Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70324

Abból még én sem főztem, pedig amikor kezdtem.... :)

Előzmény: snapszmester (70321)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70323

Meggyel bolondított mézes cseresznye... ez az idei év első gyümölcse, amit az Artúr megfőzött:)))

 

Kb 75kg cseresznyét cefréztem le a hónap közepén. Mivel az idén a rohadás gyorsabb volt nálam, csak ennyire futotta. Festékkeverős zúzás, némi sav, pektinbontó, hidegtűrő élesztő, és kb 1,5kg méz. Mivel az idén az első szedés esős időre esett ez a brixen is mutatkozott. Szépen kiforrt a pincében kb 1 hét alatt, aztán időközben az utolsó buborék cefreelhagyása előtt megérett a meggyem, amiből kb 10 kg-ra tellett. Gyors cefrézés, élesztő, pektinbontó, pár óra múlva márt forrt is. Öt nap után már át is fordult a meggy, ami olyan volt, hogy kedvem lett volna meginni meggyborként, nagyon príma aromás gyümölcsleves lett! Aztán tegnap átszűrtem és lefőztem a 70 liter magtalanyította cefréket, ebből lett 21 liter 25% alszesz, amiből ma tisztáztam 4,2 liter 72%-os pálinkát. 65-nél válltottam utópárlatra! Aztán amint lejött már ment is az ioncserélő gyantára, ami most is szépen dolgozott. Gyors regenerálás és elő is került a réz! Gondoltam megmutatom a szőlőnek is, ha már reggel lenyomtam réztartalmúval, hogy nem csak az ő levele rezes, de a pálinka is:)))

Töményen pihentetem a páleszt a pincében, de kénytelen voltam bekeverni egy üveggel...már most megvannak a jellegzetes jegyei, mind illatban, mind ízben. El se merem képzelni milyen lesz, ha kipiheni a fáradalmait...jó éjt!

snapszmester Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70322

Olasz, francia boros ballon. Addig a bor is elfogy.

Előzmény: sogi01 (70320)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70321

Szerinted?

Előzmény: sogi01 (70315)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70320

Lenne egy nagy kérdésem :

Szeptemberbe lagzira mennék...

Elképzelés ajándékra jó pálinka  de az legalább 5literes üvegbe. Tud valaki szép 5 literes üveget ,ballont?

Válaszokat köszi elöre is.

köműves Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70319

Akkor neked is több mit 10% a kihozatalod!

Előzmény: sogi01 (70316)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70318

Akkor nehogy elhozd:)) Vagy igen a medvehagyma mellé:DD

Előzmény: TINTUS (70317)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70317

én kaptam paradicsom páleszt fél litert. Ha eljössz ingyé viheted. A zd-n biztos felgyújtanák velem együtt a szakik.....

Előzmény: jagi26 (70308)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70316

Szevasz!

Én is szereztem Tőle nekem nem volt vele probléma! 

50 literes hordót vittem hozzá ami tele lett. Mire haza értem nejem kitalálta hogy csinál lekvárt 10 kg-t igy nekem maradt 40 kg . Ebböl a 40 kg-bol  lett 4 liter finom pálesz ami 48 fokos:)

És mégegyszer köszi ZSUZSKA!!

Előzmény: köműves (70314)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70315

Mester  Te ebben látsz fantáziát?

Előzmény: snapszmester (70312)
köműves Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70314

Üdv

Aki zsuzskától vett cserit írja már meg milyen kihozatala lett?

Mert nekem nagyon brutál szilvával vetekszik!

sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70313

Én is szeretek kísérletezni:)Dehogy paradicsomból?...

Előzmény: jagi26 (70310)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70312

Cukrot ki ne felejtsd belőle. Biztos ami biztos.

Előzmény: jagi26 (70310)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70311

Ne haragudj meg rám ,de ez számomra nagyon extrém.... paradicsomból szerintem  ( a paradicsomos húsgombóc a jó) Ez egy saját vélemény .

Előzmény: jagi26 (70308)
jagi26 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70310

Lehet, hogy igazad van. Egy próbát megér (nekem).

Előzmény: sogi01 (70309)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70309

Inkább paradicsomlé vagy ketchup.

Előzmény: jagi26 (70306)
jagi26 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70308

Most találtam Brill Paradicsom Párlatot. 0,35 liter majdnem 8000 forintért... 

Előzmény: sogi01 (70307)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70307

Paradicsom párlat?.......

Előzmény: jagi26 (70306)
jagi26 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70306

Sziasztok! Ausztriában dolgozom, fólia sátrakban paradicsomot szedünk. A selejtet (ami egyébként teljesen egészséges, értett, csak túl kicsi vagy túl nagy) kiborítjuk, naponta kb 100-150 kilót. Szerintetek érdemes lenne megpróbálni egy kisebb adagot (60kiló) lecefrézni és kifőzni? Vagy esélytelen, hogy jó párlat készüljön belőle?

hal65 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70305

Te csináltál már tiszta befőttből/lekvárból páleszt?

Azért valamennyire hordozza az eredeti gyümölcs jelleget?

Előzmény: deszegregator (70303)
hazoli67 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70304

Köszi. Lehet félrevonulok a műhelybe, majd a konyhába, a végén meg a hálóba, ha jól sikerül:-)

deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70303

Írtam többször én is a megfelelő hígitás kikisérletezéséről, és a tapasztalatomról, mert már készítettem lekvárból, befőttből itókát...Elöljáróban annyit, jobb ha bevárod az idei gyümölcsöt, és ahhoz hozzárakod apránként, ez a befőtt - lekvár nem nagy szám.

Előzmény: Törölt nick (70294)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70302

meg minden , ne legyen igazam...

Előzmény: deszegregator (70301)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70301

Miért? Kanadó (agglegényadó) sincs pedig volt valamikor....Én ezt vezetném be, mert messzemenő tragikus következményekkel jár az ország jövője szempontjából, persze belevenném a szinliget, meg mindenféle életunt alakot aki nem nevel, vagy nevelt gyereket. Valóban valakik íratják az ilyen cikkeket, először belöki9k a köztudatba csamcsognak háborognak rajta, majd jön a cselekvés ha a nép meg van puhítva.Persze ezzel nem lehet választást veszteni, sőt sok tájékozatlant maguk meléáé tudnak állítani, akiknek lövésük nincs a kérdésről, jön majd a mérgezők, sufnirobbantók, meg minden ami legyen igazam....

Előzmény: comad2 (70286)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70300

Ha van bunkó szomszéd akkor takard és csináld meg!

Ha jóakaró a szomszéd   Akkor lássa   És csináld meg!

 

Előzmény: hazoli67 (70297)
golyós Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70299

Csináld meg, nagyon jóra,

a holnap meg legyen a holnap gondja ... 

 (szilva mit szólsz ? )  

üdv.g.

Előzmény: hazoli67 (70297)
vf1 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70298

Maradj csöndben és csináld....ki tudja mit hoz a jövő....:)))

Előzmény: hazoli67 (70297)
hazoli67 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70297

Sziasztok.

A segítségeteket szeretném kérni. Most akkor mi a helyzet a pálinkafőző készítéssel? Nem igazán igazodok el a jogszabályok útvesztőjében. Szeretnék csinálni pálinkafőzőt (14literest) magamnak, sógoromnak, édesapámnak. Akkor most ezt be kell

jelentenem hivatalosan a NAV-nak? Hol tudnék utánanézni? Segítségeteket előre is köszönöm.

zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70296

szia.

 néztem a képeket a magozóról és én is csinálnék magamnak egy ilyet!!

csak a meghajtást nem látom pontosan !!!

arról jó lenne , ha tudnál nekem képet küldeni!!

Előzmény: matyikó (62465)
Wassernyolcas Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70295

Mercedes!

W8.

Előzmény: zsoltika198502 (70280)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!