Keresés

Részletes keresés

TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70204

Vaterán most is van fennt. 3600 Ft ugyanaz amit Vf1 ajánl. Sajnos megérkezni kb. 14 nap múlva fog (mivel nincs készleten neki)

Előzmény: sturmanek (70200)
sturmanek Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70203

megkérdezhetem hogy miért kell 3. darab ? mert ha van benne fogyóeszköz akkor drága :)

de gondolom nem csak magadnak vetted azért a 3.

 

és köszönöm a tippet!

 

 

Előzmény: vf1 (70202)
vf1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70202

Én legutóbb itt vettem kétszer is, most is készülök rendelni egyet:

 

 http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120743305269&ssPageName=ADME:L:OU:US:1123

Előzmény: sturmanek (70200)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70201

Szia!

 

Keresd úgy hogy "ph indikátor".

 

off:

 

És ne feledjük: "A pH papírt megnyalni, testüregbe helyezni, szembe- szájba tenni, illetve bőrre rányomni TILOS !" :)

 

 

Előzmény: sturmanek (70200)
sturmanek Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70200

Hello !

 

Kérhetnék tőletek egy két linket hol tudok online olyan ph érték mérőt venni aminek a skálájába belefér a cefre  optimális ph értéke is ?! Lakmuszpapír vagy más mind1 de én csak oylat találok ami 4 vagy 8 tól mér...

Köszi előre is!

 

 

 

foxrudi Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70199

Tedd be a  páleszt a fagyasztóba,vagy 3 órára,és aztán  szűrd át,pl:(kozmetikai) vattakorongon!Szügség esetén cseréld a vattát!

Előzmény: Prophet09 (70198)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70198

Üdvözlet mindenkinek!

 

Köszönöm a válaszokat. Azért írtam, hogy 3 részletbe gyűjtöttem az alszeszt, mert az üvegeim 1,7 literesek voltak. Az első valóban teljesen tiszta volt, a második már opálos, a maradék szintén. A kozmaolaj leválasztás tényleg elmaradt, habár egyik említett könyv sem beszél róla, a fórumhoz és az oldaladhoz pedig telken igencsak korlátozott a hozzáférésem. No de sebaj, érik még barack, szilva, körte is. :) Ma beállítom az alkoholfokot, ügyelve a hőmérsékletre. A hűtős ötlet csak azért merült fel bennem hogy elkerüljem a desztvíz és a párlat különböző hőfokát amitől zavarosodhat, de már látom hogy zsákutca. A kóstolást a következő héten vagy az azt követőn nyélbe is üthetnénk, ha élhetek a felajánlással. :)

Előzmény: golyós (70195)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70197

...pályinkás jó reggelt...

 

...én kispesti vagyok és gyakran járok csepelre, beugorhatok ha gondolod...

Előzmény: Prophet09 (70186)
Tan-csi Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70196

Ha szobába tartod, akkor jobban közelíthetsz a fokolón leolvasott értékhez, mint hűtőből kivett párlat esetén.

Egyébként a hőmérő használata hígítás közben is fontos, mert folyamatosan változik a hígított pálinka hőmérséklete.

 

Előzmény: Prophet09 (70187)
golyós Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70195

Ha előtte írod le, hogy mire készülsz még kaphattál volna jó tanácsot..... ( pl.kozmaolaj leválasztás .

szerintem opálos lesz 50 fok körül.  Persze hőmérő nélkül az 50 fok is lehet bármennyi....

üdv.g.

Előzmény: Prophet09 (70187)
vf1 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70194

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70180)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70193

Nem értem.

Azt írod hogy az alszeszt frakciókra bontottad és külön kifőzted?

Mert nem így szoktuk(tam).

Az alszesz 1 frakció, nem válasszuk külön a tisztát és az opálosat.

 

Előzmény: Prophet09 (70186)
stapika Creative Commons License 2012.06.24 0 0 70192

"amiért már kaptam hideget, meleget :) )"

   Gondolom hőmérőzted?:-)

Előzmény: csiba00 (70191)
csiba00 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70191

A hőmérőzést nyílván nem tudod és nem is lehet elkerülni. Egy a fontos, hogy a desztvíz és a pálinka azonos hőmérsékletűek legyenek. Egyébként miért akarod hűtőbe tenni? Ezt nem vágom...vagy lemaradtam valamiről? Mikor én higítok, akkor szimplán a lakásban van a pálinka és a víz is.

 

(Nálam a szentségtörés ott kezdődött, mikor leírtad, hogy cukrot tettél hozzá :) De ez az én egyéni véleményem, amiért már kaptam hideget, meleget :) )

Előzmény: Prophet09 (70187)
Repedtfazék Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70190

Borsodban vagyok, a hordók nagyon tuti állapotban vannak!

 

Előzmény: Repedtfazék (70189)
Repedtfazék Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70189

Nekem van kettő (56 és 58 literes) 2 éve csinálták de még nem volt benne semmi!

Előzmény: lyuko (70169)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70188

Hali! 

Nem vagyok messze Tőled ...

Mikor mehetek??:))

Előzmény: Prophet09 (70186)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70187

Nah elgondolkodtam a kérdésemen, és rájöttem butaság. :) Ha frigóba rakom a dolgokat akkor végképpen fals eredményt olvasok majd le a fokolóról hizsen messze lesz a 20 fok. Megnéztem a kompenzációs táblázatot, a dolog úgy működhet, hogy ha egyszerre veszem ki akkor többé kevésbé egyszerre melegednek majd szobahőmérsékleten, de a hőmérőzést nem tudom elkerülni.

Prophet09 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70186

Szép estét Mindenkinek!

 

A napokban sikerült lefőznöm az első pálinkámat. A cefre Germersdorfi csersznyéből készült, keverőszárral és budafoki élesztővel megbolondítva, illetve 1 kg cukor közreműködésével. Így lett kb 20 liter cefrém ami 10 nap alatt szépen kiforrt.  Itt szeretném megköszönni a fórumozók soha el nem fogyó lelkesedését aminek hála szinte minden kérdésemre megtaláltam a választ, illetve Snapszmesternek a tanácsokért amit az oldalán találtam. A lefőzés egy 35 literes csuparéz eszközzel történt, így kaptam közel 4 liter alszeszt. Az első 1,7 liter csodálatosan kristálytiszta volt, a második már opálos, a maradék szintén. A finomításnál az első 0.35 liter 86 fokkal indult, a második 81, aztán 79, 69, és végül 45. Itt abbahagytam a főzést, ahogyan olvastam. Őszinte leszek, a művelet alatt nem kóstoltam a párlatot. Nyilván ez hatalmas hiba és szentségtörés, de sajnos semmilyen referenciával nem rendelekeztem cseresznyepálinkából, így inkább látás és szaglás alapján értékeltem(ameddig finom illata van és tiszta addig jó ). A végeredmény 1,9 liter kristálytisza pálinka lett aminek alkoholfoka 72v/v hőmérsékletkompenzáció nélkül.

A fentiek alapján nyilvánvaló hogy számos hibát elkövettem. Mielőtt hozzáláttam a pálinkafőzéshez átnyálaztam a Sólyom Lajos féle bibliát, illetve a 2010-es kiadású Békési-Csarnai Házi pálinkafőzés könyvet is. Elsőként a kóstolás a legnagyobb, ami többé nem fordul elő illetve talán az hogy az alszeszt  a második főzés előtt jóval 25 fok fölött hagytam.(Erről egyik könyvben sem esik szó, viszont Snapszmester idevonatkozó tanácsát későn olvastam) Persze a sok elmélet nem pótólja a gyakorlatot, az pedig úgyis megjön. Most tartok ott hogy szeretném beállítani az alkoholfokot. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy rakhatom e hűtőbe a pálinkát illetve a desztvizet az azonos hőmérséklet kedvéért és higíthatom e így, vagy ez hidegen nem működik? Illetve hogy megfelelő pihentetés után van e valaki bátor Pesterzsébet környékén aki nálam jártasabb és véleményezné a végeredményt? :)

 

Üdv, B.

csep-el Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70185

Mondtam telefonon! Már nincs meg. Kb 45cm-től volt visszafelé. Tavaszi vágás,nem volt repedt.

 Még szil fám van ha az jó valamire,kb 50 cm.től.130-140 hosszú.

 üdv!

Előzmény: hal65 (70168)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70184

Az első 2 kilót kidobtam. mert jött a rossz idő és a 3. napra totál beecetesedett.

Azóta: turmixolás után hűtő, 2-3 napot simán kibírt mindenféle gázképződés nélkül.

A 3.-4. napra összejött kb 20 kilóhoz ment élesztő, 1 egység napfény, 1dl kénsav 37fokos 3 liter vízben oldva.

Szépen forr, az első adag lassan főzésre kerül.

A sav mennyisége jó lehet kb. ?

 

Előzmény: norris53 (70183)
norris53 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70183

Pálinkás jó napot !

Nem hisztek nekem !!!

A faeper annyira instabil > hogy mire 10 km -ről haza érsz vele lehet hogy már meg is indult a romlás > én azzal kezdem ahogy le ráztam és haza vittem > hogy levél és gally eltávolítása után rögtön zúzás és savazás ( szebben mondva hogy a savazás ellenesek is elfogadják ) PH érték beállítás :-) >élesztő  és ha sötét akkor kis napfény :-)

A faeper nem viseli el azt hogy napokig teszel hozzá !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezért ülök autóba és kb 10 fa rázása ad annyit hogy azt már érdemes cefrézni ! Ha ezt le "másolod "iható pálinkát főzhetsz belőle !

Baracilin Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70182

- Ha a kotyogó lassan "kotyog" akkor valami gáz keletkezik, de CO2 nem volt, akor vajon mi?

-> vagylassan utóerjed, vagy ahogy nappal melegszik az idő, ugy melegszik acsefre és a felette lévő levegő hőmérséklete, így nő a hordóban a nyomás és néha buggyan egyet egyet. (Éjjel meg kihűl és visszafelé szív)

 

- Ha a cefre teljesen kierjedt akkor nem kéne lesüllyednie a sűrűjének, és a lének lenni legfelül? Vagy ez a faeperre nem igaz? (A többi: alma, körte, stb. esetén így volt.)

->nem mindig süllyed le a bunda teljes része.

 

- Hova tűnt a CO2? Amikor utoljára lezártam színig volt vele a hordó.

->A hordó nem zár légmentesen és lassan elillan belőle.

 

- Hogyan lehet védekezni az ilyen penészesedés ellen?

->gyümölcsöt alaposan megmosni és a PH értéket beállítani. (A faepret célszerű minél előbb lefőzni kb már az 5. napon)

Előzmény: Cefre86 (70156)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70181

küld emailt-és küldök bnevált dióreceptet.

Előzmény: leparlo02 (70174)
vf1 Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70180

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

 

Cefrézési, főzési ismertetők, tanácsok, videók, tesztek a következő linkeken:

 

 

http://www.snapszmester.try.hu/

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70149)
stapika Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70179

??

Előzmény: kezdö kotyvaszto (70177)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70178

a kemeny kapitalizmusban szigoru pontossäggal kezelik a szamolgepet a Germän finännzok!

Előzmény: TINTUS (70163)
kezdö kotyvaszto Creative Commons License 2012.06.23 0 0 70177

üdvözlök mindenkit!

 

örülnek neki! :-)))

meg forr a probacefreeböl az eggyik hordo, amäsikkal problema van mert nagyon lassan bugyborekol.

 

Előzmény: stapika (70157)
vf1 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70176

Nem diólikőrt szeretnél?

Előzmény: leparlo02 (70174)
stapika Creative Commons License 2012.06.22 0 0 70175
Előzmény: snapszmester (70165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!