirult réteg volt a tetején. 

 

Holnap még egy őszi lecsó, olyan mifélénk, kolbásszal és tojással. 

Vagy hawaii csirke, mert a hűtőben árválkodik két karika nemkonzerv ananász. Tudom, az is sajtos.

Vagy így, ebben a sorrendben. 

homerx Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50665

ma maradek gyongytyukleves. csinalok egy varganyas tesztat sajttal.

szkati Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50664

Karfiolleves, sajtos makaróni.

homerx Creative Commons License 2020.10.25 0 0 50663

ma gyongytyukleves, rantott karfiol, illetve rantott szuzermek. vacsorara piritott varganyat csinalok.

coriella Creative Commons License 2020.10.24 0 0 50662

Van tésztakészítő gép, amit csak tekerni kell, és vékony tésztát nyújt. Lasagne tésztát én még sosem vettem, mindig azzal készítem.

Előzmény: H_G (50660)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50661

Gond nélkül nyújtottam nagy tésztalapokat már gyerekként is. Jó móka volt akkor még. Csak száradás után összetörtük csuszának. Nem is hallottam még ilyet, hogy lasagne. Nagyanyám szemében még szégyen volt holmi bolti tészta. :)

 

Kösz az infókat.

Nem az a bajom, hogy ne tudnék megvenni fél kg tésztát, pláne hogy nem mászkálnék utána. Dühít az össznépi átverés. Csak ahogy ránéztem a számlára, hogy biztos elírták, miből van ez, hogy drágább a csirkehúsnál? Csak ezt akartam megosztani veletek. 

Előzmény: H_G (50660)
H_G Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50660

Nekem tutibiztosan nem menne az a vékonyra nyújtás alapból, másrészt ha megtanulnám, azzal jól el is kápráztatnám a családot a spórolás mellett :) (Vagy nem.)

 

A Lidl saját márkájával (Italiamo) is létezik lasagnelap és az jóval olcsóbb a Barilla-Gyermelyi párosnál, miközben nem rosszabb szerintem, viszont nem kapható folyamatosan. Régebben létezett többfelé egy Zara márkájú, az finomabb volt a többinél, különösen a spenótos (karácsonyra is csináltan lazaccal), sajnos régóta nem láttam.

 

Előzmény: dulci_nea (50655)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50659

Neem! :)) Én ilyenkor nagyon igényesen csinálom. Azért esik olyan jól. A paprikáskrumpli kategóriában szupernek kell lennie. :) 

Előzmény: szkati (50658)
szkati Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50658

Mi is mindkettőt imádjuk. A tojásos nokedlit is, na meg a paprikás krumplit. Szeretjük a sajtos-tejfölös tésztát, na meg ráadásul a rántott levest sok tojással.

Biztos bennünk van a hiba.Talán igénytelenek vagyunk:))

Előzmény: dulci_nea (50656)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50657

Én inkább maradok itthon a nyugalomban. Aztán hétköznap jöhet a vendéglő. Nyugdíjasoknak ez a luxusa, hogy akkor is mehetnek, mikor mások dolgoznak.

 

Holnapra kaptam Viktória tavi fogast, ami lényegesen jobb mint az u.n. balatoni. Az lesz az ebéd.

Előzmény: nagypapi51 (50654)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 50656

Én is így szoktam. Árban is kiegyenlítődik. De nem csak az árak miatt, hanem mert szeretem is a tojásosnokedlit, a pasprikáskrumplit... és eléggé szeretem a kacsasültet, marhapörit. 

 

Holnap gombaleves és gibanizca.

Előzmény: szkati (50653)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 50655

Annyira tudtam, hogy valaki beszól. :)) Nem gyúrok és bosszankodom. Nem valami tisztességes az árképzés, szerintem. Lapítani kétszer olyan nehéz, mint csigát pödörni?

 

Caipi, a gyermelyi tészta még elég jó, és árban ott van a Barilla mellett. Régen a durumlisztből készültet olcsóbban adták, most az jóval drágább. Hát igen, ami divat. 

Előzmény: H_G (50651)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50654

A legutóbbi karácsonyt (12.20-30) Hévízen töltöttük, alighanem most is hasonlóképpen járunk el, aztán szilveszterre átvonulunk Kallához.

Mindig előre foglaltunk helyet (Tompos, Bock Balaton, Anyósom mondta), a gyerek zsivaly engem is bosszant, de nagy önfegyelemmel kibírható.

Előzmény: Boszorka (50650)
szkati Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50653

Minden baromi drága. Leginkább ami feltünő most a disznóhús, pedig alig eszünk belőle. A tejtermék, túró, tejföl aranyárban, a 300 Ft-os krumpli, az egy fej karifol, ami 700 Ft, és még sorolhatnám. Nem esem kétségbe, mert a gyerekeinket már felneveltük, az unoka viszont még tényleg keveset eszik. Ilyen értékű dráguláskor - én legalábbis- azt csinálom, hogy beiktatok pénzesebb, meg olcsóbb napokat. Ma pl. krumplis tészta volt(grenadier), előtte gyömbéres sütőtök krémleves. Viszont azért tegnap este megettünk 1-1 tál francia csigát  szószban, aminek tálja 800 Ft.Jóllakni nem lehet vele, de nagyon finom. A Lidliben lehet néha kapni, és én sose tudok ellenállni.

 

Holnapra wokos csirkemellett csinálok sok zöldséggel, szójaszósszal.

Előzmény: dulci_nea (50649)
Caipi Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50652

Én annyira összevissza vásárolok mindenfélét mindenfele (SPAR, LIdl, ALDI, Ázsia Bt., Príma,) hogy az ilyenek fel se tűnnek. :)

 

De azt tudom, hogy lasagne-ból általában csak Barilla-t találok*, ami a tészták között drága. *=Vagy magyart, de az kell a ..... 

Előzmény: dulci_nea (50649)
H_G Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50651

Ha bosszant a készen vett ára, akkor liszt, tojás, só és kezdheted gyúrni-nyújtani :)

Előzmény: dulci_nea (50649)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50650

Munkaszüneti napokon nem megyünk vendéglőbe, mert többnyire sokan vannak, a legtöbb vendéglő brunchot kínál na és a gyerekek... De még a karácsonyi végnélküli ünnepeken se haltunk éhen soha:-)

Előzmény: nagypapi51 (50648)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50649

Ti bevásároltok? Most Németországban kezdődik egy ilyen felhalmozási láz. Akkor biztos itt is lesz. Időben megvenni a karácsonyi pulykát. :))

 

A drágulás dühít, mármint hogy mennyire irreális. Nem szoktam egyenként nézni, de a lasagne tészta drágább, mint a hús hozzá. Fél kiló tészta több mint ezer forint. És a zöldség, gyümölcs.... 

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50648

Miért lenne minden zárva?

A bevásárló központok és nagyobb élelmiszer üzletek igen, de a vendéglők?

 

Előzmény: Boszorka (50647)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.21 0 0 50647

Ma csülkös bableves, a többi rejtély. Holnap talán vendéglő, pénteken minden zárva, tehát mélyhűtőből valami.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.21 -2 0 50646

Ma lecsós szűzérmék, rósejbni,

holnap raguleves, káposztás cvekedli.

 

homerx Creative Commons License 2020.10.20 0 0 50645

a mai ebed gombapaprikas szegfubol es ordogszekerbol, nokedlivel.

szkati Creative Commons License 2020.10.20 0 0 50644

Nagyon jól néz ki!

Előzmény: homerx (50643)
homerx Creative Commons License 2020.10.19 -1 1 50643

ma paprikaskrumpli volt ceklaval. utana megkivantam valami edesseget. pikkpakk osszeutottem egy kis kortet keksajttal, kekszolovel. semmi edesseg nem kell hozza, magaban osszesurusodnek az edes izek. egy problema van csak vele, ha sok mag van a szoloben, akkor az erosen kierzodik.

 

dulci_nea Creative Commons License 2020.10.19 0 0 50642

Hú, az almás majonéz nagyon megtetszett! 

 

Ma csontleves, a leszedegetett húshoz fokhagymaszósz.

Holnap a maradék alapléből sárgarépafőzelék sült csirkecombbal.

Szerda és csütörtök sült tarja és curry-s lencsés rizs. 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!