Keresés

Részletes keresés

vf1 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70422

A napi preciz jelentkezéseim kapcsán egy helyre igényt tartok okvetlen! :))))

(minimum egy állóhely..)

Előzmény: csalitos (70421)
csalitos Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70421

   És ki vizsgálódna, is mi lenne a vizsgálat tárgya? És ki lenne az elnök, meg az alelnök, a jegyzőkönyv vezető, a három tagú hitelesitő bizottság, na meg a fő főelnök? :-) Ezek csak úgy lennének, vagy egy öt tagú bizottság választana, esetleg önkéntesekből verbuválódna?

Előzmény: zsuzska60 (70420)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70420

ha vagyonosodási nem is, minőségvizsgálat biztosan lesz

reméljük nem vagy irigy :-)

Előzmény: Törölt nick (70419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70419

Majd még vagyonosodási vizsgálat indul :)

Előzmény: csalitos (70417)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70418

nem volt, nem lesz...

Te is tudod h tábortűz, meg ilyenek a menők ott :)

Előzmény: TINTUS (70413)
csalitos Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70417

   Aztán honnan volt neked 20 kiló kajszid? Nehogy kiderüljön, hogy nem is az volt! :-DD

 

Előzmény: Törölt nick (70412)
csalitos Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70416

   Bíztam bennetek!

   Jobbnál jobb ötletek, megalapozott intelmek. A kommentekből szinte sugárzik a szakmai hozzáértés, élettapasztalat és aggódás! Visszaadtátok az emberek iránti bizalmat! Köszönöm az együtérző hozzászólásokat. Sajnos, ebből ez 1 (egy) szem kajsziból nem lesz az idén pálinkám! Nem baj, lesz majd szílva, meg paradicsom, meg tök! :-D

   Döntöttem! Ha megérik, lepiszkálom, kettévágom. Az egyik felét önző modon megeszem, a másik felét felajánlom a családom tagjainak fogyasztásra. :-(

   Minden jót.

   Józsipapa

csalitos Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70415

   Ugyan már! Husz évre van még tervem. Nem hagyom azokat az utódokra! :-))

Előzmény: snapszmester (70397)
kupeci Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70414

Nekem nincs ilyen szerencsém, az idén kihagyom.Amúgy is, lesz nektek!:)))

 

Előzmény: Törölt nick (70412)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70413

KIBÉÉÉÉ    legalább mikró lesz-e???

 

Előzmény: Törölt nick (70412)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70412

szereztem kb 20kiló hullott kajszit, má rotyog mint állat :)

Előzmény: kupeci (70410)
Hatóság0301 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70411

Szia Deszegregátor!

Kérdezem Tőled:- az Olasz által forgalmazott kationcserélő gyantás aktívszenes szűrőt használsz?

A folyamat melyik szakaszában végzed a szűrést ? (tisztázás közben, a tisztázott párlaton ,a már felhígított, beállított párlaton vagy az érlelt párlaton)

Én eddig még ne szűrtem, csak vatta korongon.

Válaszodat köszönöm!

Előzmény: deszegregator (70404)
kupeci Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70410

A "nagy mennyiséget" természetesen úgy értem hogy egy egész fának a tarméséről beszélünk:))))

Előzmény: kupeci (70409)
kupeci Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70409

Helló Józsipapa!

Csak fölös óvatosságból jegyzem meg hogy mivel ilyen nagy mennyiségről vann szó , nem kéne még egy kis tapasztalatot gyüjtened!?:)))))

Előzmény: csalitos (70387)
fehérkutya Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70408

Sziasztok,

 

Most készül a főzőm, 70 literes lesz. Hűtő 120 literes.

Páracső 35mm, spirál 15 mm-es. Úgy gondoltam, hogy páracső lenyúlna a hűtő feléig és csak ott válltanék 15mm-re. így elvileg nem nőne meg a nyomás a szűkületben.

Szerintetek a 15mm-es spirál elég vastag? Páracsövet nem felesleges leengedi a hűtőbe?

hal65 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70407

Maximálisan egyetértek okfejtéseddel.

Mondjuk én eddig csak közvetlenül a "szűrés" után illatoltam, kóstoltam a cuccot, és ott éreztem kis hiányt a szűrt pálinkában.

Azt még nem is figyeltem, hogy utána ez a hiány mennyire jön vissza.

De ezt is megnézem egyszer. Az a baj, hogy ha (néha) használom a gyantát, csak egy 2 decit szoktam eltenni a szűretlenből, ősszehasonlítási alapnak, aztán a szűrés után ez a kis mennyiség, meg gyorsan elfogy:)))

Előzmény: deszegregator (70404)
golyós Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70406

Én úgy szoktam, hogy az asszonynak felajánlom hogy főzzön belőle lekvárt, amennyi jólesik, és a maradékot cefrézem....

Szerintem ez nálad is működik.... ;-)

üdv.g.

Előzmény: csalitos (70387)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70405

Papa, csak egy stampót belőle ha összefutnánk! Ez aztán kiváló párlat lesz, óriási becsben tartod! :D

Előzmény: csalitos (70387)
deszegregator Creative Commons License 2012.06.29 -1 0 70404

Mostanában még hígitás előtt átengedek rajta szinte mindent, tehát nem nagyon van összehasonlítási alapom.  Régebben én is tesztelgettem, illetve a fórumon felbukkant már néhány ilyen érv, hogy veszít az illatból aromából a cuccos, ha át van az ioncserélő műgyantán engedve. Nos a pihentetett kész páleszt átengedve én is tapasztaltam aroma, illat csökkenést, de néhány hét múlva , a megbolygatott, majd lenyugodott párlatot vizsgálva az eredetihez képest nem találtam különbséget , illetve annyit hogy az ioncserélt simább. Minden csurgatás, töretés jár némi aromaveszteséggel, azonban úgy vélem nagyon pozitív az ioncserélő használata, amióta használom nem sikerült karcos pálinkát párolnom. Mindenesetre nem foglalnék állást atekintetben, hogy okoz e, és ha okoz mi miatt ( a szimpla csurgatás, vagy maga az ioncserélő?) aroma és illatveszteséget az ioncserélő használata. Rézhűtőm van, így zömében ezután is ioncserélő áldozatai lesznek a párlatok :_))

Előzmény: hal65 (70376)
bujukcekmece Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70403
Lesz, lesz! Viszek pár mintát:)
Előzmény: TINTUS (70400)
zsuzska60 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70402

ha netán a higítás után beopálosodna - ezt kifelejtetted - ne tisztázd újra, inkább szűrd meg vattakorongon, kávéfilteren... :)

Előzmény: csalitos (70387)
vf1 Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70401

Pálinkás jóreggelt! 

  

Hogyan készítsünk jó pálinkát?

  

Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok, videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

http://www.snapszmester.try.hu/ 

 

 http://czidro.eu/wessling/palinka_keszites/ 

 

http://www.kokoferm.hu/pdf/cikkek/szesz/SZESZ~16.PDF

 

 http://www.halfozok.com/

 

A pH beállításról Miklós1  69058-as hozzászólásában.


  Nem reklám!

 

Előzmény: vf1 (70345)
TINTUS Creative Commons License 2012.06.29 0 0 70400

Lesz ott valami kostolnivaló is ? mert akkor esetleg ráveszem valamelyik nagylányomat, hogy vigyen át valószínű én 22 órakor már akkor csak utas lehetek .

 

Előzmény: bujukcekmece (70373)
jana001 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70399

Zsuzska mail ment!

sogi01 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70398

Hali.

Nekem a kanyarokban sima szigetelőszalag van. nem ég rá és könnyen cserélhető.

Előzmény: Mr.Stratos (70396)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70397

Akkor siess, nem vagyunk már fiatalok. :-)

Bocs csak én!

Előzmény: csalitos (70395)
Mr.Stratos Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70396

Szia ! Általában nem ajánlják a sárgarezet a fözőknél mert az ötvöző anyagok kioldódhatnak...

de egy csatlakozó nem lehet nagy probléma,de ha lehet választani /nekem lehetett /akkor inkább vörösréz vagy saválló....

a kanyarban a vizesek által használt szilikonszalagot tekerem fel...nekem bevált,jól tömít,4-5 főzésenként kicserélem.

A biztonságot szolgálja,túlnyomás esetén pl.:dugulás /volt már a praxisomban !/ könnyen szétcsúszik és nem robban fel a cájg.

Előzmény: TJ_Zs (70389)
csalitos Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70395

   Csak nem következik be ilyen tragédia!

   A terv az él! E világi életembe még megvalósul!

   Minden jót.

   Józsipapa

Előzmény: snapszmester (70394)
snapszmester Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70394

Reménykedj, hátha lerohad magától.

Nekem 1 szem sincs a fán, de holnap azért még megnézem.

 

Mi van a terveddel? Soha nem érsz ide? :-)

 

Előzmény: csalitos (70391)
jatti1 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 70393

Kedves Józsipapa! Látom igen nagy dillemmában vagy. Mint régi fórumozó jól tudod, hogy olyan gyümölcsből főzünk, amit meg is ennénk. Szerintem minden nap kóstold meg azt az 1 szem barackot, és amikor úgy érzed, hogy mindet megennéd, akkor cefrézd. Köztudott, hogy csonthéjasból max. 10% magot hagyhatunk benne. Ha nem akarod szemre beállítani, akkor kell egy patikamérleg és ezzel külön kimérheted a héj és külön a belső mag 10 %-át. Ha nagyon félsz a ciántól akkor kevesebbet tegyél bele. Ugyan ezen a mérlegen mérd le a barack húsát és max 3 % napfényt is tehetsz hozzá, többet ne, mert íz veszteséget okoz. A cefrézés további menetét ismered. Remélem elég nagy az üstöd, hogy egyszerre le tud tisztázni ezt a "hatalmas" mennyiségű cefrét. Első főzésnél meg ne feledkez a kozmaolaj leválasztásról! Tisztázásnál nem tudom, hogy hogyan tudod az 5 poharas próbát elvégezni, de mindenféleképpen törekedj rá, hogy pontos legyen az elválasztás. Természetesen a keletkezett pálinkádat érlelni kell, ezért a végeredményről csak fél év múlva tudsz beszámolni.  :)

jatti

Előzmény: csalitos (70387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!