Keresés

Részletes keresés

stefano33 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7403

A Brussels airlines-ra 1 nappal az indulás előtt be lehet online csekkolni. Ha ez megvan, akkor vagy mailre, vagy sms-ben küldik a beszállókártyádat (boarding pass). Annak a vonalkódját leolvassák a telódról, és mehetsz is át a kapukon. Ha ezt a módszert alkalmazod, figyelj rá, hogy legyen feltöltve a telód!😊 Csekkolásnál fejenként háromezer párszáz forintért lehet foglalni helyet is, de minket enélkül is egymás mellé ”sorsoltak”.

A tuifly-ra nem lehetett online becsekkolni. Viszont 30 nappal az utazás előtt már lehet helyet foglalni. Itt azért már tutira mentünk mi is, és lefoglaltuk. A foglalás után mailen kapott dokumentumokat kinyomtttuk, és ezt mutattuk fel mindenhol. (Meg az útlevelet természetesen!😊) Egyébként 10€ egy sima hely, 15€ az extra leg room-ban, meg drágábban is van még pár hely. Mi az extra leg room-ba foglaltunk magunknak, de megsasoltam a sima ülőhelyeket, nem láttam sok különbséget.

Előzmény: zsergel (7400)
tamam7 Creative Commons License 2017.11.15 0 1 7402

Sziasztok! Sok hasznos dolgot olvastam itt az utóbbi időben, így szeretném én is megosztani a tapasztalatainkat. Elsősorban azoknak tudnék hasznos infóval szolgálni, akik önálló szervezésben utaznak Punta Cana-ra pl. az olcsó barcelonai jeggyel a Level Air-rel :) és nem all inclusive szállodában szállnak meg. Mi nov. 4-11. között voltunk Dominikán.

 

Level Air: új gépek, aránylag nagy lábtérrel (egy sima fapadosnál jóval tágasabb), viszont az üléseket hátra lehet dönteni, és hát hazafelé az előttem ülő ezt rendesen ki is használta… így már nem volt túl kényelmes. Viszont rengeteg film, zene van a gépen, csak vigyetek saját fülhallgatót, mert a gépen 5€-ért lehet venni. Mi vittünk egy vékony takarót is, amit utólag sem bánok, mert elég hideg volt a gépen. Kézipoggyásszal utaztunk, és a nagy kézipoggyász mellett egy hátizsákot/kézitáskát simán fel lehet vinni. A csomag súlyát, méretét nem nézték se oda, se visszafelé... A repülőn nem vettünk kaját (kb. 8 € lett volna egy szendvics…), hanem vittünk magunkkal és a reptéren vettünk innivalót is. Oda-vissza a reptéren a check-in pultoknál csekkoltunk be ingyen, csak az útlevelet kellett odaadni.

 

Szállás: a szállásunkat a booking-on foglaltam, a neve Tako Beach Rooms Bávaro volt (kb. 90 000 Ft volt kettőnknek egy hétre a szállás). Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nem all inclusive hotelben szeretne megszállni... Ez egy 4 apartmanból (szobából) álló ház (hűtő, teafőző van, de evőeszközök, tányér, stb. nincs), közvetlenül a tengerparton, szó szerint pár lépésre a víztől, saját napozóágyakkal. Közvetlen mellette egy bár és étterem is van. A tulajdonos nagyon kedves, segítőkész volt. A partot takarították (általában még a tengeri füvet is), tiszta volt. Teljesen biztonságos volt, már a főútról is egy fegyveres őr által őrzött sorompón keresztül lehetett megközelíteni, és a partot is őrizték.

 

A környékről általánosságban: Azt tudni kell, hogy nagyon kevés olyan szabad partszakasz van, ahol a szállodák között le tudsz menni a partra, ha van is ilyen, ott általában szemetes a part. Viszont van pár hely, ahol a parti éttermekhez/bárokhoz tartoznak napozóágyak, így fogyasztás ellenében ott lehetsz egész nap. A szállásunkhoz közel (7-8 perc séta) volt egy tér egy nagyobb bolttal (BAM Market), itt van pénzváltó is, és kb. bármit meg tudsz venni (étel, ital, édesség, tusfürdő, stb). Üdítők (1,5 l-es), sörök ára kb. 400-700 Ft között mozog. Ennek a közelében az utcafronton meg a parton is van pár étterem. Többet kipróbáltunk, és egyikben sem csalódtunk (egy főétel+ital ára kb. 4-5 000 Ft/fő). A kedvencünk a Citrus Restaurant volt. :) Sok helyen adnak reggelit is, ezek ára általában 900-1 500 Ft/fő. Plusz nem messze van a Palma Real Shopping Center, ahová ingyenes kisbusszal el lehet jutni, itt van nagyobb szupermarket is. Egyébként mindenhol fegyveres őrök vannak, a szállodák előtt, a boltok, éttermek környékén, a parton, stb. Nagyon sok olyat olvastam itt ezen a fórumon, hogy nem biztonságos, nem ajánlott kimenni a szállodából az utcára, stb., ezt határozottan megcáfolnám. Minden nap mászkáltunk az utcán, még késő este is, és soha semmilyen attrocitás nem ért, az utcán max. taxit, motoros taxit ajánlgatnak, de egy egyértelmű no-val békén hagynak. Mindenhol van járda, viszont arra készüljön fel mindenki, hogy közvilágítás nem sok van, inkább az autók fényszórója adja a fényt. Az emberek kedvesek, mosolygósak. Kipróbáltunk egy szinte csak helyiek által látogatott éttermet, és szinte azt kell mondjam, hogy itt volt a legbarátságosabb a kiszolgálás.

 

Santo Domingo: ide is önállóan mentünk, a Bávaro Expreso busszal, amelyre a jegy 400 peso/fő. Modern, kényelmes, légkondis busz, még wifi is van :) . A út kb. 3 és fél óra. A buszra Santo Domingo irányába 2 helyen lehet felszállni, a végállomáson Friusa-ban (mi itt szálltunk fel, ugyanaz vitt el a szállásról 15 $-ért, akivel a reptéri transzfert intéztük, de a taxi is kb. ennyibe kerül) vagy Veron-ban. A jegyet csak a helyszínen lehet megvenni, indulás előtt egy órával érdemes odamenni. Santo Domingo-ban töltöttünk egy éjszakát, bejártuk a Zona Colonial-t, megnéztük a főbb látnivalókat, ezeken a részeken is teljesen biztonságos önállóan közlekedni.

 

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy minimálisan beszélek spanyolul, sok mindent megértek, így talán könnyebb volt boldogulni is. Tudom, hogy legtöbben az all inclusive szállásokat választják ebben a térségben, amit teljesen megértek, mert ez a hely tényleg erre épült. Viszont úgy gondolom most már saját tapasztalatból is, hogy aki nem ilyenre vágyik, az is megtalálhatja a számításait, csak nagyon utána kell olvasni a dolgoknak. Ha bárkinek kérdése lenne, szívesen segítek, de ez már így is egy kisregény lett.  :)

tamam7 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7401

Szia! Mi a hétvégén jöttünk haza, Level-lel repültünk, és semmilyen visszaigazolást nem vittünk magunkkal, nem is csekkoltunk be előtte online (se Barcelonában, se Punta Canán), csak odaadtuk az útlevelünket a check-in pultnál és simán elintézték. Külön kérés nélkül egymás mellé kaptunk helyet is. Feladandó csomagunk nem volt.

Előzmény: inkaa (7396)
zsergel Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7400

Szia, hasonlóan utazunk mi is. A visszaigazoló emailt vittétek mindkét légitársasághoz vagy online checkoltatok? Köszi

Előzmény: stefano33 (7381)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7399

Ez általában jó szokott lenni.

 

https://weather.com/weather/tenday/l/DRXX0022:1:DR

Előzmény: Otimotesz85 (7395)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7398

A hurrikánszezon miatt nem jó november eleje.

 

Elhiszem, és sajnálom.

Előzmény: stefano33 (7394)
300C Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7397
inkaa Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7396

Sziasztok. Aki a Levellel volt Barcelonából Punta Canaba az lenne a kérdésem, hogy be kell-e itthonról chekkolni vagy elég csak a visszaigazolást vinni ?

Otimotesz85 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7395

Sziasztok
Akkor te a fakultatív programokat ott a helyszínen foglaltad a szállodában vagy kinél?
Valaki tud megbízható időjárás előrejelzést? most szombaton indulunk 2hétre, élég vegyes érzéseim vannak, de nagyon várom és izgulok és nem igazán hiszem el, hogy megyünk :D

Előzmény: Stormybooy32 (7388)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 7394

Sajna a november eleje az nálunk fix volt. De hidd el, nyomoztam eleget időjárás ügyben.😊 Pár nap rossz idő sajnos bármikor beüthet, szerintem ez nem kifejezetten a novembernek köszönhető. És persze nem is Dominikának. Így jártunk... Hideg azért nem volt! 😊

Viszont ha két hetet kellett volna most maradnunk, szerintem felkötöttük volna magunkat. Egyszerűen nem éreztük jól magunkat. (Szörnyű ezt leírni, de sajnos ez van.)

Előzmény: 300C (7390)
jani42 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7393

Szia.Igazad van hogy a hajon szól a hangos zene néha magyar is ,és annyi rumot iszol amennyit akarsz vagy tudsz.De amikor odaérünk a szigetre ott csend van és magyarul beszélsz a többi utassal és a Szandroval is.Gondolom ugyanez megy a Gusztávonál is.Ez csak egyébként a Saona szigetnél van igy.Többi programok rum és zene nélkül mennek és magyar idegenvezetővel.Az árak  szerintem hasonlók mivel azért nézik egymást.

Előzmény: Naala (7387)
300C Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7392

Nov. vége mar jó. Jókor mentetek.

Előzmény: Replay (7391)
Replay Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7391

Én tavaly november végén voltam és tökéletes időnk volt de emlékszem, hogy akkor is írta valaki november közepén, hogy milyen rossz időt fogtak ki, 9 napból 3 napon volt csak jó idő, a többin esett az eső és nem 5 perceket, ahogy nálunk néha, hanem volt mikor egész nap.

Előzmény: 300C (7390)
300C Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7390

Szia, nagyon nem mindegy mikor utazol, november eleje, mint láttad nem jó. Leghamarabb november végén, december elején érdemes arra menni.

Másrészt 2 hét arányában mindig jóval olcsóbb, ráadásul az valóban elég mindenre, átállásra, pihenésre, túrákra, bármire.

Szerencsére voltam már -van ahol többször is- sok tengerparton különböző, hasonló égövi országokban (Kuba, Barbados, Martinique, Tortola (BVI), St. Martin, Grenada, Sri Lanka, Mauritius, Zanzibár, Ausztrália) Dominika több partja, így Punta Cana is belefer az elejébe. Csak jókor kell menni. Nekem egyébként onnan Samana a szívem csücske. 

Előzmény: stefano33 (7381)
Naala Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7389

Szia! Meg nem ijedtem, csak eddig mindenkitől azt hallottam, hogy milyen gyönyörűek a strandok. Idén Mexikóban voltunk, ott csodaszép volt a szálloda strandja, azért valami hasonlót várok Punta Canán is, reméljük valóban szebb lesz addigra. 

Előzmény: stefano33 (7385)
Stormybooy32 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7388

Sziasztok. Mi most vagyunk itt diminikán. A kirándulásokkal kapcsolatban: itt a helyszínem töredék áron tudsz foglalni. A saona szigettúrát 45 dollárért foglaltuk és nagyon jó volt. Busszal vittek a kikötőig, onnan katamaránnal a szigetig. Korlátlan rum és üdítőfogyasztás van az árban a hajón és a szigeten is illetve ebédet is tartalmaz az ár. Visszafelé speedboat-tal hoztak minket és egy lagunánál megáltunk még 30 percre nyíltvizi fürdőzésre. A santo domingo kirándulást 70 dollárért foglaltuk. 

Naala Creative Commons License 2017.11.14 0 1 7387

Köszi szépen! Én is megnéztem Südi Sandro programjait, láttam videókat is feltöltve, de nekem nem nagyon tetszett amit láttam. Túl hangos / magyar mulatós zene / rum-rum-rum. Viszont, mivel 7 éves a kisfiunk, (ugyan tanul a suliban angolt) fontos a magyar idegenvezetés, hogy ő is élvezze-értse amit lát, és én ne csak fordítsak neki mindent. Ezért gondoltam Gustavóra, ők árban is elég jók. 

Előzmény: jani42 (7384)
Spanyolnátha Creative Commons License 2017.11.14 0 0 7386

Köszi a beszámolót, sok hasznos infót tartalmaz!

Előzmény: stefano33 (7381)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 7385

Szia!

Azért nem kell megijedni! Az, hogy nekünk nem tetszett a part, az nem azt jelenti, hogy nektek sem fog. Lehet, hogy túl nagyok voltak az elvárásaink a parttal kapcsolatban.Az sem biztos, hogy mindig ilyen. Lehet, hogy pont rosszkor voltunk, rossz helyen. Ne felejtsük el azt sem, hogy nem rég vonult el ott pár hurrikán, ami azért sok dolgot kihordott a partra...

Tavaly volt a Be Live-ben az egyik barátom, nekik nagyon tetszett... a part is!

Mi már jóval korábban lefoglaltunk mindent Gustavónál, és előre utaltunk. 

 

 

 

 

 

Előzmény: Naala (7383)
jani42 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 7384

Szia. Mi tavaly voltunk februarban a Be Live Collectionban Bayahiben hasonlo partja van mind a Punta Cananak csak talán enyhébb a szél,a viz nem tükörtiszta de tiszta  ,elvétve volt fű a parton de takaritották.Jepp túrán és Saona szigeten voltunk már másodszor mi a Szandróval voltunk mindkétszer.Szerintem elég ott az első napon jelentkezni akár Szandróval akár Gusztávoval akartok menni

Előzmény: Naala (7383)
Naala Creative Commons License 2017.11.13 0 0 7383

Szia! Nagyon szomorúan olvastam, hogy nem volt szép a part. Mi januárban megyünk, a Be Live Collectionben foglaltunk szobát. Mi gyerekkel megyünk, a kisfiam imádja a tengert...remélem jobb időt fogunk ki. A transzfert itthonról intézted? Mi is szeretnénk Saona szigetre, Santo Domingoba menni és talán egy jeep túrára. Gustavoékra gondoltam én is. Elég ott jelentkezni, vagy érdemesebb már itthonról foglalni? 

Köszönöm.

 

 

Előzmény: stefano33 (7381)
stefano33 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 7382

*hoztuk 😊

stefano33 Creative Commons License 2017.11.13 0 2 7381

Sziasztok!
Mi is hazaérkeztünk Dominikáról. Ígértem egy beszámolót, úgyhogy leírom a tapasztalatainkat.
November 1-től 8-ig voltunk kint, a Dreams palm beach Punta Cana nevezetű hotelben.


Utazás:Nekünk már áprilisban adott volt, hogy november első két hetében érünk rá, úgyhogy ehhez mérten keresgéltünk. A legjobb árú repjegyeket a brüsszeli tuifly oldalán találtuk. (https://www.tuifly.be/en)A normál ár nem tartalmaz feladott bőröndöt, csak fejenként egy 10 kilós kézipoggyászt. Mi egy db 20 kg-os poggyászt vásároltunk kettőnknek, bőven elég is volt. A végösszeg így lett összesen 700€. A tuifly-nál a repjegy tartalmazza a turista kártyát is, úgyhogy azt már nem kellett külön fizetni.
Brüsszelbe több lehetőség is van eljutni: Vagy a Ryanair/Wizzair páros közül választhatunk, ez kb 40-45000 ft-ból kijöhet -1 db feladott poggyásszal- két főre. De itt sajnos bele kell azt is kalkulálni, hogy ezek a gépek a Charleroi reptérre mennek, a punta canai járat viszont Zaventem-ről indul. A távolsàg kb 70 km a két reptér között. A taxira kapott ajànlatunk 55€/út volt. Mivel mi nem akartunk egy nappal korábban Brüsszelbe repülni, és annyit taxizni sem, ezért tovább keresgéltünk, és talàltunk egy társaságot, ami egyenesen a nemzetközi reptérre repül Pestről: https://www.brusselsairlines.com/en-hu/. 88000 ft-ba került kettőnknek a jegy, a feladott poggyásszal együtt. Kicsit dràgább, mint a Ryanair/Wizzair lett volna, de nem kellett stresszelni a reptér váltás miatt. Így volt kb 4 órànk az átszàllásra oda is, meg vissza is. 
Az utazás renben volt: A hosszú úton kétszer adtak enni, alkoholmentes italok, kávé stb. ingyen voltak. Saját kijelzője is volt mindenkinek filmekkel, mesékkel, játèkokkal. Usb csatlakozón keresztül telefont tölteni is lehetett, de pendrive nem volt nálam, úgyhogy azt nem tudom, hogy vitte-e esetleg a saját filmeket is a masina.

Szállás:Már régóta terveztünk egy dominikai utat, úgyhogy pár éve leveleztünk Gustavóval, aki a Dreams palm beach Punta Cana-t javasolta. A tripsadvisor-on, meg a hasonló oldalakon utánaolvasva túlnyomóan jó értékeléseket olvastunk, úgyhogy célirányosan rákerestünk a hotelre. 607€ volt az ár fejenként. (http://www.tui.at/) Ha valaki nem szeretne külföldiül kinlódni, akkor ugyanennyiért pl. az araamu travel, vagy az amazon travel is odaadja a kiszemelt hotelt. Ha esetleg többet mondanak, akkor meg kell mondani, hogy máshol ennyiért van, és még engednek is belőle valamennyit... Nyilván, minél korábban foglalod, annál olcsóbb. Ahogy közeleg az utazás dátuma, annàl drágább lesz a szàllás...
No de a Dreams:A szoba -amit mi kaptunk- egy erős 3, gyenge 4 csillag lenne itthon, de minden meg volt benne ami kell, és elég tiszta is volt. Szorgalmasan takarították, a hűtőt töltötték és minden működöt. Illetve a széffel volt az elején egy kis bibi, de a szobalànynak szóltunk, és pár percen belül javították. 


Ellátás:A kaja finom volt és bőséges. Egy főétterem van, ahol büférendszerben megy az étkeztetés, illetve 4 a’la carte étterem (kínai, olasz, mexikói, francia). Foglalni nem kell, de az a’la carte éttermekben cipőt, hosszú nadrágot és inget, vagy galléros pólót kell viselni a férfiaknak. 
A főétteremben van reggeli, ebéd, vacsi, a többiben csak vacsora. Ebédelni lehet kint a parton is: Van egy kajabár, ahol hambit, meg hasonló dolgokat lehet enni. Nem is ragozom tovább: egèsz nap lehet enni/inni.


Medencék:A medencék szépek, van napágy is bőven. Ha valaki mindenképpen a bár környékén szeretne helyet, akkor esetleg érdemes reggel kidobni egy törölközőt, de amúgy van hely bőven. Kiszolgálás itt is van. Nem túl gyors, de nem is siettünk sehova.😊 Minket egyébként a foglalásnál nem is érdekelt a medence, mert a parton szerettünk volna lenni... És innen vált szomorúra a sztori...


Part:Hatalmas csalódás. 😢 A víz egyáltalán nem volt áttetsző, a színe inkább barna volt, mint kék, vagy türkiz. A tengerifű elcsúfította a partot, és a vizet is. Hiába kapirgàlták néha össze, nem javított sokat a dolgokon. Én nem tudom, hogy ez normális-e, de mi hatalmasat csalódtunk. Egyàltalán nem volt hívogató a part... Azt tudni kell, hogy ez a hotel Cabeza de Toro-n van. Jobbra mellettünk volt még két hotel, a Be Live Collection volt az utolsó arrafelé: Ott sem volt jobb a helyzet. A másik irányban valamilyen Blau nevezetű hotel volt, annak a partja sem volt szebb. Aztàn nincs is több hotel, kilóméter hosszan lehet sétàlni a parton, egészen Bavaroig. Én kb egy órát sétàltam: még nem jutottam el az első hotelig, de már látótàvolságban volt... Nem tudom, hogy ez a rész máskor, a hurrikánok előtt hogy nézett ki, de most lehangoló volt. Mindenhol tengerifű, és szemét... Rengeteg szemét...
Egyik nap beutaztunk Bavaroba, és az egyik hotel (Melia) mellett lementünk a partra. Talán egy fokkal ott jobb volt a helyzet, legalàbbis a víz kicsit tisztábbnak és szebbnek tűnt. A hotelig azonban nem sétàltunk el, mert mennünk kellett tovább. Lehet, hogy ott sokkal jobb volt már, mint “nálunk”. Úgyhogy a saját tapasztalatunkból kiindulva: Jelenleg Cabeza De Toro-t nem ajánlanám senkinek, aki szép partra vágyik. Annak ellenére, hogy csupa jó dolgokat olvastam róla korábban... Bavaro-ról nem tudok nyilatkozni, remélhetőleg szebb...


Transzfer, kirándulások:Transzfert, egy Saona-t, és egy kisrepülős Samana-t foglaltunk, mindent Gustavonál. Róla sajnos nem tudok nyilatkozni, mert személyesen nem találkoztunk: külföldön volt éppen. Így viberen tartottuk a kapcsolatot. Ott üzente meg, hogy hol legyünk és mikor, illetve -ahogy ideje engedte- ott válaszolt a kérdéseimre. A transzfer mindig percre pontos volt: érkezéskor a reptér kijáratánál várt minket egy helyi úriember, táblával. Hazafelé pedig jött értünk a hotel bejáratához. 


Saona-ra kb 10 másik magyarral mentünk, egy szlovákiai magyar srác vezetésével. A programot már sokszor leírták itt, úgyhogy nem ragozom túl... Mindenesetre szebb volt, mint a mi partunk, jól is éreztük magunkat. Bár azért hozzáteszem, hogy nem ütött túl nagyot, volt már részünk sokkal tartalmasabb és szebb kirándulásokban...


A samanai repcsis kirándulás rossz idő miatt el lett tolva egy nappal. Aztán amikor másnap reggel kimentünk a reptérre, sajnos akkor is rossz idő volt, úgyhogy mégsem szállt fel a repülő. 😢 De hát fő a biztonság, úgyhogy jobb is volt így. Az elmaradt kirándulás árát Gustavo visszautalja, úgyhogy egy szavunk sem lehet. Sőt, Daniel az idegenvezetőnk rendes volt, és felajánlotta, hogy mutat pár helyet nekünk, hogy ne kelljen a hotelben ülnünk. Ekkor már két napja rossz idő volt sajnos...
Időjárás:Az első 3 napunk szép volt, gyönyörűen sütött a nap. Szerencsére Saonát is még csodás időben látogattuk meg. A negyedik nap már esett az eső, és felhős volt, de azért dèlután még előbújt a  nap. Aztán az utolsó három nap borús volt, és majdnem végig esett az eső. Valószínűleg ez is rányomta a bélyegét a nyaralásra...


Összegzés:Mielőtt leírom, hogy mi a vèleményünk Dominikáról, azért azt meg kell említenem, hogy jártunk már Thaiföldön is, és a Seychelle-szigeteken. Ugyanígy novemberben. Nem hotelben szálltunk meg egyik helyen sem: Thaiföldön apartmanban voltunk, Seychellesen pedig pár napot apartmanban, illetve egy hetet egy vitorlás fedélzetén. Árban nagyjából ennyiből hosztuk ki mindet, Thaiföld talán kicsit olcsóbb volt, kb 1100€/fő, Dominika és Seychelles kb 1300€/fő. Kirándulásokkal együt. Lehet, hogy kicsit magas volt a léc, de -számunkra legalábbis- Dominika meg sem közelítette a másik kettőt utazást. Sem szépségben, sem tartalmasságban, sem kalandban... semmiben. Ettől persze biztosan van, akinek jobban tetszik Dominika. Másak az igényei, vagy eszerűen jobban jött ki neki ki a lépés. Nekünk sajna nagy csalódás volt, és nem vágyunk vissza. 😢 

Otimotesz85 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 7380

sziasztok,

szombaton 18-án indulunk Punta Canara Bécsből az utazzlsatminute utazási irodával. Düsseldorfban szállunk át. Jön valaki? :)

sirLancy Creative Commons License 2017.11.10 0 1 7379

Szia,

Február a legdrágább hónapok egyike én áprilisban mennék ilyen körútra. 

1. Santo Domingo 2 nap 

2. Indulás északra közben a középső rész felfedezése 1 nap

3. Puerto Plata és környéke 3 nap

4. Le a tenger mellett Samana 4 nap tengerpartok, bálnales, vízesés, bacardi sziget, nemzeti park

5. Tovább a kis kerülővel Punta Cana 10 nap közben hotelben pihenés Saona, La Romana, Korallváros, Indián tavak, Playa Blanka

 

Olcsóbb hotelek (utazási irodánál is érdemes, néha jobb ára van mint a booking oldalakon), tömegközlekedés kicsit necces autóbérlés nem olcsó, de már van normális autópálya (sötétedés környékén, után nem közlekednék).

Előzmény: nyuszifülke:-) (7369)
VHK001 Creative Commons License 2017.11.09 0 0 7378

Sziasztok! November 16.-án indulunk baráti társasággal Bécsből Párizsi átszállással Punta Canara. Jó tanácsokat szívesen elfogadok. Most először megyünk Dominikára, nagyon várjuk már, főleg úgy, hogy a barátaink esküvője lesz a Saona szigeten. Lesz esetleg más magyar is a gépen? Catalonia Bávaro hotelben leszünk, van valakinek infója róla. Köszönöm előre is!!

300C Creative Commons License 2017.11.09 0 0 7377

A fogmosást sokan kifelejtik, csakúgy, mint a fogkefe ásványvízzel történő lemosását is, úgy kell, ahogy írtad, volt már erről néhány szó itt. Rummal kapcsolatban nincsenek tapasztalataim :)

Előzmény: briggg (7375)
300C Creative Commons License 2017.11.09 0 0 7376

Sosem oltattuk be magunkat semmivel, mindig olyan országot kerestünk, ahova nem kell, max. ajánlott (gyerekek). Dominika ilyen. Nyugodtan ehetsz nyers dolgokat, vannak kórokozók, amik a fagyasztást, vagy a több órás főzést is simán kibírják :) Nem kell egy gyógyszertárat magaddal vinned, néhány alapgyógyszer, ami általában otthon is van (pl. fájdalom-, ill. lázcsillapító, antibiotikum, probiotikum) nem árt, ha van, ill. célszerű minden, nekünk étkezési szokások, alapanyagok, fűszerezés, stb. szempontjából idegen országba, pl. Bolus Adstringenst vinni. Kb. ennyi. Megelőzés céljából egyébként semmi nem kell. 

 

Előzmény: é79 (7373)
briggg Creative Commons License 2017.11.09 0 0 7375

Mi nem oltattuk be magunkat, Dominika és Mexikó előtt sem. Nem volt semmi bajunk és ettünk ittunk mindent, nyilván a csap vizet nem használtuk még fogmosásra sem. Hozzáteszem, hogy minden étkezés után fertőtlenítettünk egy kis rummal :D  

Előzmény: é79 (7373)
Egns Creative Commons License 2017.11.09 0 0 7374

Szia! Elöször is jó utat! Hepatitis A nem kötelező, de nem is árthat, nem történik tragédia ha nem oltod be magad, de ahogy szeretnéd. Ha betartjátok a higiénás szabályokat nem lesz baj. Én tapasztalatból mondom hogy az itthoni gyògyszerek nem érnek sokat! Kisebb gyomorrontásra csak az ottani használt! Jó utat!!

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!