Keresés

Részletes keresés

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5684
Amúgy nemazé, de aszongyák, hogy hűtőben a liebherr a no1. :p
Előzmény: krisztianxx (5682)
krisztianxx Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5682
Hali Zeki!


NOs nem mindenben, most épp a gagyi Gorenje hűtőnket cseréljük ki LIebherr-re, ami ugye nem Miele(Habár ők gyártják a MIelenek is,csak 3 szoros áron...) :-D
Előzmény: Törölt nick (5517)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5681
Sziasztok. Engem egy porszívóban legutóljára a hangja fog zavarni. Viszont az annál inkább,ha gyenge,és ki kell kapcsolni,mert melegszik,és alkalmatlan arra amire kitalálták:) A heti egy alkalom az sok? Szerintem nem. Viszont utána néztem,és ebbe is annyiba kerül a hepa szűrő,mint más gépekbe,csak sokkal ritkábban kell cserélni,sőt hivatalosan nem is kell!(A család többi tagja szerint nem hangosabb a samuhoz képest,szerintem egy picit. Bár 3 az 1 ellenében leszavaztak.) szerintem ami annyira halk,ami már "csendesnek " hívható,biztos nem lesz olyan szívó teljesítménye mint ami pörög mint az állat,és van szívóerje.Persze gyerekek mellé más a helyzet,de ha a családfő rendet akar,akkor egy kis zajt  is el kell (kéne)viselnie:)  Nálunk nincs pici,csak allergiás(én)és az első szempont,hogy jól tisztítson,megbízható legyen minimális karbantartással,hosszú ideig.
Előzmény: tunderlala-3 (5680)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5680

Szia!

 

Akkor ez nálunk kilőve, mert ha én egyszer cserélek, akkor (persze több más szempont mellett) az egyik legfontosabb az lesz, hogy minél csendesebb legyen....sok minden más mellett a családom heveny porszívóhang allergiában is szenved, a férjem különösen, őt szabályosan el lehet üldözni vele itthonról.:s :)))) Pedig szerintem nincs brutál hangja, azoknál mindenképpen kultúráltabb, amik eddig voltak itthon, de mégis van hangja, igen, pontosan olyan, hogy emelt hangon lehet beszélgetni mellette...nekem olyan kell, ami ennél csendesebb.

 

Nekem is tartályos van, az enyém electrolux.....ne izgulj, bírja a hepa, meg szerintem nem úgy kell elképzelni, hogy ami piszok a tartályban van, azt tovább fújja a porszívó, mert a motor is tönkre menne tőle...az enyémben legalábbis úgy van, hogy tartály, utána szivacsszűrő,  utána motorszűrő, utána motor, és csak azután, közvetlenül a kifújt levegőnél van a hepa, tehát a "sor" legvégén....ezért nem látom túl sok értelmét az állandó tartály takarításnak...eleinte én is csináltam, aztán rájöttem, hogy felesleges.:)

Előzmény: J1ellenor (5679)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.22 0 0 5679

Sziasztok. Köszönöm!A hangja? Fennhangon tudunk mellette beszélgetni. Egyébként mint egy törpe repülő:) A samuhoz képest hangosabb,de csak úgy veszem észre,ha egyszerre bekapcsolom a kettőt,külön-külön nem venni észre,meg talán annyi,hogyha erölködik a porszívó mert mondjuk ágyat,vagy valami töményebb  dolgot porszívózok,nem sípol, mint mindegyek eddigi gépünk. Ilyenkor minimálisan változik a hangja,szerintem nem erölködik annyira. Tunderlala-3. Én speciel azért takarítom inkább sűrűbben,mert így nem a hepa szűrő kapja a koszt(amit ráadásul sokszor kimoshatok).Meg gondold el,ha 3 hétig nincs tele a tartály és még mindíg ugyan azt a koszt is szűrnie kell feleslegesen ami minimum 2 hete benne van. Ezt csak példának írtam,mert úgyis hetente 1 szer ki lesz mosva,azt meg kibírom.

(pl ha a következő porszívózást elkezdem koszos tartállyal,akkor tök fölöslegesen kezdi el az előző porszívózásbol megmaradt port szűrni,a hepa.Így meg a tiszta tartálybol nem kap azonnal retket,szerintem sokkal hosszabb az élettartama,mivel már takarítottam allergiásként bizton állíthatom,hogy higiénikus is,minimális kényelmetlenséggel,viszont többet nem kell porzsákot vadásznom mint eddig,meg szűrőt sem(amit szinte mindíg rendelni kellett,mert sehol nem kaptam). Még bérházban sem okozott gondot,a tartály rendbe tétele úgy,hogy nem csináltam plussz szemétdombot,a porszívó takarítása közben. Kiporszívóztam a Pesti lakást is,mielőtt haza vittem a gépet. A családi ház kitakarítása után,(145nm) félig volt  a tartály,viszont még ilyen alaposan soha nem porszívóztam. Az összes pókot levadásztam a plafonról,a szekrény tetejéről is leszedtem mindent és átporszívóztam, meg a szekrény mögül(elhúzgáltam a szekrényeket) még a legyet is megkergettem a porszívóval:) Ez volt kb 2 óra,és csak akkor kellett kihúznom,amikor a földszintről mentem a tetőtérbe piszotózni,egyébként elég volt a zsinór hossza!(ilyen sem volt még,mert szobánként ki kellett huzigálni,és bedugni ott,ahova épp mentem) A teleszkópos csőröl még nem is beszéltem,pedig nagy találmány:) Nincs amit eltüntessek a nagy porszívózások közben:) Mint egy nagy legó..Minden tartozéka a gépen van úgy,hogy nem zavar használat közben,és el sem hagyom,mint eddig..

tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5678
Ja, azt nem írtad, a HANGJA milyen???
Előzmény: J1ellenor (5675)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5677

Szia!

 

Nem kell minden takarítás után -gondolom- abban sem tartályt üríteni-takarítani.....eleinte én is csináltam, de rájöttem, hogy tök felesleges csilivilisre pucolni minden takarítás után (ergo naponta:D), mert a következőnél megint ugyanolyan szutykos lesz....ki nem carja le, az belül van, a hepa nem enged semmit vissza. Úgyhogy én csak akkor csinálom, amikor megtelik.:p

 

Egyébként ha már egyszer kiporszívóztál vele alaposan, akkor már nem fog a következő alkalmakkor ennyi piszok összegyűlni benne, szóval nem fog olyan gyorsan telni a tartály.

 

Használd sokáig jó egészséggel!:)

Előzmény: J1ellenor (5675)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.21 0 0 5675
sziasztok! Megvolt,az első 1,5-2 órás folyamatos üzemmód!( dyson dc 23 allergy). Ez a gép szörnyen brutális....... TEAWAY,ha esetleg érdekel,és hajlandó vagy ennyi pénzt áldozni egy gépre akkor hívd fel a dysont,mert a dc 29 es akciós lesz,és biztos nem bánod meg!! kb 70.000 ft lesz(mosható szűrőkkel,és szerintem a hepa szűrőt is meg lehetne bele szerezni,mert ez (dc29) gyárilag nem azzal van nekem is volt választási lehetőségem:)). és 5 év gari ha nem ipari felhasználásra veszed,ha ipari akkor csak 2!! szerintem nem rossz ajánlat! ki lehet őket próbálni,mielőtt megveszed. Én nem hittem el,hogy az a teljesítménye amit rá írtak. A "PAPÍRON" 400W-OS szívóerővel rendelkező samsung,ehhez képest gyenge....otthon kiporszívóztak este a samuval,(új porzsákkal kitisztított szűrővel,is mérföldekkel másabb a dyson szívóereje,bár nem mérvadó mert nem egy árkategória,csak a szívóertőt vettem figyelembe)másnap reggel én a dysonnal,ugyanott 3 szoba után szörnyűlködtem a tartály kinézetén,meg muter is. Szegény... "pedig én magam porszívóztam este,nem lehet ilyen kosz.."(és elpirult) ezt mondta:) Még nem élveztem így a porszívózást soha, mindíg csak nyűg volt. Tüsszögés,orrfacsarás,szemviszketés nélkül porszívóztam A végén slaggal kimostam a tartályt,és kiraktam száradni(inkább tartályt mosok,mint állandóan porzsákot vegyek) ha esetleg hepa szűrőt kellene bele vennem ugyan annyiba kerűl minta porzsákos modellekbe(kb7000ft)csak sokszor mosható(állítólag min 12-15 mosást bír),és nem évente,vagy 2 évente kell cserélni. A bérházban is ki lehet úgy takarítani,hogy kellően higiénikus maradjon minden és ne legyen minden szmötyis a tartály mosása után. Én wc be öntöttem,aztán csapba kimostam és kész. Egy biztos többet nem veszek porzsákos porszívót. Úgyhogy,ha nem zavaró az,hogy nem 4,4(miele,a másik favorit: az s 4-es sorozatok főleg) literes a porzsák tartálya,hanem 2 és sürűbben kell rendbe tenni(takarítástol függ) (heti 2 alkalom,ha minden nap takarítok 145 nm-en).Ha lesz még valami tapasztalatom,és érdekel valakit,szívesen írok majd még. hali!JA FONTOS NE PIXMÁNIÁN keresztül nézzétek,mert nem fogadják el a garit!!!!! (csak,ha az itthoni hivatalos viszonteladótol veszed,akkor van 5 év gari!!
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5674
Na mit ? Én csak számokat, márkákat látok felsorolva.
Össze kéne dobni egy piknikre valót, annak aki csinál rendszerezés félét Kb ár, elöny/,hátrány stb
Ji ellenörnek van érzésem szerint a legjobb gépe Dyson DC 23 allerg. A tisztaság topikba a7544, és 7545-ben irja.
Előzmény: Teaway (5672)
Teaway Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5672
A listát nézve nem kérdés, mit vegyünk.
Előzmény: Törölt nick (5671)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5671
Topiclista:

Electrolux ZCX 6205
tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

Electrolux ZCX 6440
Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk, zorka2

Electrolux Ergo Easy
kelist

Samsung SC7060
Nyekurity_ , Max8

Samsung SC9150
nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber

Samsung SC9560
p.lac

Philips FC 9222
meszipeti

Philips FC 9067
Bubó Bubó

Dyson DCO2
Hangszoros

Miele s5211
kspacey

Philips FC 9174
DvájtMekKlászki
Előzmény: Teaway (5670)
Teaway Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5670
Topiclista:

Electrolux ZCX 6205
tunderlala-3, .ISU., Lacivill, tara, pohikopó, zoomka, 1Kattka, nyikszi,
zabadakk, Dimebag Darrell, Szlivvia, CM5105, skoszi, Teaway, monkat,
zolidd, maczy, SZEGECS, Degeczi, Picmac, malachus, Freezer2, Várszegi Viki
Édesmézz, multiplas, kriszilvi, nabala2

Electrolux ZCX 6440
Ariadne12, yetaj, párizsilány, fjcquazar, Mirtin, .ISU., jnka, Wiger, Boery
matyobaba, abyx, yellowhornet, whiterabbit, sylvestris, pisztacia2, kircsi21
Borzolt kedély :), krem, Egyen Bela, [Michael], luciferk, zorka2

Electrolux Ergo Easy
kelist

Samsung SC7060
Nyekurity_ , Max8

Samsung SC9150
nagya2, IMi, Pharaoh85, napalm., pitman, ndber

Samsung SC9560
p.lac

Philips FC 9222
meszipeti

Philips FC 9067
Bubó Bubó

Dyson DCO2
Hangszoros

Miele s5211
kspacey
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5669
Na ezért izgat, hogy hogy mérik a szivóeröt ? Valószinü ott is hasonló kalózkodások mennek mint a Wattoknál.
A régi porszivók Watt/ szivóerő arányuk jobb volt
Előzmény: Törölt nick (5668)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5668
Tudod, sokan "lehasalnak" az olyan marketingdumától, hogyaszondja: 1600W...
Ami a villamos motor FELVETT teljesítményét adja meg. Magyarul: 230V-os hálózati feszültségnél kb 7-8A-es áramfelvételt produkál.
De ebből a felvett teljesítményből rengeteg súrlódási veszteség lesz, sok elmegy melegedésre, és a megmaradóból mozgási energia,tehát szívóerő lesz. Ez kb a felvett teljesítmény negyede. (ha nem számolod bele, hogy egy szar konstrukciójú porszívó iszonyatos mennyiségű falls levegőt szív a béna illesztéseken. )
Az a targa ha tud 400W szívórőt, én megeszem a kalapom:)
Dobd ki, és vegyél egy porzsákost, ne sajnáld rá a pénzt, meghálálja!
Előzmény: gemihu (5657)
gemihu Creative Commons License 2009.09.20 0 0 5667
Hát most azt csináltam,hogy kiettem a gyüjtőtarálynál lévő fehér szűrőt, a szürke szivacsot ott hagytam. Így most sokkal jobnak tűnik.
Ezt a szűrőt lehet mosni gépben, vagy másképp?

Előzmény: Hangszoros (5666)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5666
Na úgy látszik kupálodnom kell a fekete csikkal kapcsolatosan, mert számos dolgot azért nem tettem fel, mert nehogymán más kaszáljon aaz ötletjeimen
Napközben megnéztem a porszivó maradékot. Egy könnyen hozzáféhető a burkolat le, és felül rögötn látszik egy sima egyszerü szivacs. Egy másik van a motorházba egy henger alakú. Ezt macarásabb kibányászni. Szét kell szedni, nagyon. Az is lehet ,hogy közben felbukkan valami szivást gátló akármi a gépedben. Az általam szétkapott teljesen faccán szivótt
Előzmény: gemihu (5665)
gemihu Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5665
Ja, az,csak mert szoktam fotókat ,rajzokat feltölteni és úgy van beállítva a hozzászólás licensze, hogy kereskedelmi célre nem használható fel az általam feltöltött tartalom és meg kell nevezni engem ,mint szerző. Hát csak,mert alapba az Index zrt. a tulaj,ahogy néztem:)
Na nem ,mintha olyan szuper dolgokat csinálnék,de azért ha más pénzt csinál belőle,akkor nekem is adjon:)

Előzmény: Hangszoros (5664)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.19 0 0 5664
holnap megnézem a maradványokon, hol is vannak a szürök
Az a fekete kis csik mit jelent a hsz szám elött, a dátuzm után?
Előzmény: gemihu (5663)
gemihu Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5663
Jó lenne,ha tudnám hogy lehet kiszedni a két szűrőt belőle. Az egyik ami a tartálynál van,a másik meg a felső burkolat alatt, hátrébb.
Előzmény: gemihu (5662)
gemihu Creative Commons License 2009.09.18 0 0 5662
Aha, ilyen:)
Előzmény: Hangszoros (5661)
Hangszoros Creative Commons License 2009.09.17 0 0 5661
Erről van szó ?Nemrég egy ilyen motorját berheltem bele egy Deawuba. Teljesen jól szivot, ha Tiéd gyengélkedik akkor hibás. Hozzám kopaszon érkezett, gégecsövem nem volt hozzá ( tényleg hihi ) ezért szedtem szát. Maradt egy marék alkatresz, komplett ház, elektronika, stb
Előzmény: gemihu (5651)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5660

Jah, akkor azért van ott.:)))

amúgy nem kell megint leírni, copy-paste.:)

Előzmény: J1ellenor (5659)
J1ellenor Creative Commons License 2009.09.16 0 0 5659

Sziasztok! Megvettem,a  DYSON dc 23 allergy-t(ez volt a bemutató darab  azért olcsóbb,és ehhez nem volt motoros,és turbós kefe) 96-ért. Mint kiderült még a dc 23-as más típusaiban sincs benne a hepa szűrő(normál szűrős),ebben már igen,és a motorszürővel együtt mosható is. tunderlala-3 az általad javasolt oldalra küldtem el véletlenül az infókat,ha esetleg érdekel.  Sajna idő szűkében vagyok ezért nem írnék le megint mindent:)(megyek futni) Este még visszatérek:) 

Előzmény: tunderlala-3 (5655)
pitman Creative Commons License 2009.09.14 0 0 5658
Mintha a hírekben valahol azt mondták volna, hogy a használati utasításra vonatkozó ezen kitétel kimaradt volna a legújabb törvényből. Szóval elvileg nem lehetetlen a dolog. (Nem néztem utána az állítás valóságtartalmának, úgyhogy lehet, hogy tévedek.)
Előzmény: tunderlala-3 (5654)
gemihu Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5657
Hát inkább az a baj, hogy annyira kicsi a szívóereje,hogyha valóban mindegyik darab ilyen,akkor az árusítását se szabadott volna engedélyezni, mert nem tudja ellátni a funkcióját. Legalább a szívóerő feltüntetését kötelezővé tenném.
Előzmény: Törölt nick (5652)
gyrmur Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5656
Wááááá.....!!! Még jó hogy türelmesen vártam, majd csak ír valaki. Eszembe sem jutott, hogy a nedves porszívó meg a vizes porszívó az 2 különboző dolog. Szárazon már kipróbáltuk, úy egyelőre sokkal jobb mint a meglévő, ami mellett folyamatosan szentségeltünk. <phüüü...> akkor nem teszek vizet az alsó részébe </phüü...>
Előzmény: Lacivill (5653)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5655

:O Ja, na az lehet!

Előzmény: Lacivill (5653)
tunderlala-3 Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5654

Szia!

 

Biztos van valami jelzés benne, hogy meddig kell tölteni.

De nagyon fogsz szívni vele, minden porszívózás után tisztíthatod a tartályt kifelé, utálni fogod.:s

 

Én úgy tudom, hogy magyar használati utasítás nélkül nem hozható keresekedelmi forgalomba hivatalosan semmi, tehát ha nem adtak hozzá és nem tudnak neked ilyet prezentálni, akkor vissza kell venniük...jobban járnál.:p

 

Előzmény: gyrmur (5650)
Lacivill Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5653
Semeddig! A nedves szó azt jelenti, hogy fel lehet vele vizet szivni, és nem azt, hogy vizes porszivó lenne.
Előzmény: gyrmur (5650)
Törölt nick Creative Commons License 2009.09.13 0 0 5652
Az a baj, hogy bedőltél a vizes porszívók mítoszának:)))
A nagy szívóerejű porszívók sosem vizesek. Ha erősebb porszívót akarsz, ne vegyél vizeset!
Előzmény: gemihu (5651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!