Keresés

Részletes keresés

Bubo.Bubo. Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50683

"egy 4 személyre készülő ételbe 7 gerezd fokhagyma kell.:-)"

 

kevesled ?  :)

Előzmény: Boszorka (50682)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50682

Én azokat szeretem, mikor egy 4 személyre készülő ételbe 7 gerezd fokhagyma kell.:-)

Bár igaz lenne a vasárnapi jó idő. mi ha ma elmegyünk, esőben jöttünk volna haza. A kicsike csirke viszont finom volt.

Előzmény: szkati (50681)
szkati Creative Commons License 2020.10.29 -1 0 50681

SZámtalanszor bukkantam olyan receptekre, aminek elolvasása után meg voltam győződve arról, hogy az illető azt a bizonyos kaját az életében nem főzte meg, vagy lehet, hogy megfőzte, de nem evett belőle.

A kedvenc receptgyüjteményemben( Mindmegette) évekig irkált "új" recepteket egy csaj( gondolom, hogy jó pénzért). Amikor a húsleves főzésének receptjét azzal kezdte, hogy" tegyük a húst a vízbe, és dobjunk mellé 2b húsleves kockát", akkor már tudtam, hogy valószínűleg évek óta rosszul főzöm a húslevest:)). Ugyanezen személy a csirkemájat 40 percig sütötte(?), és volt még számtalan jó ötlete,amit úgy gondoltam, hogy inkább kihagyok.

 

Holnapra rakott kelt csináltam, szombatra pedig töltött csirkecombot. Vasárnap bogrács lesz. Állítólag szép lesz az idő.

Előzmény: Boszorka (50680)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50680

Közelít az eső, így nem megyünk sehova. Vettem egy kicsike csirkét, az most sül a sóágyon. Holnap lazac lesz, valamikor lasagne és kirántott hús illetve valódi bécsi szelet.

 

Nők lapja szerint a húslevest fél kiló marhahúsbül kell főzni, amihez 4 l.! vizet kell önteni. Hát egye meg aki kitalálta.:-)

Előzmény: Boszorka (50679)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50679

Mi ma vendéglőbe megyünk. A hova még kétséges. Várjuk az idő alakulását.

szkati Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50678

Véletlenül kaptam zsenge tököt, úgyhogy csináltam töltött tököt. A lányomnak és nekem kaporszósszal, férjnek sajtszósszal. Rizst eszünk hozzá.

Caipi Creative Commons License 2020.10.29 0 0 50677

Nincs benne. De köszi! :)

Előzmény: ketyo61 (50676)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50676

A masik hogy itt 5%-os az ecet, legfeljebb 10. Biztos az is szamit.

Előzmény: Caipi (50673)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50675

Neha egy kis cukor segit.

Előzmény: Caipi (50673)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50674

Köszönöm a sok jó tippet sajt ügyben. :)

Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50673

A sós vízről jut eszembe, úgy rekonstruálnám a New York-i Katznál kapható sós uborkát.... olyan, mint a kovászos, amit a kapor miatt nem szeretek, de kaportalan, ámde jó sós. 

Ilyesmire keresve half sour-cucumber recepteket leltem (Katzosat nem), és meg is csináltam az egyiket, de nem olyan. :( Bár nem rossz. A jócskán sós vizen felül fokhagyma, mustármag, babérlevél, koriandermag és feketebors kellett bele. 

 

Előzmény: ketyo61 (50672)
ketyo61 Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50672

Ahogy en szoktam a lasagnet ha nagyon raerek. Szosz, teszta, a tetejere mozzarella, ricotta es parmezan, meg egy reteg, es a tetejere csak mozzarella.  Nagyon finom. 

 

Csontos karajszeletek mennek ma a grillre, mar aznak a sos vizben amitol puha es szaftos lesz, nem kell ra csak egy kis bors. Melle rizs lesz  csalamade. 

Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 1 50671

Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.

Előzmény: homerx (50669)
Caipi Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50670

Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm,  és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(

Előzmény: dulci_nea (50668)
homerx Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50669

soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.

Előzmény: dulci_nea (50668)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.28 0 0 50668

Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?

 

 

Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak. 

Előzmény: Caipi (50667)
Caipi Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50667

Nem tudom, miből van, de lasagne-ra határozottan nem tennék belőle. :) 

(De nem kötekedni akarok ám, csak én az eredeti olasz változatot szeretem, attól persze még a Tied lehet zseniálisan finom!) 

Előzmény: dulci_nea (50666)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50666

Jöttem megint morogni kicsit. De nem tanácsot kérek, hogy kell sajtot önteni. :))

De tényleg miből van manapság a "trappista"? Nem először csinálok lasagne-t, jó bőven megszórtam reszelt sajttal, és alig egy pici, szinte eltűnő rápirult réteg volt a tetején. 

 

Holnap még egy őszi lecsó, olyan mifélénk, kolbásszal és tojással. 

Vagy hawaii csirke, mert a hűtőben árválkodik két karika nemkonzerv ananász. Tudom, az is sajtos.

Vagy így, ebben a sorrendben. 

homerx Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50665

ma maradek gyongytyukleves. csinalok egy varganyas tesztat sajttal.

szkati Creative Commons License 2020.10.27 0 0 50664

Karfiolleves, sajtos makaróni.

homerx Creative Commons License 2020.10.25 0 0 50663

ma gyongytyukleves, rantott karfiol, illetve rantott szuzermek. vacsorara piritott varganyat csinalok.

coriella Creative Commons License 2020.10.24 0 0 50662

Van tésztakészítő gép, amit csak tekerni kell, és vékony tésztát nyújt. Lasagne tésztát én még sosem vettem, mindig azzal készítem.

Előzmény: H_G (50660)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50661

Gond nélkül nyújtottam nagy tésztalapokat már gyerekként is. Jó móka volt akkor még. Csak száradás után összetörtük csuszának. Nem is hallottam még ilyet, hogy lasagne. Nagyanyám szemében még szégyen volt holmi bolti tészta. :)

 

Kösz az infókat.

Nem az a bajom, hogy ne tudnék megvenni fél kg tésztát, pláne hogy nem mászkálnék utána. Dühít az össznépi átverés. Csak ahogy ránéztem a számlára, hogy biztos elírták, miből van ez, hogy drágább a csirkehúsnál? Csak ezt akartam megosztani veletek. 

Előzmény: H_G (50660)
H_G Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50660

Nekem tutibiztosan nem menne az a vékonyra nyújtás alapból, másrészt ha megtanulnám, azzal jól el is kápráztatnám a családot a spórolás mellett :) (Vagy nem.)

 

A Lidl saját márkájával (Italiamo) is létezik lasagnelap és az jóval olcsóbb a Barilla-Gyermelyi párosnál, miközben nem rosszabb szerintem, viszont nem kapható folyamatosan. Régebben létezett többfelé egy Zara márkájú, az finomabb volt a többinél, különösen a spenótos (karácsonyra is csináltan lazaccal), sajnos régóta nem láttam.

 

Előzmény: dulci_nea (50655)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.23 0 0 50659

Neem! :)) Én ilyenkor nagyon igényesen csinálom. Azért esik olyan jól. A paprikáskrumpli kategóriában szupernek kell lennie. :) 

Előzmény: szkati (50658)
szkati Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50658

Mi is mindkettőt imádjuk. A tojásos nokedlit is, na meg a paprikás krumplit. Szeretjük a sajtos-tejfölös tésztát, na meg ráadásul a rántott levest sok tojással.

Biztos bennünk van a hiba.Talán igénytelenek vagyunk:))

Előzmény: dulci_nea (50656)
Boszorka Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50657

Én inkább maradok itthon a nyugalomban. Aztán hétköznap jöhet a vendéglő. Nyugdíjasoknak ez a luxusa, hogy akkor is mehetnek, mikor mások dolgoznak.

 

Holnapra kaptam Viktória tavi fogast, ami lényegesen jobb mint az u.n. balatoni. Az lesz az ebéd.

Előzmény: nagypapi51 (50654)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 50656

Én is így szoktam. Árban is kiegyenlítődik. De nem csak az árak miatt, hanem mert szeretem is a tojásosnokedlit, a pasprikáskrumplit... és eléggé szeretem a kacsasültet, marhapörit. 

 

Holnap gombaleves és gibanizca.

Előzmény: szkati (50653)
dulci_nea Creative Commons License 2020.10.22 -1 1 50655

Annyira tudtam, hogy valaki beszól. :)) Nem gyúrok és bosszankodom. Nem valami tisztességes az árképzés, szerintem. Lapítani kétszer olyan nehéz, mint csigát pödörni?

 

Caipi, a gyermelyi tészta még elég jó, és árban ott van a Barilla mellett. Régen a durumlisztből készültet olcsóbban adták, most az jóval drágább. Hát igen, ami divat. 

Előzmény: H_G (50651)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.10.22 0 0 50654

A legutóbbi karácsonyt (12.20-30) Hévízen töltöttük, alighanem most is hasonlóképpen járunk el, aztán szilveszterre átvonulunk Kallához.

Mindig előre foglaltunk helyet (Tompos, Bock Balaton, Anyósom mondta), a gyerek zsivaly engem is bosszant, de nagy önfegyelemmel kibírható.

Előzmény: Boszorka (50650)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!