Keresés

Részletes keresés

auréliuszf Creative Commons License 2014.03.13 0 0 2554

sárváron bent a kabinokban is nagyon lepedőznek

 

Időnként kényelmetlenül érzem magam ha én leveszem

Előzmény: johnny9900 (2553)
johnny9900 Creative Commons License 2014.03.12 0 0 2553

sziasztok, ma voltunk Sárváron, a termálfürdő szaunavilágában, nekem egy picit csalódás, de csak nagyon picit. 

 

Ami pozitív, hogy jó felöntések vannak, hipertiszták a szaunák, igen kulturált a közönség, szerintem jó az ár. 

Ami negatívum vagy fura, hogy két pici jakuzzin kívül nincs nagyobb medence (ez bükfürdőn óriási, bár legutóbbi két alkalommal nem működött), és az osztrákokhoz szokva igen fura, hogy mindenhol ki van írva, hogy kötelező a lepedő használata a pihenőtérben, magyarul ne mászkálj meztelenül. Mi speciel a hideg lepedő / meztelenség közül az utóbbit választjuk, és nem is nagyon néztek ki, de azért ez fura. 

 

Ti erről mit gondoltok? 

Összegezve, nálam itthon továbbra is Bükfürdő vezet, de Sárvár is jó :)

johnny9900 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 2552

köszönöm, ha lesz róla tapasztalat, megírom, de te se késlekedj, ha véletlen arra jársz. 

 

Azt hiszem most mégis Bükfürdőre megyünk, még mindig az egyik legjobb szerintem...

Előzmény: habibi85 (2550)
Pár Pécsről Creative Commons License 2014.03.05 0 0 2551
habibi85 Creative Commons License 2014.03.03 0 0 2550

Igen-igen! Már elég régóta. 

Infókat nála találsz: https://www.facebook.com/LiviaSzaunamester?fref=ts

Még nem voltam Normafán, de jó szívvel merem ajánlani! Eddig még csak jókat hallottam!

Előzmény: johnny9900 (2549)
johnny9900 Creative Commons License 2014.03.01 0 0 2549

köszönjük a beszámolót. 

 

Ha már kérdések: olvasom, hogy valami történik a Normafánál, a Hotel Agróban is léteznek textilmentes szaunaestek. 

 

Erről van valakinek tapasztalata? 

Előzmény: ígyszületünk (2548)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.02.26 0 0 2548

Pár hete érdeklődtem a ráckevei fürdő és szaunavilág után. Sajnos nem kaptam választ, így tapasztalataimat osztom meg a fórum olvasóival. A fürdő  nem a szálloda része, hanem a szálloda tartozik a fürdőkomplexumhoz. Így a fürdő vendégeinek nagy része külsős. Az uszoda medencéjében hétköznap délutánonként úszásoktatás van, ilyenkor csak két sáv használható és elég nagy a hangzavar, pihenésről szó sem lehet.

A Vitál-zóna két szaunából, egy tepidáriumból, egy gőzkamrából áll, dézsa, zuhany szolgálja a felfrissülést bent, míg kint zuhany, egy kis merülő medence és melegvizes medence található. Sajnos a vendégek ősszetétele itt is nagyon vegyes.  Sok külsős, de a szállóvendégek egy része sem tudja rendeltetésszerűen használni a szaunát. Szaunalepedőt adnak a recepción, mégsem kérnek, és tenyérnyi törülközőre ülve vagy törülköző nélkül a padon elfekve szaunáznak. Utána pedig zuhanyozás nélkül mennek be a merülő medencébe. Sajnos senki nem szól rájuk, napközben takarítókat lehet néha látni, fürdőmestert nem. Több figyelemfelkeltő plakátra, kiírásra lenne szükség a szaunák helyes használatával kapcsolatban. A délutáni felöntések - 300 Ft/db - jók, köszönhetőem a szaunamesternek, bár néha zsúfoltak a kicsi szauna miatt. Sajnos a péntek éjszakai szauna lehetőségről és felöntésekről nincs tapasztalatom, el kellett indulnunk hogy ne kelljen éjszaka vezetni. Egyszer ezt is kipróbáljuk....

Nagyon hasznosnak tartom a  teljesség igénye nélkül habibi85, Pár Pécsről, Szofi762 hozzászólásait, tapasztalataik megosztását az általuk meglátogatott szaunákról. Köszönet érte. Gondolom a fórum ezért jött létre.

Jó, ruhamentes szaunázást kívánok mindenkinek!

Előzmény: ígyszületünk (2526)
Szomszédgyerek Creative Commons License 2014.02.25 0 0 2547

Egy szaunaprogramot szeretnék ajánlani mindenki számára március 8-án a Nemzetközi Nőnapon:

http://www.szaunanap.hu/index.php/component/content/article/2-uncategorised/166-szaunanap-2014-03-08

A szaunák és a programok garantáltan fürdőruha mentesek.

dokibácsi33 Creative Commons License 2014.02.25 0 0 2546

Debreceni szaunázáshoz keresek holgy partnert    doki33@indamail.hu

szofi762 Creative Commons License 2014.02.24 0 0 2545

Korábban érdeklődtem itt a Zenit hotel szaunájával kapcsolatban és most a hétvégi "szaunaőrültek hétvégéje" után szeretném megosztani veletek az abszolut pozitív tapasztalataimat. 

Mindenek előtt köszönet a szaunamestereknek akik a hely adottságaihoz képest (helyiség mérete) a maximumot hozták ki vagy talán még többet magukból!Én inkább a relaxációs, csendes szaunázás híve vagyok, ennek ellenére nagyon tetszett ez a zenés verzió is amivel most találkoztunk először.

Mivel ez kifejezetten a szeánszok hétvégéje volt így nem volt gond a no texil történettel. Legalábbis 10 órától este 6-ig amíg a szeánszok tartottak. A szaunamesterek minden alkalommal azzal kezdték hogy fürdőruhát és papucsot le és ez ellen senki nem tiltakozott. Itt mutatkozik meg az hogy mennyire fontos a vendégek összetétele, lehet szerencsénk volt mert nagyon kultúrált és jó fej csapat gyűlt össze pedig volt aki most volt ilyenen először. Ami külön tetszett hogy a szálloda ingyenesen biztosított szauna lepedőket a vendégeknek amit akár minden szeánsz után tisztára lehetett cserélni. Plusz minden szeánsz előtt  a szaunamesterek leterítették tiszta lepedőkkel a padokat. Így elkerültük azt hogy többen a saját vastag vizes frotír törcsit hozzák be amiből aztán minden párolog...

 

Ami még nagyon pozitív hogy a szauás részleg: 1 finn, 1 infra szauan, gőz, jégkút, merülőmedence, zuhnyzók és pihenőágyak teljesen elszeparált részen volt így elkerülhető hogy futkározó gyerekek miatt kerüljünk kellemetlen helyzetbe. Bár az infrát időnként használták fürdőruhások de nem zavartatták magukat. Valahogy mindenki tudomásul vette hogy ez milyen program most és annak megfelelően kiválasztotta a saját terepét.

 

Csak egy apróság: Ha valaki a következő ilyen alkalomra menne már a foglaláskor regisztráljon a szeánszokra. Ugyanis a szálloda méretéhez képeset csak 18 fő mehet be egy szeánszra, ez elég korlátozott, de legalább nincs tülekedés.. Mi befértünk mindre mert előre beiratkoztunk. Szóval mi csak ajánlani tudjuk ezt a helyet, kultrált, tiszta, szuper ügyes mesterekkel és remek hangulattal!

 

habibi85 Creative Commons License 2014.02.19 0 0 2544
Előzmény: tottival (2543)
tottival Creative Commons License 2014.02.18 0 0 2543

pesten csütörtökön hova érdemes menni szaunázni ahol fruha nélkül is lehet, lepedővel vagy anélkül meztelenül eltölteni egy-két órát?

 

habibi85 Creative Commons License 2014.02.14 0 0 2542

Igen, sajnos jár így az ember. A fürdőkben dolgozó alkalmazottak nem igazán vannak tisztában a fürdő és szaunakultúrával. Mivel nagyon gyerekcipőben jár még nálunk, így elég kényes téma. Nálunk is fürdőruhás alapesetben a szauna, de nincs tiltva a helyes szaunázás, a felöntések pedig mindig fürdőruhamentesek. Én mindig azt szoktam javasolni, hogy próbáljuk betartani az adott helyre vonatkozó szabályokat, és semmiképpen ne hozzuk egymást kellemetlen helyzetbe. Én mindig fürdőruha nélkül használom a szaunát, de ha fürdőruhásokkal ülök be, akkor semmiképpen sem veszem le a lepedőt magamról, nehogy ez kellemetlenül érintsen valakit.

Történt nálunk már egy párszor, hogy egy nagyon kedves fiatalemberre nap mint nap panaszt tettek. Nem is értettük, hogy miért, hiszen ki is van írva, hogy lehet fürdőruhamentesen használni a szaunát. Megkértük szépen, hogy ne verje már ki mindig a biztosítékot, dobjon egy lepedőcsücsköt a kényes testrészre és kész. Persze mondta ő, hogy eddig Sárvárra járt, és ott ez így van. Persze, mert ott évek óta így van, és kötelező is. De a mi kis városunkban ez még nem megszokott. Majd egyszer pont úgy alakult, hogy egy kabinba kerültünk, és egyből leesett, hogy mitől kaptak sokkot a vendégek eddig. Higyjétek el, nekem egy pucér pasas már nem okozhat meglepetést, gondoltam én... Na de nem kis mérettel volt megáldva az úriember, és azt szembetűnően szerette büszkén az ember látóterébe helyezni... Még én is meglepődtem mikor beült velem szembe és jól szétrakta a lábát is, hogy véletlenül se kerülje el a figyelmemet. Én éreztem magam kellemetlenül a többi vendég előtt...

 

Szóval szerintem ha betartjuk azt az alapszabályt, hogy mindig figyeljünk oda embertársainkra, és ne okozzunk nekik kellemetlenséget, akkor semmi gondunk nem fog ebből származni és nyugostan szaunázhatunk egészségesen!

 

Előzmény: hantaboy50 (2541)
hantaboy50 Creative Commons License 2014.02.13 0 0 2541

Sajnos én is jártam már így, nem írom le melyik strandon történt. Nem szeretném ha esetleg ezért atrocitás érne. Bementem a fülkébe (persze mindenki fürdőruciba volt) megkérdeztem nem e zavar valakit ha én gatya nélkül szaunázok, mondták, hogy nem. De később beakart jönni még 2 emberke de persze sarkon fordultak, és elmentek. Mint később kiderül a fürdőmesterhez, aki azt mondta, hogy hagyjam el a fürdő területét (nem csak a fülkét) Persze én nem mentem el, de azóta nem megyek be a szauna kabinba.Vagy szaunázok úgy ahogy illik, vagy sehogy!!!

Előzmény: habibi85 (2538)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 2540

sok ember,sokféle gondolkodás!hát nincs igazi egység,de majd alakul,a textilesek,maradjanak csak az ő részlegükön,mert ők lesznek zavarban

Előzmény: habibi85 (2538)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2539

Kedves Grafiti!

 

Nagyon jól estek a soraid :) Megpróbáltam a maximumot kihozni magamból, bár 10 perccel 11:00 előtt szóltak, hogy tartsam meg a 11:00-i programot, szóval mókás volt ;)

A szervezésről csak annyit, hogy tényleg volt némi fejetlenség a regisztrációnál. Bár nem tudom, pontosan hogy ment, de nekem is sokan panaszkodtak vendégek, hogy sokat kellett sorba állni. Most először csinálták így a regisztrációt, lehet azért volt problémásabb. Mindenesetre az előző rendszer se volt jobb, amikor e-mailben kellett regisztrálni az Oscar-os programokra. Akkor konkrétan úgy ment, ha éppen nem ültél a gép előtt várba várva, hogy mikor osztják már meg az e-mail címet a regisztrációhoz, akkor esélyed sem volt bekerülni sehova. Kb. egy óra alatt betelt minden hely, aztán meg aki csak este jutott gép elé, hoppon maradt. Gondolom ezt szerették volna most kiküszöbölni, de akkora volt az érdeklődés, hogy 5 perc alatt elfogytak a helyek...

Egyébként próbáltunk megoldást keresni azok számára is, akik nem jutottak be semmire: este hatkor hirtelen ötlettől vezérelve tartottunk egy 6-os (hatan legyeztünk egyszerre) felöntést a hoppon maradt  vendégeknek. :)

Előzmény: grafiti (2536)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2538

Igen, sajnos nagyon sokan keverik a szezont a fazonnal. Ne érts félre, nem vagyok prűd, és abszolút meztelenül szeretek szaunázni, lepedőt Z alakban magam alá terítve. Egyszerűen csak azért, mert így egészséges.

A magyar emberek, merem azt mondani 90%a nincs tisztában a helyes szaunakultúrával és azzal, hogy miért is kell fürdőruha nélkül tartózkodni odabenn.

A legtöbb helyen oltári balhét szoktak csapni a fürdőruhások, hogy ők nem akarnak pucérkodni, meg ő nem kíváncsi a mások micsodájára, meg amúgy is ez perverz dolog... sorolhatnám még milyen vádakkal illetik a szaunamestereket és a helyesen szaunázó közönséget. Említeném itt pl. az AW-öt, ahonnan a közelmúltban küldtek el egy mindenki által nagyra becsült és tehetséges szaunamestert, mert belefutott egy ilyen gyökérbe.

Most kérdem én, hogy ha az általad " Izgis" -nek nevezett dolgokat eltűrjük, vagy támogatjuk a szaunakultúra topikján, akkor hogy mondhatnánk azt egy ilyen gyökérnek, hogy nincs igaza???

Az intimitásnak a szaunában nincs helye. Aki erre vágyik, menjen swinger klubba, de ne hozza ilyen helyzetbe az így is kevéske kulturált szaunázót!

 

Ja és hozzáteszem a szauna-kultúra után érdeklődő még fürdőruhás vendégek is látogathatják ezt a topicot...ne ijesszük el őket!

Előzmény: cicus30 (2537)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2537

Mi már tapasztaltuk azt a látványt,de nem mi voltunk a résztvevöi.hanem más pár,akkor mégis,van más is aki keveri a szezont a fazonnal?

Előzmény: habibi85 (2535)
grafiti Creative Commons License 2014.02.11 0 0 2536

Picit szomorú vagyok. Már kb. egy hónapja készültem a szalóki szauna Oscar fordulójára, s mivel úgy járok arrafelé , mint a Duna TV-n a hazajáró "fiúk " gondoltam minden simán fog menni . Reggel  időben indulás, hogy a meghirdetett időpontban regisztrálhassunk. Késtem 4 percet és ez lett a vesztem ! Versenyszeánszokra minden jegy elfogyott ! Mit tehettem , maradt a második lehetőség,  szombaton kiesetteké. Ami nagyon jól kezdődött, V. Timi programjával egy fergeteges orosz feeling-benn lehetet részünk . Sajnos ami ezután következett , azt egyszerűen úgy nevezném futottak még ,kategória . Aztán a nap folyamán véletlenül fülünkbe jutott, voltak akik  5 perccel regisztráció előtt helyszínen , s már nekik sem jutott . Kedves szervező bizottság, értem én, hogy bizonyos százalék foglalt, mondjuk a szállóvendégek részére, másik rész az "elv " társaké,  de akkor ez ilyen -szaunaparasztok- mint én is vónék, hogyan juthatunk be egy rangos rendezvényre. Valószinü szombaton semmi gond ( 10 verseny szeánsz ) , mi azonban csak vasárnap tudtunk jelen lenni.

Aztán ami miatt szintén búslakodtam, egész nap egyetlen " mester"-töl sem hallottam, a szauna kultúrát. Még véletlenül sem hangzott el figyelmeztetés a lepedő helyes használatára.Volt mester, ki még a bermuda gatyás fiatalt is elviselte a lepedö alatt .  Hogy is van most ez?  Van jobb alkalom tanítani a nemzetet, mint egy WM ? A minap olvastam , az emberi verejték kb.60 % a-ban egyezik a vizelet kémiai összetételével  ( a Mengyelejev táblázatot fejből fújom ). Nem volna ildomos megragadni az oktatás lehetőségét  legalább most ?  Milyen óriási különbség egy új építésű kabin fa illatát és egy sokat használt , verejtéktől átitatott kipárolgását magunkba szívni ?

Egy hónapja még azt írtam, eltelik egy kis idő még visszatérek Bükre, mert esik a fürdő színvonala, de a "mesterek " színvonala épp ellenkezőleg !  Autóban hazafelé elénekeltük  a" Dunáról fúj a szélt ... "sajnos ezek a szelek másképpen fújnak kelet és másképpen nyugat felé .

Legyen ez a pár gondolat emlékeztető a következő ,azaz Hertelendi  fordulóra, talán mint az USA-ban a Black Friday : időben sorba állni   !!!

Epilógus : Timi, a kisebbik rönkben megmentetted a mundér becsületét, király ( inkább királynő ) voltál, legközelebb a Debrecenbe kéne menni....-t daloljuk majd :)

habibi85 Creative Commons License 2014.02.10 0 0 2535

Sajnos ha szaunázásról van szó, a fantáziám csakis a felöntésekre korlátozódik. Lehet én értettelek félre, de a szaunázás nem a meztelenségről, hanem az egészségről szól. A szexualitásnak pedig végképp semmi köze nincs hozzá. Szóval szerintem is eltévesztetted a házszámot...

Előzmény: cicus30 (2532)
Daywalker1 Creative Commons License 2014.02.09 0 0 2534

Szia

 

Csatlakozni lehetne hozzátok ?

Csak mint utazótársként benzinköltséget megosztjuk

Bonyhádi vagyok

Előzmény: cicus30 (2533)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2533

kinek a pap,kinek a papné?,

Előzmény: cicus30 (2532)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2532

egy kis fantázia?

Előzmény: habibi85 (2528)
DortmundFan Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2531

Vizsgaidőszak?  Az nálam elég izgis.

Előzmény: cicus30 (2527)
szofi762 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2530

Nem vitatom amit írsz, tényleg mindenki másként szereti is nincs is ezzel semmi baj, a lényeg a kulturált szaunázás elterjedése lenne! Végül is lefoglaltuk azt a hétvégét barátokkal, most meglátjuk. Mivel ilyenben még nem volt részünk (zenés, táncos) most legalább kipróbáljuk, a végén még megtetszik...;)

Én szeretem a szaunában a saját határaimat feszegetni, a felöntéseknél minnél forróbb annál jobb, hogy a végén azt érezem még pár másodperc és nem bírom tovább. Aztán kia  hideg levegőre, lefekszem a nyugágyra és érzema hogy forog velem a világ. A nap végére olyan mintha 2 hetet nyaraltam volna valahol! De ehhez nekem pont a csend a fontos, hogy csak azt halljam ahogy sistereg a víz a forró köveken meg  a lepedő belehasít a  levegőbe... Ahová leginkább szeretnünk járni az egy Salzburghoz közeli szaunakomplexum (Rupertus Therme), ahol a felöntéseket egy ca. 80 nm-es szaunában végzik, ez persze más. Ott is minden alkalommal elmondja a szaunamester hogy milyen illat, mire jó, hogy utána mindenki menjen zuhanyozni csobbanás előtt...stb. De aztán csönd. 

De ettől még az itthon is lehet jó, kiváncsian várom! (Én csak azt utálom a  legjobban mikor ki van írva valahová hogy natur, aztán bejönnek a fürdőruhások és minket néznek ki, meg pofákat vágnak...)

Előzmény: habibi85 (2522)
informania Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2529

Csak egymást szeretnétek izgisen érezni vagy a többiekkel együtt gondoltad?

 

Azt hiszem, eltévesztetted a topikot.

Előzmény: cicus30 (2527)
habibi85 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 2528

Izgisen? Az milyen? :O

Előzmény: cicus30 (2527)
cicus30 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 2527

Sziasztok!Meztelenkedést kedvelő pár vagyunk,pláne ha szaúnázni is úgy tehetjük, Hertelndre mikor érdemes menni,hogy jól,és izgisen is érezzük egymást, hétközben,vagy hétvégén?

Előzmény: Pár Pécsről (2510)
ígyszületünk Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2526

Üdv. Mindenkinek!

A ráckevei Hotel Termálkristály és Aqua-Land  szaunájáról tudnátok írni véleményt és tapasztalatot?

Milyen a szauna használat hétköznapokon és milyenek a felöntések?

Az információkat előre is köszönöm.

habibi85 Creative Commons License 2014.02.04 0 0 2525

Nekem nagyon tetszik Molnár István úgy, ahogy van, de sajnos soha nem jutok be a felöntésére, remélem végre sikerül, és akkor tényleg tudok majd róla is véleményt mondani. Nagyon profi, nagyon lelkes és nagyon kedves, csak végre legyezne már meg :)

Előzmény: FeketsZ (2523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!