Keresés

Részletes keresés

famester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70369

Sajnos a hordótól van, mert hagytam üvegballonban is és annak jó az íze.

A hordót előtte csak tiszta vízzel mostam ki és áztattam.

Előzmény: hevezoli64 (70367)
héjja60 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70368

Az X.--nek születő Artúr nálam is közel van a próbaüzemhez. A MÁRKA-- díjat , adandó alkalommal

leróvom.

Köszönettel  addig is !!!

Előzmény: bujukcekmece (70366)
hevezoli64 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70367

szia....meglepő, hiszen nem lesz erős faízű több éves használat után...elvileg...

állt-e üresen, kimostad-e?...bedagasztottad-e tiszta vízzel? (ha kellett)

és a legszörnyűbb visszakérdés: előtte milyen ízű volt a pálinka...biztos a fahordótól van?

Előzmény: famester (70362)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70366
Kérlek szépen, az idén készítek egy laboratóriumot, ahol szolgálni fog Artúr barátunk. Már meg van hozzá minden anyag, csak időt kell még szereznem! Egyre több Artúr2..3 születik, lassan úgy érzem márkát teremtettem:)) Remélem a fügéid jól vannak, nálam szépen hajtanak a dugványok. Az idei füge ígéretesnek mutatkozik mifelénk a dombokon.
Előzmény: TINTUS (70356)
famester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70365

Előtte is pálinka volt benne.

Egy tölgy és egy eperfa hordót töltöttem meg.

Míg a tölgyben lévő pálinka egyre jobb, konyakos ízt kapott, addig a másikban viszont nagyon fanyar ízű lett.

Ez az idő múlásával sem javult sajnos.

Előzmény: Miklós1 (70363)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70364

Hehe, ez már nekem is eszembe jutott! Esetleg még "Zug Desztillálók", habár a "zug"-nak van egy gyönge pejoratív jellentése, annak elenére hogy egy egészen kicsi konyhában főtt a saját pálinkám. :) De a desztillálásra mérget vennék hogy benne van!

Előzmény: TJ_Zs (70359)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70363

Újra lepárláshoz hígíts 25%-osra a pálinkát és úgy tedd oda, ezzel csökkentheted a hordóízt  és egyúttal a körteíz is szépen eltűnik majd :-(

Két évig mire használtad a hordót, hogy sosem jártál így? Azért kérdezem, mert azok szoktak  ilyen történettel jelentkezni akik először veszik használatba a hordójukat és nincsenek tisztában az érlelési idő hosszával. Neked meg volt két éved, hogy kitapasztald.

TJ Zs

Ne becsüld le a pálinkádat, ha itteni tanácsok szerint készült, akkor nem lehet silány párlat.

Előzmény: famester (70362)
famester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70362

Üdv mindenkinek!

Egy szakmai tanácsot szeretnék kérni.

Körte pálinkámat eperfa hordóba tettem és túl fanyar ízt kapott, pedig a hordót már két éve használom.

Újralefőzéssel el tudom távolítani a hordóízt?

Üdv.

Hatóság0301 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70361

Bocsánat!

Elfelejtettem üdvözölni a TISZTELT Pálinkafőző kollegákat, barátokat!

Egészségetekre némi szamócával!

TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70360

He azt megtalálod már csak apró lépésekre vagy a megoldástól :)

Előzmény: TJ_Zs (70359)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70359

murasake szerint : Zálinkafőzők Dalálkozója :D

 

(én tudom, de nem hiszem, hogy silány nedűimmel méltó lennék rá)

Előzmény: Prophet09 (70355)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70358

Üdvözöllek!

 

Inkább főzzél belőle lecsót, vagy sűrítményt.

Másnaposság ellen javaslom az üveges paradicsom sűrítményt! Nekem beválik!

Kb. ennyi köze van a paradicsomnak a pálinkafőzéshez! :DD

Előzmény: jagi26 (70306)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70357

A kaposvári Tescóban láttam tegnap-kezdőknek akit esetleg érdekel-tényleg nem reklám csak segítség, ha másképp nem tudod megoldani.......

TINTUS Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70356

Jó lesz, ha az elkövetkezendő időkben nem álmodsz olyan csúnyaságokat ARTURRÓL mint multkor- mert még bekövetkezhet.

 

Van valami olyasféle mondás is, hogy  "  az álmok valóra válnak "  remélem az ARTUROS nem fog   :D

Előzmény: bujukcekmece (70323)
Prophet09 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70355

Én még ezt kiegészíteném a bal oldalon található keresés ablakkal, ahol a részletes keresés menüben be lehet állítani ezt a topicot és csak ebben keresni, vagy csak simán beírja az ember amit keres, kiválasztja a legördülő menüben a "hozzászólások között" lehetőséget és máris megvan. Elsőre többnyire a legrelevánsabb topicot dobja ki(illetve az összes ottani, keresett szóval kapcsolatos hozzászólást), tehát bodzára a pálinkafőzés a nyerő vagy 500 találattal. :) Nagy sajnálatomra a "ZD" kifejezéssel nem műxik, mert minimum 4 betűs szavakat kezel.... :( Help?

Előzmény: TJ_Zs (70351)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70354

annyival egészíteném ki hogy bal oldalon van egy KEresés menü is ami nem oldalanként hanem ha a "gyorskeresés innen" menün keresünk akkor az adott topikban keresi a beírt szót.

Lásd itt: http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9007484&aq_ext=1&aq_text=bodza

 

Előzmény: TJ_Zs (70351)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70353

főzd le mégeegyszer, állítólag jó votka lehet belőle...

 

Előzmény: TINTUS (70317)
olvas0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70352

Én is ezúton is köszönöm, minap jutottam el odáig hogy kifőzzem, valóban jó volt a hozatalat. Én 45ig higitom és igy lett 3 07es üveg, meg a fagyasztóba is került és a srácok is jól el nyammogtak rajta :)

 

Előzmény: zsuzska60 (70338)
TJ_Zs Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70351

Mivel sajnos már többször énis rosszul kérdeztem vagy nem találtam meg amit kerestel , valamint sejtem az állandó fórumozókat mennyire bosszantja a felesleges kérdezés, ezért leírom én hogyan keresnék.

 

2-15 perc alatt legtöbbször eredményes.

 

1. Rögtön a fórumcím alatt található : TISZTELT LÁTOGATÓ, MIELŐTT BÁRMIT KÉRDEZNÉL, LÁTOGASS EL
ERRE AZ OLDALRA

 

2. vf1 fórumtársunk mindennap reggeli üdvözlés gyanánt tesz egy "linkes" hozzászólást.A fenntit és több mást is, valamint az én rossz keresésem miatt (is) egy PH beállítás :)   [köszönet érte]

 

3. Ha már sejtesz valamit és gyors válasz kell:

A fórun fejléce alatt, a hozzászólások sorrendje alatt jobb oldalt talász ilyet: "30 db/lap".

Erre kattintva beállítod : 500 db/lap

Legtöbb böngészőben "szerkesztés" majd "keresés" vagy ctrl+F

Beírod amit keresel pl "bodza"

    Jelen esetben az első 500 oldalon nemsok találatod lesz, de pl. találsz leírást bodza virág párlatról. A második 500-on máris megtalálod a kérdésedre a választ, az eleje felé egy leírás a vége felé bodzafajták.

Ha még ez sem segít akkor kérdezz.

 

 

Előzmény: kisannar (70329)
Miklós1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70350

A bodza pálinkát a bodza bogyójából csináljuk, ugyanúgy ahogy a többi gyümölcsből, a főbb lépéseket alább találhatod bujukcekmece hozzászólásában. Annyi kiemelnivaló lehet esetleg, hogy a zöld szárakat nem hagyjuk a cefrében, a fúrógép összegyűjti, a pálinka pedig esetenként szürke (de fényes) lehet, ez természetes. A többi pedig olyan alapismeret amit vf1 minden regge-linkjén nektek kell elolvasnotok.

A ZD a fórumtagok összejövetele, a Hundeszt mintájára képzett Zugdeszt kifejezés rövidítése (még az ellenállás éveiből).

Más

A Zsuzska közeli hozzátartozójától származó Bigaró cseresznye nekem is jó kihozatalú volt, kb. 13l/100kg.

Előzmény: zsoltika198502 (70330)
Cefre86 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70349

Üdvözlök mindenkit!

 

A jövőben remélem sikerül hozzájutnom némi málna alapanyaghoz. Hallottam egy olyan eljárásról amikor a málna PÁRLAT a következő képpen készül: nem hagyományos módon cefrézik, hanem 40-50%-os alkoholban áztatják néhány napig és az követően "tisztázzák". Így jobban megőrizhetők az aromák.

Mivel a málna mennyisége nem túl nagy (10-20kg), ha a fenti eljárás jól működik akkor ezt alkalmaznám.

Próbálta már valaki a fenti eljárást (bármilyen gyülölcsel)?

 

TP

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70348

Rangsorban a ZD a Nr.1.

Előzmény: kovako79 (70347)
kovako79 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70347

Üdv!

 

Akkor ezek szerint még nagyon keveset olvastad a fórumot, ha még nem derítetted ki!

Na hajrá, sokkal jobb ha magadtól jösz rá mi a ZD, hát még a TZD:):)

Remélem egyszer megmérettetek ott én is!

 

 

 

Előzmény: zsoltika198502 (70332)
rézműves1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70346

...pályinkás jó reggelt....

vf1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70345

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70284)
stapika Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70344

Tudok.

   Pl:Baj-e?:-)

Előzmény: kisannar (70343)
kisannar Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70343

és Te tudsz jól kérdezni???  ;)

Előzmény: stapika (70342)
stapika Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70342

Nem buta a Google,csak tudni kell kérdezni.:-)

Előzmény: kisannar (70340)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70341

nem, nem otthon, főzdében...

és kb. olyan 1 feltételnyit számoltam... 170-190 liter a 200 literes ustbe!

Előzmény: zsoltika198502 (70334)
kisannar Creative Commons License 2012.06.27 0 0 70340

itt a neten kifejezés alatt nekem a "gugli" által kidobott oldalak futnak!!! XD

 

ehhez a fórumhoz fűződnek utolsó reményeim!

Előzmény: stapika (70339)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!