Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70357

A kaposvári Tescóban láttam tegnap-kezdőknek akit esetleg érdekel-tényleg nem reklám csak segítség, ha másképp nem tudod megoldani.......

TINTUS Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70356

Jó lesz, ha az elkövetkezendő időkben nem álmodsz olyan csúnyaságokat ARTURRÓL mint multkor- mert még bekövetkezhet.

 

Van valami olyasféle mondás is, hogy  "  az álmok valóra válnak "  remélem az ARTUROS nem fog   :D

Előzmény: bujukcekmece (70323)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70355

Én még ezt kiegészíteném a bal oldalon található keresés ablakkal, ahol a részletes keresés menüben be lehet állítani ezt a topicot és csak ebben keresni, vagy csak simán beírja az ember amit keres, kiválasztja a legördülő menüben a "hozzászólások között" lehetőséget és máris megvan. Elsőre többnyire a legrelevánsabb topicot dobja ki(illetve az összes ottani, keresett szóval kapcsolatos hozzászólást), tehát bodzára a pálinkafőzés a nyerő vagy 500 találattal. :) Nagy sajnálatomra a "ZD" kifejezéssel nem műxik, mert minimum 4 betűs szavakat kezel.... :( Help?

Előzmény: TJ_Zs (70351)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70354

annyival egészíteném ki hogy bal oldalon van egy KEresés menü is ami nem oldalanként hanem ha a "gyorskeresés innen" menün keresünk akkor az adott topikban keresi a beírt szót.

Lásd itt: http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9007484&aq_ext=1&aq_text=bodza

 

Előzmény: TJ_Zs (70351)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70353

főzd le mégeegyszer, állítólag jó votka lehet belőle...

 

Előzmény: TINTUS (70317)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70352

Én is ezúton is köszönöm, minap jutottam el odáig hogy kifőzzem, valóban jó volt a hozatalat. Én 45ig higitom és igy lett 3 07es üveg, meg a fagyasztóba is került és a srácok is jól el nyammogtak rajta :)

 

Előzmény: zsuzska60 (70338)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70351

Mivel sajnos már többször énis rosszul kérdeztem vagy nem találtam meg amit kerestel , valamint sejtem az állandó fórumozókat mennyire bosszantja a felesleges kérdezés, ezért leírom én hogyan keresnék.

 

2-15 perc alatt legtöbbször eredményes.

 

1. Rögtön a fórumcím alatt található : TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL
ERRE AZ OLDALRA

 

2. vf1 fórumtársunk mindennap reggeli üdvözlés gyanánt tesz egy "linkes" hozzászólást.A fenntit és több mást is, valamint az én rossz keresésem miatt (is) egy PH beállítás :)   [köszönet érte]

 

3. Ha már sejtesz valamit és gyors válasz kell:

A fórun fejléce alatt, a hozzászólások sorrendje alatt jobb oldalt talász ilyet: "30 db/lap".

Erre kattintva beállítod : 500 db/lap

Legtöbb böngészőben "szerkesztés" majd "keresés" vagy ctrl+F

Beírod amit keresel pl "bodza"

    Jelen esetben az első 500 oldalon nemsok találatod lesz, de pl. találsz leírást bodza virág párlatról. A második 500-on máris megtalálod a kérdésedre a választ, az eleje felé egy leírás a vége felé bodzafajták.

Ha még ez sem segít akkor kérdezz.

 

 

Előzmény: kisannar (70329)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70350

A bodza pálinkát a bodza bogyójából csináljuk, ugyanúgy ahogy a többi gyümölcsből, a főbb lépéseket alább találhatod bujukcekmece hozzászólásában. Annyi kiemelnivaló lehet esetleg, hogy a zöld szárakat nem hagyjuk a cefrében, a fúrógép összegyűjti, a pálinka pedig esetenként szürke (de fényes) lehet, ez természetes. A többi pedig olyan alapismeret amit vf1 minden regge-linkjén nektek kell elolvasnotok.

A ZD a fórumtagok összejövetele, a Hundeszt mintájára képzett Zugdeszt kifejezés rövidítése (még az ellenállás éveiből).

Más

A Zsuzska közeli hozzátartozójától származó Bigaró cseresznye nekem is jó kihozatalú volt, kb. 13l/100kg.

Előzmény: zsoltika198502 (70330)
Cefre86 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70349

Üdvözlök mindenkit!

 

A jövőben remélem sikerül hozzájutnom némi málna alapanyaghoz. Hallottam egy olyan eljárásról amikor a málna PÁRLAT a következő képpen készül: nem hagyományos módon cefrézik, hanem 40-50%-os alkoholban áztatják néhány napig és az követően "tisztázzák". Így jobban megőrizhetők az aromák.

Mivel a málna mennyisége nem túl nagy (10-20kg), ha a fenti eljárás jól működik akkor ezt alkalmaznám.

Próbálta már valaki a fenti eljárást (bármilyen gyülölcsel)?

 

TP

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70348

Rangsorban a ZD a Nr.1.

Előzmény: kovako79 (70347)
kovako79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70347

Üdv!

 

Akkor ezek szerint még nagyon keveset olvastad a fórumot, ha még nem derítetted ki!

Na hajrá, sokkal jobb ha magadtól jösz rá mi a ZD, hát még a TZD:):)

Remélem egyszer megmérettetek ott én is!

 

 

 

Előzmény: zsoltika198502 (70332)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70346

...pályinkás jó reggelt....

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70345

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70284)
stapika Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70344

Tudok.

   Pl:Baj-e?:-)

Előzmény: kisannar (70343)
kisannar Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70343

és Te tudsz jól kérdezni???  ;)

Előzmény: stapika (70342)
stapika Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70342

Nem buta a Google,csak tudni kell kérdezni.:-)

Előzmény: kisannar (70340)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70341

nem, nem otthon, főzdében...

és kb. olyan 1 feltételnyit számoltam... 170-190 liter a 200 literes ustbe!

Előzmény: zsoltika198502 (70334)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70340

itt a neten kifejezés alatt nekem a "gugli" által kidobott oldalak futnak!!! XD

 

ehhez a fórumhoz fűződnek utolsó reményeim!

Előzmény: stapika (70339)
stapika Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70339

Ugye most nem a neten írtál?:-(

Előzmény: kisannar (70333)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70338

tőlem senki nem vett, legfeljebb egy közeli hozzátartozómtól... :-)

Előzmény: köműves (70314)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70337

Forman68:

cseresznye likőr volt

Recept:

cseresznye kb 2 kg magozva, cukor 1 kg, 3 vaníliás cukor, rá gondolomformán cseresznye pálinka tavalyról.

Pár nap állás után higítottam kóstolás alapján.

Öcsém minden ajándkot elfogad ... :-)  (rajtam keresztül)

zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70336

vf1 barátunk minden reggel belinkel pár oldalt, köztük Snapszmester honlapját is

ott kell elkezdeni a kutakodást.

Előzmény: kisannar (70333)
sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70335

Hogy mi a ZD? Szerencsére mehetek már. :)

Előzmény: zsoltika198502 (70332)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70334

egyre szebbek a bokrok amiket néztem!!!

kb. olyan 200 liter cefre lessz!!!

meg még amit keresünk !!

neked kb. mennyi lenne??

otthon főznéd???

Előzmény: kisannar (70333)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70333

Hát az az igazság, hogy itt a neten, szinte semmi hasznos nincs, legalábbis én nem találtam....

 

Azt remélem, hogy itt a fórumon hozzáértő és tapasztal emberek megosztják velem a tudásukat!

 

De amint megtudok valamit küldeni fogom, az én mailom: kisannar@citromail.hu

Előzmény: zsoltika198502 (70330)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70332

Megkérdezhetném, hogy mi az a ZD ????

Előzmény: TINTUS (70317)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70331

akkor iszok egy kis birs almát!!

a lászlókra!!!

Előzmény: sogi01 (70328)
zsoltika198502 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70330

szia.

 

én is elsőnek akarok bodzát csinálni, mert rengeteget van a bokrokon!!!

ha tudok valamit akkor írok neked!!

zsoltika.radics@gmail.com

errre a címre, ha meg tudsz valamit akkor írj már nekem légyszives!!

Előzmény: kisannar (70329)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70329

Tiszteletem az Uraknak!

 

Ezzel a topikkal most találkozom először, de egy másik témában már nagyon sok segítséget kapta a fórumozóktól, remélem itt is sikerül begyűjtenem némi információt!

 

Már kb. 3-4 éve folyamatosan bodza pálinkát szeretnék főzni, de seholsem találok bodza cefre készítésére vonatkozó információkat!

Igaz még egy kicsit kora van, de a minap láttam a kertben, hogy a bokrokon valami irdatlan mennyiségű termés lesz, s elhatároztam, idén nem hagyom veszni csak azért sem!

 

Kérek minden kedves fórumozót, hogy valami kiindulópontot segítsen nekem találni, esetleges tapasztalatokat megosztani, vagy ha lenne valakinek valami könyve, anyaga a bodza cefre készítéséről, azt valahogyan megosztani velem!

 

Segítségeteket előre is köszönöm!

 

Tisztelettel: Kisannar

sogi01 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70328

Tényleg ma László napja van.  

Igyunk az egészségükre.

Részemröl almával!

Előzmény: Törölt nick (70325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!