SZámtalanszor bukkantam olyan receptekre, aminek elolvasása után meg voltam győződve arról, hogy az illető azt a bizonyos kaját az életében nem főzte meg, vagy lehet, hogy megfőzte, de nem evett belőle.
A kedvenc receptgyüjteményemben( Mindmegette) évekig irkált "új" recepteket egy csaj( gondolom, hogy jó pénzért). Amikor a húsleves főzésének receptjét azzal kezdte, hogy" tegyük a húst a vízbe, és dobjunk mellé 2b húsleves kockát", akkor már tudtam, hogy valószínűleg évek óta rosszul főzöm a húslevest:)). Ugyanezen személy a csirkemájat 40 percig sütötte(?), és volt még számtalan jó ötlete,amit úgy gondoltam, hogy inkább kihagyok.
Holnapra rakott kelt csináltam, szombatra pedig töltött csirkecombot. Vasárnap bogrács lesz. Állítólag szép lesz az idő.
Közelít az eső, így nem megyünk sehova. Vettem egy kicsike csirkét, az most sül a sóágyon. Holnap lazac lesz, valamikor lasagne és kirántott hús illetve valódi bécsi szelet.
Nők lapja szerint a húslevest fél kiló marhahúsbül kell főzni, amihez 4 l.! vizet kell önteni. Hát egye meg aki kitalálta.:-)
A sós vízről jut eszembe, úgy rekonstruálnám a New York-i Katznál kapható sós uborkát.... olyan, mint a kovászos, amit a kapor miatt nem szeretek, de kaportalan, ámde jó sós.
Ilyesmire keresve half sour-cucumber recepteket leltem (Katzosat nem), és meg is csináltam az egyiket, de nem olyan. :( Bár nem rossz. A jócskán sós vizen felül fokhagyma, mustármag, babérlevél, koriandermag és feketebors kellett bele.
Ahogy en szoktam a lasagnet ha nagyon raerek. Szosz, teszta, a tetejere mozzarella, ricotta es parmezan, meg egy reteg, es a tetejere csak mozzarella. Nagyon finom.
Csontos karajszeletek mennek ma a grillre, mar aznak a sos vizben amitol puha es szaftos lesz, nem kell ra csak egy kis bors. Melle rizs lesz csalamade.
Én sem (v)ettem trappistát ezer és egy éve, nincs vele bajom, csak más sajtok finomabbak, meg jobb állagúak. Most pl. Monterey Jack, Gouda, Gorgonzola és Parmigiano Reggiano van otthon, de sokszor van (igazi) feta is.
Hát én olyan sajtot használok, amilyet a recept ír, ami lasagne-nél parmezán. Ha meg csak 'reszelt sajt' kell, akkor amit kapok, eltört az ősrégi jó sajtreszelőm, és az új csak a kemény sajtokkal (pl. parmezán) bírkózik meg, a puhábbak (Gouda stb.) beleragadnak. :(
soha nem hasznalok trappistat. altalaban kecskesajtot teszek a kajakra, ha maskepp nem kerik. az elobb epp varganyas tesztat ebedeltem, arra is az kerult fel.
Tényleg jó lett. A sajtot leszámítva. De hát az egyik lényege a lasagne-nak . Máskor jobban figyelek.Tényleg, főzéshez sajtot nem mindenki trappistát használ?
Igyekeztem autentikus lenni, két óráig főztem a szószt, tettem bele apróra vágott sárgarépát és zellerszárat is, mert az olaszok állítólag szoktak.
Jöttem megint morogni kicsit. De nem tanácsot kérek, hogy kell sajtot önteni. :))
De tényleg miből van manapság a "trappista"? Nem először csinálok lasagne-t, jó bőven megszórtam reszelt sajttal, és alig egy pici, szinte eltűnő rápirult réteg volt a tetején.
Holnap még egy őszi lecsó, olyan mifélénk, kolbásszal és tojással.
Vagy hawaii csirke, mert a hűtőben árválkodik két karika nemkonzerv ananász. Tudom, az is sajtos.
Gond nélkül nyújtottam nagy tésztalapokat már gyerekként is. Jó móka volt akkor még. Csak száradás után összetörtük csuszának. Nem is hallottam még ilyet, hogy lasagne. Nagyanyám szemében még szégyen volt holmi bolti tészta. :)
Kösz az infókat.
Nem az a bajom, hogy ne tudnék megvenni fél kg tésztát, pláne hogy nem mászkálnék utána. Dühít az össznépi átverés. Csak ahogy ránéztem a számlára, hogy biztos elírták, miből van ez, hogy drágább a csirkehúsnál? Csak ezt akartam megosztani veletek.
Nekem tutibiztosan nem menne az a vékonyra nyújtás alapból, másrészt ha megtanulnám, azzal jól el is kápráztatnám a családot a spórolás mellett :) (Vagy nem.)
A Lidl saját márkájával (Italiamo) is létezik lasagnelap és az jóval olcsóbb a Barilla-Gyermelyi párosnál, miközben nem rosszabb szerintem, viszont nem kapható folyamatosan. Régebben létezett többfelé egy Zara márkájú, az finomabb volt a többinél, különösen a spenótos (karácsonyra is csináltan lazaccal), sajnos régóta nem láttam.
Mi is mindkettőt imádjuk. A tojásos nokedlit is, na meg a paprikás krumplit. Szeretjük a sajtos-tejfölös tésztát, na meg ráadásul a rántott levest sok tojással.
Biztos bennünk van a hiba.Talán igénytelenek vagyunk:))
Én is így szoktam. Árban is kiegyenlítődik. De nem csak az árak miatt, hanem mert szeretem is a tojásosnokedlit, a pasprikáskrumplit... és eléggé szeretem a kacsasültet, marhapörit.
Annyira tudtam, hogy valaki beszól. :)) Nem gyúrok és bosszankodom. Nem valami tisztességes az árképzés, szerintem. Lapítani kétszer olyan nehéz, mint csigát pödörni?
Caipi, a gyermelyi tészta még elég jó, és árban ott van a Barilla mellett. Régen a durumlisztből készültet olcsóbban adták, most az jóval drágább. Hát igen, ami divat.