Keresés

Részletes keresés

dulci_nea Creative Commons License 2020.10.19 0 0 50642

Hú, az almás majonéz nagyon megtetszett! 

 

Ma csontleves, a leszedegetett húshoz fokhagymaszósz.

Holnap a maradék alapléből sárgarépafőzelék sült csirkecombbal.

Szerda és csütörtök sült tarja és curry-s lencsés rizs. 

Boszorka Creative Commons License 2020.10.19 0 0 50641

Ma megesszük a maradékokat.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.19 -1 0 50640

Jogos :)

Ma zeller krémleves, tűzdelt szarvascomb vadasan, zsemlegombóc,

holnap füstölt vajhal, majonézes alma, sült krumpli.

 

Előzmény: Caipi (50639)
Caipi Creative Commons License 2020.10.18 0 0 50639

Mert a póréhagyma az édesvizi hal? :D 

Előzmény: szkati (50637)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.18 -1 0 50638

Hétfőn maradékok, kedden tűzdelt szarvascomb vadasan, zsemlegombóc.

 

szkati Creative Commons License 2020.10.18 0 0 50637

Mára rácpontyot csináltam. Előtte póréhagyma krémleves( vejnek bableves, mert ő nem eszi csak a tengeri halat).

Utána vanília pudingos, gyümölcsös piskóta lesz.

Boszorka Creative Commons License 2020.10.17 -1 1 50636

Ma rakott karfiol volt, amibe nálam némi sonka is oson.

Holnap hurka kolbász, amihez nem fűzünk nagy reményeket, de egyszer kipróbáljuk.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.17 -2 1 50635

Ma szarvaspörkölt, dödölle,

holnap csontleves, grízsmarni.

 

Boszorka Creative Commons License 2020.10.16 0 1 50634

Borjupaprikás nokedli.

szkati Creative Commons License 2020.10.16 0 0 50633

Ronda idő van, és én ilyenkor valami tartalmas levesre vágyok. Úgyhogy bablevest főzök füstölt oldalassal. Belerakom a húsvétról maradt- eddig mélyhűtőben lévő-ehetetlen sonkadarabomat is, ami ízt azért ad.

ketyo61 Creative Commons License 2020.10.15 0 0 50632

Turogombocot szeretnek csinalni, kellene ZsuR hogy o  melyik itteni fajta turobol kesziti?  

Boszorka Creative Commons License 2020.10.14 0 1 50631

Megoldottam. Rámkacsintott két kacsacomb a hentesnél. Nem kellett hozzá liszt.

Előzmény: dulci_nea (50626)
homerx Creative Commons License 2020.10.14 0 0 50630

mivel lisztes a teszta, nyilvan nem art neki a lieszt a gyurodeszkara :) gyerekkoromban nagyon szerettem a krumplistesztat nyersen :)

Előzmény: dulci_nea (50629)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.14 0 0 50629

Köszi!

A tésztába nem raktam zsiradékot, és nem liszteztem alá, azért kínlódtam vele. Attól tartottam, akkor nem tudom jól összezárni a gombócot. Ízre azért jó volt szerencsére. 

Előzmény: szkati (50628)
szkati Creative Commons License 2020.10.14 0 0 50628

Soha nem mérek semmit se, mert a krumpli minőségétől rengeteg függ.

Általában 1 kg krumplit főzök meg héjában,összetöröm krumplinyomóval, majd langyosra hűtöm.

Belerakom a tojást, valamilyen zsiradékot, én 2 evőkanál olajat szoktam, mert nem tartok itthon többnyire zsírt.

Só, és ugye itt jön a nehéz rész, hogy annyi lisztet teszek, hogy lágy, de azért nyújtható tészták kapjak. Gyorsan kell dologzni, mert minél lassabban gyúrod össze, annál több lisztet vesz fel. Lisztezett deszkán nyújtom, kockázom, és a már előre elkészített cukros, fahéjas szilvákat belerakom, görgetek rajtuk , és liszetezett helyre teszem a gombócokat.

Addigra már forr a sós víz. Lezárom a víz alatt a gázt, és a nagyon forró vízbe belerakom a gombócokat.  Ha lobogó vízbe rakod, akkor jó eséllyel szétesnek. Várok pár percet,  kicsit megrázogatom a fazekat,.hátha valamelyik leragadt, majd újból alágyújtok és még kb. 5 percig főzöm.

 

Előzmény: dulci_nea (50627)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.14 0 0 50627

Kedveskéim, szilvásgombóc konzílium!

Hétvégén az volt, kicsit megszenvedtem vele. Tizenhúsz éve nem csináltam, anyósom sokszor hozott. Így utána kellett néznem, hogy is van. Nos, annyifélét találtam, hogy csak. Hogy kétharmad krumpli,... fele krumpli,... a liszt a több. Hogy melegen kell, ..hidegen kell összegyúrni. Kell tojás, nem kell tojás. Végülis eléggé ehetőt fabrikáltunk, de a tészta töltésénél megkínlódtam. Ragadt és lukadt. Ti hogy?

dulci_nea Creative Commons License 2020.10.13 0 0 50626

Nálam is rakottkrumpli volt, kovászos uborkával. Maradt holnapra is. 

Csütörtökön Betyárgombóc lesz. 

 

Boszi mit akarsz habarni? Egy szem krumplival nem hidalható át? Más ételsűrítő nincs otthon?

Boszorka Creative Commons License 2020.10.13 0 0 50625

Mi ma ettük meg a maradékot. A holnapi nap rejtély, neheziti a dolgot, hogy egy gramm lisztem sincs itthon, pl. habaráshoz. A szállítmány délután érkezik, majd kiötlök valamit. Remélem holnapra már kicsi szüneteket tart az eső. Lényem azt mondta, hogy a ma délután nem jó, ezért csak holnap jön a Groby, többek közt a liszttel.

Előzmény: szkati (50624)
szkati Creative Commons License 2020.10.13 0 0 50624

Rakott krumplit csinálok.

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2020.10.12 0 0 50623

Nem volt rá panasz :)

Előzmény: szkati (50622)
szkati Creative Commons License 2020.10.12 0 0 50622

Nagyon szép és dekoratív! Gondolom, hogy finom is volt.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (50621)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2020.10.11 0 1 50621

Igen, málna, fehér csoki és mascarpone. Eredetileg eprest akartam fagyasztottból, de a piacon volt gyönyörű málna, lecsaptam rá. Az ünnepelt örült neki, azt mondta jobb így :)

 

H_G: eredetileg nem volt ilyen koncepció. Férjemet bíztam meg, hogy hozzon macaront, mondtam, hogy málnás torta lesz, hozzá illőt válasszon. Gondoltam hoz málnást, esetleg eprest (ami Mészároséknál rozmaringos málnát és bazsalikomos epret jelent), erre ő hozott fehéret-rózsaszínt-lilát , ami narancs-puncs-levendula ízű :D De beletelált tényleg,  amikor felpakoltam, én is láttam, hogy jó'vanazúgy :)

 

(Amúgy a lényeg nem a szín, hanem a gyümölcs volt. A rózsaszínből kinőtt már, utálja. Ha szín szerint sütöttem volna, fekete tortája lenne. Hardcore-metalcore rajongó a lelkem...)

Előzmény: szkati (50619)
H_G Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50620

Ez a nagy poén (ha nem tévedek), hogy egy lila macaroon rímel a füge színére, egy rózsaszín a málnáéra és gránátalmáéra, egy fehér pedig a gyertyákra.

 

Előzmény: szkati (50619)
szkati Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50619

Jól látom, hogy málna?

Előzmény: Vének Tanácsa TM (50615)
szkati Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50618

Ma Ezüst Ponty férj születésnapjára. Lehet, hogy csak én vagyok peches, mert a rántott ponty második darabját nem tudtam megenni, annyira  poshadt pocsolya íze volt. Javukra írom, hogy nem számolták fel, de nem is hoztak másikat, úgyhogy kénytelen voltam egy gundel palacsintával vígasztalódni:))

Holnapra sütöttem egyben fasírtot, holnap utánra lecsót és töltött paprikát.

Előzmény: Boszorka (50614)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50617

Bizony, már nyolcadikos :)

Előzmény: H_G (50616)
H_G Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50616

Komolyan, már 14? A torta persze műremek!

 

Előzmény: Vének Tanácsa TM (50615)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2020.10.11 0 2 50615

Tegnap a Pásztor Csárda főzött nekünk, mindenféle évfordulók ürügyén. Én sertésszüzet ettem vargányával és rozémártással, férj hagymás rostélyos, lány kijevi jércét. Korrekt volt, mint mindig.

Ma pizzát sütöttem. Női szakasznak sonkásat, ház urának magyarost :)

 

És pénteken egy ilyet is "főztem"

Boszorka Creative Commons License 2020.10.11 0 0 50614

Látom gazdag gombatermés van mostanában, én meg csak csendben irigykedem.:-)

 

Tegnap borjubécsi sültkrumpli uborkasaláta. Ma rakott krumpli, holnap borjubecsinált leves, sütemény.

nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.11 -2 0 50613

Újra itthon! :)

Ma zöldborsóleves erdei gombákkal (róka, gereben, ánizs, fokhagyma) tortellini betéttel,

rántott őzlábgomba, rizs, tartármártás.

Holnap szűzérmék tejfölös erdei gombaraguval, dödölle.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!